- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PubliCat
tag
válasz
Müszi #154128 üzenetére
Igen, a magyar piac árérzékeny. Ami olcsóbb, azt veszik.
De,
Ami olcsóbb, sokszor jobb is? Ez a mezőgazdaságban nagyon példaértékű kérdés. Egy 20 milliós traktort sokkalta drágább fenntartani, mint egy 50 milliós John Deer-t például. Ez pusztán matek, nem kapcsolódik ugyan a laptop piachoz, de példának tökéletes.
Adaptálva ezt a témához: tudod nélkülözni 2 hónapig a racsi új laptopodat, amit lehet, hogy a javítás után másmilyen meghibásodással kapsz vissza a csodálatos Lenovo szerviztől? Ez egy jelentős különbség a kicsit drágábban elérhető, más gyártóktól számazó, szintén belépő kategóriás laptopok között.
Ha neked megér 130e ft egy olyan laptopot, ami egy esetleges hiba miatt akár 1-2 hónapig is nélkülöznöd kell, ám legyen.
Én személy szerint nem vállalok kockázatot, és inkább spórolok még 1-2 hónapig.
The end.
-
Tikakukac
titán
válasz
Müszi #154128 üzenetére
De, van. Az első, hogy akinek egy youtube nézős, Word töltős otthoni gép kell kicsi keretből nulla igénnyel, annak nem ajánlunk ki 200-300k-ért gépet. És pont. Te az ellenkezőjét írtad. Ez a csúsztatás.
Az I5-ös proci és SSD sebessége jól jön alap felhasználáskor is.
Meg az i7 extreme és az NVMe SSD is. Nyilván logoltál már ilyen procival gépet, tehát tudod mekkora kihasználtságot generál egy user.
Erről a konkrét típusról egyébként én nem olvastam semmi rosszat tehát a fikázók sem lehetnek biztosak abban, hogy ez annyira szar.
Szokásos kérdés: ha adok FRU számokat, amik cserések az első évben törvényszerűen vagy postázom a kiszaggatott bezeleket, akkor elég lesz? Az elég konkrét?
Ha valamit olcsóért mérnek kis hazánkban akkor a tömegek azt fogják venni és a magasabb példányszámból következik, hogy több lesz a meghibásodott darab is
Igen. És szerinted képesek vagyunk meghibásodási arányt számolni az eladott/ javított gépekből vagy ehhez sem értünk?
Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az a termék kukába készült alapból.
Jellemzően pedig ez a tendencia.
Az átlagnál sokkal jobban vigyáztam rá és a karbantartása sem lett elspórolva soha. Közel 160k km-rel adtam túl rajta maximálisan nyugodt lelkiismerettel.
Azt írtad "Nálam 14 évig nem kellett csak fékbetétet cserélni rajta." akkor ez igaz vagy nem igaz? Nyugodt lelkiismeret mellett ennyi idő alatt tárcsa-betét, egy tonna szűrő és olaj, gyertya és társaik hullanak bele egy autóba. Nem egy fékbetét.
Örülök neki, hogy nem akarsz vele többet foglalkozni. Megint elkentünk pár tucat hsz.-t és megint ott vagyunk, hogy mi vagyunk a hülyék meg főleg én, hogy válaszolgatok itt, holott ismét hajnalig melóztam. Hagyjuk.
-
Firehand
tag
válasz
Müszi #154123 üzenetére
Szia.
Nekem Lenovo van, 6 éve használom, eddig nem volt vele semmi baj... De heti 3-4 órát használom, csak exel és net.
Viszont te meg azt fogadd el hogy itt olyan gépet fognak ajánlani ami már bizonyított és "megbízhatóbb" jobb a garancia érvényesítés, gyors és egyszerű az ügyintézés.
Nekem is ajánlottak Dell G5-öt megnéztem az MM-ben, de nem tetszett a vastag kávák miatt....
Aztán megnéztem megegyszer.... és már kezd tetszeniközben viszont rájöttem hogy a G5 szériában van 5590-es is.... Az pedig már tetszik mert annak már keskeny a kávája. Így lehet hogy az lesz.
Nekem a Lenovo Legion tetszett de mivel nem mondta senki hogy azzal megleszek elégedve így azt is elengedtem :-)
-
Tikakukac
titán
válasz
Müszi #154123 üzenetére
Csúsztatással kombinált önigazolás.
Alap felhasználásra (alap, tehát amikor valakinek i5, tonna SSD, dGPU és egyebek kellenek, az messze nem az) nem szoktunk 200-300k gépeket kiajánlani. Az ütni-vágni témát ezerszer kifejtettük: nem kell ütni egy mostani konzumert ahhoz, hogy széthulljon. Ezt álltó helyében is meg tudja tenni napi 1-2 kinyitással is. De ezt sem kell elhinni. Ha tetszik a gép, sok sikert hozzá.
Suzukihoz: ha 14 évig csak fékbetét volt cserélve az autón, akkor az vagy nem hagyta el a garázst vagy iszonyat módon el van hanyagolva műszakilag.
-
PubliCat
tag
válasz
Müszi #154122 üzenetére
Az 5480-as lattitudomonak is kezd az egyik zsanérja kilazulni. Pedig csak dokkolón van (típe-C), és csak megbeszélésekre viszem magammal, ott van nyitogatva. Még homeoficce-ban is csak kb 4 napot voltam az elmúlt 1 év alatt, szóval az se nagyon terhelte.
Szumma szummárum: Murphy törvénye érvényesül. Ami elromolhat, az el is romlik.
-
PubliCat
tag
válasz
Müszi #154119 üzenetére
Öcsém vett egy lenovo gépet, hasonló árfekvésben. Mondtam neki hogy ne ilyet vegyen, mert egy foscsi lesz, inkább nézzen mást, esetleg használtat (neki bőőven elég lett volna egy használt is, olcsóbban).
Amikor átvette, nem volt semmi. Dizájnos, tetszetős darab, hiszen még új volt. Majd nagyjából 3 perccel később megkérdezte, miért hajlik a billentyűzete, mikor lenyomja. Mondtam hogy ez egy feature, mint az almás6osnál volt kezdetben.
Akkore értette meg miért került annyiba a laptopja. Nem mellesleg, kitört a zsanér fél év alatt. Nem repedt, nem nyeklet nyaklott. Kitört.
Drágábban már olyan feature-ök is vannak, mint a nem hajló billentyűzet, nemkitörő zsanér, esetleg normális kijelző, nem meghaló usb csatik.
A garanciára meg olvass el néhány fórumot. Nyilván ott a rosszabb tapasztalatok lesznek hangosabbak. Viszont ha végig gondolod, sőt, elolvasod azokat, majd rájössz te is a garanciális, szervizes háttérre
(próbáltam az egészet oofooffooffff-ba tenni, remélem siekrül)
-
Pici
tag
válasz
Müszi #154087 üzenetére
Megerősítem: [kép] [kép]
Nagyjából 1 hónapja van meg, de eddig semmi problémám vele. Még én is csak szerzem a tapasztalatokat. Amit kicsit sajnálok, hogy nem voltak képesek egy normális wifi modult belerakni, így csak max. 433 MBps-t tud és kicserélni se lehet gyorsabbra, mert BIOS-ban korlátozott mit fogad el. Torrentes gépnek is használom így jó lenne nagyobb sebességgel áthúzni az itthoni hálózaton.
Wolfenstein Youngblood-al próbáltam ki mit tud játékban az MX150 4 GB. Eléggé visszavett beállításokkal, de el lehet játszogatni, igaz erre itt az asztali gép.
Ha Win10 lesz rajta fel kell tenni az áruházból a Lenovo Vantage-t, az minden frissítést megold.Én nem bántam meg, igaz nem is nagyon fogom hordozni, max. a házban és akörül, meg néha nyaralásra.
-
Pici
tag
válasz
Müszi #154071 üzenetére
Szia!
Nekem is pont ugyanez a típus van, bár én jóval drágábban vettem. Sajnos ebben a típusban nincs M.2 foglalat.
Én kivágtam belőle a 2TB HDD-t, helyette ment bele egy Crucial Micron MX500 250GB SATA 3 CT250MX500SSD1, viszont 4 €-ért tudsz belerakni egy ilyet és mehet bele másodiknak a 2TB-s, vagy beteszed egy USB-s házba, ahogy tetszik.
Tényleg 2133-as a RAM, de amit linkeltél az jó bele, fut vele Dual-Chanel módban.
A kijelzője meg IPS paneles. -
Wizard1
csendes tag
válasz
Müszi #154076 üzenetére
vagy HP ProBook 450 G6 SSD -l, 8 GB -l 211eFt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Müszi #154076 üzenetére
Nekem is van 2 barátom is, akiknek az FX Asusa meg Y530-asa már tegezi a szervizeseket és nagyon elégedettek velük. Olyat is tudok, akinek 2 pár zsanért evett meg a gépe és nem válna meg tőle. Ez relatív, én szeretem az ilyesmit kerülni.
Pontosan akkor le kéne írni mi az ami kell, bár 170k-ért ez az elképzelés csak az alját dobja fel.
-
Wizard1
csendes tag
válasz
Müszi #154071 üzenetére
pl ACER A515 i5, IPS, Full HD, 1TB 169eFt + 4 GB RAM DDR4 2400 + ADATA SX8200PRO 256 GB M.2 SSD 16eFt.
-
Wizard1
csendes tag
-
Tikakukac
titán
válasz
Müszi #154071 üzenetére
Huha. Tanuláshoz. Tanuláshoz, ami PDF olvasás lesz leginkább egyetemen is, max 1-2 Word megírása, eetle fut pár 30 éve szoftver, oda nem kell vas. Ezt mindig mindenki túllövi.
A keret nem túl nagy (kb160-170k) de szerencsére az igényei sem azok.
vs
Leginkább az ár-érték arány a döntő de jól jönne azért egy dedikált VGA I5-ös procival és 8GB rammal illetve egy lehetőleg 500GB-os SSD.
Tekintve, hogy a belépő szint kezdődik most olyan 130k körül és 170k-ért dVGA, i5, fél TB SSD is kéne, az úgy szerintem de, magas igények.
Jó, akkor tisztázni kéne, hogy mire kell a VGA. Miért kéne az Intel/AMD-s megoldásán kívül bármi, amit úgy kidob egy egyetem vagy tanulás és kéne 3-4-5 éven belül.
Az biztos, hogy ha ilyen igények vannak, abból hulladék lesz. Nem véletlenül ezt a gépet találod meg pepitában emag/radi és digi kínálatban.
-
Hát akkor ennyi. Ha megkérdezett, akkor azért tette mert jobban értesz hozzá (és igaza is volt mert lebeszélted a vacakról).
Én megmondanám neki, hogy ebben a 17-es kategóriában jó asus csak drágábban van. De van jó dell és lenovo.
Ha ennek ellenére asust vesz, tegye. Ő pénze, Ő döntése.
Csak ha megkérdezi vásárlás után, hogy ugye milyen jó kis gép, majd legyél elnéző és hagyd rá
Nagyon tud fájni az embereknek a vásárlás utáni felvilágosítás.
-
margithid
veterán
Ha annyira asus akkor itt van egy jó:[link]
De x és k sorozatot én nem vennék, főleg nem ennyiért.
Ez a lenovo is milliószor jobb és ennek már jó a videókártyája is!
De én dell inspiront vennékOlcsóbb, jobb gari és ez az inspiron már össze van rakva nem úgy mint az előző sorozatok.
-
-
Tikakukac
titán
Sima desktop 8800GT-ről volt eddig szó. Ezért mondtam, hogy egy 5 éves kártya is vígan szétizzasztja a mostani elviekben "gémer" notis karikat. A 8800M az másik tészta. Azt azért már befogja ez is.
Namiren: vramot kenhetjük a hajunkra. Az a legkevesebb. Vagy hatalmas felbontás, vagy GTA4 kell ahhoz, hogy kihasználj te 2 gigát. Hamarabb esik össze a nyers erőhiány miatt egy kari, mintsem feltold FHD-ra a felbontást, vagy elkezdhetnéd felrakni a szűrőket.
-
Mister_X
nagyúr
Telenortól venném meg 18. születésnapom után, ott tapogattam meg és megtetszett
Úgy is akartam mellé mobilnetet, részletfizetés is fontos.
Tehát hibája nem nagyon van, az jó.
A GT630M használható játékokra is? (Nyilván nem BF3 meg Crysis 2, régebbiek) Desktop fronton hol van? 8800GT?
-
margithid
veterán
Köszi, de nem htpc kell, hanem egy non-stop használatra, virtuális gépek futattására alkalmas gép.
Ezért is fontos lenne a fogyasztás, és ezért is gondolkodom az energiatakarékos i3ba, 35 W, 4 szál, 2.8 GHz, egy win7nek és 2 virtuális xpnek elég kell, hogy legyen.
Monitor viszont tuti elég lesz valami olcsó 20k-s akkor, hdmi-ről majd tv-n nézek filmeket.
De azért az a dell vostro is piszkálja a fantáziámat, 130ért i3mal, van egy érzésem, hogy nem lenne vele gondom jópár évig..Amúgy ilyen házat soha nem vennék amit linkeltél, ez egy ócska vacak, akkor inkább egy 3e Ft-os ház és normális táp hozzá. Vagy ha nagyobb a keret akkor 9k-ért egy fractal design core 1000 plussz táp.
-
margithid
veterán
Mondjuk az én notebookom, ami egy lenovo g570, 300 napot töltött bekapcsolva eddig amióta emgvettem. (1éve)
A netbookom 3 éves, 500 bekapcsolt óra és 1000 indítás/leállítás volt eközben!
Azért ez notebookok esetén extrém igénybevételnek számítanak és lakopogom semmi bajuk. Hűtés midnegyiknél kiváló.
Ezek a mai notik már nem hullanak annyira mint 3-4 éve, akkor még nagyon sok hulladék volt a piacon, még a jó öreg SIS chipsettel. Nyilván ehhez hozzátartozik az is, hogy én nem hurcolászom egyiket se, az asztalon pihen midnegyik és megy
Fogyaztás tekintetében laikus vagyok, igazából midnegyikőtök jól érvel, ha arra emgnyugtató választ kapnék, hogy a linkelt energiatakarékos proci valóban nem eszik többet mint egy mobil i3/i5, akkor megnyugodnék
Max tdp midnegyiknél 35 W, a memórián és az ssd-n kivül továbbra se lenne a gépben más, szóval közel annyit kellene fogyasztania egy eneriatakarékos monitorral mint egy notebooknak.
Egyébként az asztali felé azért is mennék, mert nagyobb monitort szeretnék, igaz noteiban is van 17"-os, de ha lenne rá keret, akkor egy dell 22"-os ips-t beválalnék, azért az más élmény mint a noti 15" -
fogtunder
nagyúr
erre most mondok egy olyat, hogy barátnőm d630-asában felszakadat a gpu az alaplapról, úgyhogy kuka volt az egész, szerencsére volt donor gép, amiből át lehetett szerelni, mert különben lehetett volna elbontani a gépet. egy asztalinál még aznap használható lett volna, itt darabjaira kellett szedni a gépet a cseréhez, hát nem annyi idő volt, mint egy videókártya csere.
notebookokhoz minden alkatrész drágább, és nincs nagy választék belőlük, plusz ha cserélgetsz ezt-azt, kérdéses, hogy a hűtés bírja-e. a legtöbb alkatrész meg termék specifikus teljesen, spórolni akkor tudsz, ha használt vagy utángyártott cuccot veszel, mindkettőnek megvannak a hátrányai.
a memóriát, hdd-t mindig el szokták mondani a többiek itt, hogy nem érdemes döntő tényezőként kezelni, mert az esetek többségében percekben mérhető a csere ideje, de akár egy dvd meghajtóé is, mert ezek szabványos dolgok. van még pár ilyen, mint az msata meghajtók, expresscard kártyák, de ezeknek a helye nincs is kiépítve minden gépen. asztali gépet olcsóbb és könnyebb bővíteni, mint notit cserélni és ennyi.
-
Tikakukac
titán
Ramon nem tudom mennyit spóroltál. Szokásos kommersz anyagokból építkezve hát 1-2k, talán.
Fogyiról meg annyit, hogy netezés közben az enyém meg alulfeszelt procival eszik 12 wattot, és akkor már rossz napja van. Egy hajszárításom pedig
Amúgy keresd elő, logouton volt cikk a fogyasztási mutatókról. Ahhoz, hogy te évente megspórolj 10k-t (és egy fillérrel sem többet, nem tízezreket), csak a gépek fogyasztási különbségéből ki kéne termelned 200 kilowattnyi különbséget. Hadd ne mondjam ehhez mekkora fogyasztású asztali gép, és mekkora noti kéne, napi nagyon sok órában. Hülyeség. Aki spórolni akar ledesítsen amit tud és kész. Asztalinál pedig legyen komplett platformcsere. Táp, vidkari, vinyó és minden más marad. Lap és proci ami költözik leginkább. Notinál meg ööö hát megy a levesbe az egész, fillérekért. Gémeknél pedig ha hasonlítani akarsz, akkor ugyanolyan fps mellett mérjünk fogyasztást, mert ez így korrekt. Abban az esetben azért egy Y580 vs. asztali konfig már nem is olyan vészes, mondjuk. Grátiszban ugye a bekerülési költség igencsak kisebb lesz.
margithid: Fals eredmények születnek, mert fals a mérés. Ha mi netezős gépet akarunk netezőshöz viszonyítani, akkor igenis LV-s procikat nézzük már össze, 2,5-ös vinyókkal, nem full ATX megrakott alaplappal, meg istentudja mekkora monitorral, ami kalibrált profilt életében nem látott és lezabálja a fejed.
Aki nekem ugyanolyan teljesítményű asztali hardver mellett, ugyanolyan árból, hasonló korból, ugyanolyan időegység alatt kisajtol akárcsak 10k-t évente, annak fizetem a villanyszámláját. Nem vagyok idióta, ha nem számoltam volna már ki ezerszer, akkor nem mondanám.
-
Tikakukac
titán
2 dolgot elfelejtesz:
A noti drágább, bővíthetetlen fő alkatrészekből épül. Tehát nagyjából 5-6 évre a villanyszámlával megspórolt részt el is verted. Plusz búcsúzz el a 15k-ért veszek alaplapot ha kimegy dologtól is. 40k-ról indul a buli, Ivy meg a sok beintegrált vacakos lapoknál röpködnek a tízezrek.
Ha hasonló teljesítményű notit akarsz, mint asztalit, az enni fog. A gémer notik úgy kapják be a 65wattot, hogy el nem hiszed. Szóval aki havonta 500 forintot akar spórolni, de cserébe most képes kiadni 30-40-50k-val többet notira, az tegye. Csak akkor járassa 0-24-ben mert az életben nem jön vissza a pénze.
f4cg80: A532 nem AH532. Előbbi tuti mattos minden részében. Gari, anyagok és egyebek miatt. Inkább ez, mint az eredetileg is aljának szánt konzumerek.
-
tvamos
nagyúr
Hat en igazabol ezt masoltam at:
http://www.altium.com/products/altium-designer/system-requirements.cfm
+ az van meg, (tapasztalom,) hogy programozashoz kell legalabb valami x 1000 felbontas.
Az intel, meg az nVidia a kompatibilitas miatt kell, AMD-vel, meg integralt videoval marjartam rosszul, nem akarom megegyszer!
Mas nincs... asszem... -
Tikakukac
titán
De minek kell az az index? Értelme pont annyi, mint a másiknak.
Mellesleg, ha driverben átkapcsolsz akkor 1000%, hogy azzal a karival kell futnia amit bepipáltál. És akkor lehet nézni a szép pontokat.
Lámpa: üzleti gépekben ezer éve van beépített lámpa, amit én konkrétan jobban is szeretek az alsó világításnál. Vagy kipattinthatós, mint az Elotebookoknál, vagy egy kis résen jön, mint a Thinkpadokon.
Backlit meg lassan már a konzumereknél is meglesz.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Van néhány típus, amiben nem lehet használni, csak a dedikált karit. Meg néhány régebbi típusnál nem lehet driverből átlőni egyiket a másikra. Optimus mellett azért a gépek 85%-a ezt tudja. Asztalinál nem nagy érvágás, de notinál hatalmas gond lenne, mert az üzemidő akksiről hamar legyilkolódna.
-
-
B-L-A-C-K
titán
Á én nem versenyre szántam, úgy kezdődött az egész hogy meghirdettem az SSD-m eladásra, és gondoltam egyet mondom csinálok egy ilyet. Úgyse lehetséges mindenkinél hogy 2 ugyan olyan gépet egymás mellé tud rakni ilyen formában. Nekem meg adott volt 2 új ugyan olyan gép, átklónoztam az egyik gyári szűz win7-jét SSD-re, és felvettem. Szóval semmi buherálás, itt se. Természetesen én is tudnék faragni bios, illetve win beállítással belőle, de tényleg nem erre szántam. Na meg a noti Sata3-at is tudja az SSD meg csak Sata2-es, mondjuk win betöltésnél nem sokat számít, de egy minimálisan mégis...
Na meg még sose csináltam semmilyen videót, és nem is töltöttem fel, ezt a 30 percet rászántam, egyszer ezt is el kell kezdeni...
-
Bugi67
csendes tag
Most egy HP Pavilion DV7-esem van, még a 2xxx-es sorozat. Nem itthon vettem 3 éve, mert kb. 100e-vel olcsóbb volt nem túl messze. Ehhez vettem 1 éve egy SSD-t, mert "rendesen" támogatja a 2 meghajtót. A meglepetés akkor ért, amikor be akartam tenni az SSD-t. (Persze előre kellett volna gondolkoznom.) Helye volt az SSD-nek, de se keret, se csatoló nem volt hozzá és úgy tűnt nem is túl szabványos (persze HP szabványnak megfelelt). Hívtam a HP szerviz. "Ha nem garis, akkor nem szereznek hozzá." Szerencsére ajánlották a Swissparts-ot, akik 1 hét alatt behozták a 2 alkatrészt. Persze megdobta rendesen az SSD árát. Szóval most szeretném kicsit jobban körbejárni a dolgot. DV7-el nem volt sok bajom, kivéve a billentyűzetet (már a 2 év után), meg kicsit melegszik is. Úgy láttam a HP-nál az online regisztrációnál eléggé korrekten kezeli a garancia időt.
Ha Envyt nem javasoljátok (amúgy a meglévő SSD csatoló miatt gondoltam HP-re), szívesen veszek még javaslatokat. -
Borote
addikt
Te egy másik Dell-t néztél, és ott sem biztos, hogy nincs második SATA csatlakozó.
Most a 7720-ról volt szó, ahol elviekben van. Sőt, mSATA csatlakozó is van.(#12339) Bugi67: pedig jó gép a G75
de ha minőséget szeretnél, akkor vegyél egy EliteBookot
-
Armahun
addikt
Pontosan.
B-L-A-C-K: Teljesen igaz amit írtál.
Nem hdd- hez mérem az ssd-t.
Csak azt írtam, hogy az ssdékről készült boot idő videók zőme egy speciális helyzetben mért sebességet mutat, ami eltér a valós használatbani időtől.
Az hogy ez 4-5 másodperc az attól még némileg megtévesztés. -
B-L-A-C-K
titán
Ja bocs ezt Arni-nak akartam címezni...
Szóval Arni:
Akkor neked valami baj lehet a rendszereddel, én mikor megvettem az SSD-t, akkor a "belakott" HDD-d lévő oprendszert klónoztam SSD-re, és a bot idő a félre csökkent ami 25-30 másodperces javulást jelent. Illetve a programok sem gondolkodnak annyit betöltéskor. Plusz már másoknak is csináltam ilyet és ugyan ez a helyzet volt.
Borote: Mit akarsz helyett?
Én most egy normális használt Eee PC után hajkurászok, de nem találok megfelelőt...:/
-
darvak
senior tag
Én most 1 kicsit meg vagyok kavarodva.
Notebookcheck tesztben SATA SSD van, a szervízkönyv 16. oldalán SATA SSD-t írnak, DE a 248. oldalon meg msata SSD-t látni.
szervízkönyvValaki más?
-
darvak
senior tag
Ha jól látom, nincs is msata-s változat!
-
darvak
senior tag
Ez olyan, mint amilyet keresel, 2HDD hellyel
-
DarkDeer
senior tag
Nekem az Acer Aspire gépem 4 éve tökéletesen üzemel.
Ezzel a V3-al az a baj, hogy csak 1 év a garancia alapból, de lehet bővíteni.
A másik baj vele, hogy mindenhol fényes.
De ha ezeket kibírod akkor jó gép, és ebben szinte biztosan megvan a második kiépített 2,5"-es merevlemezhely.
Viszont az Ipon elírta a specifikációt, ebben nem FullHD panel van, csak HD+. -
DarkDeer
senior tag
Sajnos a 17,3"-es méretű gépek közül a 200 ezer Ft alatti kategóriában csak az Acer és az Asus ad 2 db kiépített 2,5"-es merevlemezhelyet.
Amúgy a boltok és a cégek tényleg össze-vissza hadoválnak. Haver vett egy K73-as Asus-t az Ipon-ból. Megkérdezte az Ipon-t és a Asus Magyarországot is, hogy van-e benne 2. merevlemeznek kiépítés. Mindenki azt írta neki, hogy nincs. Erre levettük az alját és ott figyelt a 2. HDD hely kiépítve. Azóta vígan megy egy 40 gigás Intel SSD a gyári HDD mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged