Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10001) venember83


venember83
nagyúr

Mivel sajnos választ nem kaptam a másik topikban, itt próbálkozok.

Probléma leírása.

Illusztrálás képekkel.

Minden segítséget köszönök!

(#10002) Atapi válasza venember83 (#10001) üzenetére


Atapi
senior tag

pppoe beállítások megflelőek? nem lett véletlenül kitöltve a service name mező? tomato log nem mond valamit? 30-30-30 resetet probáltál?

(#10003) FABRICIUSZ válasza Router (#9996) üzenetére


FABRICIUSZ
tag

Volt a kezembe ilyen OPEN-WRT-s GL én ezzel a módszerrel oldottam meg a problémát ,
arra már nem emlékszem hova milyen ip- írtam .

[ Szerkesztve ]

FABRICIUSZ

(#10004) venember83 válasza Atapi (#10002) üzenetére


venember83
nagyúr

De bizony, a service name ki volt töltve. Most kiszedtem a nevet, meglátjuk.

Tomato log már nincs, mivel az eredeti Linksys fw van most rajta, mivel tomatoval bugzott. Ezt a 30-30-30 resetet részleteznéd, légy szíves, mi ez, miért jó stb?

(#10005) moklys1


moklys1
aktív tag

Amikor pl. e- mail programban levelet szeretnék küldeni (akár melléklet nélkül) és megnyomom az „elküld” gombot sokáig csatlakozik akár 8-15 ms de ennél több is lehet. De amikor felcsatlakozott rögtön küldi. Hasonló a helyzet az X-Lite (voip app) -nál is. A program indításnál iszonyú hosszan jelentkezik be akár több perc is lehet. Az internet rendben van. Wrt54g-m van. Hal felteszem a negear routert minden rendben. A linksysen kell valamit állítani?

[ Szerkesztve ]

(#10006) Atapi válasza venember83 (#10004) üzenetére


Atapi
senior tag

ez a 30-30-30 nagyreset kinulláz minden beállitást és memoriatartalmat. annyit kell csinálni, hogy bekapcsolt állapotban elkezded nyomni a reset gombot, 30másodperc elteltével kihuzod a tápot, miközben nyomod tovább a reset gombot, 30másodperc mulva visszadugod a tápot, de csak 30másodperc mulva engeded el a reset gombot.
tomato pl simán bugozhatott attol, hogy maradtak a memoriájában a gyári fw-ból adatok, amitől hüléyt kaphat. szoval bármilyen fw frissités után érdemes egy ilyen resetet csinálni, biztos ami biztos alapon.

(#10007) venember83 válasza Atapi (#10006) üzenetére


venember83
nagyúr

Ma is tanultam valamit, köszönöm. Tomato már sokadik fw volt, szóval bugzása akkor talán erre vezethető vissza. Meg a megadott service name-re. Ha gond lesz, akkor ilyen reset-módszert alkalmazok, kösz a segítséget! :K

(#10008) venember83 válasza moklys1 (#10005) üzenetére


venember83
nagyúr

Nézd meg, hogy Connect on Demand vagy Keep alive beállítás van kipipálva a Setup -> Basic Setup menüben. Legyen Keep alive.

(#10009) moklys1


moklys1
aktív tag

.

[ Szerkesztve ]

(#10010) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Sziasztok!

WRT54GL v1.1-es routerem van. Jelenleg Talisman/Basic v1.3.1-es firmware van rajta.
A cél egy jól működő VPN server kialakítása.

A mostani firmware-ben van PPTP server lehetőség, de sajnos nagyon "buta". Ez alatt azt értem, hogy pl Win7-nél registry módosítás kell, hogy engedélyezve legyen az olyan gyenge titkosítás, amit a firmware tud.

Ezt gondoltam lecserélni DD-WRT-s VPN firmware-re. Az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok vele? Konkrétan a v24 SP1 build 10020-t gondoltam felrakni. Ezt írja legfrissebb stable release-nek. Vagy esetleg v24 preSP2 beta build 13064? E mellett szerepel a recommended.
Ki melyiket használja/ajánlja, milyen tapasztalatok vannak vele?

Ezen kívül pedig a második kérdésem, hogy azt írják, hogy alap Linksys firmware esetén mindenképp a mini-build-t kell felrakni, utána mehet a VPN-s. Nekem ugye nem alap van, de kitudja, hogy ebből kivették-e a 3 MB-s korlátot. Ezért én biztos ami biztos alapon felraknám először a mini-build-t, majd ezután a VPN-t. Ugye jól gondolom, hogy ez abszolut járható út?

Köszönettel:

CsodaPOK.

(#10011) Tonyk válasza CsodaPOK (#10010) üzenetére


Tonyk
veterán

Tomato VPN: http://tomatovpn.keithmoyer.com/ (OpenVPN) . Felrakod és nagyon boldog vagy. Több intézményemnél ezt használom, tökéletes.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10012) CsodaPOK válasza Tonyk (#10011) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Köszi szépen a választ!
Utánaolvasok mindenképp. :)

(#10013) moklys1 válasza venember83 (#10008) üzenetére


moklys1
aktív tag

Az volt/van beállítva. A pókerprogram is több percig csatlakozik. De ha a netgear-t teszem fel akkor minden ok. Csak nekem a linksyst kéne normális működésre bírnom. Még valami ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#10014) Atapi válasza moklys1 (#10013) üzenetére


Atapi
senior tag

torrent vagy valami fájlcserebere/sok kapcsolatot felemésztő alkalmazás fut a háttérben? nem lehet, hogy a címfeloldás lassu? probálj meg beállítani fix name servert a gépeden (akár a szolgáltatóét, akár pl 8.8.8.8-t), hátha...

(#10015) moklys1 válasza Atapi (#10014) üzenetére


moklys1
aktív tag

Nem, nincs semmi terhelés. Megpróbáltam beállítani a google name szerverit de semmi változás.

(#10016) adalbert1


adalbert1
veterán

Sziasztok!

Elakadtam DDNS témában (routert WRT54GL, a firmware pedig tomato 1.27). Addig megy a dolog, hogy a router admin felületét elérem https-en a beállított Dyndns.org-os címmel, viszont hogy tudnám elérni mondjuk az egyik mögötte lévő gépet távoli asztal kapcsolattal? Vagy ha egy másik gépre csinálok egy ftp szervert, akkor azt hogy érem el?

(#10017) And válasza adalbert1 (#10016) üzenetére


And
veterán

Erre (belső 'szerverek' elérésére az internet felől) való a port forward. Az alkalmazást futtató belsőhálózati gép IP-címére kell továbbítani a WAN felől érkező kéréseket. Ehhez persze feltétel, hogy ezek a szolgáltatások stabil IP-című gépeken legyenek, ezért vagy fix IP-ket osztasz annak / azoknak a gépeknek, vagy legalábbis statikus (MAC-címhez rendelt) DHCP-t alkalmazol. A távoli asztal (RDP) szolgáltatás alapértelmezés szerint a 3389-es, az FTP pedig a 20..21-es TCP-portokat használja (ezeket természetesen át lehet konfigurálni), így ezen portokat kell a megfelelő belső gépek felé forwardolni.

(#10018) adalbert1 válasza And (#10017) üzenetére


adalbert1
veterán

Egyelőre ott tartok, hogy statikus DHCP-t oszt a router minden gépnek a hálózaton. Tegyük fel hogy a 3389-es portot beállítom két belső IP-hez. Ezután akkor el fogom érni őket úgy hogy elindítok egy távoli asztal kapcsolatot, és megadom címnek azt hogy "valami.dyndns.org/gépnév"? (Sajnos most nem vagyok otthon hogy kipróbáljam, igaz a routert elérem, de szerintem a gépemen alapból tiltva van a távoli asztal kapcsolat).

(#10019) Atapi válasza adalbert1 (#10018) üzenetére


Atapi
senior tag

egy portot egy ip-hez tudsz beállítani...

szerk: ez a port forward dolog ugy működik, hogy amit beállitasz külső portot forwardolni, azt fixen egy ip-re fogja adni a kütyü. szoval a fenti példádban egy géphez tudod beállítani adott port forwardolását, és ugy fogod elérni azon a porton a gépet, mintha közvetlenül neten logna, vagyis valami.dyndns.org -alatt, de csak a forwardolt porton.

[ Szerkesztve ]

(#10020) And válasza adalbert1 (#10018) üzenetére


And
veterán

Nincs /gépnév! Csak a dinamikus dns-névre kell hivatkoznod, a router dolga, hogy a port-forward alapján továbbirányítsa a forgalmat a megfelelő gép felé. Ha pl. a router mögött két gépen is FTP-szerver programot futtatsz, és kintről el szeretnéd érni mindkettőt, akkor nyilván csak az egyiken hagyhatod a default portkiosztást, a másikat el át kell állítanod, hogy a szerver egy másik porton figyeljen. Így a két gép ugyanazon szolgáltatására a net felől csak az eltérő portszámokon keresztül tudsz hivatkozni.

(#10021) Oliverda


Oliverda
félisten

Üdv

Ezeknek az eszközöknek külön lehet konfigurálni a két antennáját vagy azok egyazon egységhez kapcsolódnak?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#10022) adalbert1


adalbert1
veterán

And és Atapi : kösz így már megy a dolog. :R

(#10023) And válasza Oliverda (#10021) üzenetére


And
veterán

Ebben a tekintetben tudomásom szerint minden kétantennás b/g-router hasonló: az antennák között váltani tud a szoftver a vételi bithibaarány függvényében (ez a diversity-mód), de ettől még ugyanarra a rádiómodulra kapcsolódnak. Tehát nincs sok értelme 'konfigurálni' az antennákat. Bár szinte minden 3rd-party fw biztosít lehetőséget pl. az adás-vétel irányok szétválasztására a két antennán, de ezzel egy átlagos felhasználó semmilyen előnyhöz nem jut, viszont a diversity-képesség így elvész.

(#10024) Oliverda válasza And (#10023) üzenetére


Oliverda
félisten

"Bár szinte minden 3rd-party fw biztosít lehetőséget pl. az adás-vétel irányok szétválasztására a két antennán"

Ez egészen pontosan mit jelent?

Olyan DD-WRT alkalmas router-t keresek amiben két különálló, külön konfigurálható rádiós egység van.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#10025) And válasza Oliverda (#10024) üzenetére


And
veterán

Egészen pontosan azt jelenti, hogy mind adás, mind vétel irányára megszabható, hogy melyiket használja a router. Ha nem hagyjuk automatikus kiválasztáson, akkor a diversity eleve működésképtelenné válik, ha meg szétválasztjuk (pl. TX: right, RX: left), akkor elérhetjük, hogy adáskor a másik antennaaljzatot válassza ki a router, mint vételkor. Csakhogy ennek egy tipikus felhasználó számára nincs sok értelme. A topikcímben foglalt routerek meg úgy általában egy rádiómodullal szereltek.

(#10026) DjVenczel


DjVenczel
csendes tag

Helló!
Elnézést kérek, ha már volt ilyen probléma, de sajnos olvasgatás közben nem találtam megoldást, és 10000 hozzászólást átolvasni az kicsit sok...
Szóval wrt54g routerem van. Nemrég emelték az internetemet 1Mbit-ről szerintem 4Mbitre. De wlanon keresztül nemjön csak 2-3Mbit-el a letöltés. Ha viszont kábellal csatlakozok a routerre,akkor jön a net 4.2Mbit-el kürölbelül. Próbáltam másolni két gép között file-okat totalcommanderrel, de 800kb-nál fentebb nem ment a sebesség. Ha az egyik gép kábelen volt, a másik meg wlanon akkor olyan 1800kb-ra ment fel a sebesség. Valami megoldás kellene, hogy az internet sebesség maxon bejöjjön. WEP tiktosítást levettem, de nem változott semmi Más ötletem nem volt. Tud valaki segíteni?

[ Szerkesztve ]

(#10027) sirály12


sirály12
őstag

Segítséget kérnék.

Hozzám került egy ilyen router, működött, de az admin felületet nem lehetett elérni benne, jtag kábellal meg akartam frissíteni. Fel is ismerte a procit benne, le is ment a frissítés, de utána semmi. A gyári oldalról letöltött firmware-el próbáltam,. A power led nem világít, a lan ledek világítanak. A jtag kábel sem ismeri már fel. Tudok még valamit tenni vele, vagy végleg halott?

U.I.: egy WRT54GS V7-ről van szó.

[ Szerkesztve ]

Én szárnyalnék, de nem hagyják.

(#10028) And válasza sirály12 (#10027) üzenetére


And
veterán

Hosszú resettel próbálkoztál, mielőtt JTAG-gel belepiszkáltál volna? Még az eredeti gyári fw volt rajta? A letölthető gyári firmware-image fájlok szerintem inkább webes frissítéshez valók, nem JTAG-hez vagy tftp-hez. Mielőtt hozzákezdtél a kernel felülírásához, csináltál wholeflash-mentést? Az most sokat segítene.
"A jtag kábel sem ismeri már fel."
Ez viszont érdekes, mivel a JTAG sikeressége abszolút független az aktuális flash-tartalomtól, éppen ezért alkalmazható agyhalott (pl. teljesen kitörölt) flash mellett is. Ha a proc- és a flash-típust sem adja vissza a debrick utility, akkor ott már más gond is akad (/noemw-kapcsoló? JTAG-kábelhossz?). Ha nincs hardveres hibája, elvileg helyre lehet hozni.

(#10029) jimlaj66


jimlaj66
csendes tag

Sziasztok! Egy kérdésem, vagy kérésem lenne van egy linksys wrt54gv72 routerem és erre szerettem volna egy dd-wrt.v24 micro generic firmvaret feltölteni. Ennek a pontos menete valahol le van írva? mert amikor kiválasztottam a filet a router válasza "Upgrade are failed!"mit rontottam el, vagy nem lehet egyből lecserélni?

(#10030) FABRICIUSZ válasza jimlaj66 (#10029) üzenetére


FABRICIUSZ
tag

Le van írva , olvasd át többször mielőtt nekiállsz ! Hali :)

[ Szerkesztve ]

FABRICIUSZ

(#10031) jimlaj66 válasza FABRICIUSZ (#10030) üzenetére


jimlaj66
csendes tag

Köszi a gyors választ nekilátok átolvasom.

(#10032) gxyb


gxyb
aktív tag

Sziasztok!
Egy "kis" segítségre lenne szükségem...
Van egy wrt54g2 v1 routerem amire sikerült wrt54g firmware-t pakolni.
Szeretném felrakni a hozzá való verziót de se a webes kezelőfelületen, se a "maintenance mode firmware update" oldalon nem engedi, hibaüzenettel leáll (upgrade fail).
Van valami megoldás?
:R

(#10033) moklys1


moklys1
aktív tag

Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy a routerem (NETGEAR WPN824) miért csinálhatja ezt! Ha kábelen van közvetlen a gép (és a digi net is rendben van) akkor tökéletes 3-4 ms a válaszidő meg kiesések sincsenek. De egyébként kipróbáltam más routerrel (Linksys WRT54G) de hasonlókat produkál azzal is.
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=180 ttl=51 time=7.655 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=181 ttl=51 time=23.347 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=182 ttl=51 time=15.663 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=183 ttl=51 time=5.383 ms
Request timeout for icmp_seq 184
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=185 ttl=51 time=5.289 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=186 ttl=51 time=14.638 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=187 ttl=51 time=7.988 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=188 ttl=51 time=5.866 ms
Request timeout for icmp_seq 189
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=190 ttl=51 time=41.426 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=191 ttl=51 time=5.792 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=192 ttl=51 time=5.603 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=193 ttl=51 time=8.125 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=194 ttl=51 time=5.822 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=195 ttl=51 time=7.086 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=196 ttl=51 time=8.301 ms
Request timeout for icmp_seq 197
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=198 ttl=51 time=7.212 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=199 ttl=51 time=7.539 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=200 ttl=51 time=5.670 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=201 ttl=51 time=5.465 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=202 ttl=51 time=8.187 ms
64 bytes from 74.125.87.106: icmp_seq=203 ttl=51 time=6.180 ms

[ Szerkesztve ]

(#10034) sirály12 válasza And (#10028) üzenetére


sirály12
őstag

Előtte persze volt reset. de nem használt semmit.
Mentést nem csináltam sajnos.

A kábelem olyan 10-12cm hosszú lehet, de biztos jó, mert a flesselés előtt felismerte a routert, utána meg már nem.

tjtag3 -probeonly parancsra

probing bus ... done
cpu chip ID:111111111111111111111111111111111111111 (FFFFFFFF)
***Unknown or NO CPU chip ID detected

ezt kapom vissza

Én szárnyalnék, de nem hagyják.

(#10035) sirály12 válasza sirály12 (#10034) üzenetére


sirály12
őstag

Bármit is próbálok ki, persze /skipdetect-el, mert ilyenkor nem nézi, hogy látja-e a cuccot. Tehát bármit próbálok ki pl törlés mindíg egy helyen áll meg a folyamat.
Clearing Watchdog....
Innen sehová nem megy, és a lan ledek közül a 3. kialszik és a dmz ledje elkezd világítani. :(

Én szárnyalnék, de nem hagyják.

(#10036) jimlaj66


jimlaj66
csendes tag

Sziasztok!
Azt hiszem rosszul sikerült a Linksys wrt54gv72 routerra a dd-wrt firmvare feltöltése. Mindent úgy csináltam ahogy le volt írva, de a végén nem történt semmi és most már nem lehet belépni a kezelőfelületre sem. Nem világít a power led sem, amikor a tápot bedugom felvillan a jobb szélső 5 led majd kialszik és vége. Van valami orvosság erre? Hogyan kell Jtagolni, vagy kell-e?

(#10037) sirály12 válasza jimlaj66 (#10036) üzenetére


sirály12
őstag

Szinte mint az én hibám, csak nekem égve maradnak a ledek. :F :(( :(

Én szárnyalnék, de nem hagyják.

(#10038) DeusHun válasza gxyb (#10032) üzenetére


DeusHun
őstag

Hali!

MArhogy melyik "wrt54g firmware-t" sikerult felrakni? Az eredeti Linksys-t vagy valamelyik harmadik parti firmware-t (open/dd-wrt, tomato, tarsaik)?

Rainforest Alliance Certified signature

(#10039) Pug


Pug
veterán

Hali!
Tudom, hogy ez konkrétan nem ennek a routernek e topicja, de nem találtam hozzá sajátot.
Egy Linksys WRT54GH típusú modellről van szó. Azzal a problémával állok szemben ( cabel modemről megosztva a netet) hogy gyakran csak 2-3-szorra tölti be az oldalakat, ez mind a két rákötött gép esetében előjön :F
Mitől lehet ez?
:R

(#10040) gxyb válasza DeusHun (#10038) üzenetére


gxyb
aktív tag

Az eredeti Linksys-t...

(#10041) DeusHun válasza gxyb (#10040) üzenetére


DeusHun
őstag

Szedd le ezt, állítsd be a firmware-t amit fel szeretnél tenni a router-ra, az eszközön csinálj egy factory default visszaállítást, indítsd újra a router-t majd nyomj a Tftp2-ben az upgrade-re. Ha minden jól megy akkor közli, hogy a firmwarefrissítés sikeres volt.

Rainforest Alliance Certified signature

(#10042) jimlaj66


jimlaj66
csendes tag

Valaki tudna segíteni hogy tudom leellenőrizni hogy jó-e a JTAG kábelem?
Ezt az üzenetet kapom mindig,

:\>c:\windows\system32\drivers\tjtagv2 -probeonly

=========================================
EJTAG Debrick Utility v2.1.4-Tornado-MOD
=========================================

robing bus ... Done

nstruction Length set to 5

PU Chip ID: 11111111111111111111111111111111 (FFFFFFF
** Unknown or NO CPU Chip ID Detected ***

** Possible Causes:
1) Device is not Connected.
2) Device is not Powered On.
3) Improper JTAG Cable.
4) Unrecognized CPU Chip ID.

(#10043) jimlaj66


jimlaj66
csendes tag

Sziasztok. Az elözö problémám megszünt, újraindítottam a gépet és működött. A programmal töröltem a cfe, kernert, működik a probeonly. Amikor viszon fel akarom tölteni a cfe akkor azt írja hogy nem tudja olvasni a cfe bin-t.Mi lehet az oka enne?, vagy tényleg nem jó a cfe bin állomány?

(#10044) gxyb válasza DeusHun (#10041) üzenetére


gxyb
aktív tag

Sajnos ez nem jött be... :N

(#10045) Mr.John


Mr.John
csendes tag

hello, használható ez a WRT54G universal repeaterként? a válaszokat előre is köszi

[ Szerkesztve ]

(#10046) Atapi válasza Mr.John (#10045) üzenetére


Atapi
senior tag

gyári fw-vel biztosan nem, ha felmegy rá 3rd party fw, azzal valoszinüleg megvalósitható. meg kéne nézni milyen verziorol van szo.

(#10047) Metex_3860 válasza Atapi (#10046) üzenetére


Metex_3860
csendes tag

Aha! Köszi, v7-es verzióról van szó. Ehhez nem tud valaki valami megoldást hogy Universal Repeaterként is működjön?

(#10048) Atapi válasza Metex_3860 (#10047) üzenetére


Atapi
senior tag

legjobb tudomásom szerint a v7.0 semmilyen alternatív fw által nem támogatott, ugyhogy szerintem nem fogsz tudni belőle repeatert faragni :(

[ Szerkesztve ]

(#10049) DeusHun válasza gxyb (#10044) üzenetére


DeusHun
őstag

Az mondjuk érdekes.
Próbáltál már rá nem gyári FW-t tenni? Az felmegy? Vagy csak az eredeti nem?

Rainforest Alliance Certified signature

(#10050) gxyb válasza DeusHun (#10049) üzenetére


gxyb
aktív tag

Sajnos semmi sem megy rá...
Gondolom akkor már csak jtag?!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.