Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Kernel
üzenetére
Ezeket is csak a tápon, az géphez tartozó összes fogyasztót levállasztva lehet megmérni, mivel a gép amit táplál dinamikusan terheli ezzel meghamisítja/ellehetetleníti a mérést. Már csak ezért sincs beépített mérő egység. Pl. a fogyasztásmérés könnyebben megoldható lenne, de még az sem létezik.
Természetesen nem neked, hanem Kékes525-nek szólt a válaszom.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Igen, ezt elfelejtettem írni. Nekem automatikusan (RSS) adott mappába teszi a következő részeket, és amellé teszem a feliratot. A bat-nak viszont nem kell ott lennie, pastebin linkben van egy kép link, ott azt hiszem le is van írva. A videofájlra rá kell menni, és utána átnevezni.
-
maestro87
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Persze elméletben nem hibásodhat meg, bit nem tűnhet el, de ha másolgatom a fájlokat akkor már nem hiszek a windows "tökéletességében". Sőt 90%, hogy másolásnál vagy áthelyezésnél sérülnek meg a fájlok nagy ritkán. Mellesleg tavaly vagy tavaly előtt kellett törölnöm egy rar-t mert már nem tudtam megnyitni. Emlékeim szerint azt is másoltam vagy áthelyeztem, vagy csak átneveztem a mappáját. Már nem tudom, de "elromlott". Úgyhogy teszek a elméletre még villamosmérnök létemre is, mert a gyakorlat még egy hardver-nél sem mindig azt mutatja amit várnánk. Olyan meg nincs, hogy egy olyan bonyolult programnál mint a windows ne ejtenének olyan hibákat a programozók amit 100 000 felhasználóból csak 1 fog megtapasztalni.
Egyébként a merevlemezemmel, ram-ommal semmi baj nincs! -
maestro87
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Még annyit hozzáfűznék, hogy ugye te sem szeretnéd ha a boltban odamenne hozzád az eladó és rád erőszakolná a milka csokit a boci csoki helyett mert szerinte az a finomabb?
cigam:
Már megbocsáss, de ha te meg nem keresnél a kákán is csomót, akkor tudnád, hogy miről beszélek. Csak be kellett volna írnod a keresőbe a Xilisoft után azt, hogy '3D' és az első találatra kidobja a programot amiről beszéltem. Ez olyan mint mikor Mozillának nevezik a Firefox-ot és mindig szánt szándékkal belekötnek a kérdezőbe, holott tudják hogy mit akar az illető kérdezni.
Szóval légyszíves te se oktass már ki másokat ha az illető nem kéri. Köszi szépen!
Mellesleg ha már ilyen kioktatóan ajánlasz programot, akkor jó lenne ha nem ajánlanál rosszabbat annál mint amilyet a kérdező már kipróbált. Ha egy kicsit is rápillantasz a screenshot-ra, akkor te is láthatod, hogy csak BD lemezt tud konvertálni, fájlokat nem!
De az Avidemux sem jó, mert nem akarok többlépcsős konvertálást alkalmazni, mert szerintem az sem tud közvetlenül DVD-be konvertálni. -
maestro87
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Én csak nem értem, hogy miért kell ahhoz beépülni, hogy betudjak jelentkezni valahová. Az ok, hogy amikor elmentem jelszót, ahhoz kell az integráció, de visszafele minek? Miért nem tudja automatikusan kitölteni minden integráció nélkül a felhasználónév+jelszó mezőt?
Most ezt a PasswordSafe-t próbálgatom és ahogy nézem itt van valami autotype lehetőség, de magamnak kell kitalálni, hogy ezt milyen paranccsal hajtja végre, ráadásul ez böngészőbe be se tud épülni, így minden jelszót kézzel kell bevinni. -
kivlov
aktív tag
válasz
Kernel
üzenetére
Nem rendes működésnek nevezném, mert a syncexpert nevű progiban is ha kivettem miket ne szinkronizáljon akkor azt törölte a célról....
Nem véleményeket várok hanem megoldást
A tükrözésnek pont az a lényege hogy nem biztonsági mentés azaz tükrözi azt amit kijelölök, nem pedig kérdés nélkül csak másol...ha törlök egy mappát a listából akkor neki is törölnie kell ezért tükör...
Van aki használja ezt a progit? Ha nem akkor visszatérek a régihez mert az tudta ezt alapbó.... -
kivlov
aktív tag
-
ledger
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Ezzel csináltam a mentést
http://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htmEgyik napról a másikra azt írta a gép a penre, hogy használat előtt formázzam (Corsair_Flash_Voyager16Gb).
Mivel volt rajt 9Gb adat megpróbáltam a fent leírt programmal menteni ami menthető, és csinált is egy Raw nevű mappát amiben megközelítőleg 9Gb adat van. Ez után még párszor ki írta a penre, hogy formázzam azt, most már ha csatlakoztatva is van nem látja semmi. Az adatok ott vannak, csak épp nem képes megnyitni semmit, azt írja bármire klikkelek,hogy a fájl formátuma nem meghatározható.
Próbáltam linux alatt is de az egyszerűen csak egy piros X-et rak a kép helyére.
Kutakodok még valamilyen program csak képes helyre állítani a fájlokat, ha valaki tud valami hasznos információt ne tartsa magába .Tehát a mentett Raw könyvtár az már az asztali Pc merevlemezén van.
A corsairt már semmi sem látja teljesen meghalt.Megnéztem F3-all egy sérült jpg / és egy épp jpg fájl megközelítőleg egyformák nullák nincsenek.
-
törölt tag
válasz
Kernel
üzenetére
Vagyis,ezzel teis azt mondod,hogy,hiába keresek,olyan progit,amibe a legkisebb írási sebesség, pl. 4x ,hogyha a meghajtómból a csak legkisebb 10x sebességel irhatok,vagyis ha enyi telik ki belőle,. akkor ezt is fogja a legkisebb írási sebességnek mutatni,hogy van abban a bizonyos programban,ugye? Vagy tegyük fel,. van ott 10esnél kiseb sebesség,. ésha arra beálitom,.akor lehet "elvileg" anyival fog égetni,. de gyakorlatban kitudja menyivel. lehet 10essel? Jól értem,értelmezem a dolgot? Ha tévedek,nyugotan javits ki.
-
törölt tag
-
Wolfskin
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
igen, ilyen az operában is van, meg az is, ha a képre kattintok átméretezi a képernyőre meg vissza.
de én kimondottan ezt a vízszintes scroll funkciót kerestem, ami univerzálisan minden programnál működik. de most már megoldódott, ez a kis progi megint megy és nem akad az operával sem!!!
-
LonGleY
veterán
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Teljesen függetlenül az elöbb elhangzott hszektől:
,,...12 év XP használat tükrében, WinUpdate nélkül, víruskereső nélkül, szoftveres tűzfal nélkül (router van csak)."
Gondolom abban azért egyet értünk, hogy egy átlag usernek meddig tartana így egy vírust összeszedni.
De ebböl is látszik hogy az user a leggyengébb láncszem.
-
Zola007
veterán
válasz
Kernel
üzenetére
igen, egy adott lista, amiben én válogatom össze hogy melyik fájlok alapján keressen, nem listafájlra gondoltam.
attól hogy a két fájl tartalma azonos, sajnos még nem biztos hogy ugyanakkora.
pl. elmentek egy .doc fájlt, majd elmentem másnap, akkor 2 különböző méretű fájl jön létre, pedig a tartalmuk 100%-ban megegyezik, de az időazonosító miatt vagy ki tudja mi miatt, de a végük minimálisan eltér
persze szigorú értelemben véve nem azonos bitre, de tartalmilag igen és egy szűrő ami tud %-os arányú hasonlóság alapján szűrni, az megtalálja
az ilyen duplikációkat (pontosabban van ami backupban megvan vagy 20x is) szeretném kiszűrniközel 1 TB-ot kellene átnyálazni ami az elmúlt 10 éveben felgyülemlett durván 1,5 millió fájl
de úgy nézem ingyenesbe ezt nem fogom tudni megoldani
mindenesetre köszönöm a próbálkozást
-
LonGleY
veterán
válasz
Kernel
üzenetére
X-Mouse Button Control, ez a legjobb az említett funkcióra. Mármint az inaktív ablakok scrollozhatóságára, ami amúgy tök alap Linux skill, kötelező lenne mindenkinél.
-
nyikszi
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Köszi megnézem. Igen, már én is gondoltam rá, hogy a partíciót kellene lementeni, de nem biztos, hogy el tudom indítani. Sajna bad sectoros lett a HDD és muszáj leszek venni bele egy másik HDD-t, de nincs hozzá telepítő, így jó pénzért lehetne venni a Toshibától. (Nem ide tartozik, de ez már rövid úton a 3. Toshiba HDD ami megpusztul, így ezt a "márkát" ezentúl messzire elkerülöm.)
Tényleg a sorozatszám alapján én nem szedhetek le egy Windows 7-est és azt simán felteszem az új HDD-re? Hol találom egyáltalán a serialszámot? -
Hajdu.1
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Találtam egy ilyen megoldást.
Pont annyit tud, ami kell, csak nem tudom a részletet lementeni, de így is jó -
AtHoS
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Jaja, erre a megoldásra jutottam egyelőre én is (részletek a win8-as topikban)
Egyébként AutoShutdownManager progit használom régóta az automatikus alvásba küldéshez (no meg lényegében ahhoz, hogy pl. videotömörítés, virnyákkeresés, stb.. közben ne menjen alvásba a gép. Ez sajnos a Win7 kiadása óta jelen van, mert MS szerint csak az számít aktív géphasználatnak, ha a user mozgatja az egeret vagy nyomogja a billentyűt, minden egyéb csak kamu)
Eddig a win8.1 beépített funkcióit használtam kézzel történő alvásba küldéshez, meg kikapcsoláshoz, újraindításhoz. Így ehhez kerestem első körben módszert, de egyelőre nem találtam olyat, amivel kivárja az elindított feladat lefutását és csak utána végzi el a kiválasztott gépleállítási műveletet (lehet ilyen esetre MS-éknél nem gondoltak volna
)A lényeg, hogy a program óra melletti ikonjáról van lehetőség ilyen műveleteket indítani és be is lehet állítani, hogy futtasson le batch fájlt, várja meg míg végez, majd aztán kapcsolja le a gépet.
Egyelőre ez van. Azt hiszem így is megfelelő lesz. De ugye a puding próbája az evés

-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Ehhe..ez a tömörítettben is keres opció érdekesen hangzik.
Én annó kreáltam egy progit, ami "egybemásolja" az lst fájlok tartalmát, így egyetlen nagyobb fájlban látom a lementett lemezek tartalmát. Eszembe sem jutott ezen opció használata

Szerk.:
Mondjuk én a DiskDirExtended [link] verziót használom, az valamivel többet tud az alap változattól. Első használat előtt be kell állítani mit mentsen, aztán lehet olvasatni a lemezeket -
Hajdu.1
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Remek.
Két banális okom is előkerült...Az egyik, hogy nem a rendszer partíción állítottam

A másik, hogy nem gondoltam a beállítás gomb megnyomására, azt hittem a-mögött újabb opciók kerülnek elő, és beállításhoz elegendő az ok megnyomása...Így már eltűnt a lapozófájl, és felszabadult az általa lefoglalt hely, és gyorsabb is lett a gép...
Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
-
LonGleY
veterán
válasz
Kernel
üzenetére
Ki a fene használ ilyesmiket? Ha mégis, ott a lehetőség a kis programokkal.
És a felhasználó legalább nem hányja el magát ettől a norton commanderes időket idéző felülettől.
Tudom én, hogy fölös vita, a retró lovereket nem lehet - és nem is kell - kirobbantani a megszokott dolgaikból.
-
törölt tag
Rar esetén ha jelen van a Recovery Record (magyarul Helyreállítási bejegyzés), akkor bizonyos mennyiségű hibát helyre tud állítani a WinRAR. Csodákat azonban nem szabad várni ettől sem. A Recovery Record a tömörített anyag bizonyos százalékát redundánsan tárolja, emiatt lesz nagyobb egy így tömörített rar, mint az enélküli. Viszont ami nem szerepel a recordban, azt nem képes pótolni a WinRAR sem.
-
sanyixXx
senior tag
igen, az egy fényképezőgép fajta. van neki több féle gépe, de régebben nagyon divatas volt az a modellje, amelyik rögtön kiadta a fotót, amit csináltál vele. na az pont ugyanilyen keretes kép volt. ezek a "thumbnailek" (hogy PC legyek
) pont úgy néznek ki, mint a régi polaroid képek.mod: hejjesírás...

-
Kernel
nagyúr
A Diskexplorer arra is alkalmas, hogy szektorszintű 1:1 lemezképet készítsünk egy meghajtóról. Ezt érdemes megtenni, így probléma esetén visszaállítható az eredeti állapot. Elvileg U3 esetén is, de én olyat közelről még nem láttam, ezért biztosra nem mondhatom.
Meg kell nézni a jelenlegi fájlrendszert, a kluszterméretet is, és formázásnál figyelembe venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Mini PC
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest