Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, előfizettünk a Yettel korlátlan csomagra (net+tv).
Egy ZTE MC801A Wireless 5G Routert adtak...
A házban több helyen méregettem... Ez nem volt egyszerű az áramellátás miatt.
Az alsó szinten elsőre 10 Mbit/s sebességet mértem, akkor azt hittem hát ez ennyi, nem is számítottam másra.
Aztán felvittem az emeletre, ablakba tettem és max 130 Mbit/s lett a sebesség. Kötöttem rá saját Routert is a Wifi miatt.
Adatok alapján 4G+, jelerősség 4 (az 5-ből).
Jelenleg 2 laptop és a TV megy róla. A sebesség 100-80 között ingadozik.Azoktól szeretnék tanácsot kérni, akinek van tapasztalata pl erről az ZTE eszközről.
Milyen irányba érdemes fordítani? Kicsit zavaró, hogy az ablakba kell tenni és még ott is rátenni valamire, hogy magasabban legyen. Amikor átraktam az asztalra, ott már gyenge volt a jel... Nem tudom milyen irányba érdemes fordítani, vagy milyen magasságba tenni.
Érdemes lenne valami külső antennát, vagy erősítőt rakni a tetőre, hogy stabilabb legyen és kicsit jobb sebesség?[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz joeetm #10594 üzenetére
Egyébként megnézve az 5G routereket, ott is csak két sáv összefogása megy egyik-másik modellnél a 700-800-900 MHz-ből. Szóval nem találtam olyan 5G routert, ami mind a hármat össze tudná fogni, sőt többségük még kettőt sem ezek közül. 4G routereknél meg konkrétan egyet sem találtam, ami kettőt ezek közül összefog.
Azaz ha tényleg messze vagy a toronytól, akkor 5G routerek közül az MC801A-val érhetsz el némi előrelépést, mással nem igazán. -
4Grider
nagyúr
válasz joeetm #10594 üzenetére
A telefonodban meg tudod nézni a *#0011# USSD kóddal, hogy az adott sim kártya éppen milyen 4G band-en lóg (LTE RRC BAND: X BW: Y)
Ha tényleg távol vagy a toronytól, simán előfordulhat, hogy ott BAND: 28 BW: 5 fog szerepelni, amivel nem váltod meg a világot, de legalább messzire ér. Akkor már csak az a kérdés, hogy olyan routert szerezz be, ami ezt a sávot is támogatja, esetleg össze is tudja fogni B20-al és/vagy B8-al. Nagyon nem mindegy, hogy a Dunától keletre, vagy nyugatra vagy. Ha keletre, akkor nagy távolságban csak a B28+B8 élhet, amit elég kevés router támogat (telefon annál több). Ha a Dunától nyugatra, akkor ott B28+B20+B8 élhet, amit pedig még kevesebb router támogat (jellemzően az 5G routerek). -
joeetm
tag
válasz 4Grider #10593 üzenetére
A térerő az első lépés, mert a torony 4g elérhetőségének a határán vagyok.
/Van irányított antennám is, de nem tudom elég magasra rakni, hogy legyen közvetlen rálátásom a toronyra (most olyan 8,5m-en van)/
Ezzel szemben a telefonom (galaxy a52s 5g) stabilabb jelet tud a nappaliban összeszedni az ablakban.
Annyi sejtésem lenne plusszban,hogy ha össze tudja fogni a sávokat, az lehet segít._Az a hülye aki nem normális_
-
4Grider
nagyúr
válasz joeetm #10590 üzenetére
Az összes hordozható routerem (Huawei, TP-Link, D-Link) eddig jobb térerőt szedett össze, mint a telefonjaim. Mert hogy ezekben a routerekben nagyobb antenna van mint egy telefonban, ráadásul jobban elhelyezhetőek, mint egy telefon (ablak közelében, nem kell árnyékolnod használat közben a fejeddel, kezeddel).
-
joeetm
tag
Sziasztok, itt megfér egy olyan kérdés, hogy:
Tudtok mondani most olyan wifis hordozható routert, ami tudna annyi térerőt összeszedni mint egy ~aktuális telefon? 5G nem lenne szükséges szerintem, mert a tornyok ahhoz túl messze vannak elvileg._Az a hülye aki nem normális_
-
4Grider
nagyúr
válasz Krystal_s #10587 üzenetére
Az ügyfélszolgálatosok nem műszaki szakemberek (inkább kereskedők) így sokszor azt mondják, amit az ügyfél szeretne hallani, vagy ami a kereskedelmi érdekeiket szolgálja.
Annyiban más egy router mint egy jobb telefon, hogy nagyobb benne az antenna helye és jellemzően nem árnyékolod a kezeddel használat közben, ablak közelében tudod fixen elhelyezni, továbbá szükség esetén rá lehet akasztani külső antennát és általában több sávot tud összefogni mint egy nem felső kategóriás telefon.
A felétek lévő bázisállomások száma és elhelyezkedése azt mutatja, hogy a minél jobb minőségű kiszolgálás helyett a többnyire mindenhol legalább elégséges lefedettségre mentek rá felétek a szolgáltatók. Erre én méricskélés nélkül nem alapoznék. Na meg persze simán előfordulhat, hogy méricskélsz most egy routerrel/jobb telefonnal 80-100 Mbps-ot, de jövő tavaszra az már csak 40-60 Mbps lesz, jövő év végére meg 20-40 Mbps. Javítani ezen pedig csak sok 10 millióba kerülő újabb bázisállomásokkal, vagy szintén marha sokba kerülő optikai felhordó hálózat kiépítésével lehet. Ha most is optika megy a toronyhoz, azt mérésnél látni fogod. -
Krystal_s
addikt
válasz csernak75 #10585 üzenetére
és 4Grider
Ezt most telekom mobilnettel mértem, de attól függ melyik szerverhez kapcsolódik, mert van, amikor eléri a 30-at a köv mérés meg alig 10.
Azt tényleg igaz, amit a Yettel ügyfélszolgálatos mondott, hogy egy Routernek sokkal erősebb a jele, mint egy mobiltelefonnak mobilnetnél és azzal gyorsabb lenne a net?
-
4Grider
nagyúr
válasz Krystal_s #10584 üzenetére
Veszel egy yeti feltötőkártyát. Feltöltöd 3000 Ft-al és kapsz rá egy nap korlátlan netet. Beteszed egy komolyabb telefonba, ami össze tudja fogni a B1, B3, B8 és esetleg a B20 sávokat. Méricskélsz. Ha megvan az általad elvárthoz közelítő sávszélesség, akkor kérsz otthoni netet és bérelsz hozzá 5G routert meg yeti tv-t. Ha nincs, akkor marad a pr telecom.
-
Krystal_s
addikt
válasz 4Grider #10582 üzenetére
Ez egy sűrűn lakott terület, sok családi ház. Kijöttünk a várostól 7-10 km-re, ahol még volt Telekom optika, ami több településen is van a környéken, de itt pont nincs semmi, csak a Pr, amivel sok gondunk volt és van, ezért szeretnénk más megoldást. Többféle szolgáltatót felhívtunk, de eddig egyedül a Yettelnél mondták, hogy itt jó a lefedettségük.
-
4Grider
nagyúr
válasz Krystal_s #10578 üzenetére
A 3,5 km elég sok. A fákat nem véletlenül kérdeztem, az alföldi kutatóhelyemen nem egész másfél kilométerre a bázistól eléggé el tudott szállni a mobilnet ha havazott vagy eső volt (főleg ha még fenn voltak a fák levelei).
Ha nem zavaróak a fák, akkor épületen kívülre elhelyezett irányított antennával elég jó eredmények elérhetőek, bár ekkora távolságban akkor rajtad kívül elég sok más felhasználója is lesz annak a bázisnak, ami jobb esetben 2 Gbps oszt meg közöttetek, rosszabb esetben néhány 100 Mbps-ot. És ha erre csatlakozik 100 db 4G router (abszolút nem ritka egy ekkora területet lefedő toronynál), akkor gondolhatod mi marad neked... -
csernak75
senior tag
válasz Krystal_s #10578 üzenetére
Szia, van rajta max elírtad hogy 2. De azon a tornyon B1-3-8-20 sávok biztosan vannak.
Habár a 3,5 km nem kevés, de ha nincs közbe akadály és szinte látod a tornyot akkor megfelelő 3-4 Sávot össze fogni tudó (CAT13-20) 4G+ (vagy 5G) router el simán meglehet a stabil 100Mbps sebesség. -
yanpec
aktív tag
Köszi bekapcsoltam. Jobb lett a jel, rá is csatlakozott az 5g(N78) csatornára. Egy darabig aztán dobta megint, de jó volt látni egy speedtest erejéig, hogy süvít a net 450Mbit\s-l.
De amúgy nem világos miért nem lehet a menüből előhozni ezt az oldalt. Én még találtam olyat, ahol magát az antennamodulokat lehet ki-be kapcsolni, viszont nekem mindig azt írja, hogy sikertelen. [link]
[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
4Grider
nagyúr
válasz Krystal_s #10574 üzenetére
Nézz körül a cellmapper map oldalon. Mivel igényeid vannak (a 150 Mbps elég magas igény rossz térerejű helyen, a stabil 100 Mbps sem garantálható sehol sem), ezért szűkítsd a megjelenítést B3 sávra, ha az van a közeli tornyon, akkor kapcsold ki a szűrést és írd meg, hogy milyen egyéb sávok vannak még a bázisállomáson, az milyen távolságra van tőletek és van-e köztetek terepakadály (erdő, hegy, stb.).
-
Krystal_s
addikt
Talán itt valaki tud tanácsot adni.
Mobilnetet szeretnénk itthon használni + tv. Próbáltunk többféle kártyát, de csak mobiltelefonokról szoktuk használni. Igazából a házban nagyon rossz a térerő sima telefonáláshoz, alig tudunk telefonálni. Telekom, Yettel és Voda is egyformán.
A Telekom mobilnet 20-25 Mbit/s szokott lenni, a ping elég magas egy átlagos nethez képest, amiket megszoktam. (optika 1-2 ms, kábel 11-13 ms, utóbbi nem fix külföldi szerverekre csatlakozva)
Voda mobilnet még lassabb. Yettelt nem próbáltam, de a térerő alapján gondolom max olyan lenne mind a telekom, vagy a voda.
A Yettel ügyfélszolgálatos azt mondta ő megnézte a címünk alapján és itt simán elérhető a 4G, ami 100+ Mbit/s sebességet tud és mehetne arról a tv is. Mondtam neki, hogy nagyon rossz a térerő itt és telefonálni is alig tudunk többféle mobilról. Azt mondta attól még lehet jó a net (+ tv is), mert egy hanghívás más és a mobiltelefonok vétele nem olyan erős, mint egy Routeré, amit ők adnának.
Minimum 150 Mbit-es netre lenne szükségünk, esetleg egy nagyon stabil 100 talán.
Egy ismerős ajánlott kültéri antennát olyan esetben, ha erősebb jelre lenne szükség.
Szerintetek mennyire lehet igaz, amit az ügyfélszolgálatos mondott? Valóban sokkal erősebb jel lenne a Yetteles Routerrel (nem tudom mit adnak), mint egy mobiltelefonnal?
Honnan lehet megtudni, hogy hol és milyen távolságra lehet ide a legközelebbi torony? A Yettel térkép is itt teljes 4G lefedettséget mutat. -
yanpec
aktív tag
válasz Poccc97 #10568 üzenetére
Nekem is ilyen routerem van, de én nem találtam olyan beállítást, ahol be lehet állítani, hogy a külső antennát használja. Esetleg meg tudod mondtani, hol találom ezt a beállítást?
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
van 2 db Telekomos ZTE MC801A routerem. A gond az, hogy van egy Dipol antennám, de semmilyen formában nem tudom kikényszeríteni, hogy a kültéri antennát használják, hiába állítottam be az antennakapcsolót Igen-re.
Huawei B818 router gond nélkül felismeri, hasít is 130/15 Mbps-el, B1+B3+B7 sávon.
Ilyen TS9 átalakítóval használom az antennát.Lehetséges, hogy nem kompatibilis az antenna a routerrel?
Remélem valaki tud segíteni.
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
Stard72
tag
válasz 4Grider #10563 üzenetére
Helló!
Szerinted van olyan 5g-s antenna, amit érdemes megvenni beltérre? Nálam is megjelent a Yettel 5g, de csak a ház előtt tud a routerem csatlakozni, bent a házban nem. Kivinni a kábelt nem annyira egyszerű, szóval ha van olyan antenna, ami bent tudna erősíteni, akkor inkább azt venném -
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10563 üzenetére
Angol Bluespot antenna. [link] Nagyon sokan istenítik pedig. Lehet, hogy csak nálam nem ideálisak a körülmények, vagy a routerem nem igazán jó hozzá. De az sincs kizárva, hogy én vagyok teljesen hü...ye hozzá. Mondjuk egy antennát felrakni bekötni nem egy nagy dolog. A feltöltési sebesség megduplázódott, 30-35Mbitről 65-70Mbit-re, a letöltés kissé romlott.
-
yanpec
aktív tag
Köszönöm szépen a segitséget de feladtam. Majd lesz 5G ha ideér. Kíváncsiságból szétszedtem az antennát, hát nem.sok minden van benme 35.000Ft-t, de valszeg ilyennek kell kinéznie.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10560 üzenetére
Nincs még feltérképezve sajnos, pár hónapja van 5G, majd talán holnap feltérképezzük a haverom 5g telójával.
-
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10558 üzenetére
Sajnos nincs 5G képes telefonunk, ezért nem tudom megnézni merről kapjuk az 5G jelet.
Simán jön. Felvittem a routert és fullon volt kint a teraszon a jelerösség, és a sávszélesség is max volt. Ezért oda raktam a kültéri antennát, de lehet jobban jártam volna egy nem irányított antennával.
Ha beengednek, megpróbálom megkeresni a helyes irányt úgy, hogy közben nézem a hel/zaj arányt és a jelerösséget.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Az első képen az 5G kültéri lefedettségi térképe van, kék ponttal megjelőlve rajta az épület amiben lakunk.
A második képen távolsággal megjelölve a 2 db 5G torony, a 2,6km lévőben nem vagyok biztos, hogy 5g de kb fél éve készült el. A kék nyíl jelenleg az antenna irányát jelöli, ugyanis arra néz a fal amire fel lett rakva.
Csak azért osztottam meg, hát ha van valakinek egy jó ötlete számomra.
A legnagyobb baj az, hogy a 4G torony meg pont az ellenkező irányban van, legalább is a cellinfomap alkalmazás azt mutatja, és lehet ez okozza azt, hogy szétesik a 4G jelem.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10544 üzenetére
Érdekes, hogy a feltöltési sebesség megduplázódott. Amint feljutok megkeresem a megfelelő irányt, sajnos azt nemtom melyik toronyról kapom a jelet csak azt, hogy Északi égtáj fele kell keresnem, mert arra van több is.
[ Szerkesztve ]
-
Dave1984
őstag
válasz 4Grider #10553 üzenetére
Persze azért kérdeztem rá az upload ra, sokszor tölt fel párom sok gigás cuccokat, jó lenne ha minél hamarabb megtörténne
Bár szerintem ennél jobb térerőt,hogy nincs optikai rálátás a toronyra N78 bol nem lehet kihozni.Nem tévedek gondolom?Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
Dave1984
őstag
válasz 4Grider #10547 üzenetére
Yettelnél erre rákérdeztem, mondtam ha havi több terra adatot elhasználok akkor mi van?
Azt mondta semmi,ez teljesen korlátlan.
De ha azt mondod magas adatforgalom esetén qos t kapok akkor nem játszom a tűzzel 😁arra tudsz válaszolni hogy a b20 at miért nem kapcsolja hozzá?
nem tudja a router?[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
Dave1984
őstag
Yettel otthonnet,ZTE router.A B20 at miért nem adja hozzá CA ban? Dunántúl.
Szerintetek érdemes még jobb térerővel próbálkozni?Lehetne több upload sebességet kihozni?
[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10544 üzenetére
Biztos használja, mert amint rádugom a kábelt átvált a kijelzés 5Gre, de ahogy már írtam, az 5Gre vonatkozó mezők üresen állnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10541 üzenetére
Azt akaom tesztelni amit hazaérek. De nem lesz egyszerü mert lógnak a falon a kábelek és tartanom kell majd a routert.
-
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10539 üzenetére
5m kábel gyári(LMB200), 5m-t hosszabbítót rendeltem hozzá(LMB240).SMAval csatlakoznak. [link]
A hozzá nem értésem szerintem a legnagyobb probléma. De mentségemre legyen, hogy tanulom erősen az elektromágneses hullámokat, meg az antennák müködését.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10537 üzenetére
Még tesztelgetnem kell.Nem.gondolnám, hogy az antennával van a gond, mert találtam már vele 5G 26dbi-s jelet, meg elég jó vélemények vannak róla, illetve van teszt is fent a neten erről a típusról.
Én inkább a 10m kábelre gondolok, ami összeszedi a zajt, igaz duppla zajszűrő réteg van benne. De mivel én laikus vagyok a rádióhullámokhoz nemtom, csak tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10535 üzenetére
Hasonlót vettem, olyat amit küldtél belátható időn belül nem jött volna meg sajnos, ezért ilyet kellett. Kisérleteznem kell vele úgy látom, mert nem egyszerü a történet.
-
yanpec
aktív tag
Sziasztok
Felkerült az antenna a helyére, és rákötöttem a routerre. Átvált 5Gre de nem kapcsolódik az N78 csatornához, minden mező üres ami az 5gre vonatkozik. A 4g jel-zaj aránya viszon iszonyatosan ingadozik, a -2,5dbi és a 12 dbi között. Van valakinek ötlete mi lehet a baj?
10m kábel van az anenna és a router között, 5m lmb200 és lmb240.
Mennyire pontosan kell az antennának a torony felé néznie?
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
üdv
3-5GB/hó adatkeret érdekel, jó áron. Hívhatóság nem feltétel, mit javasoltok?
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
yanpec
aktív tag
Felkerült a 3k emeletre az antenna . De így kevésnek bizonyult a gyárilag beszerelt 5m LMR-200s kábel, ezért rendeltem hozzá 5m SMA-SMA LMR-240s hosszabbítót. 2 db-t rendeltem 1 db jött sajnos, majd csütörtökön jön a másik.
Viszont azt az egyet kíváncsiságból bedugtam és lám szinte azonnal 5Gre váltott a router, legalább is a kijelzés szerint, de gyakorlatilag maradt 4G, feltételezem mert most veszi a torony jelét de a router jelét nem a torony. De javítsatok ki ha tévednék.
Én most pozitív vagyok, remélem nem lesz kidobott pénz, és menni fog a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
winbox
senior tag
válasz aprokaroka87 #10526 üzenetére
Mivel pirossal van a pont, azt jelenti, hogy a cellmapperrel valaki már feltérképezte, csak még senki sem rögzítette a tornyot a valódi helyére, akkor lesz majd zöld, de addig az adatok alapján egy nagyjábóli helyet számol neki a cellmapper és oda rakja pirossal.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az ott hogy?
Elvileg nincs ott semmi, vagyis az úton csak nincs yettel " torony " 😀Vagy ez ilyenkor micsoda?
Néztem ebben is de semmi..
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Párommal új helyre költöztünk, ahol egy kisebb problémába ütköztünk. Egy társasházba jöttünk, ahol egy központi Router van, csak egyenlőre nem tudom, hogy hol, annyi, hogy valamelyik szomszédnál. A lakásba, ahol lakunk, van wifi jel az alábbi helyeken: folyosó, konyha, nappali, fürdő/wc. Viszont egy helyen nincs, az a szoba. Mivel vastagak a falak, elképzelhető, hogy a router pont az ellenkező oldalon van, és mivel az emeleten, így nem igen jön át ide a jel. Gondoltam már arra is, hogy veszek egy jelerősítőt, hogy legyen itt internek a szobába. Viszont arra is gondoltam, hogy előfizetek valami szolgáltatóra, SIM kártyás megoldással, és akkor lenne internetünk. Ahova majd hasznánli szeretném, az a okosTV, laptop, Xbox, tehát kell hozzá internet. Ezek függvényében, mivel én egyenlőre tanácstalan vagyok, ki mit ajánl? Akár havi előfizetéssel ( kábeles megoldás nem jó, mert nem a saját, csak béreljük egyenlőre ) SIM kártya + router, vagy pedig a jelerősítő?
-
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10519 üzenetére
Igen úgy van, de próbáltam csak 5G NSA beállítással is, de úgy sem volt különb.
Viszont üres az 5G cellaazonosító? Az nem probléma? 4G-l ott a kódszáma.
-
yanpec
aktív tag
válasz yanpec #10517 üzenetére
Egyenlőre a gyárilag rajtalevő 5m-s LMR-200 kábellel próbáltam. Azon gondolkodom, vegyek-e plusz 5-5 m-r LMR-240, hosszabbító kábelt és tegyem magasabbra?
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10516 üzenetére
Kipróbáltam az antennát, talált is 5G jelet, full térerőt mutat, de hamar eldobja. Szerinted mivel lehet a gond?
Ha csinálok egy speedtestet akkor hozza a max sebességet 297Mbit, de szinte pár perc és megszűnik a jel.
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10513 üzenetére
Köszönöm szépen. Megnéztem a kalkulátort és lehet el kell engednem ezt az 5G témát. Akkora jelveszteségek vannak a kábeleken, hogy csak pislogok. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen macera.
Az antenna amit vettem előre szerelve van 5m kábellel és ki tudja milyen minőségű.
Ami szóba jöhetne az egy LMR240 koax, aminek még türhető jelvesztesége van, csak abból 40€-kb 15.000Ft 8m, és kettő kellene belőle, és a siker nem garantált.
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
válasz yanpec #10512 üzenetére
Egyik sem hasít 3,5 GHz-en. Itt találsz egy kalkulátort, keress optimumot.
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10511 üzenetére
Köszönöm srácok a sok-sok tippet tanácsot . Külső modemen is gondolkodtam, de nem akarok most kiadni 400-500€t egy ilyenre az 5G miatt, inkább vennék egy jó minőségű koaxot. Ha nagyobb előfizetésre váltanék akkor kapnék egy ilyen modemet ha azt szeretnék ,,ingyen" nyílván kifizettetik az előfizetéssel,, de én elégedett lennék a mostani 300/100 nettel is ha menne az 5g. Mert 4g+ mellett 70-170/40Mbit között váltakozik.
Kettő koax közül tudok választani
1. RG58-ránézésre ez lehet a jobb.(van belül egy szőtt réz köpeny, 10m 12,99€)
2.RG174(10m, 6,99€)Szerintetek melyik legyen?
-
winbox
senior tag
válasz yanpec #10509 üzenetére
Ha esetleg nem válik be, vannak kültéri routerek is, igaz, hogy jóval drágábban, de így nem lesz semmi veszteséged, mert már eleve UTP/FTP kábelen jön le a jel, a tápot pedig a router ugyanezen kapja POE-n keresztül. Be lehet őket tenni modem módba is és nálad csak beledugod egy wifis router wan portjába a kábelt. Ilyen pl. a ZTE MC889, ez már van 170k körül, vagy a Zyxel NR7101/7102, Ezek 200k körül vannak és több minden lehet állítani a szoftveresen bennük. Nekem egy NR7101 van itthon, maximálisan elégedett vagyok vele, nálam még nincs 5G, de a B7-es sávot csak ez a router látja a tetőn, így 400Mbps körül is szokott menni 4G-n. Szóval ha van rá kereted, ez is egy megoldás.
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10508 üzenetére
Sajnos az nem játszik, hogy a routert költöztetem fel, 2 okból sem.
1. Mert csak kültéten van 5G
2. Máshoz nem szívesen raknám be a routeremet, meg más se biztos, hogy szívesen elnézné.Egy ilyen kis dobozt a falra feltenni nem nagy dolog.
Ha annyi veszteség lenne 15m-n, amennyi nyereséget állít elő az antenna akkor már elégedett lennék.
-
mad823
őstag
válasz yanpec #10507 üzenetére
15 méter kábel (nyilván a kábel minőségétől függően) akár 10 dB veszteséget is össze tud hozni, pláne magas frekvencián. Ha ott fent maga a modem érdemi jelszintet lát, akkor talán megér egy próbát. Az nem opció, hogy antenna, kis kábel, modem, majd UTP-n lehozni a jelet azon a 15 méteren, aztán ott egy sima wifi router?
-
yanpec
aktív tag
Szerinretek van értelme a 3. emeletre felrakni az antennát és 15m kábellel levinni a jelet a routerig? A 3. emeleten antenna nélkül fullos az 5G jel?
-
yanpec
aktív tag
válasz 4Grider #10504 üzenetére
Akkor már értem köszönöm. Kb 30 méterre van egy épület az antenna irányában ami takar és a lefedettség szélén vagyunk.
Ezt az antennát rendeltem, mert erről van teszt fent a neten és pont olyan routerrel tesztelik ami nekem is van.
[link]
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz mad823 #10491 üzenetére
Szia
Megjött az antenna, rá is kötöttem a routerre, de olyan érzésem van, hogy nem használja a antennát! Lehet hülyeség, de leárnyékoltam a routert és lemet 2 csíkra a 4G jel, rákötöttem az antennát de nem változott semmi. (ZTE mc801a 5g)
TS9-l csatlakozik az antenna a routerhez. A másik amit nem értek,hogy én az 1. emelten lakom és kint az erkélyen nincs 5G jel, viszont ha felmegyek a 3.k emeletre ott fullon van a jelerősség, ugyan abba az irányba néző erkélyről van szó.
Nem akarom elhinni, hogy pár méterrel feljebb full a jel, itt lent meg semmi, ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
válasz Muszakishop #10500 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy ha csak adatra használod azt a SIMet, akkor ki a túró hívna rajta. Ha meg nem csak arra használod, akkor van még egy számod? Akkor meg minek kettő? Megannyi kérdés...
-
4Grider
nagyúr
válasz Muszakishop #10500 üzenetére
Nálam a ne zavarj nem veszi fel a hívást így nem beszélhetünk kinyomásról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Lian Li Galahad II Trinity Performance 360, Fekete
- Gamer PC - i5 10600 KF/ 16 GB RAM / 1 TB M.2 SSD / Radeon RX 6600 XT
- Apple watch Series 9 45mm cellular megkímélt akku 98% 12 hónap szavatosság
- Rock Band 4 gitár + dob + játék
- ASUS GeForce RTX 4090 24GB ROG Strix OC Edition Aqua.hu garancia 2026.12.19 - ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest