- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meili
tag
válasz
t72killer #180798 üzenetére
Igazából peet05 keveselte a processzort, de most beírtam a Google-be, hogy "1235U vs 6300U" (utóbbi van a mostaniban), és a különbséget nézve nem hiszem, hogy problémám lesz vele. Fontos, hogy minél csendesebb legyen és ne melegítse a lábam, szóval nem baj, ha nem pörög folyamatosan a hűtőventilátor.
Tegyük fel, hogy a kiválasztott típus a HP EliteBook 840 G9 (16 GB RAM, 512 GB SSD, i5-1235U proci). ~360k-ért találtam meg normálisnak tűnő boltban.
Ezért az összegért, vagy egy 100-assal többért te mit választanál ehelyett, ha fontos a tartósság?
A 250 nit-es kijelzőt nem tudom hova tenni, ki kellene próbálnom. -
Zoli133
addikt
válasz
t72killer #180803 üzenetére
Hmm, én 2022-es g14-et használok (6800HS-el), lehet alacsony az igény szintem de elvagyok vele (a gyári asus bloatware után a g-helper egy megváltás monjuk), igaz, nem töltős használatnál vissza veszem, mert nem bízok benne, azt hiszem ez pont az általad említett issue
-
margithid
veterán
válasz
t72killer #180800 üzenetére
Jaja, én is majd akkor veszek ha 32 GB-os noti lesz jó áron 1-1.5 éven belül.
Acer Aspire 5 jó lenne, Dell vostro már most is van 300k-ért.U-s procik azért nem melegszenek annyira, nem?
1335u ha nincs fullon pögretve, akkor elég keveset eszik.
Mondjuk pár hozzászólással ezelőtt írta valaki, hogy soha többet u-s proci. Nekem ahogy nézem bőven elég lenne egy 1335u. -
meili
tag
válasz
t72killer #180794 üzenetére
Azt értem, de a Thinkpad-et is 7 éve használom, és ha ez bírja 3-4 évig, akkor már meg leszek elégedve. Majd próbálok rá vigyázni.
Csak fogalmam sincs manapság a laptopokról (10+ éve mindenki tőlem kért tanácsot). Az egyik kollégám mondta, hogy vegyek HP üzletit, mert ő ahhoz szokott, és szerinte jó. Szoftverfejlesztők vagyunk, régen mi voltunk a kockák, de manapság család mellett az érdekel, hogy minél problémamentesebb legyen valami. Áttértem iPhone-ra (fúj), mert csak annyit akarok, hogy valami működjön. (Igen, biztosan jól működne egy azonos árkategóriás Samsung is, de pár éve alkalmazottként kaptam céges iPhone-t, azóta inkább maradok annál.) A felsésemnek most vettünk egy M3 chipes MacBook Air-t. Magamnak is azt vennék, de nincs kedvem lecserélni a fejlesztőkörnyezetet, így maradok Windows alapon.
De akkor muszáj leszek utánanézni a dolgoknak. Azt már megtaláltam, hogy a HP-ből az EliteBook a minőségibb. -
meili
tag
válasz
t72killer #180790 üzenetére
Néztem a Toughbook-ot, ezt már így feleslegesnek tartom, maradjunk az átlagnál jobban strapabíró verziónál.
HP Probook? Vagy Elitebook?
Közben arra jutotam, hogy kellene az én felhasználásomhoz a 32 GB RAM, úgyhogy most ebben nézegetek. És amit kihagytam: billentyűzetvilágítás. -
totron
addikt
válasz
t72killer #180790 üzenetére
Az újkorban vigyázni kell. B@sztam én még főúti aszfaltra (nem szándékosan) T500-at, nagyon nem érdekelte...
De HP- közül is volt nem 1 extra masszív (aljzatában mindenképp). Ma ez másképp van. Próbáljuk szeretni a jelenkor kivitelezéseit. Akadnak jó billentyűzetek, kellemes érintésű palmrestek, stb., de majd' mindegyik leköveti a nem egyenes felületet, 14" felett, ami háát.... Ez van.
-
Khelben
nagyúr
válasz
t72killer #152791 üzenetére
Ahhoz 4. generációs gép kell, használtan 80-100k körül lehet beszerezni HP Elitebook 840/850-et vagy Dell Latitude 7440-et.
(#152792) Zoliafasza: játékra ez a belépő szint: [link] De ezen minden csak minimumon megy majd, az újak közül meg lesz olyan, ami el se indul. Rendszeres hordozásra pedig nem ajánlott, mert ahhoz nem elég strapabíró.
-
turit
tag
válasz
t72killer #95085 üzenetére
Nem gond a programnak a geforce és az amd, legalább is asztali fronton nem találkoztam még hibával.
quadro kicsit jobban kezeli a 2d-s vonalak megjelenítését , gyorsabban betölti , frissíti.
Az I5 és I7 között mennyi teljesítménybeli különbség van az U sorozatnál ha mind2 2 magot használ csak?(#95086) premete
Ac15 de később 19 vagy 20. Vannak nagyobb projektek amit jó lenne ha akadás nélkül vinne 3d-ben, árnyékot azért nem kapcsolunk be
Főleg prezentálásra lenne, max pár módosítást gyorsan végre lehessen hajtan. Így bárhol bemutatható az épület ,nem kell az irodában tartani a megbeszéléseket, vagy tervlapokat nyomtatni és úgy vinni. -
-
Khelben
nagyúr
válasz
t72killer #94889 üzenetére
Az almás gépek jók, a garijuk szuper
Ez így azért kicsit erős. Amikor egy 90k-s gépre a Dell 3 évet ad, akkor egy 900k-s Macbookra az 1 év az minden, csak nem szuper.
(#94893) buek1967 : a workstation gépekben is csak az ips, amit azzal rendeltek gyárilag, egyébként TN a legtöbb. Ezekben jellemzően nyers erőt tekintve gyenge vga van, amiben kiemelkedik, azok a szolgáltatások, de azt a játék nem használja. A 7790 notebookos megfelelője valahol a 850M és a 860M között van, 300k+ kategória.
-
Dhampir
félisten
-
kerekfej
őstag
válasz
t72killer #94781 üzenetére
Többségi részesedést szerzett a Medionban a Lenovo
Szóval kb. ugyanaz a szint.Valaki pl ezt írta.
Aldi-s garanciát meg addig ne ócsároljátok, amíg nem volt vele tapasztalatotok! 1 ill 2 hónapig vissza lehet vinni szinte bármit és visszaadják az árát. Ha valami elromlik sok esetben újra cserélik ki vagy ugyancsak visszaadják az árát (nem higiéniai termékekre érvényes).
-
kerekfej
őstag
válasz
t72killer #94767 üzenetére
Igen, de annak meg is kérik az (fel)árát.
Medion Akoya E4214 teszt
Milyen hasonló gépeket tudtok felsorolni ebben az ársávban, ami összességében versenyre kelhet?
-
premete
veterán
válasz
t72killer #94702 üzenetére
A Malwarebytes szerint malware, amivel egyetértek: a beleegyezésem nélkül települ, adatokat küld, megváltoztatja az asztal kinézetét, haszna semmi, mert nem mondja meg, hogy fog-e futni a w10 a gépemen.
Ha le akarom tölteni a w10-et, akkor pedig nem a frissítést választom, hanem egy iso-t leszedek, hamarabb, mint hivatalosan megjelenne, és szűzen telepítem (majd valószínűleg levasalom és megy vissza a w81 mentés).
Látom, vannak olyanok, akik mindent elkövetnek, hogy adataik eljussanak harmadik félhez, azoknak ajánlok warez és xxx oldalakat, onnan is be lehet szerezni ilyesmit, nem kell hozzá a picipuha. -
Tikakukac
titán
válasz
t72killer #94638 üzenetére
Tuti megoldás egyébként: mSata adapter és abba M.2, időtállóbb.
bundli:
Jó, oké, ebben igazat adok. De azért az SSD-k világa más, mint egy komplett notebook. Értem én, hogy az általam említett elméletet rá lehet húzni, de azt be kell ismerned, hogy a kettő azért nem ugyanaz az eset, de tény hogy van a tiedben is ráció.
Ugyanaz, sőt, majdnem a komplett iparág ugyanazt tolja. Ugyanolyan szutyok az asztali mint egy noti vagy mint egy TV, csak mindegyiknek más a paripája.
Itt most nem teljesen tiszta mire érted. Azt mondod, hogy már az új Latitude-ökben sincs meg ez az opció?
Passzolom. Azt tudom, hogy úgy futnak ki a gépek, hogy a gépkeresők mire gépet vennének általában mire kinyögik már nincs is.
Ezzel is vitakoznék egy kicsit, ha megengeded.
Nyugodtan. De az ipar főleg ebben a szekcióban marhára nem érdekelt abban mi a logikus meg minek előnye és hátránya főleg mennyibe kerül és mennyit kell emiatt kihagyni a műanyagra fordított pénzből
Le fogja dugni a torkodon ha akarod ha nem. Nem kívánságműsor. Lásd értelmetlen vékonyítás workstation gépekben és spór üzletikben.
Használtan tervezek venni mindenkép. Nem a legújabb/legdrágábbat venném meg.
1 év alatt sikerült 40%-al leverni az x220-ak árát. Messze nem a legújabb és legdrágább noti. Ha sok volt a céges gép és elkezdik tolni a piacon úgy beverik az árakat, hogy el sem hiszed
-
premete
veterán
válasz
t72killer #94526 üzenetére
Ez nem egészen így van, a 00 végűek melegednek és hajlamosak visszafogni az órajelet, a 10 végüekben már ezt megoldották; tehát egy i5 4300u-nál jobb az i5 4210u, vagy az i7 4500u-nál az i5 4310u, sebességben is.
Szóval a Haswell refresh (10 végűek) ebben nem rosszabbak a Broadwelleknél. -
8nemesis8
veterán
válasz
t72killer #94526 üzenetére
Megtaláltam közben én is az i5-5200U ez gondolom ilyen gépbe már több, mint tökéletes lenne igaz?
Egy SSD-vel megtámogatva...szabonagyur: Köszi, pont ezért néztem először i3-ből a jobbat, ha már lehet újabbat akkor miért ne és ahogyan elnézed itt a VGAban van eltérés teljesítményben legalább 10%. Tudom nem gamer VGA, de ha pár ezresért adnak 10% körüli növekedést, akkor megérheti!
-
8nemesis8
veterán
válasz
t72killer #94489 üzenetére
Ennyire gáz a telemax?
Én most beszéltem velük és gari szempontból rugalmasnak tűntek, itthon megengedték volna az SSD bővítést.
Igen ez a 200 nagyon határeset.
Sajnos itt tényleg nem opció a várakozás, a héten mindenképpen kellene! Pedig ígéretesnek tűnik ez a kis Asus. -
ronson
őstag
válasz
t72killer #94339 üzenetére
Mások gari nyűgjei nem tántorítanak el, mert ettől jóval pozitívabb ember vagyok.
A kinézett két gépnek nincs alternatívája a piacon. A fullHD kijelző az amiből, nem tudok engedni, mert nem tudom elfogadni azt, 2015-ben már a mobilok felbontása is nagyobb, mint az 1366-os hányadéknak.
Egy Acer-t találtam még, de inkább ez a Lenovo. Normálisabb i az összhatás.
Ami igényem, FullHD kijelző, legalább i3processzor, kb 120-140e Ft árkategória.
Egy 15 éves igényeit kell lefedni, a játékon kívűl.
Ha van esetleg valami más alternatíva, ami elkerülte a figyelmemet, azt is szivesen veszem.
Viszont a fő kérdésem az lenne, hogy i3 4030U vagy FX 7500?
-
premete
veterán
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #94336 üzenetére
Visszakerültem a keresők táborába, kiderült uis, hogy a cserélendő eeePC 1.1 kilós, ezt kéne valami aktuális termékkel leváltani. A 720g2, Lati e7250 határozottan nehezebb, nem jó
(Még a lati 3150-be is ólmot raktak, 1.4 kilós - de minek??)
Szóval a kérdés #94120, office+net célokra, ultrahordozható, tartós megoldás van 1.2 kiló alatt?
Egyelőre csak atomos és Core M-es cuccokat láttam - az utóbbiból megfizethetőt+tartósat nemigazán
.
-
Kokilla
csendes tag
-
válasz
t72killer #91934 üzenetére
Én is csináltam ilyen teszt összesítést:
Ezen egyből látszik, hogy mennyire sokáig tesztelik a dolgokat és mennyire reális a teszt. Az U-s i5 pariban van kb. az M-s i3-al ami azért elég érdekes.Illetve a core M is hol van már. Netezni az U-s is elég, de ha rendes munka van akkor az M-snek meglesz a maga előnye, mondjuk egy fordítás vagy videó konvertálás alatt. (Ők valami rövidet konvertáltak mert túl jó a core M
)
A dgpu természetesen beleszól a turbóba, szóval nem ártana ha ez alapján is tesztelnék a gépeket. -
jety91
őstag
válasz
t72killer #91934 üzenetére
Én is 15-20%-ot érzek, egy órát volt lehetőségem nyúzni egy ilyen U-s procit SSD-vel, de nem éreztem egetrengető hátrányt egy M-eshez képest. Otthon egy FX-8120-as AMD van a gépben SSD-vel, így ha valami nagyon CPU igényes dolog kell azt értelemszerűen nem a laptopon fogom megcsinálni.
rbalint88: Köszi, bár nekem a 12,5" nagyon kicsi. Tudom hogy hordozásra ez való, de nekem nem esik egyszerűen kézre az ekkora méretű gép már.
Köszi srácok a segítséget, akkor marad a 450 G2 SSD + 4GB ram-el a felárból
-
szabonagyur
félisten
-
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #90858 üzenetére
Még egy adalék: a fenti notiban egész jó IPS kijelző van.
-
mddg
újonc
válasz
t72killer #90794 üzenetére
Köszönöm! Asus volt az eredeti terv (még ősszel) de ami igazán jó az egy kategóriával feljebb van (970-980M) sajnos :/ az Asusnak jön mostanában ki "új generációs" gépe vagy már kint vannak? Ill. az ne tetszik hogy win-el árulják azokat a modelleket amik tetszetősek...
pedig win nélkül kb annyiba kerülnének mint a lenovok meg acerek... Nem tudsz esetleg olyan helyet ahol lehet freedos asust kapni hasonló konfival?
-
Pocok256
veterán
válasz
t72killer #90632 üzenetére
Hát a mostani gépemből kiindulva az hétvégenként, van hogy 12 órán át kapja az ívet. Hét közben meg 24 órából 24 órát megy amiből 2-3 órát teljesen maxon.
Még a 965m el úgy ahogy meg is barátkoznék de az alienware annyira bazárira sikeredett, hogy borzasztó.
XMG ben az is tetszik, hogy 'gamer' viszont nem csilivili pufók szörnyeteg, mint a többi társa.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest