Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
PTomi92
üzenetére
Szia kicsit méregettem neked. 1 hete vásároltam az Asus rt ac 65p routert. 1000Mbps a net előfizetésem. Nálunk is vasalt monolit betonfödém van. Az emeletre szintem mindenhová 50-70Mbps jut el. Közvetlenül a router feletti szobában a leglassúbb a net. 40-50Mbps. Azt viszont mondhatom hogy stabilnak nagyon stabil mindenhol. Nem akadozik/szakad. Mérni csak a mobilommal tudtam mert nincs laptop. Nem próbálgattam hogy hol lenne a legjobb helyen a router. Ott van ahová megvételkor leejtettem. 😀 Gondolom ha elkezdenék játszadozni vele akkor Többet is ki tudnék hozni belőle. Ja igen a földszinten 300Mbps van WiFi-n ha jól emlékszem. (Most nem mértem)
-
válasz
PTomi92
üzenetére
Röviden: nincs.
A betonfödém eleve nagyon kétségessé teszi az eleve eléggé kétséges wifis elérést. Árnyékol mint a fene.
Nagyon nem mindegy persze, hogy milyen klienseket és milyen célra akarsz használni, de minimum komoly sebességcsökkenésre készülj fel!
Ha teljes értékű wifit akarsz használni mindkét szinten, akkor nagy valószínűséggel jóval mélyebben kell a zsbedbe nyúlnod, ha pedig valódi roamingot is szeretnél, akkor még mélyebbre.
Nálam egy RT-AC87 2,4 GHz-en kiszolgálja a 3+1 szintes házat + széles körben a kertet, de ahol vasbeton a födém, ott nagy bezuhanás van, 5 GHz-en meg szinte nullázódás.
Vidéken az N18 horizontálisan több száz méterre is stabilan forgalmaz, de a vasbeton födém vertikálisan pár méteren már érezhető csillapítást eredményez.
Szóval erősen kétséges, hogy egy eszközzel ez megfelelő minőségben menni fog.

MaCS
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Villanyszerelés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- X140M1F4N károsultjai
- További aktív témák...
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Sanitas SBM 21 felkaros vérnyomás mérő / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX