Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
yusukee
üzenetére
Szervusz!
Először is leszögeszem, nem vagyok szaki a témában , szintén tanácsot kérni voltam itt a fórumon, vga ajánlásért. Majd kijavítanak , ha valamiben tévedek.
Most cserélek én is kártyát, AMD-ről lesz a váltás egy 5070 Ti-ra (Asus Prime) .
Azt olvastam, hogy az 5080 annyival nem jobb ár/teljesítményben az 5070 Ti-hoz képest, ezért inkább az utóbbi ajánlott.
Márkák közül bármelyikkel lehet hiba, illetve a nagyon vékonnyabb kialakításúak hajlamosabbak melegedni, illetve hangosabbak lehetnek.
Na meg az sem mindegy milyen házba és laphoz veszed, példának okáért itt van ez a [Inno3D GeForce RTX 5070 Ti iChill X3 16GB GDDR7 256bit (C507T3-16D7X-176069H)] kártya, a méretei miatt nem biztos, hogy erre esne a választás, mert túl hosszú, vagy a vastagsága miatt eltakar egy alaplapi slotot. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Először a ZOTAC GAMING GeForce RTX 5070 Ti SOLID SFF OC-ra gondoltam. Ha valaki kártyát akar venni a Zotac-okra 5 év van úgy emlékszem, amennyiben a hosszú garanciaidő fontos.
Az Inno3D RTX5070TI - iCHILL X3 -t 359e-ért tetszett. Tesztet nem igazán találtam róla, de Redditen írta akinek van, hogy csendes. A robosztus kialakítása miatt szerintem is jó a hőelvezetése, de a 7 cm-es vastagságával eltakarná az alaplapi PCI-E csatlakozóm, nem mintha használnám, de ez zavaró, ha mégis. Viszont pont ilyen árban találtam az Asus Prime-ot netes boltból, szóval így inkább arra esett a választásom. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Több helyről próbálok tájékozódni, azért írtam ide is.
A Youtube-on az adott összehasonlító, elemző videó megnézése után a kommentszekcióban meg jönnek az ellentétes tapasztalatok a tulajoktól.DE hogy egy tippel is jöjjek. Aki videókártyát akar venni, annak érdemes nem csak az árösszehasonlítós oldalak árait nézni. Példámmal szemléltetve: 5070 Ti-okat nézegettem. Egy Asus Prime lett a kiválasztott. Egy, szerintem ismertebb webáruházból, vettem meg olcsóbban, aminek ára nem szerepelt az árukeresős felhozatal kínálatában.
A másik kiszemelt egy Inno3D GeForce RTX5070 Ti 16GB GDDR7 iChill X3 lett volna, de jelenleg csak 1 helyet ír árukeresőn, de máshol valamivel olcsóbban megtaláltam a neten. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Meggyi001
üzenetére
" ....kénytelen leszek adni ajándékba egy 5090-et."
Óhhh!
Tudtam én, hova kell írni, dehogy sértődök meg!
A részleteket meg majd privátban egyeztetjük.
Egy 21:9, 2560x1080-as , 75 Hz-es monitor helyett lett BF-kor egy a Philips Evnia 49m2c8900/00. Egy kicsit tartottam ettől a 32:9-es képaránytól így látatlanban, de játékoknál nagyom adom, nem váltanák vissza kisebb méretre. Tudtam, hogy a felbontáshoz, a Hz értékhez kell a "vas" maxon, de hosszabb távra tervezek vele.
Idén februárban váltottam a 2012-es konfigom a fentebb leírtra. Pont egy éve nézegettem a VGA-kat. Powercolor 7800 XT Hellhound (fehér) volt a kiszemelt AMD fronton, de készlethiány volt és a gyártó termékára is szélsőséges volt, végül lett a Red Devil,
PCI-E 4.0-ás csatlakozással, nem vártam meg az új szériát.
Az utóbbi időben az AMD szoftver felbosszantott, ami mostanra már rendeződött, de ezek után úgy voltam beruházok az első Nvidia kártyámra. Az 5070 Ti-t gondoltam optimálisnak. Tudom, amit Kamelot írt, hogy kevés lehet még a karácsonyi bejgliket is hozzávágva az fps szám egy ilyen monitornál, de majd meglátom.
Kérdeztem egy Youtube tech-talk livejában a illetőt, mit gondol a 7800 xt-70 Ti cseréről, azt mondta nem nagy változás lenne.
Youtube összehasonlítő videóknál is volt ilyen-olyan vélemény is...
Várni nem akartam nagyon, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve ki tudja mit hoz a jövő
Szóval lett egy 5070 Ti, majd meglátom milyen lesz.
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigom:
alaplap: MSI MAG B850 Tomahawk Max Wifi
prcesszor: AMD Ryzen 7 7700X
videókártya: PowerColor Radeon RX 7800 XT Red Devil 16GB GDDR6 256bit (RX 7800 XT 16G-E/OC)
ramok: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast RGB
háttértár: 3 db. m.2-es ssd, 1 HDD
tápegység: be quiet! Power Zone 2 850W 80 PLUS Platinum (BP007EU)
operációs rendszer: Windows 11
monitor felbontás: 5120x1440 240 HzJátékoknál vegyesfelvágott pl. Forza 5 , Farc Cry , Divison 1-2 ., Red Dead Redemption 2. , Battlefield-széria. Nem ragaszkodom a max. grafikához és képfrissítés kihasználáshoz.
Gondolkozom, hogy lecserélem a VGA-t egy 5070 Ti-ra.
Ebben kérném a segítségeteket.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
droti25
üzenetére
Január óta volt tervben új konfiguráció, 7800XT- s VGA-val. Azóta követtem az árukeresőn az árakat ennek a szériának. A kinézett darab egy PowerColor Hellhound lett volna, csak volt, hogy nem volt kapható, vagy ha igen drágábban. Jókat olvastam róla, dícsérték több helyen.
Viszont a PowerColor árai eléggé szélsőségesek, nemrég még 217 ezer Ft-ért is láttam a Hellhound-ot volt, hogy 280 ezer körül is.
Kb. egy hónapja lett etől a gyártótól a Red Devil a konfigomba, ez volt akkor olcsóbb.
Az említett Nitro+ akkor 245-250 ezer körül volt, most olcsóbb.
Az XFX Speedster MERC 319 Radeon RX 7800 XT (Black) ára volt 240 ezer, most hasonló, mint amikor néztem 227 ezer.
Az XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White 240 e. volt egy helyen sokáig, most 228 ezer.
Az XFX Speedster QICK 319 Radeon RX 7800 XT 16G GDDR6 Core Edition (RX-78TQICKF9) most kb. 207 e., korábban 225 e. körül volt.
A Gigabyte 7800XT-je 230ezer körül láttam, most 217 körül van. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Freddzger
üzenetére
Ezt a három típust néztem én is. Most az árukeresőn szinte egy árban látom őket kb. 238e Ft. Red Devil-t választottam, akkor 250e volt, a Nitro+ 245e, a Hellhound 280e körül. Kicsit korábban már láttam 228e körül is, a Nitro+-ot most látom olcsóbbnak. A PowerColor-onak erősen szokott ingadozni az áruk a két véglet között.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
ocsike82
üzenetére
Ajánlott alátamasztani, mert: [Amikor túl nehéz a videókártya - Mi az a GPU sag és miért lehet nagyon káros?] Nekem adtak tartót a 7800-XT-mhez ( PowerColor Red Devil).
A tiédhez vagy veszel, vagy a cikkben is írt otthoni megoldások: WC papír guriga, legó kocka a megtámasztáshoz. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
ocsike82
üzenetére
Tőlük rendeltem nemrég egy 7800XT Red Devil-t. Igaz, még nem próbáltam ki, nincs még meg a konfig, most kérdeztem alaplap ügyben mi legyen a fórumán , van egy kis bizonytalanság mi legyen, mennyire zavarhat be a mostani, illetve később a VGA, ha cserélném.

A lényeg, azt kaptam amit rendeltem. Rá kell kérdezni a bolttól, mit takar ez a bontott kifejezés. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Ezzel én is egyetértek. Feltételezem az 1000 W-os FPS-t is azért mondták többek között, mert abban az ársávban már az újabb szabvánnyal rendelkezik.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Tervben van egy [konfig] a meglévő 7700x és 7800 XT-hez . Ehhez néztem ki egy 750W-os Asus tápot. Haver azt javasolta, inkább legyen 850W-os, mert jobb a tápnak, ha inkább felül van méretezve valamennyivel, mert akkor nem melegszik annyira, kondiknak is jobb. Néztem is a kiszemelt nagytesóját, mert eléggé csendesnek olvastam, ez tetszik számomra. Elgondolkoztam rajta...
A gépépítős [topikban] már 1000W-os FSP-t ajánlottak még a korábbi elképzelésemben szereplő összegben. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
chopin42
üzenetére
Szervusz! Épp most néztem a VGA-kat, a Gigabyte rx 7800, 3 ventis most olcsóbb 220e Ft.
Korábban ezt 235e. körül láttam. Az XFX Speedster QICK 319 Radeon RX 7800 XT 16G GDDR6 Core Edition (RX-78TQICKF9) ára is ott stagnál.
Nekem a 7800 XT Hellhound volt a kiszemelt, 230e körül láttam év elején, azóta csak drágább lett. Egy 7800 XT Red Devilt csíptem el 250e-ért pár napja, most meg kettő helyen látom az árukeresőn, 308-309e Ft-ért
Ennyi pénzért már 7900 XT-t kapni, sőt még olcsóbban is 300e alatt
.mindenkihez kérdés:Mi okozza ezt a szélsőséges árazást, hogy majd 60e-res a különbség? A 7800 XT Red Devilre értem , a Hellhound is 275 körül van. A többi 7800 XT ára az nagyjából szinten van, pár ezres plusz-mínusz, max 10 ezer.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
apszi
üzenetére
Nem tudom miért, feltételezem elírás. Rá kell kérdezni a bolttól. Rossz értékelést nem olvastam róluk összeségében. A weben fellelhető leírások nem mindig a valóságot tükrözik: elírás, pontatlanság, rossz illusztráció.
Ma érkezett meg a tőlük rendelt PowerColor RX 7800 XT Red "kicsi" Devil. A csomagolásban 2db. papír mellékelve : számla és garanciapapír.Írtátok itt az árak alakulást... Az RX 7800 XT-k ( 3 ventisek) árait figyeltem az év vége óta. Inkább emelkedtek ... A PowerColorok árai szélsőségesen változtak. Most amennyiért árulják egyik-másik RX 7800 XT-t,annyiért már 7900 GRE-t, vagy 7900 XT-t lehet kapni.
-
HEAHEA
aktív tag
Ahol vettem a PC. Red Devil 7800 XT-t, ott láttam egy bontott RX 7900 XT-t 290e Ft-ért: [link] hamár emlegette Hoffer, de írtam is Neki.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm szépen a megerősítést /választ Nektek. Akkor most jön a többi alkatrész.
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Most vettem egy r7-7700X-et. Néznék hozzá VGA-t. Egy PowerColor RX 7800 XT Hellhoundot lett volna a kiszemelt, nézegettem év eleje óta de csak egyre drágább lett, ugráltak az árak az eltelt időben. Helyette lenne a " báttya" a Red Devil, most olcsóbb is hozzá képest. Jó választás a többi 7800 XT-hez képest (250e Ft) jelenleg ?
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
coolpet
üzenetére
Ezt sajnálattal olvasom.
Ha látja az ember, hogy a csomag sérült, inkább nem is érdemes átvenni.Remélem a kártya jól működik és nem lett baja! Elég a VGA-t behelyezni, drivert feltelepíteni és kész, vagy kell még/ajánlott valamilyen beállítást csinálni pl. MSI Afterburnerben? -
HEAHEA
aktív tag
válasz
coolpet
üzenetére
Kérdezz rá, hogy adnak-e hozzá. Én is egy olyan kártyát néztem ki, mint TE,csak az X-eset.
dugesz77 Tegnap írtam az AQUA-nak, de jelezték, nincs RX 480-asokhoz DOOM. Ahogy látom, más termékekhez adnak játékot:[link] . Akkor írtam a PCX-nek. Ezt írták: " Az akció az MSI RX480 gaming X 8G és 4G, ASUS DUAL és STRIX RX480 4G és 8G kártyák esetében él 03.21-ig." Majd az átvételt követően küldik a kódot. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
coolpet
üzenetére
Szia! Elméletileg járna a Doom: hivatkozás. Melyik bolttól rendelted? Nem mindenhol elérhető, üzlete válogatja, meg kell érdeklődni.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Igen , én is annyiért látom. A Strix a hűtése miatt szimpatikus, bár lehet, hogy 5-7 ezerrel nem ér többet, mint pl. az az MSI. Szerencsére a mérete miatt nem kell aggódnom, egy Corsair C70 házba kerülne. Inkább a tápon agyalok, remélem azért elég lenne hozzá. Nem vagyok márkafüggő, inkább mi az aminek ár/érték arányban jó, az alapján választok.
Bízom benne, hogy úgy lesz, ahogyan írtad és lentebb mennek majd az árak. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Egyáltalán nem sürgős.
Mind a 2 jónak néz ki, még az Asus ROG Strix kártyája is tetszik, bár nem tudom megéri-e a különbözetet? -
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Gondolkozom, hogy videokártyát újítanák, egy Radeon HD7850 OC 2 GB-ot váltana az új.
Konfigom főbb részei: Asrock H77 Pro4/MVP ,
i5-3450
, Be Quiet Straight Power E9 400W. Monitor felbontás 2560x 1080, FreeSync használatával, ezért AMD kártyára gondoltam, azon belül is egy RX 480-ra, 8 GB-osra. Jó választás lenne, illetve melyiket ajánlanátok hosszútávra? Köszönöm előre a válaszokat!
-
HEAHEA
aktív tag
Köszönöm a válaszotokat!
biroatis: MSI-t miért nem ajánlották az ismerőseid? Azért gondoltam erre a márkára, mivel 3 év garancia, valamint a twin frozr technológia miatt.
CJ3: Nézegettem árgépen is a 7850-eseket, de én 2 GB-osat gondoltam,az már 47 fölött van.
Amiket ajánlottatok, azok mennyire csendesek?Most láttam meg az újabb hozzászólásokat. A kört leszűkítve ez[link] megéri a pár ezer Ft többletet, a korábban linkelt MSI-hez képest?
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Látom más is gondolkodik Radeon 7850-es videókártyában, viszont van belőle pár fajta.Én ezt néztem ki:[link]Mi a véleményetek róla? A leendő kártya majd egy I5-3450-es proci és egy Be Quiet Straight Pover E9-es 400W-os táp cimborája lenne. Köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Jövedelem
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Filmgyűjtés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Tudtam én, hova kell írni, dehogy sértődök meg!
A részleteket meg majd privátban egyeztetjük.
Szóval lett egy 5070 Ti, majd meglátom milyen lesz.
Ha látja az ember, hogy a csomag sérült, inkább nem is érdemes átvenni.Remélem a kártya jól működik és nem lett baja! Elég a VGA-t behelyezni, drivert feltelepíteni és kész, vagy kell még/ajánlott valamilyen beállítást csinálni pl. MSI Afterburnerben?