Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) And válasza zsolt501 (#6999) üzenetére


And
veterán

Természetesen, de most a sebesség volt a téma. A térerő nem túl nagy (kb. -66dBm, 28dB SNR mellett), ha szobán belül lenne a két eszköz, nagyságrendekkel jobb is lehetne. Mégis megy maximális linksebességgel.

(#7002) zsolt501 válasza And (#7001) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Az tény hogy a sebességről volt szó, de te olyan adatokat adtál meg amit sem normál antennával, sem normál körülmények között nem lehet produkálni.
Csak a mihez tartás végett. :)

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7003) Hubsz


Hubsz
csendes tag

Hello all!
Kb 2 hónapja vettem 1db WAG54GS - router+wifi+modemet , és most szeretném használni a wifit,de semmi jel nincs, akár ,hogy próbálom is, és ráadásul amikor bemegyek az adminba a statushoz nem ír mac adress -t , légszíves segítsen aki tud.
Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#7004) aspe válasza zsolt501 (#6993) üzenetére


aspe
csendes tag

Köszönöm a választ!
Gondoltam, hogy így van, de biztos ami biztos kérdeztem. Bár a kérdéses gombot még mindig nem igazán értem. Vagy csak azért nem mert nem tudtam műkodésre bírni. Hiába nyomtam meg. Az kapott SSID-re nem tudok csatlakozni. De ez legyen a legkevesebb csak szeretem tudni a gombok működésének mivoltját.
Többektől olvastam, hogy torrentezés közben nem megy a net vagy szakad, problémák vannak vele. Azért választottam ezt a routert mert erről összeségében jókat írtak, dicsérték. Előtte volt két másik routerem. Egy Belkin az a Wifi-t szakította meg, ha padlógázon jött le az adat meg jelentek meg a web lapok. Ellenben a torrent az jött rendesen. Ez volt benne a leg érdekesebb. Ha megállítottam minden vissza állt, bejöttek a weblapok, wifi elérhető volt. Lámpa villogás normális. Ritkán órákig tudott tölteni gond nélkül, gyakrabban meg csak egy-két percig. teljesen random volt.
Az SMC ami a legelső volt, na az annyira nem bírta a digit, hogy néhány perc alatt bele döglött a letöltésekbe. Lámba villágított meg villogott, minden zajlott látszólag mintha rendbe lenne csak net nem volt. Torrent is lement nullára. Sokat "teszteltem". Kapcsolatok száma, stb. De az volt tapasztalat, hogy 500k (remélem jól írtam a tempót) felé ment akkor annyi lett neki. Csak a áramtalanítás oldotta meg. Szóval gyakorlatilag használhatatlan lett. Biztos elfáradt mert öreg volt. :DD
Lényeg összefoglalva mi lehet tenni ha ezen is előjön a probléma? Illetve egy kiegészítő kérdés. Vissza lehet tenni az eredeti firmware-t? Ha igen akkor honnan lehet "beszerezni"? Mert a linksys oldalon nem nagyon találtam. (WRT54GL v1.1) Jelenleg a 4.30.7 van rajta.
Köszi, előre is? Remélem nem voltam túl fárasztó?

(#7005) FABRICIUSZ válasza aspe (#7004) üzenetére


FABRICIUSZ
tag

[link]

FABRICIUSZ

(#7006) Roccoka


Roccoka
csendes tag

S.O.S sós … sós

Új vagyok itt... és kéne egy kis segítség Tőletek...

Van egy LinkSys WRT54G v7.2.00-es routerem, hogy lehet beállítani, hogy VPN kapcsolat működjön rajta (inkább keresztül).

A VPN kapcsolat működik úgy ha a kábelmodembe dugom gépet, de ha a routerba, akkor nem (WiFi-n se megy). A VPN kapcsolat más hálózatba működik ugyanerről a gépről (notebookról), pl. a munkahelyemről. A Security fül alatti VPN engedélyezve van.

A VPN kapcsolat fajtája PPTP-s Az Internetkapcsolat Kábel TV-s (Parisat)

Előre is köszi a segítséget

(#7007) aspe válasza FABRICIUSZ (#7005) üzenetére


aspe
csendes tag

Nagyon köszi, de ezt megtaláltam én is. viszont egy 176MB-os file jön le. Lehet balf.. vaygok de nekem ebből nem jön le hol a firmware. El van bujva?

(#7008) FABRICIUSZ válasza aspe (#7007) üzenetére


FABRICIUSZ
tag

Küldtem emil-ben!

FABRICIUSZ

(#7009) aspe válasza FABRICIUSZ (#7008) üzenetére


aspe
csendes tag

Nagyon köszönöm!

(#7010) aspe


aspe
csendes tag

Hy
Életet mentett a eredeti firmware! Felraktam a tomatot próbaképp. De nem tudod csatlakozni a netre. Egyszer sikerült, de egy percig sem tartott. Digi netem van PPPoE csatlakozést használtam mint az eredeti firmware-ben. Gőzöm sincs mi volt a baj. Rendesen fel ment a firmware. Hiba nélkül. Utána csináltam resetet is 30mp nyomva tartottam a reset gombot. áram ki. De semmi. Amikor nem volt net ennek ellenére bekapcsoltam a wifit rajta de nem láttam a hálózatot. Kicsit küzdöttem vele. De feladtam.
Gondoltam még jó, hogy megkaptam az eredetei firmware-t (mondjuk adigg nem is akartam próbálkozni, helyesen). Vissza raktam azt csont nélkül ment. Felnyomtam mentést rá és azzonal vissza ált minden. Van net meg minden ok.
Mit rontottam el a tomatonal.
[link] innen szedtem le a 16 MB-os zipet. Mert a 7zvel nem nagyon boldogultam. Volt benne más firmware is de a wrt54gl-est raktam fel.
Szóval azt gondolom minden ok volt. Ötlet?

(#7011) tundra


tundra
tag

Van valakinek WRT54G2 típusú routere?

Kérdeztem már korábban is a típusról, de nem kapta rá választ. Valószínűleg keveseknek van, mert elég későn jelent meg 54 Mb-es létére.
Engem az érdekelne, hogy a rejtett antennája miatt nem gyengébb e a wifije, meg a stabilitás is fontos lenne.

(#7012) cellpeti


cellpeti
veterán

Sziasztok!

Nekem van egy Linksys WRT54G routerem. Lehet én vagy kurva láma,de ezt nem lehet belülről újraindítani? :U

Tigris, tigris, csóvafény...

(#7013) xabolcs válasza cellpeti (#7012) üzenetére


xabolcs
őstag

ha lehet ra tenni dd-wrt-t, akkor biztosan igen. ha nem lehet ra tenni, akkor talan igen. :B

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#7014) cellpeti válasza xabolcs (#7013) üzenetére


cellpeti
veterán

valaki majd segítsen pls! Előre is köszönöm!

xabolcs kollega poénos akart lenni,de nem jött össze neki...kössz a semmit! :R

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#7015) xabolcs válasza cellpeti (#7014) üzenetére


xabolcs
őstag

bocs, igazad van :B :R

szoval, ha megmondod, h milyen verzioju a routered, akkor tudok valaszolni magamnak a dd-wrt-vel kapcsolatban.

illetve azt is mondd el, hogy mire gondolsz belso ujrainditas alatt!
mert pl dd-wrt-vel lehet olyat, hogy ujrainditas watchdog segitsegevel (kimaradt ping, ido, ...), 1 gombnyomas segitsegevel (klikk :DDD ), ujrainditas hosszantarto nagy terheles eseten.

bocsanat megegyszer az elozoert! :B

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#7016) Keksz


Keksz
senior tag

Van vkinek ilyen 54GL a tulajdonába és az Örs vezér tere környékén lakik (vagy Blaha környéke)? Vhogy beszart a mostani routerembe a VPN passthrough és ezt nézegettem, de iszonyat felment az ára és csak akkor vennék ha megy vele a céges VPN. Ezt kellene tesztelni, laptoppal.

Aki tudna ilyenben segíteni írjon.

(#7017) cellpeti válasza xabolcs (#7015) üzenetére


cellpeti
veterán

No problem!

A routerem: LinkSys WRT54G v7.0

Én anno lesegettem,hogy lehet-e rá tenni DDWRT-t,de nem is tudom,hogy miért akadtam el vele.

Olyan újraindításra gondoltam,ami pl van a D-Link Dir 100-ba,hogy "Reboot",vagy valami ilyesmi,hogyha behülyülne(pl szokott olyat,hogy nem hozz be különböző oldalakat),ne kelljen a hátulján kinyomni :U

Tigris, tigris, csóvafény...

(#7018) h_143570 válasza cellpeti (#7017) üzenetére


h_143570
addikt

Erdekes ugy emlekeztem, hogy van rajta ilyen opcio, de a feulet szimulatoron nem talaltam.

V7-re sajnos nem lehet felrakni a gyarin kivul masikat.

A kapcsolat lassulas ha torrentezes kozben jelentkezik. akkor kapcsold ki a DHT-t, vedd le az osszes kapcsolat szamott 100ra. Ha utorrent akkor pedig rakd fel a legujabbat.

(#7019) moli1


moli1
csendes tag

Sziasztok tudna valaki segiteni van egy WRT54Gl routerem Firmware: DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) std és a QoS-t sehogyse birom beállitani hogy működjön rendesen vagy mindenkitől elveszi a sávszélességet vagy el sem veszi totál bizonytalanul működik van valakinek ötlete mitől lehet?

(#7020) FABRICIUSZ válasza aspe (#7010) üzenetére


FABRICIUSZ
tag

Hasonlóan csináltad ? [link]

FABRICIUSZ

(#7021) aspe válasza FABRICIUSZ (#7020) üzenetére


aspe
csendes tag

Voltak külömbségek. Pl. mozilla, LAN4, nem volt alapra visszaállítás, nem volt bedugva a net, ellenben volt még egy kábel benne! Megnézem még egyszer aztán ujra próba.
Majd beszámolok!

Nagyon köszi!

(#7022) aspe válasza FABRICIUSZ (#7020) üzenetére


aspe
csendes tag

Na az van, hogy megcsináltam a viedo szerint.
Van net egy esetben. Akkor ha nincs bekapcsolva a wireless, sőt már akkor kikapcsolom mikor megadom net jelszót. vele egyszerre. Ha utána bekapcsolom a wifit akkor gyakorlatilag rögtön elmulik a net. De a wifi kikapcsolásra sem jön vissza. Csak akkor ha WAN kihúz és vissza dug.
Azt hiszem ez így nem jó. Fel dobom még egyszer. Próba de megint nem lesz jó akkor ........
nem tudom mi lesz.

(#7023) cellpeti válasza h_143570 (#7018) üzenetére


cellpeti
veterán

DHT?? Megkeresem,akkor.

És ilyenkor nem fog lassulni a kapcsolat,még akkor se,ha torrentezek? :U

Tigris, tigris, csóvafény...

(#7024) aspe


aspe
csendes tag

Na okszi!!!!!
Működésre bírtam! Igazából nem tudom hogyan. De most okés minden. Monitorozást kicsit nem értem mi micsoda de sikerült mindent beállítani!
Köszi a segítséget!

(#7025) tibibi


tibibi
őstag

sziasztok nem egészen ide vág,de nem találtam jobb topikot .Vettem egy linksys WAG200G routert kellene egy kis beállitási segitség van egy olyan menüpont,hogy DSL modulation ezt mire állitsam :multimode ,T1.413, adsl2,adsl2+,Gdmt,Glite, a gond az,hogy lassabb a sebességem mint huawei-smc router párossal :F lehet ,hogy itt a gond?

(#7026) zsolt501 válasza tibibi (#7025) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Szóval amit vettél nem csak router hanem ADSL modem is szóval nem mindegy hogy miként és mire használnád mert ettől függ a beállítása, szóval kicsit többet kéne tudni mint amit leírtál.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7027) Shodan


Shodan
addikt

Van egy kis időm, így ki szeretném próbálni vagy a tomato vagy a dd-wrt-t. De előtte gondoltam leszedem a gyári FW a linksys oldaláról, de már 82mb-nél tarta letöltés és még nincs vége! miért ilyen nagy ez?

4.30.12 firmhez tud valaki más linket?

[ Szerkesztve ]

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#7028) Shodan


Shodan
addikt

és 54GL-hez innen melyiket kell leszedni ?[link]

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#7029) tibibi válasza zsolt501 (#7026) üzenetére


tibibi
őstag

természetessen 8mbit adsl t-online netem van és arra használnám csak mint írtam lassabb mint a régi párositás itt talán látszik nem nagyon tudom mit állitsak :B :U smc nem volt ennyi lehetőség :DDD

(#7030) Shodan válasza aspe (#7009) üzenetére


Shodan
addikt

ja most látom hogy volt róla szó, nekem is át tudnád küldeni?
inkább a tomatot próbálom, mert az egyszerűbnek tűnik.
miután felment az uj fw kell reset vagy valami?

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#7031) zsolt501 válasza tibibi (#7029) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Minden képen ADSL2, de ki lehet próbálni az ADSL2+ is, de az nem biztos hogy megy, vagyis nem biztos hogy a hálózat tudja.

De ugye azt is tudod hogy ezt kell használni a régi modem helyett is?

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7032) Shodan válasza Shodan (#7030) üzenetére


Shodan
addikt

na kibányásztam, valami code.bin fájlt ebből a laza pár 100megás sourcecodból :) remélem ez lesz az, valaki meg tud erősíteni ebben?

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#7033) csacsu


csacsu
tag

sziasztok..segítséget szeretnék kérni..
torrentezek de nem tudnak rám kapcsolodni mások mert a routerem korlátozza a bejövö kapcs. mi a teendö wrt54gl-em van

huh-mit írjak ide? a lányykori nevemet?

(#7034) zsolt501 válasza csacsu (#7033) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Be kell állítani a portforwaldot

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7035) csacsu válasza zsolt501 (#7034) üzenetére


csacsu
tag

tudnád ezt részletesebben..

port át irányítást csináltam és az jo is...tegnap egésznap volt bejövö kapcsolatom...nem értem miért nincs most :O

huh-mit írjak ide? a lányykori nevemet?

(#7036) zsolt501 válasza csacsu (#7035) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Ha a torrent progit véletlen portra állítod akkor semmit nem ér a portforwald állíts be egy állandó portot úgy hogy a progi ne változtathassa meg és ezt állítsd be a routerbe.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7037) csacsu válasza zsolt501 (#7036) üzenetére


csacsu
tag

állando portom van és a portátirányítás ok..
így szerintem szolgáltato korlátozásrol lesz szo

VIDANET.

[ Szerkesztve ]

huh-mit írjak ide? a lányykori nevemet?

(#7038) Shodan válasza csacsu (#7033) üzenetére


Shodan
addikt

az UPnP engedélyezve van?

...Feltettem a tomatot idáig nagyon tetszik, a legjobb az hogy chrome alól is működik. A gyári csak explorer alól ment.
A narancssárga ledet hogy lehet visszakapcsolni?már úgy megszoktam :D

Két gyors kérdés: hogy kell pontosan a static dhcp-t beállítani, azt akarom hogy a gépem mindig ugyanazt az ip-t kapja.csak simánbeirok egy nevet és kész?
Másik a Wol beállítás lenne, ott mit kell pontosan?

[ Szerkesztve ]

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#7039) zsolt501 válasza csacsu (#7037) üzenetére


zsolt501
nagyúr

A szolgáltatódat nem ismerem de ha utorrentet használsz akkor a Beállítások>Bittorrent>Protokoll titkosítás kimenő ott válaszd ki az erőltetve illetve titkosítatlan bejövőkapcsolatot is pipáld ki.
Talán segít.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7040) zsolt501 válasza Shodan (#7038) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Az UPNP-t ne engedélyezzétek mert problémákat okozhat...
A sárga ledet az Administration>Buttons/LED menüben kapcsolható be illetve ki és azt is kiválaszthatod milyen színben.
A kiválasztás után újra kell indítani (valószínű).

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7041) tibibi válasza zsolt501 (#7031) üzenetére


tibibi
őstag

persze azért vettem :K csak furcsa,hogy kisebb lett a sebességem :F remélem valami beállitási hiba.kipróbálom adsl2.

(#7042) h_143570 válasza tibibi (#7041) üzenetére


h_143570
addikt

A masik megoldas megkerdezni a szolgaltatot a pontos beallitasokrol.

(#7043) aspe válasza csacsu (#7037) üzenetére


aspe
csendes tag

Nekem azért kellett a Tomato mer van benne statikus DHCP. Mac címhez tudom rendelni a belső hálós ip címeket. Így mindig ugyan azt osztja ki a router a gépemnek és ugye ehhez a ip hez van rendelve a port átírányítás.
Ha tegnap jó volt akkor szerintem ez lesz a baj. Mert egy napig érvényes, ha lejár és közben ki kapcsolod a gépet ujjat oszt ki a router. HA JÓL TUDOM.
Bár vannak itt akik tőlem sokkal jobban értenek hozzá.

(#7044) zsolt501 válasza Shodan (#7038) üzenetére


zsolt501
nagyúr

A statikus DHCP-t a Tomatoban a Basic>Static DHCP alatt állítható be.
De utána ki kell kapcsolni a Basic>Network menüben a DHCP Szervert.
De ne felejtsd a gépeken is beállítani az IP-ket és az átjárót illetve a többit.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#7045) Roccoka


Roccoka
csendes tag

S.O.S sós … sós mégegyszer ... Tud valaki nekem segíteni?? Fontos lenne... pls...

Új vagyok itt... és kéne egy kis segítség Tőletek...

Van egy LinkSys WRT54G v7.2.00-es routerem, hogy lehet beállítani, hogy VPN kapcsolat működjön rajta (inkább keresztül).
A VPN kapcsolat működik úgy ha a kábelmodembe dugom gépet, de ha a routerba, akkor nem (WiFi-n se megy). A VPN kapcsolat más hálózatba működik ugyanerről a gépről (notebookról), pl. a munkahelyemről. A Security fül alatti VPN engedélyezve van.
A VPN kapcsolat fajtája PPTP-s Az Internetkapcsolat Kábel TV-s (Parisat)
Előre is köszi a segítséget

Üdv, Roccoka

(#7046) Kommy válasza zsolt501 (#7044) üzenetére


Kommy
veterán

Ha static dhcp-t ahsználsz akkor miért, kell kikapcsolni a dhcp szervert , mert én úgy gondolom, hogyha egyszer megadom a mac címet amihez hozzárendelek egy ip címet akkor ő annak a mac című eszköznek mindig ugyan azt az ip címet osztja ki, viszont ha be akarok rakni egy új gépet mondjuk csak próbára akkor nem kell állítgatni a hálózati beállításokat, mert kap egy ip címet autómatikusan. Sőt nekem elég rossz is lenne, ha a gépen is beálíltanám static ip-re mivel akkor ha suliba használom a laptopot akkor állandóan vissza kéne állítani.

Roccoka: Nekem egy wrt54gl routerem van tomato firmwarrel és gond nélkül megy rajta keresztül a vpn. Én nem vettem észre semmit, hogy különleges beállítás kell neki, nem lehet hogy blokkolva a van a port amin keresztül kommunikálna a vpn szerverrel?

[ Szerkesztve ]

(#7047) FABRICIUSZ


FABRICIUSZ
tag

Esetleg segítség lehet valakinek Linksys WRT 54 GL firmware cseréjében ez a két filmecske.

:D

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

FABRICIUSZ

(#7048) aspe válasza zsolt501 (#7044) üzenetére


aspe
csendes tag

Nekem sincs kikapcsolva DHCP. Statikus DHCP be van állítva. Csatlakozom az előttem szólóhoz. MAC cím alapján mindig ugyanazt kapom. Ehhez van rendelve a port átírányitás. És így nincs gond ha más gépet dugok a routerra. A másik gép is kap címet, nem kell állítani semmit.

(#7049) Tonyk válasza Kommy (#7046) üzenetére


Tonyk
veterán

a gépen is beálíltanám static ip-re mivel akkor ha suliba használom a laptopot akkor állandóan vissza kéne állítani.

Megoldás a csodálatos NETSETMAN

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#7050) zsolt501 válasza Kommy (#7046) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Egyéb okok miatt van kikapcsolva a DHCP hogy csak úgy ne osztogasson még véletlen se IP-ket.
Egyébként a WLAN miatt is érdemes kikapcsolni a DHCP szervert hogy csak úgy oda se osztogassa az IP-ket mert ha véletlen még is feltörnék a és valaki használná a netet akkor elég gyorsan kiderülhet mivel akár ip-cím ütközés lesz a vége, mivel 2 ugyanolyan ip nincs (nem lehet) egy hálózatban.

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.