- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdmis
tag
Sziasztok,
Akadt egy kis problémám a Daikin Sensira FTXF klímámmal. A hőfok beállítást elég érdekesen adja vissza, de ezt még elfogadom - 24,5°C-ra beállítva szerinte is 23°C van, de még akkor is tolja a hideget. Egyéb hőmérő szerint 22.5 °C van már. A nagyobb probléma szerintem, hogy nem szabályoz le normálisan, hanem kikapcsol, tehát sűrűn viselkedik ON/OFF-ként. Éjszaka, reggelre nem tűnik problémásnak, szépen ketyeg minimális fordulattal. Nappal viszont, nagyobb hőterhelésnél kikapcsolt állapotból elindul, eléggé dolgozik a kültéri, majd kb fél óra és újra kikapcsol. 3,5kW-os, 50m2-t hűt.
Jól gondolom, hogy ez nem normális? Inverteres klíma nem így kéne, hogy viselkedjen...
Még garanciás. Jól gondolom, hogy indokolt hívni a szakit hozzá? Tartok tőle, hogy bár nem sokat megy az évben, de így hamarabb tönkremehet.
-
Erdmis
tag
Sziasztok,
Tegnap jégeső volt nálam. Daikin Sensira kültéri első műanyag védőrácsa egy részen kitört. Lehet valahonnan ilyet szerezni? Erkélyemen van szem előtt, ezért zavar csak. -
Erdmis
tag
Sziasztok!
Daikin Sensira 1.éves karbantatással kapcsolatban szeretnék érdeklődni: van előírás Daikin részéről, hogy ki szervizelheti? Mármint Daikin szerződött szerelő lehet csak, vagy bármilyen klímás szaki intézheti (igazából a papírozást, mert érdemi karbantartást nem sokan csinálnak manapság - gondolok itt az illatosított hab maszatolására, kültéri "jóvanazúgy" intézésére)?
Aki telepítette, azt kerülném annak ellenére, hogy itt is egy ajánlott szaki - nem vele van személyesen bajom, csak se a telepítés minősége, se a karbantartás előzetes egyeztetése nem volt pozitív, így hanyagolnám a céget...
Ja meg megköszönnék ajánlást is, aki Fehérváron megcsinálná.
-
Erdmis
tag
Ez szerintem így jó, szeretném én is így használni
. Sajna Sensira-nál egy Perfera/Comfora távval kéne bohóckodni, hogy a beltéri menjen tovább, ne álljon le a kültérivel (persze gomb kombinációval, mert egy nyomorul funkciógomb az applikációba már nem fért volna el
). Az a szép benne, hogy tudja a Sensira is csak nem a saját távjával... Persze senki ismerősömnek nincs ilyen klímája, így nem tudom megoldani - kölcsön kérni egy Perfera távost pl. Vicc...
Más: Blitzwolf nálam is a tegnapi értéket mutatja a fogyasztásnál, szóval tuti központi a "hiba".
-
Erdmis
tag
Szerelés után, még a telepítő cég "vakolta" be. Ez benne volt a vésés plusz költségében - ez a folyamat a végeredménnyel együtt is megérne egy misét
, de ez most lényegtelen . A lényeg, hogy én már "csak" gletteltem/festettem. Semmi toldás nincs a falban. Annyiból rosszul írtam, hogy az épületen belüli rész megy falban. Akkor fűtéssel volt tesztelve, lévén kint 5°C volt. Ugye így jóval zajosabb a kültéri, nekem és a szakiknak akkor nem volt feltűnő rendellenes működés.
-
-
Erdmis
tag
Daikin Ftxf35c: beltéri álomszerűen csendes. Se szörcsögés, se pattogás/kattogás. Kültérinél mennyire törvényszerű, hogy órák után, leszabályzás után is folyamatosan hallható a hűtőközeg áramlás bugyborékoló hangja? Halk a venti, de folyamatosan hallható ez és kicsit annyiból aggaszt, hogy falba mennek a csövek. Nem zavaró annyira, de rendbe van ez így? Ventilátor/kompresszor hangjától is folyamatosan lehet hallani. Illetve mintha a rezgés is erősebb lenne a kelleténél. Erkélyen van, sima talpkonzolon, bakok nélkül, 4m csövezéssel. Hűtés teszt csak most volt a napokban, kora tavasszal lett telepítve (azzal nem voltam maradéktalanul elégedett, de egyelőre nem reklamáltam)
-
Erdmis
tag
válasz
Miklósbácsi #53250 üzenetére
Köszi a megerősítést. Az itt olvasottak alapján eleve csak a Daikin-ra kértem árajánlatot. Valamiért azt vettem észre a szerelőn, hogy nem annyira akarja, ezért küldött két másik típust is. Csak a Green-n gondolkodtam picit, de inkább a biztosabbra megyek. Japánban gondolkodtam igazából csak. Persze valahol meg kell húznom a határt, mert itt is vannak árak rendesen. Mivel nem fűtés lesz a fő cél, ezért túlzottan sokat sem akarok rászánni.
Köszi, feco70 is írt nekem, így már talán az ár is jobb lesz -
-
Erdmis
tag
Köszönöm a válaszokat
fcby: erre nem is gondoltam. Jobb megoldásnak tűnik és olcsóbb, mint a Daikin külön modulja. Ennek utána nézek, köszi!
feco70: köszi Neked is
zsolt501: köszi az infót,akkor sajnos valósak a felhasználói visszajelzések. Bár annyi negatív visszajelzés van,hogy gondoltam,hogy nem csak user error...szomorú, hogy egy ekkora értékesítés mellett nem tudnak megcsinálni egy nyomorult applikációt normálisan. Ledes izzókra vannak már megbízható alkalmazások.
Segítettek dönteni, Daikin lesz. Hosszútávú beruházás, így mindenképpen a megbízhatóság és a műszaki tartalom döntött.
-
Erdmis
tag
Sziasztok,
Közeljövőben szeretnék klímát szereltetni. Az itt is olvasottak alapján Daikin (illetve más Japán) a favorit.
Egy klímástól már kértem be árajánlatot és ő inkább nem erőltette a Daikin-t, mondván túlárazottnak tartja.
Az alábbi típusok közül melyiket ajánlanátok? Jelenleg erre aháromra kaptam szereléssel együtt árat:
- MIDEA MG2X-12-SP XTREME Save
- GREE GWH12ACC-K6DNA1F 3,5 kW COMFORT X
- DAIKIN FTXF35C-RXF35C
Főleg hűtésre lesz használva, de néha kiegészítő fűtésre is kellene.
Wifi fontos. Azt tudom, hogy a Daikin-hez kell külön modul. Ahogy olvastam a Gree alkalmazása elég semmitérő a kommentek alapján. Erről tapasztalat itt valakinek?
Nappaliba lesz felszerelve, ezért a hang nem elsődleges, de azért fontos.
A Gree dizájn szempontjából szebbnek tűnik, de a beltartalom lenne számomra inkább a döntő. Igazából a Gree és a Daikin között vacilálok - ott is inkább a Daikin fele mennék. Kérdés megér-e kb 50.000 különbözetet mindent figyelembe véve...
A Daikin szereléssel, wifi modullal 370k lenne. Ez mennyire jó ajánlat manapság (nem Budapest)?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest