- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
- Kontron KTQM67/mITX (Ebből épp van egy Hardveraprón)
- Kontron KTQM77/mITX
- Kontron KTQM87/mITX -
prolad
addikt
Érdekes, akkor ezek szerint a későbbiekben se érdemes mini itx dömpingre számítani (na nem mintha egyéb lapokból wnnyira nsgy kínálat lenne ryzenhez és akkor a gyárilag kompatibilis low profile hűtőkről ne is beszéljünk).
Viszont ha már amd, én még mindig reménykedem egy itx x399-es lapban. Épülhetne a törpe erőmű
-
törölt tag
sff-en mar puhitjak oket h legyen csak a haz is rendelheto, de egyelore csak kesz konfigokat lehet elore lefoglalni, horror aron. gondolom maga a haz sem lesz olcso.
rengeteg jofej hazat terveztek sff.net-en, de a kicsi szeriak miatt mind eleg draga. talan csak az ukran srac Custom_mod Mini-jei vannak megfizetheto arban, de az is hatareset.
-
törölt tag
Ez már tényleg különleges, bár az árához képest nem sok anyag van benne, nem látom így elsőre hogy egy nebula, vagy egy minicube-nál mivel ad többet amik kb.: 1/10-ébe kerülnek.
4x2,5" hot swap nas-hoz karcsú, amúgy hétköznapi netezős-konfig-ként, meg valószínű nem lesz kihasználva ez az előnye.
Egyik sarkára állítva, dizájn-nas-nak a 80"-os TV mellé a fényes ezüstre festett falú nappaliba
.
-
Pista0001
addikt
Valamit valamiért, nyílván kinek mi a fontos
Bár a méret növekményben nem vagyok biztos, maga a ház alatt és felett a felső kábelezéssel is van "haszontalan" rész, ezek felcserélésével ugyanakkora lesz az egész ház.
Ja, mégsem, azt hittem, nagyobb hézag van alul a szellőzésnek, bár ha alul elég ennyi befelé, elég lehet felül kifelé is
flashpointer: Nem rossz
Van (többek között) egy 160-as radim, kéne kezdeni vele valamit
-
imibogyo
veterán
Anno én is belekezdtem egy ITX-torony tervbe, bár nekem az egy ventivel átszellőztetés volt a végcél...
-
törölt tag
kivulrol a dizajn osszhatasaban nekem is tetszik, hasonlo kinezettel boldog lennek. es tetszik a csavarmentes oldallap felfogatas is, bar en lehet magnesekkel csinalnam, csak a poen kedveert.
regota acsingozom egy ITX toronyra (de mint annyi minden eseteben, nehezen tudnam megindokolni h miert is lenne szuksegem az n+1-edik hazra...) es azt hiszem, ha nekiallnek tervezni egyet, akkor itt lenne otlet es tapasztalat (Duracellm..., HookR, Pista0001, csak abc sorrendben es bocs ha kihagytam valakit, akinek van tapasztalata itx tornyokkal), marpedig az ujonnan osszerakott gep a 1080-nal tobbek kozott erre is lesz dedikalva, szeretnek kicsit jatszani tervezessel (es videoprocesszalassal, de az masik topik). -
törölt tag
tetszik az oldallapok rogzitese, de nem kene valami gumi rezgescsillapito ala? vagy tudjak megfeleloen pozicionalva ezek a muanyag pockok olyan erosen behuzni h veletlenul se rezegjen?
jofej h 5mm vastag alulemez, de nemtom mennyire konnyu az a muanyag pockoknek.
a bekapcsologombot nem egeszen ertem, miert jo a cherry mx zold, de biztos szuper.(elkepesztoen szorakoztato kinairol magyarra fordittatni a translate-tel)
-
Vesa
veterán
-
HookR
addikt
Itt egy másik variáció a Szemetes házra: taobao.com
Úgy látom nem is olyan egyszerű közvetlen linkelni taobao-ra, lehet ez se fog másnak működni. Főoldalról "垃圾桶机箱"-ra rákeresve szerepel a találatok közt. Biztos, ami biztos rakok be képeket:
-
Szép nagyon az az AsRock, de mivel ez NAS és a vinyók már megvannak, nem változtatok. Jelenleg ebbe a házba van plusz toldat(CHIEFTEC ITX IX-03B-OP + Chieftec MK35DV) de ebbe csak 1db 3,5 és 1db 2,5-es fér el, elvileg a plusz toldattal el kéne férjen még egy 3,5-es, azért vettem, de nem...
