Új hozzászólás Aktív témák

• GerykO

aktív tag

Halihó!

Olvasgattam a topicokt, sok jó dolgot találtam benne. :C
    Régóta foglalkoztat a dolog, sokáig akartam hifi erősítőbe pakolni a gépet. Aztán a mostani gépem a hifi állványba költözött bele. Viszont zajos, és lassú, és haldoklik, de leginkább lassú. Igazából 2 gépet szeretnék összeállítani, csak nem sikerült még olyan alaplapot találnom ami minden igényemet kielégítené. :(

Először is kellene egy gép, minimális zajszint, még minimálisabb fogyasztás, de full-hd lejátszási képességekkel, de emellett NAS-ként is kéne működnie(és a meglévő IDE-s vinyóim is kezelhetné) és tv-tunerre is vágyom(time-shift, illetve felvétel miatt), és egy n-es wifi, 24/7 használatra torrent miatt. Namármost Mini-ITX méretben vagy kezel ide-s ezközt, vagy akad rajta megfelelő videó-kimenet, de mivel mini-pcix-es tv-tunert nem találtam, ezért a bővítőt benyeli a tunerkártya, de akkor nem marad vga-nak, vagy raid kártyának hely. :W Vagy ne legyek ekkora igényű, és maradjak mondjuk usb-s tuner mellett? :((( (de ha már htpc, akkor ne lógjon ki belőle semmi). :Y Ez megoldaná a szegényes merevlemezkezelést, de akkor tv-tuner/wifi? No persze atom-os rendszerbe intel-chip mellett pci, ion mellett pci-x csati. Csak szerintem logikátlan? :Y

A másik gép az 99%ban összeállt már. De mivel ott nem annyira fontos az m-ITX méret a m-ATX is elmegy még, az pedig már nem ide tartozik :DDD

Ja és nem vagyok milliomos :D Szóval, ha ez az egész olcsó is az nem lenne rossz. És ezért gondolkodom a vinyók megtartásában. Vagy jobban járok, ha elpasszolom őket? Mert akkor már sokkal könnyebb lenne a választás.

Ha mondjuk amennyire lehet alulfeszelek egy Athlon2 x4/Athlon2 x4e procit, mennyire lehet letolni a fogyasztását? Közelít egy ionos 2magos atoméhoz, vagy egy húzott ionos 2magos atomhoz?
    És az ionizált dupla atom képes-e kisolgálni a torrentezés, filmnézés közben a NAS funkciót is? Mert ha mondjuk még routerként is használnám szinte biztos vagyok, hogy linuxal is kifeküdne.

Kicsit hosszú lett. :B És előre is köszönöm a válaszokat. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés