- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Fogyasztásmérő nincs.
De akkor majd figyelgetem, lehet automatára rakom az üzemmódot.
Igazából majd a nagy teszt a fütési időszakban jön el, addig héba hóba használjuk.
Én nem rajondok máskülönben a nagy hűtésekért és nem egyszer megfáztam már klimától.
Remélem fűtést bírni fogja télen..
Főleg, hogy ez csak rásegités lesz alapvetően. -
freeknight
őstag
válasz
margithid #59238 üzenetére
Health mód parasztvakítás, egy UV-lámpa van a gép belsejében és azzal "fertőtlenít", hasonlót a COVID óta minden kínai rak minden termékébe, amiben ventilátor van, teljesen felesleges, csak az áramot eszi. Ha gombamentesítés kell inkább kapcsold be az Anti-F módot, ez kikapcsoláskor 30 másodpercre fűtési üzembe kapcsol és kiszárítja a beltérit. A rendszeres takarítást ez sem helyettesíti.
Figyeld a fogyasztást, ha szépen lehűti a levegőt és nem tekeri a kompresszort feleslegesen csendes üzemben sem, akkor maradhat, ha neked így megfelel. Én magam részéről az első fél órában turbo módban hajtom, aztán ha áthűlt a ház akkor időjárástól függően, ha kánikula van akkor leveszem 4 csíkra a teljesítményt, ha csak szimplán 30 fok körüli idő akkor meg automatára. Ha csak a szobát hűtjük, nem a teljes házat, akkor meg végig automatán van a fordulat. Én az ECO módot hanyagoltam, nálam nem fogyasztott kevesebbet de nem bírt el a meleggel sem. -
PROTRON
addikt
válasz
PuffyMinnie #59239 üzenetére
Én azt gondolom, nem vagyok klímakutató, csak a beérkező adatok alapján, hogy tényleg kicsi az esélye egy elhúzódó -15 vagy hidegebb időnek, de kilengésekkel el leszünk látva, amikor épp szibériából beérkezik egy-egy hullám 3-4 napra farkasordító hideggel és szélcsenddel.
Én ezért akartam erős fűtésű egységet, de azóta beláttam hogy elcsesztem a méretezést, sima Mitsu télies változat is bőven elegendő lett volna... -
margithid
veterán
válasz
PuffyMinnie #59239 üzenetére
Nekem a szerelő - 25 fokot mondott a deltara fűtésnél, hogy addig bírja.
De ja, itt már nem lesznek akkora mínuszok, főleg nem a dél dunántúlon ahol én vagyok. -
Daffchy
őstag
Annyit segítsetek légyszíves, hogy a két különböző cikkszámon futó, adataiban és küllemre teljesen megegyező Oasis Plus miben tér el egymástól?
A sima tavaly tavasz óta van listázva, a 2-es meg ősztől. Valahol ez van raktáron, valahol a másik...Nem szeretnék belefutni valami kellemetlenségbe, hogy az egyik bármivel is jobb.
Midea Oasis Plus MOP-12-SP
Midea Oasis Plus MOP2-12-SPKöszi előre is!
-
PuffyMinnie
tag
válasz
TeeJay #59224 üzenetére
Mikor volt itt ebben az országban - 20, de legalább -10 fok is huzamosabb ideig? Nem mostanában szerintem. Enyhék már a telek elég régóta.
Nekem ez a kettő klíma van amit lejjebb írok. Havonta a kettő télen (21-23 fok) kb. 400-500 KW fogyasztott, 3-4 éve vannak meg. Még mennek, mert saját magam tisztítom, mert aki tisztította mindig büdös gombás maradt, panaszt tettem aztán eldöntöttem én fogom tisztítani. Felháborító, hogy egy klímára 9000 Ft ot kért 3 éve...
Télen nyáron mennek éjjel nappal, talán ha egy hónapot pihennek egy évben. Nekünk tökéletesek még. 21.5 - 22 fokot jelenleg is tartják havi 350 KW fogyasztás mellett (nyáron), de ebbe benne van más fogyasztó is, tv, 2 számítógép, mosógép amivel naponta mosok plusz egyebek.
( Egy 18 m2 es szoba van ahol van a klíma, de a szobából a konyhát és előszobát is hűti-fűti, Másik szoba 16 m2 onnan is kijön a hideg meleg a konyhába előszobába meg a fürdőbe. Az egész ház 60 m2.)Panasonic TZ35TKEW-1
Panasonic TZ25TKEW-1 -
margithid
veterán
Be lett üzemelve az AUX Delta, szuper kis készülék, eddig nagyon tetzsik, az appja is klassz.
Szerintetek milyen beállításokkal használjam?
Eco és Health mód be van kapcsolva, sebesség pedig csendes üzzemmódra van állítva. -
polonic
félisten
A MELCloud másnál is szarakodik? Állandóan azt dobja telóról és weben is, hogy nincs kapcsolat a szerverrel.
-
törölt tag
válasz
gabor9991 #59230 üzenetére
Mindegyik inverteressel lehet fűteni, csak az a kérdés, hogy milyen gazdaságosan, kényelmesen, bírja-e a folyamatos üzemet, hosszú távon is, és lesz-e hozzá esetleg alkatrész. Nekem egy régebbi Daikin van, fűtésnél óránként ~10 percre kiáll olvasztani, ezért gondolkodok a lecserélésén egy Mitsubishi hyper heaterre. Hűtésével meg vagyok elégedve, júniusban 12,5 volt, júliusban előreláthatólag 25 kWh lesz a fogyasztása. A neve Comfort, és comfort módban a beltéri gyakorlatilag hangtalan.
-
Macsorsi
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a légcsatornázható klímás, levegő-levegő hőszivattyús rendszerről?
Konkrétan erre gondolok: https://www.praktikusfutes.hu/
Köszönöm, Orsi -
seolwon
tag
-
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #59205 üzenetére
Haier Nebula Nordic marhára tud fűteni, jó nagy gép, ne az árukeresőt nézd
-
TeeJay
félisten
válasz
gya/352 #59222 üzenetére
300-ért nem igen van fűtésre való klíma.
Olcsóbban van halk Daikin Sensira de az meg átmeneti fűtésre jó csak, H tarifa kiépítés meg horror áron megy, ha már rálocsolsz sok százezret akkor vegyél normális klímát amivel -20fokban is tudsz fűteni.
Fisher Nordic vagy Midea Oasis
Gree ComfortX jó gép de hangos illetve fűtésre az is alapgép lesz (kevés hűtőközeg és alap méretű kondenzátor) -
sasa134
addikt
válasz
Al Brandy #59216 üzenetére
Köszi!
Nem éreztem semmi nyomást, korrektül meghallgattak, nem volt márkapressing. Hamar lezártam a Polar vonalat (lehet tévesen, lehet nem), kaptam Polar, Gree, Mitsu(3.5kw 437k )és Daikin Sensira (456k) ajánlatot de az egész nagyon profinak tűnt.
Azóta ma jött egy másik ember (van honlapja), hát az messze nem volt annyira meggyőző, a melót is érzésem szerint gyorsan és komplikációk nélkül akarja letudni, amivel nincs baj, de nem éreztem, hogy a vevő a király... némileg nehéz a kültéri elhelyezése, családi ház, lapos tető és 'torony' találkozása, szerinte nem fog ott elferni és macera a telepítés (Silver szerint sima ügy). Jah és szerinte nincs már Sensira (nekik, készleten), drágább modell felé terelt.
Még jön egy ismerős által ajánlott ember, meglátjuk mit mond.
Érdekes műfaj ez azért, oda kell figyelni. Én azt látom eddig, hogy a készülék árban kb semmi difi, a szerelés/ csövezés + egyéb szolgáltatásokban van különbség. -
gya/352
tag
Üdv Mindenkinek!
Klímabeszerzés előtt állok. Egyelőre csak 1 db. Olyat keresek, amivel lehet télen fűteni is , de csak a gázfűtésre való rásegítés lenne a cél. 3,5 kW-os kellene és terveim szerint H-tarifával hajtanám. Társasházi lakásba menne, úgyhogy jó lenne ha a kültéri nem lenne hangos.
Mit érdemes mostanában venni 300e körül?
Amit eddig találtam és szóba jöhet: Gree GWH12ACC-K6DNA1D Comfort X, Daikin FTXF35C/RXF35C Sensira, AUX DELTA 2 ASW-H12C5C4/JER3DI-B8-2, Syen SOH12MU-E32DA1D Muse, Fisher FSAI-CP-120BE3/FSOAI-CP-120BE3 Comfort Plus , Polar SIEH0035SDY/SO1H0035SDY, vagy kicsit drágábban a Fujitsu ASYG12KPCE/AOYG12KPCA.
Most van egy régi LG S12AM, nem tudom pl. a most kapható LG S12EQ Silence-ben érdemes-e gondolkodni. Az LGS12AM-nek kezdettől fogva elég hangos a kültérije.
A Gree Comfort X szimpatikus lenne, sok Gree-t látok mostanában telepíteni,de úgy látom vannak bőven ellenvélemények is róla. A Daikinnál úgy látom nincs tálca és kartelfűtés, nem tudom ez hátrány lehet-e. A többiről nem igazán tudok semmit, régen a Fujitsu-k Fisher-ek jók voltak.
Köszi, ha adtok tippet. Klímás szakembert is keresek a beszerzéshez/telepítéshez Szabolcs megyében. -
TeeJay
félisten
válasz
Daffchy #59219 üzenetére
Megfizethető árban ez a gép ami nagyot tud fűteni
Ha jól tudom olcsóbb mint az Amber Royal és ahol teszteltem a Fisher Nordic-ot ott öcsémék 2 héttel hamarabb Amber Royal-t raktak a tulajnak és a kettőt néztük össze. Hát nyert bőven a Midea Oasis/Fisher Nordic
Leszabályzás, hangerő, minden és fűteni is tud mint a veszedelem -
Al Brandy
tag
válasz
sasa134 #59186 üzenetére
Silver klíma korrekt cég. Győrben az áraik is jók. Mitsut ők telepítették nekem is. Ha velük tárgyalsz,akkor ragaszkodj ehhez a márkához,mert különben gyorsan Gree vagy Polar tulaj leszel.
A beltérit oda szerelik,ahová te kéred,úgyhogy jól találd ki a helyét.
Windy-t is kérdezd meg,mert ha erre járnak,szerintem ők is szívesen felteszik neked. Szintén profi csapatuk van,és előfordulhat,hogy az ő ajánlatuk kedvezőbb lesz. -
rmihaly
tag
válasz
elfelejtette #59210 üzenetére
Hát szigeteléssel lefelezhetnéd a fűtés igényt, és úgy a klíma se kínlódna annyira, lehet jobb scop-ot is tudna.
Ha két klíma lenne akkor nem erőlködne egyik sem, és javulna a fogyasztás is -persze nem feleződne, de 20-25% simán meglehet. -
rmihaly
tag
válasz
Tamás9x #59208 üzenetére
Fűtés volt a kérdés.
Pár hozzászólással korábban írtak is róla hogy szépen fűt, bár nem kifejezetten zord körülményekre készült gép, de magyarországi télben, szigetelt lakásban megállja a helyét.Hűtésben nekem is csak 1db klíma megy - és csak néha kapcsol be pár percre a másik, ha besüt a nap, de ekkor az árnyekos szobában meg kikapcsol.
Fűtésben meg megy mindkettő folyamat (3,5-ösek) -
elfelejtette
veterán
válasz
rmihaly #59206 üzenetére
Jelenleg félig van szigetelve 5cm-es nikecellel, ha a másik felére is ennyit tennék, akkor 150 ezer lenne az anyagköltség, és azt talán én is felrakom. Ha a meglévő 5 cm-t is kiegészíteném 10 cm-re, és a meglévő részre is 10 cm-t rakatnék, akkor 360 ezer lenne az anyag, plusz még a lábazat, plusz még a munkadíj...
Így a jelenlegi félig szigetelt állapotban is 21 fokon tudja tartani egy nagyon alap 3,5-ös C&H Veritas, persze kínlódva, hangosan és zabálva az áramot. Az elmúlt 12 hónap alatt 3800 kWh áramot kajált be, így a rezsinövelés után a 20 ezres általány 30 ezer lesz. H tarifa nincs. -
poli27
veterán
válasz
d@minator #59204 üzenetére
A nappaliban is hasonló klíma van, csak az az Elite verzió, ott nem használom a huzatmentes módot, mert pont alatta van a számítógépem, és akkor telibe kapom a hideg áramlatot. Igaz nincs huzatérzés, de a hideg levegő levele jön egyből
Amit most felraktam annál sztem az lesz a fő módja, a gyerekek miatt, nekik van azon a részen a szobájuk...
-
cdl
senior tag
válasz
Nekem 3 van a Daikinból. Bejött.
-
rmihaly
tag
válasz
Jó a daikin. Ha szigetelt a lakás 35m²-re éppen elég lehet.
-
elfelejtette
veterán
Ez a szakértők szerint mennyire éri meg 35 m2-re fűtésre szereléssel 337e-ért? [link]
A másik kiszemelt 3,5-ös C&H Arctic ára szépen felment szerelés nélkül 354e-re...
A harmadik lehetőség a Midea Xtreme Save Pro is 315e+szerelés. -
poli27
veterán
Felraktam a második klímát is itthon, ennél csatornáznom is kellett, ezek ennyire szarok, vagy az idomok nem a csatornához valók? Más a színe is és nem is akad be normálisan le akarnak esni.... Ez mind ilyen vagy csak engem baxtak vele át?
Az ismit várom premezni, meg vákumozni, és lehet röffenteniKíváncsi leszek erre a PM1 es szűrőre, elvileg a szálló port kiszedi... A kondenzvizet belevezettem a wc tartályba
311e ft amennyiért megvettem ezt a Samut (Samsung WindFree Pure 1.0 AR12AXKAAWKNEU ) ajándék volt az elárazás miatt, mert mindenhol 455eft az árukeresőn
De nem mondtak semmit és megkaptam ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest