Új hozzászólás Aktív témák

• haxiboy

veterán

válasz mézespálinka #45572 üzenetére

Nekem ránézésre ez csak az mcu firmware, ha jól tudom flashforge klipperes printerek alapból, bár klippert futtatnak mint firmware, de saját szoftverük van a moonraker helyett.
    A konkrét kódba nem néztem bele hogy mit változtattak egy gyári klipper firmware-hez képest.
    Ennél a gépnél az mcu mellett van egy Allwinner T113-S3 (olcsóbbat nagyon nem is találhattak volna), amin fut gondolom egy armbian kiherélve.
    A legépkézlábabb megoldás az lenne hogy ezt a SOC-ot kukázni és közvetlen az MCU-val beszélgetni valamilyen külső eszközről. A 128mb ram nagyon kevés egy linux + moonraker+ klipper + fluidd/mainsailnek, ennél jóval izmosabb SOC-on is próbáltam, 512mb ram alatt gyakorlatilag használhatatlan, főleg ha szeretnél valamilyen postprocessinget is használni.
    (Skip object, ilyesmi).

Edit: Minden gyártó tolja a saját hülyeségét, és költenek a szoftveres baromságaikra, ahelyett hogy letennének az asztalra egy épkézláb megoldást.
    Egy STM32F4 (kb minden aftermarket board erre épül) és egy különálló, valamilyen combosabb, de standard raspberry pi klón megfelelne erre a célra.

Új hozzászólás Aktív témák