- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- gerner1
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bartoromeo
csendes tag
válasz
Renegade100 #699 üzenetére
Bosszantó a dolog... Köszönöm a válaszod!
-
Renegade100
csendes tag
válasz
Bartoromeo #698 üzenetére
várd meg a posta válaszát ha 15 akkor 15 nap erről senki nem tehet én ezért nem szállíttatok semmit a postával más futárcéggel ez még nem fordult elő nagyon.
-
Bartoromeo
csendes tag
válasz
Bartoromeo #697 üzenetére
Fejlemény ehhez a dologhoz... A címzett azt mondta hogy 16 án meg tette a panaszát a postán... És kérésére elkezdték keresni a küldeményt mindezt telefonon tette meg.. Ezt nem igazán értem...
Mivel nekem szóról szóra az ez előtt leírtakat mondták... -
Bartoromeo
csendes tag
Helló!
A következő a problémám.. Eladtam egy alaplapot és egy ramot, a vételárat megkaptam és postáztam is ajálva a küldeményt. A feladó vevény és a blokk megvan erről képet is küldtem a vevőnek. A gond csak ott van hogy ez 04 hó 10 -én történt és azóta semmi...
Voltam a postán és ott azt mondták hogy a feladástól számított két hét várakozási idő elteltével kezdik csak megkeresni a küldeményt mert elkallódhat.. Persze csak külön kérésemre a vevény és blokk bemutatása ellenében. Amennyiben nem kerül elő és nincs érték biztosítva akkor a feladási érték 20x értékében kártalanítanak...
A kérdésem a következő: meddig tart ez el? Illetve utaljam e a pénzt vissza azonnal a vevő részére?
Választ előre is köszönöm! -
becohu
csendes tag
Sziasztok!
Engem egy tablettel húztak le, még januárban. Az illető iPhone 4S-t ígért 35.000 Ft-ért. Megegyeztünk üzenetben (minden képernyőképpel megvan!) hogy cserébe küldöm a tabletet. Küldött 12 nappal később egy hibás, törött, hamis kínai "iphone koppintást". De nem arról a címről jött a rossz cucc, ahova küldtem a tabletet. Száradna le a keze!!!
-
spacedogger
újonc
válasz
Renegade100 #694 üzenetére
Igen ,igazad van de nem könnyű 800 ezernek pápát inteni! Főleg úgy hogy ezért a pénzért megdolgoztam! Még ha egy beteg gyerek kezelésére, vagy csak egy szervezetnek ajánlom fel az is más! De így................................
-
Renegade100
csendes tag
válasz
spacedogger #693 üzenetére
hagyd annyiban...
mivel se tanú se kamera, ha meg is lesz az illető hogyan tovább?
ha befenyíted mer forr a düh annyiba lesz mint amennyit kisajtolnál belőle.
A hangulatod jobb lesz DE az első rendörre összerezzensz mert amit elkövettél az ugye 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
-
spacedogger
újonc
RSziasztok!
Hát valószínű, hogy én vagyok a legbalfaszabb ezen a fórumon...................
Múlt héten érkeztem haza külföldi munkámból a jól megérdemelt fizummal. Gondoltam minél gyorsabban átváltom az eurómat forintra, mert igencsak esett az árfolyama. Kinéztem egy pénzváltót és megálltam a bejáratánál, hogy megnézzem az árfolyamot. Miközben nézelődtem odalépett hozzám egy férfi, aki felajánlotta , hogy a váltó árfolyamnál jobb áron(4-Ft-al többért) átváltja nekem az eurót! Én hülye fejemmel belementem, és közösen kiszámoltuk, hogy az én 2700 Euromért 810000Ft-ot kapok. Leszámoltuk a pénzt többször is, és mikor cseréltük volna akkor hátulról megszólított minket egy másik férfi, hogy mit csinálunk. Kb 2 másodpercre fordultam hátra, hogy megnézzem ki volt az, és ezalatt a pénzt váltó férfi kicserélte a pénzköteget amit nekem adott. Természetesen erre utólag jöttem rá.Mikor visszanéztem a pénzt váltó férfi rögtön odaadta a pénzköteget ami nála volt és elvette az én euromat! Közben a másik férfi a hátunknál folyamatosan mondta a magáért(inkább fenyegetett), ezért mielőbb távoztam a helyszínről mint ahogyan a másik férfi is! Miután megtettem 100 métert kinyitottam a pénzköteget és akkor láttam, hogy csak 500 címletek vannak benne. Gyorsan vissza, de senki sem volt ott se a pénzváltó se a társa aki megzavart! Rendőrségi feljelentést tettem, de se tanu se térfigyelő kamera stb...........
Tudom mielőtt mindenki balfaszoz, hogy megérdemeltem, ha utszéli árusoknál váltottam, de mióta csak külföldön dolgozom mindíg is így váltottam és soha nem volt semmi gond! Ez az úgynevezett trükkös csalás!
szerencsére nem lettem földönfutó, de igencsak megérintett ez az anyagi kaland..... Tanulság: CSAK PÉZVÁLTÓBAN VÁLTANI ÉS CSAKIS FELÜGYELETTEL NAGYOBB ÖSSZEGET!
Most fogadtam egy magánnyomozót aki alsóbb körökben is járatos hátha megtud valamit, de szerintem aki ennyi pénzt el tud csalni az nem olyan hülye, hogy egy jó ideig is mutatkozni fog!
A dühöm persze nem csillapodik és abban biztos vagyok, hogy míg élek ez végig kísérni fog, de megérdemeltem valamilyen szinten. Akinek van valami ötlete, azt szívesen meghallgatom, de a balafszozást kerüljük, mert azt én mindennap megteszem magamnak! -
machina1
csendes tag
válasz
machina1 #689 üzenetére
no gyerekek,fejlemény van!!!hivtak a jardról és a balfasz elkövetö volt olyan hülye hogy a rendeléshez adta a saját nevét a saját cimét és a hülyéje még az e-mail címét sem rejtegette ráadásul nem egy kamu telefonszámrol intézte a történést!Bár a jard azt mondta hogy kb 1 év lesz a dologbol mire valami lesz mert több szabs. is van ellene de egy biztos kivonják a forgalomból a tagot!!hála az istennek az én bünelkövetöm eredeti idióta segg és megbukot!!!Kérdem én volt értelme szaros 65K-ért sitre menni???
üdv mndenkinek és remélem mindenki olyan szerencsés lesz mint én hogy ha van valami hasonló gondja!
-
harfalyra
újonc
Sziasztok, a MediaNetPlaza-tól rendeltem két pendrive-ot neten (szerencsére csak ezt) és voltam olyan okos, hogy előre utaltam, mondván, hogy így jóval olcsóbb a szállítási díj, naná, hogy kár volt. Mivel máskor is tettem már ilyet és megbízhatónak tűnt a webáruház, gondoltam miért ne. Tévedtem...lassan egy hónap eltelt és már kétszer küldtek e-mailt hogy csúszik a szállítás, majd a második késedelem után már e-mail sem jött. Természetesen se telefonon nem lehet elérni őket, se e-mailre nem reagálnak...Adjátok tovább, hogy kamu az oldal, nehogy más is bedőljön...
...ha valaki esetleg tud tanácsot adni, hogy milyen szervhez fordulhatok a panaszommal azt megköszönöm. Nem tudom, pl hogy a fogyasztóvédelem mennyire tevékeny a területen, annyit már tudok, hogy a rendőrségre nem lehet számítani.... -
machina1
csendes tag
válasz
Renegade100 #670 üzenetére
..
-
machina1
csendes tag
válasz
Renegade100 #687 üzenetére
igen mindent lefoglaltak!!énis valahogy igy agyaltam hogy azért szerintem is vissza kerül a pénz mindenképp csak a posta k. nem!
-
Renegade100
csendes tag
válasz
machina1 #686 üzenetére
mivel tárgyi bizonyítási eszközt képez a pénz így az nem kerül a feltételezett elkövetőhöz, bár a doboz és annak belső tartalma is az tehát remélem azt is lefoglalták!!
Két dolog lehetséges
a, az elkövető kilétére nem derül fény a pénz visszakerül hozzád.
b, az elkövető kilétére fény derül, gyanúsítás és a pénz visszakerül.
-
machina1
csendes tag
szia!
minap nekem is sikerült rászaladnom egy meghúzóra!mondjuk talán annyi a szerencsém hogy én utánvétellel vásároltam egy 65000ft értékü készüléket amit bent a postán vettem át személyessen postai dolgozok előtt vagy más néven bizottság előtt!igy a pénzt amit átadtam azonnal tiltásra is rakták amit már a rendörség meg is erösitett hogy ezt a pénzt nem fogja látni se a kedves csaló vagy átverő,nem is tudom hogy nevezzem!A rend őreinél a feljelentés megtörtént és azt mondták hogy neaggódjak a pénzem meg lesz,mert van egy cím ahova ugye a posta vitte volna az elcsent kest,illetve a megprobált pénzt!Tárgyi bizonyiték is van illetve van egy pár dolgozo is aki látta hogy a dobozban egy szar gatya volt telefon helyett!tehát maradt egy telefonszám illetve maradt egy e-mail cím illetve egy posta cim meg egy név is!és plussz a tárgyi bizonyték!nos sajnos aposta költséget azt ugynéz ki buktam de ennyit megér hogy esetleg ez a majom aki megprobált lehuzni esetleg sittre kerüljön illetve megbünhöggyön valahogy!Az ügy folyamatban van,mint ahogy irtam feljelentés megtörtént itt atrtunk!esetleg ha a fazon letagadná hogy ö volt a pénzem akkor is vissza kerül hozzám mert itt van a postán tehát nem ment ki a csomag feladojának a cimére!mondjuk letagadni nem tudja mert van egy e-mail címem is aminek van egy ip címe!!van egy posta cime más cimet meg nemadhatot meg ha kell neki a pénz...nos szerintetek mennyi esélyem van arra hogy megnyerjem a saját pénzem vissza?
-
djculture
félisten
válasz
Renegade100 #683 üzenetére
Azok meg úgyis arra hivatkoznak hogy kamera alatt készítik össze a csomagokat.
-
djculture
félisten
-
pietrrr
aktív tag
Hali!
Engem is átvertek sajna apródon. Rendeltem 2 db karórát 20.000.-ért, és mikor bontottam felfelé szépen benne is volt mindkét órának a doboza, azonban az egyik üres volt. A csóka csak az olcsóbbik órát küldte el, a drágábbiknak csak a dobozát meg a papírjait. Mit tehetek ilyenkor? Hol lehet bepanaszolni/feljelenteni? Egyáltalán lenne értelme, megéri ennyiért szenvedni bármiféle eljárással?
Köszönöm a segítséget! -
Lacce003
csendes tag
Szia!
Viktorka90 nevű felhasználó átvert, 17.000Ft-ot utaltam el neki január közepén, egy Samsung Omnia7-es telefonért, azóta se a telefont sem a pénzt nem láttam, csak üres igéretek voltak, a vissza utalásra és a telefon postázására. Ma teszem meg a feljelentést, de szerintem törölni kellene a profilját, hogy más ne járhasson így.
Üdv. Laci
-
Wolfkennel66
újonc
Sziasztok!
Azért regiztem ide , mert megtévesztettek engem is. 50.000-ft. veszteség ért.
Az üzenetek szerint Farkas Mária volt a kapcsolat tartóm Belfasti dohány gyári munkát ajánlott illetve szerződött velem ezzel kapcsolatban.A telefonos megbeszélés szerint 2.-n azaz holnap lenne a találkozó vele és egy másik hölggyel. Amit az ígéret szerint pontosított volna még a helyszín és pontos ideje tekintetében.
De nem történt pontosítás és semmiféle kapcsolat nincs pár napja. Az összeg szállásra lett megindokolva. Az utazást finanszírozta volna a cég az info szerint.
Van még valaki aki konkrétan ezen esett át? Feljelentést teszek napokon belül. Nem tartom valószínűnek ,hogy csak véletlen nem kaptam értesítést a találkozóról. Van még ötlet , hogy mit tegyek? -
Renegade100
csendes tag
A futár lehet hogy siet, de ez a dolga ha nem tetszik neki majd közlöd vele hogy akkor jól bepanaszolod!
Nem azt mondom, hogy várja meg hogy egy hütőgépet beüzemelsz, az internetes áruházakból rendelt termékekkel amúgy sincs semmi baj ott nagyon komoly törvényi szabályozások vannak!
A sok csalni akaró magánfelhasználó a probléma, ha számszerűsíteni kellene sok % nőtt ez a fajta bűncselekmény alakzat.
-
Honik77
újonc
Ja amúgy köszi a gyors választ... el is felejtettem megköszönni az előző üzimben.
Amúgy a postást kértem, hogy lehetne-e felbontani, és nem engedte, merthogy ez nem így működik, meg hogy neki még sok helyre kell mennie.
És ez sajnos így van a futároknál is.. Egyszerűen nem engedik, hogy felbontsa az ember a csomagot, merthogy nincs kifizetve, átvéve, meg nekik sietniük kell, stb stb..
Ja és sokszor még ha fel is tudnád bontani, akkor még elsőre nem látszik, hogy az jó is-e... mert ezt a terméket is ki kellett próbálgatnom, minden egységét, és az nem 1-2 perc..
Egyszer pl jártam úgy, hogy karácsony előtt megérkeztek a digit. képkeretek, amiket a nagyszülőknek vettünk, és mikor bekapcsoltam őket, hogy kipróbáljam, akkor vettük észre, hogy valszeg dobálták a futárok, és összetört a belső rész, és abszolút nem működött.. na nem semmi volt ott is, hogy visszakapjam a pénzem, de korrektek voltak a végén, és a futár költséget is ők állták odavissza.. -
Honik77
újonc
válasz
Renegade100 #672 üzenetére
De én már előbb feladtam mint hogy írta, hogy vonjam le az ő postaköltségét, merthogy nehogy már neki legyen benne 1875Ft-ja, de akkor így nekem már 2x 1875Ft-ba kerülne, hogy átvert, és egy vacak terméket küldött..Ha nem veszi át a postát, akkor meg a posta rámveri a másik 1875-t.. És ezt nem fogom hagyni..
SZal mit javasolsz? Fenyegetőzzek, hátha megjön az esze, vagy ha tényleg kicsesz velem, jelentsem fel?
Üdv,
M. -
Renegade100
csendes tag
szia!
ha nem veszi át egy hosszadalmas procedúra vár rád 1870 ft ért nem érdemes bíróságra járni.
ez volt a tanuló pénzed a fent leírtak szerint ha futár vagy posta hozza előtte kibont - megnéz ha baj van jegyzőkönyv onnan akár 1870 ft ra is perelheted ha akarod, valamint minden adás vételt előtt írásos bizonyíték legyen kié a posta díj!
-
Honik77
újonc
válasz
Renegade100 #670 üzenetére
Sziasztok!
Én is átverés áldozata lettem..a neten keresgélve találtam a topikra, ezért gondoltam megkérdezlek benneteket, hogy frissítsem tudásomat jogi téren
Nem itt vásároltam, hanem az aprodon kivételesen (amúgy teszveszen szoktam), és egy baba műszaki cikket vettem 15ezerért. Utánvéttel küldte az eladó, merthogy én sem mertem csak úgy előre utalni (teszvesz-vaterán így szoktam), mivel itt nincs nyoma az adásvételnek, aztán ha a végén nem kapom meg, akkor lehet bizonyítgatni...
Tehát megkaptam tegnap, de a termék hibás volt.. és mivel ajándékba akartam, így nem is bajlódtam volna esetleges javítással, stb.. Azonnal küldtem vissza és mivel az eladó azt mondta, hogy ő sem utal előre, ugyanígy utánvéttel küldtem vissza. Aztán este írt, hogy reméli nem a 15ezret adtam meg utánvét összegének, hanem levontam belőle az ő feladási díját.. Hát mégis hogy képzeli?? Úgy egyeztünk meg, hogy a postát ő állja és nekem összesen 15ezerbe kerülne a termék.. Gondoltam még én vagyok a rendes, hogy a vissza postát (1875Ft) így is én álltam, de nehogy már egy csaló miatt kerüljön ez nekem majdnem 4000-be??
Mi van ha nem veszi át a csomagot ma? Feljelenthetem csalásért ugye?
Várom válaszotokat, akár priviben is.
Előre is köszönöm.
N. -
sergio81
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék mit tudok tenni?
Utánvéttel vettem egy Mayo málna színű kabátot, és mikor kibontottam bent a lakásban egy használt fekete felsőt rejtett a doboz!
Isten igazából azért írok ide hogy megtudjam más is járt e így vele/velük!Az apródon ahogy kifizettük a postásnak a csomagot, kb 10 percen belül már törölte is profilját mire számon kérhettük volna!szerintem a postai nyomkövetést figyelte látta, hogy át lett véve és tiplizett az oldalról azt gondolván, hogy így semmi nyomot nem hagyott maga után!Csak hát az utánvét összegét ugye hamis címre hiába vinné a postás..tehát az valós kell hogy legyen!
Kérlek írjatok valaki járt e már így illetve nem e van valaki akit ugyanígy vertek át! -
XP NINJA
őstag
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy itt hardveraprón átvertek 120K-val, a rendőrök elkapták, egy év csúszással a hónap végén kifizet a sértő. Ilyenkor milyen plusz költségeket lehet "ráverni"? Nagyon nem szeretném ha ennyivel megúszná, sorozatosan vert át embereket, több milliókat bezsebelt, de most mégis csak az én esetemet tudták bizonyitani.
Köszönöm!
-
dolmatara
csendes tag
Mit mondanál arra, ha lehet kérnem, hogy reagálj. Befizettem társkereső céghez, fél éve, nulla embert küldtek, a szerződésben 1, vagy több szerepel. A nulla nem. Hol lehet protestálni a pénznyelő szélhámos intézmény miatt. Gondolom másokkal is ezt teszik.
-
Renegade100
csendes tag
privikre ment válasz mindenkinek
-
-
raziel01
veterán
Mit tehetnél? Konkrétan ha a rendőrség sem foglalkozik az üggyel akkor kb semmit.
Nem kellett volna előre utalni egy teljesen ismeretlennek. Gondolom olyan oldalról vásároltál ahol még pozitív/negatív értékelés sincs. Tanulópénz. De még ha meg is találják az elkövetőt, lehet csak 2-3 év múlva kapnád vissza a pénzed.
Elhiheted, hogy mélységesen lenézem az ilyen tolvajokat de sajnos az a nagy helyzet, hogy pont azok az emberek tartják el ezeket akik gondolkodás nélkül előreutalnak. Ha mindenki elővigyázatosabb lenne akkor nem lenne ennyi átverés. -
matróz
újonc
Sziasztok én már túlvagyok a feljelentésen,egy hirdetési oldalon telefont vettem, vagyis csak vettem volna mert a pénzt elutaltam,de telefon a mai napig nincs.A rendőrség azt mondta nem találják nem lehet mit tenni. Én szeretném vissza kapni a pénzem,főként,hogy a lányom szülinapi ajándéka lett volna,és most egyik sincs.Mit tehetek még?
-
mediaplayer
csendes tag
válasz
Renegade100 #653 üzenetére
Hello! A kárértékem 6000Ft.
-
Ghery
újonc
Kaptam egy olyan ötletet,hogy érdemes lenne megkeresni ilyen esetekben a fogyasztóvédelmet is.
Vélemények? -
fRooStzzZ
senior tag
Üdv!
Esetleg egy ilyen, ha valakit érdekel.. Valaki elkezdte összeszedni a sz.számokat.
Ide is be lehet jegyeztetni a csalók számát szerintem. -
Jonye
csendes tag
Csak egy ötletet adnék.. Látom pár embert utánvétellel vertek át úgy hogy nem a várt árut kapták meg. Ez nem egy hivatalos dolog de eddig nekem bevált. A csomagot a postán ki lehet nyittatni a fiók vezető előtt!! Kinyitása előtt meg kell mondanod mit vársz, nem próbálhatod ki és nem is nyúlhatsz te hozzá de ezzel előrébb vagy mintha egy mobil helyett egy fém flaskát találsz...
-
ReR3ad
újonc
Sziasztok!
Pénteken sajnos én is bele futottam egy ilyen netes átverésbe, laptopról lett volna szó (félighibás) 13.000 ftot utaltam át neki azóta se kép se hang, ilyen mit tudok tenni ? tudom nem olyan egetverő összeg de tudnám másra is költeni szóval mit kellene tennem pontosan hogy vissza kapjam vagy vissza téritsék az összeget ? még a mai napot meg várom ha semmi akkor megyek a rendőrségre és feljelentést teszek de hogy csináljam nem nagyon értek a joghoz de láttam hogy valami polgári jogi kártérítési leírást azt pontosan hogy tegyem meg ? kérem írjon valaki privátot hogy milyen feljelentést és kártérítést kell kérjek hogy hogyan. Köszönöm szépen előre is. -
Renegade100
csendes tag
válasz
mediaplayer #650 üzenetére
fontos lenne a kárérték
-
PHM
addikt
válasz
mediaplayer #650 üzenetére
Első lépésben jelentsd itt az esetet.
-
mediaplayer
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat/segítségeteket szeretném kérni. N3zyke felhasználó felajánlott nekem egy számítógép házat, nagyon tetszett és meg beszéltük hogy én a hét elején elutalom az összeget és ő az nap elpostázza. Amikor átutaltam neki az összeget azt írta hogy a héten nincs otthon de megpróbálja elküldeni, azóta nem válaszol a leveleimre de látom hogy a hardverapróra bejelentkezik. Két e-mail címére is írtam és privát üzenetet is írtam neki de nem válaszol az biztos hogy olvassa a leveleimet. Ezért szeretném kérni a segítségeteket mert szerintem átvert. Ha esetleg más elérhetőséget tudtok a felhasználóról azt is megköszönöm.
-
Ghery
újonc
Sziasztok!
Sajnos sikerült nekem is beleszaladnom egy webshopos csalásba és szeretném ha megosztanátok velem néhány tippet,hogy mit tegyek.
Aprod-on találtam egy olyan tévé készüléket amit már nagyon régóta kerestem, nagyon kedvező áron,rá is írtam a hirdetőre aki egy webshop elérhetőségét adta meg nekem. Az oldal elég kezdetleges volt, ezért rengeteget kérdezősködtem és korrekt válaszokat kaptam,viszont konkrétumokat nem. Sajnos elhatároztam,hogy megpróbálom a vásárlást és a vételár felét el utaltam,viszont a készülék nem érkezett meg a megbeszélt időpontra és a honlap,valamint a aprodos felhasználója is megszűnt,e-mailre pedig nem reagál 1 napja,régebben viszont mindig írt egy órán belül.
-
RegElek
csendes tag
Sziasztok!
Mivel eddig nem voltak negatív tapasztalataim, naívan beleszaladtam egy csalóba.
Apródon, könyveket árult.
Az alábbi adatokat adta meg:
"Lakcímem : Szolnok Csokonai út 2.em 6.ajtó
Tímár László Csaba
tel.: 06709812339 (péntek 17:00 - től hivható vagyok)
OTP
11773322-01443158
Tímár László"az apród profil törölve, gmail törölve, telefon: "hívott szám nincs hozzárendelve egyetlen előfizetőhöz sem"
Ha esetleg mást is átvert, akkro írjon rám.
Ezen kívül tanácsokat is szívesen fogadok.
Előre is köszönöm.
-
Ateszzero
őstag
Igen , ez mind szép és jó. Sajna a bezsebelt pénzt csak kevés esetben kapják vissza a károsultak ugy tudom. Olyan rendelet kelle a kormánytol ami ha egy ilyen csalót közmunkára vagy börtönbe kerülése után a kárt kifizetné az állam vagy a polgármeseteri hivatal ,. ők meg szépen bezsebelnék utánna az elkövetőtől.
-
Dicker
őstag
Kicsit off, de hátha ad némi reményt, azoknak, akik küzdenek valamijükért.
Közel 60 embert vert át 2 millió forint értékben.
Nem reménytelen a károk visszaállítása. Úgyhogy ne adjátok fel.
-
Gooffancs
tag
Sziasztok!
Magánszemélytől vásároltam az interneten, postázási költséget előre utaltam, de áru nem jött még meg, az állítólagos feladás után beszéltem vele. Telefonszám, név, bankszámlaszám nincs az ismert csalók között, de a telefont nem veszi fel, így még nem tudtam beszélni vele, hogy miért nem érkezett meg. Várok még pár napot, illetve próbálom elérni...
A kérdésem: Érdemes ilyen kisebb összeggel is vesződni (5000 Ft)? Ilyen összegű átverésnél is hasonló a folyamat, mint nagyobb összegűnél?Előre is köszönöm a segítéseget.
-
törölt tag
Sziasztok!
2013.02.27. -én azaz tegnap csúnyán csőbe húztak iphone 4 készülék hirdetéssel az expresz-en.
Itt egy másik forumot is találtam ami kimondottan ugyan azzokkal akadtak össze.
Elutaltam előre a készülék árának felét (31000 Ft-ot) és azóta kivan kapcsolva a telefonszám.
Másik forumban közzétettek kb 20 telefonszámot nevet és bankszámla számot, egyforma sztorit és úgy néz ki ők nagyon sok embert átvertek .
Valaki még össze is írta a kár kb értékét a hozzászólások alapján (5000000 Ft)
Ez ügyben kérnék segítséget.
-
csipesz2020
tag
Hello!
érdeklődnék hogy olyankor mi a teendő ha megbeszéltem egy cserét rásóferkó felhasználóval hogy egyszerre postázunk.
Én ezt
küldtem neki egy samsung galaxy s telefonért. ő írt rám hogy cseréljünk, megbeszéltük az egyszerre postát hogy feladja és elküldi nekem a feladószelvényt utánna pedig én is feladom.
ez tegnap meg is történt "feladta", elküldte majd én is elküldtem neki Telefonomat és elküldtem a szelvényt hogy megnyugodjon.
Ma megérkezett a csomag és amikor kibontottam a képen szereplő látvány várt!
Mit tegyek ilyenkor?
írtam neki egy levelet melyben a lényeg:
adok 2 lehetőséget!
1.:vagy holnap reggelre itt van a samsung galaxy s amit megbeszéltünk !
2.:vagy holnap reggelre itt van a saját telefonom olyan állapotban amilyenben elküldtem neked!
és szeretném ha elmagyaráznád hogy ezt hogy gondoltad!
mihamarabb hívj fel telefonon!
itt a számom: 30/3100319
De tegnap este óta nem volt az oldalon!
Reméllem tudtok segíteni hogy ilyenkor mi is a teendő hogy ha nem ír vissza ma!? -
DaleCooper
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni.
Február elején az Expressz oldalán kinéztem egy telefont. A megadott számon felhívtam és megegyeztünk az árban. Ez volt pénteken. Mondta, hogy küldjem el sms-ben a címem és ő feladja a portékát amint megkapja a pénzt. Hétfő bementem a bankba, és az előzőleg elküldött számlaszámra befizettem a pénzt. Majd hétfő délután beszéltünk telefonon, hogy kedd reggel postán feladja a csomagot. Pénteken felhívtam avval a problémával, hogy még nem érkezett meg a csomag hozzám. Azt ígérte, hogy bemegy a postára és utána érdeklődik, vajon hol lehet a csomag. Péntek du. és szombaton ki volt kapcsolva a telefonja. Vasárnap sikerült elérnem, kérdeztem, hogy mit sikerült intéznie a postán. A válasz az volt, hogy nem tudnak neki segíteni, és hogy várjam a csomagot. Mondtam neki, hogy adja meg a feladó vevény számát és én utána kérdezek a postán, hátha megjött, csak még nem kézbesítették. A válasz az volt, hogy Ő nem találja, de tudja, hogy kapott ilyet a postán, de azért bemegy újra a postára és ismételten felvilágosítást kér. Természetesen megint elküldték a postáról, mivel kérték tőle a feladás számát, mellyel nyomon tudják követni a csomagot és az Ő nem találta meg. A múlt héten pénteken beszéltem vele utoljára akkor azt mondta, hogy kipakol az autójából és megkeresi a papírt és én hívjam fel szombaton, hogy be tudja diktálni. Hát szombat óta nem veszi fel a telefont, viszont kicsörög. Több telefon számról is felhívtam, de egyiket sem vette fel, pedig még mást is hirdet az Expresszen. A hétfőn a helyi postán voltak olyan kedvesek, hogy utána néztek, hogy a nevemre van e valami csomag a postán (megnézték az összes városi postafiókot), de nem volt semmi. Az ügyizétő azt mondta, hogy ha sima levélként adta fel, annak nem tudnak utána nézni. Küldtem sms-t, hogy szeretném a pénzem visszakapni, és vegye fel velem a kapcsolatot, mert ellenkező esetben a rendőrséghez fordulok. Azóta is próbáltam hívni, de nem veszi fel a telefont.
-
Ateszzero
őstag
válasz
Renegade100 #637 üzenetére
Minden megoldás érdekel. Ha nem publikus , jöhet PÜ-ben is.
-
Ateszzero
őstag
válasz
Renegade100 #635 üzenetére
Újra nem lehet elérni, egyre biztosabb hogy a telefont nem látom.
Körülbelül ha feljelentést megteszem , mikorra kaphatom vissza a pénzem? -
Renegade100
csendes tag
válasz
Renegade100 #630 üzenetére
feljelented bocsi!!!!
-
PHM
addikt
válasz
Ateszzero #627 üzenetére
Nem őrá gondoltam, csupán épp azt a cikket olvastam.
Jobb oldalt a kék linkeknél azokat nézegesd, ahol szerepel az "aprod.hu".
Nézd meg a csalóknál szereplő neveket és a számlaszámokat.
A számlaszámra keress rá a Google-ban.
Ha minden keresés negatív, akkor van 1-2% esélyed, hogy mégsem
az ablakon dobtad ki a pénzed.
Én azért nem nagyon reménykednék, sajnos az efféle csalások mintha
jócskán elszaporodtak volna mostanában. -
Ateszzero
őstag
válasz
Renegade100 #630 üzenetére
Miért jelenthetne fel?
Egyébként számmegjelenítést bekapcsoltam , pár csöngés után foglaltat jelez. most vagy késő van és alszik , vagy nincs otthon és az asszonya kinyomja , vagy nem akar velem beszélni. -
Ateszzero
őstag
válasz
Renegade100 #628 üzenetére
Megnevettetsz még ebben a szar helyzetben is. -
Ateszzero
őstag
Nem valószínű hogy ő az. A felesége számlaszámára kellett utalni .
Sebők Zsuzsanna.
Most megpróbáltam a számot. Kicsöng. Van valami remény. Válasz nincs a hívásra. El vn rejtve a számom, lehet hogy ez a gond
Most azon gondolkodom mit ondhjak neki hogy közbe ne sértsem meg és hogy korekt válaszokat is kapjak. -
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Nem hittem volna hogy valaha is jövök ebbe a fórumba , de sajna beleestem a csabdába.
Apródon láttam meg egy olcsó telefont, ami nagyon messze van helyileg , és sehogy nem akartam odáig el autókázni ezért az utánvétes futárra szerettem volna rábeszélni az eladót, de ő addig addig ügyködött míg rá nem beszélt hogy akkor legalább a felét utaljam el előre mert neki S.O.S-be kell a pénz és azért tette ki ennyiért a telefont mert gyorsba kell neki a pénz.
Na mármost gondoltam először megegyezek vele, elküldöm neki a címem , és aztán kis idő mulva leellenőrzöm a barátnömmel hogy rejtett számon felhívatom vele mintha meg akarná venni a telefont , gondoltam ha neki is eladja , akkor csaló, de sajnos becsületesnek bizonyult ugyanis azt mondta neki hogy elkelt a telefon.
Ezért meggyőződve az egyén tisztaságáról elutaltam neki a vételár felét ( 30ezret ) , ok volt minden , meg is rendelte állítólag a futárt, és délután 3-ra megy hozzá feladja neki a megadott címre.
Később nemsokkal 3 előtt , felhívott hogy a felesége balhézik vele , meg hogy nem engedi elküldeni a telefont bla bla bla,ne csináljuk már vissza az üzletet bízzak benne nem akar ő 60ezer forintért bíroságra járni , meg börtönbe kerülni, de utaljam már el neki a másik felét még 3 előtt , hogy a futárnak odaadhassa a telefont.
Én meg hülye gyerek bíztam benne és elutaltam neki a vételár másik felét is. Este hét körül még ellenörzésképp a sógorom barátnőjével is felhívattuk a számot mert gyanus volt hogy a hirdetés még mindíg kinnt volt, szoval felhívta haver nője a foszert, erre dermedten hallgadtuk hogy neki is eladó ugyanaz a telefon , és hogy sos-be árulja ennyiért, de ahhoz hogy ennyiért megkapja , előre kell utalni a pénzt, és itt köszönt el haver barátnője.Mi meg álltunk ott kihülve és reményvesztetten.
Nekem még sikerült kb 5 percre rá felhívni , és elmondtam neki hogy ez mi volt, de tagadta hogy árulna másik telót is és hogy az én telómat feltette, semi gond nem lesz , kértem tőle a csomagazonosítót , de azt mondta otthon van neki , majd este ha hazaér hívjam fel és leírhatom. Kb délután 7 óra óta nem érem el.
Most akkor átvertek szerintetek? Tegyem meg holnap a feljelentést vagy még várjak vele?
Nagyon ki vagyok.Mindíg én oktatok ki mindenkit , erre most én estem bele ebbe a hülyeségbe.
-
Renegade100
csendes tag
válasz
Renegade100 #618 üzenetére
attól mert jóhiszemű nem lesz vastagabb a pénztárcája senkinek
az utóbbival egyetértek csak ellenőrzött telo vétele ajánlott
-
válasz
Renegade100 #618 üzenetére
Van egy feltételezhetően jóhiszemű eladó, aki felajánlotta, hogy felezzétek a veszteséget.
Persze fel lehet ülni a szopórollerre évekig 40eFt-ért.Én vinném a KP-t és nem vennék többé bizonytalan előéletű telefont.
-
sun9us
újonc
Igazából, azért idegesítő, mert nem kezdő vaterás vagyok, jó pár üzletet bonyolítottam le, külföldről is elég sokat rendelek, de eddig soha semmi sem történt. Hong Kong-ba is utaltam már (na azért az para volt) de rendben megérkezett a cucc 2 hét alatt. Erre ilyennel szívom meg....
Mellesleg utána néztem az ürgének, és fent van a Svindlerek listája Facebook oldalon, és más is megszívta vele, így ha jól tudom, ez így hiába 20k alatti összeg, bőven nem a szabálysértés kategóriába tartozik. -
xmaas
őstag
100% hogy elment vadaszni a penzed mivel torolte a profilt egyertelmu atveres az egesz azt gondoltad milyen jo uzletet fogsz csinalni jol megkaptad l.
Legalabb megvan a szamlaszamja meg a neve tudsz feljelentest tenni habar nem sokat fogsz erni vele valoszinuleg evekig elhuzodik es a penzedet se fogod latni dehat ez van tanulopenznek jo lesz neked -
xmaas
őstag
Ez hihetetlen mennyi naiv ember van itt gyerekek sosem vegyetek semmit ismeretlen emberektol plane igy hogy eloreutalassal hogy lehettek ennyire butusak ?Apro rol ilyen kicsi penzekert 1-2-3 ezeret meg be lehet rizikozni eloreutalast de ertekesebb cuccot sosem vegyetek csak szemelyes talalkozoval es kiprobalassal Nagyobb erteku dolgot webshopokbol csakis utanvettel 2-3 ezer forintot kilehet birni a biztonsag kedveert es ilyen no name webshopoknak eloreutalni meghozza
Tul sok johiszemu ember es baromi sok csalo rohadek a vilagon
-
rycy
tag
válasz
Renegade100 #601 üzenetére
35 ezer forintot felajánlott az ipse.. nem tudom h mitévő legyek
-
Renegade100
csendes tag
Szia!
Várj a hét végéig ha nem jön semmi akkor a jövő héten a kerületileg illetékes kapitányságra kérlek fáradj be és tedd meg a feljelentésed ismeretlen tettes ellen.
A feljelentésedben szerepeltetni kell, mikor hol ismerted meg, hogyan vettétek fel a kapcsolatot, mikor mit beszéltetek meg, valamint mi nem teljesült. A pontos kárértéket szerepeltetni kell valamint minden olyan bizonyítékot amely alátámasztja állításaid itt utalok az írásos beszélgetésekre, hadáridőre és a számlaszámra ahova a pénzt elutaltad, valamint a befizetést tartalmazó iratot.
Amennyiben az eljárás további szakaszai is érdekelnek kérlek keress priviben
üdv.
-
sun9us
újonc
Üdv, úgy néz ki csalás áldozata lettem.
Múlt héten meghalt, az évek óta használt, és hőn szeretett PSP-m, és kissé idegesen, és csalódottan, neki álltam keresni egy újat, viszonylag olcsón, és jót. Törzsgyökeres vaterás vagyok, de ott per pillanat nem volt olyan ajánlat, ami nekem tetszett volna, így szétnéztem máshol is. Apród-on kötöttem ki, ott találtam is egy jó ajánlatot. 15 kilóért, egy kissé karcos, de működő slim PSP, dobozával együtt. Akkor délután rakták ki, és mivel ennyi pénzért a régebbi, vastag változatot szokták árulni, gondoltam lecsapok rá. Nem volt gyanús hirdetés, korrekt leírás volt róla, és minden le volt fényképezve. Nem az a gyári fotókkal operáló, "eladó egy PSP, de ne kérdezz, mert nem értek hozzá" stílusú. Felvettem a kapcsolatot, rögtön írta is, hogy pár ezressel meg akarta dobni a vételárat, mert ő is körbenézett, de mivel gyors voltam, nekem odaadja a meghirdetett áron.
Kérdezgettem a gépről, készségesen válaszolt is, a technika dolgokba is belementünk, tehát egy létező dologról beszéltünk. Meg is egyeztünk, átutalás/posta...stb, egy fél délután lepörgettük a dolgot. Ez történt szerda este, ő pedig azt írta, hogy másnap fel is adja, hogy minél előbb megérkezzen. Pénteki érkezés az esélytelen, hétfőn nem jött, ma pedig szerintem már nem fog érkezni, de azért ma már vissza néztem apród-ra, és az fogadott, hogy a felhasználó, törölte a profilját. Tehát nem látom, a meghirdetett terméket, és a kapcsolatot sem tudom felvenni vele. Így van egy sanda gyanúm, hogy soha nem fogom látni azt a PSP-t. Persze csak 3 munkanap telt el, és ismerve a Magyar postát, ez szinte semmi, (késett már csomagom 20 napot is) de ez a profil törlés elég gyanús. -
Jonye
csendes tag
A "nem hivatalos" megtörtént és azt mondták nem adhatnak ( nem tudnak) ki így információt nekem, arra ott van a küldemény azonosító szám amit a neten elenőrizhetek és hogy kezdeményezzem a hivatalos formát... Persze az azonosító szám nem mutat semmit, hogy hol tart a küldemény..
-
randras
veterán
-
Jonye
csendes tag
Sziasztok!
A következő ügyben kérném ki a véleményeteket és tanácsotokat.
Meg hírdettem itt egy RAM párt amire jelentkeztek is.
A vevő átutalta a pénzt én másnap fel is adtam a csomagot, a feladó vevényről és a blokkról képet is küldtem ezek megvannak természetesen.
A gond ott kezdődött hogy ajálva küldtem (nem elsőbségivel) de rá 1 hétre sem érkezett meg semmi.. Érdeklődtünk a postán és azt a választ kaptuk hogy a feladástol számított 15 nap után tudják csak megkezdeni a megkeresést. Ez meg is történt a mai napon...
De a mai napon a vevő kéri a pénze vissza utalását..
Mit tegyek?? Utaljam vissza az összeget azonnal?? Vagy várjam meg a posta válaszát?? Mert mi van ha átvették és elhalgatják ?? Továbbá nem volt érték biztosítva a küldemény.. Benyeli a posta?? Vagy ilyenkor mit tehetek?? -
Renegade100
csendes tag
Szia!
Itt el kell határolni a nem az volt benn és a "nem müxik" fogalmakat!
Az első esetben a fuvarozó cég rendelkezik formulával az ilyen esetekre, de úgy tudom időkorlátos(24-72 óra) és az üzleti szabályzatukban foglaltak a mérvadóak.
A második eset kicsit bonyolultabb ebben az esetben kérlek keress privátban.
üdv Tom.
-
Renegade100
csendes tag
szia!
Polgári perben érvényesítheted a károd, az nem mentség számára, hogy mástól vette cserélte ő megkárosított és ennek a következményeit neki kell viselnie, ha akar ő is indíthat pert azzal szemben akitől ő vette.
Rengeteg megoldás létezik az ügyben sajnos egyik sem gyors de van lehetőség a pénz visszaszerzésére.
üdv Tom
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1 humoros
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Renault, Dacia topik
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660 Super, Ryzen 5 5500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! (39)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G531GU / I5 93300H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- PlayStation 2 /Két karral!/Játékokkal!/Memórikártyával!/HDMI Átalakítóval!
- PS4 Slim
- Eladó Xbox One + Kinect +2 kontrollerrel!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest