Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20301) imibogyo válasza Geller72 (#20300) üzenetére


imibogyo
veterán

Mindenből a gyári megy bele/rá, tehát a 40-es és a 4010-es megy vissza. Elméletben mindössze annyi változik, hogy jobb (???) lesz a hűtés, de ami nekem a fontosabb az az, hogy sokkal jobban látható lesz a fej, ami lássuk be E5-nél alapból nem a legjobb (már erre is készül egy másik átalakításom, amivel az első-felső alu profil eltűnik a képből, a még könnyebb láthatóság miatt), most legtöbbször "hátulról" nézem a fejet, mert onnan sokkal jobban lehet látni az első réteget. Egyébként előkészületben van egy endoszkópos modom is, amivel konkrétan 1 centiről bámulhatom majd a nyomtatást. Szóval sok minden van még tervben. :K

[ Szerkesztve ]

(#20302) fungeld


fungeld
aktív tag

Sziasztok!

Creality CR-10S mennyire jó vétel 315$-ért? (~95k) Mennyi szokott lenni az ára? Van ebben az árkategóriában jobb?

https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/

(#20303) mazso26 válasza Joshi (#20290) üzenetére


mazso26
tag

Ha szabad kérdezni a 0.13 és 0.18 LH mögött milyen boszorkányság áll? :D
(Korábbi kérdésedre KLP=Kossel Linear Plus és igen Predator komolyabb ezért is kerül kétszer annyiba ;))

(#20304) mazso26 válasza fungeld (#20302) üzenetére


mazso26
tag

Linket tudnál esetleg adni?

(#20305) fungeld válasza mazso26 (#20304) üzenetére


fungeld
aktív tag

Persze. Link

https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/

(#20306) mazso26 válasza fungeld (#20305) üzenetére


mazso26
tag

Köszi! Akkor S mint + filament sensor + dual Z?
Bírom ezeket a kínai promó képeket: "Share happiness with child" és ott egy gyermek aki fajátékkal játszik :) - egyből kapcsoltam - ez a nyomtató instant get!
Shut the fuck up and take my money! :DD

(#20307) kago akira válasza kago akira (#20018) üzenetére


kago akira
tag

11.-e van es tegnap megjott tehat egeszen gyors volt. Sajna kifogytak a pla-bol meg az uvegbol igy azt majd utannam postazzak. Meglepodtem szetszedes utan hogy milyen kis kompakt. Meg hogy jár hozzá pár gramm pla hogy azert ne unatkozzak.

Eggyelore meg azt sem tudom hogy kezdjek hozza :D kicsit utanna kell olvasgatnom majd.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE RX580 - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D

(#20308) Geller72 válasza kago akira (#20307) üzenetére


Geller72
veterán

Az üveget, meg a filamentek valszeg megfogják a vámon, mert futárral jönnek, így azt mindig vámolják. Nekem is megfogták. Én megírtam, hogy elfelejtették belerakni itt, az EU-ban és megígérték, hogy Kínából küldik. Persze csatoltam ezt a beszélgetést, amit a chaten (gondolom neked is megírt az official site) zajlott köztünk, valamint, az ordert, hogy egyszer már kifizettem a csomagot, amiben benne vannak azok a cuccok, amiket most ott megfogtak. ez fontos momentum lesz. Ha kell, segítek, elküldöm priviben, hogy mit írtam nekik és hogy milyen mellékleteket, képernyőképeket küldtem.

(#20309) kago akira


kago akira
tag

Ohh erre nem gondoltam. Igen megköszönném, hátha a sablon szövegükre a te válaszod a tuti nyerő. :DD az én angolom nem az igazi sajna xd

Én azt hittem az ender is dhl-el jön es vártam hogy hivjanak de nem tették. Aztan felhivtam a kb 5 kulonbozo cégük egyik tel számát es mondták hoy sima magyar posta liba. Mentem is gyorsan érte. Hát sajna a csehek nem tudják hoy erdemes elfedni a doboz kulsejet nehogy látszodjon mi van benne.. mert igy konnyebben elvész :))

Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE RX580 - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D

(#20310) Gergosz2 válasza kago akira (#20307) üzenetére


Gergosz2
veterán

XY vázat érdemes majd meglazítanod amikor a Z tengelxt teszed fel. Nálam túl feszesre volt húzva, ezért döcögött a nyomtató.

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#20311) dugesz77


dugesz77
őstag

Tegnap megérkezett és fel is raktam a dupla tengelyes meghajtású extrudert egy ender 3 pro-ra. Első tesztek nagyon biztatóak ,jól működik. Képről valamiért nem tűnt fel de külön előnye , hogy a bevezetőnél is ptfe csövet használ ezért valószínűleg védettebb a sima alu extruder kikopásos hibájával szemben.

(#20312) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Amikor a tálca hűtése kikapcsol miért esik le a hotend hőmérséklete is?

(#20313) energy4ever válasza DrojDtroll (#20312) üzenetére


energy4ever
addikt

Talca hutese!? :F

(#20314) izisz válasza energy4ever (#20313) üzenetére


izisz
senior tag

Fűtésre gondolhatott a költő :)
Viszont elmélet: mikor kikapcsol a bed fűtés az okozhat enyhe feszültség tüskét (fűtés közben ugye valamennyit betérdel a tápfesz, ami különbség elengedett asztalfűtéssel visszajön), amikor a hotend PID szabályzója azt hiszi, hogy be kell avatkoznia és alulszabályoz. De ez csak elmélet.
Egyébként ráférne egy PID tuning, az extrúder fűtésed elég ronda, hullámos. Jól belőtt PID-el +-0.5°kilengés elérhető lenne (ha jó helyre fúj a tárgyhűtő venti is és van zokni is persze)

[ Szerkesztve ]

(#20315) Reggie0 válasza DrojDtroll (#20312) üzenetére


Reggie0
félisten

Mert nem kikapcsol csak alacsonyabb homersekletre allitja be. A gorbe alapjan az csak az elso par reteg vege es nem a nyomtatas vege, ahol valtoztat a talca homersekleten es bekapcsolja a targyhutest a hotenden**. A gorben nem mutatja a targyhuto ventillatort ezert becsapos, hiaba korrelal a ket adat, nincs koztuk ok, okozati kapcsolat. A leeso hotend homersekletet a targyhuto venti bekapcsolasa okozza. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hotend nincsen jol learnyekolva a targyhuto venti levegojevel szemben, ami problema, javitanod kene rajta. Ha nincs szilikon zokni a hotend futesen, akkor feltetlen szerezzel ra. Ezen felul nezd meg azt is, hogy jo iranyba fuj-e a targyhuto venti, valoszinuleg tul sok megy felfele, pedig inkabb lefele kene.

**Az alapbeallitasoknal az elso par retegnel nagyobb a talca homerseklet, es nincsen targyhutes, hogy jobban meg tudjon tapadni a talcan, majd x(1-4) reteg utan leviszi a talcahomersekletet es bekapcsolja a targyhutest. De ezt lehet kulon is allitani, nem muszaj, hogy egyszerre tortenjen, csak ez a jellemzo. De pl. ABS nyomtatasnal egyaltalan nem kell targyhutes, legfeljebb overhang eseten, ott nem is latnal ilyen visszaesest.

[ Szerkesztve ]

(#20316) tigerk válasza trialkornel (#20281) üzenetére


tigerk
tag

TBI MOTION rendszerrű vezetékek és kocsik az X és Y tengelyen, kicsit overkill erre a felhasználásra de bitang erős és pontos is és sokkal olcsóbb mint a miniatűr hiwin féle rendszer.És igen 15-sek mert ez a legkisebb a trs-v családban.Amúgy megoldódott a marlin is.JimBrown easyconfig újfent megmentette a napot.

[ Szerkesztve ]

(#20317) Arcanus


Arcanus
aktív tag

Sziasztok!

Itt láthattok 2 nyomtatást, különböző fehér színű PLA-val. A kérdésem az lenne, hogy az első képen [kép] látható hóember miért lett ennyire csíkos? Ugyanaz a nyomtatás megtörtént különböző hőmérsékleten (185 - 205 - 220), de mindig ezt az eredményt produkálta. A második képen [kép] minden beállítás ugyanaz, csak 185°C-on lett kinyomva és más PLA-val. Itt nincs csíkozódást, sőt konkrétan tökéletes minden oldalról (pedig a PLA idősebb mint az első). Ötlet esetleg?

Ender 3, nozzle 0.4mm.

(#20318) Janix12


Janix12
aktív tag

Sziasztok!

Néhány kérdéssel fordulok azokhoz akinek van Anycubic Kossel vagy Predator nyomtatója..

Az első kérdés melyiket ajánlatok a kettő közül szemelőt tartva a precizitást?
A második valamelyiket át lehet építeni két színben nyomtatásra (két extruder egy fúvóka vagy két fúvóka).

A válaszokat előre is köszi.. :R

Üdv János

(#20319) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

A cartesian szó hogy van szépen magyarul?

A google fordító a kartéziánus-t mondja. :F

(#20320) Mr.Csizmás válasza DrojDtroll (#20319) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

derékszögű koordinátarendszerben dolgozó nyomtató. (a delta meg hengerpaláston, trigonometrikus alapon - nem-eukledeszi geometriában)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#20321) mekkGyver válasza Janix12 (#20318) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Nekem van Kossel és kétszínű (Geeetech A10M) nyomtatóm is. Először is, ha a pénz nem számít, akkor mindenképpen a Predator (sokkal nagyobb nyomtatás, 32bit, touch screen, precízebb, erősebb... egyszóval jobb).
Az úgynevezett "color mix" (két extruder egy nozzle) nyomtatás jó dolog, de megvannak a hátrányai. A fej sajátosságai miatt a "retract" nem érvényesül eléggé, és ezért kicsit "szőrösen" nyomtat. Dupla nozzle jó lehet, az viszont nem tudja keverni a színeket. A deltákra egyébként 3 színű fejeket szoktak tenni a háromszögletű kialakítás miatt.
A lényeg, hogy csak akkor érdemes átalakítani, ha gyakran van szükség színes nyomtatásra, egyébként jobb, ha hagyod a deltát ahogy van, és veszel külön egy többextruderest mellé.

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#20322) Scuderia77


Scuderia77
csendes tag

Sziasztok!
Teljesen új vagyok a gyakorlati' 3d nyomtatásban, sokat olvasgattam róla, és ebből a fórumból is sok hasznosat kilestem, aztán a napokban megérkezett az első 3d nyomtatóm, mely egy Creality Ender 3 PRO lett.
Amikor megjött aggódtam, mert ugye össze kellett rakni, meg beüzemelni, elméletben megvolt, sok videót is néztem a témában, de azért izgultam na, hogy fog működni, működni fog-e, gondolom ezen mindenki átesett valamikor (ha jó régen is).
Szumma-szummárum összeraktam, bekapcsoltam és nagy örömömre a kijelző feléledt, elvégeztem a videókban látott beállításokat, hogy jó pozícióba legyen a munkalap és a fej az összes sarkon és középen is. Elsőre nem volt jó a nyomtatás, mert valószínűleg nem jó Slicer programot választottam (legalább is gondolom), mivel a következő kiválasztottal már nagyon szép dolgok születtek (az elsőnél nem melegedett automatikusan a munkalap 60 fokra, de második program már elindította ezt a fűtési folyamatot, azt gondolom ez oldotta meg a problémát). Szóval minden tökéletes, csak gondoltam leírom, mert ezt az itt olvasottaknak is köszönhetem :) (elnézést, ha nem szakszerűen neveztem meg a rész egységeket)
Egy gyakorlati kérdésem viszont lenne, nem ördöngös biztos rém egyszerű dolog, de erről nem olvastam még.
Mit kell tennem, ha fogytán a filament, hogy működik a csere, ha nem vagyok ott és lefogy, mit csinál a nyomtató, tudja majd folytatni a nyomtatást.
Gondolom alap esetben nem szabad megvárni, hogy kifusson a filament a továbbító görgők közül, nem is tudom onnan már nagyon kalandos (nehéz) lehet visszahúzni, ha egyáltalán szabad ilyesmit tenni :)
Köszönöm, ha elolvastad! ...ha meg válaszolsz is, akkor hálám örökké üldözni fog ;)
Üdv.: Scud

Üdv: Tamás | alias: Scuderia | www.scuderiavideo.hu

(#20323) dugesz77 válasza Scuderia77 (#20322) üzenetére


dugesz77
őstag

Ha a gépnél vagy akkor ott a change filament menüpont. Az kitolja a régit és betölti az új filamentet és folytatja ahol abbahagyta. Ha nem vagy a gépnél akkor kell egy filament érzékelő. Nem drága egy egyszerű kapcsoló viszont ezt engedélyezni kell merlin alatt. Esetleg ha octoprintet használsz ott meg a kellő GPIO lábra kötni az Rpi-nek és ott engedélyezni. Ha nincs érzékelő akkor a gép nem tudja,hogy elfogyott/elszakadt a filamnet ezért folytatja mintha lenne csak a levegőben köröz a fej.

[ Szerkesztve ]

(#20324) adamhun94 válasza Geller72 (#20308) üzenetére


adamhun94
tag

Én kereken 1 hónapnál járok. 8 nap volt a nyomtató + üveglap, de a 2kg filamentnek annyira nem tudom a nyomát, hogy official store azóta sem képes válaszolni...

(#20325) Geller72 válasza adamhun94 (#20324) üzenetére


Geller72
veterán

Én éppen ezért rendeltem tőlük két másik alkatrészt is, és abba csomagolták bele/hozzá, így volt tracking numberem is, no meg megkértem őket, hogy gyorsba küldjék, így az is DHL-el jött. ;)
~7 nap alatt itt volt. Kínából. ;).

(#20326) adamhun94 válasza Geller72 (#20325) üzenetére


adamhun94
tag

Hát én elsőnek is örülnék, ha elolvasnák a küldött üzeneteket.. :N

(#20327) Reggie0 válasza Mr.Csizmás (#20320) üzenetére


Reggie0
félisten

Delta nem hengerpalaston dolgozik, hanem, mint ahogy a neve is tartja, deltaban(azaz haromszog alapu hasab).

(#20321) mekkGyver: Dupla nozzle hatranya a sokkal nehezebb szintezes, mert nem a fej egy pontjat kell az asztallal vizszintbe hozni, hanem kettot, azaz az is szamit, hogy a ket nozzle egymashoz kepest milyen magasan van.

[ Szerkesztve ]

(#20328) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Van arra lehetőség, hogy a marlin módosítása nélkül hajtsam a második extruderre köttöt motort? (nem extrudáláshoz kell)

(#20329) Janix12 válasza mekkGyver (#20321) üzenetére


Janix12
aktív tag

:R
Köszi!
Hogy vált be a Geeetech A10M?

(#20330) trialkornel válasza tigerk (#20316) üzenetére


trialkornel
tag

Az X kocsidhoz tudnál esetleg egy thingi linket dobni? Érdekel melyiket használod a sínhez meg a direct drive-hoz.

(#20331) kago akira


kago akira
tag

Sikeresen osszeraktam mindent. Nem volt nehez hiába volt pár hiányzo reszlet a leirásba :D

Kérdésem hogy miután osszraktam most erzekelem hogy az x, y tengelyen a gorgös szerkezet lotyog a sinen. A tálcánál még nem olyan gáz talán de a fejnél ugye ahogy halad a táp és a filamanet adagolo csö azert meg mozdithatja.. minden ilyen lötyogést érdemes lenne megoldani gondolom, de az ender 3 peon nem latok erre semmifele feszitesi lehetoseget.

Amugy atneztem a gepet es olyan mintha nálam lenne gyarlilag ilyen melegentarto zokni a fejen meg az az eloxalt piros futö sem tunt fel eddig hogy ez a gyári.

Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE RX580 - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D

(#20332) mekkGyver válasza Janix12 (#20329) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Mióta megvan a Kossel, azóta eléggé elhanyagoltam szegényt, mert olyanokat nyomtattam, ahol nem annyira számít a végeredmény szépsége, viszont az idő annál inkább, és a deltával tudok 100mm/s-al is nyomtatni. De most a sok karácsonyi "bizbasz" miatt újra csatasorba lett állítva, és most látom igazán, hogy mennyivel precízebb, kontúrosabb nyomatot készít. Jó, a sebesség is számít, de egyébként is. Persze jobb nozzle, extruder, rövidebb ptfe, árkategóriában is duplája...

Ha arra vagy kíváncsi, hogy a kétszínű nyomtatás hogy vált be, akkor az már más kérdés. Volt most 1-2 dolog, ahol szükség volt rá, de ritkán használom, mert elég gazdaságtalan. Amit az elején nem tudtam, hogy minden színváltásnál ki kell nyomatni a fejből a másik színt, és ezzel a modell mellett épül egy úgynevezett "waste tower", ami sokszor több anyagot emészt fel, mint maga az alapmodell. A "color mix" megint nem az igazi, mert nem keveredik rendesen a filament. Pl. "kisgrútot" nyomtattam hétvégén, és barna helyett pirosból és zöldből akartam keverni a színeket. Ilyenkor 50-50% beállításnál egyszerre tolja a két extruder a két filamentet. Ez lett az eredmény:

Sem az extrudálás, sem a szín nem olyan, mint ha egy filamentet használna csak. De legalább különlegesen néz ki. :D

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#20333) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Na végre megjött a több hete várt PT100 amplifier board-om. Mondjuk időközben rendeltem NTC-t is, hátha hamrabb ideér, de már mindegy. Végre elkezdhetem összerakni a DirectDrive-ot. Egy kérdés azokhoz, aki rakott már össze ilyen kombót, vagy használ is: BMG+v6+Petsfang Duct. A v6 "feje", a kis hengeres adapter belemegy teljesen a BMG-be (mint itt), vagy kell közéjük valami közdarab (bowden)? Csak mert a kollégám, aki CR-10S-t használ szintén BMG+v6-al DirectDrive-al, igaz nem Petsfang Duct-al, ő valamiért nem tudta a v6-ot közvetlenül beletenni a BMG-be.

(#20334) kago akira válasza kago akira (#20331) üzenetére


kago akira
tag

Közben megjött a válasz, rendesen meg össze kéne szerelni a gépet. :C csavarokkal lehet állítani a görgőnél.

Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE RX580 - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D

(#20335) fape válasza kago akira (#20334) üzenetére


fape
senior tag

Igen elvileg eccentric nuts / excentrikus anya van amivel lehet közelíteni, távolítani a sínhez a görgőt.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#20336) Baaraanz


Baaraanz
tag

Köszi a segítségeket, végül kzkz által javasolt beállításokat használtam, de érdekes módon a függőleges falvastagság lemérve 1.25mm lett, dacára annak, hogy a tervezés alatt is és a slicer-ben is 2mm lett megadva neki. Merevségre elégnek tűnik így is, csak érdekes :)

Még egy kérdés merült fel bennem, miszerint mitől függ, hogy a kör végül hány oldalú sokszögként jelenik meg?
Alaplap, motorok, CAD SW, Slicer?

I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today

(#20337) fape válasza Baaraanz (#20336) üzenetére


fape
senior tag

Valszeg egy step kalibrálás kéne a Z-re, vagy esetleg az x,y-re is.

Sztem a legtöbbet a cad szoftver tudja javítani. Ha már a slicerben is szögletes, pl a preview, akkor tuti.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#20338) kzkz válasza Baaraanz (#20336) üzenetére


kzkz
őstag

Gondolom STL lett betallózva a slic3r-be, ott már az STL-ben eldől, hogy mennyire kör a kör :)
Szóval a tervező progi STL kimeneténél lehet szabályozni általában a felbontást, de pl. a Google Sketchup-ban a kör rajzolásakor kell megadni a cikkek számát. Ő valami default-ra beállítja, ami kis körnél jó, de nagynál már ilyen cakkos, ott kézzel kell feljebb állítani.
Designspark Mechanical-nál az STL export-nál kell a felbontással játszani, ott külön nem kell a körnél ezzel vacakolni.

Az viszont nem jó, hogy a falvastagság eltér a terv és a kinyomtatott között. Milyen slicer és beállítások voltak használva?

[ Szerkesztve ]

(#20339) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Rendelt valaki november eléjén a BIQU ali boltból bármit?

Megjött már?

(#20340) azbest válasza DrojDtroll (#20339) üzenetére


azbest
félisten

Több is van nekik... de amúgy a filléres hr4988 driverek megérkeztek szombaton. A jobb fajta driverek még nem, de azokat eleve 1-2 héttel később adták fel.

De amúgy a kisebb, követetlen dolgok heteket is állhatnak a reptéren, mindkét oldalon.

[ Szerkesztve ]

(#20341) Geller72


Geller72
veterán

Nekem a smootherek, és az automata szintező 11 nap alatt itt voltak.

E5-re melyik TMC driver a legjobb ár/értékben?

(#20342) zolko23


zolko23
csendes újonc

Sziasztok. Ender 5 elkopott az extruder fogaskereke így nem nagyon tolja az anyagot. Mit javasoltok, vegyek egy új extrudert mármint motor nélkül vagy csak fogaskereket? Most egy ideig orvosoltam a problémát a fogaskerék elcsúsztatásával hogy máshol kapaszkodjon az anyaghoz, de miharabb tartósabb megoldásra lenne szükségem. Meglepett hogy így pár hónap alatt lekopott egy sáv belőle. Most gondolkodom az ender 5 fejlesztésén ahogy egyre több az érdeklődő a modelljeim iránt így nem csak extruderre várok tippeket, bármi ami a minőséghez hozzátesz vagy tehet nyugodtan írjátok. Például gondolkodom teljesen új hotend-en is. Még a gyári alkatrészeken kívül mást nem próbáltam fúvókát is érdemes váltani? Válaszokat előre is köszönöm.

(#20343) Geller72 válasza zolko23 (#20342) üzenetére


Geller72
veterán

Én is itt szedtem össze ezeket:

-Mobo csere V1.3-ra pl. (BIGTREETECH SKR V1.3)
-Driver csere TMC 2208-tól pl.
-Én lecseréltem jobb adagolóra a gyárit.
-PTFE cső, Capricorn-ra cserélve, csatlakozók szintén.
-Smotherek beszerelése.
-Damperek beszerelése.
-Fúvóka, komplett fej csere, hot end csere.
-Hotend heating block szilikon cover, ha nincs rajta.

De én még amatőr vagyok ebben, a többiek kiegészítenek, ha van még. Szerintem ezeket jobb, ha megléped, aztán SW optimalizáció a kövi, ami fontos.
-Én PC tápot applikálok még, amin külön RAIL-en adja a kakaót a fejnek és az asztalnak. Kisimulnak a "tüskék" egyből, jobb, stabilabb, gyorsabb lesz a felfűtés, mint a gyári 360-as táppal. Nekem erre egy 550-es Chieftech van.

[ Szerkesztve ]

(#20345) Geller72 válasza belu91 (#20344) üzenetére


Geller72
veterán

Némi hézagot látok a csúcs közelében. :D. Ezt sablonokkal 3D nyomi nélkül is meg lehet csinálni, csak ki kell önteni. A többi (tető, stb.) úgy is előre gyártott.

(#20346) kzkz válasza Geller72 (#20345) üzenetére


kzkz
őstag

De itt sablon se kell...

(#20347) Geller72 válasza kzkz (#20346) üzenetére


Geller72
veterán

Úgy is néz ki. :D.

(#20348) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

P36.46 I5.55 D59.92

ezek normális PID értékek? :F

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#20349) Geller72 válasza Mr.Csizmás (#20348) üzenetére


Geller72
veterán

A PID-ezgetés már a drónoknál is szopás volt. :D.

(#20350) azbest válasza belu91 (#20344) üzenetére


azbest
félisten

10 egyszerű kockaházat nem nagy kunszt, a házgyárak is ontották ki a panelt. Az egyedi kialakítás tudja megadni az igazi árkülönbséget.

Nameg az sem mindegy, hogy hová kerülnek ezek. Mennyibe kerül, hogy tényleg engedjenek lakni benne. Múltkor néztem konténerházas videókat. És igencsak dobtam egy hátast, hogy az usában vannak államok, ahol a nyomorult semmi közepén lévő sivatagban 50 ezer dolcsi körül játszik csak az, hogy a hatóság hülyeségeinek megfeleljenek és még akkor nem épült fel semmi.

Amúgy persze, van benne potenciál, bár bizonyos értelemben a nagyobb építkezéseken most is gépből megy a beton, csak ugye a szerkezetnek kell fém váz is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.