Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlexDaywalkr
tag
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Köszönöm a válaszokat! (Lorden, Biga123)
Még annyit kérdeznék, hogy akkor az említett játék közben nem melegedne annyira a kártya ugye? Gondolom nagy eséllyel nem is pörögne maxon.
Most két kártya között gondolkodom:
MSI GeForce RTX 5060 Ti VENTUS 2X OC PLUS 16GB GDDR7 128bit
vagy
MSI GeForce RTX 5070 VENTUS 2X OC 12GB GDDR7 192bit
(Néztem róluk egy összehasonlító tesztet, amin az 5070 nagyobb FPS-t produkált, viszont legalább 5C-al melegebb is volt)
Nehéz a választás...(Több memória VS nagyobb sávszélesség)
Vajon melyik lenne a jobb és miért? -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
2 éve vettem egy Alienware Aurora R4 gépet, amit elkezdtem újjáépíteni. Akkoriban még egy 23"-os full HD-s Dell monitor volt rákötve, és még a felújítás során arra a felbontásra vásároltam hozzá a VGA-t is. Időközben jött az ötlet, hogy jó lenne egy nagyobb monitor, így lett egy Alienware AW3420DW . Ekkor lecseréltem az akkori videókártyát (G-Sync miatt), a jelenlegi RTX 3070-re.
Jelenleg egy ilyen konfigom van:
Alaplap: MSI MAG B560M MORTAR WIFI
CPU: INTEL Core i7-10700 2.90GHz
Memória: 32GB (4x8GB) Patriot Viper
VGA: MSI GeForce RTX3070 Ventus 2X
Monitor: Alienware AW3420DW (3440 x 1440 (UW-QHD))
Tápegység: Ami az eredeti gépben volt (kb. 1000W)Minden szuper, de most jött az ötletem, hogy mi lenne, ha egy jobb videókártyára cserélném a jelenlegit? Amit tudni kell, hogy jelenleg a Horizonnal játszok, amiből a forbidden West-el kezdtem, de mivel kimaradt nekem a zero dawn, ezért azt még eléggé az elején (kb. 15 játékóra) félbehagytam és most a másikkal játszom. Az érdekesség, hogy bár alacsonyabb fps-el, de az újabb szebben és jobban megy mint a régebbi, valamint a VGA nem is pörög szinte maxon és nem megy fel a hőfok 80C-ra. Mindenképp maradnék az Nvidia vonalon és méretben nem tudok 24cm-nél hosszabb kártyát beletenni, ezért ez leszűkíti a lehetőségeket. Haverom most vett egy 5060-at (16GB), ahol láttam, hogy a kártya még újabb játékoknál is alig pörög. Ha nekem is ilyen, vagy ehhez hasonló kártyám lenne, akkor nálam se pörögne annyira a játék alatt? Gondolom a nagyobb memória csak előnyös lehet, de mondjuk amit még néztem 4070-es kártyát, abban csak 12GB memória van. Az is elegendő? Az új kártyára a jelenlegi eladása után max +150k-t adnék, így kb. 250k a keret, amibe bele kellene férnie. Használt és új is lehet, de lehetőség szerint minimum fél év garanciával szeretném. Szerintetek megérné váltani? Ha igen, akkor vajon mire lenne érdemes?
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Üdv: Alex -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne csak, hogy Nvidia és Radeon kártyáknál melyik gyártók a megbízhatók, valamint melyikek a kerülendők? (RTX 3060 és RX6600 a kiszemelt)
Köszönöm! -
AlexDaywalkr
tag
válasz
kolopele
üzenetére
Lorden: Köszönöm a segítséget!
Ez egy régebbi Intel Xeon processzor. (A pontos típusát most nem tudom megmondani, de szerintem annyira nem is fontos.)
Annyiban változtatnék az igényemen, hogy elég lenne olyan kártya ami full HD-t tud egy jó minőségben.
Ami viszont fontosabb, hogy ne legyen túl nagy és hangos.Köszi
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Egy régebbi géphez keresek videókártyát, lehetőleg minél kisebb méretű és fogyasztású, valamint halk (akár passzív hűtés) lenne a legjobb a következők szerint:
1. Pontos konfiguráció: 4magos 3,2Ghz Intel processzor, 24GB DDR3 RAM, PCI-Express 3.0 x16 alaplapon, 525W táp.
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?: 1080p Ultra 60+ fps
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?): 30% játék, 50% filmnézés, 20% munka
4. Mennyi pénzt szánsz rá?: 50k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?: Használt is lehet, de garanciával lenne a legjobb.
Köszönöm a segítséget!
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Lexus, Toyota topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Filmgyűjtés
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- További aktív témák...
Állásajánlatok