Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz koko52 #134649 üzenetére
A belépőkategóriájú TUF cuccok erősen kerülendők (szinte mindenben), mint ahogy ezek is. A mini ventik és a hőcsövek hiánya szinte "garantálják" a nem túl halk működést.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
koko52
nagyúr
válasz chopin42 #134654 üzenetére
Nálam az ASUS egyre lejjebb ássa magát. Nem ez az első húzásuk.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
Ha csúcs értékben ennyi, az okés. Tipikusan 150-180W között eszik nálam a sima Nitro undervoltolva, enélkül +20W magassága.
Ha korlátozod a MAX FPS-t pl. 60/75-re, akkor esik még a fogyasztás.
Melegedésre nem panaszkodom, jól (át)szellőző házat meghálálja.
FHD-ban furmark alatt max 70 fok. Tegnap nyaggattam GTA V alatt, 4K high-on, ott is tartotta a 70-72 fokot, de ehhez már 65% köröl tekerte a ventijeit - itt azért már van hangja.
FHD-ban játék alatt (maximális terhelés) 60-65 fok között van, 40%-os ventifordulat maxokkal, a VGA saját ventiprofillal dolgozik nálam, terhelés nélkül ha visszaesik a GPU 50 fok magasságába, leejti a ventifordulatot nagyono kicsire, illetve adott GPU hőfok alatt fan stop megyen.
MSI AB-ban és az adrenalin driverben tetszőlegesen lehet tekergetni a venti görbéket.
A BIOS_SWITCH a VGA-n nekem OC állásba van kapcsolva.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
jonnyjoker01
veterán
válasz kolopele #134500 üzenetére
Az viszont már nagyon kimegy a keretemből... Rengeteget tényleg nem játszanék időhiány miatt, úgyhogy nem hiszem érdemes lenne rá költeni. Szerintem maradok valami olcsó használt kártyánál amivel tudok játszani a mostani szeretett játékaimmal (GTA V, Noita, Valorant, Ori 2).
Cyberpunk 2077-hez meg majd használom az Nvidia Geforce Now-t (hivatalosan megerősített, hogy elérhető lesz a megjelenés napján), mivel single player játékról van szó, az a kb. 40-50 ms input lag egyáltalán nem lesz zavaró, főleg hogy RTX képes bivalyerős kártyát adnak havi 5 euróért. A grafikától nem látom majd az input lagot
Üdv. Johnny
-
BerserkGuts
őstag
válasz #66926208 #134647 üzenetére
Vegyél a házba belülre 3db 120mm-es ventit probléma megoldva bármilyen szar hűtésű kártyára
[link]
Nekem is egy gyengébb ventusXs van most már magasabb frekvenciát bír alacsonyabb hőfokkal és OC-vel is csak 58 max12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
-
Grózi
veterán
Ártól,garitól elvonatkoztatva 2K-ra 1660S vagy a 1070 jobb választás?
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
yrkalla1
csendes tag
Köszi, igen, én is azt találtam a neten:
ASUS GTX 1650 Super STRIX OC32°C27 dBA57°C32 dB
ASUS GTX 1650 Super STRIX OC (Quiet BIOS)45°CFan Stop61°C28 dB
EVGA GTX 1650 Super SC Ultra45°CFan Stop64°C38 dB
Gigabyte GTX 1650 Super WindForce OC46°CFan Stop64°C38 dB
MSI GTX 1650 Super Gaming X51°CFan Stop62°C27 dB
Zotac GTX 1650 Super Twin Fan35°C30 dBA72°C41 dB
Palit GTX 1650 Super StormX OC31°C29 dBA63°C36 dBA -
MZsoltee
veterán
válasz yrkalla1 #134669 üzenetére
Palit GTX 1650 Super StormX, olcsó és jó. Már amennyire egy 1650 super jó. Egy ilyen fogyasztású vgara, ha van normális borda fölösleges a 2 venti.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
mzso
veterán
válasz Pécsi gyerek #134664 üzenetére
Teljesítmény vesztés nélkül lehet jelentősebben is faragni a fogyasztásból?
-
kolopele
nagyúr
Kicsi az esélye. Legutóbb kíváncsiságból megpróbáltam alulfeszelni a 2080 Ti - t, szinte azonnal hibázott. A legtöbb esetben jól be vannak lőve a gyári feszek, persze az AMD kártyái esetében van, hogy jelentősen túl vannak lőve, de ők mindig is erről voltak híresek. Amivel játszhatsz, az a power limit csökkentése, 100 - ról leveszed mondjuk 80 - ra, és futtatsz egy játék benchmarkot, mennyivel lett kevesebb az fps - ed. A fogyasztás 20% - al csökkenni fog, annyi biztos, a teljesítmény ellenben nem biztos hogy jelentőset.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Balazska90 #134673 üzenetére
Pont ezt mondom, az AMD kártyái túl vannak feszelve általában, biztos ami biztos alapon. A zöldek esetében ez nem igazán jellemző.
-
Paxker315
addikt
válasz kolopele #134674 üzenetére
tekintve, hogy a zöldek újabb kártyáit %-osan jobban alul lehet feszelni, mint a navikat, ez a így kapásból nem helytálló TÚl nagylelkűek a gyári bios-ok, mostanában az Nvidiánál is, azok is nagyon hálásak tudnak lenni Pascal-Turing különösen, mind hőfokban, mind wattban többet nyerhetsz, mint AMD esetén. Így szerintem az nvidiával különösen megéri foglalkozni, mert van bennük potenciál
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Én most raktam össze a lányomnak szülinapjára egy rx 570-el egy gépet.A topikjában segítettek a feszcsökkentésben/beallításban.Most 120 watt helyett 80-85 watt játékok alatt,70-73 fok helyett 62-65,venti 1100-1200 helyett 750-800.Az FPS meg ugyan abban a játékban pl 55 helyett 50.De ez extrém visszafogása a kártyának,kicsit kevésbé visszafogva kb 1-2 fps a difi,aki azt látja annak gratulálok
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
Sokszor felmerül a topikban... [link]
Talán valakinek jól jön.[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Grave_444
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #134676 üzenetére
Tehát kapott egy 1050Ti-t.
-
cintula187
addikt
válasz Pécsi gyerek #134491 üzenetére
1660S felé hajlok.
Viszont az alábbit meg tudjátok erősíteni? [link]
Asus VP247 freesync -es és a link szerint DP kábellel működik Nvidia kártyával is?Illetve, hogy az EVO [link] kompaktabb kialakítása miatt aggódok, hogy jobban kell pörögnie a ventiknek ezáltal hangosabb lehet nekem. (jelenleg az XFX RX470-em is hangos ha 60% körül teker)
MSI [link] hűtését dicsérték itt is, megéri a felárat? (és LED se kell nekem rá)[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
MZsoltee
veterán
válasz cintula187 #134680 üzenetére
Monditor függő, de elvileg működik.
Ha netről rendeled, akkor el tudsz álni, ha nem tetszik a vga. A gainward ghost ajánlható kevebb, mint 90k és halk, járt nálam. Nem adnék ki ennyivel többet fölöslegesen.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
HaZsolt
őstag
Erre a kérdésre tudtok válaszolni? A hdmi topik sajnos elég kihalt és már napok óta várom a választ, fontos lenne.
-
nagyúr
válasz kolopele #134672 üzenetére
FPS limitálással is lehet szépet fogni a fogyasztáson/hőtermelésen.(#134684) cintula187: hasznos oldalnak tűnik, bár szerintem nem nekem szántad. egy HSZ-el feljebb.
Azért én is THX![ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
cintula187
addikt
-
veterán
válasz HaZsolt #134682 üzenetére
ez inkább htpc kérdés szerintem.
HTPC topic
UHD lejátszós topicItt egy cikk, ezt lehet érdemes átfutni: Minden, amit tudni szeretnél a HDMI kábelekről
solfilo
-
phaseOne
tag
Sziasztok!
Egy 2060 vásárlásán töröm a fejem, de közben megneszeltem, hogy a az Ampére sorozatot szeptemberben mutatják be, és potenciálisan 50%-ot rá fog verni a Turing sorozatra. Vajon mikorra várható ebből 3060?
Mekkorát eshet a 2060 ára az év vége fele? Nem volna jó befürödni egy ilyen drága cuccal.
Esetleg a 2060 Super várható hogy jobban tartja az árát? -
-
BerserkGuts
őstag
válasz phaseOne #134686 üzenetére
Mekkorát eshet Semekkorát azt ugyan azon az áron szokták boltból adni jópár évig na meg a középkategória 3060 idén biztos nem lesz előbb a 3080ti meg felsőkategóriát szorják ki.
A használt piacon meg szokás 5 max 10e forintot engedni a gari nélkülire is akár12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
phaseOne
tag
válasz BerserkGuts #134695 üzenetére
"A használt piacon meg szokás 5 max 10e forintot engedni a gari nélkülire is akár"
Nagyon igaz. Ezt most teljesen patológiás jelenségként élem meg, főleg ha nem így lesz fél évvel az után hogy magam is vettem egy jó GPU-t Mégis hogy a fenébe tartják így az árukat?A kommentjeitekből azt szűröm le hogy nem érdemes nagyon izzadni a témán.
-
phaseOne
tag
válasz Pécsi gyerek #134694 üzenetére
Köszi a linket, itt aztán van tipp nem is kevés.
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Mivel még nem vettem videókártyát, így újra itt lennék a kérdéseimmel.
Először használt kártyában gondolkodtam, de látva a nevetséges árú használt piacot, inkább új kártyában gondolkodok és a kiszemelt a 1650 Super lenne.-Milyen hátránya (esetleg előnye) van az egy ventilátoros verziónak a két ventilátorossal szemben (vagy csak a méret a különbség)?
-Van különbség gyártó és gyártó között (pl. MSI-Gainward) vagy nyugodtan megvehető egy kevésbé neves gyártó kártyája?Előre is köszönöm a választ!
S3x, hifi & rock and roll
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- DIGI internet
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest