- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #8851 üzenetére
Profi munka
Én megoldásomtól mindenképp igaz ide nem fért volna el az adapter de mint tudjuk a muszáj az nagy úr.
-
user137
őstag
válasz
Pista0001 #8549 üzenetére
csatlakozom:
http://hardverapro.hu/apro/molex_4pin_p4_atx_tapkabel/hsz_1-50.htmlitt a megoldás is.
-
user137
őstag
válasz
Pista0001 #8471 üzenetére
jóna...
perpill nincs hely az asztalomon, h 1 laptop, 2 asztali, 2 monitor és egy minihifi terpeszkedik 150cm-en.
egyébként vettem egy Noctua 80x25-ös ventit, fix 1800rpm, de 7V és 5V adapterrel jön, a 7V adapterrel 1400-at forog és tök jó csendes a ház. nem teljesen halk, de azt csak a big shuriken tudja...
az egyetlen bajom a WD Scorpio Blue, ami süvít, de nemtom miért, és zavar.
még lehet belülre kap egy kis hangszigetelést a doboz, h csak a LED-ről lehessen megmondani, ha megy - a mostaniban ezt eléggé szeretem...HookR:
(értem én a tréfát, csak nem szeretem).
-
kisza25
félisten
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #8152 üzenetére
Na akkor hogy nézz ki szerinted az enyémben ha erre ezt mondod, köszi.
Ezek szerint többen is ráálltak a gyártó termékeinek, forgalmazásra.Egyáltalán nem csúnya és még mindig jobb ez mint hogy félve kapcsoljak be egy Lian-t még ha nagyobb helyett is foglal.
(#8153)
Mini rövidebb, magasabb a Define hangszigetelt de kb. egyformák.
-
zodo
nagyúr
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #8150 üzenetére
Mégis "hülyén" néz ki benne a mini-ITX
katt a képre a nagyobbért
És árat is találtam. Ja, és akár egy Ninja vagy Mugen is belefér
-
scott_free
senior tag
válasz
Pista0001 #8068 üzenetére
köszi, Codegent inkább kerülném.
viszont találtam 2 másikat ugyanott (bár lehet, hogy ez valójában egy, csak "átcímkézve"):
Spire PowerCube
Thermaltake Element Qa Spire tápegysége milyen lehet vajon?
meg nem gond a vincsinek, ha függőlegesen van? (a másodikat csak úgy lehet betenni) -
ViZion
félisten
válasz
Pista0001 #8052 üzenetére
ÁÁÁ, értem! Ebben az esetben jogos. Én úgy gondoltam, a hőleadó rész a házon kívül van, főleg ilyen kis házaknál
lyzzard: gyanítom nem úszod meg reinstall nélkül... AMD - AMD még működik állítólag, neten olvastam. Kipróbáltam inteles rendszer+alap install W7, semmi extra vagy driver, és átklónoztam egy AMD-s gépre... hát meg se nyikkant, a helyreállítója sem tudta kihegeszteni, szal. reinstall...
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #7961 üzenetére
Hát ennél a lapnál vannak homályos foltok.
Végül kísérleteztem kezdve a Manual Mod-al ami alapból 250 értéken áll.
Ez amúgy a legmagasabb beállítható érték és ennél a legmagasabb fordulaton jár a venti.Thermal cruise-nál maradtam ahol a következőket kell megadni:
CPUFan TargetTemp Value (70)
CPUFan Tolerance Value (3)
CPUFan StartUp Value (30)
CPUFan Stop Value (200)
CPUFan StopTime Value (60)Zárójelbe tett számok amiket én adtam meg.
Jelenleg ezekkel a beállításokkal 930 körül értéken tartja a fordulatszámot 38-40 fokos cpu maghő és 40-50% prociterheltség mellett egy videómegosztó 1080p HD videó nézése közben.
Ezt így már elfogadhatóbbnak tartom.Szerk:
Speed cruise-t nem próbáltam. Ott csak az első két értéket kell megadni:
CPUFan TargetTemp Value (55)
CPUFan Tolerance Value (3)Zárójelben lévő értékek az alapértelmezett beállítás.
-
atom360
tag
válasz
Pista0001 #7822 üzenetére
Köszi. 3 maradt bent ezekböl választok; hd 6570, zotac gt 240, asus hd 5670. Tudom, hogy nem vga forum, de nem könnyü berendezkedni egy mini itx házban. PL amit javasoltatok korábban passziv 5670 sapphire ultimate 20cm hosszú a ház meg csak 18cm bir. Nagy szivás lett volna ha megrendelem.
-
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #7650 üzenetére
a toast-ba ez befér tuti, mert már volt ilyenem egy Phenom II X4-en, csak az AM2 felfogatásos volt,
a mostani teljesítménye max 90W a freezeré 130W, a CPU max TDP-je 73W IGP-vel együtt, de én azt nem használom tehát még annál is kevesebb, a tuning hatására persze nő a fogyasztás, de a 130W-ot nem hiszem, hogy átlépném
a Phenom II x4 alapon volt 125W és azt simán bírta hűteni -
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #7648 üzenetére
amit én akarok az így néz ki felfogatással méretek alapján elfér, de majd kiderül, más nem eladom, de az alpin pro igaz, hogy halkabb, mint a gyári hűtő és 10 fokkal lejjebb tartja a procit, de max 3,52Ghz-et merek használni 24/7ben alulfeszelve,
az HD5850 mellé meg néha kevésnek bizonyul, 4Ghz, már elég lenne de ott már túl magasak a hőmérsékletek, vagy 4,3Ghz-et is menne stabilan a CPU, csak ott már 70fok fölött vagyok ami már nem egészséges a CPU-nak 4,4-et is megy, de ott pik-pak 75fölé megy a hőmérő nem is néztem tovább a tuningot -
fkenny
senior tag
válasz
Pista0001 #7237 üzenetére
Közben beszéltem egy ismerősömmel aki 1 hónapja fejből nyomja a dolgokat, és ő is mondta, hogy p67 csak ami-n lehet tuningolni... Remélem lesz itx-ben is mert aköré könnyebb lenne házat építenem.
A doboz nem aktuális, hagytam az egészet a francba, meg el is adtam a gépet... De majd az ehhez való házban, lehet majd igénylem a szaktudásod, de az nem ma lesz -
-
marositech
senior tag
válasz
Pista0001 #7076 üzenetére
Lassan kezdolapra kellene beallitanom ezt az oldalt. Annyi info megy hogy mar keslelteteses feldolgozasi modban leszek.
Zodo:Hat igen a kicsi gepek nem arra valoak, hogy non stop menjenek. De most ez a munkam.Corsairt nem kene pucerra vetkoztetni, garit ne vagjuk haza...vagy talan?
Amugy ha tehetnem igy raknam be a hutot, ahogyan ti javasoljatok.
Pista0001:Energiatakarekossagi mod kikapcsolva. A tesztnapba benne lennek.Proli Samut kiraktam desktop modba. Meglepodtem: egy C2Q 2,66-rol 3,5ra huzott procin idle 35 fokon ment es prime stress pedig 75 fokon, de ugy hogy a ventije forditva volt felteve. Azaz nem tolta lefele hanem szivta folfele. Kb olyan 10 fokkal rosszabbul teljesit mint egy CM 212-es.
Szoval a hiba a hazban keresendo. A kepet a hazrol holnap fellovom ide. -
user137
őstag
válasz
Pista0001 #7076 üzenetére
a ninja mini 115mm magas, ó ha nekünk akkora helyünk lenne...
Pista: nekem egy kétmagos i3-540 is épp 60C idle egy SG06-ban, igaz passzívan hajtom a bordát. holnap kap egy slim szívó ventit a Samurai a fejére és egy PWM-es házventit, mert így hamar felmelegszik a táp, az meg senkinek sem jó (pláne nem magának a tápnak
)
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #7067 üzenetére
Csak a meleg levegő kavargásra reagálnék.
Lehet hogy nem kavarog bent a meleg levegő de nem szabad egy üres házról készült kép alapján elhinni amit gondolunk.Szóval csak magam képeit tudom felajánlani mégpedig az ASUS M4A88T-I Deluxe, Scythe Big Shuriken, Silverstone SG05B vagy esetleg a MSI R5770 Hawk galériák oldalain látható képeket. (Elnézést az önreklámért!)
Felső rácsot szinte elfedi a táp és annak kábelei amit el kívánsz rejteni.
Oldalsóban szintén belóg a tápegység, marositech-nél normál méretű (sőt borda miatt még nagyobb) memóriák is kitakarnak a szellőzésből.
Előlapi venti légáramlatába részben belelóg a 3,5" hdd egyéb front panel kábelek, esetleg tápcsati mint a régebbi J&W lapomnál. Jelenlegi Asus-nak pont az oldalsó rácsozásba lóg bele a tápcsati.
Tehát tényleg érdekes hogy hogy is kap alapesetben levegőt a gép ha az előlapi venti befelé fúj a proci felé a proci lefelé tolja a lap felé a meleget de balra és előre semmikét nem távozhat hátrafelé távozó kevés meleget csak a táp szívja el.
Jobb oldali rácson át (ami töredéke az üres házon látható rácsozattal) lélegezhet (részben az előlapi ventitől is) és szellőztet a proci.
Illetve van némi rés a felső rácsnál a vga+tápegység széle+belső tálca mellett fennmaradt helyen. -
user137
őstag
válasz
Pista0001 #7057 üzenetére
nem a levegőáramlással volt a baja marositech kollégának a RAM-mal, hanem konkrétan nem fér be a modul a bordák alá, ha jól értelmezem. én azt írtam, h nézzen egy alacsonyabb modult - a modul hűtéséről szó se volt.
a scythe big shuriken alá nekem se fér be egy 2mm-el magasabb modul sem az első RAM slotba.
-
marositech
senior tag
válasz
Pista0001 #7054 üzenetére
Pista0001 és user137:
1: Foglalatot leellenőriztem vagy 10x. És igen a héten tervezem, hogy desktop computer módba teszem, egy nagyobb, ATX-es lapba rakom.
2: System fan-os 3 tűs azaz állandó max. fordulatszámon megy. 1200RPM.
3: Jogos! A kábelezést megpróbálom úgy megoldani ahogyan Pista0001 kollega képein van feltüntetve. Szal igyekszem elrejteni a kábelezést.No ami 1 kérdéssel vagyok adós:
A procihűtőt nemtudom így felszerelni ahogyan a képen van. Corsair Vegeance ramom van azaz magasbordás ram. Így még 90 fokkal van elforgatva a CPU cooler.Így sem oldalról nem kap levegőt a ram miatt sem a másik oldalról a VGA miatt. Ha meg hagyományosan szerelem be a ventit, a levegő nemtud sehova kiáramolni, így a CPU környékén kering a forró levegő, legalábbis eza elméletem.
Marad tehát a fordított venti azaz a szívóhatás...de annak a hatékonysága nem éppen meggyőző, de jelen esetben beválik.Majd küldök képeket a mai nap folyamán.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #6776 üzenetére
Lejárt a limit
Szerk.: Nem is érhető el olyan BIOS a honlapon amivel lehet értelme kipróbálni. A legrégebbi elérhető az az amelyikben limitálták az OC lehetőségeket, valószínűleg akkor szedték ki az 1600-as ram beállítást is. Ezt csak azért nem értem mert az tuti nem terhelte veszélyes mértékben az alaplapot. Annak idején valaki közölt egy beszámolót egy ilyen lapról amiben egy i5-750-et (vagy valami i7-est?) hajtott tartósan 4 GHz felett és elkezdtek potyogni az alkatrészek az alaplapról, azt hiszem azután jött a limitált BIOS.
Szerk 2.: Találtam olyan forrást ami szerint csak i7 esetében engedi az 1600-at
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #6730 üzenetére
Viszont az én Asus lapom ára igen sokat esett a múlthét folyamán. kb. 25k
Novemberben vettem 32.600-ért ha jól emlékszem. -
-
szabz
tag
válasz
Pista0001 #6644 üzenetére
erre tippeltem vna én is.....
forasztod, csavarozod, szegecseled?
esetleg csak ragasztod /rem nem mert akkor hő stop lenne/??
burkolatnak mit használsz?
én sztem fát v vmi hangszigetelésben jobbat használnék mint az alu, teljesen rákattantam arra hcsinálok 1 házat magamnbak ill a pcémnek
nekem már van
vmi álltalános szabály bmi leíárás ami kicsit komplexebb mint h kell szellőzés meg lég csatorna ???
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #6670 üzenetére
Nem baj én se ismerem a működésüket, de van képzelő erőm.
CséZé
Nekem tetszik az ASUS M4A88T-I Deluxe lap.
Int. vga szerintem nem kérdés.
Gondolom HD6310 a jobb teljesítményű,de nem vagyok "tesztelős" felhasználó így lehet hogy tévedek.
Max. a blogomban találsz pár infót a HD4250-es teljesítményéről ami mellett egy 4 magos 3GHz-es proci teljesített.user137
Ebben az esetben nem a költség(ek)en van a hangsúly, hanem az alkotás örömén.
Miért venne valaki méregdrágán (még ha meg is teheti) olyan házat ami tele van kompromisszummal ha kb. annyiért vagy olcsóbban saját ízlésére formált házat készít ha van hozzá tehetsége. Ha még versenyre viszi és csak páran is azt mondják a készített házra hogy "anyád, nem semmi" akkor az ára felbecsülhetetlenné válik az alkotó részéről és bek...tja az összes neves gyártó. Szerintem.Lehet tudni mennyien jelentkeztek a Wesena ITX7 hirdetésre?
tthom
Vinyó hőfokod, rettentő sok.
3,5" -os Samsungom ami nincs a házba és ezáltal hűtve sincs az se megy 40 fok fölé.
10-es ventit tennék bele pl. Scythe Kaze Jyu Slim 100mm/1000rpm -et. -
user137
őstag
válasz
Pista0001 #6639 üzenetére
leírva ez egy picit nehéz, linkelj képeket
van egy Antec NSK3480. ami 35x35x20 centi, viszont rendes tápos és rendes mATX méretű - ha házat tervezel, ennél tudjon többet, mert olcsóbb biztos nem lesz pártízezer darab alatti gyártásig.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #6648 üzenetére
Sejtettem hogy Metalloglobus mert emlékszem a témára ill. Jászberényi úton lévőt fel is kerestem csak gondoltam hátha új helyett találtál.
Mór utcai a 13. kerületben van ugye?
1/4 tábla engem is érdekelne azt még valahogy hazacipelem, tömegközlekedéssel.
Ha azt mondod hogy barkács eszközökkel is megmunkálható, mint pl. dremel.
Egyszerű lapokból tervezem (ha tervezem) semmilyen élhajlítás, stb. max. körvágás ill. lyukasztás. Illesztések/rögzítések más anyagból készülnének. -
szabz
tag
válasz
Pista0001 #6639 üzenetére
csak érdeklődés szinten...
milyen anyagokat használsz a ház építéséhez?? ill milyeneket lehetne?
helyesbítek melyik anyag miért jobb mint a másik...?
vki csinált már extra minimalista házat? ami mondjuk nem szgépháznak hanem 1 bútordarabnak is jó lett vna...?
ja és kb mennyi hőt termelhet 5db 2tb 5400 as ecogreen vinyo?
-
_Orbi_
aktív tag
válasz
Pista0001 #6623 üzenetére
Nem fogok. nagyon nem tetszik. Főleg az a böszme venti az elején.
Amúgy meg 28k újonnan garival. Hiába bontatlan cucc, de postával annyi lenne, mintha boltban venném meg.
De azért köszi szépen az infót -
raidx
őstag
válasz
Pista0001 #6085 üzenetére
A CPU rész várhatóan gyengébb mint az ATOM 510 és fölötte család hisz az órajel is alacsonyabb. Majd a következő típus állítólag izmosabb lessz. A E350 család erőssége ott nyilvánul meg, ahol a GPU tud dolgozni a CPU helyett. Végül is ez egy netezős, HTPC gépnek szánt lapocska és annak kiváló.
Igaz! Szerda délutánig még várni kell a személyes tapasztalat megszerzésével. Szerda délelőtt 10-11 között érkezik meg a kicsike. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Matematika topic
- Raspberry Pi
- Macska topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Házi hangfal építés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged