Hirdetés

2019. december 8., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-07-21 17:07:50

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) CWorm


CWorm
(aktív tag)

Nem szeretek új topikot nyitni, de még nincs külön ezzel a routerrel foglalkozó, így veszem a bátorságot, hátha sikeres lesz.:)

A topik célja az ehhez a routerhez elérhető firmware-ek ismertetése, segítségnyújtás a telepítésben, tapasztalatok megosztása lenne, szóval ilyesmi. Én például azt olvastam, hogy a gyári firmware-nél 50%-kal jobb teljesítményt is ki lehet még hozni, meg hogy a 60 dolláros routerből pár perc alatt 600 dollárost lehet varázsolni upgrade-del, de nem tudom ezek mennyire igazak, mennyire legyek bátor elkezdeni meghekkelni a routert..:B Érdekelne az is, hogy melyik firmware mit tud a gyárihoz képest, mennyivel többet, mennyivel másabb, stb.

Kezdetnek itt van pár link, melyeket esetleg érdemes lehet végignézni:
DD-WRT: [link]
HyperWRT Thibor: [link]
a Thibor oldalai: [link]
HyperWRT: [link]
Sveasoft (itt is van valami firmware, de én láma vagyok ehhez...): [link]
Egy cikk a cuccról: [link]

Szóval ha valaki szeretne nekilátni, hogy tovább bővítse routere tudását, annak ki mit ajánl?:)

[link] a címbeli routerek összefoglalása a wikipédián.

SD/MMC support beépítése a GL-be:
[link]
[link]

a hozzászólás szerkesztve 2007. 07. 30-án.

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#2) fler


fler
(tag)

Sziasztok!

Nekem van egy Linksys WRT54G routerem, ez egy Linux gép mögött van ami megy a netre. A routert, mint DHCP kiszolgálót is használom, ami rendesen is működik.
DE nem tudom beállítani a routert úgy, hogy a default Gateway-nek a Linuxgépet adja. Van egy oldala ahol lehet neki beállítani statikus routokat, de mindig azt mondja, hogy a beállított már létezik.

Tud valaki segíteni?

Fler.

(#3) ftc válasza CWorm (#1) üzenetére


ftc
(nagyúr)

Mielőtt valaki próbállkozik szedje le a gépére a visszaállito progikat...
Nekem a flashelés közben hiba történt és kb 2 orát szorakoztam mire visszahoztam az élő routerek közé...

(#4) CWorm


CWorm
(aktív tag)

Hali!
Nos, olyan kérdésem lenne, hogy miért butább egyes funkcióiban ez a router, mint egy nála egyszerűbb, olcsóbb? Például nem tud forever leasing-et, a max megadható neki az 9999 perc, meg pl csak 4 url-t lehet vele blokkoltatni, más routerben meg láttam, hogy akkora blokklistát csinálhatunk, amekkorát akarunk. Van esetleg olyan firmware vagy tudomisénmicsoda, amivel le lehet dönteni pár korlátozást? :)

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#5) CWorm


CWorm
(aktív tag)

Mégvalami: ebben az átok routerben hogyan lehet normális dhcp-t csinálni? Mert olyat nem lehet, hogy megadok neki 4 mac addresst meg hogy azokhoz milyen ip-t rendeljen. Szal nem értem... meg azt sem, hogy ha rá van kötve 3 gép, akkor abból miért csak egyet ír ki a dhcp clients table-ben a router? A másik kettő is ugyanúgy lett beállítva mint az enyém, az enyémet látja, másik kettőt nem, de osztja nekik a netet, csak kurva szarul. Nem értem....

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#6) Saltwater


Saltwater
(aktív tag)

Nekem a következő a gondom.
Adott a router, rá van kötve 3 pc, és egy másik wifi router. Mind rá-kötött eszköznek ad a dhcp IP címet. Azonban szeretnék vezeték nélkül is csatlakozni a routerhoz, és csatlakozáskor megtalálja a laptop a routert, el is kezd csatlakozni, csak úgy tűnik, hogy a router nem oszt ki IP címet a vezeték nélkül csatlakozó eszközöknek. Kiírja a Windows hogy connected, aztán meg ahol látszódnak a wifi hálózatok, ott azt írja ki, hogy ''not connected'', és a hálózati ikon a Windos óra mellett is át volt húzva. Megnéztem a router dhcp tábláját, ott meg látszódott a laptom amivel csatlakozni akartam, de természetesen nem ment semmi. Fura dolog ez.

http://hdd-adatmentes.hu

(#7) 0xY


0xY
(tag)

hi!

nekem olyan problémám van,hogy a config weblap német?! próbáltam frissíteni firmware-t 1.50.5-ről 1.50.8-ra, sikerült is, de még mindig német :(
tudtok vmi ötletet?
köszi!

(#8) 0xY


0xY
(tag)

beleflesseltem egy szénné hackelt firmware-t, mostmár angol és 8 helyett 16mb memóriát tud használni, fullos linux hajtja :)
nagyon fasza kis eszköz, imádom :)

(#9) CWorm válasza 0xY (#8) üzenetére


CWorm
(aktív tag)

Ezt a firmware-t honnan szerezted és mivel tud még többet, mint a gyári?

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#10) 0xY


0xY
(tag)

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/index.php

kb annyit tud, mint a nagyok (egy 5-600dolcsis router)
van benne QoS, switch management, wlan jel erősségét lehet javítani, stb,stb
elég bonyolult dolgokat is simán be lehet rajta állítani, iszonyat sokat tud

(#11) Johnsones


Johnsones
(tag)

Sziasztok,

itt nézzetek körül, de csak óvatosan.
[link]

Nekem egy WRT54G v5-t sikerül kiokosítani.

:)) :)) :))

(#12) CWorm válasza Johnsones (#11) üzenetére


CWorm
(aktív tag)

Mitől kell óvakodnunk? :) Ha csak simán felteszem az itt található legfrissebb cuccot, abból azért ugye nem lehet baj?

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#13) Johnsones válasza CWorm (#12) üzenetére


Johnsones
(tag)

Erre ezt írják a honlapon: ''This risk is small, but real.''

(#14) ngabor2


ngabor2
(nagyúr)

wrt54g v5.1 routerem van. nem pont gl, de hasonló (hirtelen nem látom, mi a különbség). nem találok az alap firmware-ben olyat, hogy keresse a látható wlan hálókat. valamelyik hackelt fw-vel képes rá? vagy az alapban is benne van?

(#15) And válasza ngabor2 (#14) üzenetére


And
(veterán)

A WRT54GL az eredeti WRT54G router linuxos fw-rel, és a korábban megszokott nagyobb flash/ram tárral tovább vitt termékvonala. (A WRT54G-sorozat a v5.0 hardververziótól kezdve VxWorks oprendszert kapott, a flash 2MB-ra, a ram pedig 8MB-ra csökkent).
Az alap firmware-ben nem is találhatsz állomáskeresés - site survey - módot, mivel ezek a routerek wlan-oldalon gyárilag csak a natúr AP-módot támogatják (tehát nem képesek kliensként működni, így a keresésnek sincs sok értelme). A sok külső ''3rd party'' firmware közül én a DD-WRT -t használom, abban van ilyen funkció, a rengeteg egyéb mellett. A hivatalos oldala: [link], a WRT54G v5.0 és v5.1 verziókba történő beégetés módja: [link].

(#16) ngabor2 válasza And (#15) üzenetére


ngabor2
(nagyúr)

köszi, holnap kipróbálom... ha lesz rá időm. a 2 oldal ismerős, nagyjából átfutottam őket (volt itt is linkelve, előtte átolvastam a topikot ;)).

(#17) DeepDish


DeepDish
(őstag)

Nekem a gyari van fennt de lehet errol ftp servert esetleg uzemeltetni vagy hasonlo okossagokat uj firmwareval?
Remelem nem irtam nagy hulyeseget

(#18) ngabor2 válasza DeepDish (#17) üzenetére


ngabor2
(nagyúr)

javíts ki, ha rosszul tudom, de ftp serverhez tárterület is kell. a routerben az nem sok van... ha z volt a kérdés, hogy a router mögül lehet-e... nem próbáltam, de megkockáztatom, hogy igen.

(#19) CWorm


CWorm
(aktív tag)

Sikerült feltennem egy Thibor-féle firmware-t, tök jó, most ezt próbálgatom. :)
(Firmware Version: v4.71.1, Hyperwrt 2.1b1 + Thibor15c)

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#20) Zomb€€


Zomb€€
(őstag)

Sziasztok.
Nekem van egy Linksys WRT54G ver. (aszem) 3,és az lenne vele a gond hogy mindjart felraktam rá vételkor az uj gyári formwaret,és azota nemtom rárakni a hekkelt fw-ket.Nem lehet ezt vhogy megoldani?

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#21) gstm válasza CWorm (#19) üzenetére


gstm
(tag)

A dhcp ebben tényleg tud mac cím alapján ipket osztani? Mármint hogy van egy table amiben bennevannak címek amiket mac alapján oszt ki.
Mennyivel tud egyébként többet mint a dd-wrt?

[Szerkesztve]

(#22) CWorm válasza gstm (#21) üzenetére


CWorm
(aktív tag)

Igen, tud ilyet, táblázattal ahogy írod, sőt az ip-címek mellé még domain-t is lehet rendelni, ami természetesen csak a belső hálón működik. Hogy mennyivel tud többet, mint a dd-wrt azt nem tudom, mert olyanom még nem volt, szerintem vesd össze a kettőt:
DD-WRT oldala: [link]
Thibor tulajdonságai: [link]

Egyébként ha részletesen érdekel, hogy miket lehet beállítani a routerben, akkor csinálhatok egy olyat, hogy minden oldalról lopok egy screenshotot és felteszem valahova, szerintem a képek sokkal több mindent elárulnak...:) Én is kerestem különböző firmware-ekről screenshotot, de nem mindegyikről találtam, úgyhogy itt most lenne a Thiborról...

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#23) CWorm válasza Zomb€€ (#20) üzenetére


CWorm
(aktív tag)

Hi
Keress hozzá régebbi firmware-t, biztos megvan neten valahol az alap gyári firmware is, szerintem próbáld meg azt visszarakni, ha engedi, és onnantól talán engedi a hekkelt firmware-eket is, de más tippem nincs. De asszem az is lehet, hogy ha túl új routered, akkor már nem linux fut rajta, azt meg nem lehet lecserélni. Asszem 4es verziótól már nem linux van a sima G-n, de nem tudom pontosan.

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#24) And válasza Zomb€€ (#20) üzenetére


And
(veterán)

A WRT54G v3 még biztosan Linux-alapú (a v5.0-tól kezdve nem az). Ha pl. DD-WRT-t szánsz rá, asszem' először a ''generic micro'' verziót tudod csak rátenni (mod: legalábbis webfelületen, tftp-n más a helyzet), majd arra a kívánt másikat. WRT54G v5 verzió felett más már úgysem megy - nem fér - rá, és az sem olyan egyszerűen. Az, hogy megvétel után ráfrissítettél egy gyári fw-t, nem lehet akadály.

#21: a DD-WRT is tud fix IP-t osztani MAC-address alapján.

[Szerkesztve]

(#25) chani


chani
(csendes tag)

Hello!
Segitséget szeretnék kérni vettem egy wrt54gs v.4 routert.. szeretném korlátozni a fel és a letoltés sebbességét és letoltottem a kovetkezot Firmware Versio-t: v4.71.1, Hyperwrt 2.1b1 + Thibor15c , de sajnos ebben csak prioritást lehet állitani, szoval tudna nekem valaki ajánlani egy olyan firmware-t ahol megtudom oldani ezt a dolgokat és stabilan mukodik??? elore is kosz
Chani

(#26) DeepDish válasza ngabor2 (#18) üzenetére


DeepDish
(őstag)

Igen tudom de vhol olvastam,hogy barkacsoltak mar hozza vinyot ,nem nagy cucc vmi csatival!! :DD

(#27) chani


chani
(csendes tag)

Sziasztok!
Feltettem ezt a Firmware Versio-t: v4.71.1, Hyperwrt 2.1b1 + Thibor15c a wrt54gs 4.v routeremre
és szeretném lecserélni erre: dd-wrt.v23_sp2_micro.zip
a kérdésem a kovetkezo: ugyanugy kell-e feltolteni (fimware upgrade menu pont alatt) mint amikor eloszor cseréltem le az eredeti firmwaret, vagy van valami trukkje? esetleg elotte vissza kell rakni a gyárit vagy csak simán mehet rá az uj??
koszi
Chani

(#28) CWorm válasza chani (#27) üzenetére


CWorm
(aktív tag)

Szia!
Ez az oldal [link] mindent leír részletesen a DD-WRT-ről, ha áttanulmányozod, biztos sikerül felrakni. :)

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#29) ftc


ftc
(nagyúr)

ezt felnyomhatom a wrt54gl-re?
és melyik packot huzzam le?[link]

(#30) And válasza ftc (#29) üzenetére


And
(veterán)

Igen, fel tudod tenni. Az 54GL-re gyakorlatilag bármelyik pack jó, a standard a legátfogóbb verzió (a voip és a vpn már kissé speciális, a micro-t pedig kifejezetten a WRT54G v5.0 -hoz és utódaihoz találták ki, mert azok flash-memóriájába már csak ez fér bele). A flashelés folyamatának leírása az előtted postolt hsz-ben ;).
Webes frissítésnél az eredeti Linksys fw-t a ''mini_generic'' verzióval tudod csak lecserélni [mod: a #24-ben rosszul generic_micro -t írtam], ezért a mini-packot is le kell szedned, és ezt lehet upgradelni a standard verzióra, ha kell (ezt az előbbi linken, ill. az egyes csomagokban lévő hwsupport.txt fájlban is említik).

[Szerkesztve]

(#31) ftc válasza And (#30) üzenetére


ftc
(nagyúr)

feltettem a standardot flashelő progival...mivel tok belenyulni mostmár mert nem jön be a beállito oldal...de a router megy

(#32) And válasza ftc (#31) üzenetére


And
(veterán)

A 2b. számú lépést (rátenyerelés sokáig a reset-gombra) megcsináltad ismét? A géped DHCP-n kapott idáig IP-t (most lehet, hogy nem kap..)? Ha a router reset megvolt és a gépen először fix 192.168.1.x IP-t állítasz be, a router webfelületét is el kell érned az alap 192.168.1.1 címen.

(#33) ftc válasza And (#32) üzenetére


ftc
(nagyúr)

az felet átsiklottam thx... :R

(#34) Amper


Amper
(tag)

Hello!

Sokak tanácsára én is ezt a routert vettem meg (v1.1). Felraktam rá a DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std. firmware-t. :B
Az access restrictions kissé gyengécske, de parancssorból bővíthető. Ami nem tetszik, az a loggolás. Semmi utalás az esemény időpontjára és egy idő múlva mintha elfogynának a bejegyzések. :F
Amúgy minden ok, végre egy olyan készülék, ami még nem fagyott le. :))
A többi routerre, amiket kipróbáltam, a kereskedő azt mondta, hogy a szolgáltató hibája miatt fagy, a fórumozók pedig azt, hogy a nagy hálózati forgalom miatt.

- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -

(#35) Mario Lopez


Mario Lopez
(csendes tag)

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni,pénteken hozzájutottam wrt54 g-hez.A gond a következő:
kb. 20méter van a 2gép között és nem igazi a kapcsolat,nagyon lassú.
A másik gépben 1 edimax ew-7128g kártya van + 2 válaszfal a kettö között.
Ha vki tud vmi gyógyírt a gondomra,azt megköszönném.

U.I
a firmware v 7.00.0

:W

(#36) CWorm válasza Amper (#34) üzenetére


CWorm
(aktív tag)

A loggolás a gyári firmware-rel is ilyen, se időpont, se mentési lehetőség...

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#37) Amper válasza CWorm (#36) üzenetére


Amper
(tag)

A syslogba viszont megy rendesen, csak nem tudom, hogy ha elfogy a hely, akkor mi lesz?
:U
Esetleg memóriakártya upgrade? Valaki próbálta már?

- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -

(#38) CWorm válasza Amper (#37) üzenetére


CWorm
(aktív tag)

Mi az a syslog és hol van? :B

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#39) Amper válasza CWorm (#38) üzenetére


Amper
(tag)

Hi!

Most DD-WRT van fenn, a /tmp/var/log/messages file-ba loggol a syslogd.
Telnettel, vagy ssh-val belépsz, akkor itt meg tudod nézni a logokat.
cat /tmp/var/log/messages
Ha folyamatosan figyelni akarod, akkor
tail -f /tmp/var/log/messages

:)


- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -

(#40) Potykaörmest


Potykaörmest
(csendes tag)

Sziasztok!

Érdekelne, h van-e vkinek vmilyen tapasztalata a RangeBooster technikáról (konkrétan pl.: Linksys-nél) és ha igen, akkor milyen?

Köszi: PÖ

Ha privátot írsz (és írj!) említsd meg kérlek, hogy mivel kapcsolatban teszed!

(#41) HIJ


HIJ
(őstag)

Üdv!

Látom itt elég sokan sokfelé jártak már frimware ügyben, valaki esetleg nem találkozott v7 hez valami jó anyaggal? Mert igazából csak annyi probléma van vele, hogy néha megfagy torrent közben és a DHCP sem tudja a MAC alapján osztani az IP címet.

thx

HIJ

(#42) Amper válasza HIJ (#41) üzenetére


Amper
(tag)

Hello!

Nálam DD-WRT v23 SP2 megy. Müködik a static leases is.
(Administration-Services-DHCP-Server-Static Leases-Add).
A router nálam még nem fagyott le (Linksys WRT54GL Version 1.1 CL7B).
:)

- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -

(#43) HIJ válasza Amper (#42) üzenetére


HIJ
(őstag)

Szia!

Viszont az enyém csak sima G -s és v7. 00.0 frimware van rajta. Nemtudom pontosan, de ugye akkor ez most 7. verziós gépet jelent? Vagy ez csak a frimeware -re vonatkozik :F

HIJ

(#44) Flashcash


Flashcash
(Közösségépítő)

Van valamilyen program amivel le lehet menteni a WRT54GL routeren levő firmware-t?
Vagy tud valaki nekem akár emailben küldeni egy v4.30.2 firmware-t, a neten csak a v4.30.5-öt találtam.

(#45) ftc válasza Flashcash (#44) üzenetére


ftc
(nagyúr)

[link]

itt nézd meg vagy

[link]

(#46) HIJ


HIJ
(őstag)

Az hogy lehet, hogy még a linksys oldalán sem találok supportot a wrt54g Ver. 7. -hez?

HIJ

[Szerkesztve]

(#47) And válasza HIJ (#46) üzenetére


And
(veterán)

Úgy néz ki, ez a 7-es hardververzió még viszonylag új, nem adtak ki hozzá újabb gyári firmware-t (ez szokott lenni a leglényegesebb támogatás, az adatlap ill. a kézikönyv valszeg amúgy sem sokat változott a 6.0 óta). A ram és a flash mérete a v5.0-től kezdve megszokott 8MB / 2MB. Külső firmware szempontjából a típus eléggé szívatósnak tűnik: a v7.0 az eddigi Broadcom-tól eltérően Atheros processzort kapott, pl. a dd-wrt ezért - egyelőre - nem is támogatja e verziót.

(#48) Flashcash válasza ftc (#45) üzenetére


Flashcash
(Közösségépítő)

Kösz de ezek is átlépték már a 4.30.2 verziót.

(#49) se00


se00
(csendes tag)

Üdv Véletlenül megnyomtam a reset securitit erre kiirt 1 lakatot meg énse birok belépni. Van valami ötlet?
Köszi

(#50) ftc válasza se00 (#49) üzenetére


ftc
(nagyúr)

root admin nevet,jelszot proba

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.