- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
válasz
Mercutio_ #32214 üzenetére
koszi! a deszkamrol az usb3 tuskesor hianyzik. igy az adapter apa kell hogy legyen. be is rendele egy ilyet nagyon koszonom! mas. mivel nem akarom hogy a tap felulrol szivja a levegot es a szalo port.(porszuro ide vagy oda) es hogy legyen lehetoseg nagyobb, magasabb leghutesre a fractal design-ra esett a valasztasom. arban most ugyanannyi mint a silverstone. tessek mondani h. jol dontottem☺
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #32059 üzenetére
Az analóg átvitelnél mindenképp jobb az egyszerű SPDIF is szerintem. Analógnál biztos lehetsz benne, hogy a kábel két végén a jel jóindulattal is csak hasonlít egymásra, míg digitális átvitel esetén azért többé-kevésbe egyező. Ja, és vannak már teljesen digitális erősítők is, ahol egy centit sem megy erősítetlen analóg jel, ennél jobban már szerintem nem lehet minimalizálni a veszteséget.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #32057 üzenetére
Már helyesbítettem, mert sokan felhúzták a szemöldöküket. Ilyen a trollok élete.
Egyébként olyan tíz éve jártam félig-meddig a Kandóra (BMF-KKGK volt akkor), mert akartam egy második diplomát, de annyi volt a maszek programozási melóm, hogy már nem volt kedvem villanytanra és pénzügyre tanulni (műmájer szakos voltam), így otthagytam két szigorlat és másfél év után. Ja, és nem kellett felvételiznem, mert az első diplomám alapján kapásból felvettek egy kis beszélgetés után.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #32007 üzenetére
Valamint milyen DDR4-es ram felel meg valós teljesítményben egy HyperX Savage 1866/CL9 DDR3-nak?
Miért kérdés ez? A késleltetés nem sokat oszt-szoroz, egyébként is a CL értékét az órajel függvényében lehet csak vizsgálni. Olvasnivaló erről.
Ha mégis egyszerű válasz kell: bármelyik DDR4 RAM gyorsabb lesz, amelyiknek nagyobb az órajele.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #31928 üzenetére
Asztali gépekhez készült. Hogy a Dell Optiplex 760 USFF-en kívül máshoz is használták-e, azt nem tudom*. Mindenesetre meglepne, ha notira is tettek volna 8pin-es Molex Mini-Fit Junior csatlakozót.
Az eddig fellelt képek alapján legalább 5 revíziót élt meg (A00 - A04), az enyém A01-es. Nem tudom min változtattak.* Update: Az USFF széria modelljeihez.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #31924 üzenetére
Ebay-en újként volt anno hirdetve és a műanyag burkolat is ezt a benyomást keltette, persze egyik sem perdöntő. Kvázi nonstop ment. Áramszünet, vagy gépbuhera idejére volt csak leállítva.
Nem örülök a meghibásodásának, ám messzemenő következtetést sem érdemes egy esetből levonni.(#31922) Oliverda: 12V-osban azóta sem találtam ígéretesebbet. Legalábbis burkolattal rendelkező, külső, 'kulcsrakész' kivitelben.
Amiről tudok még:
- Delta ADP-240AB (19,5V / 12,3A)
- Delta ADP-330AB (19,5V / 16,9A)
- Delta ADP-350AB (20V / 17,5A) (HP Firebird 350W, HP 466954-001) -
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #31652 üzenetére
Olyan nincs!
1-5 között csak a 2 hiányzik, minden más van.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #31616 üzenetére
A mini nagyobb nyomású ventivel operál, ezért hangosabb, de picivel több levegő mehet ki hátul. Mostoha/szűk körülmények között jobban boldogul, amíg van fordulatszám tartalék a ventiben.
Mini-re 75-80°C-os üzemi hőt, Strix-re 55-60C°-ot írnak tesztek, szerintem második a hatékonyabb.
Értelem szerűen a slot fölött lennie kell minden irányban 1-2 únyi helynek, hogy kényelmesen dolgozhasson az alacsony fordulatú, kis nyomású venti. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #31345 üzenetére
Mély együttérzés
Mivel nem volt vesztenivalóm, kupaktalanítás lett a vége Z77m-ITX+3570K+ATLAS kalandnak...
Mivel nem az egyszerű utat szeretem, arra gondoltam hogy fel lehetne rakni a CPU-t kupak és feszítőkeret nélkül, magával a CPU hűtővel(Atlas) kiváltva ezen alkatrészek feladatát...
A 775-ös foglalathoz való gumi keretet tettem a hátlapra, és a túloldalon a műanyag távtartókat 2,5mm-el rövidebbre cseréltem. 8db öntapadós szivacs pöttyöt(ez is a hűtőhöz jár, amúgy hulladék)
felraktam a CPU magja köré (sarkaihoz és oldalfelezőkre), és a hűtőhöz adott pasztát használva felraktam a hűtőt.Load: -8°C, Game: -4°C... és a ventik nem emelnek fordulatszámot játék alatt.
Mivel 52°C-os CPU magokkal már zavaró a 62°C-os PCH, így leszedtem a díszbordát róla, /amiről korábban leszedtem a szürke takaró lemezt/ és kapott egy bontottat a fiókból.
Mivel nem volt forró a gyári tapintva és a paszta sem terült rendesen, így gyanítom hogy a két eltérő méretű szivacs kockát rakták rossz helyre, ami az egyik oldalát eltartotta a magtól... Most 39°C csúcs, és nem 50°C-ról indul bekapcsolásnál, hanem szobahőmérsékletről -
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #31321 üzenetére
Dual R9 290X lett, maradhat?
- ROG ARES III
Tulajdonképpen megfelelő vízhűtéssel akármilyen dVGA lehet. Ha meg 2db PCIe x16 sín lenne az alaplapon (de legalábbis a közelebbi mondjuk nyitott végű x8-as)...
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #31115 üzenetére
Ez a Gigabyte GA-H170TN ellenben igen szemrevaló kis deszka. 4 SATA csatlakozón túl ott vigyorog rajta az M.2 foglalat is.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #31115 üzenetére
Sőt, visszalépés lenne.
- Intel Celeron N3150 vs AMD Athlon 5350
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #31046 üzenetére
Korábban én is így csináltam:
Összeraktam egy számomra kielégítő konfigot, aktívan használtam egy hétig, letámasztom a fal mellé két hónapra, majd 2/3 áron elment, mint amennyibe nekem került+a munkám... Két hónap múlva újra jött a vakaródzás, hogy kellene egy gép ami...Ennek a problémának a megoldására szépen-lassan összejött 5db ITX konfig, mindent meg tudok oldani velük, mindegyik pont arra jó, amire éppen kell, bekapcs, működik, nem romlik el.
Ebből 4-et lehet folyamatosan reszelni, ha, jön valami ötlet pl.:találok hozzá olcsó és jó alkatrészt. (pl.: LCD panel+vezérlő)
Összességében: egyenletesebb sikerélményt ad, nem veszik el a befektetett munkám, és sokkal olcsóbb fenntartani így a hobbit.Mellette még egy hangfalat, egy csöves erősítőt, és egy dac-ot is fejlesztek nagyjából párhuzamosan.
Pénz keresetnek a szervizbe befutó dolgokat javítom, és mellette dolgozom. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #30947 üzenetére
Mivel más/külföldi oldal árai is fel szoktak kerülni, másrészt a közösségnek "hasznos" ez az infó, nem csak egy személy húz belőle hasznot, így duplán nem látom problémának.
(#30946) shteer: Ha lenne datasheet hozzá, akkor meglehetne mondani, hogy mekkora erőig biztonságos, de így infó nélkül, nem egyértelmű a user/hűtőgyártó felelőssége.
Ismerősöm mondta: ...majd legyártják 7000-es helyett 8000-es alu ötvözetből, verseny kerékpároknál is így növelik az alkatrészek alaktartását.
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30877 üzenetére
single player és magas felbontás / részletesség mellett még szó szó, ha később vesz egy i5-öt alá akkor érdemes lehet megvenni, de egy i3 és 750ti vel is kb ugyanott lenne (i3 kihajtaná 750ti-t lehet még több FPS lenne, mint g3220-al és 950-el), ha játszani akar még kicsit kijjebb is, bár i5 alá nem mennék, ha multizni is szeretne.
Vagy Pentium G3258 és gtx 950 meg egy H/B lap amibe megy a tuning -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30870 üzenetére
igen, de ez még mindig nem hőcsöves, de az egy ventistől csak jobb lehet, 2eFt-al több, mint a sima (51eFt, de nagyon ingadozik az ár volt 57 is pár napja)
itt van pár tulaj aki írt tapasztalatot -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30866 üzenetére
mindkettő alap hűtős (gtx 950-ből nincs igazi ref) a takaró műanyag néz csak ki rajtuk másképpen, gigán is ez a borda van
nincs jobb árban, én 41eFt-ért vettem apróról a gigát
talán az MSI-n nagyobb ez a borda, de én a 2 ventis gigát venném minimum, ha elfér -
ada19
senior tag
válasz
Mercutio_ #30861 üzenetére
1. Szerintem elbírja (bár attól is függ a proci húzva van-e), de a 750Ti-t tuti
2. ASUS, biztosan tud 0 RPM módot ha nincs masszívan használva (hőmérséklet függő)
3. N/A
4. Singe playerre talán elég egy i3 is, ha masszív multira kell akkor i5 szerűség
+1 Ár/teljesítménybe jobb a 950, közel dupla teljesítményt nyújt kis felárért, cserébe fogyasztás (és ezáltal hőterlemelés) is több - nekem 750Ti van és pl. a Battlefrontot 1080p-be mediumon 60fps lockkal viszi gyönyörűen multiba, i3-4160-al
++1 Szerintem köze van a 960 4 GB váltási hullámhoz, de lehet más is van a háttérben -
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Mercutio_ #30017 üzenetére
Az asztali 970 egy picikét azért erősebb. Alapon szinte semmi hő nem lesz ez ok, de ha odapakolsz egy ultra grafikát akkor a dvga 60%-os aktív hűtéssel is tolja a meleget nem kicsit, nekem test bench-en csücsül a rendszer és igencsak lehet érezni a meleg fuvallatot. Na most ezt gondold el egy agyig zsúfolt mini házban, sokkal jobban gyűlik a hő amit idő alatt ki kell húzni. A Silverstone SG05 hasonló kaliber mint a CM Elite 130 így el tudom képzelni. Végső esetben a SilverStone SST-ML07B-hez hasonló házak vannak még esetleg, de ezt már tényleg döntsétek el ti.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #30011 üzenetére
- Silverstone ML07
- Fractal Design Node 202 (Elvileg mostanában év végén jelenik meg)Mondanám még a DAN A4-SFX-et, de az nem lesz olcsó. Állítólag valami $200-230 körül várható.
(#30019) Mercutio_: A Chieftec BT-04B-U3-nál probléma, hogy a VGA nyákja nem nagyon nyúlhat a hátlapi lemez fölé: [kép], márpedig a javasolt Gigabyte GV-N970IXOC-4GD láthatóan magasabb.
-
válasz
Mercutio_ #30023 üzenetére
Én az SG05-öt csak javasolni tudom. Én egy Thermalright AXP-100-as procihűtővel, az adatlapomon szereplő konfiggal (i5 + 970 itx) elég jó hőmérséklet értékeket kapok, és könnyen beszerezhető a ház. SFX tápból pedig 350W-os már elég a konfignak.
És lanpartyra mindig hátizsákban vittem.
-
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30019 üzenetére
BT-04B szerintem nagyobb, mint az sg-05
és a FN-01B-U3 415mm x 95mm x 296mm is nagyobb minden irányban (kivéve vastagság)
sg 05: 222 mm (W) x 176 mm (H) x 276 mm
én is nézegetem régóta mibe lehetne beletenni egy mini játékgépet, de sg-05-nél kisebbet egyszerűen nem találok amibe legalább egy 960 belemenne -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30004 üzenetére
a legkisebb amibe le is lehet hűteni és hasonló teljesítményt kapsz pl. egy silverstone sg05 (ez ~8kg egy hátizsába belefér, de nem lesz kényelmes cipelni
)
nekem abban volt i5 még i7 is és HD7870, de simán mehet bele gtx 960 is, esetleg gtx 970 itx -
patomi
őstag
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Mercutio_ #30014 üzenetére
Ahhoz, hogy egy gtx970-et beletegyél és még meg is hűtsd a rendszert kellően, az ettől kisebb házba kivitelezhetetlen. HTPC megoldható sokkal kisebb és vékonyabb házban, de akkor nincs dvga. Az atx táp is belefér az nem oszt nem szoroz, éppen lehet sfx is max. 0.5kg-al könnyebb de nem ezen van a hangsúly. Azért van ott az itx-ekhez tervezett dvga mert az a legkisebb ilyen célra, éppen lehetne egy fokkal kisebb házba rakni, viszont akkor a hűtés nem lenne megfelelő. Az a meglátásom, hogy ő a laptopnál fog maradni, akárhogy csavarom a történetet ettől kisebb házba itx gamer konfigot én nem tudok rakni, egyebekben egy nagyobb bőröndbe pl. a TT Core V1 vagy CM Elite 130 simán belefér, jobb ötletem nincs de várj egy kicsit hátha másnak lesz.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Mercutio_ #30011 üzenetére
Akkor legyen teljes konfig ahogy kérted, remélem nem tolnak le emiatt nagyon, a haswell vagy skylake döntést rátok bízom.
lap
--haswell + ddr3
GIGABYTE GA-B85N PHOENIX, de megint nem nagyon van belőle
MSI B85I
MSI B85I GAMING
MSI H97I AC
GIGABYTE GA-Z97N-Gaming 5
--skylake + ddr4
GIGABYTE GA-Z170N-WIFI ,mert olcsóbb mint a Hproci
attól függ, hogy haswell vagy skylake leszproci hűtő
ha megvan a kiválasztott ház akkor ez is megleszram
2x4GB CL9 1600mhz haswell eseténssd
nem fontos az m2, tökéletesen megteszi a normál sata3__Intel 535, ADATA XPG SX930, SAMSUNG 850 EVOhdd
WD Red 1TB (WD10JFCX)dvga
GIGABYTE GV-N970IXOC-4GD
GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD
MSI GTX970 4GD5T OC
MSI GTX970 GAMING 4Gtáp
SEASONIC G Series 450
SEASONIC ECO-430
Super Flower Bronz 450wház
THERMALTAKE Core V1
COOLER MASTER Elite 130
XIGMATEK Eris
XIGMATEK Octans
SHARKOON QB ONE
SHARKOON SHARK ZONE C10 -
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
válasz
Mercutio_ #29785 üzenetére
Szalagkábeles megoldást találtam.
Egy L-profil lemezzel megoldható. -
-
válasz
Mercutio_ #29496 üzenetére
Utálom az AMD-t. Hiába ugyan azt mondják, hogy ugyan az a teljesítmény mégsem, és még többet is eszik.
Plusz az úgy drágább is. 10 lap, 15 cpu, ramot is kell vennem(a másikhoz van itthon), gyári hűtő szart sem ér azt is kell venni, aztán linux alatt a driverrel ahogy olvasgatom szoktak bajok lenni.
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #29426 üzenetére
háztól házig, csütörtökön vitték és szerdán hozták,
IPON-al is volt garim az is egy hét volt, mindkét esetben meghibásodott terméket kicserélték,
egy xfx ts 450 volt és egy alcor bluetooth 10" bill+tok, elállás meg noiseblocker silent pro 3db venti,
aminek hosszú volt a garija az extreme digital ~4hét telefon töltő csere+ szoftver reset (redmi 1s) -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #29404 üzenetére
Tehát igazából semmi értelmes nincs ebben a kategóriában
Valami olyasmi lenne jó mint a Realan E-i7, csak optika nélkül. Az a méret, egy lp hely, 80-as ventik, a merevlemezek a plafonon vagy az alaplap alatt. Közel 6 centi (ha nem több) lenne a hűtésnek, tehát a gyáriak nagy része elférne szerintem.
Patice: Néztem az Anteceket, táp nélkül egy használt jó lehetne, de nem shivesen adnék ki pénzt tápért ha egyszer nincs rá szükségem.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #29399 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Keresek belakós videót youtube-on.
Goose-T: Az LC-Power kiesik, táp nélküli kellene. A másiknál vannak érdekesek, de mivel elrejteni nem szeretném, nem lenne baj ha nézne ki valahogy
Csúnyácskák egy "kicsit", és nem is olcsóbbak annyival.
Esetleg ezeknél egy kicsit nagyobbra van ötletetek? Csak pár centivel, hogy ne csak integrált procis férjen bele. A hűthetőség sem utolsó természetesen.
-
flashpointer
őstag
válasz
Mercutio_ #29356 üzenetére
Hát sajnos csak a belső átmeneti, újat kell vennem és mivel még nincs 1151-es itx a matx házak meg majdnem akkorák mint az atx (jó minőségű meg van vagy 2) így a rugalmasság és a jövő nevében beruháztam egy atx lapba meg ebbe a bazinagyba, csak még a procit nem döntöttem el milyen legyen így addig ez a felállás.
Amúgy most egy aurum s600 van benne de a 350w chieftec jóval halkabb
Utóbbi odahajolva 1cm-ről sem hallatszik semmi, az fsp meg amellett hogy enyhe szélzaja van cicergő-szemetelő zúgást is hallat. PErsze nem hangos de hallani .
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #28974 üzenetére
Komolyabb mikroszerver/NAS-okból bontják mert ez már "elavult" lassan 3 éve megjelent.
Eredetileg 3770T-t néztem, aminek picit erősebb az órajelei(+200Mhz turbo) miatt, +HD4000-es igp.
De ahhoz képest ez nagyon akciós volt -13K, és az Ebay-os saját árhoz képest is legalább ennyivel jobb áron, 45K-ért jutottam hozzá apróról, szállítás benne van.(#28975) shteer:
Nem, ez ebbe lakik. Máshol már kibeszéltük, hogy a miért nem jó nekem, a HT-s cpu játék mellé, és a limitált tdp miatti órajel változások is őrületbe kergetnének.(#28976) &rew: Az ára láttán, a szemüregedet is kitöltheti az elválasztott nyál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged