Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12201) And válasza gerokrisz (#12200) üzenetére


And
veterán

"És nem lehet valahogy ssh-t varázsolni rá?"
Elvileg létezik olyan verzió, hogy Micro Plus SSH, abban benne van. Csakhogy egyrészt nagyon macerás ezekre a 2MB-os flash-sel rendelkező routerekre feltenni, mivel a bootloader (CFE) méretét is csökkenteni kell hozzá 128kB-ra, hogy elférjen rajta a firmware, másrészt a WRT54GS v7.0-ra kifejezetten nem javasolják, csak v7.2-re. Lásd: [link].
A ledet biztosan be lehet kapcsolni egy startup script-tel, amit a webfelületen (Administration / Commands fül) is hozzá tudsz adni: gpio disable x, ahol x a kérdéses, valamelyik a Cisco ledet fogja jelenteni. Próbálkozhatsz vele telnet alatt is, illetve olvasgasd ezt a leírást: LED Scripts (DD-WRT Wiki).

[ Szerkesztve ]

(#12202) csixy válasza And (#12201) üzenetére


csixy
addikt

Ez nem jo ra?

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#12203) And válasza csixy (#12202) üzenetére


And
veterán

Nem tudok újat írni: a WRT54GS v7 (v7.0) hardverre van a gyári fw-nek alternatívája, és az a dd-wrt micro. Abban viszont nincs SSH, mert egyszerűen nem fért bele. Az általad belinkelt verziók szemmel láthatóan nagyobbak 1,75MB-nál (1792 kB), így egészen biztos, hogy nem lehet minden további nélkül 'csak úgy' feldobni azokat egy olyan routerre, amely mindössze 2048 kB flasht tartalmaz, és abból 256 kB a firmware lényegi része által felülírhatatlan bootloader (linux-os, Broadcom-chipsetes routerek esetén ez a CFE). Ráadásul az eredeti gyári firmware VxWorks alapú, azt is le kell először vakarni. Tehát a CFE méretét kellene csökkenteni 128 kB-ra, csakhogy erről a #12201-es linkjén ezt írják:
"WRT54GS v7.2:"
"- this is NOT for the GSV7.0...this model is still untested and the CFE is different from the GSV7.2 so it may not work on a GSV7 model "
"- at this time...only a single GSv7.2 has been updated...use with caution...Brickage is still possible...please report any successes on the GSv7.2 units. (I'll then remove this message as more become updated)"
Ez van. Szerencse, hogy valaki összetákolt ekkora tárterületre egy 3rd-party firmware-t, és legalább telnet még mindig van benne, ha már SSH nincs.

(#12204) csixy válasza And (#12203) üzenetére


csixy
addikt

Koszonom!!

:R :R :R

[ Szerkesztve ]

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#12205) Uncool Ben


Uncool Ben
tag

Hali, használ valaki Brainslayer 14929-nél újabb, stabil DD-WRT verziót 54GL 1.1-en? Vagy továbbra is ez a legutolsó javasolt build?

(#12206) beller


beller
aktív tag

Hát nem tudom létezik e itt segítség, de elmondom a gondomat. Én balga feltettem a Windows 8-at. Nem kellett volna. Ebben az évben már 6* összeomlott a rendszer, míg a win 7-tel nem volt soha semmi bajom. A lényeg.
A BlueScreenView a hibát előidéző címnek a "tcpip.sys+45a15" üzenetet írja. A nálamnál okosabbak szerint ez internet vagy router beállítási problémát jelent A routerem amihez vezetékesen kapcsolódik a gép egy Linksys 54GL. (A win 7.nél is ez volt). Végül is másfél hónap alatt 6 összeomlás nem sok. De ha azt veszem, hogy régebben 3 év alatt egy sem volt akkor sok. Ráadásul semmit nem csinálok a géppel - mondjuk éppen egy filmet nézek - és puff: kékhalál. Már azon gondolkodom, hogy vissza teszem a 7-est. Esetleg véletlenül van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? (vagy nem véletlenül:) ). Amúgy a rendszer 64 bites és a legújabb driverek vannak fenn a hálókártyán, 8800GTS VGA-n.

(#12207) Roland-87


Roland-87
aktív tag

Üdv! Wrt54gl-em van és nagy valószinüséggel tönkrement de beugrott hogy még mielött véglegesen halálra ítélném megosztom a problémát hátha valaki már belefutott hasonlóba. A történet úgy indult hogy egyik éjjel netezek nagyba a laptopon és látom alul írja hogy nincs net, mondtam is magamba biztos szakadás vagy ip csere majd mindjárt lesz de aztán feltünt hogy már wifin se vagyok fent, sebaj nagy ritkán van hogy ledob majd visszacsatlakozok és akkor nézem hogy teljes térerővel ott figyel a listán egy nyitott linksys hálózat, hamar rájöttem hogy ez az enyém. A router valamiért teljesen gyárira lőtte vissza magát úgyhogy visszaállítottam a konfigom lett újra net - örületem (nem sokáig). Másnap leültem az asztali géphez és a kávém mellett átfutottam a feltöltött torrenteket és ami tetszett tettem be a letöltésbe és el is indultak szépen na de ekkor jött a meglepi, a háttérben szóló netrádió kegyetlen akadozásba kezdett, az oldalak úgy töltöttek mintha valami edge mobilnettel lennék fent pedig régen ez nem fordult elő soha hála a QoSnak amit természetesen bekapcsoltam. Gondoltam átfutom újra a beállításokat így beléptem az admin felületbe ami 10 másodpercig tartott és minden almenüpont is kb ennyi idő alatt töltött be így bezártam a torrentet. Qosban állítgattam mindent, próbáltam a böngésző portnak Highest prioritás míg a torrentnek low-ot adni de semmi se hatott mintha be se lenne kapcsolva, átnéztem már a torrent beállításokat is de semmi nem változott. Csináltam a routeren egy 30-as resetet megint mindent kézzel beállítottam de az eredmény ugyanaz, ha töltök akkor vége mindennek sok oldal be se tölt vagy csak félig. Érdemes próbálkoznom fw újratelepítéssel, esetleg valami egyedit feltenni vagy gyanítható a router hardeveres hibája lévén hogy 6 éves lasan.

Már kinéztem az utódját egy Wrt160NL személyében, van valami tapasztalat ezzel? Megbízható annyira mint amennyire ez volt az elmúlt 6 évben?

(#12208) Intruder2k5 válasza Roland-87 (#12207) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Talán érdemes lenne szétkapni, hátha csak egy 80Ft-os elkó fújódott fel benne...

(#12209) Integra


Integra
titán

srácok, beállítottam a gl-t ezen video alapján repeater bridge-nek, v24-sp1 dd-wrt-vel, a zte wifi routeremre, amiről kapja a wifit és az internetet. és a logo a bal elejében sem világít narancssárgán, tök sötét.
áram led világít, wlan led világít. de az internet led nem világít. miért nem?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12210) And válasza Integra (#12209) üzenetére


And
veterán

És valami csatlakozik is a WAN-portra? Mert ha nem, akkor nem is fog világítani az internet-led. Márpedig repeater-módnál természetes, hogy ott nincs semmi, hacsak a beállításoknál hozzá nem rendeled a WAN-portot a switch-hez (és úgy 5-portos switch-et kapsz). Ha jól tudom, a narancs Cisco-led akkor világít repeater-módban, ha a fizikai interfész (ami kliens) fel tudott kapcsolódni az eredeti AP-re / routerre.

(#12211) Roland-87


Roland-87
aktív tag

Megvettem az új routerem (Linksys wrt160nl) és bekötésnél amikor a régit szedtem ki észrevettem hogy az adapter serceg és olyan forró hogy alig bírtam megfogni most hogy beüzemeltem az új routert kipróbáltam egy kölcsön adapterrel a régit és tökéletesen működik (a régi 9-10 voltot adott már csak le csoda hogy elindult vele) szóval most van egy fölös Wrt54gl-em is úgynézki :D De ha már így alakult kellene valamit kezdeni vele, melyik egyedi fw-t érdemes rátenni hogy használhassam jelismétlő módban?

(#12212) Integra válasza And (#12210) üzenetére


Integra
titán

nincsen bedugva a wan portba semmi kábel, hiszen ahogy mondod, pont ez a lényege, nem is kell, hogy legyen, a wifi-t továbbítja. de akkor az nem is lényeges ilyen módban, hogy világítson.
ettől függetlenül nem működik, vakargatom a fejem, hogy miért..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12213) And válasza Integra (#12212) üzenetére


And
veterán

A fizikai link megvan a ZTE-routerrel? Ahhoz már tudott csatlakozni kliensként a WRT54GL? Ha az előbbi már megvan, a hozzáadott virtuális AP (amitől végeredményben repeater lesz) engedélyezett SSID-szórás mellett látszódik egy wifi-s kliensgépen? Egyébként itt a legegyszerűbb megoldás: [link], innen: [link]. A DD-WRT repeater-bridge módja lényegében egy olyan kliens, amelynél a virtuális AP-ket tudsz a rendszerhez adni, és ameddig ilyet nem hozol létre, addig ne mis különbözik semmiben a sima kliens-hídtól.

(#12214) Integra válasza And (#12213) üzenetére


Integra
titán

az lehet gond, hogy a zte router az n-es, a gl meg csak régi b/g?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12215) Intruder2k5 válasza Integra (#12214) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem, egész biztosan nem gond, ha csak a ZTE nincs "N Only" módba kapcsolva!

(#12216) Integra válasza Intruder2k5 (#12215) üzenetére


Integra
titán

nem, mixed-ben van.
a gl ugyanazt az id-t használja ami a zte wifije, ugyanazzal a titkosítással és kóddal. a két router ip-je különbözik (.1 a gl és .254 a zte) és a gl gateway pedig a .254 zte értelem szerűen.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12217) And válasza Integra (#12216) üzenetére


And
veterán

Újra: kliensként (akár sima kliens-híd módban) fel tud csatlakozni a WRT54GL a ZTE-re? Mert ha igen, akkor innen már csak egy lépés a VAP hozzáadása repeater-hídban, és kész a repeater. Ha meg nem, akkor először is próbáld meg egyszerűsített körülmények között: ideiglenesen letiltott kulcsolás, g-only wifi-mód mindkét routeren, ZTE-n engedélyezett SSID-broadcast (ha nem lenne aktív, de legalább kereséskor lássa a GL), ZTE-t a sávközépre (6-os csatornára állítani), és a többi. Ha végre megy kliensként, utána el lehet játszani a kulcsolással. Az SSID-knek természetesen muszáj egyezniük, mint minden kliens-AP kapcsolatnál, a hálózati beállítások (az azonos IP kivételével: alhálózati maszk, átjáró, DNS) pedig nem sok vizet zavarnak, ami a wifi-link létrejöttét illeti.

[ Szerkesztve ]

(#12218) Integra válasza And (#12217) üzenetére


Integra
titán

ok, hogyan látom a gl-ben azt, hogy a router rácsatlakozott a zte-re? a status tab-ban?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12219) And válasza Integra (#12218) üzenetére


And
veterán

Rögtön az alap infó képernyőn, ami az IP-címét beírva elsőre megjelenik, vagy a Status / Wireless oldalon, alul (wireless nodes, access point). Gyakorlatilag ugyanott, ahol a kliensek jelennek meg, ha a router AP-módban van.

(#12220) Integra válasza And (#12219) üzenetére


Integra
titán

egy mac address-t látok a status-wireless tab-on, a zte mac address-ét.
signal quality átlag 30% stabilan.
wireless packet info received/transmitted OK.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12221) And válasza Integra (#12220) üzenetére


And
veterán

Ok, és el is éred a ZTE felületét (vagy akár az internetet, mivel az is a ZTE-n keresztül jön), ha a GL-re LAN-on keresztül csatlakozol? Ha igen, akkor átválthatsz repeater-híd módba, hozzáadhatod a virtuális adaptert (VAP-ot) a Wireless / Basic settings oldalon, és ha azt felkonfigurálod, meg is van a repeater.

[ Szerkesztve ]

(#12222) Integra válasza And (#12221) üzenetére


Integra
titán

nem érem el. kikapcsolom a wifi-t, lan1-be dugom a laptopom és nem érem el. de még a gl-t sem lan-on.. wifin azonnal. jelenleg repeater bridbe-ben van a gl.
basic setup tab-on pedig assign wan to port to switch - bepipálva.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12223) Integra válasza And (#12221) üzenetére


Integra
titán

átraktam client-be a gl-t és most újraindítás után el sem érem :DDD
viszont most az elején a cisco logo meg narancssárgára vált.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12224) markoka001


markoka001
csendes tag

Helló!
Tudnátok segíteni kérlek? Vettem a minap egy Cisco Linksys E900-as routert, összekötöttem a modemmel és sikerült is beállítanom hogy működjön a laptopon Wifin keresztül. Jelszó is rendben van. A problémám viszont az hogy se telefonnal se tablettel semmilyen más eszközzel nem tudok felcsatlakozni a netre. Ez mitől lehet?
Előre is köszi:Márk

(#12225) Lacuss20 válasza markoka001 (#12224) üzenetére


Lacuss20
senior tag

A telefon és tablet nem minden esetbe támogatja az adott titkosítási típust, próbáltad másikkal pl WEP?
Vagy kézileg megadni a wifi hálózat adatait?

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#12226) matyi19


matyi19
őstag

Sziasztok!
Egy ilyennel kompatibilis e az a Router?
Köszönöm!
remélem nem okoz gondot, hogy a román a linkelt oldal... :U

[ Szerkesztve ]

(#12227) And válasza matyi19 (#12226) üzenetére


And
veterán

Elviekben minden 2,4 GHz-es antenna 'kompatibilis' minden b/g routerrel (mivel utóbbiak 2,4 GHz-en működnek), csak a csatlakozást kell megoldani. Ennek az antennának a kábelén RP-SMA csatlakozó van, a WRT54x-routereken pedig RP-TNC, de ezen egy átalakító vagy rövid pigtail-kábel még segíthet. Azon viszont nem, hogy a megadott nyereségértéke - írhatnám, hogy a netes aukciós oldalakon megszokott módon - abszolút hiteltelen adat, az elemek számából következtetve legjobb esetben is 10 dB-lel kevesebb, maximum 15 dBi-s lehet, ha egyáltalán ér valamit. De nem csodálkoznék, ha annyit sem teljesítene. 2,4 GHz-en egy yagi-val a 20 dBi-t sem lehet nagyon elérni, mert óriási méretet és rengeteg elemszámot igényelne: egy 38-elemes, kb. 170 cm hosszú példánynak lehetne ekkora nyereségértéke, ilyet gyárilag nem nagyon készítenek. Ez a (valós) nyereségtartomány már a paraboloid- / grid-antennák sajátja. Óvakodj a hamisítványoktól!

(#12228) matyi19 válasza And (#12227) üzenetére


matyi19
őstag

Köszönöm a részletes választ... :R

(#12229) matyi19


matyi19
őstag

(#12230) lexi01


lexi01
csendes tag

sziasztok.kaptam egy Linksys WRT54GL routert,szerintem openwrt van rajt.hogyan kell vele belépni,a web-es konfigurációs felületre?

(#12231) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12230) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Attól függ, milyen OpenWrt van rajta, mert abból van olyan, amiben nincs is webes felület!

(#12232) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12231) üzenetére


lexi01
csendes tag

sajna,azt nem tudom,de ha be akarok lépni,a 192.168.1.1-es ip-vel,akkor,ezt írja ki:AK-Net Rack02 Webserver

(#12233) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12232) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Esetleg HTTPS-en, vagy 8080-on?

(#12234) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12233) üzenetére


lexi01
csendes tag

nem jó,sehogy se..:( másik firmware-t lehet rá rakni valahogy..a net,megy róla,csak nem tudok,semmit konfigurálni rajt..

(#12235) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12234) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

(#12236) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12235) üzenetére


lexi01
csendes tag

a router saját recovery-ből nem sikrült,a másikat,amit írtál,a OpenWrt alatt, PuTTY-ból mtd-vel...ezt nem értem,hogyan kell...:(

(#12237) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12236) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

PuTTY programot letöltötted? Eléred vele a routert SSH-n, vagy telnet-en?

(#12238) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12237) üzenetére


lexi01
csendes tag

SSH-n bejön egy dos-os ablak,ott ezt írja:login as:ide beírom,hogy admin,utánna ez jön be:admin@192.168.1.1's password: de a password-hez,nem enged írni semmit

(#12239) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12238) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem admin, hanem root, utána pedig ne foglalkozz azzal, hogy nem látod az írást, az olyan... Így van rendben, csak írd be a jelszót, és ENTER!

(#12240) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12239) üzenetére


lexi01
csendes tag

csak sajna nem tudom,a jelszót:( azért is akartam resetelni,de azt se tudom..

[ Szerkesztve ]

(#12241) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12240) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor meg próbáld failsafe módban!

Áramtalanítsd a routert, majd nyomd le a reset gombot, és így dugd vissza a tápot, és tartsd nyomva, amíg a DMZ LED nem világít! Ezután megint PuTTY, de nem SSH, hanem telnet, és írd be ezeket...

mount_root
firstboot
passwd

Persze a parancsok közt várni kell, mert fog kicsit szüttyögni velük! A passwd után adj meg neki egy új jelszót!

Ja és a legfontosabb! Ehhez fix IP cím kell a gépedre!

IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0

[ Szerkesztve ]

(#12242) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12241) üzenetére


lexi01
csendes tag

az miért van,hogyha telnet-el akarok kapcsolódni,csak felvillan a dos ablak,és semmi...

(#12243) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12242) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mert nincsen failsafe módban a router!

Villog a Power és/vagy a DMZ LED?

(#12244) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12243) üzenetére


lexi01
csendes tag

a dmz led villog a power az nem.

(#12245) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12244) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

OK, pedig akkor az jó!

És esetleg akitől kaptad, az nem tudná elárulni a jelszót?

Egyéb esetben mégis marad a TFTP, azzal kikerülöd az OpenWrt-t!

[ Szerkesztve ]

(#12246) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12245) üzenetére


lexi01
csendes tag

nem,sajnos,mert osztrák lomis cucc:)

(#12247) lexi01 válasza lexi01 (#12246) üzenetére


lexi01
csendes tag

ezt a dos os parancsot leírnád nekem kicsit részletesebben?mert hülye vagyok hozzá...

(#12248) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12247) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Milyen DOS parancsot írjak le részletesebben?

(#12249) lexi01 válasza Intruder2k5 (#12248) üzenetére


lexi01
csendes tag

ami itt van:http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11825-11825.html

(#12250) Intruder2k5 válasza lexi01 (#12249) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A DOS parancs...

tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin

A firmware.bin helyére a firmware file nevét írd, és ennek abban a mappában kell lennie, ahol ezt a parancsot kiadod!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.