Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi

-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Akkor az lesz.
-
Mr.TuX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste Köszönöm a segítséged.
1 szobába lenne minden 50-cm re egymástól!
upc 150/10. de a lényeg 1 nagy-gép és 1 tv lenne rá kötve havi szinten 5-10 torrent futna azok is filmek, sorozatok és ha úgy van a tv-n le tudja játszani a nagy-gép bekapcsolása nélkül.
Samsung ue32f5300 tv-m van. minden adott elméletileg.
Keret: max 30.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pénteken vettem szegeden e digitálnál, v2-t.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez erősen változhatott a 4.14-es kernelben bevezetett Flow Offload óta...
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elvileg routerként üzemel, jelenleg 3 gép van rákötve.
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az igény igazából az amit leírtam. Az árral úgy vagyok, h amennyire utána néztem nashoz gigabites router kell, azok meg elv ilyen 15-20k tól vannak. Semmi szomszéd, család v kiskutya nem fogja használni, csak én. A wifi az nem prioritás. Az alap koncepció, h szeretnék egy nast és ehhez kell egy stabil router, de nem tudom mennyire lehet probléma a fent emlitett Huawei eszköz.
-
bb71
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nézegettem, de még a B1 is gyengébb tudású, mint a 68U, miért ezt ajánlod?
-
hyper83
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom a gyors valaszt. Ha jol ertem ezt a hardveres NAT dolgot, akkor az OpenWRT csak SW-es NAT-ot tamogat, tehat hiaba van gigabites netem, LAN-on ennek a toredeket tudja csak tovabbitani, attol fugg mennyit bir a CPU.
Esetleg van valami tapasztalat hogy az emlitett Asus AC66U B1 OpenWRT-vel SW-es NAT-al mennyit tud, bocs a lama kerdesekert.. -
bb71
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor mit ajánlasz?
-
Mexbacsi
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. Királyok vagyok, c5v4 lesz

-
Mexbacsi
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak saját lakásban használnánk. Semmi extra, sima netezes letoltesre kell. Én ezt néztem ki még az ára miatt. https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c1200-ac1200-p356075045/
-
o_pegazus_o
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon köszönöm! A Archer C5v4 lesz a befutó.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
írd át az alap tanácsot
AC66U B1 28ezer körüli árra
-
stairmaster
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megéri keresgélni a v2 (fekete) fajtát? Vagy annyival nem jobb mint a v4.?
Valamint keresek még egy olyan routert, amibe SIM kártyát lehet tenni (telenor 4G), és a mobilnetet osztaná szét. Erre melyik a legalkalmasabb?
Net sebessége: 300/50Mbit
A telenorba a Huawei B525-öt akarták adni.
Előre is köszönöm!

-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
28körül kapható már
szóval még jobban bestbuy
[link] -
Robertó79
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
20 mb mikrós
-
stairmaster
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
FurrierX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c5-p234706709/?gclid=CjwKCAjwlejcBRAdEiwAAbj6KSorTSsZPNj8AA0SpCCCetJvldcR75zsvkAg3Aa3Rb9KrofzuLZXKRoCGskQAvD_BwE
Ez akkor nem is V1?
-
apple87
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Panelbe lesz beton falak, a lakás 63nm.
Digi 1000/200 nethez kellene
Telefon és laptop használná a wifit
Azt szeretném hogy jól adja a jelet mindenhol,
igazából ezt néztem ki [link] vélemény? -
Torry
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mindenki wifin van kivéve az asztali, tényleg szükséges volna?
A számla fontosabb lenne így maradnék az itthon is elérhető verziónál.
Hogyan legyenek elpakolászva?Open wrt-t rá kell szuszakolnom majd a xiaomi-ra?
-
hkari
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Családi házban lenne a router.Ytong falak vanak, nincsenek nagy távolságok, a felső szinten a ház teljesen középpontjában van a router. Jelenleg egy TPlink Archer C5 v1 -van, de eljárt felette az idő, sajnos sokat rendetlenkedik, ezen kívűl a kertben már nagyon instabil a jele is sajnos. Szomszédos wifikkel nincs baj, maximum 4-5 ami fogható, és 5Ghz-et senki sem használ.
Eszköz sok van rajta, mert 6 ip kamera, nas, 3 asztali gép, 3 "okos" tv, és 3 telefon.
Tplinket azért zárom ki, mert 1 év után semmi frissítés nem érkezik rá, és unom, hogy a terméktámogatásuk egy nagy 0.
A Synology RT2600ac jó választás? Nem olcsó darab, de ha hosszú távra nézem, akkor megéri azt választani?
Köszi szépen a segítséget!

-
Torry
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
2 emelet, fent 3 szoba, lent 2, gondolom fém födém szerűség a két szint között, szinteken belül pedig szerintem gipszkarton + sima tégla
Jelenleg a modem lent a bejáratnál, kábellel felhozva a 2. emeletre egy routerbe majd az én szobámban (legtávolabbi szoba a modemtől) még 1 router bridge-be kötve és onnan kábellel az asztaliba.1 Tp-link wd-3600 (modem fölött) és egy tp-link wr841 open-wrt-vel
Okosabb lenne esetleg máshogy elhelyezni az eszközöket?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
80-as netet tudunk csak intézni max...Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4 laptop - 1 asztali, 5 telefon, szóval elég sok eszköz használná valószínűleg egyidejűleg, az lenne a legfontosabb, hogy mindenkinek jusson egyenlően net, ha esetleg játékra adom a fejem stabil ping, hiába a többi eszközMennyi lenne a beszerzésre?
Természetesen minél kevesebből szeretném megúszni
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Csak a fenti -
Freddycom
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké, sorrendbe rakom őket és kiegészítem azokkal, amiket írtál (meg berakom a Mikrotiket).
Tényleg nem jó, az ilyen vertikálisnak tervezett router.
A nem gigabites Xiaomikat ne töröljem ki esetleg? Némelyik változat elég kínai belpiacos, meg amúgy is csak 10/100-asok. (Eleve csak a xiaomi routeres cikkemhez csináltam, azért gyűjtöttem őket össze érdekességképpen.)
Mehet összefoglalóba, persze.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
AC68U viszont nem biztos hogy jó infóval mert abból is van kismillió HW verzió
és az újabbak abban is 1GHz-es 2magos Broadcom procit kaptak
sőt van már 1,4GHz-es ishogy idehaza melyik HW verzió van most boltokban az meg jó kérdés
tessék
AC68U verziók [link]ráadásul ha jól tudom az AC66U B1 = AC68U (B1/C1/E1) = AC1900
szóval az AC66U B1 is tud 600MHz-et 2,4GHz-en bár tökmindegy még 450-et is kevesen használnak
valamint tud Beamforming-ot is pedig sehol nem reklámozzák
illetve még illene a táblázatba berakni melyikre milyen alternatív FW lehetséges
Asus-nál meg amelyikhez van Merlin
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ADSL
Ad, de olyan drágán (10e ft + a havihoz is vlmennyi amig nálunk van 300ft/ho) gondoltam lehet olcsóbban venni. -
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mindenki lehúzza ezeket a fast ethernetes ac1200-as routereket, pedig lehet a másik irányból is nézni ám. Igaz, hogy a legtöbb túl van árazva, de ennél szinte a tp-link 841n vagy asus rt-n12d1 árából megkapom pluszban az 5GHz-et. Tehát aki tudja mit vesz, annak azért érdemes számításba venni, mert teljesítményben hozza azok tudását.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem van egy Linksys WRT3200ACM-en, OpenWrt-vel használom. Működik, ahogy kell.
-
Peratta
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hogyértve?

-
b.kov
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper, köszönöm a gyors választ.

-
seger
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Telekom oldalán alcatel van 20600 körül. Neten rakerestem, 12500-tól találtam, csak nincs készleten
-
Jostikacska
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
-
ceripapa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia !
Nézegettem a fórumot este és erre gondoltam : Asus RT-AC66U B1 szóval meg is rendeltem.
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy jelszó beállitáson túl nem nagyon lesz rajta konfigolva semmi. Szimpibb neki a tp-link.
(Én csak a hírnök vagyok
) -
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A tp-linkkel szemben gondoltam.
-
RazielZ
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszönöm a gyors választ. Ezekszerint ez tökéletes lesz 500as netre.
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Erősebb bennük a hw?
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!

-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Webshopok gyakran elirjak a típust ezért megkérdezem.. Erről lenne szó? Ez jó ár érte?
-
Arti1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a tippeket!

Megnézem őket, de addig is még 1 kérdés:
Ezek közül valamelyik tudna olyant, hogy:
A routerre gigabitesen kábellel lenne rákötve egy Syno NAS.
A routertől kb. 3 méterre a másik helyiségben (10cm-es tégla fal, 1 db) lenne egy 4K-s smart TV.
Tudná valamelyik router akadásmentesen vezeték nélkül továbbítani a TV-nek a NAS-ról a 4K UHD videót? (Ha a többi eszköz nem szűk keresztmetszet, csak a router a kérdéses). Úgy, hogy közben megy még telefonon youtube és facebook is WIFI-n?
Vagy ehhez már egy jobb kategóriás (drágább) router kellene?
Köszi szépen! -
ekkold
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 1043N is tud vendéghálót sávszél korláttal?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Esetleg hasonló árban más? Vagy ez a c5v4 ennyire jó?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen valóban.
Benéztem a kérdést. -
SeatZola
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Napi 6-7 óra használat lenne, de nagyrészt az irodában az asztalon a tablet mellett lenne használva, töltőről. Nagyritkán 1-2 órát mobil wixiként zsebben hordva. A lényeg, hogy a 100-120 Mb/s letöltésit és a 50-60 Mb/s letöltésit át tudja adni a tabletnek olyan 1m távolságból. Csak netezésre lenne használva. Otthon egy Asus RT-N18U wifijét használom.
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Remélem jó lesz... -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Arra gondoltam, hogy a 801ND-s AP talán nagyobb sebességet tudna hozni, mint a 701ND-s AP router a max. 60Mbps-vel.
De akkor a 801ND egy antennával nem hozna jobb sebességet, mint a 701ND?
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Pár review-t átolvasok vásárlás elött.
Synology AC2600 60k felett van ujonan igy sajna nem játszik, illetve egy ,,átlag usernek" mint ő nem ajánlottam.Köszi a segítséget.

-
kaciokos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
Családi ház, tégla falak, a probléma az elrendezéssel, hogy a routert csak egy helyre tudom tenni, és a hálószoba felé egy hosszú falat nagyon lapos szögben kell átvinnie, ami a TP-LINK WDR3600-nak elég gyenge jelerősséggel sikerül, ezért lenne jó ennél nagyobb hatótávolság. A többi helyiségben viszonylag kicsi az árnyékolás.
Kábelen egy Synology NAS, egy PC és egy noname Androidos médialejátszó lóg rajta, WiFi-n két telefon (iPhone és Samsung S7), két tablet (iPad és Huawei) és egy Lenovo laptop, amit a párom munkára használ napi 8 órában.
A 30k körüli ár nekem teljesen OK, de ha magasabb összegért nagyobb hatótávot kapok, azt is megfontolom.
Az egyéb igényeket már leírtam: nagyjából hajtson ki 1Gb-es Digi netet (a "nagyjából" azt jelenti, hogy ha 500 Mb lesz belőle, az se baj, de ne 200 Mb), legyenek Gb-es LAN portjai, legyen rajta USB külső HDD rádugásához, és tudjon vendég WiFi-t.
Egyéb extra szolgáltatások nemigen hatnak meg, a hatóttáv és a stabil működés sokkal fontosabb. Ha muszáj, custom FW-t is használok, mint most is, de ha lehet, elkerülném.
Nézegettem, amiket írtál, de lenne pár kérdésem:
1. Asus vonalon az AC86U és az AC87U valóban nagyobb hatótávval rendelkezik, mint az AC66U B1 vagy az AC68U? (forrás)
2. Az AC87U-nál nem baj, hogy viszonylag régi modell?
3. Egy tesztben dícsérik a TP-Link C1900 hatótávját, ez valóban így van? Ja, és jól értem, hogy a C1900 az nálunk a C9 AC1900, vagy valamit összekeverek? -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen a helyre igazítást. A B525 lesz ami kellhet nekem. Konkrétan kültéri antennát esetleg tudnál ajánlani?
Ezt találtam:
[link] -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Mire kaptam választ, arra megvettem az Asus AC51U-t.
Kell a biztosítónak a csere routerről a számla.
"Asus AC51U - Osztott antennás dual band így ugyan ilyen antenna kellene rá."/I]
Ennek a külső cserélhető antennái 2,4GHz-ek az 5GHz-es pedig beépített.
-
Ciripke
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenleg 53 nm panel, 100mb wan és belső gigabit, wifin csak telefon van, max N-es. További igények: DDNS, esetleg vendég hálózat. Nembaj, ha régebbi modell, rászán tösszeg egyenlőre ismeretlen, hasznát eszköz is érdekelne. Az is lehet, hogy a jelenlegi rendszerbe ilelsazteném, mint második router, de csak a VPN képességét használnám ki. Ez esetben wifi sem kéne.
Köszönöm a sgeítséget!
-
ekkold
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A korábban ajánlott Mirotik támogatja az EAP-MSCHAP v2-t is.
-
kerlac
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hát igen, én azt olvastam, hogy gyengébb az Asus és ráadásul dupla annyia kerül, igaz a MI kínai, de gyorsan angolosítható a linkelt oldalon szépen leírják...
-
kerlac
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
és a XI MI 3G ehhez képest? csak mer az kb fele ennyibe fáj.
-
PTomi92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszönöm, ez lesz akkor

-
PTomi92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek alapján az ASUS RT-N18U és a TP-Link WR1043N szimpatikus a gyorsabb WIFI miatt. Nem nagyon találtam meg hogy ezek közül melyiknek erősebb az antennája. Erről van valami adat?
Köszönöm a választ! -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, akkor ez a projekt is bedöglött. Marad más alternatíva keresése.
-
PTomi92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az emeletek között vasbeton van, a válaszfalak téglából vannak. Jelenleg 120Mbit/s sebességű netkapcsolathoz lenne használva, de jó lenne ha a jövőben esetleg gyorsabbat is képes lenne kezelni. Nem használok semmi extra funkciót,egyéb igény nincs, 4 lan kábel csatlakozna rá+ 1-2 laptop, telefon. 10ezer forint körül szánnék rá, ha nagyon kevés ez a pénz akkor persze többet is, mivel jó lenne ha kb 10évig ez is kiszolgálna mint az előző. Sajnos egyáltalán nem értek ehhez a területhez, nem tudom mit kéne nézni rajta, reméleg elég információt adtam. Az előbbiekben rosszul írtam le a router típusát. Helyesen: TL-WR1043ND. Ennek a hatótávja még éppen elég, a legtávolabbi szobában csak gyenge jelet tud biztosítani.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát igen, csak a flották nem adnak hozzá semmit

A fent nevezett Huawei 5577 mennyire melegszik másnál torrent közben?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor más hogyan oldja meg a sim kártyás netet?
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mégiscsak az ASUS-t választottam, elolvastam a leírásukat, ez jobban megtetszett - meg az antennái is erősebbek.
Köszi!
-
ekkold
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért ehhez még egy dolgot hozzáfűznék. Ha azt akarjuk, hogy az AP-nek használt router ne próbáljon a wan oldalán folyamatosan kapcsolatot keresni (ugyanis ez is erőforrást fogyaszt), akkor a wan oldalon érdemes kézi csatlakozást beállítani (ha lehet) így alaphelyzetben a wan oldala offline, vagy kézzel fix IP-t beállítani a wan oldalon.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Váltás úgy nézne ki,hogy 740n 8 otezres kategória)van most és ahelyett lenne a c7 v c9,de most átviszem a c9-et és meglátom mit tud.
-
chipesz
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen! 🙂
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A wn822-nek is van külső antennaja, az nem annyira ajánlott eszköz? A hosszú usb kábel miert jó, hogy közelebb lehessen a routerhez?
-
jozsi252
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen! Még annyi lenne hogy
- Cat5e vagy Cat6 kábel képes veszteség nélkül 50m-t áthidalni? Régebben olvastam olyat hogy 100m-t lehet elvileg, de mondom azért rákérdek.

- Az hogy AP-ként tudjon működni a router a következőket kell csak megcsinálnom? IP cím átír 192.168.0.1-ről .2-re hogy el tudjam érni a másodlagos routert a hálózatból. Akkor DHCP szerver letilt. A másodlagos router ip címe 192.168.0.xxx legyen. Elvileg ennyi és működni is fog? -
Starchm
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm

Akkor ha jól értem akár az a xiaomi is elég lenne nekem? Elég kedvező az ára a többihez képest

Láttam azon viszont csak 2 port lenne, esetleg akkor egy switch ajánlást is kérhetek? 3 gép lenne max kábelen. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem lesz opció a kábel, így nem nagyon van más lehetőség, ha kevés lesz a router, sajnos.
Vannak kábeles végpontok, de ugye a kérdés az, hogy meddig lesz látható a wifi, és honnantól kellene tovább menni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Néztem extendert erre a kategóriára, bár abból sem túl tágas a választék. Ezt találtam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Persze.

Próbálnánk úgy is intézni, hogy legyen lehetőség próbára, hogyha esetleg mégis kevés lenne, akkor legyen lehetőség váltani.
Akkor ilyen kategóriában nézelődünk, köszi!

-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok!
Megjött a router.
Pontosan ez: tp-link archer c5 ver4.0
Ez jó lesz akkor nekem? -
chipesz
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez egy iroda, ahol egy nagyobb légtér és egy kisebb szoba van (nem én dolgozom ott egyébként). 8-an dolgoznak ott, tehát nem nagy létszámú. Téglafal van, a 8 számítógépen kívül nyomtatók, mobilok is csatlakoznának hozzá. Az illető akinek szüksége van erre a sávszélességet nem tudja. Hatalmas bútorok nincsenek, főleg csak asztalok.
Tesztben ezt a típust jónak írták: TP-Link Archer AC2300 MU-MIMO Gigabit Router. Ez elég lehet oda?
Árat illetően csak annyit kaptam infónak, hogy "nem számít". -
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Holnap megcsinálom a merest.
Ez egy kertes ház, téglából. A falak száma elég nehezen számolható mert ajtó is van kb a router és a padlo-plafon között. Mivel falusi ház ezért a szomszéd relative messze van.
Egy régebbi tplink wr841n.Amúgy ipaddel és egy xiaomi mi a1-el mertem speedtestet a pc leendő szobájában és ipaddel annyit mertem mint az emeleten egy távoli szobában (80+mbps lefelé), míg a telefon gyengébb 10-20mbps-t tudott, de ez a másik szobában is ilyet produkál. Azért majd holnap az általad linkelt hszben az appokat megnezem a szobában, köszi

-
sgery
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.
Gearbesten is kapható, viszont egy gondom van vele: mindenhol kínai nyelvet írnak rá. Ez állítható angolra? Mert az biztos, hogy egy kínai menünk ki nem igazodnék
Hivatalosan ezt írják:
"Can i change the language of Xiaomi WiFi router 3G?
No, you can't. It only supports Chinese." -
sgery
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyjából a ház közepére tudnám így betenni, innen a legtávolabbi falhoz 2db 40cm-es vertfalat kell átvinnie. Az összes többihez max 1db fal vezet, 40cm-es..
Kertváros, legközelebbi szomszéd kb 15m-re tőle, de nincs wifijük. Igazából szinte semmilyen más wifi nem zavar be.
500-as digi net van. Hozzá a digi routere hídba rakva, erre megy rá a wdr3600-as mint fő router. Gondolkoztam már ennek a cseréjén, de annyi minden beállítás van rajta hogy még nem vettem erőt egy új konfigurlására. Frissíteni sem merem már e miatt, bár elvileg a legújabb van fw rajta.
Mobilnetezére lenne csak használva, minden fontosabb eszköz ki van lanozva (pc, tv, nas ...), tablet pc ami picit többet venne ki belőle kb ennyi.
2-3 mobillal, 1-2 tablettel lehet számolni, de semmi komoly. Csak legyen elég erős vétel.Nem tudom mennyiért futnak, azért 100e-ret biztos nem adnék ki rá. Főleg hogy csak wifi jeltovábbítónak lenne használva.
Köszi!

-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké!
Köszönöm!
Akkor ezt veszem
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösziaz infót!
Akkor ez jó lenne?
Nem sokkal drágább még belefér. -
kagzer
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia
Egyszerű panelház vékony falakkal, alig 60-70 nm.
Gigabites Digi 1000 csomag, néhány telefon WiFi-n és Apple tv valamint Mac Mini vezetékesen.
20-25 ezer Ft a keret.
Nagyon jó lenne, ha a külső HDD-t rá tudnám csatlakoztatni és a tartalmát megosztani a jelenlegi raspberry helyett.25.000-ért lenne használt AirPort Extreme 5th gen, ami dual band és van 4 gigabites portja valamint USB-n lehet nyomtatót és HDD-t megosztani.
-
zsolt1225
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Nekem is kötik be a digi 500-as netet. A xiaomit nehéz kezelni kínai nyelven? Mennyire macerás? Xiaomi fan vagyok és tetszik ez a router. -
hrvp
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Érdemes az Asus AC66U B1-t venni Asus AC58U helyett?
Ami fontos dual-band, 4 lan, jó wifi hatótáv és usb lehetőleg 3.0 a vinyónak. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen! Elég a 2 lan port.

-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
a viszonylag stabil kevés nekem
Nem akarok szívni...
Az N18U meg "kicsi"nek tűnik papírforma alapján... és a dualband se lenne rossz... TP-Link biztos nem kell...N56U-m volt, azt szerettem, tökéletes volt amire kellett (miniDLNA pl.)
-
ekkold
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az Asus N18U hangyányival erősebb hardver mint a TP-Link 1043(800MHz 256Mb vs. 750MHz 64Mb)
A Xiaomi 2 portja előbb utóbb kevés lesz.
Szerintem szóba jöhet még egy jobb tipus, ami használt/olcsóbb (sokan cseréltek le itt is hasonló v. jobb routert, gondolom lesz aki meg is válna tőle)
És persze a Mikrotik hAPac2 is belefér a 20eFt-ba
csak ott nem a router hardvere miatt nem ajánlott, hanem a user és a RouterOS összeférhetősége a korlátozó tényező. Magyarul: van akinek kicsit sok, avagy túl nagy falat a RouterOS menüje és beállítása. -
lorinho
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És az első kettő közül melyik az ajánlottabb, az Asus vagy a tplink? Az utóbbi amúgy ahogy nézem arukereson nem sok helyen kapni.
-
Peter.70
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez jó választás lehet digis gigabites nethez? Egy pc, egy nas kábellel, 2 telefon, 1 laptop wifin
-
Peter.70
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gigabites legyen, két szoba, tégla falak. Használná 1 NAS, 1 laptop, 1 - 2 telefon. 1 pc kábelen. Legalább 4 db LAN port
-
werszomjas
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 10e Ft ig lévő eszközök milyen kriteriumot nem teljesítenek?
500as sebesség nem lenne meg?És ha diginet 100 van? (100/100)
-
monaka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm, megfogadom.
-
gepesz13
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz!
Ez a lényeg. -
gepesz13
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
stellaz
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
monaka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, nagyobb ráfordítással mit ajánlanál ami megfelelő lehet számomra? Mondjuk 30 ezres keretbe már belefér vagy még az is kevés lenne? Ha már mindenképp vennem kell, legalább ne valami gagyira költsem el a pénzt.
-
stellaz
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
+ Multibit
De akkor azt megint hegeszteni kell + Kínából rendelni + itt a prohardveren az egyik topikban arról beszéltek, hogy a padavant se nagyon frissítik még az is kérdéses, hogy a tavalyi wifi sebezhetőségek foltozva vannak-e. Lehet jó vagy jobb is lenne, de már nem vacakolok vele.
-
stellaz
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
néztem videókat, leírásokat, stb. A Xiaomi kínaiul tud (kínai piacos, ki tudja, meg lehet-e bízni benne) és kétséges, hogy meddig kap frissítéseket, a többi gigabites router alig olcsóbb gyengébb hardverrel, vagy hasonlóval már drágább, ráadásul az asust sokan szídják is. Ezért marad ez a mikrotik, egyszer kell beállítani, aztán annyi (ha nem megy, 14 napom van visszaküldeni), de tuti kap frissítést folyamatosan, eu gyártmány, jó a híre.
Majd megírom, hogy földhöz vágtam, vagy elégedetten használom, valami lesz.
-
Marhyas
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen, mindent megtudtam.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panelban lesz, szóval túl nagy hatósugár nem kell, szomszéd nem fogja lopni talán.
Wifin 3-4 max. + a PC kábelen.
Egyéb igény nincs.Akkor azt hiszem az AC58U lesz a befutó
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TP-linkből 2 archer is van
Vr400 és Vr600 is Archer...és a különbség a QoS-ok között? milyen az Asusféle milyen a TP-Link féle?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Vr400 és Vr600 is Archer...
Dr.NX