- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
válasz
#72755712 #60549 üzenetére
spanyol SCOP és finn SEER
Egyébként ez nem annyira a forgalmazó hibája.
A szabvány különböző éghajlati viszonyokat ad meg, elég zavaros, az hülye térkép, pont az a lényege, hogy nehezen lehessen belőle kihámozni az igazságot a vevőnek, de könnyen lehessen szankcionálni ha a sors úgy kívánja.Igazi jogász ügyvéd duma.
Sokkal egyértelműbbnek kéne lennie -20 C on ennyi, +35 ön ennyi. És kész.
De ezek az éghajlati övek megágyaznak a zavarnak. Az autóknál sincs megadva spanyol meg finn adat, pedig a hideg meleg ott is ugyanúgy bezavar. -
törölt tag
válasz
Miklósbácsi #60548 üzenetére
Én találtam SCOP 5.1-est is az egyik magyar forgalmazónál: Azt eddig is tudtam, hogy a kínaiaknál a vételárról a számlát magad szerkesztheted a weboldalukon, annyit írsz be, amennyit akarsz, ezek szerint az eszközök paraméterei is szabadon szerkeszthetőek, így lehet Magyarországon spanyol SCOP és finn SEER értékekkel eladni a cuccokat, nem sokan nézik meg az Euroventen, hogy mi van fenn, ha egyáltalán felkerül a mintadarab, ami aztán rögtön megváltozik (na nem a vevő előnyére).
-
Miklósbácsi
tag
válasz
poli27 #60527 üzenetére
Érdekes dolgot találtam az általad feltett TCL Fresh adatai között.
Míg ezek szerint a SEER értéke 8.5, az SCOP 4.6, -- másutt, másnál rákeresve ugyanez a gép SEER értéke 6.1, az SCOP pedig 4.0.
Ez persze nem újdonság itt. A nyomdafesték és az internet sokat elbír....... Vagy feltalálták a forgalmazó szerint változó SEER és SCOP értékeket.
-
mjani1172
addikt
válasz
mauimagic #60544 üzenetére
Most ez semmire nem bizonyíték, (nem érdekel a samsung klíma, de csak azt mutatja hogy a klímások mennyire segítőkészek, rettenetesen jól fut nekik a szekér, és ennek megfelelően viselkednek. Nem fognak most javítással szórakozni. Ez itthon megszokott, pláne annál aki az építőparhoz kapcsolódó tevékenységet végez következtetést ebből levonni nem lehet)
Hívd fel a taxisokat, hogy keresel egy bunkó (nem részletezem, az egyéb negatív jelzőt) taxist és nem lesz.
Ahogy a magyar politikában sincs korrupt politikus, hívj fel bármilyen pártot, ugyanúgy rádrakják a telefont. -
poli27
veterán
válasz
mauimagic #60544 üzenetére
Nem vagyok fanboy, ezt választottam és pont nem érdekel ki mennyire utálja mert pár éve szar volt.... Nekem ez tetszett és pont
Én a tapasztalatomat mondtam el, hogy szinte hangtalan a beltéri az Elitnél és ez tény (mert nem lehet csak a japán halk)... De te már fanboyozol miatta, mert tuti szar mert Samsung
És már csak azért se mert azt is leírtam, hogy a másik sokkal hangosabb, az annyira nem tetszik, de szerencsére oda ahova került senkit nem zavar ez... De akármennyire hihetetlen az Elite tényleg nagyon halk, de mivel nem Daikin a logója ez nem hihető
Egyébként se fogja szerelő látni akit hívni kell ha lejár a garancia... az ismi segíteni fog ha a hűtökört érinti, a többit meg én is megoldom ha elektronikai baja van...
-
mauimagic
senior tag
válasz
poli27 #60542 üzenetére
Az biztos, hogy tőled nagyobb Samsung klima fanboy nincs a fórumon, de szerencsére mindenhez is értesz, így mindenképp sokat nyom a latba a véleményed 2db klíma alapján...
Pro tipp: hívj fel random klímaszerelőket, és ha felveszik, add elő nekik, hogy klímát szeretnél javíttatni. Aztán számolj már be itt légyszi, hogy 10-ből hány rakta le a telefont, mikor kiejtetted a Samsung szót
-
Aszi123
tag
Puszilom a balfaszt.
A kialakult helyzet egyik főkolomposát. Azért ha legközelebb szakmáztok majd tudtára adhatnátok, hogy egy kiló hűtőközeg "elillanása" a környezetbe mennyi CO2 értékkel bír. Meg azt is hozzátenném innen, hogy a klímája üzemeltetéséhez a döntő többség bezony fosszilis energiát hozat a házához. Ezáltal kvázi exportálja csak a szennyét. Innováció, mehh?? Mert napelem és hőszivattyú nem a magyarnak készült, általában. Nem elég, hogy világ világtalan klímákat rakat fel, (vagy szerel), most még ezek is "szakértenének". Isten óvja a magyarokat.
-
poli27
veterán
válasz
mauimagic #60540 üzenetére
EZ a Samsung Elite is 500e, nem az olcsó kategória... de tény, hogy quiet módban hangtalan teljesen szinte, de autó fan módban a leghalkabb verzióban se sokkal hangosabb... és ez tapasztalat lassan 2 hónapos... Ott van a másik Samsung klímám a Pure 1.0 ami légtisztítós is, nah az hangosabb sokkal az elite-től, pedig árban megegyeznek.. És érdekes az Elite 2020 as, míg a Pure 2021 es tehát újabb klíma, és mégis sokkal hangosabb...
-
törölt tag
válasz
mauimagic #60540 üzenetére
Erre gondoltam én is, de van még pár érdekesség a weboldalukon, mint például az egyedülálló, különlegesség, az "intelligens leolvasztás", ha jegesedik, leolvasztja a jeget. Hogyhogy ez más klímagyártónak még nem jutott az eszébe.
De a csúcs ez: Kapcsolat cégnév: "Kizárólagos, hivatalos magyarországi importőr és képviselő" -
DithenS
senior tag
Na ez kellett még. Ahova ezek belenyúlnak, ott minden túlárazott híg fossá változik… Már annyira várom a 400 ezer forintos alap kínai klímákat, a sok élősködő szerelőt és persze a támogatást, amivel az ember szarbabul jár, mint ha szimplán össze gyűjtené a pénzt és reális áron, piactorzulás mentesen felszereltetné. De na, ez nem kell… CSOK-os lakáslufi után ez is jó lesz.
-
poli27
veterán
A nappaliban lévőt nem hallom, de ha odateszem a kezem érzem hogy fúj ez a csendes módja (quiet) ... 16nm-es hálóról beszélünk, nem kell neki sok hűtés, mert az épület nagyon jól hőszigetelt... viszont nyáron ha becsukom a szobaajtót akkor 2-3 óra múlva már izzadunk bent, mert 22-23 fok helyett 25-26 lesz
A fresh air érdekelne, mert akkor nem kéne nyitogatni vagy nyitott ablak mellett aludni
Lehet kipróbálom, azt ha nem válik be lecserélem
-
windy
tag
Szerdán az Innovációs és technológiai miniszter , Palkovics László jelenlétével lefolyt egy egyeztetés a minisztérium és a klímás szakma képviselői között. A szakma előadta a klímás és hőszivattyús fűtés előnyeit és hátrányait. A miniszter nagyon lelkesen és látható érdeklődéssel hallgatta az elmondottakat és elég jókat is kérdezett, látható volt, hogy nem járatlan a témában. A megbeszélés végén biztosított a jelenlevőket, hogy erre a területre komolyan fog összpontosítani és elég határozottan meglebegtette, hogy komoly támogatást terveznek arra, hogy a lakosság körében minél szélesebb elterjedjen ez a fűtési metódus.
-
-
Daffchy
őstag
válasz
South Velen #60523 üzenetére
Azta, ez papíron egy korrekt gép, nem is hallottam róla.
Ismeri valaki?
-
TGArtist
tag
Sziasztok!
Nagyon új vagyok a témában, semennyire sem értek a klímákhoz. Külföldön éltünk és nemrégiben költöztünk haza párommal, 2000-es évek végén épült kertes családi ház, az emeleten meg lehet pusztulni ebben az időben, használhatatlan az egész felső szint.
Az emeleten van egy 30 nm-es szoba, ide mindenképpen szeretnénk egy egységet, a másik egység holléte viszont kérdés. A másik helyiség amit hűteni szeretnénk az pedig az emeleti háló, ez 20 nm, bár itt kérdéses, hogy akkor a többi része hogyan lesz hűtve a felső szintnek. Egy hallból (20nm) nyílnak a szobák, és ebbe a hallba vezet a földszintről a lépcső. Érdemes olyasmiben gondolkodni, hogy egy nagyobb teljesítményű egységgel ide tenni a klímát és a földszinti nappaliba (38nm) is jut majd elég a hűs levegőből és az emeleti háló is lehűl majd, ha nyitva az ajtó, vagy nem?
Olyat is láttam, hogy vannak olyan klímák, amelyek fűtés kíváltására is alkalmasak. Ez mennyire igaz? Mennyire éri meg ebben gondolkodni?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Renwick
őstag
válasz
Tikakukac #60510 üzenetére
Anyámnál az első telefonhívás után másfél héttel fent voltak a klímák.
Majd az itt lévő szakik megerősítik vagy cáfolják, de sztem fűtési célú használat ide-, fűtési célú használat oda, a rezsidémon alaposan hasba rúgta ezt a piacot, és nincs most akkora pörgés, mint egy átlag nyári szezonban. -
Khaosz55
addikt
válasz
feco70 #60511 üzenetére
Én inkább azt nem értem, ha eléri pl a beállított 26 fokot és már nem tudja lejjebb venni a kompresszor fordulatát akkor mért nem kapcsol ki. Hűt folyamatosan bemegy akár 25 alá is.
Főleg akkor van ha este lehűl a levegő megy egész nap és olyan mintha túlhűtene, de ez volt fűtésnél is beállítottam 24-re. Lazán csinálta a 25-öt.
Értem, hogy inverter, de lazán le is kapcsolhatná, vagy minden esetben mennie kell a kompresszornak? -
feco70
senior tag
-
Tikakukac
titán
Respect a Mitsubishinek. 2 hete rendeltem 2 klímát. Szerelőhöz adtak kontaktot, elmondta, hogy 15-ig csarnokoznak, utána jönnek. Hívás jött is másnap, ma délelőtt helyszínt felmérték, hétfőn durrannak fel a helyükre a vasak.
Ez azért nem kispályás tempó, októberre mertem volna tippelni.
-
-
Khaosz55
addikt
Felrakatok a klíma biztosítékára egy teljesítmény mérőt, persze ha lehet. Kíváncsi vagyok mennyit fogok télen elhasználni, illetve nyáron a nagy melegben mekkora teljesítményen megy. Most 25fok bent, 37fok kint, 95mˇ2 3méteres belmagasság, és egyáltalán nem megy 3,5-ös klíma maxon, de meg akarom mérni, mennyi az aktuális fogyasztás. Könnyűszerkezetes ház jó szigeteléssel.
-
törölt tag
rosszul fogalmaztam
az I-feel gomb csak azt eredményezi, hogy a klíma a távirányítón beállított hőmérséklet elérésére törekszik, míg ha ki van kapcsolva, akkor meg a beltéri hőmérsékletére...
kapcsold ki, majd nézd meg, hogy úgy van-e elérni kívánt hőmérséklet e beltérin ?
-
embe
nagyúr
válasz
#73959936 #60501 üzenetére
Mint írtam mutatja is, csak éppen a távirányító lcd kijelzőjén nem történik semmi. Vagyis nem mutatja csak a beállított, elérni kívánt hőmérsékletet. És ez kell az Ifeel funkcióhoz.
"TEMP gomb
A távirányító gombjának többszöri megnyomásával az alábbi értékek ikonjai
jelennek meg a beltéri egység kijelzőjén:
- beállított hőmérséklet
- szobahőmérséklet
- kültéri hőmérséklet
A kültéri hőmérséklet ennél a modellnél nem jeleníthető meg.
I-FEEL gomb
Megnyomásával a készülék aktiválja az infrás távirányító hőmérséklet
szenzorát, hogy a felhasználó adott helyzetéhez megfelelően állítsa be a szoba
hőmérsékletét. Ügyeljen rá, hogy a távirányítóból 10 percenként küldött infrajel
akadály nélkül eljuthasson a beltéri egység jelvevőig." -
beers
addikt
Fisher klímához használja valaki a Midea app-ját?
Működik rendesen?
Köszi
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest