Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheDj
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy NAS-t de szeretném ha az elvárásaimnak megfelelne teljesen! Az árakat nézve két termék jön szóba: D-Link DNS-325 és a WD My Book Live Duo. Mindkettő 4TB-s kiszerelésben lenne érdekes, raid 0-ban.
Olvastam ezt-azt és leginkább 2 darab 5400rpm-es winchestert tennék bele, mert kisebb az esélye a meghibásodásnak, csendesebb és kevesebb hűtést is igényel; a D-Linknél olvastam, hogy néha kicsit hangos a ventilátor. Nem szerverteremben lesz, hanem a nappalimban ezért nem szeretném ha hangos lenne.
A d-linkben egy 1,2Ghz ARM processzor és 256 MB Ram van, míg a WD-ben 800Mhz-z APM van, tudomásom szerint szintén 256 MB ram-mal. Az otthoni hálózatom minden oldalról gigabites (router, switch, gépek stb).Szeretném ha a NAS bírná két irányban az 1080p-s videók streamelését, esetenként 3D-s verzióban. Rövidesen két wd tv live lesz a hálózatomban, ezért szükséges a dolog.
Akárhogy számolok elvileg a winchestereknek bírnia kéne: egy 1080-p videót olyan 4MB/s-re számolva ez két irányban legyen 8MB/s. Ha jól tudom, akkor a mostani vinyók fel tudnak szépen pörögni 100MB/s-ig is..Szintén elvárásom lenne a torrentezés lehetősége egy olyan klienssel, amelyik támogatja az RSS letöltést. A WD ebben gyengélkedik, mert nagy nehezen lehet csak felimádkozni rá egy transmission-t, míg a D-Linkben alapból van valamilyen torrent. Mondjuk ha nem lenne RSS benne nem feltétlenül nagy gond, majd kézzel a megfelelő helyekre rakom a dolgokat.
Viszont 120/10Mbit/s -es az internetem. Ha nem teszek rá semmilyen korlátot akkor a letöltés 14MB fölé ugrik, felfelé meg ugye az 1MB adott.Ilyenformán a NAS-nak maximum értékeken bírnia kéne olyan 17-20MB/s olvasási sebességet (stream+upload) és 15MB írási sebességet párhuzamosan. A vinyónak elvileg bírnia kéne (mondjuk a 64MB cache-s verzióknak) viszont kérdés a processzor és memória része.
A cserélhetősége miatt a D-Linket választanám, ellenben a WD-vel nagyon elégedett vagyok. A D-link telefonos supportja meg dec 15-től január 3ig szünetel, ami egy kicsit "vicces".. A WD-vel az a bajom ezzel szemben, hogy kevésbé lehet konfigálni (pl torrent telepítés) .
Szeretném a véleményeteket kérni a témában, hogy Ti melyiket választanátok?!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Napelem
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Yoga Slim 7 Pro - 5800H/16GB/1TB, 2.8K OLED 90Hz
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest