Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• osonte

őstag

válasz Lordus #104311 üzenetére

Megjött pár napja az Aliról a Xiaomi Redmi AX6000 router: [kép] [kép] . A hardver erős, ugyanaz a processzor, mint az Asus TUF-AX4200 (4x2GHz), a memória 512MB DDR4 3200MHz. Lehet rá hivatalosan OpenWrt-t tenni. Én a gyári szoftverrel tesztelem, előtte pedig az említett TUF volt egy pár napig. Annyi biztos, hogy a hardveresen elég erős mindkét router WiFi-nél FTP másolás 90 MB/s telefon <-> laptop között, amennyiben a laptop vezetéken van és a telefon Wifi-n, akkor a Redminél 115MB/s 920Mbps sikerült elérnem.
    Amire rá kellett jönnöm, hogy panelban nem az erősebb kutya... , pedig csak 40nm (eléggé nyitott - 1 max 2 fal) és a kínai router tolja mint állat a jelet, de vissza kell fogni és jobb eredmények születnek, viszont nem rázza ki a kisújjából az 500/300-as sebességet (változó, gondolom a szomszédoktól is függ, ki mit és mennyit használ), van erős harc a routerek között és tényleg nem számít a nagy teljesítmény Wifi-n. Majdnem ugyanazt tudja a leggyengébb fokozaton a Wifi, de bőven elég a közepes fokozat, a maximum pedig kifejezetten ront, max a tesztprogramokon lehet csodálni ahogy kiakasztja kb a mutatót, mármint a sugárzása. A nyelv kínai, amit a böngésző tud fordítani magyarra, illetve a telefonos app tud angolul. Szerintem a korábban említett TUF panelban jobb választás, még akkor is ha drágább, azért a szoftvere sokkal jobb, van rajta USB port, illetve 2.5G port, meg van rá 3év garancia itthon (nyilván a Redmi-t nem küldöm vissza ha baja lenne).
    Azt el tudom képzelni, hogy családi házban, ahol nincs a WiFi hálozatnál "éhezők viadala" és van terület ahol ki tudja szórni rendesen maximumon a jelet egy középen elhelyezkedő helységben, ott el tudná verni a kínai Redmi a TUF-ot, de mostanában és szerintem soha nem fogom ezt megtudni.
    Amennyiben újra választhatnék maradna a TUF a panelban. Akkor fogok cserélni, ha már olcsóbbak lesznek a 6GHz-es routerek, azzal talán nyerek, mert még senki nincs rajta és ha lesznek is, akkor is kevesebben, így nem kell a többi tucat routerral harcolni...
    Remélem tudtam segíteni annak, aki esetleg ezzel a Redmi AX6000-el szemezett, bármilyen irányba is billenti amit leírtam. :)

• kpityu2

addikt

válasz Lordus #104311 üzenetére

Tovabba vehetsz rá 9dBi-s hosszú antennákat. Ezeknek laposabb a karakterisztikájuk, de nagyobb távolságra szórnak.

Új hozzászólás Aktív témák