Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13035) And válasza colosseum (#13034) üzenetére


And
veterán

"Még annyit szeretnék kérdezni, hogy szerinted megéri-e csinálni egy bufferelt jtag kabelt mert nem éppen sok idő a dolog."
Hát szerintem hullára felesleges, csak azért, hogy WRT54-eket javítgassunk vele. A passzív kábelemmel helyrehoztam már legalább 10+ WRT54-et (nem csak GL-t), sőt még WRT54GC-t is, pedig azt szoftveresen szinte javíthatatlannak ítélték a fórumozók, mivel nem volt hozzá megfelelő debrick utility (Marvell chipset), de még egy nyomorult jtag-pinout sem. A kábel itt a legkevesebb, a lényeg a szoftveren múlik. Sajnos maga a JTAG csak egy hardveres felület, ezen kívül nem sok közös van az egyes processzorok és flash-memóriák kezelésében.
"Lehet hogy az én wrt54g.exe ben nincsen benne az id a chipnek"
Lehet, de mint írtam, akkor más util-t kell használni. A chip-ID-t meg szerintem ismeretlen flash esetén is ki kell írnia, jártam már így a HDM debrick util-lal. Az sem fagyott, csak kinyögte, hogy a flash-t nem ismerte fel típus (vagyis azonosító) szerint.
"CFE fájl az mekkora szokott lenni?"
A WRT54G, -GL és -GS hardverek, Broadcom procok esetén 256kB, vagyis 262'144 byte.
"Sajna én nem találtam olyan repair kit-t ami működött volna azt irja az enyém hogy nem tud frissíteni."
A Skynet repair kit korábban linkelt oldalon elérhető utolsó letölthető kiadása az 1.5-ös, amely a WRT54GL mindkét hw-verzióját (v1.0 és v1.1) támogatja, külön frissítés nélkül.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.