Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
gaben22
üzenetére
jó lenne, ha kis helyre be tudnám zsúfolni a cuccot
Vagy nagyon zajos lesz, vagy ha visszafogod, hogy ne legyen zajos (ne termeljen annyi hőt) annyit se fog tudni mint egy jobb technológiával gyártott (akár a mostani használt piaci áránál) olcsóbb proci.
Nem pont a mini-ITX legjobb iránya, de ez még működhet.#66459 Az újrahasznosítás mini-ITX-ban meg azt jelenti, hogy arra használod a procit (visszafogva) mint amit egy sokkal olcsóbb proci is tud, pl. Ryzen 8700G, azaz semmit nem nyersz, a bukta max nem nyilvánvalóan látszik.
A brutális áresés meg annak köszönhető, hogy mivel az Intel technológiailag lemaradt azzal próbálták kompenzálni, hogy olyan szinten elengedték a procit, hogy az visszafordíthatatlan károsodást is létre tud benne hozni (extrém magas hőmérséklet, oxidáció). Innen meg borítékolható volt az áresés, mert nem tudod mit kapsz.
Ezen már nem tudsz segíteni.Nem x86-nál meg a fél életed a SW-ek vadászatával fogod tölteni.
-
TurboK0
tag
válasz
gaben22
üzenetére
Minél magasabb kategóriás cuccot veszel, annál többet buksz rajta ha el akarod adni. Ezzel nem lehet mit csinálni. Nevelőapám csúcskategóriás HD projektora 1 millió volt amikor megvette, most 50 ezerért van aprón. Nekem a csúcskategóriás videokártyám a típusszám áráért lett eladva, és szerintem csak azért kelt el mert összes eredeti doboz/tartozék megvolt (oké, ezt használtam is 10 évig mindenre ami elképzelhető).
Egyébként csinálhatsz szervert azzal a procival, legrosszabb esetben 10-20 wattal többet fogyaszt mint egy odroid, csak az alaplapra áramellátásra kell figyelni (én lekapcsolnám a turbó órajelet, AMD-nél erre van mód, így sokkal kevesebb áramot használ és alig fűti magát).
Egyetlen gond csak az hogy ha a D14-et akarod használni, ahhoz nagyobb ház kell. Ezzel bukik hogy apró gépet akarsz. Odroid H4-el meg lehet oldani hogy egy egész szerver vinyókkal együtt nincs akkora mint a D14. Vagy vehetsz drágább ITX lapkát és SFX tápot, akkor talán pl. Jonsbo C6-ba is befér, csak akkor sokkal többe van.
Szervernél én x86 alapút erőltetek mert nálam TrueNAS megy, pont ezért baromi nagy szó az odroid H4.
Egyébként ha már szóba jött, az Odroidot honnan lehet rendelni Magyarországon? Wireless boltban már próbáltam, ott kifogyott és nem is tudták mikorra lesz legközelebb.
-
TurboK0
tag
válasz
gaben22
üzenetére
Szervernek a H4 nagyon jó mert abszolut minimális áramfelvétele van, ami nagyon sokat számít ha napi 24 órában hagyod futni. Teljesítményre nem tudom hogy elég lenne-e arra amire használnád, de azért nem annyira gyenge, ugye van benne 8 mag, meg virtualizálás, hardveres videó kódolás, stb...
De, Intel procis gépek elég kevés áramot használnak üresjáratban, úgyhogy megfelelő alaplappal simán le tudod tolni 20 Watt alá. Más kérdés hogy akkor olyan lapot kell használnod, amivel egy 13900k-t nem feltétlen lehet csúcsra járatni (minél kevesebb VRM + alaplapi komponens, annál kevés áramot használ az alaplap).
Ha az a lényeg hogy minél kevesebb helyen elférjen akkor esetleg valamelyik Intertech IM-1 / SAMA IM01 klón. Azokba mehet mATX lapka (ITX lap 2x annyiba kerül) és a D14 talán elfér anélkül hogy SFX táp kelljen (ami megint 2x annyiba kerül). 1db HDD még talán belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fotók, videók mobillal
- Robotporszívók
- Tanárian oktatja a ChatGPT a mezőnyt
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest