Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
Félrerakattam egy Ambert aztán elolvastam az árukereső véleményeket [link] és visszamondtam.
Csak ezt a hsz-t nem értettem. Mi történik ha kézzel állítom a légterelőt?
"A beltéri túl nagy zaja kiiktatható elég jól: kézzel picit feljebb kell tolni a vízszintes légterelőt és akkor baromi halk lesz - kézikönyv nem tiltja sehol ahogy látom.. mert igazából csak a légfúvóka túl erős a legkisebb halk üzemmódban is." -
d@minator
addikt
válasz gabor9991 #59394 üzenetére
Comfort X-et Polar-ba csomagolva vettem. Kültéri halk. Beltéri hangja átlagos nem tér el a többi kínaitól. Aludni is lehet mellette fűtés-hűtés módban egyaránt. Persze a fűtés csak kipróbálva lett.
Wi-Fi alkalmazás egyből felismerte a klímát, távolról is vezérelhető, semmi probléma.
Akinek halkabb kell próbálja valamelyik halkabbnak titulált Midea-t (hátha) vagy valamelyik japán/koreai-t.
Szerintem ezeket a klónokat de még az eredetit is különféle bel és kültérikkel szerelik. Lehet, hogy valamelyik kevésbé jól sikerült. -
d@minator
addikt
válasz poli27 #58508 üzenetére
Én úgy halottam, hogy a legtöbb Polar az TCL. A Polar "SDY" az Gree az SDU az meg passz...
Na meg ilyet is, hogy ezek is hasonlók vagy ugyanazok? Létezhet?
Gree~Fisher~Polar~Nord~Sinclair~Cascade~Syen~C&H
TCL~Polar~Tesla
Bosch~Midea~MDV#58507 zsoika: Nekem meg 5éves Midea van és nem hangos pedig "vájt" fülem van. Nem is olyan, mint egy LG vagy PANA de nem zavaró és nem is recseg.
#58401 Dyingsoul: Akkor nem tudom mit vegyél. A Daikin fel sem merült pedig a barátnőmhöz azt szerelt a klímás csak ugye ott nem volt olyan feltétel, hogy -15 felett is jól fűtsön.
-
d@minator
addikt
válasz South Velen #58402 üzenetére
-
d@minator
addikt
válasz Dyingsoul #58366 üzenetére
Nálam is ezek voltak a szempontok. Végül egy Polar Yes lett. Úgy nézem az általad választott Fischer is ugyanaz lehet. Annak kicsi az esélye, hogy nem lesz gáz de bármi lehet, annak nagyobb az esélye, hogy a kazánod elromlik és több nap mire beszerzik az alkatrészt ha éppen -17 van kell egy jól fűtő klíma.
1. Tud fűteni (mindegyik)
2. Fűtésre ajánlott
3. Fűtésre optimalizált
A klímás a középsőt választotta. A fűtésre optimalizált nem fért a keretbe, illetve mi van ha sosem fűtök vele. A 2. kategória keretbe a Japánok sem fértek bele. Azt mondta a kínaiak is elég megbízhatók de picit hangosabb lehet a kültéri vagy a beltéri, a távírányítóban lévő érzékelő lehet nem megbízható meg a WI-FI, járáskultúra.
Szerintem az elhelyezésed a sok rossz közül a legjobb. -
d@minator
addikt
válasz athomi #58257 üzenetére
Pedig a klímás esküdött, hogy atom halk.
Most talán a leghalkabb beltéri a Samsungnak van. WindFree. Nincs huzat "porlasztja" levegőt. Az LG és a Pana is halkak mások szerint.
A Mitsubishi kültériben halk inkább ha a szomszéd ablaka mellé lehet csak tenni jó választás. A netről szedtem az infokat saját tapasztalatom nincs ezekkel. -
d@minator
addikt
válasz DroiDMester #57831 üzenetére
Ha a gázkazán elromlik és áll egy hétig tudjak vele fűteni normálisan -16-ban vagy akár -20-ban. Egyrészt ezért esett ki s Sensira. Meg hát az sem biztos, hogy a Daikin az Daikin.
Aztán lehet szívás lesz a Polar... -
d@minator
addikt
Kekmen, Chaser és tomama: Köszönöm a tapasztalatokat!
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Fűt valaki panel lakás egy szobát klímával?
A kérdésem annyi lenne, hogy mennyit növel a villanyszámlán havonta vagy a fűtési szezonban ha egy panellakás egyik szobájában (16nm) olyan 20 fokot szeretnénk télen tartani. Alul, felül és egyik oldalt laknak 3. emelet. Normál tarifával számolva.
Tudom sok mindentől függ a költség de nem is pontos összegre vagyok kíváncsi csak úgy mégis... -
d@minator
addikt
Kicsit off. Az tudja valaki hogy klíma kompresszor mitől kezd jegesedni? Egy ideig hűt aztán elkezd emelkedni a hőmérséklet gondolom, mert a jegesedés elkezdődik. Ezért ki kell kapcsolni és pihenni hagyni. Elektronikát hűt és beépítettek egy fűtőszálat is kimenő levegő ágba párátlanítás végett. Két ilyen berendezés van mindkettő ezt csinálja csak az egyik jobban, mint a másik. Máshol jól működnek ezzel a főtőszálas megoldással. Mi lehet a gond?
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Egy split klímát (Chigo) hogyan lehet bekapcsolni távirányító nélkül?
-
d@minator
addikt
válasz asha07lcc #8712 üzenetére
Bizony az sokat segít de zárt ajtóknál (magánszféra) még mindig fennáll a probléma. Vannak egy légterű házak (bár ritka) ott el tudom képzelni, hogy működik vagy ha be van csövezve (központi klíma).
Utóbbi kapcsán mindig felmerül bennem pár kérdés. Hogyan szabályozzák a hőmérsékletet az egyes helyiségekben, nem megy e át a hang és hűtés üzemben milyen kórokozók tapadnak meg a csövekben. -
d@minator
addikt
Az a Turbo mód. Nem turbóban 726W a csúcs amit mértem. pl. 635W-on megy 0,5-1percig aztán leszabályoz 174-323W-ra. De össze vissza szabályozgat. Éppen most 590W-ról szabályozgat lefele.
Szerintem hasonló konstrukciók ezek olyan nagy eltérés nem lehet. Nem lehet, hogy a tiéd több hűtő teljesítményt ad le és azért eszik többet? -
d@minator
addikt
válasz kovipetiii #8475 üzenetére
A "Turbo" csak fél óráig megy 530W és 720W között. Jellemzően 600W körül de megesik, hogy leesik 300W-ra (mai nap mérve Midea 3,5kW).
Amúgy lényegtelen, mert turbóval (talán) hamarabb van hideg utána már kevesebbet kell hűteni tehát kb. ugyanannyi a fogyasztás.(#8500) Gabesz87: A szomszédjaimnál ahol ilyen az elrendezés mindenhol két klíma van.
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
Nekem azt mondták a csepegtetőre tegyek dryvit hálót gyorskötözővel, hogy ne költözzön bele darázs.
A falon a lyukát meg "gyurmával" tömték be. -
d@minator
addikt
válasz Lehiñito #8237 üzenetére
Szerelő szerint halkabb a kültérije a Gree-nek és anyaghasználat is jobb. Talán a beltéri is halkabb nincs az a picit enyhe doboz hang. Munkahelyen van sokféle a Mideaból is nincs velük gond.
Webshopban nem mindenhol adnak klímát csak ha elfaxolod, hogy regisztrált szerelőd van. Szerelőtől (nem mindtől) amúgy lehet akár jobb áron klímát szerezni. Pl. itt 132-ért lett volna 3,5-es Gree. Legjobb választás valami japán készülék akár gari nélkül, mert kicsi a meghibásodási arány. A gari amúgy is általában feltételekhez kötött. -
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
válasz kovipetiii #8163 üzenetére
Én múlt héten érdeklődtem. Csak klíma 3,5kW-os Gree 132ezer, Mitsubishi 150ezer vidéken. De akkor ők szerelik.
(#8131) windy: Samsung csak példa volt. Az én Mideam 12000/12500 Btuh a doboz szerint. Akkor csak nem 2,6KW-os (fűtés)? Az alábbi 3. linkeken -7 fokon fűt annyival. Igaz? Majd utánanézek ezeknek a paramétereknek, hogy képben legyek. De most sem értem az energiatanúsítványra miért a 2,6-ot írták rá.
Itt egy[link] Midea oldal és egy másik [link] és egy harmadik[link]. Ezek sem egységesek.
Az asszonynak 5kW-os kell majd úgy döntött...[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz asha07lcc #8124 üzenetére
Azért is érdekel, mert az asszonynak is kellene majd egy 5kW-os. Fűtésre is használná, mert konvektora van. Gondoljuk normál árammal is gazdaságosabb lesz a klíma, mint a konvektor. Ebben a kategóriában japán nem fog beleférni a keretbe biztosan. A szerelő 210-ért tud Gree-t de azt mondjátok erről nincs mért adat. Itt egy másik példa: Samsung. webshop 4kW / 5,1kW [link] saját oldaluk 3,5kW / 4kW [link]
Ha nincs mérés akkor miért nem a gyári adatokat írják ki a webáruházak? Így hogyan lehet vásárolni? Most akkor küldjem vissza a Midea-t mert nem 3,5kW-os csak 2,6?
"A Midea ill (sajnos) a Gree sem vizsgáltatja be az Euroventtel a gépeit . El kell hinni amit írnak." - Elhiszem. De melyiket?
-
d@minator
addikt
válasz asha07lcc #8120 üzenetére
Akkor mit is jelent az, hogy 3,5kW fűtőteljesítmény?
Pl. Itt van az árukeresőn [link] néhány weboldal mindenki mást ír. Ez ilyen szabadon választott?
Itt egy külföldi [link] itt szintén egy külföldi [link]ahol 2,6kW. Vagy a Pdesign az más? Az energiatanúsítvány szintén 2,6.Tegnap kipróbáltam 877W-ot vett fel 15perc után kint 17C bent 24C. 28 fok set. Low és Med ventinél is ennyit evett.
-
d@minator
addikt
Szerintetek ennek mennyi a fűtőteljesítménye? MS12FU-12HRDN1
Az energiatanúsítvány szerint 2,6kW. Bolgár oldalon is 2,6. Lengyel oldalon 3,7 (1,0 ~ 4,5). A magyar webshopok szerint 3 felett van. -
d@minator
addikt
Nem értem a cinizmusod talán Daikin promóter vagy? de legalább válaszolsz amit méltányolok.
Azt mondtátok a Gree nem nagy szám. Az a Daikin meg Gree belsős. Ma mondta az egyik helyi webshop. Ha hazudott akkor én is hazudok. Egyébként akár Daikint is vehetek van nekik. Mivel gyorsan kell nincs időm nagyon tájékozódni. Konszenzus meg nincs, mint más területeken. Mindenki mást mond.
Chigo klímáról van tapasztalatom. A bnőm szüleinél 17 éve megy hiba nélkül. A munkahelyen Trend, Midea és ipari klímák vannak. Na utóbbival van baj nem kevés. Szerencsére redundánsak.
Szóval akkor mi a sorrend szerinted a felsoroltak közül?
1. Daikin, 2. Gree 3. Lg 4. Midea ? -
d@minator
addikt
Ha már lebeszéltetek a Genexről...
160 körül szerintetek melyiket (3,5KW)?
- LG E12EM
- Midea Aurora MSABBU-12HRDN
- Gree Trend Inverter (GWH12MA )
vagy
- Midea MS12F-12HRN1 99000-ért.Olcsó Daikinról lebeszéltek.
Találtam ettől olcsóbban Midea Aurorát de ott regisztrált szerelőt kértek. Az 5 gari meg évi 2x karbantartás esetén érvényes.
LG 3 év gari. Nincs feltétele. Alumínium kültéri. -
d@minator
addikt
Ha jól értem akkor a jogosult szerelőnek kellene kb. 40-50ezret fizetni, hogy felszerelje az általa hozott klímát... Ezentúl a webshopok nem adnak majd el csak szerelőnek vagy megszűnnek?
Tehát ha én pl. hasraütésszerűen innen most [link] rendelek egy klímát és jogosítvánnyal rendelkező ismerősöm felszereli 25-ért akkor mi hátrány érhet engem?
Konkrétum hivatalosan: Gree klíma+szerelés 157+40+ÁFA. Azért kicsit sokallom, hogy egy Kínában filléres vacakért ennyit fizessek amit használok nyáron 6-8 hétig. Ja fűtés? Azt nem kértem bele. Aztán ki tudja mikor romlik el. Általában van 2-3 év gari az is csak ha karbantartatom évente egyszer vagy kétszer? Ez vicc kategória.
És most azzal kell javíttatnom aki beszerelte? És ha kilép vagy meghal?A fenti hivatalosan Gree-ből kiindulva...Tegyük fel 5év múlva behal és gazdaságtalan a javítása. Azaz kuka. 207ezerért használtam 5 évig. Az évi 41400Ft. Évente megy 8hetet (2hónap). Akkor a havi használati díja 20700 amihez jön a karbantartás + a villamos energia amit elfogyaszt ami azt jelenti, hogy 30-40 ezerért/hó hűtöttem le a lakást. Ha 10 évig bírja ennek a fele de úgy is kicsit luxus kategória. Ezt csak azért írtam le, hogy szerintem nem olcsó mulatság egy ilyen persze nem is vészes de az egyéb kiadásokkal, hitelekkel, gyerek stb. együtt még jó jövedelmek mellett is sok és ezért törekednek a vevők az olcsóbb megoldások felé nem pedig, mert igénytelenek.
-
d@minator
addikt
& krx21, koxx: Ma már három klímaszerelővel beszéltem. Azt mondták ha garanciában elromlik javítják. Ha meg garancián túl akkor úgyis kuka lesz, mert rámegy a gatyám a javításra és nem fogom javíttatni. Pl. kompresszor 70 ezer, vezérlés nem tudom mennyi. Sok. Tehát a legolcsóbbat vegyem meg.
Mindegyik azt mondta nem szoktak elromlani. És soknak ugyanaz a belseje. A Top Cool az Green belsős ami középkategória de 157ezer helyett csak 127ezer körüli áron kapható.Tehát most ott tartok, hogy Midea on/off 99-ért vagy Genex inverteres 115-ért. Bár nem tudom ez a Genex létezik e még.Nem hiszem, hogy már itthon gyártanak inkább csak matricázzák a kínai klímákat?
Szívem szerint Daikint vennék vagy pl. Hitachit de eddig senki nem győzött meg, hogy megéri a felárat. Azért még olvasgatok és köszönöm az eddigi segítségeteket!
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Két klíma között vacilálok. És ettől többet most nem áldozok rá.
3,5kW Green inverteres 157ezer Ft
3,5kW Genex Ice Blue inverteres 115ezer Ft (Praktiker)Felhívtam egy klímaszerelőt aki nem forgalmaz (kolléga haverja) azt mondta mindkettő jó. A Green 5év a Genex 3év garis de 10 évig nem romlanak el.
Végigböngészve a topikot találtam régi szériahibás Genexet meg, hogy nincs support? Ez igaz? Vajon megér a Green +42 ezret?
Más klíma nem jön számításba, mert gyorsan kell. ( Esetleg Midea on/off ha még van. Az 100ezer.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest