Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

A múltkori össze-vissza variálható ház erősen megosztotta a közvéleményt, ezért okulva a visszajelzésekből - miszerint az elhelyezhető alkatrészek számosságát és a megcélzott széleskörű felhasználhatóságot és az ezekből fakadó befoglalóméretet inkább hátrányként, a mini-ITX filozófiájától idegennek értékeltétek -, ezúttal többféle, az adott felhasználási terület igényeire szabott, kisebb házikókat vetettem papírra monitorra.

Mindenek előtt egy kis vizuális összehasonlítás (Méretek bejelölve. A gombok/LED-ek/IO portok egyiken sem a végleges elrendezést tükrözik):

15 (14,6), 10 (kisebb, mint az SG05, de a CPU hűtő magasságát leszámítva több minden fér bele) és 5 literesek.

Mint az látható, igyekeztem az utolsó cm³-t is kihasználni. :DD
    Aminek persze ára van. A kábeleknek megszabott helyeken, katonás rendben kell lennie, illetve az alkatrészek beszerelése is megkívánja az előre meghatározott sorrendet. Gyakorlatilag - ahogy az utolsó képen is látszik - szét kell szedni néhány nagyobb darabra a házat, hogy mindenhez hozzá lehessen férni. :B
    Pl. maga az előlap a HDD keret.

Specifikáció:
    - 220x190x120 mm (H x Sz x M) (5 liter) (viszonyításképp a Silverstone LC12 5.16 liter)
    - mini-ITX alaplap
    - Panel / Pico PSU
    - Max. 62mm magas CPU hűtő
    - 1db fél magas bővítőkártya
    - 1db 3.5" HDD
    - 2db 2.5" SSD/HDD
    - 1db slim ODD

===============================

Érdeklődés esetén a 10 literest is megmutathatom. (miniITX/DTX; SFX táp a CPU fölött, mint az SG05-ben; max. 240 mm-es dupla slotos VGA; 2db 3.5"-es HDD, 2db 2.5"-es SSD, 1db slim ODD; 1db 140x25mm venti.
    Illetve a 10 literes projekt keretében egy másik irányba is elindultam, az 290x170x230mm (11 liter), 270mm-es VGA-val és az alaplap alapterülete és a VGA által behatárolt, max. 132mm léghűtővel.

Új hozzászólás Aktív témák