Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy027
tag
válasz tboy72 #34299 üzenetére
Telefonról tudom vezérelni a klímát bárhonnan (wifi a klímában), egy BlitzWolf konnektorral bárhonnan látom az aktuláis fogyasztást és ha kell, teljesen áramatalanítani tudom. A hőmérséklet alapú vezérlés azért maradt ki eddig, mert nálad is három eszköz kell hozzá, de legalább kettő. Olyan eszköz kellene, ami kb. ugyanazt tudja mint a Broadlink, csak van beépítve egy hőmérő is. Ha már kapcsolgat, akkor két órát menjen egyfolytában, fél - egy órát pedig álljon, mint minden órában leálljon 10 percre.
-
lacy027
tag
válasz BigBear #34295 üzenetére
Nekem meg pont ez tetszene, ne kapcsoljon ki, hanem fujja a 28-30 fokos levegőt folyamatosan, alacsony fordulaton, csendben. A leszabályzás a hűtésre is igaz, a Gree Amber jól le tud szabályozni, irigykedve olvastam egy hozzászólást egy nyári éjszakán, az Amber 80 W körül fogyasztott, folyamatosan hűtőtt. Én meg harcoltam a Daikinnal, hogy a kikapcsolás helyett menjen már le 130 W alá, ne fagyasszon meg.
#34296 aureeel
A téliesítéshez nincs köze a leszabályzásnak, csomó klímában nincs is kiegészítő fűtés, a téliesített japán klímák is jóval többe kerülnek. 100 W körül fogyaszt a téliesítés. Sok klíma esetében intelligens vezérlésnek nyoma sincs, 0 fok alatt mindig megy a fűtés ha áram alatt van a klíma, (nem csak bekapcsolt állapotban), akár van mit leolvasztani, akár nincs. Erre az éghaljatra szerintem nincs értelme, nincs tartósan olyan hideg, amikor gondot okozna a kiegészítő fűtés hiánya.#34297 tdhenry
Igen, ezt szoktam csinálni, leállítom 1-2 órára, kicsit visszahűl, utána egy ideig megy folyamatosan. Jó lenne ezt automatizálni hőfok alapján, de nem találtam olyan wifi-s eszközt, amiben lenne hőmérő és lehetne vezérelni. Pl. 24.1 foknál kapcsolja ki, 23.1 foknál meg be a klímát.[ Szerkesztve ]
-
tdhenry
tag
válasz lacy027 #34292 üzenetére
Kikapcsolod pár órára, és még van oldva. Nincs előírva, hogy folyamatosan menni kell. Nagyobb hidegben már nem lesz ilyen gond.
Akinek még pár tized fok eltérés zavaró, az megszivta.
Ezért van a fal, hogy legyen hőtartó közeg.
Nekem pl fával fűtés után megváltás a klíma, még a kapcsolgatassal együtt is. -
Sumptuous
senior tag
válasz lacy027 #34294 üzenetére
Nem erre való a télíesített klímákban a karterfűtés? Szetintem amiatt tudnak lemenni a daikin alá. Nem tudom, az hány wattot zabál, lehet nem is éri meg annyi fűtésért járatni egy fűtőszálat. Azt tudom, hogy az enyémben van, le is megy szépen 200W fogyasztásra. (De mivel még nem voltak olyan nagy fagyok, nem tudom megnézni, hogy ha megy a (karter-, csepptálca-) fűtés a kültériben, mennyivel nő meg a fogyasztása.)
Nem is kapcsolgat nálam a gree. Egész este megy, a legkisebb fogyasztáson (~200w) Ahogy fentebb írta BigBear, szépen fújja a 34-37°C-os levegőt. (Ez hidegnek érződik, mert hűvösebb, mint az ember bőrfelülete..) Ami pont pótolja a ház hőveszteségét, cserébe alig fogyaszt valamit. Az meg, hogy kényelmetlen ha elé áll az ember igaz, de nem magunkra kell írányítani a légáramlaltot, hanem lefelé. (Nyílván ehez jól kellett dönteni, hova szerelteti az ember a klímáját. Ha rossz helyen van, ez nem vigasz.)
Persze a legjobb az lenne, ha lenne legalább 3 vezérlési séma, és valami gombkombinácíóval teleítés után ki lehetne választani, hogy hogyan működjön. Mint ahogy elvileg konfigolható a 3. éjszakai mód is.. na de hogy? :D[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz lacy027 #34294 üzenetére
Fene tudja. Inkább a Daikin szabályozása, mint a Gree klímámé.
Van egy FTXF 35, meg egy Amber 2,7.
A Gree már elmúlt két éves, tavaly augusztus / szeptember körül jeleztem a szerelőnek, hogy valahogy furán működik. Azóta is jön... ígéret volt 100x, de ennyi. Belefáradtam.
Mára már beletörődtem a Gree hülye működésébe. Működik, csak nagyon furcsa a Daikinhoz képest, abszolut nem komfortos. Nagyon le tud szabályozni, de ez együtt jár azzal, hogy 22-23 fokra állítva 31-2 fokos levegőt nyom be, ami baromi kellemetlen, hidegnek érződik. A kültéri nyáron hűtéskor "nyávog", nyöszörög ütemesen, de egyéb tünete nincs. (Halkan a Daikin is, de a Gree csendben tisztán hallható.) A Gree hangos. Hűtés / csendes mód mellett nem, de egyébként az. Brutálisat tud fűteni, felnyomva a hőmérsékletet Szaharát produkál a kis szobában ahol van, erős mínuszokban is, de hálószobába nem jó választás sajnos.
A Gree mókuskereke kb. fél évesen elkezdett kerepelni. Most már elég rendesen és folyamatosan teszi.
Mikor kitisztítom, ez elmarad egy darabig, de újra kezdi. Sztem a legegyszerűbb lesz, ha rendelek a sárgáktól egy új motort hozzá...
Alapvetően mindegyik működik, csak a szerelővel fürödtem be... -
lacy027
tag
válasz LanyUs #34293 üzenetére
A 4-es SCOP egy egész fűtési szezonra vonatkozik, az aktuális COP pedig változik a külső hőmérséklet függvényében. Jó időben több lehet, mint 4, hidegben meg egyre jobban csökken. Én 5.5 COP-al szoktam számolni 10 fok felett, 7 fokon 4.5 COP stb. Beszéltem a magyarországi Daikin-al, pontos miérteket nem tudtak mondani, csak általánosságban említették, hogy alacsony teljesítményen a kompresszort is hűtő hűtöközeg alacsony sebességgel kering, a kenést ellátó olaj szintén, emiatt pedig hosszú távon nem garantálható a hibamentes működés. Ezt értem, azt viszont már nem, hogy akkor más gyártók klímái miért szabályoznak le bőven 1.3 kW alá, minden gond nélkül. Engem zavar, ha sűrűn kapcsolgat egy klíma, így nem sok értelme van az inverternek.
-
-
lacy027
tag
válasz sanzi89 #34290 üzenetére
Visszaolvasva Daikin FTXF35A klímád van, nekem ugyanebből az egyel kisebb, a 2.5 kW-os. Még más klímáknál 2 fok, addig itt 5 fok a különbség, aminél lekapcsol a klíma. 22 fokra állítva 27 foknál történik a lekapcsolás, az alkalmazásban látni az akutális kinti és benti hőmérsékletet, innen tudom. Elől a ledek alatt van a hőérzékelő beforrasztva, így át sem lehet helyezni olyan egyszerűen. Ezen a helyen pedig igen gyorsan magas hőmérsékletet érzékel a klíma, ezért lehet szerintem 5 fok a tűrés.
1.3 kW a legkisebb teljesítmény, amire le tud menni, utána már csak a kikapcsolás van. Sajnos bedőltem neki, japán márka, tud ez lentebb is menni, szóval legyintettem rá. Tényleg tud, de ehhez "könyörögni" kell és csak kevés ideig képes 1.3 kW alatt működni. A Daikin-t kivéve az összes japán klíma képes 0.9 kW vagy alá szabályozni és ez a 400 W már rengeteget számít.
A klímát érdemesebb lenne automata ventilátorral járatni, mert csendes (fenyőfa) módban nem tudja megfelelően lefújni a beltériről a hőt, mivel kisebb a légáramlás által elvont hőmennyiség az előállított hőmennyiségnél, túlmelegszik (eléri az 5 fok pluszt) és kikapcsol. Akkor működne a legkisebb fokozat, ha még lentebb, 0.7 kW környékére leszabályozna. Azt már le tudná fújni alacsony fokozaton is. 25 m2-re sok a 3.5 kW, de nem ezzel van a fő probléma, hanem minimum teljesítménnyel, az a sok.
16 m2-s szigeteletlen szobát 1300 W-ból 23 fokra lehet fűteni 4-5 fokban, konnektorból ehhez ~250 W-ot vesz fel, minimumon megy. Két fal külső, két fal belső. Ha a belsők felől megy a fűtés, elég mindössze 0.7 kW a szoba 23 fokon tartásához, ~160 W felvett teljesítménnyel, fenyőfa fokozaton. Ezt pedig nem tudja a Daikin és kapcsolgat. Illetve tudja, de csak a túlfűtés utáni indulástól számítva 35 percig. Utána a gyári minimum teljesítményen kezd fűteni és ismét kikapcsol. -
edk-
őstag
válasz sanzi89 #34290 üzenetére
Most kipróbáltam az én FTXF-emmel. A szobában egy hőmérő 21.5 fokot mutat. Ha a klímát 21-re állítom, megáll a fűtés, ha 22-re, elindul. Fűtő üzemmódban van, fenyőfafokozaton.
52 m2 az egy légterű terület, 2.7m belmagassággal és indul egy lépcső is a felső szintre (de oda valahogy nem megy fel a klíma melege)
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
sanzi89
addikt
válasz tibibi #34289 üzenetére
25 m2, 60/80 centis vályog fallal, de a 4 fal közül csak az egyik külső fal, a másik 3 irányba helyiség van amik fűtöttek konvektor által.
Viszont nem ez volna ezeknek a modern klímáknak a lényege, hogy csak akkor kapcsolnak be, ha kell? Például, ha a hőmérséklet amit érzékelnek alacsonyabb/megegyezik azzal, amit beállítottam. Ha már tudja, hogy pl. 2 fokkal melegebb van, akkor miért fűt még mindig?Ma esete kicsit tesztelgettem. Ha feljebb vagy lejjebb állítom a cél hőmérsékletet akkor is megvan a 3-4 fok különbség a valós és a cél hőmérséklet között. A klíma sokszor le is kapcsol, és a legkisebb (fenyőfa+hold) fokozaton megy.
Igazándiból hidegebb idők kellenének a további teszthez, mert ha pl. állandó ez a 3 fok különbség, akkor beállítom 17 fokra és kész, lesz 20-21 fok. Csak ez megint egy olyan dolog, amit nem vártam volna tapasztalat nélkül egy csudijó, hiperszuper "japán" klímától (ami török ).
Működik, de messze nem vagyok tőle elájulva, sőt kis csalódás idáig. De lehet csak az előzetes várakozásaim voltak túl magasak, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
őstag
válasz sanzi89 #34279 üzenetére
Én a Panasonicnál azt vettem észre, hogy ha fűtés üzemmódban van, akkor valahogy melegebb van a szobában (27 fok majdnem), mint amikor automatára rakom, hiába állítom be a 24 fokot. Ezzel van valakinek tapasztalata? Vagy ti melyen üzemmódban használjátok ilyenkor a klímát?
-
Bile Demon
őstag
válasz sanzi89 #34276 üzenetére
Tehát 16 fokot állítasz és 20 fokot tart a saját hőmérője szerint? Ez nyilván nem véletlen, ha akarna, akkor már 17 fokon lekapcsolhatna, de nem teszi, mert a vezérlése más logika szerint működik, mint az ON/OFF klímáknál.
20 fok előállítása közben folyamatosan megy minimumon, vagy időnként lekapcsol?
Ezeknek úgy működik a vezérlése, hogy a beállított cél hőmérsékleten NEM lekapcsol, csak leszabályoz egy olyan teljesítményre, amivel szerinte tartani tudná a hőmérsékletet (figyelembe véve a külső és belső hőmérséklet különbségét). Normálisan méretezett hőkapacitású gép esetén, ez jól működik.
pl.:
delta T = -2 (hidegebb van 2 fokkal, mint a beállítás) megy mondjuk 100% / 3500W-on, mert fűteni kell és lehet max teljesítménnyel.
delta T = -1 (hidegebb van 1 fokkal, mint a beállítás) megy mondjuk 70% / 2500W-on
delta T = 0 esetén megy mondjuk 40% / 1500W-on (külső-belső hőmérséklet különbségtől függő érték!)
delta T = +1 (melegebb van 1 fokkal, mint a beállítás) megy mondjuk 33% / 1200W-on, mert ennyit kalkulál a vezérlés.
delta T = +2 (melegebb van 2 fokkal, mint a beállítás) megy mondjuk 25% / 900W-on, mert ennyit kalkulál a vezérlés.
delta T = +3 (melegebb van 3 fokkal, mint a beállítás) megy mondjuk 900W-on, mert ennyi a minimum hőkapacitása... a vezérlés ugyan csak 500W-ot kalkulált, (tehát hőigény továbbra is van)
delta T = +4 (melegebb van 4 fokkal, mint a beállítás) megy mondjuk 0W-on, mert a hőmérséklet különbség több, mint 3.5fok itt már lekapcsol a túlfűtés védelem miatt.A Toshibánál is van valami 3.5 fok-os lekapcsolási hőmérséklet különbség, abban az esetben, ha már a minimum teljesítménnyel is túl meleget csinálna, akkor azért leáll. Ha jól van méretezve a gép, akkor persze nem kéne létrejönnie ennek a 3.5 fok hibának. Legfeljebb akkor, ha olyan enyhe a kinti idő, hogy a minimum hőkapacitás is túlfűtést okoz.
Ha kint ( hideg van ) és továbbra is +4 fok a különbség, akkor:
1. Nagyon túl van méretezve a gép a helység hőigényéhez mérten. Talán nem is történt méretezés, csak hasalás.
2. Túl jó a ház hőszigetelése, jobb, mint amivel a tervező számolt.
3. Egyéb jelentős hőforrás a házban, amit nem vettekfigyelembe (sok ember, főzés, szerverpark. stb.)Majd 0-5 fok kinti hőmérséklet környékén is nézd meg. Szerintem nem lesz 4 fok a különbség., de ha akkor is +2-3 fok a hiba, akkor tényleg túl van méretezve és nem a minimum teljesítmény a probléma.
Ugyanez a gép egy nagyobb helységben pont jól működne.
Ugyanez a gép egy túl nagy helységben úgy működne, hogy 1-2 fokkal magasabb cél hőmérsékletet kell beállítani, mint a kívánt helységhőmérséklet.Bruhe
-
Sumptuous
senior tag
válasz sanzi89 #34279 üzenetére
Kíváncsi lennék, ha 21 fokra állítod, akkor 25-öt csinál-e? Szerintem a legtöbben (köztük én is) 22-26-fok közzé állítjuk a hőmérsékletet, ott működik megfelelően. Ki sem próbáltam, hogy lentebb pontos-e. A fentebb említett gumibak valóban segít, én is raktam fel, valamint a vízszint is nagyon fontos. Én klímás boltban vettem, 2k volt a négy darab. Se vasas, se a hbz nem árulja Debrecenben..
-
sanzi89
addikt
válasz tibibi #34278 üzenetére
Hol van a klíma hőmérője? Gondolom a beltéri egységben. De nem is ezzel van a gond! A szobában 19,7 fok van, a klíma 20 fokot mér, mint szoba hőmérséklet, ez így teljesen ok.
A gond azzal van, hogy 20 fokot érjek el a valóságban, a digitális hőmérő valamint a klíma belső hőmérője szerint is, ahhoz 16 fokra kell állítani a "cél hőfokot" a távirányítón. Ebben a klímában elvileg nincs is i-feel, mint az irodában lévő Green klímán, de a klíma távirányítója is ugyanazon a dohányzóasztalon van, mint a digitális hőmérő. Ha a távirányítóval beállítom pl. a 20 fokot, akkor lesz 23,5 fok a szobában a digitális hőmérő szerint és a klíma belső hőmérője szerint is! Miért?
Egy ilyen gumi bakot megpróbálok beszerezni, köszi a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
A hőmérőt oda rakd ahol a klímáé van,ergo a meleg levegő felfelé száll ez tudjuk.Erre találták ki az i-feel funkciót csak nem működik ) Minden rezgést átvisznek a csavarok a falban ,a csővek stb. ezért érdemes a földre állványra rakni,ha van hely. Meglehet próbálni a nem átmenő csavaros megoldást hátha javít a dolgon.
-
LanyUs
senior tag
Igen, ezt a gyári szart cseréltem le és a búgó hangok nagy része megszűnt. Fém-fémhez ne érjen! Amúgy még ennél is van profibb egyediben gyártott gumibak, de én ahhoz nem tudtam hozzájutni, mint felhasználó. A feszülésen azt értem, hogy 90 fokos kanyarnál neki volt nálam feszülve a szigeteléshez és ez is keltett rezonanciát, ezt is javítottam utólag. Vízmérték a gépre, álljon egyenesen, ezt is én javítottam plusz a gumibakot is én szereltem fel -10 fokban. Rohadtul örültem neki
-
sanzi89
addikt
válasz LanyUs #34275 üzenetére
A tartó konzolhoz járt gyárilag valamilyen gumibak, ami gyakorlatilag egy vastag gumi alátét egy menetes átmenő csavarral, alátéttel, anyával. Az általad linkelt ennél "profibb"? Miben másabb?
Találtam neten egy jó képet, esetleg amit linkeltél az ilyen? Mert a gyári szerelés biztos, hogy az első variáció.
A csövezés pedig csatornában fut a falon, a padláson pedig a padlás aljzatához lett hilti szalaggal csavarozva. Ez kimeríti a cső feszülés fogalmát? Vagy mire gondolsz pontosan?
Más. A nappaliban 20 fokot szeretnénk tartani folyamatosan - nem vagyunk fázósak. Egy digitális hőmérő szerint a helyiség közepén 19,7 fok van, a klíma applikációja 20 fokot ír belső hőmérséklethez, de ennek az eléréséhez 16(!) fokot kell beállítani a távirányítóval. Ha pl 17-re veszem 21 fok lesz, stb, stb. Miért csal 4 fokot a klíma? Ha a belső hőmérője a jó fokot méri applikáció szerint, akkor miért kell 16 fokra állítani, hogy tartsa a 20 fokot? Az, hogy egy kicsit csal rendben van, de 4 fok szerintem már sok.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz sanzi89 #34268 üzenetére
Amikor egy fórumban morajlást említek sokan kinevetnek. De időről-időre tapasztalom, hogy vannak még csendes környékek, ahol bizony előfordulnak a tapasztalataim. Megnyugtatlak! Nálam a Fuji 14 lmca és gree gwh dübörög a falon! A Daikin sokkal csendesebb. A gumibak segít a dolgon [link] és a csövezés ne feszüljön a falnak sehol! Halószobába én klímát nem is tennék, de ha már igen, akkor Mitshut választanék, de a 300e kategóriából.
A 2-3 éves klíma tapasztalatok pedig nem sokat érnek a jelenben ( a fuji is lehet azóta halkabb lett és a gree is passz. ), mivel 3 hónap különbséggel vásárolt ugyanolyan típusú klímám között is ég-föld különbség volt.[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
Ha hallatszik a kültéri bent is, szerintem ott valami nem jó Daikin j3 alig hallok valamit a kültér böl, pedig ott megyek el mellette öt métere. Nekem is török, max meg vagyok vele elégedve. Kiváncsi vagyok, csütörtökön jönnek szerelni, Ftxfa35. Ha hangos lesz, lerugom a falról
-
edk-
őstag
válasz sanzi89 #34270 üzenetére
Az enyém is török. Szintén FTXF35. A beltéri hangja nappaliban nem zavaró, hálóban engem zavarna. A kültéri működéséből bent semmit sem hallani. Kint is halk. Kertváros; a szél suhogása a fák között hangosabb, mint a kültéri. A fal nálam is B30 szigetelés nélkül, csak egy réteg vakolattal.
-
sanzi89
addikt
Ja, és összefoglalóban írottak ide vagy oda, az én Daikin készülékem Made in Turkey. Azt nem tudom, hogy ez jó/rossz/mindegy, csak gondoltam megemlítem, hogy lehet érdemes lenne átgondolni az oda írottakat.
[ Szerkesztve ]
-
gascili
csendes tag
Ehhez mit szóltok srácok?
[link] -
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #34198 üzenetére
Ma megtörtént a Daikin FTXF35A felszerelése, végül 10 méter csövezés van a beltéri és a kültéri között. Eddigi tapasztalatok:
- Nem "sípol" a gáz, akármit is jelentsen ez.
- A leghalkabb(!) fokozat mellett is számomra hangos a beltéri, én e mellett biztos nem tudnék aludni. Nincs motorzaj vagy csapágyzaj, egyszerűen ahogy suhog a levegő számomra az is zavaró. Ez a klíma a nappaliba került, ott szerintem elleszünk.
- A kültéri egység elég hangos morajlása hallatszódik azon a falon belülről - ami szerencsére az előszoba -, hogy ez is meglepő számomra. A fal sima B30-as tégla szigetelés nélkül.Szóval így kemény 4 óra használat után biztos nem szereltetek ilyen klímát hálószobába... A nappaliba még elmegy.
u.i.: Vidék kertvárosról beszélünk, ahol egy szúnyog zümmögése is zavaróan hangos.
-
darthdenes
tag
Sajnos tényleg hangosak az adatok szerint az 5kw modellek a 3.5kw képest.
Lg Silence. Midea mission Gree amber és comfort modelleket kínál a helyi cég.
Az előszobában hol lenne szerencsés elhelyezni? -
tibibi
őstag
válasz darthdenes #34264 üzenetére
Ezt 1 klímával nem fűtöd ki,nagyobb szoba ablak környékére az egyik,az előtérbe egy másik.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz darthdenes #34264 üzenetére
Eléggé tagolt a lakás, a konyha/étkezőbe nem jutna szinte semmi, szerintem egy darab klímával itt nem tudod kiváltani a központi fűtést, az 5kw-os ráadásul hangos is lesz, és inkább a nagy szobában lenne a helye.
-
darthdenes
tag
[kép] Adott a képen látható ház amit klímával szeretnék fűteni (jelenleg vegyestüzeléses radiátoros megoldás van).
Jó lenne 1 db megoldani ktg miatt. Esetleg ha a kisszoba ablak melletti falra (szemben a nagyszobával) némi légterelés használatával megoldható lenne, hogy befűtse az egészet?
Egyik klimás szerint 5kw igen. Másik szerint ha a kisszobába eléri a hőfokot visszaszabályoz majd ki be kapcsolgat....
Szerintetek?
[kép][ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Flashcash #34260 üzenetére
Azt írja a Fujitsu. Most akkor 3m vagy 5m? De a Daikin pl 1,5m a minimum és megadja a max 10m is ami lehetséges maximális hosszúság. [link] (6. oldal) Ezek a dolgok azért készülék függők is. Találtam olyan Daikin készülékre írást, ahol jóval hosszabb érték volt a minimumra megadva.Nálam pl 2m a min. szabvány arra a Daikin-ra amit felszereltek.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Egyébként a zaj - már ha "olyan" zaj van - az bemegy a "hosszú RÉZ csövön is." Tudom, mert volt olyan is... Hosszú történet... A RÉZ cső előírt hossza az elsősorban a normál működéshez kell, szükséges.
Klímás: Bocsi ...Igazad volt .. Az ott valóban kiszámoltnak(alulszámoltnak?) lászik...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz tibibi #34254 üzenetére
Ne sértegess én sem tettem.Mindenki ezek szerint azt ír amit akar, TE vagy rá a példa...
A kábel az a rézcső lett volna, hogy is ment volna át mi?
johnny82: Ha még van befelé is 1m az elég lehet. Úgy 2m a min.(De lehet előírva hosszabb is),nálam Daikin klímákon is 2m és az előírás szerinti. Bár ott a kültérit alig hallani.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #46233856 #34250 üzenetére
Megnéztem, kb 1 m csövezés látszik a külső falon. Pontosan nem mértem meg. Belül semmilyen csövezés nem látszik, egy falon van a beltéri és a kültéri.
mod: akkor, ha jól értelmezem, minimum 3 m-nek kellene lennie a csövezésnek?
mod: és köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz arcitec #34252 üzenetére
Igen, szerelek klímákat, és ipari hűtőberendezéseket.
Nem a kábel érdekelt volna, hanem a rézcső hossza,"1.) Többször leírta, hogy van még 2 klíma és azok jók."
- Régebbi telepítések, amiről csak azt tudjuk, hogy jók."2. A linkelt árukeresőn is van ilyen probléma."
- Valóban, van 1 de arról sem tudjuk meg hogy a konstrukcióban van-e a hiba."Azon túl nem is értem ha a rézcső hossza nem az előírt szerelés szerinti,
akkor azt nem profi csinálta, ma már szerény véleményem szerint ,
ha ilyen előfordul az nem szaki,hanem Mekk Elek"
- Vannak szerelők, akik nem is tudnak róla.Viszont 3szor szerettem volna megtudni, hogy milyen hosszú rézcsővel van
szerelve, és mennyire feszes, ( találkoztam párszor ilyen jellegű hibával, és
átcsövezve lecsendesedett ) de nem kaptam rá választ, csak visszakérdezést.
Nem állítom hogy itt is ez a gond, de szerettem volna kiszűrni.Bocsánat, hogy segíteni szerettem volna
-
arcitec
addikt
válasz #46233856 #34251 üzenetére
Már elnézést de TE klímás vagy? Hogy lehet leragadni a 44-es fal és a kábel hossznál. 1.) Többször leírta, hogy van még 2 klíma és azok jók. 2. A linkelt árukeresőn is van ilyen probléma. Azon túl nem is értem ha a rézcső hossza nem az előírt szerelés szerinti, akkor azt nem profi csinálta, ma már szerény véleményem szerint , ha ilyen előfordul az nem szaki,hanem Mekk Elek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz johnny82 #34249 üzenetére
Feladom.
Nem látsz rá, hogy mekkora a cső ?
Ha csak egy 44 cm-es fal van a két egység között, és a szerelőd
kispórolta a minimális cső hosszúságot, akkor az első, hogy
megnézném szabályos csövezéssel is hogy van-e zaj.
Nézd meg a telepítési útmutatót. Le van írva benne, a minimális csőhossz.
Vannak gyártók, akiknél ennek betartása a garancia feltétele. -
blu79
addikt
Köszönöm a válaszokat , van páraelszívó a tűzhely fölött .... ez csak amolyan kiegészítő lenne
Kínai klíma az mit jelent? Gagyi ? Vagy nem ajánlott? Több helyen láttam ilyet ezért is ezt néztem....¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Bile Demon
őstag
válasz Sumptuous #34243 üzenetére
Konyhai elszívó amúgy is célszerű a légkondi mellé ha egy légtérben van a konyhával...
Télen azzal is lehet párátlanítani:
be kell kapcsolni, megy ki a párás levegő, jön be a kinti, amit felfűtve szárazabb lesz a levegő. Én tegnap így csináltam 30%-os páratartalmú levegőt a tapétázás után.Bruhe
-
Sumptuous
senior tag
Szerintem kifejezetten ellenjavallot a főzés során felszabaduló zsíros párát egy klímával lefölözni.
Vannak direkt elre a célra szolgáló páraelszívók, [link] bármelyik konyhaboltban kapni. Lyukat kell fúrni, és kinyomja oda a szagot/párát stb. Ha ez nem tetszik, akkor van kifejezetten párátlanító is. [link]
A klímában csak azért van benne ez a funkció, mert a működési elve alpján erre is képes, de egyáltalán nem céleszköz.
Persze szíved joga, mivel szeretnél páramentesíteni, de biztos vagyok benne, hogy egy klímaszerelő is lebeszélne erről.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Sziasztok, klímát szeretnék beszereltetni (amerikai konyha nappali 27nm kb) , nyáron persze hűtésre de télen párátalanításra (főzés) használnánk ....
A Fisher FSAI-CP-90BE3 -at néztem .... van valakinek tapasztalata erről a klímáról ? Jó választás lehet?¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Gabró
tag
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Egy viszonylag nagy lakásba költöztünk, ahol azonban csak egy helyen lett kiépítve az infrastruktúra a klímának. Érdekelne, hogy melyek azok a legnagyobb teljesítményű típusok, amik még lakásba ajánlhatóak. Árban felfele is rugalmas vagyok, inkább az ár/érték arány számít. Fűtésre nem használnánk, de még a télen szereltetnénk be, hogy biztosan üzemkész legyen az első kánikulára. Megbízható céget is ajánlhattok, akikkel volt jó tapasztalatotok, a helyszín BP. XIII. Köszi szépen.
-
-
őstag
Hali!
Korábban tettem fel kérdést itt és úgy volt, hogy LG klímát fogok venni, de mégis sikerült elintézni a klímásommal, hogy egy helyi klímáson keresztül (garancia miatt nem akartam neten rendelni) beszerezzük a Panasonic KIT-FZ35-UKE klímát. Szóval fel is szerelték szerdán, de valami nagyon durván rezonált a kültéri egység, aminek a búgása természetesen a beltérin is átjött. Egy 44-es téglafal van a kültéri és a beltéri között. Mivel sokáig tartott a szerelés és kezdett sötét lenni, így másnap jött ki a klímás és a kültéribe rezgéscsillapító öntapadós szalagokat rakott több helyre, ahol fém a fémmel érintkezhet. Viszont még most is tapasztalható búgás a beltérin, amit tegnap éjszaka vettem észre silent módban. Klímás azt mondta, az inverternek van ilyen hangja, ez ilyen (a búgás rezgéscsillapítás után is kivehető volt, de nem annyira, mint ahogy én tapasztaltam tegnap éjjel). Én viszont ezt nem tudom és nem is akarom elfogadni, mert pont a csendesség miatt választottam ezt, az egyébként full alap klímát. Meg van még nálam 2 másik klíma is, egy LG és egy Midea, egyikkel sincs ilyen probléma. Kb úgy jártam, mint az árukeresőn lévő utolsó hsz írója. Szerintetek mit csináljak? Járt már itt így valaki?
Köszi, üdv!
-
mihione
őstag
Azert nem noname,mert tudni hogy a gree gyartja ezt is.Alkatresz is lesz hozza kesobbiekben is.Aztan siman lehet a whirlpoolt is a gree gyartja,de errol semmi info nincs.Ha ugyanannyira jon ki en inkabb a szemelyes tapasztalattal rendelkezo szerelonek hiszek.Ok azert naponta latjak ezeket a gepeket es tudjak az utoeletuket is,nekem ezert ajanlotta az rcoolt mert tudja hogy nem szokott panasz lenni rajuk,nekik az nem biznisz ha par honapra ra menni kell gariba javitani.
Az is lehet h ezen van nekik jo haszon,de ettol meg nemhiszem h szart akarnak ratukmalni az emberre,nekem azt is megmondta h olcsobb japan se ajanl mert nem fog annyival tobbet tudni mint amennyivel dragabb...sot felszereltsegben meg annyit se.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
mihione
őstag
Szia!En is elsonek ezt neztem ki de klima szerelo hatarozottan lebeszelt rola.Vegul egy rcool prime 2-t ajanlott(elvileg gree comfort x belso,de jobb szoftverrel),szerelessel egyutt erositett konzollal es rezgescsillapito gumibakkal pont 200k-ban all meg az egesz.Ha az extra kiegeszitoket levonod ez is 190k.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Zeki
nagyúr
Azért vásárlás előtt a telepîtő céget hívnám, hogy hiba esetén mennyire gyorsan tudnak kijönni és van-e alkatrész.
-
windy
tag
Nincs ok kimondottan japán márkában gondolkodni, de ugyanennyire nincs ok a legeslegolcsóbban sem. Közel ilyen áron kapsz már Gree gyártású gépet, aminek ismert a háttere, sok a jó tapasztalat, és nem csak webáruházas cégek, hanem szakcégek is forgalmazzák. A whirlpoolról nem nagyon lehet kideríteni ki a gyártója, melyik kínai OEM-től kerül ki, így az alkatrészt sem lesz egyszerű beszerezni hozzá 3-4 év múlva, ha szükséges lenne. Kérdezz meg tíz klímaszerelőt, nagyjából egyik sem fogja ajánlani a wőrlpúlt, és nem ok nélkül. Vagy ne higgy nekik, és kockáztass...lehet, hogy bejön.
-
dr.bubo
őstag
Nekem 3db Whirlpool klíma van otthon, 2db SPIW-412L és 1db SPIW-309L. A 412-el már két nyarat átvészeltem. Általában reggel 8-tól este 10 óráig folyamatosan mentek a nyár folyamán. A ventilátoruk automata állásban üzemelt. Szépen tartották a lakásban 23-24 fokot. A 309L egy éve van meg. Nem tudom mennyire hangosak más klímáknál, de otthon, ha nem figyeltem direkt a klíma hangját nem tűnt fel, hogy éppen működik. Fűtésre is használtam az átmeneti időszakban őket.
A távirányítójuk kijelzője elég halovány, nagyon nézni kell melyik módba van éppen
Nekem eddig nem volt gondom velük, évente egyszer vannak karbantartva. A szűrőjüket meg kb. havonta tisztítottam (készülék 200 óra működés után jelzi, hogy tisztítani kell a szűrőt, nekem ennyi idő alatt nem nagyon lett poros, ezért nem 200 óránként takarítottam ki. ), és nyár folyamán egyszer kifújtam őket klímatisztító spray-vel.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
kcsa
veterán
-
edk-
őstag
Szerintem erre megfelel, ugye a zajáról nem tudunk adatot, tehát hálószobában alváskor zavaró lehet.
De ha a negyedik évben elromlik, ki tudja, megcsinálják-e és mennyiért. A japánoknál biztosak lehetünk benne, hogy sokáig van alkatrész és szaktudás a javításhoz.
-
Sumptuous
senior tag
Igen, már látom..Utána észre is vettem, de már lejárt a szerk idő.
Én is néztem, hogy ennyiért hasonló spec. klímát nem nagyon lehet találni. Lehet érdemes egy próbát tenni vele. Csak azt nem tudom, hogy a kérdező ezzel akar-e fűteni, vagy csak hűteni és rásegíteni akar a meglévő fűtésére. Ha az utóbbi, akkor simán vállalható szerintem. -
kcsa
veterán
válasz #73959936 #34214 üzenetére
Valóban ennyi, de korábban tényleg magasabb volt, ha megnézed a grafikont.
@aureeel: igen, ezzel tisztában vagyok, 60k-ért felszerelve nekem korrekt ajánlatnak tűnt, ezért kérdezgettem hogy mi a helyzet magával a termékkel.
SEER és SCOP meg a saját weboldalán nem volt fent, de az energiacímkén pedig rajta van, szóval ez így nem volt igaz valóban. Vagy nem teljesen.
De végülis megvehető, meg merjem-e venni, vagy sem?
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
törölt tag
Ez a klíma az árukereső szerint mindenhol ennyi...
-
Sumptuous
senior tag
@kcsa: Bár nem tudom, az edigitálnál hogyan működik, de nem érdemes így külön megvenni klímákat, mert amennyit nyersz az árán, annyit (-vagy többet) buksz a felszereltetésel. Te nem rakhatod fel -nyílván- tehát kell egy szerelő mindenképp. Ha találsz olyan klímást, aki felrakja neked, az kiiépítéstől függően általában 50-80k. Viszont ha klímástól veszel az általa forgalmazott típusokból, akkor amelett, hogy felméri a helyzetet és ahoz ajánl, olcsóbban is adja a klímát mint a bolti ára, és olcsóbban is szereli fel azt, mint az "idegen" klímát. Meg garanciát is ad mellé, stb. Emiatt szerintem nem érdemes ilyen helyekről vásárolni. Ha nagyon árérzékeny a dolog, akkor nem árt felhívni pár közeledben lévő klímás céget, és megkérdezni mit-mennyiért adnak/szerelnek, aztán interneten utánnaolvasni a típusnak, vagy itt megkérdezni, hogy melyik legyen.
Szerk: Egyébként ottvannak az adatok:
Kivitel: Oldalfali inverteres klíma
Helyiség méret: 29 - 45 m2
Fűtő teljesítmény: 4,1 kW
Hűtő teljesítmény: 3,5 kW
SEER: 6,1
SCOP: 4,0Szerk2: Ha jól látom, 60e+Áfáért felszereltetheted magával a whirlpool-al ezt az egységet. [link]
[kép][ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Sziasztok,
Bár igyekeztem kiolvasni a témát, de némi információra/megerősítésre azért szükségem lenne: Whirlpool és hasonló B brandeket mennyire nem ajánlott megvásárolni? (úgy látom hogy ellenjavalltak, az ismeretlen bél miatt)
Egész egyszerűen annyival olcsóbb (akcióban, pl itt), hogy ha fele annyi az élettartama, mint egy "márkásabbnak" még úgy is megérheti.
Az mondjuk elég beszédes, hogy nincs SCOP és más adat feltüntetve a weboldalukon, de.. na
Köszi, ha van infótok!
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Sumptuous
senior tag
Nekem az amber 190W/200W-ig szabályoz vissza. (Egyébként ez a katalógusadat is.) 23°C-ra van állítva mindig. Általában egész éjszaka ennyivel megy. Gondolom annyi a ház vesztesége, mint amennyit így pont pótolni tud. Ilyenkor olyan lassan jár a kompresszor, hogy "kézzel is lehet számolni*" a Hz-et. Kb 10-15 Hz-re szabályoz vissza. (Vagyis annyinak erződik, valójában tudja a fene. :D ) A g10-es inverter 1Hz-e szerintem bullshit/marketing szöveg..Nem is értem, minek kell ezt reklámozni így :D
"A G10 inverter technológia a Gree gyár egyedi fejlesztése, amely akár 1 Hz frekvenciáig képes
a kompresszor fordulatszámát csökkenteni, ezzel rendkívüli energiahatékonyságot elérve."Furcsa ez a "japán klíma", hogy két év alatt már púposodik benne a kondi.
-
LanyUs
senior tag
válasz lacy027 #34207 üzenetére
Nulla fok alatt a 3,5kw Comfora fogyasztását figyeltem és nagyon ritka esetben ment 150W-n. Ellenben sokszor előfordult, hogy 500W körül pörgött, majd a szükséges hőmérséklet elérése után kikapcsolt. Hiányoltam is a 150W-500W tartományt.
Az 50m2-es melléképületben 25 fokkal, sokszor mentem ki 1400W-os fogyasztásra reggeli -5-ben
-
lacy027
tag
válasz lacy027 #34146 üzenetére
Ha valakit érdekel, újabb dolgot vettem észre a Daikin (FTXF) leszabályozásában fűtésnél. Kinti 8 foknál 21 fokra állítva le tud menni 150 W-ig, ezzel tart 23.3 fokot a szobában (szerintem már kívülről tudjátok, 16m2), csukott ajtónál. Ez pontosan 35 percig megy. Utána emelkedik a fordulatszám és elkezd a megadott legkisebb teljesítményen fűteni, 1.3 kW-on, ami 220 W fogyasztást eredményez. Innen már nem is megy lentebb, ellenben a hőfok elkezd tizedenként fentebb kúszni, mígnem 15-30 perc múlva valahol 23.7 - 24.1 fok között leáll a kompresszor. A következő indulásnál pedig kezdődik előről a 35 perc és a 150 W fogyasztás. Sejtem mi lenne, ha még szigetelve is lenne a ház, amiben a szoba található. Ismét csak azt tudom mondani, hogy kis szobába a lehető legjobban visszaszabályzó klímát érdemes szereltetni. Nincs is másik japán márka szerintem, amelyiknek ennyire magas lenne a minimum teljesíténye. A 2.5 - 3.5kW-os klímák mind 0.9 kW vagy kisebbre szabályoznak vissza, a Daikin 1.3 kW-ra. Kellett nekem Daikin. Mindegy, jobb mint a Gree Comfort X a maga 2 kW értékével. Az a -0.7 kW is rengeteget számít már.
-
sanzi89
addikt
válasz feco70 #34201 üzenetére
De nekem, mint végfelhasználónak az a lényeg, hogy én mennyiért tudom megvenni. Az, hogy a nagyker, ismerős klímás, szürke import, haver-sógor-koma-jóbarát mennyiért hozza, számomra irreleváns.
Én 10k-val tudtam volna olcsóbban megvenni a klímát olyan szerelőtől, aki nem volt szimpatikus. Én ezt a 10k-t buktam azzal, hogy más választottam, ezt majd az idő eldönti, hogy megérte-e vagy se."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
emre
veterán
válasz Fantomas80 #34202 üzenetére
2018-as cseh gyártás, az év áprilisában lett felszerelve.
Köszi!
Ilyesmire gyanakodtam én is.
Mintha a venti fordulatszámba és a vezérlésbe is zavar lenne néha. Van két Samsung monitorom, ott is cserélni kellet már őket, de azok kicsit öregebbek voltak.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest