Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10251) DeusHun válasza the_one (#10249) üzenetére


DeusHun
őstag

Lancom L54g tud ilyet, de ez nem firmware :D

Rainforest Alliance Certified signature

(#10252) yolan


yolan
őstag

Sziasztok!

Hozzájutottam egy WRT54GL v1.1-es routerhez. Az lenne a kérdésem, hogy melyik 3rd-party firmware a legjobb a routerre tehetőek közül, melyiket ajánljátok? Tomato, OpenWrt, DD-WRT?

Üdv, yolan.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#10253) Norbi27 válasza yolan (#10252) üzenetére


Norbi27
aktív tag

Tomato

(#10254) And válasza DeusHun (#10251) üzenetére


And
veterán

Ez mitől tud olyat? Csak annyi látszódik az adatlapján, hogy virtuális hálózatokat tud kialakítani 8 SSID-ig (ahogy pl. a dd-wrt v24 is), és ezeket különböző VLAN-be téve el tudja szeparálni egymástól. De éppen úgy csak egyetlen rádiómodult tartalmaz, a két antenna meg éppen ezért valószínűleg ugyanúgy a diversity okán van rajta, mint a WRT54G-routereken. Az összehasonlító tábla szerint az OAP-54 típus tartalmaz egy második WLAN-modult, azt talán lehet ilyen módon használni, de az L-54g-nél ez hiányzik.
#10252: Nincs "legjobb" firmware. Az alap bővítések (amelyektől a router többfunkciós lesz) szinte ugyanazok, de van néhány finomság, amelyet csak az egyik, vagy épp a másik firmware támogat. A Tomato előnye (volt régebben, amíg a másikban ilyen feature nem volt) a grafikus sávszél-megjelenítés csatolónként, meg mindenféle ehhez kapcsolódó statisztika. A DD-WRT meg például ismeri a maximum nyolc virtuális AP-vel kialakított repeater-módot.

(#10255) yolan válasza And (#10254) üzenetére


yolan
őstag

Ühü, értem!
Pár sorban össze tudnád/tok foglalni, melyiknek mi az extra funkciója? :B
Végülis semmi brutál dolgot nem szeretnék, csak kihasználni a sebességét, stabilan osztani a netet, esetleg később ha lesz itthoni szerver, picit jobban bekonfigolni, bár ez még nagyon a jövő zenéje.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#10256) And válasza yolan (#10255) üzenetére


And
veterán

Tessék, feature-listák, screenshot-ok, egyebek:
Tomato: [link], [link], [link].
DD-WRT: [link], [link].
OpenWRT: [link], [link], [link].

(#10257) yolan válasza And (#10256) üzenetére


yolan
őstag

Köszi szépen!

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#10258) DeusHun válasza And (#10254) üzenetére


DeusHun
őstag

Az OAP 100%, hogy tud de az 1300€-ba kerül míg ez alig 100 valamennyi (pontos árat nem tudok).
A cégnél használjuk úgy, hogy az egyik antennán kapja a jelet és a másikon küldi tovább, tehát akkor valahogy be lehet ezt konfigolni, hogy 2-t külön kezelje.

[ Szerkesztve ]

Rainforest Alliance Certified signature

(#10259) And válasza DeusHun (#10258) üzenetére


And
veterán

Hogy ti a cégnél úgy használjátok, az nem jelenti azt, hogy hivatalosan képes is ilyesmire ;), lásd the_one kolléga esetét a #10249-ben.
"A cégnél használjuk úgy, hogy az egyik antennán kapja a jelet és a másikon küldi tovább [..]"
Na épp ez az (mármint hogy minden állomás felé adni és venni is kell, igaz időosztással), ami miatt egyetlen wlan-modullal nem lehet képes ilyen trükkre, márpedig az L-54g-nek csak egy van. (Illetve elméletben úgy igen, hogy mint említettem, kettéosztja a rendelkezésre álló adóteljesítményt, és vételkor is közösíti / illeszti a két antenna jelét. De ilyen trükköt abszolút nem használnak wifi-nél, mivel egyenként minimum 3 dB-lel - de inkább jobban - csökkentené az aljzatokra jutó adóteljesítményt, és ugyanennyivel rontaná a szeparált vételi érzékenységet.) A diversity nem azt jelenti, hogy az AP 'megjegyzi', hogy melyik antennán melyik kliens érhető el normális térerővel, hanem azt, hogy ha az egyiken nincs, hát próbáljuk meg a másikon. Beltéren a visszaverődések miatt ez sokszor sikerrel is jár.
A kulcs nálatok is valószínűleg a már említett diversity kapcsoló chip véges (adatlap szerint 2-3 GHz között tipikusan 23 dB-es) izolációjában, ill. a két antenna ellátási területén amúgy is megévő átfedésben keresendő. Vagyis a router az éppen lekapcsolt aljzatán is vesz jelet a kliensektől, és bár ez a jel erős csillapítást szenved a diversity kapcsolón, nem tűnik el teljesen. Ha már a kapcsolat létrejött, mert a kliens kellően erős jelet produkál, a router diversity-működéssel mindenképp meg fogja találni a leválasztott aljzatra csatlakozó antenna felőli klienseket is, hisz pl. repeater-módban elegendő neki átkapcsolni az antennát (ha az 'erős' jelek között nem találja a klienst). Csakhogy ez nem feature, hanem egy műszaki problémából - a tökéletlen lekapcsolásból - eredő fals működés, amely a csillapítás miatt mindenképp lassulással és az állandó átkapcsolások miatti csomagismétlésekkel jár.

(#10260) LazaPasi válasza cabcab (#6235) üzenetére


LazaPasi
tag

Szia! Engem most mentett meg ez a cikk!
KÖSZÖNÖM!!! :))

(#10261) di-courage


di-courage
csendes tag

Üdvözletem mindenkinek!

Problémáim adódtak egy Linksys WRT54GCv3 routerrel. Remélem, hogy jó helyre írok.

Körülbelül 1-2 hete vettem én és az egyik barátom egy ilyen routert. Nálam tökéletesen működik, eddig csak 1szer dobta le magát, de azon kívül semmi probléma (bár a wifi nem tudja az garázsból az emeletre tökéletesen fellőni magát,de megoldottam) ; viszont a barátomnál folyamatosan ledobja a netet. A beállítások ugyanazok, az internet típusa/sebessége ugyanaz mind2nknél (upc, 15mbit). Jelenleg nálam van a routere és nálam például rá se csatlakozik a netre.

Várom a véleményeteket, tanácsaitokat!

Előre köszönök mindent

Üdv!

(#10262) mobal


mobal
MODERÁTOR

Sziasztok! Azt valahogy meg lehet oldani, hogy ha kivülről az xyz portra érkezik egy kérelem akkor belső hálón egy ip cim meghatározott portjára forwardolja? Linksys WRT54GL és dd-wrt fw.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#10263) Gausz


Gausz
aktív tag

Sziasztok,

wrt54gl-en tomato 1.28am van, régebben sem volt bajom egy régebbi verzióval, az új router azonban már 1.1es.
Szóval az a gáz, hogy a netet néha-néha eldobja a kábelen csatlakozó PC-m és wifis laptop is. A routert még pingelni sem tudom; vagy skypeon még tudok vidkamozni, ha a probléma előtt elkezdtem már, de firefox és ie semmit sem tud megnyitnom fél perc töltés után "a kiszolgáló nem található" jelenik meg, de vmi bejön+torrent feltöltés is megáll, de a letöltés megy?! Amikor csak úgy magától visszajön minden, gyorsan belépek routerre, azt látom hogy a cpu load 0! Ez naponta legalább 5ször előfordul és pár perc múlva magától megjavul.
Csináltam olyat, hogy letiltottam a PC hálózati csatlakozását, majd megint engedélyeztem. Ekkor csak keres-keres, de nem tud csatlakozni, a gép újraindítása azonnal megoldja.
Vidanet az ISP.

(#10264) And válasza mobal (#10262) üzenetére


And
veterán

Természetesen: a NAT-QoS / Port Forwarding menüben a Port from és a Port to mezők értékei különbözőek is lehetnek. Ha kívülről a Port from számú - beállítástól függően - TCP/UDP portra érkezik a kérés, az az IP Address című gép Port to számú portjára lesz küldve, ha az adott forwardot engedélyezed.

(#10265) mobal válasza And (#10264) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

tényleg. észre se vettem. köszi az infót :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#10266) puru


puru
senior tag

Sziasztok!
WRT54GL Routeren melyik az A és melyik a B antenna?

Köszönöm

(#10267) And válasza puru (#10266) üzenetére


And
veterán

Nem tudok arról, hogy bármilyen módon meg lenne különböztetve a kettő, mivel teljesen egyenrangúak. A gyári szoftver amúgy sem biztosít lehetőséget az antennák fix kiválasztására, amelyik firmware meg igen, az sem A és B, hanem right és left néven említi a két antennát. Fizikailag az egyetlen apró különbség, hogy (a routert szemből nézve) a baloldali antenna vékony koaxon csatlakozik a nyákra, a jobboldali jele pedig végig a pcb-n van vezetve.

(#10268) puru válasza And (#10267) üzenetére


puru
senior tag

Szia!
Köszönöm a választ. De pl Tomato FW-ben A és B névvel vannak az antennák elnevezve, és be lehet állítani, melyik legyen az adó és a vevő.

Üdv.

(#10269) And válasza puru (#10268) üzenetére


And
veterán

Ja, hogy Tomato-nál A és B, sorry :B, screenshot-ok alapján máshogy emlékeztem, dd-wrt-nél meg right / left a nevük. Amúgy eszedbe ne jusson szétválasztani az adás-vétel irányt a két antennára, mert ez egy átlagos júzer számára teljesen haszontalan. Kikapcsolja a diversity-t, és ha különböző terekbe v. eltérő irányokba állított - főleg kültéri - antennákat kötsz a routerre, ezzel a beállítással a router nem nagyon fog működni. (A két aljzat továbbra sem arra való, hogy más-más területeket ellátó antennákat próbáljunk meg azokra csatlakoztatni.)

(#10270) puru válasza And (#10269) üzenetére


puru
senior tag

Szia!
Köszi!
Igazából arról van szó, hogy a vevőoldali antennát cseréltem ki egy erős kültéri antennára, amin egy stream folyam miatt érdekes, ami a vevőantennára érkezik.

(#10271) And válasza puru (#10270) üzenetére


And
veterán

Rendben, de ha egyszerűen csak 'hallgatózni' akarsz, akkor is felesleges az antennák fixre állítása, vagy az adás-vétel irányok elválasztása: ha a másik aljzatot üresen hagyod, úgyis csak azon fog jelet venni a router, amelyiken a külső antenna lóg, és így teljesértékű linket is létre tudsz hozni.

(#10272) Gausz válasza Gausz (#10263) üzenetére


Gausz
aktív tag

További érdekesség, hogy a modemet tudom pingelni akkor is, amikor a routert nem.

(#10273) öregmotoros


öregmotoros
csendes tag

Üdv mindenkinek!
Kis segítséget kérek. Van egy Linksys Wrt54G v.7 routerem, ami több éve kifogástalanul működött. Jelenleg azzal szórakozik, hogy időnként elveszti a kapcsolatot a modemmel és nincs net. Teljesen rendszertelenül. Van, hogy fél napig is normálisan megy, vannak időszakok, amikor 5 percenként megszakad a kapcsolat. Reset gombbal minden helyreáll, de rendkívül bosszantó. Kérdezem, hogy szoftveres vagy hardveres probléma lehet? Esetleg bármilyen ötletet elfogadok. Minden gyári rajta. Köszönöm! :R

(#10274) Gausz válasza öregmotoros (#10273) üzenetére


Gausz
aktív tag

Szia,

mint látod, nálam is hasonló a gond. Ha évekig jól működött, akkor az utóbbi időben mit változtattál? Más lett az ISP?

(#10275) kali válasza öregmotoros (#10273) üzenetére


kali
legenda

elősör is reset - bár azt írtad, hogy ez volt -, firmware frissítése/újrahúzása, majd újrakonfig! azonos vagy szomszédos csatornán működő wifi hálózat nem gyilkol(hat)ja le a routert? húzós terhelés (torrent és társai) nem lőhetik ki a routert?

[ Szerkesztve ]

(#10276) Bluesharki


Bluesharki
csendes tag

Sziasztok!

Van nekem egy v7-es wrt54g routerem, remélem, tudtok segíteni. Rájöttem, hogy nem ez volt a legszerencsésebb választás, de amíg működik, nem szeretnék váltani. A probléma az lenne vele, hogy torrentfájlok töltésénél ( itt van, hogy probléma nélkül lejön a fájl ), illetve msn-en belül kép és személyes üzenet váltásakor ledob az internetről, nem tudom, miért. Win7 alatt elég neki ha hibaelhárításra rámegyek, utána helyi kapcsolati adapter alaphelyzetbe állításával visszajön a net. Próbáltam router nélkül, direktben rákötni modemre a gépet, akkor nincs ez a hiba, egész biztos, hogy a routerben akad valami.

Köszi a válaszokat!

(#10277) öregmotoros válasza kali (#10275) üzenetére


öregmotoros
csendes tag

Biztosan nem volt olyan körülmény, amely "gyilkolta a hálózatot. Két Pc van vezetékkel, egy noti Wlannal van ráakasztva. Jelenleg is tökéletesen üzemel, de két órával ezelőtt 5-ször kellett a hátolján lévő kis gombot megnyomni. Ezután ismét működik-- Visszaolvastam és valamilyen "mély reset"-ről is írt valaki.. Ha erről valaki esetleg tudna bővebben, megköszönném...

(#10278) öregmotoros válasza Gausz (#10274) üzenetére


öregmotoros
csendes tag

Semmit nem változtattam meg, ezért érdekes a jelenség. A frimware-t eddig nem mertem frissíteni, nehogy közben dobja el a netet, mert akkor nem tudom mi lesz. Gondolom,akkor kuka....

(#10279) kali válasza öregmotoros (#10277) üzenetére


kali
legenda

azért megnézhetnéd a közeben esetlegesen elérhető wifi hálózatokat, hogy azok milyen csatornán forgalmaznak, mert ha azon, vagy annak közelében, amelyiken a te routered is, akkor az bizony betehet a hálózatodnak, simán leszaggathatja! az erre alkalmas egyik program; link (nem kell telepíteni, csak futtatni!)
a firmware frissítését nem netes kapcsolat alatt kell elvégezni, olyankor csak egy gép kell, és arra a router a lan1 porton legyen csatlakoztatva, a router wan portja legyen üres, és a többi lan port is - a lan1 kivételével! ha frissítésre adod a fejed, a leírát alaposan olvasd át és értelmezd! frissítés után történjen meg a gyári beállítások visszaállítása!

(#10280) sonar


sonar
addikt

Sziasztok

Olyan gondom van, hogy LinksysWRT54GL Tomato 1.27-tel van és ha egy gépet dugok a modemre kihagyva a routert van 1Mb-es feltöltésem, ha közbe iktatom a routert akkor max 200k
Mi a franc baja lehet???

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#10281) sonar válasza sonar (#10280) üzenetére


sonar
addikt

QOS-nél be volt állítva, hogy mekkor a bejövő sávszél :W

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#10282) DeusHun


DeusHun
őstag

Üdv újra!

Van pár Linksys WRT54GL v1.1 routerünk (eredeti, legfrissebb firmware-rel) amelyek manapság egyik napról a másikra elfelejtenek minden beállítást, mintha valaki Factory default-ra állítaná vissza.
Amíg csak az egyiknél jelentkezett a probléma nem zavart annyira a dolog, kicseréltem egy másikkal és működik tovább minden, de ma már a negyediket kellett cserélnem 2 hónap alatt.
A router-t nem sütötte meg villám, nem kapott túláramot, nem piszkálta senki.
A logban nincs bejegyzés.
Ami még furcsa, hogy ha tesztelem, hogy hátha nálam is előjön a hiba akkor 1 hétig semmi jele nincs annak, hogy baja lenne (hosszabb ideig sajnos nem tudom próbálni).
Ez mitől lehet? Volt már másnál is hasonló jelenség?

Rainforest Alliance Certified signature

(#10283) sonar válasza DeusHun (#10282) üzenetére


sonar
addikt

Nálam fesz ingadozáskor produkált hasonlót

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#10284) DeusHun válasza sonar (#10283) üzenetére


DeusHun
őstag

Lehet, hogy az elektromos táp okozza a problémát?

[ Szerkesztve ]

Rainforest Alliance Certified signature

(#10285) kiraly45


kiraly45
csendes tag

Hali!
ADSL sebességet váltottam 15Mbit/s-ra, T-Home területen. Linksys WRT54GL 1.1-es routerem és T-Home-os D-Link DSL-360R ADSL2+ modemem van. A problémám az, hogy sokszor megszakad a Net és kiderült, hogy a router a hibás. A T-Home bemérte a vonalat, tökéletes. A modemet közvetlenül a számítógépen használva nem szakad meg a Net. A WRT54GL routeren 3 firmware-t is kipróbáltam:
Tomato 1.28
DD-WRT v24 SP2 beta (Build14896)
Linksys v4.30.14 gyári fw
Mindegyikkel ugyanaz volt a probléma, nagysebességű letöltésnél 5 percenként szakad a Net. Az én logikám szerint a gyári fw-nek legalább stabilnak kéne lennie.
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy mi lehet a gond, miért szakad a 15Mbites ADSL a WRT54GL routerrel? Előfordulhat olyan, hogy rossz, vagy nem ehhez a sebességhez való a router?

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#10286) kiraly45 válasza kiraly45 (#10285) üzenetére


kiraly45
csendes tag

A routerhez LAN portokon 1 asztali gép, 1 HD-s műholdvevő, a WLAN-hoz pedig laptop kapcsolódik. A WLAN-t egyelőre letiltottam. Az asztali gép illetve a műholdvevő fix IP címmel kapcsolódik, DHCP kikapcsolva. Okozhat esetleg ez problémát?

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#10287) sonar válasza kiraly45 (#10286) üzenetére


sonar
addikt

QoS nincs véletlenül bekapcsolva?

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#10288) kiraly45 válasza sonar (#10287) üzenetére


kiraly45
csendes tag

De a QOS is be van kapcsolva. Köszi a segítséget.

Ma újra teszteltem a router nélkül, csak a modemmel az asztali gépen. Tegnap, illetve ma délelőtt úgy látszik, jó napot foghattam ki, mert így stabilan ment csak a modemmel.
Ma viszont változott a helyzet, előre is sajnálom, de a modemmel is szakad a net. A 360R modemen az ADSL Link/Act led szakadás után mindig világít, ez állítólag azt jelenti, hogy nem az ADSL szakad, hanem a modem okozza a problémát. Most már minden hibaforrást kizártam, csak a modem maradt. Kakaón megy a 15 Mbit/s, közel vagyok a központhoz. Talán az a probléma, hogy a D-Link 360R ADSL2+ modem nem tud stabilan ezen a sebességen üzemelni? Mi ilyenkor a megoldás?

[ Szerkesztve ]

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#10289) Fleed


Fleed
aktív tag

Van egy WRT54GC routerem, a t-mobile hozta mikor beszerelték a netet, most felhoztam ezt a routert Bp i lakásomba, ahol UPC net van. Rádugom a modemet, de nem sem wifi vel, sem kábellel a net. Reset gombot próbáltam már, nem jött be. Mi a megoldás? (nem igazán értek én a routerekhez, mondjuk ez látszik abból is, hogy azt hittem csak összekell dugni)

(#10290) Dufy


Dufy
csendes tag

Sziasztok, nagyon sok iromány van már a topicban, nem tudom átfutni mindet, leírom inkább, mit szeretnék :)

Szóval, van egy Linksys WRT54G routerem, ami itthon 3 számítógépet lát el, mindegyiket vezeték nélkül. 1. kérdés: Hogy tudom megnézni, hogy a 3 gépen kívül van-e más gép is rákapcsolódva? Abban biztos vagyok, hogy az egyik szomszédom használja, mert mikor kihúztam, neki elment, de mostmár kezdem azt érezni, hogy a fél utca az én netemet lopja. Alapból nem volt beállítva semilyen jelszó, simán megtalálja a laptop, a telefon is nem kér semmi kódot. A 2. kérdés tehát ezzel kapcsolatos: Hogy tudnám lekódolni, hogy csak az itthoni 3 gép tudja használni? És tudom, hogy már rég le kellett volna kódolni de... eddig nem volt ilyen probléma :)

Előre is köszi

(#10291) sonar válasza Dufy (#10290) üzenetére


sonar
addikt

Alap verzióban szerintem sehogy. Mivel sima G-s routered van nézd meg, hogy melyik DD-WRT-t tudod használni [link]
abban van rá mód biztosan

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#10292) Dufy válasza sonar (#10291) üzenetére


Dufy
csendes tag

és ez hogy működik? :)

(#10293) Tonyk válasza sonar (#10291) üzenetére


Tonyk
veterán

Nehogy ne tudjon már egy alap verzió és DHCP kliens listát visszaadni (vagy legalább egy számot mondani, hogy hány kliens van rajta).

Kb valahol itt kéne legyen , 2. kép http://freelinksys.blogspot.com/2008_11_01_archive.html

A kérdezőnek pedig: Titkosítás WPA2+AES titkosítást állíts be, vagy legalább egy WPA+PSK / TKIP -et. Ugyanezt beállítod a gépen is.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10294) Dufy válasza Tonyk (#10293) üzenetére


Dufy
csendes tag

köszönöm, a 2. felét nem igazán értem, szerintem felhívom az illetékeseket, amennyiben találok mást is az én netemen.

(#10295) And


And
veterán

WRT54GC debrick siker: hosszú küzdelem árán sikerült újra működővé varázsolni egy korábban webes fw-frissítés közben lehalt WRT54GC v2-es routert. Az eljárást nehezítette az ezen a routeren dokumentálatlan, de egyéb forrásból valószínűsíthető kiosztású jtag-port feltérképezése, a megfelelő segédprogram felkutatása, 'wiggler' nevezetű - viszonylag egyszerű, LPT-s kivitelű - jtag-kábel készítése, meg egy működő hardverpéldány előkerítése, amely a teljes flash-tartalom mentéséhez donorként szolgált. Egyetlen, szerencsére nyílt forrású jtag-utilt találtam, amely ismeri a Marvell 88W8510 (pontosabban a csak 802.11b-t támogató, de amúgy szinte klón 88W8500-as) procit. A program az UrJTAG, de a jelenleg elérhető v0.10 windows-os telepítője már másfél éves, a fenti proc supportja sajnos később került be a projektbe. A flash kezelése (top boot sectoros MX29LV800CT) miatt szükség volt a forrás apró módosítására, majd roppant macerásnak bizonyult újrafordítására is. Bár 3rd party firmware-ről továbbra sincs szó, illetve ez a típus finoman szólva is gyenge hardveres képességekkel bír, mégis van lehetőség a felélesztésére.

(#10296) Tonyk válasza Dufy (#10294) üzenetére


Tonyk
veterán

Hívhatod, le se tojják. A te feladatod megvédeni a saját hálódat. És mivel te ennek nem tettél eleget...

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10297) PonPon


PonPon
senior tag

Sziasztok!
csak egy rövid kérdés? Melyik az verziója ennek a routernek amelyiket érdemes megvenni?
ahogy látom van v1.1 es ver 2-es, WRT54GL, WRT54GC...

nagy különbségek vannak? mit érdemes figyelni?

(#10298) And válasza PonPon (#10297) üzenetére


And
veterán

Rövid válasz: ezek nem egyetlen router különböző verziói, hanem különböző típusok, és azon belül eltérő hardververziók. WRT54GL-ből pl. van 1.0 és 1.1, lényegében minimális különbséggel, teljesen mindegy, melyiket szerzed be, ha -GL kell (én pl v1.0-ás GL-t még nem is láttam, pedig elég sok átment már a kezeim között).
A WRT54GC totálisan más architektúra, azt a kis méretekre hegyezték ki, és nagyon herélt vas. Azonos típuson belül is lehetnek jelentős különbségek a hw-verziók között RAM- és flash-méretben, 3rd-party firmware-ek támogatottságában, stb. Felsorolásért lásd az #1-es hozzászólás Wikipedia-s linkjét a WRT54-család routereiről ([link]).

(#10299) PonPon válasza And (#10298) üzenetére


PonPon
senior tag

Köszi szépen! Nem egy egyszerű történet így a Wiki alapján:)
Akkor a WRT54GL a "normális" verzió? célom a nagy hatótávolság volna...

(#10300) PonPon válasza PonPon (#10299) üzenetére


PonPon
senior tag

ezzel a kettővel szemezgettem: [link] és [link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.