A 12-es ventit így is csak a tetejére kívülről rátoltam, nem túl esztétikus.
-
Pista0001
addikt
Plussz 1, amióta megy ez a téma majd' minden nap elkezdem leírni, de visszafogom magam. Egyszer le lett írva, ha nem azt akarja, hát nem az lesz. De! Folyamatosan a zajon és a ventik számán megy a stresszelés, miközben az ár is számít. Az Asrock barebone-ja 45e forintba kerül, ennyiért ház, alaplap és táp adott mindennel. Mi kell bele? Egy proci (igény és pénztárca szerint, az igények alapján Celeron, max Pentium) meg RAM (szintén igény és pénztárca szerint, az igényhez 8 giga bőven elég kell legyen, talán 4 is a). Meg persze a háttértárak. Mennyi fér bele 2,5-esből? Pont 2. Mindenből pont azt tudja, ami neki kell, az elérhető talán legkisebb méretben (a költséghatékonyságot is figyelembe véve) baráti áron, a végén 1, azaz egy darab ventivel, ami garancia az alacsony zajra. De -ahogy írtad- nem erőszak a disznótor, ha neki más kell, hát legyen, biztos megvan az oka.
Huhh, ez jól esett
-
minas
aktív tag
Köszönöm az infót. Nem voltam benne képben.
Azt hiszem közben nagyjából összeállt a konfiguráció, ami kiszolgál, bár nem lesz éppen a legcsendesebb. A táp, a cpu és a ház ventilátora együtt azért már nem mondható csendesnek. Ezeket meg nem tudom, hogyan lehetne kikerülni (nélkülözni). -
picur10
aktív tag
Az alaplapot egyelőre nem piszkálnám, maradna míg ki nem döglik alólam.
Ha eltolom a 120mm-es hűtőt, nem lesz nagy szélzaj a lefedett 1,5-2 cm miatt?Úgy nézem, hogy Coolink SWiF2-800 vagy 801 1600 Ft-ért talán nem rossz vétel. Lehet, hogy a 120mm-es helyett valahogy felbarkácsolom a Macho oldalára vagy beteszem hátra rendszerhűtőnek, aztán majd meglátjuk.
Ha nem váltja be a reményeket, akkor a Machonak mennie kell.Köszi!
-
picur10
aktív tag
Végre meglett a Sharkoon QB One. Nem volt egyszerű átköltözni, a Macho ugyan teljesen belefért, fölé egyik helyre sem fért be az házhoz adott -alapból azért elég vékony- ventilátor.
A táp (Chieftec Force) csak úgy fért be normálisan a ház tápcsatija és hátul a kábelek miatt, hogy a levegő csak rajta megy keresztül, a házba nem fújja be a levegőt.
Most csak rögzítés nélkül be van téve a házhűtő, hogy ne legyen teljesen passzív.
(Az már csak hab a tornán, hogy a usb3-as alaplapi csatit eltakarja a Macho, így az előlapon csak usb2 van, de ez nem igazán gond nekem)Szóval szerintetek mi lenne a jobb megoldás, vegyek egy csendesebb 8cm-es házhűtőt hátulra és marad passzívan a Macho vagy egyszerűen cseréljem le a Machot egy kisebb hűtőre?
(Éppen meghalt a vga-m, de egy két ventis 1050 ti 4gb-t szeretnék majd szerezni bele idővel)És milyen ventit vagy hűtőt ajánlotok?
-
Ispy
nagyúr
Közben már frissítettem az adatlapomat.
Mivel lapot cseréltem és arra nem ment fel a thermalright, ezért lecseréltem egy noctuára (NH-U9B). Most, hogy mondtad tényleg a rohadék backplate felfekszik az alaplapi tálcára és ezért van benne egy kis feszület, de sajnos ahhoz nem elég nagy, hogy becsavarozáskor érezni lehessen.
Nesze neked 1 hónapos lap....
Ráadásul a metisben lévő tápkábel hosszabbító kábel meghalt, egyre jobban alakulnak a dolgok.
-
mpierre
veterán
Szerintem az ívesre hajlott nyákról lehet szó....
Durván úgy néz ki, mintha a két alaplap lefogató csavar között hajlott volna ívesre a deszka. Főként a foglalat alatt.
@Ispy: Nem lehet, hogy a hűtőfelfogató hátlapja túrja meg ennyire a cuccot?
Milyen hűtő ez?Thermalright AXP-200 Muscle súlyra most nem találtam adatot. -
törölt tag
Csak most néztem át a képeid:[ITX-Box V12]
Annyi építő jellegű észrevételt tennék, hogy:
A tetején a rácsozat beengedi a port, a riseren és a tápon (vízszintes felület) fog leülni, ami elég jól látható lesz a sok kivágás miatt.
Az SFX táp kilépő légáramlatát fel kellene használni a VGA körüli levegő cserélésére.
A VGA hűtős végét riser-en lévő 1db pöcök tartja, érdemes lesz a PCB-t táv-tartózni+csavarozni.
Az alaplap tálcán felül-alul hagynék kivágást amin 4db sata kábelt át lehet bujtatni a 2,5"-os lemezekig.
Ezen felül hatalmas riszpekt részemről, mert letisztult és precíz munka, messze van ez már a "Box"-tól.
Szerk.: Ezt nem csúfítanám el, mekkora esélye van hogy valaki mini-1080Ti-vel akarjon kínlódni, amikor a normál/extra méretű custom hűtősök, és a FE. se futja ki magát intenzív szellőzés nélkül.
-
mpierre
veterán
Kiindulva a fiam itx gépéből:
Ez ugyan nem torony jellegű házban lakik, hanem egy id cooling t60 sfx-ben. Nos, a benne lévő gtx 760 néhol nyaldossa a 70°C feletti tartományokat. A ház alulról rendesen rácsos, de az egy db, hátsó 92 mm-s venti nem tudja zajtalanul kezelni a max 35W + 170W + alaplap hőterhelést játékok alatt. Netezés közben egész korrektül halk a kis traktor.A zaj ellen valóban jobb megoldás a zárt oldal, ellenben a friss, szobahőmérsékletű levegő beáramlását akadályozza. Ez akár eredményezheti azt is magasabb fordulaton járnak a ventik terhelés alatt. Vagyis végeredményben mégse lett halkabb a gép.
Rácsosan kisebb fordulat mellett "brummog" a venti, zárt oldallal meg magasabb fordulaton szélzajjal fűszerezve zúg(hat) a gép. Zaj mindenképp lesz, esetleg a frekvencia és a hangerő változhat.
Sz'al - szerintem - rácsosabb kialakítás. Így a +1-2 liter el is maradhat... Kisebb gép.
-
Pista0001
addikt
Nem tudtam, hogy van megoldva a váz, bíztam benne, hogy büntetlenül lehet mozgatni a tápot az oldalfalig. Ezt azért tenném, hogy a táp kicsit nagyobb helyről szívhasson friss levegőt. Hőmérsékletben tuti nem rosszabb, mint ha el van némileg szeparálva a vga-tól, viszont zajban az egy nagyobb folyosó tuti jobb, mint a 2 kicsi. Hogy vga fronton mennyire lenne kompromisszumos, azt csak a tesztek mutatnák meg, mint ahogy azt is, hogy indokolt-e nagyobb hűtő a processzorra. Utóbbit mindenképp kompromisszumos, kb 160mm-ig mindig van legalább 1, ami pár mm híján nem fér be
-
Pista0001
addikt
Ha semmi mást nem változtathatnék a házon, akkor is az előlapit és alaplap magasságában levő nagy oldalfalit elhagynám, a másik kettőt az oldallapokon alacsonyabbra venném. Ha mást is változtathatok, akkor a tápot megfordítanám, és kitolnám a ház szélére, elhagynám a maradék oldallapi rácsokat is (esetleg valami kicsit hagynék csak legalul), a magasságot megnövelném, és felülre tennék kifújó ventiket. Nem a legjobb megoldás a felső venti szerintem, jobban szeretem, ha hátul vannak, azonban ahhoz már a ház koncepcióját alapjában kellene megváltoztatni. A hatásfok lehet, hogy romlana, de esztétikailag szerintem sokkal szebb lenne. Nagyon nem szeretem a tésztaszűrő házakat, úgyhogy hajlandó vagyok áldozni a hőmérsékletekből, hogy szebb és zártabb legyen a ház. Eddig 2 caseconom volt, az egyik csak befújt, a másik csak elszívott szellőzésű volt, mindkettő nagyon jól működött. Az elszívásos (alacsony nyomású, csak ezt a kifejezést nem szeretem
) szerintem jobb a légvonat irányíthatósága miatt, így passzív hűtőkkel is lehet vele operálni, a befúvott inkább az aktív hűtéses komponensekhez jobb.
Szerk.: Természetesen a ház alján és hátulján a lehető legnagyagyobb szellőzőket használnám az első esetben, kényszerszellőzés esetén a hátsón elgondolkodnék. Nem is azon, hogy megszüntessem-e, hanem hogy valami belső megoldással hogy lehetne hasznosabb irányba terelni az itt belépő levegőt, mielőtt felül elhagyja a házat.
-
mpierre
veterán
Szerintem igen. Jól néz ki. Ennyi rács kell egy itx-be, sőt! Ami csak tud távozzon a melegből.
Egy dolgot - ezt csak a rajz alapján - "kérdeznék": Az sf450 egy bizonyos terhelésig (50% ?) passzívan megy, ami a táp alja (terven oldala) felől elhelyezett vga hátlapját (nyákját) fűteni fogja... Amíg a vga nem dolgozik, addig nincs gond, ha melót kap, akkor ott igen meleg helyzet lesz néha. Vagy valami felett átsiklottam figyelmetlenségből.
-
Iginotus
addikt
-
Vesa
veterán
Csatorna csőből is oldottak már meg hengeres házat.
-
picur10
aktív tag
Nagyon köszönöm a részletes választ!
A QB One tényleg jónak néz ki. Hely van benne, a hűtő épp befér -legalábbis papíron- és nem is drága, egy komplett ház + táp csere ára remélem kijön a régiből.
A tv mögött van szerencsére ennyi hely, mivel a tv nem fér a szekrénysorba, így oda simán befér.Köszi!
-
törölt tag
igy van. jarna is neki rendes kabelmenedzsment, harisnyazott kabelek, stb. akkor lehetne mutogatni es nezegetni nyitva. egyszer lehet megcsinalom. (utos lehetne pl fekete-szurke madzagokkal) addig meg hasznalom
Duracellm...:
a kicsi blower is jo lehet, en egy 4cm-s scythe mini kaze ultra-n gondolkodtam h a kartyak tulso also vegen rogzitem.tobbieknek: igen, elorendeleses varakozos buli. itt allt mar a szekrenyben a haz 3 honapja. az alaplap miatt vartam, mert nem akartam feleslegesen draga x370-est, amikor a pcie bifurkaciot (pcie szetosztast) egy sokkal olcsobb is tudhatja. a kicsi hely miatt tuningban sem gondolkodtam, szoval ugyis eleg draga a tobbi alkatresz, legalabb ezen sporoljak kicsit.
-
Ispy
nagyúr
Hát így is vadászni kell, sajnos a proci foglalt nincsen teljesen középen, így a nagyobbacska tornyok is kiesnek, marad egy noctua nh u9, nagyon sok hűtőnél a szélesség 120-130 mm között mozog, így viszont már nagyon ki lenne centizve az SSD-nek a hely, átrakni meg nem akarom.
Csak ne lenne ez a nocuta ilyen ronda barna....
-
-
Oké, ez is egy elképzelés.
Az elölről beszívó ventilátor ráadásul a CPU-hűtő és a VGA ventilátorai ellenében dolgozna, így legfeljebb előre kifújó jöhet szóba, de nehezemre esik mellette szóló érveket felsorakoztatni.
Igaz, de a 3.5-ös HDD-nek nem lesz így melege?Az a max. VGA hosszt is korlátozná.
Na igen, de ebbe amúgy is pl. a 200mm alatti Giga GTX 1050 OC kategóriájú, vagy 1 ventis VGA-k passzolnak. 1070 már kazán ide. -
mpierre
veterán
Mondjuk úgy, hogy délutáni ujjgyakorlat... Abból indult, hogy nem találtam normális méretű itx-es vízhűtéses házat. Tehát csak vízhűtés. Ebből adódnak mondjuk fix méretek.
- A vízhűtéses vga egy slotot foglal. (Ez fury nano, csak azért, mert ilyet találtam a 3d warehouse-ban)
- Prociblokk, pumpával egybeépítve. (Ez épp Swiftech, bár Alphacoolnak is van)
- EK Coolstream se radik. + 2db 120×120×25 mm kopter + 1db 120×120×15 mm kopter
- Mindenképp merev csövezés. (Lusta voltam berajzolni)
- A kábelezés miatt kicsit több hellyel számoltam, meg a csövezés miatt.
- Tápnak teljesen mindegy a hely, ráadásul így adja a lehetőséget akár 2, vagy több kétésfeles hdd / ssd elrejtéséhez, megfelelő légáramlással megtámogatva. (Az alaplapi tálca mögötti elhelyezés véleményem szerint a nulla szellőzés miatt, kb egyenlő a hdd kivégzésével. Ssd-nek tök mindegy.)Mondjuk úgy ez az 'A' verzió:
Készül majd egy 200 mm széles változat is.
-
Jó ez a V12-es verzió, nagyon tetszik az elrendezése!
Én maradnék az SFX tápnál, és előre mindenképpen inkább 2db 80-92mm-es, vagy 1db 120mm-es házventit szerelnék (menő fekete ráccsal) a 3.5-ös HDD helyett. Vagy akár előre mehetne 2db 120mm-es venti, egymás fölé, mint az egyik korai Jonsbo modellen.Kár, hogy gyártásban nincs semmilyen hasonló (idehaza is) elérhető modell...
-
Iginotus
addikt
Kb mindegyik egy konstrukció ahogy nézem.
Tehát szabott magas CPU hűtő fér bele 58 mm res.
Nincs benne odd hely.
Mindegyikbe sfx táp megy.
Na ja kivéve a kockát de az már nekem vastag.
Szóval ilyen szinten győzhet az ár meg a márkahűség, esetleg hogy adnak-e hozzá tápot vagy sem. -
törölt tag
Elég elme-borult szerkezet, egy aprócska bajom van vele, hogy az eloxált mivolta okán kérdéses, hogy ad e stabil villamos kontaktot a bele csavart alkatrészeknek/tápnak.
Az animációban: A portable and light benchtable for travelling penthouses-t olvastam első és második nekifutásra is
-
-
HookR
addikt
Asus ROG Strix X370-I Gaming több kép és infó - computerbase.de
Eszerint jövőhéten már forgalomba kerülnek a B350-I Gaming-gel együtt, mint az első AM4-es Mini-ITX lapok az Asus-tól. Ebből a megfogalmazásból és a videokimenetek hiányából arra bátorkodom következtetni, hogy lesznek kevésbé puccos, APU-k fogadására felkészített lapok is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Steam topic
- Battlefield 6
- Ez a mondat angolul?
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS H110M-A/M.2 LGA 1151 alaplap
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- INGYEN FOX - GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 ÚJSZERŰ - GARIS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest