Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz Mercutio_ #23262 üzenetére
tehát mindet ők gyártják jelek szerint, mondjuk az a ház már azért nagyobb, de vannak ettől nagyobb mini-itx házak, szóval szerintem azért alternatívaként nem rossz,
nem mellesleg belemegy ATX táp és 12cm venti, mondjuk ennek meg a tetejéről hagyták le az USB csatikat,
most nézem az ITX verzióba is belemegy a normál mérető táp[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
félisten
válasz Mercutio_ #23264 üzenetére
Köszi, megnyugodtam! (Máshol is megerősítettek...)
Ha veszek majd valami plexis házat (250D, SG08), akkor nagyon dzsigi lesz pluszban egy narancs LED-sorral...
Meg aztán kicsit hiányoznak is a régi, gazdag színvilágú lapok - ma már olyan egyhangú az egész kínálat, csak a különleges, ruppósabb (Sniper, Vantage, ECO, Fatal1ty, stb.) verziókat dobják fel egy kis vidámsággal. Régen ez alap volt.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #23356 üzenetére
Fektetni is lehet, és rárakni a monitort, mint a régi szép időkben.
(Jó ég, hogy én mennyire utáltam az ilyen gépeket.)De szerintem meg is lehet fordítani, és akkor felülre kerül az USB.
(#23355) HookR: Lehet, hogy az egyik a talppal együtt, a másik meg anélkül van? Nekem legalábbis ez a gyanús, de utánanézni nem fogok, mert ahhoz mindenféle oldalakon kell kattintgatni, és őszintén szólva semmi kedvem hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
thxer
aktív tag
válasz Mercutio_ #23397 üzenetére
Erre a thinitx-re rákeresve nem is jött olyan rossz ajánlat:
MITAC PH12LI bár erről a márkáról sosem hallottam.
Árban nincs sok különbség a DDR3 és DDR3 sodimm között, és a raid vezérlőnek is elég az x4, bár azért a 16-os jobb lenne későbbre. VGA nem lesz benne. -
törölt tag
válasz Mercutio_ #23507 üzenetére
Hát igen az itthoni ára az nem semmi!
Ez volt az első számú jelöltem az itx-es "játszós" masinához, de megvenni nem merném/mertem külföldről akciósan sem, mert a visszajelzések szerint nem mindegyik "sikerül". Utána meg a posta/idő miatt nem is lenne olyan "akciós"...(#23506) shteer: röviddel utána kiléptetett a rendszer, ennél nagyobb baj ne legyen!
[ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
válasz Mercutio_ #23544 üzenetére
szia!
külön vga-t semmi képen nem szeretnék venni.
olyan apu-t keresek amivel el lehet 720p-ben dotázni (35 fps), de jó full hd (60Hz) filmezésre, netezésre, zenehallgatásra. (az inteles alaplapban az tetszett, hogy volt direk usb dac kimenete, Fm2+ -ban nincs ilyen?) -
hypno skate
senior tag
-
hypno skate
senior tag
-
Polllen
nagyúr
válasz Mercutio_ #23607 üzenetére
Én továbbra is keresek itx házat usb 3.0-al, slim odd-l. Ha olcsóbban tudsz mint ez - a táp, ne tartsd magadban
A hasonló chieftec házakba tfx-s tápot raktak, azt eladni macerásabb, mint sfx-t & 1-2k-val olcsóbbak csak.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz Mercutio_ #23652 üzenetére
Dehogy akarok én vízhűtést Merci.
De elég szűkösnek látom magasság terén a helyet a PCB és a táp között. Rég volt már nem torony hűtőm. A gyári stock hűtő elfér, ránézésre. De kíváncsi lennék, mik jók még oda. Anno volt Big Shurikenem, elvoltam vele.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
mrbig25
őstag
válasz Mercutio_ #23778 üzenetére
A 1150-nek ugyanúgy 75x75mm a furattávolsága, mint az LGA1155/56-nak, szóval felrakható.
Szüleim gépében ilyen Thermaltake hűtő van, mert a házba /LC-Power 1340/ nem fért be a gyári Intel hűtő, viszont a gyári ventilátorával csak és kizárólag minimum fordulaton nevezném halknak...nem némának, csak halknak.
Hatékonyság: egy Celeron G1620-at hűt, de max. 2-3°C-al hűvösebb, mint a gyári hűtő...cserébe olyan hangja van, mint egy porszívónakEgy másik ventivel lehet, hogy jobb lenne a helyzet, de annyit szerintem nem ér meg.
[ Szerkesztve ]
...
-
mrbig25
őstag
válasz Mercutio_ #23781 üzenetére
Sajnos léghűtő témában nem igazán vagyok naprakész, de majd valaki biztos tud segíteni.
Én csak annyit tudok mondani/tanácsolni, hogy ha elfér a gyári hűtő és a hőmérsékletekkel sincs gond, akkor használd azt nyugodtan. Leszabályozva annak se vészes a hangja.UI: a 7cm-es ventivel szerintem az az EKL se lehet halkabb a gyárinál.
...
-
lazydog
addikt
-
TomiLi
addikt
válasz Mercutio_ #24030 üzenetére
Nem csak mATX lapokat, hanem ATX-es lapokat is. (pont van egy ilyen az asztalomon.... )
Az igaz, hogy mint ATX-es ház nem nagy!
Ha már házak:
Ami érdekesebb lehet ITX vonalon (szerintem), az a Corsair Carbide 240. Ez is mATX ház alapból, vagy vizes ITX. Szerintem nagyon ötletes, és ugyanúgy kétkamrás az elrendezése, mint a Coolteknek.Bogyorisz
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #24030 üzenetére
Szerintem a 40 liter nem egy nagyobb mITX ház kategória hanem egy elcseszett atx ház amibe nem megy bele csak matx
Ha már matx akkor csakis inwin bk644 kár hogy 25k -.- (és hasonlót nem is kapni) -
lazydog
addikt
válasz Mercutio_ #24086 üzenetére
Fogalmazzunk finomabban, udvariasabban!
Egyébként benéztem, tényleg jár hozzá paneltáp is. Más kérdés, hogy valószínűleg kevés lesz a tervezett konfighoz.
Tehát kell még venni helyette egy PicoPSU-t.viperabácsi
Talán nem állítok zöldséget azzal, ha azt mondom, a PicoPSU a jobb, megbízhatóbb, és jobban terhelhető.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz Mercutio_ #24089 üzenetére
Szerintem meg, szaktopik ide vagy oda, ne versenyezzünk abban hogy ki tud csúnyábban/durvábban fogalmazni.
Ha kicsit összeszedem magam, ebben valószínű hogy alulmaradsz.Hogy szakmázzunk is:
Nemrégiben hasonlót raktam össze magamnak egy A4-7300-al, igaz nem ebben a házban, illetve ezzel a paneltáppal.
Az lett a vége, hogy kénytelen voltam PicoPSU-ra váltani, mert a paneltáp padlót fogott. Sőt, még így is közvetlenül, az adapterről kellett a az alaplapra vezetni a 12V-ot.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz Mercutio_ #24093 üzenetére
Ha nálad a zöldség már kiveri a biztit, akkor asszem velem van a hiba
Könnyen lehet.
Te magad írod, hogy eredetileg a zöldségnél is durvábbat akartál írni.Egyébként az a furcsa hogy idle állapotban, de böngészés és egyéb hasonló igénybevétel során, alig eszik többet 20W-nál.
Viszont minden induláskor, tehát a Win boot alatt, és az UEFI-biosban, felkúszik 80W fölé is a fogyasztás.[ Szerkesztve ]
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
-
félisten
válasz Mercutio_ #24158 üzenetére
Nem. Most megnéztem a dobozát: nekem nem adtak a Phoenix-hez antennát, csak a modul és az antenna összekötésére használandó két kis belső kábelt.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
viperabácsi
addikt
válasz Mercutio_ #24160 üzenetére
Nekem sima ga-b85n van , ahhoz is csak az antenna bekötéséhez való kábelt adtak.
Érdekes , hogy ha az ember rákap az ITX ízére nem tud megállni 1-nél.Most faternak rakom össze a gépet.Annyira megtettszett az ITX (adatlapomon a sajátom.)
Lap : giga b85n - (megvan)
proci : i3 4130 - (megvan)
ram 2x4gb kingmax - (megvan)
wifi modul - (megvan)
msata ssd -(ez még nincs meg)Esetleg ebben tudtok adni tanácsot?Valószinű msata 3 -as kellene 60 gb körül.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #24216 üzenetére
Illetve ha van valami olyan olcsó toronyhűtő ami felrakható úgy, hogy a ventije a ház teteje felé tolja a levegőt és elfér ATX táp és gtx750 LP mellett az is jó, gondolom olcsóbb /hatékonyabb /halkabb lenne
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Pisztillus
senior tag
válasz Mercutio_ #24231 üzenetére
Illetve a már említett Rajintek Zelos is szóba jöhet: nálam a nagygépben egy AMD FX8320-t hűt teljesen csendben. Az ITX-gép i3 3220 Thermaltake SlimX3 hűtőjét is ez fogja váltani, mert elkezdett zajosodni...
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
félisten
válasz Mercutio_ #24248 üzenetére
Kb. feleannyit, mint amit patomi linkelt lejjebb; 1k HUF-nál biztos nem adnék érte többet.
(#24251) viperabácsi
Nem tudom, méréssel nem hasonlítottam össze a kettő teljesítményét, de engem kellemesen melenget a tudat, hogy ez jobb."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest