- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
93200 - 93101
95733 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logitech
aktív tag
Sziasztok!
Festik az erkélyt, és a kondenzvíz kivezető csövet elmozdították. Ahol a falnál kijön, ott milyen csatlakozás van? Eltörhették? Nem bontottam le a szigetelést, az létezik hogy ott rugalmas?
-
Strezi
őstag
-
kiir
tag
-
Máté94
addikt
Minden Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Panasonic, LG és hamarosan Daikin tulajdonos figyelmébe ajánlom az alábbi DIY szerkezetet, ami egy BT hőmérő adatait küldi a beltériknek a saját szenzoruk helyett.
Follow me helyett.

A Daikin modul még fejlesztés alatt van.
Itt lehet figyelni a történéseket.
ClimaControl: Slimme besturing voor airco's - Duurzame energie en installaties - GoT
Megvásárolni majd pedig itt:
-
TFSi
őstag
A 3.5-es monosplit Comfora 845 kWh fűtési és 170 kWh hűtési fogyasztás szezonálisan, egyébként 4.68 SCOP a Comfora esetében. Papíron a Gree Comfort Pro magasabb környezeti értékei ellenére pár százalékkal jobb hűtésben 144kWh, de a fűtésben már rosszabb: 875kWh, hiába a 4.8 SCOP. A kínai adathitelesség megbízhatósága mindig kérdéses.
-
TeeJay
félisten
-
kk831228
addikt
-
TFSi
őstag
-
Lorden
őstag
Nekem volt decentralizált páros az előző lakásban, még 2020 körül hajtott a kíváncsiság, vettem akkor olyan 80e/db alsó polcosból kettőt. Nem az volt életem legjobban elköltött 160kja
15-20m3/h-val ment ha otthon voltunk, mert feljebb zajos volt, cserébe ez két személyre semmit nem ért. Küszöböt kellett bontani burkolatváltóra, mert zárt ajtó is a haláluk.
Arra volt jó, hogy amikor mentünk melóba reggel benyomtuk, napközben végezte a dolgát,nagyobb teljesítményen, de hétvégén meg este kellett ablaknyitogatás vagy kellett volna egy 3. gép.
Mitsu már volt akkor is, erre emlékszek, elég régi modell már a piacon, illetve ha most vennék csak ilyen 2 ventis megoldással, meg a Fisher is jónak néz ki, Zhender sztem megfizethetetlenül drága darabra.
Mitsut adatlapja alapján min 30-35nm min 2 fős nappaliba raknám. -
boltvarazs
csendes tag
-
BundyDr
csendes újonc
Én is most nézegetem ezeket. Nézz rá a Fisher B150-re is, az is 250k környéke, egyhelyiséges ugyanúgy páravisszanyerős papír hőcserélővel, csak zsinór meg kapcsoló helyett van hozzá távirányító, wifi meg 3 fokozat helyett 10-15 fokozat a Mitsuval szemben. Nem mellesleg a P25 és CO2 értéket is kijelzi. Ne tévesszen meg, hogy lemezes hőcserélőt írnak rá, az a kialakításra utal. Mindkettőnél kb évi 50 ezer forint a szükséges szűrők cseréje.
A Fishernél Youtuben rátalálsz Pioneer ECOasis 150, vagy HOLTOP márkanév alatt is, több videó is van a működéséről, beszereléséről.
-
boltvarazs
csendes tag
Kértem én több helyről árajánlatot, de egy normális rendszer anyag díja alsó hangon már 2M (és akkor te dolgozol vele rengeteget. nem mondom hogy 2M-ért nem csinálom meg szívesen, de nem csinálom meg szívesen, mert azért ez nem annyi mint felrakni egy decentralizáltat
. Sajnos építkezésnél ezzel nem foglalkoztunk, így utólag meg már baromi nagy költség lenne. Nyilván egy egyhelységes szellőztető sehol sem lesz egy központihoz képest, de ez olyan kérdés hogy hőszivattyút rakjunk be vagy klímákat fűtésnek. Nyilván más a kettő, de aki energiatakarékosabban akar fűteni, töredék költségekből annak tökéletes választás a klíma. Egyébként igen, úgy tervezem hogy alapvetően menjen folyamatosan, a faláttörés, meg oké hogy költség, de azért a nem százezres tétel
Igazából a zehnder ebben valószínűleg a csúcs (mármint az egy-két helységes szellőztetésben), de nem tudom hogy jobb-e legalább kétszer mint egy Lossnay. Viszont fura, hogy nagyon egyikről sem lehet találni infókat, csak ilyen orosz meg nemtom milyen oldalakon. Bár nyáron voltunk balatonlellén valami újépítésű lakásban, ott ilyen klíma formájú cucc volt a szellőztető, de akkor nem néztem, mert még nem volt téma
Valszeg ez a Lossnay cucc lehetett, mert mást nem nagyon találtam.
De folyamatos üzemnél ha már sokkal jobb helyzetet érek el, mint nélküle, akkor úgy vagyok vele, hogy első körben egy géppel a nappaliban (ami kb lefedi egy légtérben a ház felét), kipróbálnék egyet, de feleslegesen nem fúrogatnám a falat, ha csak szöszmötöl.
kk831228
Cyberslider kollégával beszélgettünk a Zehnder-ről sokat, nekem igazából ő mutatta. Elvileg jövőre nála felkerül egy, de addig gyakorlati tapasztalatot én sem tudok sajnos. Gondolom nagoyn alternatívát te sem nagyon láttál ezek szerint... -
Strezi
őstag
Ezeknél igaz a mondás, azt kapsz, amiért fizetsz. Minden ilyen fali megoldás kompromisszum hatásfokban és zajban a központi gépekhez képest. De, már ezek is óriási különbséget hoznak ha folyamatosan mennek. Faláttörés kialakitása a komoly meló...
Én magamnak csináltam, gép 400Eft nagyságrend volt (Itho HR ECO4), csövezés, osztó gyüjtők és beejtőidomok megvoltak még pár száz ezerből. Nem volt móka a födémbe megcsinálni kilenc négyzetes áttörést, de kb. az volt a legnagyobb meló benne. 14. éve megy (20W), tartalék gép meg a garázsban
-
kk831228
addikt
Követem, Zehnder-t nèztem èn is , de sajnos njncs hozzà gyàri aktívszèn szűrő. Nàlunk meg sajnos előszeretettel tüzelnek mindennel. Beszèltem egy telepítő / forgalmazóval , nagyon korrekten elmindott mindent . Kellően halk legalacsonyabb fokozaton , ès csak úgy van èrtelme ha folyamatosan meg , estère esetleg a legalacsonyabb fokozaton , ha nem túl magy a lègtèr. Lehet hozzà mókolni valami kulső szűrődobozt , de kèrdès mennyire fogja vissza a gèpet , mert nem arra van kitalàlva. Így egyelőre nem jutottam sokra sajnos...
-
boltvarazs
csendes tag
Ugyan nem teljesen klíma, de a légtisztító topik teljesen halott, máshol meg nem találtam hasonlót (meg klíma alakja van
) - bocsi ha nagyon off topikMitsubishi Electric Lossnay VL-100EU5-E hővisszanyerős szellőztető-t használ esetleg valaki? Központi rendszer kiépítése horror (4-5M), van a Zehnder még mint alternatíva, de az árát egyelőre még nem tudom megindokolni és igazi tapasztalatokat még azzal kapcsolatban sem nagyon találtam.
https://www.youtube.com/watch?v=KAYvwFJ7jj8
Nálunk elvileg jövőhéten Teejay által felkerül a parapet daikin és a fölötte lévő Sensira beltérije helyére ez pont oda férne...
Kerámiásat nem akarok, azokat elvetettem, entalpiásokból meg kb ez a két verzió van és nem sok infót lehet találni róluk. Ha nem túl hatékony akkor továbbra is manuálisan szellőztetek
-
MPowerPH
félisten
Van áramfogóm, majd rámérek a klímához tartó vezetékre.
Alapjában véve csak a lenti nappaliba akartam klímát szereltetni, átmenetileg fűtésre, nyáron pedig folyamatos párátlanításra. Kandalló ott van, de addig nem rakatok bele betétet, amíg pici a gyerek, mert rányúlna.
Aztàn gondoltam, ha már van lehetőség venni Daikin Perfera -t igy olcsón, emeleten 2 gyerekszobába vettem, gondoltam télen jó meleg lesz nekik, a harmadikba majd tavasszal. De piszkosul rá ért volna a másik kettő is tavaszra... Tavaly tetőcsere, szigetelés előtt télen 19 fok volt fent. Most meg 23-24. Szóval fel lesz szerelve a klíma, de nem kell használnom, valószínűleg nem is lenne ideális.Lent viszont nem kell attól félni, hogy kicsi a tér, ott a leszabályozás annyira nem lesz fontos.
-
-ZeeZee-
senior tag
-
forumpista
aktív tag
-
adika4444
veterán
Az előző hideg évszak (kb. már most hideg és meleg évszak van) kb. október végétől tartott durván május elejéig vagy hogy (lehet, nem pontos, de sokáig).
Idén szintén elég hamar jött be a hűvös. Én sem hiszem, hogy konstans -15 fokos napok lesznek, de szerintem elnyújtott hideg lesz ismét, ami mindenképp meg fog látszani a fogyasztásban. -
TeeJay
félisten
-
axlfsi
veterán
-
Máté94
addikt
Ez ritkán van megadva, de azok az adatok sem fedik a valóságot. Minimum power input-ként lehet rá hivatkozni, de azoknál a számoknál általában tudnak kevesebbet is, tehát nem mérvadó, és a legtöbb gyártó nem is adja meg.
Mások tapasztalataira kell hagyatkozni.
És akkor még nem is beszéltünk, hogy gyártónként változhat, hogy milyen külső-belső körülmények között engedi, szabályozza, stb.
Daikin-nál minél feljebb emeled a hőmérsékletet, úgy növekszik a minimum határa.
-
MPowerPH
félisten
Moduláció mértékét írja a gyári spec ezeknél? Vagy hol találom?
-
BundyDr
csendes újonc
Nálunk a fűtős Perferánál kb 4,5-re jön ki a COP, sima 25-ös Perferánál meg 6 egész valamennyire az Onectában található adatok alapján. Teljesítményben mindkettő majdnem alapjáraton pörög, így nem tudok másra gondolni, csak hogy a hőleadás mérése nem pontos. Ha jól tudom a gáz különböző nyomás és hőmérséklet adataiból kalkulálja a hőmennyiséget.
-
Máté94
addikt
Én már nem nem SCOP vagy SEER alapján választok klímát, hanem legelőször is munkakultúra és büdzsé alapján.
A legfontosabb számomra, hogy a kültéri (szinte) minden körülmény között működjön.
Semmilyen ki-be kapcsolgatást nem viselek el.Csak a monoton szélzajt szeretném hallgatni. Itt kezdődik egy jó klíma számomra.
-
TeeJay
félisten
Magyar árakon nincs értelme amíg nem lesznek újra stabil -15fokos téli napok hetekig
ellenben ha a 250ezer forintos webklímás FTXF35E Sensira-t hasonlítod a romániából hozott FTXM35 Perfera 800 euro-s árához ott nem kérdés hogy csakis utóbbi éri meg
Minden másra meg ott van a szuper akciós Syen Muse Next 224ezer bruttóért 4,8SCOP-val meg 27kg kültérivel évekig el fog ketyegni
Mondom ezt úgy hogy nem kevés ügyfelem van akiknek évek óta járok tisztítani klímát és 8-10éves fapad Gree-vel fűtenek azóta is gond nélkül
nuku elektronikus adagoló semmi nincs még azokban, 4,0-4,2körüli SCOP nagyon max és mégis megy
-
llacee
őstag
Összegszerűen egyébként megéri a 2-2.5x felárat Egy daikinnél vagy fujitsunál, hogy A+ vagy A+++ kategória? Pl belépő Daikin 250eFt a szuper A+++ 650eFT. 400eFt különbözetet a reális élettartama alatt kompenzálja a fogyasztás?
Nem kötözködésnek szánom!
Csk hogy van-e értelme azon kívül, hogy elmondhatom, hogy az appban 150W-ot ír 400 helyett a nap végén lehet mégsem éri meg. -
Máté94
addikt
Ha már a szerb fórumokat említem, ott nagyobb népszerűségnek örvendenek a Fujitsu klímák. Így télen ott is előkerül a modulálás kérdése, és vannak aki megosztják a tapasztalataikat.
Összeszedtem párat, hátha keres valaki alternatívát a Daikin helyett.
ASHG07KPCE/AOHG07KPCA (Fűtés - 22-23°)

ASYG09KETE / AOYG09KETA Design

ASEG18KMTE / AOEG18KMTA

Szóbeli jelentés alapján a 12KHCA-N, és 12KMCG hasonlóan 120 W-ig bírják.
Ez a 120 W elég gyakori úgy tűnik.
-
Ziyan
aktív tag
Ha már modulálás, 2019-es Gree Amber 3.5 kW a mai 10-11 fokban:

Teljesen jó
nem tudom igaz-e a Comfort Pro 400-500 wattos minimuma, meglepne, de ki tudja.Ez amúgy bevett szokása a gépnek, hogy bekapcsoláskor adja neki a kakaót (hidegebb időben 1.4 kW körül is), aztán rájön, hogy ez sok lesz, leáll, majd elindul és akkor sikerül beállítania magát.
Bár az is igaz, hogy bekapcsoláskor 15 fokot mutatott az app, miközben kb 21 fok volt a szobában, bár közel van hozzá egy ablak, aztán gyorsan frissült. -
asdf_
veterán
-
Lorden
őstag
Ne figyeld ennyire az adatokat.
Nézz rá a hetire és kb ennyi.
Nálad ezekkel a körülményekkel vagy meleg lesz és jól érzitek magatokat benne vagy alacsony fogyasztás, kettő együtt nem fog menni.Nálam szigetelés mellett duruzsol két gép, kb 55nm fűtve, 2,6-os belmagasság.
Egyik 21,5 (ez éjjel 19 fokon), másik fix 20-on, 0-2 fokos külső átlaghőmérsékletnél esznek 300-340kwh/hó télen. -
fulton
addikt
-
Strezi
őstag
-
Lorden
őstag
-
Lorden
őstag
Azért amikor 0-4 fok között van 4 hónapig a napi középhőmérséklet, akkor nincs sok jelentősége, hogy 150-200w-re megy le a gép. Egy átlagos magyar lakás/ház 55-80 légköbméterére kell a kraft.
Van az az első és utolsó kb 2-3 hét a szezonban, amikor egy jól választott és jó helyre rakott gép is kapcsolgat.
Akinek ez nem fér bele, ő tényleg vegyen 100w-re moduláló japánt. -
fulton
addikt
Am nezzétek, én nem tudom hihetek-e a daikin app nak: 16.5 h leforgása alatt a nappalira (miutan atmelegedtek már a falak): 20C allítva natur üzemmódban, kint reggel 4 majd 7 fok is. Megevett: 10.7 kWh
Es a hőkimenet: 43.1kWh
Elég magas... és még nincs hideg

Ez a nappali, 2.6 a belmagasság, ahol nincs ajtó ott egy ilyen függöny féle van ami a folyosóra nyílik ahol már megint csak nincs fűtés. Valamint a klimatol jobbra van egy 1.5m széles lépcsőfeljáró ami az emeletre visz. Nincs szigetelés a házon. Majd kiserletezem eco mód stb.. -
Máté94
addikt
-
feco70
senior tag
-
TeeJay
félisten
-
Máté94
addikt
-
TeeJay
félisten
De harmad annyiba is kerül mint egy Perfera.
Sőt Syen Muse Next néven most novemberben 224bruttóért kaptam és jóval hatékonyabb mint egy 580 ezres Daikin Comfora.
Valamit valamiértHűtésben a beltéri 18dB ami pl halkabb mint nekem a Sensira 20dB beltérije
Fűtésben jobban teker a beltéri, kültéri is halk hűtésben is csak sleep módra kell tenni és full csendes lesz.
Fűtésben meg csak akkor tekert nagyon ha hideg volt -
fulton
addikt
Meglestem egy működés kőzben egy gree comfort pro-t, hát hangosabb azért mint a japán daikin.
-
TeeJay
félisten
-
Strezi
őstag
Nállam nem mutatnak semmiféle nagyságrendi eltérést vagy alapvető problémát a mért értékek. Amúgy konzumer mérésekről beszélünk, +-10% hibahatáron belül van, semmint valami mágikus rendszerszintű probléma lenne. Adatok is tized pontosak...
Persze lehet hogy felső polcos Daikinban a mérés is pontosabb. Ez egy Perfera és egy Stylish ...
-
elekresz
tag

Ez is egy TCL klíma (ezt nem mint negatívum említem, csak tényként). TCL/Polar márkára keresve a fórumon szerintem alapvetően nincsen sok rossz tapasztalat. 188e Ft-ért nem tűnik rossz vételnek, nyilván tekintettel az ár/érték arányokra. Sok egyéb szempont mellett szerintem nem árt figyelembe venni, hogy pl. TCL klímák nincsenek fent az Eurovent-en, többnyire nem a leghalkabb (nem is a leghangosabb) és legkifinomultabb vezérléssel bírnak, de nálunk üzemel 2-3db Polar Ultimate (kb. az Everest elődje) és van TCL TproTPG31-es is nagyjából 0-24 üzemben, fűt-hűt és nincs rájuk nagyobb panasz. Kivéve,amit a telepítők *asztak el, de az nem a gépek hibája. (Van két Mitsubishi is, azok hálóban. Csendesebbek és jobb a hőmérséklet érzékelés is, de árban a duplája volt.) Legalább olyan fontos, hogy megfelelően és a megfelelő helyre tetesd fel a gépet, mint maga a gép. A fenteik mind amatőr, saját vélemények.
-
P00By
nagyúr
-
Máté94
addikt
-
Strezi
őstag
Első linken a poszt információja téves. Daikin mérése szépen együttfut azonos klimák Shelly méréseivel hosszabb távon. Nincs ilyen jellegű, jelentős eltérés.
Amire meg válaszoltál konkrétan, ilyen átmeneti időben, olvasztásokkal teljesen rendben van a valós mért 3.8COP. Papir mindent elbir, na
Másrészt megnézném azért annak a hőmennyiség mérésnek is a metodikáját ... -
FerNandor
őstag
Szia,
az evaporatorral tisztítást tudsz indítani.
A reservationt most nem tudom.Teejay & mindenki más: köszi a Perferás válaszokat. Egyelőre marad a jelenlegi felállás (2db Optimum & 1 Zenit). Azt hiszem a Zenitnél a néma mód a probléma, úgy veszem észre, akkor sokkal jobban recseg-ropog, gondolom a kis venti fordulat miatt nem tudja úgy leadni a hőt. Amúgy jól is fűt mind a 3. Meglepő módon az Optimumoknak semmi hangja leolvasztáskor, a Zenit szuszog bent egyedül, de nem zavaró. Nem ébredünk amúgy fel rá, csak a ropogás az, ami ott zavaró volt inkább, de talán most rájöttem erre is. Amúgy a beltérijét megnyomogatva is eléggé ropog, kár. Pedig jobbnak tűnt, mint az Optimum... Mondjuk Fisherben is megvan ez a gép meg elvileg Mideában is, szóval nem annyira értem.. mindegyik ilyen recsegős lenne?... Na, mindegy. Így H tarifával amúgy jó mind a 3 és szerencsére vagy nem szerencsére elég jól működnek ahhoz, hogy még maradjanak.
Így viszont most ennyi pénzért a Daikonok egyelőre nem győznek meg, úgy tűnik ott is vannak fura hangok, úgyhogy majd meglátjuk, ha elérkezik a csere ideje majd. -
elekresz
tag
Én úgy tudom, hogy az "Evaporator" csak lekapcsolt, de online lévő esetben érhető/indítható el, egy öntisztító ciklus - beltérit lehűti majd felforrósítja és így ami ráfagyott, leolvad és tisztul. Ez kb. fél órás folyamat.
A "Reservation"-re meg nyomj rá, látni fogod. Előre beállítható, hogy melyik napokon, mettől-meddig milyen módban és hőfokkal, venti sebességgel menjen, stb. -
Strezi
őstag
Nekem is LTCA09 volt, kiszolgált majd 13 évet. Volt egy rátöltése, de mivel mérés szerint a beltéri hőcserélő engedte kismértékben a gázt, ezután másik évben már elengedtem, lecseréltem.
Utóbbi három évben már csak nyáron használtam hűtésre, ezért a mostani cserével láttam mennyivel kevesebbet fogyaszt az új Daikin csúcs gép. Lehet gázhiány miatt is ment magasabb teljesitményen, lehet a generációs váltás, de látványosan kevesebb lett a nyári hűtés energiaigánye. Komfort is jelentősen javult, beltérben csendesebb is a mostani, kifogástalan, észrevétlen.
Jó gép volt annó a Fujitsu! Kompresszorának csókolomot köszönhet a mai csúcs Daikin is, de eljárt már felette az idő
Ingatlan teljes klimás hűtési/fűtési fogyasztása, nyári hónapokat bejelölve, kék az idei hónapok, sárga pedig 2024:
-
feco70
senior tag
-
fulton
addikt
Javítsatok ki ha tevednék: éjféltől felvett app szerint: 4.5kWh.
Hőkimenet: 17.2kWh. Ez 3.82 COP
ez nem valami fényes. Kinti 4 fok bent 20 fokra lőve. -
hatnor
tag
-
fulton
addikt
Egyébként, ami szemet szúrt: annyit tettek hogy vákumizálták a rendszert es pont. Én úgy emlékszem anno, mintha rá is mértek volna a gázra, tehát csekkolták a nyomást is stb..és aztán indították el az ltca-t. De lehet rosszul emlékszem már
..mondtam nekik,. ezek azt mondták felesleges, mert a klima már 3-10m csőhosszig fel vannak töltve... Nem tudom, józan paraszti ésszel is azt gondolnám azért jó lecsekkolni..jól sikerültek e a kötések stb.. nem?
csak rátették a vákumizálót ami ment..majd levették es ennyi. Ment vagy 6 percet..kb de azon nem volt semmi mérő vagy barmi ami valamit mutatna
-
fulton
addikt
Anno úgy csináltam hogy lekapcsoltam az egyik klímát és csak az egyik ment jó pár órán át. Aztán H-s óra méri: az alapján számoltam.
De nem igazán tiszta mit írkál ez az app, mivel a diagramm szerint: pl :21-22h ig. 0.9kWh evett..., 20-21h ig: 1,1kWh. előtte órában is 1.2kWh... és ez így több mint amit alul ír órás átlagra..., szóval nem tudom mire fel írja hogy 0.3kWh eszik órás átlagban..
érdekesen számol meg kell hagyni. Ez is úgy derül majd ki ha lenyomom a másik két klímát, és járatom csak ezt pl 6 órán keresztül. Aztán számolok. Majd megcsinálom ezt a tesztet az összes klímára külön külön.
Később hogy a falak is kellően átmelegedjenek.. aztán mérek. -
TeeJay
félisten
-
fulton
addikt
Anno az LTCA nak volt egy diagramm ami különböző hőmérsékleti tartományokban mutatta hogy alakul a COP érték. Tud valaki ilyet a daikin perfera ftxm35a modeljéről(link)?
Egyébként érdekesség, anno mikor bekötötték az LTCA és LUCA lemértem. kint LUCA esetében -1,5 fok, az LTCA esetében inkább már -1,9 fok,
a klímák 20 fok állítva ECO- mód bekapcsolva.
LUCA09
0,5 kw /óra
LTCA09
0,3kw /óra evett
Most az app szerint a Daikin kinti 2 és 4 fokban, bent 20 fokra állítva ECO nélkül, nagy szoba, eszik 0.2 kWh-t. Nem tudom mennyire jól méri ez a gyári cucc. -
fulton
addikt
Hát ez Q jó. Még azt is látom hány fok van a szobában, (bár ez szerintem csal mivel fent méri) és azt hogy hány fok van kint. Fogyasztást...Tetszik

ennél a : "fogyasztás": azt mutatja hogy eddig 5.3kWh evett meg? ÉS akkor a Hőkimenet az mit takar (talán a leadott energia) -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Az amúgy több klímával is kompatibilis, SmartLife-SmartHome - Apps on Google Play alkalmazás második oldalán található két funkció:
- evaporator
és
- reservation, pontosan mi célt szolgálnak, tudjátok esetleg?

-
Gaborkik
tag
-
TeeJay
félisten
-
fulton
addikt
-
TeeJay
félisten
Remélem 40centis konzolra rakták fel a 36kg kültérit 4csavarral

Imádom az ilyen spórolás "szakikat"
Plafonra rakni egy A+++ fűtős gépet, 15-20centire szoktam minimumLTCA --> fűtésre nyomod 30fokra közepes ventilátor fokozat és 20perc múlva fogd meg kint a kültérinél a vastagabb csövet
ha égeti a kezed akkor jó ha langyos és tudod fogni percekig akkor kevés a hűtőközeg. -
Reggie0
titán
-
MPowerPH
félisten
-
fulton
addikt
Felkerült a klima (ftxm35a), helyi, 2 srác tette fel, rendesek voltak, nem nagyon raknak daikin-t (abszolut nem) senki nem keresi mert drága (mesélték). Helyette gree stb... kevesebb mint 1 m csővel akarták rakni, de kértem tegyék 2m csövezéssel.(alapdíjban 2m volt a max). Valahol olvastam hogy a daikin valami 1.5m minimumot ír..úgy voltam legyen úgy. Illetve nagyon fel akarták rakni a plafonhoz, azt is kicsit lentebb kértem.
Ez valami piszok csendes cucc kint - bent. Nagyon tetszik, egyelőre nem bantam meg. A meleget is jól tolja. Rá is lőttem a wifire, ahogy látom távolról is elérem (azt hittem csak a hálózatomról fog csatlakozni). Szóval abszolút elégedett vagyok, erezni a külterin hogy bivaly cucc
Köszönöm szépen mindenkinek a segitségét

Ui: LTCA -ra hiába kertem nem mértek rá, mert jelzésem ellenére nem hozták a gépet hozzá
de azt mondják: felesleges mert ha szivárogna a gáz akkor az egész kimenne, es szerintük hibát is dobna a klíma
na most akkor hogy is van ez? -
Reggie0
titán
-
TeeJay
félisten
-
MPowerPH
félisten
Arra akartam utalni, hogy az ideálistól és a komforttól mindegyik annyira van messze, mint Makó Jeruzsálemtől. Radiátoros fűtés is csak egy fokkal jobb.
Kollegám új építésű házba képes volt hőszivattyús parapetes fűtést rakatni a felületfűtés, hűtés helyett. Szerintem katasztrófa lett a végeredmény, még a radiátoros megoldásnál is rosszabb.
ui.: Az 5 -ös elé még rakj egy darab 1 -est.
Levegő a felfűtés elején rétegződik... Ha elérted a hőfokot, megszűnik. Természetesen padlószinten így is hidegebb lesz, mint fejmagasságban.
-
Strezi
őstag
Nem, nem csak akkor igaz. Ez sima thermodinamika, teljesen álltalános.
Másodszor is, nem a szigetelés sem oldja meg, mert a levegő rétegződik. A parapetes ezt természetesen jól kezeli, a split pedig nemigen, illetve csak igen magas, gyors légmozgással, részben tudja kompenzálni.
A felületfűtés minima 5Mft + befektetéssel indul, és nem a topic témája
-
Strezi
őstag
-
Strezi
őstag
Beltériben ugyanakkora a 2.5 és a 3.5, emiatt ne gondolkodj
Közeli rokonságnban is sikerült megfertőznöm embereket. Most indul egy újabb ház 3.5 parapet Perferával(RXM), hibátlan, bár még nincs is szigetelve az a ház... Illetve a plafon/tető már megvan, jó melegperemes ablakok, jól beépitve + természetesen az aljzat. De oldalfalak még csuőasz tégla. 16 fokra állitva 20 fok van szépen szinte egységesen a házban. Mesterek panaszkodnak a melegre
-
boltvarazs
csendes tag
igen, neked (is) olvasgattam a korábbi hozzászólásaid parapet témában is, meg a képeket is néztem

De ha jól emlékszem neked a 2,5-es van nem? viszont a nagyobb RXTP25 kültérivel (ebben gondolkoztam én is, de - romániában - nincs). Valószínűleg a 2,5-es is elég lenne, nem tudom milyen teleink lesznek a következő időszakokban és hogy érdemes -e vagy megéri e a felárat a nordic 3.0 daikin parapet). hiszen scop-ban ugyan hasonló de elvileg -10C-nál már Nordic SCOP-ja még mindig ~3,74 is lehet. Mondjuk nem tudom hogy a következő 5-10 évben milyen teleink lesznek, de az eddigiek alapján nálunk (Budapest mellett) azért nem feltétlenül kell számolni tartós -10C alatti hőmérsékletre hosszú távon (ahol a normál perfera is tökéletesen működik még, csak nyilván szarabb scop-pal).
Nem is az ár, hanem a helység mérete miatt gondolkozom a 2,5-esen mert lehet ide felesleges a 3,5-es. Viszont itt a sima "pefera" kültérivel van. Vagy számoljak arra hogy jön szibéria és legyen a nordic 3.0-as változat a nagy kültérivel?
-
MPowerPH
félisten
Ez csak akkor számít, ha a fűtés csak klímával van megoldva, és nincs más alternatíva, nem?
Meg úgy igazábol ha van rendes szigetelés, akkor a szoba hője fog emelkedni, nem csak annak a zónának a hőmérséklete, ahova a klíma fúj. Az már régen rossz, ha csak a befújt levegővel közvetlen érintkezve érzed a meleget, és nem fázol.
Ezért van az, hogy a felületfűtésnek nincs párja. Meleg padló, sugárzó fal és mennyezet, 32 fokos vízzel... Akkor is melegnek érzed, ha a szobában csak 21 fok van. -
feco70
senior tag
-
fulton
addikt
Azert attól lentebb is lehet alkudni

Anno mikor vettem az első 2 klímát fűtesre, volt téma itt arról: hogy meg lehet próbálni lentebb felszerelni a belterit ( fűtés szempontjából előnyösebb lehet). Volt is a topicban aki kísérletezett ezzel : kb kevesebb mint 1m magasra tette. szerintem van benne reláció. Az egyik klímát én is így szereltettem fel, kb 160cm re a falra. -
pjen
félisten
-
feco70
senior tag
Arra gondolsz aki le rakta a fotel szintre a beltérit?
-
w.miki
veterán
-
Strezi
őstag
-
pjen
félisten
-
Strezi
őstag
Gyere el hozzám, és megérezheted egy helyiségben a split(magas beltéri) és a parapetes működése, komfortja közötti különbséget!
Ég és föld! Holott nálam nem is Perfera, hanem még egyel feljebb, Stylish a beltéri, szinte pont a parapetes beltéri felett
Igaz, meglepően, de halkabban jár a split, de most éppen 26 fokra van állitva, érzetre okádja a meleget, de a 2 méteren lévő hőmérő szerint majd egy fokkal hűvösebb van mint amikor a parapetes megy 21 fokra állitva!
Nagyon nagy különbség!
Szóval szerintem vedd meg a parapetes 3.5 perferát és nevetni fogsz a split 5-ösödön
Helyileg tatabánya, sajnos nekem ezért sem volt opció a román import, meg el is felejtettem
15.éve(?) fűtök klimával, ez a 3.5.- iteráció
-
boltvarazs
csendes tag
Sziasztok,
Gondolom megosztom veletek is, az Ergocon Romániától (Nagyváradi bolt) kértem árajánlatokat parapetes Daikin klímákra.
Szállítással ők nem foglalkoznak, de rendelésre átvehető náluk Nagyváradon. Emailben kértem tőlük árajánlatot, ha esetleg mást is érdekelhet.
Nálam továbbra is kérdés hogy a nappaliban lévő 5kw-os Sensirat mire cseréljem le. Csak fűtésre használjuk (más fűtés nincs, mert az elektromos padlófűtést nem használjuk). A nappali kb 20nm, ebből nyílik egy 8 nm2 konyha illetve egy szoba (11nm), de azt csak alvásra használjuk, ott a sensirat használva is van 19-20 fok ami elegendő. A beltéri az ajtó előtt van külső falon a nappaliban, így megy át annyi hő a szobába is, ami tökéletesen elég. A ház új építésű, jól szigetelt (tégla, 12 cm grafitos szigetelés, műanyag ablakok).
Az alábbi ajánlatokat kaptam (black fridady ár hó végéig érvényes):
- Parapet interior with normal perfera RXM exterior
FVXM25B+RXM25A9 (normal price 7192 ron, black friday price: 6329 ron) kb. 480e ft
FVXM35B+RXM35A9 (normal price 7820 ron, black friday price: 6881 ron) kb. 520e ft
(ezek mondjuk artbuildingen is ilyesmi áron futnak, még kicsit olcsóbban is)- Nordic perfera with Nordic exterior. (ONLY ONE SIZE, 30!) - ezt nálunk nepura-ként találtam meg.
FVXTM30B + RXTM30A – normal price 10.446, black Friday price: 8.320 RON - kb. 630e ft
Érdekes hogy normál perfera beltéri és RXTP kültéri most nem elérhető már semmilyen kombinációban.
A bizonytalanság oka továbbra is az (mondjuk a szintén román fali split perferával szemben), hogy annak még mindig jobb az SCOP értéke és elvileg alacsonyabbra is tud modulálni (0,8 vs 1,2-1,3). Árban meg még mindig verhetetlen.Viszont a parapet előnye, hogy valószínűleg egyenletesebben adja le a hőt a nagyobb venti miatt, plusz ugye lentről is fúj "padlófűtés" hatással. A nordic/nepura is jó áron van, de az már a duplája kb a perfera fali split-nek és nem biztos hogy egyáltalán van-e értelme, hiszen ide lehet hogy elég lenne a normál 2,5-es perfera is (ezt többen is használjátok a fórumban).
Hűtésre nem használjuk (abban tudom hogy a meglévő sensira is tökéletes lenne).
Egyrészt tehát infóként itt hagyom, másrészt szívesen veszek tanácsokat, hogy ti mit (vagy mit nem) javasolnátok. A napelem miatt a fogyasztás nem anynira lényeg, de mivle semmilyen szaldó nem tart örökké, ezért nyilván hosszú távon ez is szempont. Illete nem akarom hogy egy-két év után megint cserélni kelljen, mert rossz típust választottunk. Ebből a szempontból tehát az ár nem lényeg, de közben a saját pénztárcám ellensége se lennék.
ui: amennyire tudom Robinál egy darabig nem elérhető a perfera split, alternatívának itt hagyom az Ergocon ajánlatát, ha valaki lemaradt róla de még idén szüksége lenne rá és mondjuk neki fontos hogy hivatalos bolti számlával kapja meg. Az áraik a magyarországi áfát is tartalmazzák:
FTXM25A + RXM25A9 (normal price 5.695, special price 5.011 RON)
FTXM35A + RXM35A9 (normal price 6,330, special price: 5.570 RON)
Ha minden igaz fulton kolléga vásárolt már náluk, a cég nevét én is tőle kaptam. -
bardi
senior tag
-
bardi
senior tag
-
P00By
nagyúr
-
TeeJay
félisten
-
bardi
senior tag
-
P00By
nagyúr
-
TeeJay
félisten
Legtöbb fapad klíma is tud -15 fokban fűteni max akkor már zabálja az áramot és nem 50 fokot fúj be plusz mivel buták örökké olvasztanak ha kell ha nem időzítve.
Komolyabban gépek dupla soros dög nagy kondenzátorral -25 fokban is tolják és lehet órákig nem kell olvasztaniuk mert van bőven felület.Hőszivattyúban Panasonic tud olyat hogy kondenzátor felső fele olvaszt alsó fele dolgozik majd fordítja. Vannak komoly technikák
-
TeeJay
félisten
Kültéri volt mosva?
Kompresszor túlterhelés általában akkor szokott lenni ha a szívó cső meg van törve vagy ha nincs elég hűtőközeg esetleg 4utas szelep nem tud rendesen át ugrani hűtésből fűtésbe.
Próbáld ki váltasz 10-20x hűtésből fűtésbe. Megvárod míg kattan a kültéri és indítja a kompresszort majd 2 perc múlva váltasz hűteni és szintén megvárod míg tekeri a kompresszort majd ismét váltasz. Hátha megoldja de előtte ki kell mosni a kültéri kondenzátort -
TeeJay
félisten
R410A simán tölthető
Ne mérj rá mert nem lesz vákuum szivattyúd hogy a tömlő is vákuumon legyen. Inkább ne engedj levegőt a rendszerbe.
Tedd fűtésre 30 fokra közepes ventilátor és negyed óra múlva fogd meg a kültérinél a vastagabbik rézcsövet. Ha égeti az ujjad akkor jó, ha tudod fogni fél percig is akkor már kevés lesz a hűtőközeg de rá töltünk és hasít megint 10 évet
-
TeeJay
félisten
Nem kellene hogy hang legyen.
Szerviz menüben lehet állítani viszont hűtésben ha leállítod a kereket ha eléri a hőfokot akkor legközelebbi induláskor kitolja majd a rajta maradó cseppvíz nagy részét párában fűtésben pedig ha lenyomod és nem forog kevésbé fogja tudni mikor fűtsön mert a plafon meg ragad a meleg és lent már lehet hideg van de még nem fog fűteni. Nem véletlenül jó az ha pörög.
Beltéri könnyű szét szedni nekem aki több ezer klímát szedtem már darabokra, átlag embernek is pár perc csak óvatosan kell és figyelni a részletekre.
Nem szokott recsegni mert masszívan van összeépítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
93200 - 93101
95733 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Mini-ITX
- Mesterséges intelligencia topik
- Napelem
- Jövedelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Analóg fényképezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) - bocsi ha nagyon off topik
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez nem valami fényes. Kinti 4 fok bent 20 fokra lőve.