Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Attól hogy letiltod az sli-t csak windows betöltés után fog kevesebbet fogyasztani.
Bekapcsoláskor hatalmas terhelést fog kapni a tápod, ha bírni is fogja, nem sokáig. -
gerisz23
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy beadta a kulcsot a kártyám.Ehelyett keresnék valami tudásban hasonlót(konfigom alul).Vagy esetleg szervízt.
[link]
Jelenleg ez a hiba,reggel kártya kivétel nélkül indult a gép,videókártya szoftver telepítés közben megállt,reset gombra nem reagált csak hosszan nyomott power gombra.
Ha cserélnem kell max 60000.
Star Trek Onlinera használom leginkább a gépet.Full HD felbontásban.
Köszi! -
envagyok
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Hát te tudod ....
Nekem van 2 hibátlan gtx690-em, de soha nem használnám napi használatú pc-ben.
Hibásért meg max 5k-t adnék.
Hidd el, az az eladó mindent elkövetett, hogy meg tudja javítani.
Mert jóval drágábban el tudta volna adni.
Ráadásul 450es táppal használnád
Sok szerencsét -
hszilard666
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ez egy 0ft os kártya. A 960 as 17.000HUF ba került, 43 ért meg verekedtek érte a vevők, fel sem fogtam.

Szerintem csak melegedési issue-ja van a kártyának. Megkínálom NT-H1 gyel, és talán jobb lesz. De ha nem, az sem baj, mivel SLI-s ITX konfigom lesz!
Alig várom!Ha körülnézünk a piacon akkor mit kell venni most budget szinten? Mély levegőt.
Arra kiváló lesz hogy kihúzzam vele míg beszakad a piac. Ha meg rámdöglik, megy a polcra. Már azért megéri hogy megnézzem hogy mutat a metalfish T60 as kuckómban 
-
GEIL
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Pffuu...a kis GTX960-at inkább hagytam volna a GTX690 helyett.
-
KAMELOT
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Azzal nem sokra mész mert a driver nem támogatja!
Hibás vga, sokat fogyaszt régi és melegszik. Semmit nem ér!
Mondtam 980 vegyél. Gyorsabb, jobb kevesebbet fogyaszt! -
Scarletiel
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
De most komolyan egy félig döglött kazánba való kártyát képes vagy megvenni? Te dolgod, de inkább mennél biztosra egy pár Mátyással többért...
-
dobolan
senior tag
válasz
Krisztián980
üzenetére
A GTX1660 egy játék kártya. Inkább egy quadroval mért össze a másikat. Nekünk van Inventorhoz ez is/az is. Ha nem renderelsz nagyon nagy poligonszámú testeket, akkor szerintem mindegy. Én jobbnak tartom az NV kártyákat, de ez személyes vélemény.
-
hszilard666
veterán
válasz
Lorden
üzenetére
lol, jolvan, nem lehetek szép is meg okos is!

Végül 25 ért lecsaptam rá, sosem volt még dual GPU-s ITX gépem!
Szerintem régebbi játékokhoz, (Skyrim, bf3, GTA V) csak nem lesz kevés! GTX 960 ról váltok és az jó volt ilyen ínséges időkben. De a legnagyobb sellingpoint számomra a megjelenés volt, nagyon bejön a kártya. 
-
Lorden
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Ez kb olyan kérdés, hogy megéri-e 25k-val begyújtani a hétvégi grillezés előtt
-
KAMELOT
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
GTX 980 70k környékén azt vegyed.
690 régi ne erőltesd! -
Krisztián980
csendes tag
Sziasztok céges gép összeállításánál egy pillanatra megtorpantam.
Az alábbi két videokártya közül melyik lehet jobb 2 illetve 3d autocad tervezésre?
játékra egyeltalán nem lenne használva a gép.
Asus GTX1660 OC 6GB GDDR5 PH-GTX1660-O6G videokártya
AMD Radeon Pro W5500 8GB GDDR6 128bit videókártya (100-506095)
egy i5 10600K processzorral illetve 32 gb rammal körítve használnánk a gépet.
tápot a videokártya ismeretében választok majd ki így arról nem nyilatkoznék.
Előre is köszi a gyors választ
-
hszilard666
veterán
válasz
Energie X
üzenetére
Huhehehe
Csak szeretném!Van egy buta ötletem!
Van az aprón egy hibás GTX 690 es kártya. A baja hogy a gyári órajeleken elhasal. Viszont underclockolva működik. Hangos és forró, valamint sokat fogyaszt. Tudok olyat csinálni hogy lekapcsolom az egyik GPU-t benne? Egyrészt azért mert az SLI driverek borzasztóak, másrészt azért hogy a 450W os tápom ne áldozza fel magát
Viszont gyönyörűen mutatna az ITX házamban! 
Grózi:
Az rekord lenne! Megtudná a volt barátnőm, büszkülne ezerrel!
-
kssvirag
tag
Az Msi z390 A Pro alaplamom , most néztem csak pci-e 3.
Mekkora hátrányt jelent ez a 4.0 pci-e szemben?
Van jelentősége? 6700 xt vagy a 6600 xt nél?És még annyi, jelenleg egy i5 9600k van a gépben, kevés nagyon ez a proci a 6700 xt hez? Vagy a 6600 xt hez?
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Viszont Aleska jól fut rajtad
-
omfgk
veterán
válasz
gezatata
üzenetére
Nem.
A 2 hűtés kb ugyanannyit tud. A TUF nagyon jól sikerült.
Ha Ventus vs Suprim lenne akkor simán azt mondanám ,hogy igen.
Viszont a TUF 3080-asra az egyik legjobb hűtés került.
https://www.youtube.com/watch?v=h3yJEy--Uyc&t=683s
A 3070Ti pedig ezt a hűtést kapta meg (teljesen ugyanaz). Nem a sima 3070-es hűtése van rajta (pedig az is jól sikerült).Power limit is ugyanott van. 330-340W. 2x8 pin.
-
nyul105
senior tag
Nem azért a 20fillérért, de itt nyugdijprémium és áfavisszafizetés után a ft megint a béka segge alatt lesz...
Bár lehet valamennyit visszaszednek a kötelező pcr teszteken, de jövőre se lesz kánaán, max a választásokig, ha valamit elcsalnak a számokkal...
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
MSI GeForce RTX 3070 Ti SUPRIM X 8GB GDDR6 440.000Ft
ASUS RTX3070TI - TUF-RTX3070TI-O8G-GAMING 400.000FtSzerintetek az MSI megéri a 40.000Ft felárat?
-
hszilard666
veterán
-
Grózi
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Aleskára is nagyobb esélyed van,mint a vga árak bezuhanására..
-
hahakocka
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
Ha használt lehet túl van hajtva, vagy valami elszaródott rajta. esetleg túl van árazva, ezekhez a karikhoz mérten ilyen árakkal. amiket írt a hozzászóló. nem éri meg egyáltalán! Gyengébb vétel így és maga a kártya ereje is gyengébb. Eleve új karikat, használt karihoz hasonlítani, s közel azonos áron, számomra sose volt egy okos dolog. Ilyenkor mindig az új kari éri meg ha 10-20e ft difi van csak s erőben akár jobb is az új, akkor meg főleg. 6600 XT igen a jobb.
-
hahakocka
őstag
válasz
üzenetére
A 2060 gyengèbb bőven ezeknèl a kârtyàknâl főleg ha hasznàlt így nem ajànlom űgy hogy alig olcsóbb. A 3060 se rossz főleg a DLSS S Ray tracing miatt de a legerősebb Karina näla 12-15%al jobb 6600 xt. 200e èrt most jó àron van S ott is van nâr FSR DLSS fèle megoldás
-
-
-
KAMELOT
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
780 ref is tökéletes.
Hírek [link]
-
Qtya123
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
"de azért hátha lehet már látni a fényt az alagút végén"
Az a fény a jelenlegi állás szerint egyre messzebb van sajnos. Ha találsz olyat, ami tetszik vedd meg.
-
KAMELOT
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Semmikor! Készülj, hogy drágább lesz! 780Ti mehet
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van!

Gyors kérdésem lenne:
Szerintetek mikor fog bezuhanni a VGA piac?
Tudom, senkinek az asztalán sincs varázsgömb, de azért hátha lehet már látni a fényt az alagút végén! 
A szitu a következő:
Lőttem egy Metalfish T60 as házat és a jelenlegi GTX 960 asom nagyon rondán mutat benne. Szeretnék bele egy referencia Nvidia vga-t, és beajánlott valaki nekem egy jó öreg 780 ast 50.000HUF ért. Tudom öreg kártya, sokat fogyaszt, meg hangos is, de imádom a ref. dizájn-t valamit szuperül passzolna a házamba is! Szerintetek érdemes lecsapni rá? Vagy várjak egy picit, lehet hogy lesz jobb ajánlat? A napokban volt az aprón 780Ti 50 ért, de nem hoztam el mert custom EVGA variáns volt, én pedig mindenképp ragaszkodnék a founders/ref. dizájnhoz.Köszönöm a tanácsokat!
-
V60
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék a konfigomba videókártyát venni. Alábbiakat szemeltem ki:
ASUS GeForce RTX 2060 DUAL OC EVO 6GB GDDR6 192bit (DUAL-RTX2060-O6G-EVO): 188.880
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING: 229.880FT
6600XT is megfordult a fejemben 200 000ft
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
Aláírásomban/adatlapomban olvasható
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1080P 75Hz Freesync
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játékra szeretném használni.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
250 000ft nagyon plafon.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Lényegében mindegy csak garanciális legyen! -
Pkc83
őstag
Itt a megoldás kérem.

-
xmacx
csendes tag
sziasztok!
bocs a láma kérdéséert, de egy régebbi alaplapba (GA-X48-DS5) amely pci-express 2.0-ás, lehet-e tenni 2.1 vagy 3.0-ás pci-expressz videókártyát?
köszi! -
V60
aktív tag
Sziasztok!
i9 9900K processzor mellé érdemes-e RTX 2080-at tenni vagy elég a GTX 1080 Ti.
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv Zola
-
válasz
Sub-S
üzenetére
Nyugi, nem fog a többség. Nincs szükség valamire, sőt, a mostani amellett, hogy teljesen jó, még ki sincs használva. Hát, venni kell egy újat-jobbat, ami "hátha" meghozza a kedvet a "kihasználáshoz" & ha ilyen árak mellett pörög az új-piac, az meg még igazolja is a gyártóknak, hogy korrekt áron mérik a terméket.
Cserélni, újat vásárolni, a pillanatnak élni. Így kell ezt mai társadalmi konvenciók szerint csinálni. Az élet minden területén

#155792 Pécsi gyerek: szerintem itt van a probléma a folyamatos "forgókészlettel" : )
-
ribizly
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Uram atyám!
Aztán meg kitalálják, hogy "chiphiány" van.
Igazából semmi gond nem volna, ha lehetne a gyártóktól közvetlen rendelni mindig 1-1 darabot (akár 1 hónap átfutással vállalva). Akkor szépen mindenki átállna a nem itthonról vásárlásra és annyi bánya pöröghetne felőlem a világon, amennyit az összes energiaszolgáltató elbír. Amennyi bevételük volt az utóbbi években, már igazán kitalálhattak volna valamit. -
KAMELOT
titán
Azért itt keményen tolták [link]
485.000---rx480 és 60.000 ant miner
-
Sub-S
senior tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Nem csak nekem káros hanem mindenkinek, jelenlegit se használja ki de venne egy újat.
Tökéletes felesleges, mint a mindenféle szükség nélküli telefon vagy bármi más évenkénti cserélgetése csak azért hogy legyen egy újabb.
Szomorú vagyok hogy magyarázni kell, én is tapsolok neked. Persze tudom, hogy erre senki sem gondol... -
Grave_444
nagyúr
válasz
Dißnäëß
üzenetére
120Hz semmiképp, 144Hz annál inkább.
Multura jól jön, de ahhoz teljesítmény is kell.
1060 6GB 60Hz-re jó lehet, 1650S-1660 azért elég drága, annyiért egy 1070 8GB tényleg jobb vétel lehet. Kérdés a garancia és a típusa.1660S-nél mondjuk elég lehet a 6GB, az ereje is ott fogy el, ahol a memória.
A 4GB már azért több helyen kevés lehet. (Persze a teljesítménye is egy 1650S-nek)FSP 600W nem túl konkrét, feltételezem jó minőségű darab.
Maga a gép elbíra felső kategóriás kártyát is.
-
-
törölt tag
válasz
envagyok
üzenetére
Nem végeztem %-os számításokat, már csak azért sem, mert ha xy-nál tönkremegy egy 100-150-200ezer Ft-os használt kártya, akkor őt sem fogja az vigasztalni, hogy de nem ez a jellemző, és ő csak pont abba a kisebbik %-ba esett bele akik így jártak, és a többieknél meg nincs semmi gond. Ettől függetlenül felőlem mindenki azt vesz amit akar, aki garancia nélkülit, ő azt, aki meg garanciálisat, ő meg azt.
Van 13-14 év körüli használt VGA-n nekem is (Sapphire HD 2900 Pro), ugyanilyen korú alaplappal, Samsung HDD-vel, mindegyik napi használatban van, és hibátlanok, viszont a mai alkatrészekre már egyáltalán nem ez a jellemző.
Legjobb példa erre a kb 20 éves Logitech egerem, ami 20 év után kezdett el duplán kattintani. Azóta másik 5 Logitech egér járt már nálam, de néhány hónapnál tovább egyik sem bírta. Kb ezt az irányt látom én a mai hardverek esetében, mintha a gyártók direkt arra törekednének, hogy még a garanciaidőt azért lehetőség szerint bírja ki a termékük, de annál többet ne nagyon, és ha tönkrement, vegyél újat. Aztán hogy ez szándékos-e részükről, vagy valami más egyéb dolog következménye, azt nem tudhatom. -
killbull
aktív tag
válasz
nubreed
üzenetére
Ma adtam el egy Gigabyte alaplapot amit 2008 ba vettem, hibátlan még mindig, nem az alsó kategória kell nézelődni, pl alaplapba az alsó kategórián nincs zárlatvédelem, közép kategórián meg van, felsőn is.
VGA ból ahogy láttad a videókat a Windforce az ebolát okoz, ugyan így van felső kategória Gigabyte: Aorus Xtreme Waterforce
Tier A High end (great PCB, hybrid/watercooled cards)Gigabyte: Gaming OC, OC Black
Tier C Midrange (good PCB, midrange cooler)Gigabyte: Turbo, Mini Itx OC
Tier E: Low end (hot running cards, can be solved with aftermarket cooler) -
envagyok
veterán
+1 a 10es sorozatot nagyon elb.szták
Zörgő, széteső szirszar ventik.
Msi gaming x viszont brutál jó volt. -
nubreed
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ezért lehet megköveznek engem, de nem baj, de én már régóta azt mondom, soha többet Giga semmiből, nem csak vga-ból.
-
kolopele
nagyúr
A 70 fok miért probléma itt egyeseknek?
Anno az 1080 Ti - m is 70-80 fok között mozgott, ahogy előtte a 980 Ti is (a jelenlegi 3080 - am is 70-75 fokos,) a mai napig gyönyörűen üzemelnek másoknál, még pasztát sem láttak. Tuning esetén van az, hogy jobban kell ügyelni a hőfokokra (pont mint a prociknál), mert ha olyankor magasra megy a hőfok akkor jön a throttling. Az már más kérdés, hogy a Giga sajnos az alja lett a VGA- knak, mert még ezt a 70 fokot is van hogy közel max. venti fordulat mellett produkálják, amik még sok esetben zörögnek is. Mondjuk egy jó hűtésű 120W TDP - s kártyának valóban 60-70 fok között kellene járni még fullon is, ugye ott kevesebb hő keletkezik. Emlékszem még az MSI Gaming X - re a Pascalos időszakból, egy 1060 63 foknál kapcsolt be, és 1000 rpm alatt forgott úgy, hogy 65 foknál nem igen ment feljebb. Hol volt az még a 85 fokos üzemi hőmérséklettől............
Jó hűtésű kártyát kell venni, nem véletlenül drágábbak, és nem kell szórakozni ezekkel a bizonytalan kimenetelű alulfeszelésekkel. -
Iramirez
senior tag
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Igen,egy fóliát telefonra,egy nagyon csinos kislány helyezte fel

De lehet,hogy nem erre gondoltál
-
killbull
aktív tag
A türelem nagy erény, engem is próbáltak betörni mert most olcsó de ilyenek láttán kösz nem!
[Gigabyte GeForce RTX 2070 Windforce RATTLING FAN NOISE FIX]
Amik itt ez alatt két videó van tekerj hangerőt fülessel vagy HI FI vel hallgatva!
[GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER WINDFORCE OC - работа кулеров]
[GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER WINDFORCE OC - громкость работы кулеров измерительным микрофоном]
Egyszerű kérdés vajon harveraprón miért van tele csomó Gigabyte Windforce VGA val? Na? Biztos mert olyan jó!
-
Skiz
csendes tag
válasz
killbull
üzenetére
Ezen a hátlapon jót nevettem,aztán a kihagyhatatlan ára miatt csak vettem egy ilyen Gigát.Vicces/szomorú hogy fullban le van takarva a kártya hátulja műanyaggal,semmi szellőzés.Feltételezem régebben az emberek és tesztelők felrótták miért nincs hátlap az olcsóbb kártyákon,hát tessék már van
Mikor szobában 28 fok volt akkor láttam 70 fokon"not good not terrible".Azóta kapott egy UV-t 0.893-0.912 V stabil 1920-1950MHz-en attól függ éppen belefér e a 100wattba.Gondolom garivesztéssel járna ha levenném még ha nincs is a csavarokon matrica. -
envagyok
veterán
válasz
üzenetére
Persze előfordulhat, de nagy részük user error, hibás táp, villámcsapás, koszos hűtő, kicsi ház, stb miatt van.
Illetve gyártási hiba miatt korán megjelenő meghibásodás miatt.
10-ből kevesebb mint egy tartozik a fentiekhez, és ha gondos gazda mellett kibírt 2-3 évet, és te is vigyázol rá, kisebb mint 1% az esély, hogy nálad elromlik.
És az 1% jóval kisebb, mint a 30-50%-os árelőny az új garis cuccok árához képest. -
törölt tag
válasz
envagyok
üzenetére
Nem, nekem nincs 600db-os gyűjteményem belőlük.
Viszont túlságosan sok VGA-t garanciáztattam már az elmúlt 2 évtizedben ahhoz, hogy egy VGA-t örök életűnek tartsak. Ne kérdezd hogy mennyit, fogalmam sincs, párszáz db-ot biztosan.
Manapság már a RAM-ok/CPU-k sem örök életűek, ezekből is simán előfordulhat garanciális probléma, nem hogy egy VGA-ból. -
killbull
aktív tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
"Kérdések :
- mennyire jövőtálló egy 6G-s kártya egy 4G-ssel szemben ?
- van érdemi különbség 6G helyett 8G-ig nyújtózni ?
- kell nekem a 120Hz moncsi ? (60Hz vsync: off-al elvoltam a múltban)"A Vram memória kérdés az a kategória hogy hajlandó vagy e lejjebb venni a textúrát. Egyéni kérdés van aki Highon játszik csak, az én véleményem Low preseten is nullába lőlek ha Ultrán vergődsz és pl pont a fű miatt nem látsz rám mert lenne esélyed látni de mivel Ultrán vagy nem látsz én meg igen!

Itt fontos a PCIe slot, ha olyan kártyát veszel pl PCIe 4.0 x8 as kártyát (RX6600XT) veszel akkor a slotod miatt ami mondjuk PCIe 3.0 alapból kevesebb lesz az fps ed, lehet nem laggol meg meg se reccsen de akármit játszol nem fogja hozni azt az fps t amit PCIe 4.0 ba hozna.
Valakinek nem számít 10% fps minusz!
Valamint ha betelik a VGA n a memória akkor a PCIe sloton keresztül fog kommunikálni, és ha régebbi az alaplapod mint amit írtam ilyen x8 as herélt kártyát veszel akkor is lassulni fogsz, ez a lényeg hogy PCIe 4.0 ba PCIe 4.0 való, de ha x16 sávos a VGA akkor az még elmegy, csak x8 ne legyen!
Szóval ha betelik a Vramod akkor memóriából fog elvenni, és ha van elég akkor miért ne, nem fogsz laggolni a mai gépekkel. DDR4 ed van akkor az full tökéletes.
Nézd végig hogy mivel akarsz játszani! Youtube, beírod a játék nevét, mellé a VGA nevét és keresel, akár a processzort is mellé írhatod.
pl: I5 8500 GTX 1660
Olyan videót keress ahol paraméterezik a bal felső sarokban az értékeket, Vram használat, CPU használat, Memória használat. Ebből látod mennyire fogja meg az adott játék amit venni akarsz!
Nagy fps szám 120 - 144 - 160 - 244 csak FPS játékokban számít, ha 60 Hz en játszol akkor egy 244 Hz es monitoros ráadásul még ha fiatal is a játékos, nullába fog lőni mert többször lát téged adott időben ezért jobban tud célozni. Pl egy kapáslövés vagy mozgó célpont lekövetése te 60 fps el látsz 4 képet ő meg 4x akár 8x annyit és ebből fakadóan több információja lesz mire lőjön.
Ha meg budget vagy és a játékélmény a lényeg 60 Hz is elég, Jocónak lehet 1,5 millás gépe ha te skillből 60 Hz en nullába lövöd full lowon!

Kb ennyi!

-
killbull
aktív tag
-
killbull
aktív tag
válasz
Dr.Neelix
üzenetére
Kérdés használt vagy új!
[https://www.gpucheck.com/gpu-benchmark-comparison]
Itt összebírod rakni a configot és nézegethetsz fps értékeket és magát a VGA t is melyik szimpatikus!
Vigyázz a használt kártyákkal mert nemrég fejezte be az AMD is meg az NVIDIA is támogatni driverből a régi VGA kat.
-
killbull
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
Így igaz, nekem ATI 3850 óta vannak VGA im, egyiket se sikerült kinyírni, és amit az elvtárs is írt nem kell rommá OC zni, rendesen szellőző házban ha kis pénz kis foci van az is elég ha 2 - 3 havonta kifújod meg óvatosan porolgatod le ahol tudod ecsettel meg ahova betudsz fújni.
Egy 12 cm es ventilátor a minimum minden házba ami kihúzza a meleget.
Egy kis flexelés!
Most vettem 2 ipari 12 cm es 24 Voltos ventilátort, cserélhető csapágyas 7 Volton használva csak egy laza 3 fokot de mernék 5 fokot is írni hogy lejjebb ment a házam hőfoka és ez mindennek jót tesz.Igazából az ilyen 75 meg 80 fokon működő VGA k szoktak hamarabb halni mert 80 - 85 fok közelében már maga a GPU vesz vissza védelem érdekében!
Ezért kell ASUS ROG STRIX, MSI GAMING X, SAPPHIRE PULSE vagy NITRO+ t venni és nincs probléma!
Pont az ilyen Gigabyte VGA k amiknek a hátlapja műanyag és fűti magát a kártya, nemrég röhögtem Redditen egy emberkén hogy levette egy ilyen műanyag hátlapos VGA ról a hátlapot és minimum 10 fokkal alacsonyabban ment a VGA ja!

-
Dr.Neelix
újonc
Sziasztok!
A gép amibe videokártyát keresek a következő.
HP Compaq 8000 Elite (2010-es gép).
Jelenleg 4 GB (DDR3) van benne ezt fel fogom bővíteni 8 Gb-ra.
Kap egy SSD-t.
A processzor Core2Duo E8400 6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB.
A monitor 17 inch 1280 x 1024.
Melyik lenne az a videokártya ami ehhez a processzorhoz illene teljesítményben.
Lehet Nvidia és AMD is.
Nem célom mai játékok futtatása.
Amikkel játszani szeretnék: Half-Life 2, Portal 1-2, Far Cry 1, Diablo 3, Shadow Tactics: Blades of the Shogun (bár ehhez lehet már kevés lesz).Köszönöm a válaszokat.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
vmi normálisabb árú használt nVidia-val szemezek fullhd játékra, később 1440p medium-ban nagyjából, nem vagyok háklis a grafika minőségére..
Perpill 1060-1650 SUPER-1660-akkal szemezgetek.
Kérdések :
- mennyire jövőtálló egy 6G-s kártya egy 4G-ssel szemben ?
- van érdemi különbség 6G helyett 8G-ig nyújtózni ?
- kell nekem a 120Hz moncsi ? (60Hz vsync: off-al elvoltam a múltban)Fura nekem ez a 6G.
BF4, BF1, BF V, Counter-Strike, amik így masszívabban ... semmi Crysis vagy egyéb. Viszonylag be vagyok állva ezekre.
Gondolom itt is főleg a Battlefield lesz nagyjából.nVidia kötött, AMD kizárt, virtualizálni fogok GPU-t..
(Vagy nyújtózzak 1070/8G-re ?)
Látva az előző beszélgetést:
- Thermaltake Core V31
- 2x16G DDR4
- ASUS B550M-PLUS
- R7 5800x
- FSP 600W -
Qtya123
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Valahogy sokan még mindig ott tartanak, hogy a processzor meg a vga adja a teljesítményt, így csak azzal foglalkoznak, míg a tápra úgy tekintenek, hogy hát az nem ad + FPS-t, így jó bele az olcsó is.
Aztán eszükbe nem jut, hogy rábízták a teljes konfig életét egy gagyi tápra.
Néhányan meg annyit néznek rajta, hogy hú azon is biztos a minnél magasabb szám a jobb, így kerülnek a gépekbe az 1000-1200 W-os tápok, amelyeket fele annyiért vettek, mint mondjuk egy 750 W-os Seasonicot. -
KAMELOT
titán
válasz
Scarletiel
üzenetére
+1
3 dolog amivel kell kezdeni....Táp, ház, monitor. Utána lehet építeni! -
jokeph
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ezt 1:1-ben adom, mennyi hasonlóval találkoztam már...
-
Scarletiel
őstag
Mondjuk sok gép amit látok videókban, ismerősöknél, hát finoman szólva se csodálkozok, hogy tönkremegy. Mai napig sajnos az a felfogás a legtöbb embernél, hogy inkább vesznek egy RTX 3090-et meg egy I9 11900K-t (most csak mondtam egy számot) és beleteszik egy 6000 ft-os házba amire ha ránézek is elhajlik a lemeze. A kedvencem mikor hasonló konfighoz hozzá tesznek egy Codgen tápot mert azon is spórolni kell. Ledes venti azért legyen mert az menő, viszont kábel management az nem létező, csak be van hányva minden a gépházba. Pár hónap után meg marékszámra lehet szedni a szöszt, port a gépből.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Alig várom!
Arra kiváló lesz hogy kihúzzam vele míg beszakad a piac. Ha meg rámdöglik, megy a polcra. Már azért megéri hogy megnézzem hogy mutat a metalfish T60 as kuckómban 

Meggyi001