- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Halihó!
Olvasgattam a topicokt, sok jó dolgot találtam benne.
Régóta foglalkoztat a dolog, sokáig akartam hifi erősítőbe pakolni a gépet. Aztán a mostani gépem a hifi állványba költözött bele. Viszont zajos, és lassú, és haldoklik, de leginkább lassú. Igazából 2 gépet szeretnék összeállítani, csak nem sikerült még olyan alaplapot találnom ami minden igényemet kielégítené.Először is kellene egy gép, minimális zajszint, még minimálisabb fogyasztás, de full-hd lejátszási képességekkel, de emellett NAS-ként is kéne működnie(és a meglévő IDE-s vinyóim is kezelhetné) és tv-tunerre is vágyom(time-shift, illetve felvétel miatt), és egy n-es wifi, 24/7 használatra torrent miatt. Namármost Mini-ITX méretben vagy kezel ide-s ezközt, vagy akad rajta megfelelő videó-kimenet, de mivel mini-pcix-es tv-tunert nem találtam, ezért a bővítőt benyeli a tunerkártya, de akkor nem marad vga-nak, vagy raid kártyának hely.
Vagy ne legyek ekkora igényű, és maradjak mondjuk usb-s tuner mellett?
(de ha már htpc, akkor ne lógjon ki belőle semmi).
Ez megoldaná a szegényes merevlemezkezelést, de akkor tv-tuner/wifi? No persze atom-os rendszerbe intel-chip mellett pci, ion mellett pci-x csati. Csak szerintem logikátlan?
A másik gép az 99%ban összeállt már. De mivel ott nem annyira fontos az m-ITX méret a m-ATX is elmegy még, az pedig már nem ide tartozik
Ja és nem vagyok milliomos
Szóval, ha ez az egész olcsó is az nem lenne rossz. És ezért gondolkodom a vinyók megtartásában. Vagy jobban járok, ha elpasszolom őket? Mert akkor már sokkal könnyebb lenne a választás.
Ha mondjuk amennyire lehet alulfeszelek egy Athlon2 x4/Athlon2 x4e procit, mennyire lehet letolni a fogyasztását? Közelít egy ionos 2magos atoméhoz, vagy egy húzott ionos 2magos atomhoz?
És az ionizált dupla atom képes-e kisolgálni a torrentezés, filmnézés közben a NAS funkciót is? Mert ha mondjuk még routerként is használnám szinte biztos vagyok, hogy linuxal is kifeküdne.Kicsit hosszú lett.
És előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest