Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem IPS.
Jah bocs, úgy gondoltam annyiért kellene highend cucc
mjani1172 Lenovo garanciája miatt kerülendő. Itthon minden gépre 2 év gari van legalább, 1 éves az szürkeimport. A nem működő garanciából se lesz semmi. 3 éve lehet nem volt összefoglaló kérdés sor, most van. Kitöltöd előrébb leszünk. Tartósság ilyen kategóriában egyenlő a garancia idejével, többi meg ajándék ami utána lesz
De mondjuk ez elmondható már felsőbb szegmensről is.szerk: mbalint987 Nem programozásra tervezték. Ha olyat akarsz ami játékra is jó, de programozni is a billentyűzete, meg IPS úgy 500k-tól felfelé. Alatta kompromisszumos. Hordozni annyira lehet mint a 15-ös gépeket általában. Ez megint nem az a kategória ami arra van kitalálva hogy napi szinten kijelző többször/le fel, meg táskában így úgy nyomódik. Valameddig minden gép bírja.
-
-
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Kb. 3éve még a lenovo volt az etalon most úgy látom, változott a dolog.Na mindegy.
Ez lenne az egyik lészülék:Lenovo B5400
Core i5-4200m cpu (2x 2,5 / 3,1 ghz Turbo, 3mb cache)
- 4gb ddr3 ram
- 500gb hdd
- Intel hd Graphics 4600 vga max. 2,66gb ram-mal- 15,6" hd (1366x768) led kijelző, antireflexiós matt felülettel
- Supermulti dvd-író
- 720p webkamera
- hdmi Fullhd
- 4-in-1 memóriakártya-olvasó
- sztereo hangrendszer
- wifi, bluetooth, lan, 2xusb 3.0, 1xusb 2.0, vga
- 2,34 kg súly
- 378 mm x 259,5 mm x 28,5 mm méretek
- numerikus billentyűzet
- Eredeti Windows 8.1 64bit hun operációs rendszerúj gép, 1 év magyarországi gyári lenovo garancia, áfás számla.A A
Ez 139.000A másik meg ez:
Fujitsu 514
Kijelző méret: 15,6 ", CPU család: Core i3, Memória mennyiség: 4,0 GB, Háttértár méret: 500 GB, VGA típus: Intel HD 4400, Operációs rendszer: Win8
Ennek az ára 149 ezer.Általános használatra kéne,ne keeljen bütykölni,időtálló,és tartós legyen.
Mit javasoltok? -
-
Khelben
nagyúr
válasz
mbalint987
üzenetére
Az A555G-n el se indul a GTA5, úgyhogy innentől egyértelmű.
-
Willie
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Jogos.

(#104890) Khelben: Igen, közben megtaláltam. A GPU-t figyeltem, amiatt kerülte el a figyelmemet. Látom, hogy mindegyik ilyen típusban dedikált GPU van.
A Dell 5558 üzemideje milyen?(#104891) Chaser: Ezt ő tudja, rábízom. Legalább odafigyel majd az előadásokon és papírt, tollat használ.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mbalint987
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni notebook vásárlásban. Az eddig általam talált gépek: Asus G551JW és Fujitsu A555G.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200k - 280k között
(3) Felhasználás? programozás és játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? GTA V alacsony részletességgel (nem kell natív felbontás), SimCity
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FHD és nagy előny az IPS technológia
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Egy héten kétszer, és nem lesz használva út közben
(7) Operációs rendszer? Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? A RAM legalább 4 GB legyen, a többi mindegy.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Természetesen a programozáshoz a jó billentyűzet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új számítógép jöhet szóba.Igazából a fenti két gép között vacillálok, mert szeretném minél olcsóbban megúszni a vásárlást. Mi a vélemény az A555G-ről? Megéri-e a +80k többletkiadást az Asus gép?
-
Chaser
legenda
válasz
Teasüti
üzenetére
Highend gépbe ennyiért 5 éve se tudtál fektetni és 5 év múlva se tudsz

Intercreptor Ezt úgy át kellene gondolni. 15-ös gépet napi szinten hordozgatni egyebek mellett bátor. Ha autóval akkor még ok, tömegközlekedéssel felejtős. Bírni se fogja, az nem ez az árkategória. Hosszú üzemidő sem.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Willie
üzenetére
Nem tudom hol kerested, de a fullhd változatok mind mattok.
Nem kell sem FullHD, sem IPS, de azért legyen jó betekintési szöge, a DPI se legyen annyira vészes.
Most vagy jó dpi (fullhd) és jó betekintési szög (ips) vagy nem. A kettő között nincs fokozat. A "ne hajoljon meg"-hez pedig lehet szorozni az összeget hárommal. A Fujitsu A555 ugyanaz a kategória, mint a Dell, az A514 meg gyengébb.
-
Willie
őstag
válasz
Khelben
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ebből a Dell-ből sajnos nem találtam matt kijelzős változatot.
Akkor lentebb ad az igényekből.
Nem kell sem FullHD, sem IPS, de azért legyen jó betekintési szöge, a DPI se legyen annyira vészes.
Semmiképpen sem akar kisebbet mint a mostani Samsung.Minőségi anyagok: Ne recsegjen ropogjon az ember kezében, ne hajoljon meg.

Fujitsu Lifebook A514 vagy A555?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Khelben
üzenetére
Otthoni vasam 40 fps-re képes mid-low beállítással (profilomban a konfig), ha ezt megugorja a laptop már elégedett lennék.
Ahogy nézem gsync csak high end-ben van, így az felejtős most. A Rift és Pascal jövőre jön, egy évig elleszek kompromisszumosan.
Milyen vasat tudsz 230k körül? Ahogy látom gtx 950 a belépő szint az aktuális architektúrában, ezzel azért gondolom el lehet játszogatni. -
Willie
őstag
Sziasztok!
Unokatestvérem (végzős lány) szeretné lecserélni a NP300E5Z-S04HU típusú notebookját.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár már most is.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200.000 Ft körül
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
átlagos felhasználás: filmnézés, facebook, ehhez hasonló dolgok, semmi játék, úgyhogy szerintem elég lenne egy integrált GPU-s minőségi anyagokból összerakott gép
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindenképpen matt kijelzős kellene, ha lehet akkor IPS. De ha nem kivitelezhető a keretből, akkor legyenek jó betekintési szögei a panelnek. Azt mondta, hogy szereti hogyha nagy a kijelző, emiatt jobb lenne szerintem egy FullHD felbontás. Tehát jó a mostani 15.6" méret vagy esetleg mutathattok 17" körül is hogyha van ilyen.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Jövőre Budapesten kezdi az egyetemet, úgyhogy egyetemre is cipelni fogja illetve haza is SZSZB megyébe.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ha nincsen alapból benne SSD, akkor garanciavesztés nélkül cserélhető legyen a HDD. Minimum 4 GB de inkább 8 GB RAM. Optikai meghajtó nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
minimum 3 db USB port, HDMI, mivel távol lesz a családtól így egy jó minőségű webkamera nem hátrány, kártyaolvasó, esetleg bluetooth, a szín mindegy, jó a fekete is
szerk.: Erős akku, minél nagyobb üzemidővel.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új, minimum 2 év gyártói garanciával.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
World of tanks kényelmes futtatásához
Ezt definiáld. Egy I7 6700HQ + 960M közepes beállításokkal tudja futtatni 60-70 fps-sel fullhd-ban. Egy 230k-s gép U-s cpu-val és 950M-mel lófütty ehhez képest.
Ha megvárod, mire általános lesz a Gsync és a Rift, addigra jön 10 új találmány, amire megintcsak érdemes lesz várni, tehát sosem fogsz gépet venni. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Milyen gépet ajánlanátok hasraütésre úgy 500£ értékben karácsonyra?
Szórakoztatás és játék a fő felhasználás. Nagy méret (17-18") és IPS panel a célkeresztben, a konfig meg legyen elég erős egy World of tanks kényelmes futtatásához, ha stimmel az árkategória (talán érdemes volna megvárnom az Occulus Riftet és az NV Pascal-t mielőtt high end gépbe fektetek - addigra már talán evidens lesz a G-sync is). Tehát gyors két szálas program futtatás kell elégséges VGA teljesítménnyel egy közepes élményhez (g-sync belefér? Pont nagyon kéne kis teljesítményen...
). Ezt megkapni a belépőkategóriában?
Egy ssd jól jönne akár kereten felül is pluszban, meg a jó hangminőséget is szeretem.
Köszönöm az iránymutatást!
-
Khelben
nagyúr
-
silvergod
őstag
válasz
vandor01
üzenetére
Ezek a 90-100 ezres gépek ennyire rossz alapanyagokból lennének összerakva?
mert igazából én csak simán egy asztalon neteznék rajta, fixen,semmi hordozás,és így is széthullik?
ha mondjuk HEWLETT PACKARD 250 G3 notebook J4T62EA választanám helyette (i3,hd4400 stb.)az is olyan rossz? -
antocian
csendes tag
sziasztok,
azt hiszem kérdeztem már, hogy a yoga 500-ról mi a véleményetek?
http://mysoft.hu/details.aspx?pn=80R5002THV_8GBS250SSD_S
ez is annyit ér mint a többi "levonó"?
vagy ez azért strapabíróbb?
Általában mi miatt szoktak meghalni a gépek egyébként?
Legalább olyan bizarr kérdés ez a lenovó mint a franciaautó vásárlás.. szép szép, csak baja ne legyen? -
vandor01
senior tag
tejfelos doboz

nekem is olyanom van szep feher tejfolos cucc
E5-471....valamelyik nap elmentem szemrevetelezni a favorizalt fuji A514-et..
Lehet minőségi darab? belul biztos mert belelatni nem lehet....
de a haz?? uzletinek kinező kicsit rücsis fekete matt muanyag "koporsó"
kopogos mit a dacia muszerfal es ha kozépen nyomkodod faszan enged 2-3-4 mm-t...lehet hogy lesz egy megbizhato japcsi koppintott uzleti belépő modelled!
de hogy semmi örömöd nem lesz mikor ranezel az TUTI

-
Tikakukac
titán
Inkább K501-et, ja.
Most dilemma van nekem is, egyáltalán merjek-e gépet venni, olyan szintű E7440-es mocskolásokat olvastam mostanság, hogy abba sem merek beleugrani. Szomorka.
silvergod: Egy idő után ezek ilyen megérzések. Megfogod a gépet, kocogtatod, megnézed a lapot, a szalagkábeleket a csatlakozókat és tudod, hogy ebből halál lesz. Tesóm Acer kis netbugja olyan volt, hogy alig bírtam összerakni, mert minden csatlakozó esett szét és hullott atomjaira. Elképesztően szemét vackokat bírnak gyártani, legalább régen a csatik anyagból voltak.
btudos: De, bizony. Csak a tesztes gép nem elég, mert kell egy rendes kijelzős noti amin vissza tudom nézni a projektet amit éppen csinálok róluk. Ezt hívják úgy, hogy szivacs
Mindegy megpróbálom kibekkelni valahogy, töknek van kedve aggódni mikor mije kopik szét meg esik le ezeknek a komposztálódobozoknak.vandor01: Most is van nálam A514. Őszinte gép, nem hiteget, hogy 120k-ért kapsz fémet és egyéb giccset. Ennyiért ez jár, én az ilyen hozzáállást szeretem

-
Tosh
csendes újonc
-
fefo46
újonc
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, alább olvasható a kitöltött kérdőív.
2-3 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-200 ezerig
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Irodai munka, egyetemi projektek,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem akarok játszani
15" fényes vagy matt mindegy
Sokat lesz cipelve, de nem lesz használva menet közbe.
Windows 8 vagy 10 legyen rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500 GB minimum, RAM-ot nem tudom, de ne kezdjen lassulni pár éven belül. Optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera,
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindenképpen újA válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Tosh
csendes újonc
Erről mit gondoltok?
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Valamikor mostanában lenne aktuális a laptopomat lecserélni valami korszerűre. (December-Január környéke)
A rászánt összeg 200.000 Ft +-10.000 FT. Igazából amire szűkségem van a mindennapokhoz nagy mennyiségű multimédia fogyasztást kiszolgáló laptop. Játék nem igazán lenne futtatva tehát a dVGA mindegy lenne. 15,6" már azért jól elvagyok ezt szeretném megtartani ennél kisebbet nem. Jó lenne matt kijelzős, de ha nem fér bele akkor jó a fényes is. Felbontás pedig minél több ppi adjon ki. FullHD lenne a legalkalmasabb, de nem tudom hogy ebben az árszegmensben lehet-e kapni. Külső borításnak amit én elképzeltem egy alumínium váz. Eddig nagyon bejött. Eredeti Windows se ártana hozzá. Ami nagyon fontos valahogy az új szériás Intel prociból kellene tehát 5xxx+ feletti széria, időtálló legyen. Vinyóméret is mindegy. Az akkumulátora bírjon legalább 6 órát normál fényerőn (közepes) sima böngészés mellett. Számomra ezek lennének az "elvártak" a márkát rátok bízom. (Dell párti vagyok) De ez most 3 rangú kérdés. Szeretnék egy stabil, gyors, megbízható gépet. Ebben kérném a segítségetek.Köszönöm előre is.
Üdv
-
Chaser
legenda
3543-as még elmegy. A +1év garért minden évben kötelező szervizre kell vinni, első ingyenes, utána fizetősek, nem feltétlen éri meg ebben az esetben. Oldalon gondolom részletezve van pontosan mennyibe kerül és a feltételek is. Dellnél lehet venni +2év garkiterjesztést az alap 3 mellé.
-
pittbaba
aktív tag
Black Friday-re ne alapozz és ne kapkodj miatta, csak marketing lehúzás az egész. Nézz inkább széjjel rendesen, csak, hogy értsd mit művelnek:
Egyik BF akció, másik nem. A BF akció drágábban jön ki, mint ha simán akción kívül megvennéd, és simán kérnéd bármelyik kiegészítést. De van olyan is, amiben csak fele winyó és ram van, de drágább, mint a jobb teljesítményű egy tizessel. Szóval csak nyugi, nem kell megőrülni a BF miatt.
-
xLt`
tag
Sziasztok!
Black Friday alkalmával szeretnék venni egy kis Notit édesanyámnak, mert a mostani sajnos meghalt.Keret elég szűkös lenne 80-90k.
Netezésre lenne főleg, de nem árt ha van egy picit izmosabb IGP-je.
Főleg otthon használná, annyira az akku idő sem fontos.
Minőség lenne a fő szempont, én lenovo párti vagyok.Van ajánlott gépetek ilyen árkategóriában?
-
sec0nd
tag
Laptop vásárláson gondolkodok:
Néhány hónapon belül szeretném
kb. 300'000Ft
Játékok, Mobil és Java fejlesztés Android Studio, Eclipse, Visual Studio
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
BF4, Full HD monitoron
IPS-t szeretnék, vagy ahhoz hasonlót a színek és szögek miatt, mindenképp matt és FullHD felbontású kijelzőt szeretnék
Heti háromszor hordoznám kb.
Nem szükséges hozzá, Win10-el használnám
Van SSD-m azt tenném bele, RAM-ból 12GB minimum kellene
HDMI
Használtból csak garanciális jöhet szóba.Intel processzort és nVidia kártyát szeretnék, illetve masszív házat. Játszani viszont nem használnám túl sokat, szóval inkább a processzor legyen erősebb...
A Skylake processzor mennyi előnyt hozna számomra, mikorra várható az elterjedése?
Jelenleg ezt a gépet néztem ki: ASUS N551JW CN067D Csak tartok a gyenge WiFi-től és a gyenge hűtéstől...Köszönöm szépen a segítséget!
-
fishdream
csendes tag
üdv,
ez a lenovo az egyik, amit kinéztem, ez a dell vostro 5470 meg a másik.
szakértést előre is köszi!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
egy-két héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 180 000
újságírás, iszonyatos mennyiségő böngészőablak random nyitogatása, filmnézés tv-re kötve, online közvetítések nézése, képszerkesztés (photshop).
nem használnám játékra
matt fullhd-nek örülnék, de nem döntő tényező, ahogy a méret sem: 15,6 a maximum
igen, használnám utazás közben is.
nem szükséges
mindenképp cserélném a meghajtót ssd-re, a tárhely mérete irreleváns: 120 gigás ssd épp elég. optikai meghajtó nem szükséges. örülnék, ha az ssd-cserét megúszhatnám.
hdmi
szívesebben vennék új gépet, de nem elsődleges szempont.
-
Fifi
őstag
válasz
Corvu$
üzenetére
Szia!
Íme egy telefonnal készített saját képek. Ezek nem műtermi fotók, de szerintem azért érzékelhető a színe. Szerintem egy férfinak is válallható - persze nem egy szép fekete thinkpad helyett
-, de ha ennyire fontos hogy hogyan néz ki, akkor nézd meg valahol élőben.Az első képet még korábban, RAM és SSD upgrade után lőttem.
Bye, Fifi
-
eeeilok1
csendes tag
Sziasztok velemeny errol a periferiarol
Ar ertek aranyban ez jo vetel ? Kb 270 000 ftCyberpowerPC Fangbook III HX6-246 Gaming Laptop 4th Generation Intel Core i7 4710MQ (2.50 GHz) 16 GB Memory 1 TB HDD 120 GB SSD NVIDIA GeForce GTX 960M 4 GB GDDR5 15.6" Windows 10 Home 64-Bit
-
GTheo
tag
Sziasztok!
Új laptopot keresek magamnak. Jelenleg egy Thinkpad E420-on dolgozom.
Amire kéne:
- Internetezés
- Munka
- Weboldalak kezelése, fejlesztése
- Néha photoshop
- Utazás közben filmezésJelenleg a Lenovo Yoga 500( Br. 200-250) és a Lenovo Yoga 3(Br. 280-300)-at néztem. Ezek közül a Yoga 3 kevés helyen kapható Mo.-n. A jobb fajta Yoga 500 már majdnem Yoga 3 árban van. A Yoga 3 Pro-t is néztem, de az már nagyon drága(~ Br. 390 e.).
Br. 300 alatt szánnék rá. Yoga 500 és a Yoga 3 között milyen érezhető különbség van?
Köszi a segítséget
-
Tosh
csendes újonc
válasz
Chaser
üzenetére
Rendben!
Most olvastam egy tesztet amiben arról beszélnek, hogy van egy m.2 sata-s SSD hely a gépben, és a tesztelő azt mondta hogy ezzel nem gyorsítható szignifikánsan a gép, mert hogy ez nem rendes SSD. Ez igaz? Mármint én azt látom, hogy ez típus semmiben nem tér el egy sima SSD-től. -
-
Rolvik
csendes tag
válasz
Chaser
üzenetére
Régen az asztali PC-ben nagyon benne voltam, de kb. 10 éve elengedtem ezt a vonalat (nem játszok vagy ha igen akkor konzol).
Van egy 6 éves laptopom ami már nagyon gatya. Így ezt szeretném lecserélni, de tényleg csak letöltésre és néha netezünk, word minimális.
Első körben gondoltam veszek egy 100eHUF alatti laptopot újonan gondoltam biztos fényévekkel jobb mint a mosatni. De mindenhol azt olvasom, hogy inkább használt üzletit. Tényleg ennyire gyengék és kihalnak 1-2 év alatt a 100k alatti gépek?
laptopsístem garancia tekintetében miylen cég? KOrrekt? -
Chaser
legenda
válasz
Rolvik
üzenetére
Nem fontos, viszont sokkal szebb a képük mint a kis felbontásúaknak. Egyébként officera nagyobb felbontás használhatóbb is. Teljesen random mennyit mennek még, lehet 5 évet, lehet csak egyet. Jóval nagyobb eséllyel működnek még évekig mint egy mai 100k-s notebook. Addig is jó érzés használni
Ha biztosra akarsz menni laptopsystemnél pl lehet venni garkiterjesztést a fél év mellé. -
Rolvik
csendes tag
válasz
Chaser
üzenetére
Szia
köszi a válaszodat. Az általad írt felbontás miért olyan fontos azokhoz a feladatokhoz amire használnám?
Igazából én a Dell e4310-et választanám. Egyik legkönnyebb és a legolcsóbb is.
Soha nem vettem még használt elektronikai készülékeket. Ezen laptopok el tudnak ketyegni még 2-3 évig. Nem napi szinten használnánk. Hetente max 1-2 lenne elővéve letöltésekre és havonta egyszer valami ügyintézés. A többit már tableten megoldjuk. -
wAfu
tag
Sziasztok!
pár hónapon belül
100-120 ezer pénz max
(3) Felhasználás?
netezés, filmnézés
nem lenne játékra használva
lehetőleg 15.4" körüli, normális felbontás (nem 1366x768), IPS előnyben
keveset lenne hordozva
Windows 7, majd egyszer 10
HDD/SSD mindegy, memória legalább 4 GB, optikai meghajtó nem kell
HDMI előny, de nem feltétel
csak használtIgazából fontos szempont lenne még a szerelhetőség, ezért csak business gépekben gondolkodom. Idáig Thinkpadekkel van némi tapasztalatom, könnyen tudtam őket javítani, de sajnos rohamosan romló minőséget tapasztaltam a T60 széria óta.
Nem szívesen szeretnék rollcage vázat cserélni többé.
A többi márkáról (Dell Latitude/HP Elitebook) mik a tapasztalatok? Ha csak néhány megbízható szériát tudtok mondani,már sokat segítettetek.Köszönöm szépen!

-
Rolvik
csendes tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Heteken belül
max 100eHUF, de lehet olcsóbb is. fontos hogy a felhasználásnak megfeleljen
(3) Felhasználás?
Netezés, letöltés, word,
nem
Méret: max 14.
Felbontás: mind1
Matt
Panel: mind1
Lakáson belül folyamatosan, nagyon fontos a súly
Windows 8.1 vagy Windows 7
Tárhely:min. 100gb
Memória: legalább 4GB (de a lényeg hogy a fenti felhasználás jól működjön lehet kevesebb is)
optikai meghajtó kell DVD író
nincs
új gép vagy használthasználtban ezt néztem
http://www.laptopsystem.hu/adatlap/13953029798681 -
dave0825
őstag
Üdv. mindenkinek!
Néztem magamnak egy MSI GE72-es laptopot, de Magyarországon egyelőre csak a GTX 960M-es változatot lehet kapni. Most 4 hetet kint vagyon Németországban, gondoltam körülnézek neten itt, hogy hol lehet olcsón venni, de nem igazán találtam. Szerintetek hol érdemes ilyet rendelni? Ebay-en nem mernék, és nem is olcsóbb az ÁFA miatt. Amiket találtam, 1500 euró alatt nem igen láttam, ennél olcsóbban esélytelen találni valahol szerintetek?
Ha nem találok 350000 forint körül legalább 965M-es változatot, akkor marad az itthoni 960M-es, de jobb lenne a 965-ös, az lényegesen erősebb.
-
Chaser
legenda
Szívesen. Arra figyelj, hogy a memória házilag nem bővíthető, annyival vedd amennyi kell. Ha 4GB-os verzió azért boltban érdemes rákérdezni bővítik-e, úgy talán olcsóbb mint 8GB verziót venni.
Dénes87 Ennyi pénzből nem kell FHD-nál nagyobb felbontáson filózni, nem ez az árkategória. Gyere vissza vásárlás előtt 1-2 héttel, modellek jönnek-mennek, árak változnak.
-
Dénes87
csendes tag
Sziasztok!
1: Amikor összejön rá a pénz, remélhetőleg 2016 február-március környékén..
2: 200-250 000 forint.
3: Fénykép szerkesztésre kell.
4: Nem akarom játékra használni.
5: Full HD minimum. Azt nem tudom, hogy érdemes-e nagyobb felbontásban gondolkodni. Ha jól tudom a matt kijelző jobb lenne, mert kevésbé tükröződik. IPS panelest szeretnék.
6: Sokat, azért kell, hogy ne csak az otthoni gépen tudjam az utómunkát csinálni, hanem munkahelyen üresjáratban, utazás közben, vagy épp ahol vagyok és van rá idő..
7: Windows.
8: Optikai meghajtó nélkül megvagyok. RAM szerintem 8GB kell. A tárhelyre nem tudom mi lenne a legjobb. Az SSD gyors, de nem tenne jót neki, ha nagy mennyiségben képek feldolgozására is használnám. A vinyó lassú. Esetleg SSHD ami szóba jöhet. Vagy amire még gondoltam, hogy USB 3-al használva egy gyorsabb és nagyobb SD kártyán lehetne érdemben dolgozni? Van ilyen tapasztalata valakinek, hogy ez mennyire működhet hatékonyan?
9: USB 3.0. A kijelző mérete. Szerintem 15 colos kell legalább. i5-ös vagy i7-es procit szeretnék.
10: Új. -
Tosh
csendes újonc
Sziasztok!
most
170-210 000 Ft
programozás, játék, film
nem tudom, nem magamnak veszem, de ez egy sarkalatos pont... szóval jó lenne ha az újabb játékoktól sem feküdne ki teljesen
jó lenne a FHD felbontás (de nem muszáj), és jobb lenne a matt
hordozva lesz, de közben szerintem nem lesz használva
nem kell
legalább 500 giga jó lenne, SSD nem muszáj
normális anyaghasználat, normális szerviz
csak új, mert csak így van legalább 2 év gari (ugye?)Nem tudom, hogy létezik-e az igényeimnek megfelelő gép, ha nem, akkor le lehet adni az igényekből. Jó lenne ha jó VGA lenne benne, és mégsem olvadna az ember asztalára/lábára. (persze tudom hogy ez a szegmens nem kifejezetten játékra termett stb... de valamit ki kell hoznom ebből a pénzből :/ )
Köszönöm előre is a tanácsokat! -
Chaser
legenda
válasz
pezo00
üzenetére
Dellben FHD IPS van, kevesebb gari, gyengébb cpu. Fujinál több a gari,van OS, erősebb a cpu viszont csak HD TN. Neked kell tudni milyen panellel szeretnél farkas szemet nézni, én utóbbival véletlen sem. Van már a555g fuji, szintén FHD IPS, hasonló tudású amd vga-val mint a dell, 2 év garanciával.
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Egy pár hete kitöltöttem a kérdőívet így most nem bajlódnék ezzel.
Két gép közül szeretnék választani teljesen átlagos itthoni felhasználásra és a kettő közti véleményeteket kérném hogy melyik jobb vagy rosszabb melyik éri meg jobban az árát.vagy
Köszönöm előre is a segítséget!
-
balbekk12
tag
A kettő közül melyiket?
A jól látom csak videókártya különbség van,de az nem ér 40e-t!
Vagy tévedek? -
Genji
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Dell nem szarakodik garanciában cserél mindent, szerintem emiatt ne aggódj.
-
kemsyt01
csendes tag
Sziasztok!
kb. 1 hónap
100-150.000 Ft, használtat inkább a sáv alján néznék
netezés, fullHD filmek lejátszása (TV-re, nem kell fullHD kijelző)
Nem lesz játék
15,6", mindegy
Hordozva lakástól-lakásig, útközben nem lesz használva
Nem kell
4GB RAM minimum, optikai nem kell
semmi extra, HDMI jól jöhet, viszont sok üzletiben gyanítom nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Kifejezetten használt, üzleti érdekelAz igényeimnek Fujitsu A514 felelne meg az újak közül, viszont egy üzletivel valószínűleg jobban járnék tartósság szempontjából. Szerintetek is? Milyen üzletiben gondolkozzak? (előbbi HP ajánlás linkje már halott...)
Biztos volt már ilyen kérdés, folyamatosan olvasom a topicot, de erre nincs ötletem, hogy keressek vissza hatékonyan.Köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
-
Wisdome
tag
Sziasztok!
Egyszer már bevált egy noti amit itt ajánlottatok 3éve (Lenovo Z575Am), úgyhogy gondoltam ismét hozzátok fordulok

Szeretnék túladni rajta és egy szinttel feljebbit vásárolni. (egyébként semmi gond nem volt vele az évek alatt, hatalmas pozitívum a Lenovo-nak, ha a driver frissítések felett szemet hunyunk)A laptopsystem.hu-s gépeket nézegettem 110k és 130k közötti értékben, szeretném ha legalább i5 lenne benne, leginkább megint egy Lenovo vagy esetleg HP ami a márkát illeti, és amit még fontolgatok az a 17-es kijelző. Ebben az árkategóriában mit gondoltok erről a méretről, le tudok csapni egy korrekt darabra?
Valamint amiben még érdekelne a véleményetek az a billentyű matricázás. Lehet teljes értékű magyar bill-t csinálni a külföldi gépekből ezzel a módszerrel vagy felejtős?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem írtam olyat, hogy ezt ötszázért akarnám megvenni. A terv, hogy egy ekkora kiadást inkább elhalasztom, míg jön az új generáció VR támogatással. Addig meg elbohóckodok szerényebb költségvetéssel.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mindegy megpróbálom kibekkelni valahogy, töknek van kedve aggódni mikor mije kopik szét meg esik le ezeknek a komposztálódobozoknak.
)
Nem szívesen szeretnék rollcage vázat cserélni többé.
Pyttawrx