Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10601) fazy


fazy
csendes tag

Helló

Egy DD WRT-s routeren szeretnék olyat beállítani, hogy csak az adott mac címek csatlakozhassanak a lan portokra. Wifin beállítottam, de szeretném lanon is.
A segítségeket előre is köszönöm!

(#10602) And válasza fazy (#10601) üzenetére


And
veterán

Ennek mi értelme lenne? A MAC-filtering csak adott vezetéknélküli kliensek konnektálását engedélyezi (vagy épp tiltja). A LAN-portokon ezt MAC alapján nem tudod megakadályozni, ha a kábelt már fizikailag csatlakoztatták. A DD-WRT wiki ezt írja: "MAC filtering is generally only performed on the wireless interface of a WRT." Megoldás lehet, ha statikus DHCP-t állítasz be az összes lehetséges vezetékes és vezetéknélküli kliensre, mert így - ha minden igaz - a táblázatban egyáltalán nem szereplő csatolók nem fognak automatikus kiosztással címeket kapni. Mondjuk ha valaki fix IP- (plusz átjáró- és DNS-) címekkel próbálkozik, sikerrel járhat, mert ezeket nem túl bonyolult kideríteni.
Ha csak az internetelérés megakadályozása lenne a cél, azt az Access Restrictions nevű fülön megadható (MAC vagy IP-alapú) klienslista segítségével is kivitelezhető, de a belső forgalmat ez nem gátolja meg. A LAN-portokat fizikailag meg a Setup / VLANs menüben tudod tiltani, de egyik megoldás sem pont olyan, mint a wireless MAC-szűrés.

(#10603) flash-


flash-
veterán

mér csinálja ezt a wrt54g routerem hogy egymásután többször eltünik(nem látja a pc-m)aztán amikor újra megjelenik,akkor megváltozik az ssid neve az általam beállítottról linksys-re.

ezt mi okozhatja??

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#10604) And válasza flash- (#10603) üzenetére


And
veterán

Csak az SSID áll vissza defaultra, vagy a teljes konfiguráció (netkapcsolat típusa, wifi-csatorna száma, titkosítás / jelszó, kiosztható dhcp-tartomány, stb.)?
Ha még garanciális, vidd vissza. Ha már nem az, próbálkozhatsz a firmware frissítésével, vagy - ha nem v7-es a hardver verziója - a lecserélésével, de lehet, hogy ez már csak halottnak a csók :(.

(#10605) Weiss87 válasza veze (#10583) üzenetére


Weiss87
csendes tag

Nekem is hasonló csak nekem a net 60M/20M ebből 21M enged át.....Játékoknál neten összeakad a másik géppel, pedig fix ip bevan lőve....nállad ilyen hiba nem fordult elő?

(#10606) Tody56


Tody56
aktív tag

Sziasztok

Egy tanácsra lenne szükségem.
A linksys Wrt54g routerem van (2 anntena)
A problémám, hogy a router a földszinten van, a pc az emeleten és néha megszakad a kapcsolat a gyenge térerő miatt. (folyamatosan nagyon gyengének minősíti)

Légyszíves ajánljatok nekem egy antennát erre a feladatra.
Nem szeretnék hosszabítót használni stb. Esetleg ezek közül: LINK

Köszönöm a segítséget ! :R :R :R

koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás

(#10607) flash- válasza And (#10604) üzenetére


flash-
veterán

csak az ssid áll vissza defaultra.
volt rajta dd-wrt firmware,de gyakran elment a net.(úgy mutatta hogy fent van neten d nem volt adatforgalom)

visszaraktam a gyári fw-t azzal nincs ilyen baj,csak ennyi hogy elmegy az ssid.

ezek a tünetek mire utalhatnak?lehet hogy haldoklik a router?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#10608) veze válasza Weiss87 (#10605) üzenetére


veze
őstag

nekem nem akad. ezt leszámítva hogy nem enged át 21 meganal többet, teljesen jo.. (ddwrt van rajta)
ewwan.. most nem fogom lecserélni emiatt, megvárom míg kinyúvad :C

(#10609) bbbora


bbbora
csendes tag

hy all tp link 542 g rutert hogy kell rezetelni ?

(#10610) Csaszykj


Csaszykj
aktív tag

Sziasztok!

Adott lenne egy WRT54G v5 -ös router.
Behalt a szoft rajta, elküldtem szuper-t -nek, hónapokig odavolt, érdeklődhettem, stb... mind1 ez nem ide tartozik.

OpenWRT-t rakott rá és egy hűtőbordát a procira, így néz ki , szerencsére a szervízhez ha JTAG-olni akarom rajtahagyta a tűket.

Jelenleg ott tart az Open WRT , hogy belépek, egyből jelszóváltoztatást kér, beíromaz pw-öt és a végtelen várakozás veszi kezdetét.

A procija tényleg melegszik "picit". de nem vészesen.

Mitévő legyek vele ?

(#10611) Csaszykj válasza bbbora (#10609) üzenetére


Csaszykj
aktív tag

Ez ide tartozik?

A hátulján lévő reset gombbal szerintem... amit hosszan lenyomsz.

(#10612) aspe válasza DaeMonS (#10581) üzenetére


aspe
csendes tag

Hello adott egy wrt54gl router v1.1 nem lehet pingelni csk a power led villog..
DD-WRT akartam rá tenni de valami hibát írt ki félbeszakadt a frissítés akkor még működött. Rápróbáltam még egyszer, ugyan az. Gondoltam nyomok egy gyári vissza állítást ....
Ez lett a vége.

Segítség kellene! Átfutottam a jelen fórumot, de egy csomó ellent mondásba ütköztem. Reset kell ilyenkor meg TFTP (azt sem tudom mi az), valami kábel meg én nem tudom mi...Bár már gugliztam a tftp, le is töltöttem, de nagyjából ennyi. Illetve letöltöttem tftp.exe programot, de a parancssor tftp-t nem ismeri. Bár biztos Én vagyok hlye hozzá. Szóval kéne egy jó leírás mi a lóf@szt csináljak vele.
Mondjuk azt sem értem ha a pingre sem válaszol a router akkor hogyan lehet rátölteni bármit is LAN-on..

Na mindegy vki tud segíteni. (az, hogy "google" most kevés lenne ettől vmi konkrétabbat)

Köszi

(#10613) Csaszykj válasza aspe (#10612) üzenetére


Csaszykj
aktív tag

Hali!

Jtag-olni kell "szerintem", és ahoz kell kábel amivel összekötöd a géped és a routert.

Nem sokat konyítok ehez, én is hasonló problémával szenvedek, megoldásra várok valakitől, vagy kiindulást pontot hol is kezdjem el...

(#10614) And válasza Csaszykj (#10613) üzenetére


And
veterán

Minden a JTAG-ról, ahogy a WRT54G-sorozathoz használni kell: EJTAG De-Brick tool.
Innen a le kell tölteni a tjtag3-0-1.zip fájlt, linkje az első hozzászólásban. Ebben a csomagban benne van a párhuzamos porthoz közvetlen hozzáférést engedélyező driver Win2k/XP-hez (giveio.sys, loaddrv.exe), a JTAG-port kiosztása, kábel rajza és bekötése, valamint némi alapszintű dokumentáció PDF-ben. Maga a debrick utility (tjtag3.exe) opció nélküli futtatása is segítség lehet.
Szájbarágós leírás a teljes helyreállításról: [link], a wrt54g.exe helyett használjuk a tjtag3.exe-t, utóbbi jóval több flash-t és router-processzort ismer, az újabb verziókhoz nélkülözhetetlen. Ez a leírás mondjuk WRT54GL-re vonatkozik, de a többi topikbeli típusé is hasonló, csak esetleg más fájlok felhasználását feltételezi. A bootloader (CFE.bin) és a kernel pl. hardverfüggő lehet: WRT54G v5 ill. ennél magasabb számú hw-verziókra kizárólag DD-WRT Micro megy fel (v7-re az sem), GL-re több alternatíva is van. DD-WRT-verziókból van kifejezetten TFTP-n feltölthető kernel, ami a típus beírása és kiválasztása után innen tölthető le: Router database. GL-ekhez pl. DD-WRT esetén ez kell: dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin, amint azt a mellette írt szöveg is említi (Mini-Build required for initial flashing via TFTP). Más fw-hez kernelek az adott firmware weboldalairól szedhetők le.
CFE.bin-t generálhatunk (adott, szokásosan a router címkéjére írt MAC-címhez) a Skynet Repair Kit-féle bootloader creator segédprogrammal: [link], vagy kereshetünk a korábban mások által a routerről letöltött verziók között: CFE collection project.
'Üres' konfiguráció (nvram-blank.bin, WRT54GL / DD-WRT-hez) itt: [link].

(#10615) mpali


mpali
csendes tag

:C

(#10616) sirály12


sirály12
őstag

Végre lett egy wrt54gl v1.1-es routerem igaz a wan portja rosz, de nekem ez pont jó, mert nem netre kell, hanem teljesen másra. Gyorsan fel is tettem rá az openwrt-t. A soros portot is sikerült beindítani, így most a lanról vagy wlanról tudok rá írni és olvasni róla.

De egy kérdés miatt vagyok itt. Meg lehet-e csinálni, és ha igen, akkor hogyan, hogy az internet és a és a mellette lévő 4-es lan ledjét a soros port átvitelének függvényében villogtassa? És egy ehhez kapcsolódó második kérdés a ledeket lehet-e cserélgetni, tehát pl az én routeremen nem jó a wan port és az 1-es lan port, de a többi jó és fel szeretném cserélni a portokhoz tartozó ledeket. A 4-es port ledje az 1-es lenne, és így tovább, tehát szabadon szeretném konfigurálgatni.
Megoldható ez?

[ Szerkesztve ]

Én szárnyalnék, de nem hagyják.

(#10617) Csaszykj válasza And (#10614) üzenetére


Csaszykj
aktív tag

Köszönöm a részletes leírást!

Amint időm engedi, neki is állok. :R

(#10618) kerubin


kerubin
csendes tag

Sziasztok,

Segítséget és/vagy tanácsot kérnék.
WRT54GL v1.1 routerem csak 18Mbs-en működik. Valószínü melegedés okozza vagy egyén hw hiba. Hosszabb pihentetés (kipapcs) után egy darabig viszi az 54-et, de kisvártatva leesik 18-ra. Van e valami javítási mód vagy kuka ill. bele kell törődni a lassulásba.

Köszönettel

(#10619) Palika_87


Palika_87
csendes tag

Sziasztok!

Két kérdésem lenne!

1: tudnám e a WRT54GL-routerem valamilyen módon úgy használni mint egy vezeték nélküli kártyát hogy az asztali gépemen is be tudjam fogni a közeli wifi-ket?

2: Milyen körsugárzó antennát javasoltok amivel nagyobb területet is le tudnék fedni, vagy másik router beszerzését tanácsoljátok, esetlegesen mindkettőt?

:)

(#10620) And válasza Palika_87 (#10619) üzenetére


And
veterán

1.) Igen, bármelyik 3rd-party firmware feltelepítése után alkalmas lesz a célra (kliens-módra). Anélkül viszont nem.
2.) Így kevés információ, hogy melyik antennával lehet 'minél nagyobb területet' lefedni. Erre ugyanilyen közhellyel lehet válaszolni: minél nagyobb nyereségűvel. Pl.: [link], [link]. A nyereség növekedésével a nyílásszög mindenképp csökken. Mivel körsugárzókról van szó, ezeknél csak a függőleges nyílás korlátozódhat, de az nagyon kicsire.
Mod: a területi lefedettség sokkal inkább az antenna és a környezeti tényezők (csatornák foglaltsága, zaj, terep), mintsem router v. AP függvénye.

[ Szerkesztve ]

(#10621) Palika_87 válasza And (#10620) üzenetére


Palika_87
csendes tag

1. A kliens módon kívül milyen beállítások szükségesek még?

2. Köszi az antennánál egy ANT TPLINK TL-ANT2408C antennára gondoltam kipróbálni mert egyik ismerősnek van és megnézni mit tud vele, csak nem tudom h jó e a csatlakozó vagy kell átalakító.

:R

Még egy kérdés!

Lenen értelme egy n-es router beszerzésének ugyanis már csak n-es eszközöket használok...

:R

(#10622) And válasza Palika_87 (#10621) üzenetére


And
veterán

1.) Ismét túl általános a kérdés. Ha egy teljesen nyílt, kódolatlan, és SSID-t sugárzó hotspot-ra csatlakoznál, akkor megnyomod a connect-gombot a hálózatlistában (ez persze fw-függő), és kész. Vagy kézzel beállítod az SSID-t, kiválasztod az kliens-módot, az eredmény ugyanaz. További beállításból kismillió van, hogy azokból számodra mennyi a releváns, azt innen nem lehet eldönteni. Néhány egészen biztosan.
2.) A TL-ANT2408C antenna RP-SMA csatlakozóval rendelkezik, a WRT54G/GL/GS-sorozat csatlakozós verziói pedig RP-TNC aljzattal vannak szerelve, így mindenképp átmenetre vagy pigtail-kábelre lesz szükséged.
802.11n: ez itt eléggé offtopik, de ismét: döntsd el magad, hogy szükséged van-e rá! A 300 Mbps-es verziók jó esetben 4..5x akkora hasznos sebességre képesek, mint a g-s társaik. Neked kell tudnod, hogy adott esetben kell-e ilyen, ill. ki tudod-e használni az általuk nyújtott többletet.

(#10623) Palika_87 válasza And (#10622) üzenetére


Palika_87
csendes tag

Ahhhaaaa értek mindent! :)
már csak annyit kérdeznék ha az n-es szabványnak nagyobb e a hatóköre vagy csak sebességbeli különbség van a g és b-től?

(#10624) PonPon válasza Palika_87 (#10623) üzenetére


PonPon
senior tag

erre én is nagyon kíváncsi volnék hogy gyakorlatban mi a szitu. mert mindenhol ugy reklámozzák az n-es szabványt hogy sokkal nagyobb a hatóköre, viszont a neten azt olvasom hogy a 2,4Ghz messzebb megy mint az 5Ghz.... :F

(#10625) And válasza PonPon (#10624) üzenetére


And
veterán

Még mindig a WRT54G-topikban vagyunk ;). Hogy függ össze a 2,4 vs. 5 GHz témakör az n-szabvánnyal, mikor az utóbbit támogató eszközök mindkét sávon működhetnek? Az 802.11n (az a/b/g-vel ellentétben) nincs fixen sávhoz kötve.
"a neten azt olvasom hogy a 2,4Ghz messzebb megy mint az 5Ghz..."
Ez így, ebben a formában abszolút semmitmondó. Elég sok tényező szabja meg a hatótávot, és ezek súlyozásától - vagyis az aktuális kiépítéstől - függően könnyen válhat az egyik sáv előnyösebbé, mint a másik. Ezek pl.:
- Szabadtéri csillapítás és kábelcsillapítás: ezek a frekvenciával növekednek, tehát a 2,4 GHz ebből a szempontból előnyben van,
- Antennaméretek, nyereség: adott nyereséghez nagyobb frekvencián kisebb méretek kellenek. Másképp fogalmazva: adott méretben az alacsonyabb hullámhosszokon nagyobb nyereségű antenna készíthető, itt előny az 5 GHz-nél,
- Csatornák darabszáma, átfedés: az 5 GHz-es ISM-sávon jóval több csatorna van kiosztva (három szegmensben), és a csatornatáv is nagyobb, így azok nem fedik egymást, mint a 2,4 GHz-es sávon kiosztott csatornák,
- Teljesítmény, EIRP: az egyik 5 GHz-es szegmensben kültéren 30 dBm EIRP engedélyezett, a többiben (ill. a komplett 2,4 GHz) es sávon csak 20 dBm.
- Zavar, zsúfoltság: a b/g-wifi gyakoribb volta miatt a 2,4 GHz-et jóval többen használják, csak meg kell nézni az elérhető hálózatok listáját egy nagyvárosban. Ezen felül ezt a sávot a wifi-n kívül egy csomó eszköz foglalja: analóg audió- és videojel-továbbítók, panelkamerák, bluetooth, rádiós egerek és billentyűk, mikrosütők, satöbbi. Az 5 GHz-re ez jelenleg még nem mondható el.
Tehát a dolgok elég nagyfokú egyszerűsítése, hogy a "2,4 GHz messzebb megy, mint az 5 GHz". Tudom, a felhasználók szeretik az egyszerű dolgokat, de attól ez a témakör még nem feltétlenül az.

[ Szerkesztve ]

(#10626) PonPon válasza And (#10625) üzenetére


PonPon
senior tag

világos...köszi a válasz :)

(#10627) Conquer


Conquer
csendes tag

Sziasztok!
Gondolkodom egy Linksys WRT54GL vásárlásán. Elolvastam jó pár hsz-t de nem találtam választ a kérdésemre.
Adott a ház kéményén egy 17dbi-s panel antenna, kábel be az ablakon , végén rp-sma csati.
5-10-15 megás neteket tudok vele fogni elméletileg a környékről.
Szóval erre a routerre akarom rádugni a panelantennát, aztán utp kábelen a routerből a jelet a gépembe.
Javítsatok ki, de ha így használom akkor acces pointként működik?
Remélem a cuccon sma aljzat van....
A vásárolni kivánt eszközön tomato firmware van...

köszi előre is!

(#10628) And válasza Conquer (#10627) üzenetére


And
veterán

"Javítsatok ki, de ha így használom akkor acces pointként működik?"
Kijavítalak: a wifi működési módja fixen AP (gyári szoftverrel), vagy szabadon választható (bármelyik másik fw-rel), és nem attól függ, hogy te hova csatlakozol a LAN-kábellel és az antennával. Ha távoli szolgáltatóhoz, wireless ISP-hez (vagy akármilyen AP-hez) szeretnél wifi-n konnektálni, ahhoz kliens-mód kell.
"Remélem a cuccon sma aljzat van...."
A válasz úgy öt hozzászólással korábban :U.

(#10629) veze


veze
őstag

sziasztok
adott : wrt54gl, dd-wrt fw-vel, be lehet ebben kapcsolni a jumbo frames-t, van ilyen opcio? hol? vagy ne is keressem mert nem gigapiteshálozat(képes) a router?

(#10630) Plateus


Plateus
csendes tag

Sziasztok!
Nemrég vettem egy Linksys WRT54G .ver6 ,2.4 GHz routert.használtan.
Összekötöttem a laptoppal mindent beállítottam működik a net is.
A gondom az lenne(elég tudatlan vagyok)az IP címe 192.168.1.1..ez alapján működik is.
Viszont a router jelszóval védett és hiába a reset gomb és elöl a másik (nyomkodtam ezerrel,30mp....stb.)nem törlődik semmi.Próbáltam a gépemen állítani rajta de ott se semmi....Win7..Hiába próbáltam felmenni az adott IP-re ,semmi.
A gépemen kiírja az eszköz IP címét de az teljesen más. Az bejelentkezik de kér nevet és jelszót de az admint nem fogadja el.Nem tudom használni mert küldi a jelet ezerrel de nem tudok a másik 2 gépre felmenni.Kerestem a Youtube-n ,a neten de nem merek semmit letölteni tudatlanul.Tudnátok segíteni?
:R

(#10631) Conquer válasza And (#10628) üzenetére


Conquer
csendes tag

Kösz a segítséget. :)
Egyébként érdemesebb 54mbit nél gyorsabb routert beszerezni erre a célra? Már csak azért is mert 20mbitnél gyorsabb hálóra nem hinném hogy fogok csatlakozni. Tehát attól,hogy 150mbit max sebességű a wifi router még nem lesz jobb a kapcsolat nemde?

(#10632) And válasza Conquer (#10631) üzenetére


And
veterán

Főleg akkor nem érdemes, ha az AP, amelyre konnektálsz, szintén csak g-szabványú. A lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme, a 802.11g-s wifi pedig épp 20 Mbps (vagy nagyon kicsivel e feletti) kihasználható csúcssebesség elérésére képes, ha a rádiós link a maximális 54 Mbps-es rátával megy. Ha véletlenül lite-n (150 Mbps) hálózatot találsz, akkor természetesen jobban járhatsz egy hasonló klienssel, de csak ha valóban nagyobb a szükséges / rendelkezésre álló sávszél, és meg is van az ahhoz szükséges realtív nagy térerő. Ennél gyorsabb (normál 300 Mbps sebességű 802.11n) átvitelhez pedig egyetlen külső antenna már nem is volna elegendő.

(#10633) sirály12


sirály12
őstag

Kliens módra szeretném én is állítani a routerem. Openwrt van fenn, amikor a keresésre megyek, akkor elkezd keresni, de a lapot nem frissíti, így nem látom talált-e valamit. Ez mondjuk beállítások mentésénél is gyakran van így, hogy a lap nem töltődik be, ekkor egy frissítéssel be tudom tölteni a lapot, de újra be kell jelentkezni, és így nem látom volt-e találat.

Parancssorból lehet kerestetni, és csatlakozni?

Én szárnyalnék, de nem hagyják.

(#10634) novoszath


novoszath
senior tag

hogy kell + nezni hogy wifin kik vannak csatlakozva a routerhez?

esetleg milyen progival lehetne monitorozni hogy ki mikor csatizodik a wifihez?

elore is koszi a segitseget

PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2

(#10635) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Sziasztok!
Életem első routerbebellítása előtt állok.
Szerváltam egy használt Linksys wrt54gc ver.2.0 routert, aminek ismeretlen az eredete.
Találtam egy leírást ami alapján be tudnám lőni, de már rögtön ott elakadok, hogy nem enged be a menübe.felshasználónevet, jelszót kér.A leírásban van pár tipp, hogy admin-t kell írni, de így sem enged be.Próbáltam több heyre is írni, kis ill nagybetűkkel is variáltam.Azt is olvastam, hogy először kábellel érdemes a konfigurálást végezni.Kérdezném, hogy melyik kábelt melyik helyre dugjam?
Egyenlőre ennyi.Ha itt elindulok, akkor a leírás alápján talán meg tudom csinálni.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#10636) And válasza Ace Ventura (#10635) üzenetére


And
veterán

Egy "ismeretlen eredetű" router esetén lehetőleg az legyen az első lépés, hogy jól kireseteled: a WRT54GC v2-es reset-gombját az oldalsó (tápaljzathoz közeli) elfordítható műanyag takarólemez alatt találod. Erre egy megfelelő céleszközzel - mivel eléggé belül van - jó hosszú ideig rácuppansz ("30/30/30 reset"), mire a router minden beállítása gyári alapértékre áll vissza. A default belépési loginnév üres, a password pedig "admin". Melyik kábelt hova? Hát, a modem felől érkezőt a WAN-ba, a kliens PC-ket pedig a LAN-portokba. Konfiguráláshoz csak egyetlen (bármelyik) LAN-port megteszi. Az IP-je reset után mindenképp 192.168.1.1 lesz, bekapcsolt DHCP-szerverrel.

(#10637) And válasza novoszath (#10634) üzenetére


And
veterán

Milyen router, melyik firmware-rel?? A topikbeli routereknél gyári firmware-rel a wifi-kliensek listája általában a MAC-filter oldalról érhető el ("Wireless Client List"-gombbal), de pl. nálam egy WRT54GC itt egyszerűen sz@rik megmutatni egy hozzá egészen biztosan kapcsolódó vezeték nélküli klienst :(. 3rd-party firmware-ek alatt meg szokásosan a státuszoldalakon lehet lekérni a klienslistát (Status / Wireless, ill hasonló).
Ha a router DHCP-szervere engedélyezett, és a kliensgép automatikus címkérésre van állítva, akkor a DHCP-kliensek között is láthatóak az adott gépek, de csak ömlesztve, vezetékes és wifi-n kapcsolódó egyaránt.
A wifi-kliensek figyelésére PC-s programot nem tudsz használni, mert a kapcsolódó állomások kezelése a router (mint önálló számítógép) belügye. Ha abban van erre felkészített log-funkció, akkor esetleg tudja gyűjteni ezeket az adatokat, de gyári fw-eknél ez nem jellemző (legfeljebb a már említett DHCP-kliensek között látni az adott időben kiosztott címek között), és talán okos fw-eknél sem annyira egyszerű megoldani.

(#10638) DjKoxi


DjKoxi
senior tag

Sziasztok!
Kb 3 éve nekem is van egy ilyen WRT54GL routerem, tökéletesen működik. Eddig csak alapbeállításban használtam, mostanában látom, hogy valaki szokta a wifit használni.
A verzió V4.30.9.
Hol állítsam be, hogy csak a laptop, és a telom tudjon csatlakozni? A titkosítások közül melyik a legjobb, melyiket válasszam?
Köszi előre is a választ!

(#10639) PonPon válasza DjKoxi (#10638) üzenetére


PonPon
senior tag

MAC filter-t állíts be a laptop, és a telo mac címére.
én ugy tudom a wpa2+aes a legjobb...

(#10640) Ace Ventura válasza And (#10636) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Hát sajnos nem működik a dolog.WAN lyukba nem látja a modemet, de ha a 4 LAN bármelyikében használom tökéletes.Csak akkor mint switch működik.A WAN-ba bedugva felvillan a led, de internetet nem ad rajta, sőt még a menübe se enged be.Valami lehet azzal a csatlakozóval.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#10641) Plateus


Plateus
csendes tag

Sziasztok!Hát sikerült ... a reset.Auditakta módon sikerült..... a nevét és jelszót is beállítanom.A gépen szépen megy a net.(20Mb/s)......Viszont hiába nyomja ezerrel a jelet, rá is lehet menni a jelszóval de netet nem ad wifin.Mit állítsak be ?Tényleg végigolvastam mindent ,de nem jutok előbbre. A gépen állítsak vagy a routeren?
HELP!!!!! :)

(#10642) DjKoxi válasza PonPon (#10639) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Köszi a segítséget, holnap beállítom.

(#10643) Tonyk


Tonyk
veterán

Erről van van valakinek tapasztalata?

Tomato RAF 1.28.121006. This version guarantees WAN-LAN 80Mb throughput. For WRT54GL v1.0 & V1.1. Christmas Edition

[link]

Másik kérdésem, hogy szükségem van mindenképp VPN szerverre. Jelenleg a http://tomatovpn.keithmoyer.com/ féle VPN-es Tomatot használom nagy megelégedettséggel, de úgy látom leállt a fejlesztéssel.
Látom, hogy victek is belepakolja már egy külön verzióban. Letöltöttem, de egy trx file van benne. Ezt tőőthetem bele szerintetek?

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10644) Tonyk válasza Tonyk (#10643) üzenetére


Tonyk
veterán

trx-re közben megkaptam magamtól a választ :B

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10645) petir


petir
senior tag

udv!

Regen ilyen routerem volt :) es most segitsegre szorulok interneten el lehet erni az online menurendszeret ahol egy az egyben lehet allitani mindent meg itt is ki volt linkelve csak nem talalom, nem tudja valaki hol talalom? Mert nagyon kene most tavsegitseget nyujtanek csak nem emlekszem mar mi hol merre van... :(

(#10646) PonPon válasza petir (#10645) üzenetére


PonPon
senior tag

GOOOOOOOOOOOOOOOGLE!!!!

[link]

admin/admin

(#10647) petir válasza PonPon (#10646) üzenetére


petir
senior tag

Igen csak nem talaltam , majdnem erre gondolomtam csak itt nem enged allitani pont azt amit en szeretnek! Egy digis PPPoE-s digis kapcsolatot kene belonom telefonos tavsegisegen keresztul elvileg ha kivalasztom akkor megjelenik egy username meg pwd mezo ezt kitolti majd ment de nem jon letre a kapcsolat valamit meg kellene allitani ?

Linket koszonom azert :)

(#10648) Tonyk válasza petir (#10647) üzenetére


Tonyk
veterán

Te valamit itt nagyon kevarsz.
1. Ugyanis amíg nincs felépített kapcsolat addig nem is fogsz hozzáférni net felől..
2. A távsegítség nem u.a mint a távmenedzsment. Ahhoz hogy a távmenedzsment menjen a routernek már felépült (esetünkben PPPoE) kapcsolatra van szüksége. Ehhez szükséged van a publikus ip-re és a portra amin a távmenedzsment működik a routeren.

Szerintem írd már le pontosan mit szeretnél, és mi a felállás, mert úgy jobban tudnánk segíteni.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10649) petir válasza Tonyk (#10648) üzenetére


petir
senior tag

Telefonoooos :) - azt irtam! Nyilvan nem erem el a routert net nelkul :D
Viszont mivel Nekem kabeles kapcsolatom van nem tudom PPPoE eseten mi a beallitas (digi)

Az vilagos, hogy Internet Connection Type-nal kivalasztom PPPoE-t username/password megadasa utan mentes. Ezek utan elni fog a kapcsolat? Vagy meg van valami amit be kell allitani? Gondolom itt MAC-et nem kell klonozni mivel nincs mondem. Switchbol jon a kabel kozvetlen a lakasba. Meg lenne egy kerdesem ugy tudom digi 24 orankent bont kapcsolatot elvileg router ezt ujra epiti vagy kell valami beallitas?

(#10650) pista1235


pista1235
tag

sziasztok! van egy linksys wrt54gc routerem és van vele egy kis problémám. cod2ben ha valaki felmegy egy szerverre és a másik menne utána akkor nem csatlakozik hanem csak számol a fekete képernyőn. de viszont ha resetelem a routert akkor jó lesz. egy ideig jó de utána rájön és megint ugyanazt csinálja. fogalmam sincs h mi lehet vele. valaki tudna segíteni? köszi előre is

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.