Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz
yusukee
üzenetére
Konzolvilágnál még 323ezer Ft még a 5070ti gigabyte windforce. Én azt venném hirtelen amíg még van, ha nem jön be a hangja vagy ilyesmi max vissza küldöd.
A többi 360 körül indul. Akkor már valami combosabb példányt vennék.
5080-akra rá kerestem, 500ezer-ért mennek. 170ezer ft-tal biztos hogy nem jobbak. De még a 100 ezer Ft-ot se indokolja a 10-20%.
Viszont ha van rá cash és kitudja mi lesz a köv 2-3 évben az biztos a legidőt állóbb megoldás. -
_drk
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Asus Prime 340-ért konzolvilágnál.
Vagy PNY-t 345-ért. Nekem bevált.UV és 60°C felé nem is megy. De nagyobb Tuninggal is 70-nél meg áll, akkor már legalább kicsit dolgozik a kártya és a hűtés.
Ha nagyon tuningolnál akkor kell a drágább kártya.Sff-et valamiért én se vennék, de sokan megvoltak itt elégedve azokkal is.
-
_drk
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
9060xt giga gaming is tök jó 150-ért.
-
_drk
addikt
válasz
allein
üzenetére
Driver támogatásod nem lesz olyan jó. Ha az erő kezd majd el elfogyni akkor hasznos ha legalább szoftveresen jól működik.
Már most variáltak az FSR elnevezésen. Ez a jövőben mit jelent a régebbi szériákra nyilván senki nem tudja, valószínű még ők se. Én nem vennék csak kurrens terméket AMD VGA-ból. -
_drk
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
Én mint nem kompetens a témában annyit veszek le ebből az Nvidia VS Radeon témából, hogy a Radeon baszakodósabb tud lenni.
Alapból ha már PC-d van, tudod hogy sokat kell vele néha mókolni. Bezavar a Windows, új driver miatt beállítás szórakozik. Valami játék nem indul, vagy nem úgy akar menni.
Aki sok éve használ PC-t szerintem tudja miről beszélek. Aki nem az hazudik vagy élvezi is, hogy állandóan baszakodni lehet valamivel.Na a leírtak alapján, sok negatív komment általában ebből áll, hogy a Radeon háklisabb. Lehet egy játékkal több beállítást kell kipróbálni. Az Nvidia-val kicsit smoothabb a dolog.
-
_drk
addikt
válasz
bandi20
üzenetére
2 év múlva amúgy is kéne cserélni, nem értem a gondodat.
Jobb vétel a 9070, tovább is fogja bírni, de ezt is adjátok majd el ha már csak egy év gari van rajta, megveszitek az új generáció Középkategóriás kártyákat, kb 50-100 között kell rádobni, így fele-harmada áron tartod életben a gépet. -
_drk
addikt
Cpu-t lezárod egy vizes blokkal, vagy ráraksz egy hatalmas 2 ventis hűtőt. De Amúgy is első ventis házat kell venni, az meg elfújja onnan amúgy is a meleg levegőt.
Igazából ezt a kis és kompaktabb házak szívják meg csak. De oda meg ne akarjon az ember erőművet.
Én is ezért cseréltem most házat.deathcrow42:
Az nem lehet, hogy az a két legnépszerűbb AMD VGA ami egyébként jó meleg is úgy alapból, amit aztán be tesznek minden féle házba is és aztán csodálkozunk, hogy leégnek?
Meg hát legolcsóbbak is és így egyértelmű, hogy nem a legjobb a kialakítás, az nyilván benne van. -
_drk
addikt
válasz
bviktor93
üzenetére
Hát pedig az a monitor azt a kártyát szeretné.
9060xt annyira még nem is nagy előrelépés.Most megint olyan idő van, hogy kitudja mi lesz. 2027-es pletykát írt most valaki másik topikban.
De ilyenkor mindig a gyártó a kérdőjel, hogy tudja növelni a gyártási kapacitást. -
_drk
addikt
válasz
Pendragon911
üzenetére
3 év múlva egyik se igazán lesz jó. Pl a 3080 erőben a legjobb lenne, inkább mint a 6800-as, azt tuti nem venném.
De ezek akkor már neccesek támogatás szintjén.9060xt inkább már, de itt se lenne sok elvárásom, hogy 3 év múlva milyen lesz.
-
_drk
addikt
válasz
deliceN
üzenetére
Szerintem meg ér, ha van rá kereted.
Nagyon jó kártya.
5070Ti jelenleg a biztonságos és nyugodtság vásárlása. Van elég Vram, power is van, de még annyira nem túlárazott.
FSR mennyire lesz támogatott még az jó kérdés, 1-2 év múlva UDNA konzolostól mindenestűl, tehát a mostani RDNA4-et azaz 9060-9070XT, kb úgy fog járni mint most az RDNA3. -
_drk
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Éppen VGA cserénél megteheted. De komplett gépnél nem...
Én Augtól néztem nézegettem kb mit kéne és hogyan a nulláról. Árakat kb szept-okt.
VGA is össze vissza ugrált, 5070 kb 240-260 között, most nagyon bestbuy 215-220 körül.
9070 nem is tudom mennyi volt, de 9070xt 300 körül volt, most 260 akár.
De meddig vársz? Meddig megy le és mi a jó akció. Pont ezt kérdezik itt sokan.
Én valahogy megéreztem, hogy az 5070Ti 340-ért már jó. Ha most az is 300 lenne, hát így jártam...De ügye többi alkatrészt egybe vesszük általában.
CPU 7800x3d ára egyik hétről a másikra 130-145k. A 80 ezres 7700 eltűnik és megjelenik 100-ért, most 90 talán, de ha ránézek lehet megint más.
Alaplap +10ezer egy hónap alatt, mióta megvettem.
Aztán utolsó este vettem ramot még 54 volt a Corsair. Előző héten még 50.
Ezt úgy hogy napi szinten néztem, és kiszámolhatatlan.. -
_drk
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Elgondolkoztam egy fehér builden mikor raktam ossze mit kéne venni. Az összes alkatrésznél minimális vagy nem is volt felár fehér VS bármiben.
De a VGA-nál legalább 50 ezer volt. Persze azóta volt már akciós 9070Xt fehérben, de mikor néztem mind sokkal drágább volt. -
_drk
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Na ez!
Nálam a TUF márka mint név, meg design elérte, hogy véletlenül se érdekeljen. Ugye alsó kategóriát szidják sok helyen, a ROG meg nevetségesen túlárazott..
Gondolom a COD...
Pedig Én mindig megvoltam az Asus-sal. 13 éves Asus 660 Ti-t, most pakoltam anyám gépébe, boldogan megy. Asus monitor használtam, strix claw egeret is 10 éve használom. Anno szerintem alaplapom is volt már. Tehát sose volt bajom a márkával, de most az új gépnél fel se jött, hogy bármiből Asus legyen... -
_drk
addikt
válasz
matebabaja
üzenetére
Mid van most? Mennyit és mivel játszol?
Az a 24gb Vram jelenleg overkill. 16 is bőven elég, ahol az már kevés ott más gondok is vannak optimalizáció terén.A superek meg amennyi pletyka volt már én nem foglalkoznék velük. Most is valami 26 Q3-ra mondják ami már nyár vége vagy év vége, nem is tudom hogy számolja Nvidia. Amikor 27 tavasszal már érkeznek az új kártyák....
De a jelenlegi RAM helyzet is biztos érinti őket is.
Én már tuti nem várnék. -
_drk
addikt
válasz
akos_ur
üzenetére
215-ért meg már 5070 van Alzán. Az a 30ezer már totál megéri szerintem és akár 1440p 60fps-re is felválthatsz.
Én elállnék és azt venném.Coolpet.
Rosszkor vettél nem is igazán jót. PC építésnél mindig jelen van, csak utólag lehet tudni, hogy jó vagy rossz döntést hoztunk. Pl AM5 előtt egy évvel venni AM4-es konfigot se lett volna jó venni.
Új gennél is érdemes várni. De pl az évben eddig a RAM árnövekedés előtt már tökre megérte. -
_drk
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Én teljesen egyetértek a géposszerakós topik mentalitásával, hogy 2025ben már AM5 konfig kell, főleg egy jobb videókártyához.
Most raktam össze az 5070Ti-hez a 7800x3D procis gépet és sokkal fluidabb az egész. Eddig Ryzen 5600 volt.
Minimum FPS-t nem néztem benchmarkolva, de 50fps és 50fps között valami hatalmas a különbség. Tehát nagyobb felbontáshoz is kell a jobb proci.Láttam másik topikban, hogy 5800x3D procit keresel, írni akartam, hogy az eléggé zsákutca, de inkább nem szóltam bele, meg amúgy is gyorsan rájöttél magadtól. Fele annyiért teljesen valid lenne.
Most egyedül a RAM árak miatt megfontolnám, hogy betegyem egy időre, de lehet az is csak drágább lesz. -
_drk
addikt
8GB VS 16GB BF6-ban, 9:22 de inkább 10:40 körül.
Hardverunbox CPU teszt végére tette ezt be.
Felére esik ha megtelt a VRAM. Lehet ez még kezdeti optimalizácio kérdése de érdemes erre odafigyelni. -
_drk
addikt
-
_drk
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ott van 9060XT 16gb(egyébként a 8gb-os is egész jó, elveri az 5060-at, valamiért itt a fórumon az elfelejtett kártya.)
Full HD meg van, a nagyobbal még 1440p is. Ha 90-100fps-sel viszi a címeket akkor pár évet meg biztos kibír.
5060 az mint legolcsóbb és elfogadható van jelen, 5060Ti szerintem túl árazott.De most az, hogy drága a belépő az ilyen. Egy 1660-al is vígan el vagy évekig ha a 2010-es évek játékait nyomod.
De vehetsz PS4-et/Xbox one-t 60 ezerért és azzal is vígan el vagy. 150-220 körül kurrens konzolok ott vannak, mindent is visznek teljesen emészthető teljesítménnyel.Ha ennél nagyobb teljesítmény kell akkor tényleg 5070/9070 250 ezerért + ugye az egész konfig. Nincs belépő szint vagyis inkább nem éri meg, PC-n a haladó éri meg de sokkal többet is kapsz.
Jah ha új játékkal akarsz, vagy sok FPS-t azért fizetni kell? Sajnos mindenhol ez van. Egy hambi, a Telefon drágább, kocsi drágább, lakás drágább, minden drága! -
_drk
addikt
válasz
Mackósajt
üzenetére
https://oaziscomputer.hu/termek/36668/sapphire-pure-amd-radeon-rx-9060-xt-gpu11350-02-20g
Ez 160 ezer. 16gb-os.
De van 3 ventis powercolor 166-ért is Oazisnál. -
_drk
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha egyáltalán lesz szuper...
-
_drk
addikt
válasz
F.B.I.
üzenetére
De Ryzen 5600 és RX6600 már 100k környéke és még mindig kell egy csomó dolog: alaplap,ram, táp, még SSD.
AM4-es konfigot már nem érdemes építeni alapból, elment 200 ezer Ft és van egy 4 éves konfigod.
Jó áron apróról amúgy még okés, de nagy átlagban nem annyiért hirdettek mint te.

-
_drk
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
XSS is ott van, anno voltak jó akciók. Konzolos topikban azt ajánljuk koca gémernek vagy ha kis gyerek akar próbálgatni dolgokat. Persze gamepass-szal.
Nintendo drága azért erre.
Vagy használtan PS5 és PS+ extrával egyből rászakad egy kazal játék.
Ekkora keretből jobban megérős. -
_drk
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Igen, a belépő kategória ma már a konzol. RX 6600 és a köré gépet építeni, gondolom az is 4-5 éves gép HA-ról. Elmegy 150-200 ezer Ft és 1-2 év múlva megint ott van hogy sehol.
Vagy elromlik vagy megint nincs teljesítmény, ami igazából már most se sok van és Ez a legidegesítőbb az egészben, hogy lehet spórolunk de közben ez kidobott pénz. -
_drk
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Igen, én is azt látom mindenhol, hogy már most az a terv.
Nem is csoda, Best Buy lenne 550-600 körül, teljesen jó kártya az, csak a Vram miatt kérdéses a sima, amit pont orvosol.
5060ti gyenge is és túlárazott, 5070ti meg már kiesik a büdzséből, ugye minél olcsóbban kéne minél jobb kártya.
Itthon a 240k-360k között van egy 50%-os fel ár és ugyebár minél drágább annál nagyobb az érték vesztes is később.
De ha meg több mint 300k lesz, akkor megint hülyeség azt venni a 5070Ti ellenében ..9070 és XT-ről nem is beszélve... -
_drk
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Azon én is sokat gondolkoztam, de az a baj, hogy az egész még csak pletyka alapból. De valószínű megjelenik ünnepi szezonra, de akkor egyáltalán lesz-e és milyen áron. Eddigi tapasztalat alapján is kell legalább pár hónap..
De amúgy ez 240-ért Best Buy, ahogy nézem a különböző csatornákat nagyon kelendő lesz a 18gb Vram miatt.
De valószínűbb egy 300 ezres árazás és akkor meg már inkább 5070ti. -
_drk
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
5070 Szerintem se éri meg a +100 ezer, főleg hogy akkor már ott vagy az 5070ti nyakán.
5070ti- nél viszont sok évre és ha a design is kell már egyéni preferencia. -
_drk
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Gép összerakós topik.
Ekkora keretből egy 5070 már nehezen jön ki ha minden másra csak 200 jut. Meglehet oldani de necces és kompromisszumos.
Inkább 9060Xt 16gb 150-160 körül, és marad 300 vagy nem is kell annyit költeni mindenre másra. Később meg majd csak VGA-T kell cserélni. -
_drk
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
2025 q4-re is mondják a supereket, vagyis ünnepi szezonra. (Sok értelme nem is lenne január-februarba kiadni). Tehát 3 hónap, aztán persze bejön a baj, ha nincs készleten meg MSRP+20%on adják, lehet elérni a 330-at, ahol már majdnem 5070Ti van...
Én is ettől félek, hogy 5070super nagyon kelendő lesz mert ott van egy nagy gap. Jövő év eleje meg messze van. -
_drk
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Gondolom a nagyobb teljesítmény miatt, nagyobb fogyasztás együttesen nagyobb melegedés miatt kell a jobb hűtés.
Ha nem így lenne mini PC-be gyártanának keveset fogyasztó kis kártyákat. Vagy ha a gyártók nem is AMD/Nvidia-nak biztos meg van az indoka mert piaci rés van itt.Amúgy engem nem zavarnak, sőt tetszik is, biztos van benne marketing is, de sok pénzért kapok egy nagy téglát.
Inkább az zavar amikor a nagyon kicsi alaplapba teszem. -
_drk
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Amúgy budget opciónak ott van a 9060XT 8gb-os. Most rákeresve árukeresőn egy árban van nagyjából az RTX 5060-nal 130 ezer környékén.
Viszont nyers erőben meg jobb. -
_drk
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Azt én is kérdezni akartam már hogy a magyar boltokban is hogy vannak ekkora ugrások az különféle modellek árában.
Az említett Zotac 5070 235-300ig mozog, de ez mindre igaz és nem ilyen 5-10e Ft, hanem akár 50e is...A 5080at igazából senki nem érti. Ennyiért nem is ajánlott, de újként annyi teljesítménnyel csak az van. Tehát kb ez lehet az indok.
A várás meg mint mondtam relatív. Azért nem a 60xx-et várom, hanem a supereket. Addig meg ott a PS5, amivel 4 éve elvagyok, van is még mivel nyomni. Csak már nagy a minőség romlás.
-
_drk
addikt
válasz
BigBear
üzenetére
Ez most azért faramucibb mert Nvidia- nál van egy 150 ezres ár rés. Persze ott a másik oldal, csak ha DLSS kéne, azért az FSR még mindig nem annyira támogatott.
Tehát vagy ez 250-ért, vagy 5070ti 400-ért. De már jól tudjuk, hogy jönnek a superek, ahol 18gb-ot mondanak 5070-re ami meg is oldja problémát fél éven belül. Csak az a baj, hogy ez mind pletyka...
A várás meg relatív, mint az idő. Nyilván ha nincs más, vagy sokkal gyengébb van, tuti nem várnék.
De pl Én most PS5-on tolom és igazából ezt a 3 hónapot már simán kibírom. -
_drk
addikt
válasz
F.B.I.
üzenetére
Nem fogod tudni mi a probléma, csak laggok lesznek, aztán mehet a keresgélés, állítgatás.
Sok tesztet megnézve jelenleg 10-11 körül mozog a Vram használat újabb AAA gameknél, ami most nyilvan pont jó, de ez időtállóságból nem jó, mert ez nyilván csak feljebb fog menni.
Ha eddig megjelent játékokkal akarnék csak játszani minél nagyobb beállításokkal akkor venném. Ha legalább 3-4 évre terveznék akkor nem. Főleg új konzol gennél mondják, hogy akkor fog ez ugrani, ami még elején okés lesz a crossgen cimeknél, vagy nem mert ott még valamennyire leoptimalizálják de PC-n tudjuk, hogy fog ez kinézni.
És inkább idegesítő lesz, hogy ebben az esetben a kártya amúgy még tök jó lenne, csakhát a Vram miatt kell lejjebb venni...Grave_444:
Ha most lenne egy 10-12 GB Ramos kártyám nyilván nem érdekelne, teljesen jó ma, ideig jó is lesz. De vétel előtt érdemes elgondolkozni. -
_drk
addikt
Amúgy pont tegnap néztem egy rangsorolást Hardver Unboxed-től.
Ugye nem teljesítmény alapján, hanem mindent is boncolgatva alkották meg. Mondjuk főként az árazás és hogy mennyire nem MSRP áron vannak a kártyák.
De tényleg egy órát beszélgetnek a miértekről.
Lényegében 9060XT->5070Ti->5090 így a legjobb vételek.
Magyarországon a 9070XT lehet az 5070Ti előtt lenne. -
_drk
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
De 100-200 között rengeteg a kártya, nyers erőben meg simán jó. Tehát hiába van alatta sok több Vramos kártya, erősebb náluk és azok ugyan úgy nem alkalmasak 4K-ra, 1440p-ben meg már limit van, ami az 5070-nél nincs.
1080p-re meg nyilván sokkal jobb ahová nem kell sok ram.
Most hogy mindenki lenyugodott, az 550dollaros áraval egész jó deal a Vram mennyiség ellenére is.
Az hogy az mikor fog elfogyni jó kérdés, addigra lehet már maga a kártya se lesz elégséges és így is úgy is állítgatni kell.
De ez csak ezért van, mert az 5060Ti jól túl van árazva, amíg az 5070 nincs. -
_drk
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Már én is ezen gondolkozok, hogy megkéne várni a szupereket. Ha azonnal kéne egy jó kártya akkor simán megvenném az 5070-et, de eddig is elvoltam a PS5-tel, azt a pár hónapot már lehet megvárom.
Mondjuk elnézve a HA-s árakat sokat nem buknék rajta, mert ebben az árkategóriában nagy a verseny.
A fő ok viszont a 12bg Vram. Az a tipikus szájhúzós vétel, mindig ott lesz a kis ördög hogy ezzel most akkor mivan. Ha meg bejön hogy kevés lesz akkor igazából ezt a jól tudtad érzés lesz meg és mégis beleszaladtál. -
_drk
addikt
válasz
ollie
üzenetére
Na de ott a DLSS.
Erről meséljetek már hogy működik, mert YouTube-on nyilván nem jön át. Nagyon észrevehető a különbség? Blur van, van AA gondok, mennyire érdemes DLSS-re épiteni?A framegen okoz input lagot, azt láttam már tesztelni, az látványos.
Csak azért kérdezem mert az RTX 5070 pl nagyon jó eredményeket ér el már 4K-ban DLSS-sel.
-
_drk
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Ebbe kéne egy kis segítség, hogy a használt kártyáknak mennyire esik le az ára? Elég kaotikus ahogy vissza nézem, mert volt bányász láz, kevésbé jó 4000-res széria, most a végén már hiány is volt.
Például ahogy nézem az 5070 nem is eshet annyira lejjebb mert a köv gen 60asa max ugyan az a szint, de az is drága már. -
_drk
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Bestbuy opciót azaz ár érték arányt figyelembe kell venni.
Van ebbe alapvető matek is, hogy nem mindegy a 100 ezres kártyánál fizetsz 50 ezerrel többet azaz 50%, vagy a 200 ezreshez 250 ami már csak 25. Meg ugye az alap logika ha már egy csomó pénzt elversz akkor vegyél normálisat.
Főleg ma, hogy nagyon elbaszottan vannak árazva a termékek.PC alkatrészeknél nagyon oda kell figyelni mit kapsz pluszban a plusz pénzért.
Én pl a tápot "szívtam" meg, hogy spóroltam rajta, akkor valahogy itt PH-n az volt a trend minek a sok wattos, úgysincs soha kihasználva. Aztán most mit csinálok majd az 500 wattos seasonic-kal jó kérdés, kell-e valakinek de szuper olcsón még inkább jó az tartalékba...
-
_drk
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Többi szuperről mit a predikció?
5070-nél látok egy űrt a Ti és sima között, oda kéne is egy több Vramos cucc.
Viszont 5060-nál meg annyira egymáson vannak 5070-ig hogy abból lehet nem is lesz? -
_drk
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
Én is azt nézem, hogyha már olyan 120-140 körül van az 5060, akkor már 165-ért egy pulse9060xt 16gb nem rossz vétel. Az meg már 5060ti-tól se nagyon marad el ami meg 200... Nyilván Nvidia feature-ok..
Most ahogy nézem YouTube-on a különféle teszteket, ott nagyon no buy kártyák a 8Gb-os modellek. Azt látom, hogy itt meg már PH-n azon megy a vita, hogy annyira nem szar az.
Még nyilván azt, hogy pocsék a helyzet. Én is jókor akarok venni VGA-t...
-
_drk
addikt
Kérdés, hogy a jelenlegi 500wattos tápom mit kezd az 5070-el.
Van még itthon egy 600wattos zalman80+plus-os tápom, az jobb-e. De majd megkérdezem a tápos topikban.Addig megnézem a 9060xt-vel mennyivel vagyok hátrébb, az 5070-hez képest.
-
_drk
addikt
válasz
Lorden
üzenetére
Használt is érdekel, de ahogy néztem, eléggé túlárazottak itt HA-n a régebbi kártyák.
Próbálnám ebből a kofdigból kihozni ami benne van, ha az 5070 még tök jó hozzá akkor elgondolkozok.
Mindig is akartam egy xx70-es kártyát mert tapasztalatom szerint az mindig időt álló. kezdve 670-970,1070, ma még a 2070 is jó. 3070 és 4070-es meg csak nagyon csúcs kártyára érdemes ahogy néztem.
Tehát egy 5070-es hiába 240 ha elvagyok vele 3-4 évig kb 1440p és felskázás medium beállításokkal. 60fps se cél, 40-50 között elvagyok. (Hiszen PS-ről jövök
)Viszont így magamnak amennyire utána néztem inkább a 9060xt felelne meg boltból. Jobban is passzolna. Csak 4K tv-n a DLSS lehet jó volna....
-
_drk
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
9060xt 16gb?
160-ból meg van, konfighoz is lehet jobban passzol és 70k difi.
Plusz 5070-hez elég a CPU és Táp?Most csak erősen gondolkozom, hogyha már beszereztem egy 5600-as ryzent és van 32gb ram, akkor már kezdhetnék valamit ezzel a konfiggal.
Jelenleg PS5-ön tolom, tehát azzal összehasonlítba érdekel, minek van értelme. -
_drk
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Változó.
Jelenleg 1080p monitor + 4K TV. Inkább 4K TV-n próbálnám meg.
Valószínű jövőben 1440p monitor upgrade lesz, hanem 4K, most jól ment az áruk.Amúgy nézegettem, hogy lehet a 9060xt lenne a barátom, de az pont ott hasal el, hogy a DLSS azért jobban működik. RTX 5070 már sok lenne a keretnek,meg a tápnak is.
240 ezret nem igazán adnék ki, de az 5060TI is 200 ezer, tehát nem tudom, ott már ez a 30-40 ezer már mindegy.
Az biztos, hogy 5060 8gb -os kerülöm. Láttam a topikban többször is ajánlva de mindenhonnan az jön, hogy az nagyon felejtős! Kevés a 8GB!
Tehát ilyen 100-200 között a keret. 3080-at is néztem de ahhoz meg új táp kéne, ami igazából beleférhet csak megéri-e?... -
_drk
addikt
Sziasztok
Ehhez a konfighoz keresnék egy videokártyát amit még elbír.
Gigabyte B550 Aorus Elite
Ryzen 5600+Mugen5.rev.b (Ezt tudom húzni gondolom.)
KingstonA2000500gbSDD
Coolermaster Silentium 650
SeasonicGC500W -
_drk
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Köszi!
Onnan indult hogy havernak munkára a céges windowsos laptop hiába volt drága, annyira nem jó.
Nézett 180ért asztali Mac-et, majd arra jutott, hogy olcsóbban össze tud legozni egyet.
Van egy régi 4. Genes Intel konfigja, először azt akarta turbozni, de lebeszeltem, amennyit spórol annyit is bukik rajta.
Vagy új i3 vagy 1-2 gennel régebbi i5 konfig lenne a cél és vagy most vagy kicsit később egy VGA.
Hacintossal akar szórakozni, én ahhoz nem értek, annyit mondott, hogy Intel proci+amd VGA kell.A keret annyi, hogy legyen értelme, használható legyen.
AMDnél úgy látom ez az alja. Régebbi is felmerült pl.vega de arról is lebeszeltem mert azok már régiek meg ahhoz nagyobb táp is kéne.
Rx5600-5700akat nem ismerem mennyire jók. -
_drk
addikt
Sziasztok
Rx6600as 1 ventis mennyire para?
Inkább 2 ventis legyen?
Ugye aprón azok a legolcsóbbak...Meg milyen kártyát nézzünk még ebben a sávban?
Rx580rol már lebeszeltem havert, azt szerintem már túl régi, hiába olcsóbb.
Csak AMD játszik, Intel i3-i5 mellé hackintos meg virtualizáció a fő szempont. -
_drk
addikt
válasz
Lorden
üzenetére
Meg se lehetne csinálni.
Annyira változnak az árak, hogy követhetetlen, főleg most a használt piac ég és föld a boltival szemben.
Csak mostanában sok az érdekes kérdés, főleg a CPU-VGA párosítással. Meg az igények is érdekesek: 144fps-t és 4k-t mondjuk nem lehet stabilan megépíteni. -
_drk
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jogos!

-
_drk
addikt
Lassan lehetne egy összefoglalót csinálni, hogy:
-a régi procik miért nem jók, vagyis gyenge már egy 7. genes I7 is egy RTX 3060-hoz.
-mi kell egy 1080p-hez:
- High 60fps
- High 144fps
-1440p
- High 60fps
- High 144fps
- 4K
Aztán tisztába tenni, hogy 144fps-hez és 4K-hoz mélyen zsebbe kell nyúlni és nem csak egy RTX 3080 kell hozzá, hanem egy újabb felső kategóriás proci is kell.
-
_drk
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Saját magadnak mondtál ellen 3x egy hozzászólásban és még ki is tekered amit írtam de semmi gond.
Ezért van a félkonfigos topic!
Itt meg el lett zavarva az ötletével és már a 8100as gépre akar még költeni 50 ezret.Próbáljunk támpontokat adni, Ennyi a lényeg!
Régi konfigot új vidkari felhúzhat.
Egy 7600as is el viszi az 1660at. Lehet az a legjobb megoldás és 150 helyett már a feléből kijött!
Persze ha használt. És a 7600 tényleg elég még ma... -
_drk
addikt
válasz
Wuher
üzenetére
Nem kell ahhoz 400ezer! Nézz be a gépépítős topicba!
200ból már lehet venni jó gépet főleg full HD-ra.
Egy jó alaplap és kissebb procival(amit később cserélsz de jelenleg egy 4/8as proci elég) meg van 40+40-50ből. Mellé 1660 super, az már van aprón 70 körül. Mellé a táp is befér.
De ehhez kéne mid van még. Ha a mostanit eladod akkor mehetsz feljebb is.
Én a 8100as gépet nem erőltetném.
Akkora proci ugrás volt pár éve hogy az előző generációk semmit nem érnek, Intel 7-8-9-re gondolok.
Régi vasba meg hiába veszel új kártyát, nem adja ki. -
_drk
addikt
válasz
Zοltta
üzenetére
Simán el leszel vele! Másfél éve nyúzom az 1660supert kicsi Ryzen 3100-al.
1080p-n eddig minden gond nélkül ment high beállításokkal, kb 80-90 fps átlaggal.
Ultra beállításokból kell néha levenni, de ezek a tipikus nem is látod opciók nagyjából.
Ezek esetében is ilyen 40-50 fps-re droppol le, ami inkább a nagy ingadozás miatt zavaró.
Szerintem fullHD-ra simán jó lesz még pár évig ez a kártya.
-
_drk
addikt
válasz
leadstar94
üzenetére
A nagy infláció miatt kérdéses.
Meg az anyaghiány/logisztika.
Bányászat újra indul vagy nem?Elvileg lejjebb kéne most mennie. Már csak a bánya miatt piacra dőlő vidkarik miatt, és a gyártók se egyből a bányába gyártanak hanem boltba viszik és lassabban megy el.
DE az se mindegy mit veszel!
Milyen kategória?
Ha 1660-as kell akkor vegyed meg!
Ha 3080 akkor meg a kutya se tudja.De amilyen világ jön, vagy spórolj a pénzzel, vagy még most élvezd és használd ki a vidkarit

-
_drk
addikt
válasz
pruzsi
üzenetére
Akkor belenyúlnának a piacba és még mindig nem az kapná meg annyiért akinek kell. Meg kicsit kommunista dolog is lenne.
Jelenleg egy dolgot lehet tenni, az pedig a pénztárcánkkal való szavazás. Ha azt látják, hogy 400-at kérhetnek egy xx60-as kártyáért, akkor mining ide vagy oda, annyit fognak mindig.
Aztán az egész PC gaming olyan lesz mint a VR. Gazdag gyerekek és fejlesztők játékszere.
Pedig bőven van alternatíva. -
_drk
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
400 ezret kiadni egy 3060-ért az hülyeség.
Most van egy piaci defekt. Vagy megvárjuk amik helyrejön vagy kitalálunk mást.
Mivel szűk réteget érint(alapból kevés a PC gamer, még kevesebb aki hirtelen most akarja lecserélni) és még inkább ez egy hobbi, így a megoldás lassú lesz.
Ha az új kocsik tűnnének el, és a használtak is 3x annyiba lennének, ott gyors megoldás lenne mert mindenkit érint.
Ha más nem, megjelenne rengeteg Über-es, vagy kisbuszok vagy akármi.Most kell venni Switchet és Zeldázni és Pokemonozni vagy PS-t és Lost of Us-ozni és God of Warozni.
Vissza térni IGP-re és mehet a Heroes 3!
Xbox Series S és gamepass 115 ezer? Minden is megy!Amíg helyre nem jön, addig meg jó magyar szokásként lehet hangosan káromkodni és szidni őket!
-
_drk
addikt
válasz
lacus83
üzenetére
Az a baj, hogy a kutyát nem érdekli most, hogy nincs játékra VGA!
Tavaly volt, meg előtte is! Most is van csak drágán vagy éppen nehezen beszerezhető. Egyébként meg van használt meg Ebay és minden más, tehát megoldható a probléma.
Közben meg még mindig megy a kovid, meg kitudja még mi. Gazdaságok romokban, tehát a coin most jó pénzt menteni.Hasonlítsd össze a coin pénzeket nem csak a VGA Vásárló pénzekkel, hanem az egész PCgaming szektort.
Meg az egész még 1 éve se tart. Chip hiány is van.
Jövőre vagy azután, ahogy elmegy a kovid, addig a coin is rendeződik, a bányászatuk is és lesz VGA dögivel.
Úgy is next gen konzol hype van.
Játék meg amúgy sincs.... -
_drk
addikt
válasz
nrg_52
üzenetére
Én most pont az 1660-nál éreztem, hogy végre le van tudva a Full Hd így 10 év után.
Nyilván RX470-580 meg 1060-ak is elvannak vele, ha nem is minden fullon új játékoknál de úgy érezni, hogy ez legalább nagyjából meg van és nem szaggat vagy totál pixeles ocsmány minden.
Ha a kijelzőket nézem meg nem is kell több.
-144fps már nekem tryhard esport szint, főleg hogy az alá már keményebb vas kell.
-1440p-s monitorok már kezdenek barátságosabb árakon jönni de az nekem mindig is kényszermegoldás volt, hogyha nincs 4k-ra vas akkor jóvan ez.
-4K meg majd 10 év múlva lesz az alap, a mai tapasztalatok alapján.
(2. konzongen akarja eladni, hogy alkalmas 4k-ra de inkább hagyjuk.) -
_drk
addikt
Már most én is nagyon elgondolkoztam.
Van egy fél éve meg vett Colorful 1660 superem. Lassan 200k-ért eltudnám adni. Fiókban van még a régi 660Ti+PS4pro-val meg vígan eljátszogatok.
Csak akkor feleslegesen építettem a gépet, és kitudja ha vagy 2 évig még tényleg ez a helyzet akkor meg is bánnám hogy eladtam.
Vagy azért mert kellene, vagy azért mert drágábban is elmehetett volna
-
_drk
addikt
válasz
koko52
üzenetére
"még évekig tarthat"
Forrás?
Abszolút nem áll stabil lábakon egyik kripto se. Fél év úgy hogy az egész világ a Coviddal van elfoglalva azért nem sorsdöntő.
A nagy haszonélvezők most az utolsó beszállókat akarják még jól lehúzni, mindent kiszipolyozni ebből a káoszból amit csak lehet.
Max egy fél évet adok még ennek az egésznek és lesz VGA.
Addig mindenki vegyen egy PS4-et ha játszani akar, csak 1,5 milliárd játék van rá! -
_drk
addikt
Ha kellene kártya nézzétek szét helyi kiskerekben. Ne csak online nagy webshopokban.
Most chekkoltam le a helyit és tele van 1660-asokkal. 80-100 között. Sima-szuper ami kell.
Rtx 2060 130 körül.
Legalábbis online ár ezt adja.
De szerintem más városokba is van ilyen bolt ami nem követi le a mai helyzetet annyira. -
_drk
addikt
válasz
gejala
üzenetére
Szerintem ne vizionáljunk ennyire negatív dolgokat.
Most több fronton szar a helyzet ez tény!
De ugyan azt a teljesítményt ugyan annyiért nem arulhatják sokáig, csak at nevezve.
Most megtehetik, össze is dolgozhatnak de nem lesz ez mindig így!
Egy az hogy a drágulással olyan piaci részbe folynak bele ahol már más tech cégek is láthatnak fantáziát. Azért az 500-1000 dolláros biznisz más már mint a 100-500.
Kettő az hogy egy tátongó piaci lyuk jelenik meg az alsó házban. Ahol a legtöbb vga megy el?
Nem jövőre meg azután lépnek be, de apple/Intel vagy akármi aminek pénze van simán kínálhatnak majd alternatívát. Csak pénz kell!
Az meg az 1000 dolláros cuccokból vissza jön, főleg ha így szerencsétlenkedik a két gyártó.
Elég megnézni a telefon piacot.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- World of Tanks - MMO
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gumi és felni topik
- Milyen széket vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
)