Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: A sor végén
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBMC
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
nincs szuksegem hddre egy kisebb tarhelyu usb stick menne bele.
ezert is nem gondolkoztam NAS ban, hisz boven elegendo lenne az usb stick + routeres megoldas.foloslegesen nem koltenenk olyanra amit nem hasznalunk ki.
igy a korabbi uzenetemben emlitettekkel kapcsolatosan varnam a velemenyeket

-
válasz
Multibit
üzenetére
azért írtam neki is kicsit feltételes módban, mert volt ugyan s2-m is anno, de azzal nem mértem, viszont azóta több telefonnal is, amik szintén nem mimo képesek, bár újabbak (s4, 5s...stb) de azonosan 2.4 GHz/20 MHz és 5 GHz/40 MHz opcióval bírnak, és azokkal nem egyszer láttam az írt érték feletti sebességet.
a mostani telefonom már mimo képes, de ahhoz meg elég gyors netem nincs, hogy lássam a végét olyan módozatban.
FAR; igen, nekem is basenet (40/20) volt, azt emelték meg 100/50-re mindenkinek, igaz, a lépcsőházban még sok helyen nem cserélte a szolgáltató a 100-as hálózati eszközét - nálam sem -, így csak 94/54 Mbps adott, de jó az.
érdemes lehet az rt-n66u-ban is gondolkodni, de ha annyira hosszú távra tervezel, hogy az ac wifi szabvány is képbe kerülhet, és jó a belső antennás típus, akkor az rt-ac56u pláne jó választás. -
DjKoxi
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm a választ

Olvastam, még mielőtt megírtam.
A több memória nem teszi "jobb, fejlettebb" készülékké a 3600-at? Igaz, a régiben meg a processzor nagyobb....Az árbeli különbség elhanyagolható.
A térerő elégséges volt eddig is, a ház végébe meg beállítanám a linksyst, összekábelezve az új routerrel.kali - köszönöm Neked is! Két Thinkpad, tablet, mobilok egyikről sem tudom tudják-e a dual-band-et. Több évre tervezek, lehet a 3600-at választom.
-
TheProb
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
igen, bár nagykernél ez a visszaküldős dolog azért nem olyan egyszerű, mint magánszemélyként rendelni "rendes" webshop-ból..
Azért kérdeztem, hogy tudja-e valaki mikor adták ki a vérfrissített verziót, mert ha nem mostanában akkor nyílván kisebb az esély arra, hogy a még berendelt dolgokat szórnák ki a régiből. Bár ekkora volumenű nagykernél azért ezt nehezen tudom elképzelni, főleg hogy nem az IT perif. a fő profilja.
-
csizi90
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Sajnos olyan routerem van, ami csak 2,4-en vagy 5ghz-n tud sugározni, egyszerre a kettőn viszont nem. A 2,4ghz-es hálózatokból viszont rengeteg van a társasházban (a UPC wifree óta csak rosszabb), ami jelentősen bezavar jelbe, kb foghatatlan a lakás másik felében.
Az 5ghz-es jellel nincs semilyen probléma viszont van pár régebbi eszközöm ami csak 2,4et tud, így olyan erősítő kéne ami tud ezen sugározni, úgy hogy a zavarás a lehető legkisebb legyen, tehát a fogott jel lehetőleg 5ghz-es legyen. -
-
ka64
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm a választ.
Járatlan vagyok a témában, ezért lenne pár kérdésem.
1. Ez a NAS DLNA-t tud-e? (A specifikációban nem láttam.) Azt tudom, hogy a Samsung TV az DLNA-n keresztül le tudja játszani a filmeket.)
2. A NAS-on lehet-e torrent letöltést futtatni? (Számítógépen/mobilon elindítom a letöltést és a NAS-on fut a háttérben)Inkább átfogalmazom, hogy mit szeretnék:
1. Film letöltés számítógép nélkül.
2. A letöltött film külön beavatkozás (másolgatás) nélkül lejátszható legyen egy Samsung smart TV-n.Nekem otthon egy TP-LINK WDR3600 + Vargalex + 1 TB külső winchester + Samsung TV összeállítás tudja ezt.
Mobilról elindítom a remote transmission-t. A letöltés a router-en fut. A filmet a router-re USB-n csatlakoztatott külső winchesterre tölti, majd a letöltés végeztével rögtön le tudom játszani a filmet egy Samsung smart TV-n a DLNA-n keresztül.ka64
-
Szomj4s
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Multibit:
Tegnap vettem, és még felfedezésre vár pár funkciója. (Zyxel NSA-325v2)
Ha jól tudom, abban nincsen vpn szerver funkció.Gubek-Einste:
Az Archer C5 nem feltétlenül ajánlott?A wdr4300-at nézem (az ára miatt), de vajon tudja is azt a 450-et?
(AC-s wifi van itthon a gépekben, tehát nálunk még van potenciál + SSD is honol a gépekben. Így inkább a drágább modelleket nézzem szerintetek?)
Köszi!
-
b.lajos
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm a választ (kalinak is), az a helyzet, hogy továbbra is bizonytalan vagyok a melyik router legyen kérdésben. Gondolom a jövőt tekintve jobb az ac56u, illetve egy 50nm-es lakást le tud fedni maximálisan, na majd még gondolkodom.
Az alaplapom egy MSI H97 GAMING 3, tehát gigabites a hálózat. Azt megtudom nézni, ellenőrizni valahogyan, hogy az alaplap-e a hibás?
-
mexel
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Van? valamiért az jött le az összehasonlításnál hogy a 3600-as annyival többet tud. Akkor ez is kipipálva, köszi!
Nagyon megtetszett az asus, de kérdés kihasználom-e amit tud majdnem 2x annyiért.
Azt hiszem először jön egy 3600-as és majd meglátom mi lesz
Köszönöm a gyors segítségeket!
-
masoo
tag
válasz
Multibit
üzenetére
-----Hát 2 mobil szokott felmenni de nem állandóan, ezek dual band képes készülékek.
----Toshiba laptopban atheros ar9485wb-eg van, amennyire látom ez nem képes dualban működni, mellesleg vacakol a win7-8-8.1 el legalábbis szerintem, ez a problémám fő oka. Így tehát nem tudom hogy a wifiről azért dobál le mert az atheros vacakol, vagy mert a belkinem régi nagyon.
----Toshiba tablet is van, a-b-g-n a wlanja, tehát ebből azt gondolom hogy dual rendszerű.
----Hp photosmart is rá van kötve most a belkinre, de ugye ott csak 2,4ghz képesség van, ezt viszont simán lehet usbbe is tenni éppen mert nekem majdnem mingyek csak érjem el a hálózaton.
----Valamint újítok egy smart tvt hamarosan, kb azért, hogy a külső wincsit a routerre kötve filmet legyek képes lejátszani rajta.Fontos hogy stabil legyen, és gyyors, bár a net még nevetséges, de jön a digi 100/50es csomagig biztosan jövőre. most 3/1 a net tudása. Jó lenne így a sebességet is legalább 80-88% -ban kihasználni a routerrel.
Végül is hogy ezt leírtam azt hiszem az 5ghz talán nem is annyira fontos nekem, de kérdés mikorra lesz annyira elterjedt, hogy e miatt megint cserélni kellene a routert. Mert szeretek előre gondolkozni.
dióhélyban
-
törölt tag
válasz
Multibit
üzenetére
Hát...ö....izé...
Tudom h.létezik más router-t boncolgató topic is, de itt szerettem volna választ kapni. MOst az utóbbi eset van, mármint megvettem, de üzembe helyezés előtt állok.
Nem, nincs spec. olyan tulajdonsága, ami miatt ezt néztem meg magamnak, inkább a név..és a stabilitás és társai, mert már olvasgattam a témában, csak nagyon nem magyarul írják, hanem angol és német,...ez utóbbi messzi van tőlem...
Mert sokféle vélemény létezik róla, 1 megfelelő konfiggal működhet jól gondolom...
Esetleg itt kérdezzem ? De hát nincs gondom vele...
-
Rekro
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm a gyors választ és igen nem olvastam el de azóta pótoltam

Az általam beírt linksys-nek van bármilyen hátránya az ajánlott készülékekkel szemben?(sajnos az általad ajánlott asus-t pont nem lehet ott kapni ahol vásárolni szeretnék a Tp-link-nek meg pont a wifi-jét szídták 1-2 helyen)
-
-
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Amire szükségem van , hogy egy jó, és biztonságos, kicsi wifi router legyen. Egy Asus WL520GC-t szeretnék lecserélni.
Továbbá szeretnék váltani egy 50 vagy 100 Mbites netre. Olyan kell ami esetleg kiváltja a Motorola modem-et is amit a Tarr-os nethez kaptam, és nagy valószinűséggel az új csomag mellé is lesz. Nem akarok annyi kütyüt.
Elég sűrűn szeretném használni a DLNA, Miracast-ot is notebook-router-plazma tv hármason.
A lakásban van hogy 1, de van hogy 5 gép csatlakozna Wifin, és használva akár torrent-et is. -
Beri
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Már miért nézném meg bármi más routerrel az enyémen kívül?
Mert ha van hat köbméter ram valamiben, akkor használni is fogja (legalábbis arra fognak optimalizálni). Ha úgyis ott van a nyákon, akkor bele fog cache-elni mindent, amit ér és ott fogja parkoltatni, mindegy, mennyi értelme van.
Ilyen alapon én mondhatnám, hogy 2 giga rammal ne futtas vindózt, mert nekem most csak két böngésző van nyitva és 6.7GB foglalt. -
-
-
milszab
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Nah igen, ettől félek én is. Igazából most úgy 10méterre vagyok a routertől és a táblagépen alig van jel, a hálózaton való másolásról meg ne is beszéljünk. Rohadt lassú. Persze ha odamegyek hozzá pörög ezerrel, de így is csak 50%ban használja. Vagyis a gépem azt mutatja. A másik oldal hogy kint is szeretném használni. Itt is mint belül 1 fal van csak. Próbálgattam rakosgatni is a routert csak ugye a szoba a és a terasz pont ellentétes irányban van egymástól.
Amúgy téglafala családi házról beszélünk, és a router meg én is fent vagyunk az emeleten.. Gondolom a router beállításaiban nincsen ilyesmi funkció. Az mindig tolja a maxot azt csá nem?!
-
válasz
Multibit
üzenetére
Meg egy ATA-egység.
Akárcsak Nokia123-nak.VoIP-os router a megfizethető kategóriában nemigen van. Nekem van egy régi Linksysem, 100 Mbites és nincs benne wifi.
De amióta kipróbáltam, hogy milyen egy dedikált IP-telefon(központ), már nem vágyom routeres-ATÁ-s megoldásra, ki is iktattam három ATÁ-mat meg ezt a Linksys-routert.
Egy stabil router (mondjuk N18U -- nekem nagyon bejött) + egy Gigaset IP-telefon szerintem sokkal jobb megoldás, mint egy kombi egység, és még csak nem is drágább.
A Fritzboxok nekem is tetszenének, de az integráltságuk komoly hátrány lehet fejlesztéskor.
Üdv: MaCS
-
-
verybigboy
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Akkor Te igazán nem látod létjogosultságát a nagyobb, újabb HW-nek. Amit az AC68 már esetleg nem tudna kezelni, azt sokkal (érezhetően jobban) az új verzió sem tudná kezelni, ott meg akkor már más "kategóriába" kell lépni ... ha egyáltalán eljön az a szituáció.
Jól értelek?
-
-
válasz
Multibit
üzenetére
Igen:
BCM4708 - RT-AC56U and RT-AC68U / dual-core
BCM47081 - RT-N18U / Single-coreÉs még egy -- reményeim szerint utolsó -- kérdés vásárlás előtt: a netezés legfontosabb formája nálunk egy virtuális gép futtatása egy távoli szerveren. Ez a felhasználási mód támaszt-e a szokásostól eltérő igényeket, beállításokat?
Internet: UPC 240 Mbps.
Egy családi házban élünk, a szomszédos lakótelepről 2-3 hálózat lóg át, jellemzően -80 dB-nél gyengébb jelszinttel.
A munkagép ugyan LAN-on lóg, de a virtuális gépnek egy N-es wifijű notebookon is futnia kell.
Torrentezés nem érdekel, VoIP-telefonálás okostelefonnal annál inkább, meg ugye a virtuálisgép-elérés.Erre rettenetesen hosszas tökölés után végül az RT-N18U-t választottam.
Ellenérvek?
Köszönettel: MaCS
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Kérdés akart lenni csak felsorolás lett belőle.

Igazából csak vélemények érdekelnek tapasztalatok alapján, mindenképp segít döntést hoznom, ha több infó van a birtokomban.
Pl.: ha hárman azt mondják, hogy 2 falon át már felejtős az 5GHz, akkor már nem is valószínű,hogy erőltetném.
Az antenna hossz nem a wifi teljesítmény miatt kell, hanem, hogy be tudom-e rakni egy 24 modulos lakáselosztóba.
Hosszútávra gondolkodva merült fel bennem az 5GHz egyébként. -
-
-
aakosch
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Atheros AR9285 van a gépben. Itt a frquency bandnél csak 2.4 ghz van.
Ha nem támogatja az eszköz az 5 ghz-et még működőképes vele? Vagy az 5 ghz-es routerek nem tudnak 2.4-en is szórni? (A lakásban van még pár laptop, amelyek újabbak és akkor azok valószínűleg támogatják már.) Tehát míg a többi eszköz 5 ghz-en használja a wifit én tudom-e a 2.4 ghz-es laptoppal is használni a netet?Köszi!
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Multibit
üzenetére
Mint fentebb írtam, pusztán attól, hogy átállítom a csatornakiosztást (mondjuk legutóbb a 12-es csatornáról - figyelembe véve az Inssider által mutatott értékeket - a 2-es csatornára átállva) a sebesség majd' a háromszorosára nő, így a nem megfelelő beállítás nem játszik...
Annyi "csak" a probléma, hogy sok wifi van a házban, és elnyomják a jelet, illetve a többiek folyamatosan váltogatják a használt csatornát (én arra nem vagyok hajlandó, hogy naponta piszkáljam ezeket a beáálításokat).
A 40 MHz-ről pont hogy lebeszéltek a router gondok topicban (only 20 MHz-et használok). De ez itt off. -
Ukeve
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Azt tudom, hogy Wifi-n a max. sebességet nem tudnám elérni.
Nem is az a cél vele, mert a laptopok és a telefonok csak netezésre és max. egy-két videó megnézésére lennének használva, és nem torrentezésre.
Tehát akkor erre az otthoni felhasználásra ez a router lenne a legmegfelelőbb választás?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Interactive Brokers társalgó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Arc Raiders
- Autós topik
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GAMER PC I5 12400F, EVGA 3070, GIGABYTE H610M, 1 TB SSD, 32GB DDR4
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Én arra törekszem, hogy ha az asszony a laptopról akar nyomtatni valamit a ház egyik végéből, akkor csak rányom a nyomtatásra és kész, ne engem "zaklasson". ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha nem támogatja az eszköz az 5 ghz-et még működőképes vele? Vagy az 5 ghz-es routerek nem tudnak 2.4-en is szórni? (A lakásban van még pár laptop, amelyek újabbak és akkor azok valószínűleg támogatják már.) Tehát míg a többi eszköz 5 ghz-en használja a wifit én tudom-e a 2.4 ghz-es laptoppal is használni a netet?
Gubek-Einste
Dr.NX