- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Elektrosokk #30174 üzenetére
Igen, ezt tudom, de nem értek hozzá szóval nem tudom hogy pontosan miket kell figyelembe venni ahhoz, hogy párosítható legyenek különböző kültéri és beltéri egységek...
-
dobolan
senior tag
-
Erneszto
tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat az eddigi kérdéseimre!
További segítségre lenne szükségem, mégpedig hogy ki, milyen típusú készüléket ajánl, ha aktívan használnám fűtésre. 4,0 kW feletti névleges fűtési teljesítmény szükséges.
Az anyagi keret nagyjából 200eFt körül lenne.
Eddig a Panasonic FZ35-UKE tűnik megfelelőnek.
Esetleg egy Gree GWH12YC Amber megér nagyjából 35ezer forinttal többet?
Valaki esetleg tud segíteni beszerzéssel kapcsolatban, azért csak beszerzéssel, mert helyileg Kisvárdán lakom, így a szerelést helyi vállalkozó fogja végezni. -
ProdyG
őstag
A néhány napja felszerelt Daikin Sensira klímám eléggé eláll a faltól, a korábbi Daikin-jaimra is ugyanez volt jellemző, de reméltem, hogy a Sensira-nál nem lesz így.
A fal és a gép széle közt 2-3 mm rés van körbe végig. Normális ez? A szerelő azt mondta, hogy ez ilyen, nem lehet vele mit csinálni... -
mvkly
senior tag
válasz
TeeJay #30180 üzenetére
TeeJay, a_tesz:
Az igaz, hogy én cs*sztem el a felméréskor, mert azt hittem, földelve van a konnektor (a legtöbb földelt vagy újrahúzott, persze nem az, amelyik kellene). Így érthető, hogy ezt nem kalkulálták bele az ajánlatba. Ezt próbálom most menteni. De ha nem marad más, a klímásokkal elölről kezdjük.
Köszi a válaszokat! -
TeeJay
félisten
klímásoknak tuti van kábelcsatorna a 3x1,5-ös MCU kábelhez
elviszik neked oda ahova kell
2méter ilyen kábelcsatorna Kopos LH 15x10 174forint, öntapadósban meg 249
én ilyet vettem plafonra a világítás kábelezéshez és belefért egy 3x1,5-ös MBCU meg mellé még egy 1,5-ös MCU kábel a csillár bekötéshez, ha az MBCU-t lecsupaszítottam volna még lötyögött volna benne
szóval nem nagy cucc nekik megcsinálni a villany bekötést és nem is lesz sok felára -
a_tesz
Korrektor
Nekem akik csinálták, már amikor jöttek felmérni, megbeszéltük, hogy hova kerül a klíma, és megnézték, hogy milyen lehetőségek vannak elektromosság terén. Egyébként egyrészt csatornában a legkönnyebb elvezetni a kábelt; másrészt a sima háromeres védőköpenyes vezetéknek van vagy 80 forint métere, és nem is nehéz hozzájutni; harmadrészt a klíma csöveinek úgyis kell faláttörést csinálni, tehát a fúró is rendelkezésre áll hozzá; negyedrészt a klímás papírhoz kell villanyszerelési ismeretet is végezni, szóval hacsak nem hálózatot kell bővíteni, gond nélkül meg kéne tudják csinálni. FI reléd, meg ha van, akkor nem kell még egy, ha meg nincs, akkor sem a klíma fog agyonvágni.
-
mvkly
senior tag
pjen, a_tesz:
Ez megnyugtató. Persze, ebbe még bele kell mennie a cégnek is.
A szükséges tápkábel kb. 8m lenne, erre nem hiszem, hogy majd rábólintanak. Az árajánlatban nem szerepelt külön villanyszerelés (PannonKlíma), nem is gondoltam igazán, hogy komolyabban foglalkoznak ilyesmivel. Esetleg kiközvetítenek egy szakinak. Nálam új áramkör+Fi relé+15m külső csatorna lesz, illetve kell.
Nyilván hívom majd őket, de picit ideges lettem, mikor pár órája hívott a 3. villanyász, hogy mégsem ér rá. -
a_tesz
Korrektor
Szabad, ha nincs más beledugva, azt a max. 2 kW-t el kell bírja egy hosszabbító, főleg egy normális minőségű. De furcsa egyébként, nekünk aki szerelte a klímát, megoldotta a villanyszerelést is hozzá, és az összes ajánlat, amit kaptam, tartalmazott igény szerinti villanyszerelést is...
-
mvkly
senior tag
Ideiglenesen szabad-e hosszabbítóval bekötni a klímát?
Külön áramkörön behúzott, földelt konnektorról menne. Már megvan az ajánlat a klíma telepítésre, és nem akarom nagyon halogatni. Viszont villanyszerelőből eddig 3-ból semmi. -
Elektrosokk
veterán
Mide Breezeless video
(#30173) Rhino666 Szia. a 2 utóbbihoz jár wifi. az MDV elvileg midea gyártmány.
-
Üdv!
Midea M5O-42FN8-Q kültéri egységre tervezem kötni az alábbiakat:
- 3db MDV RAG-026B-IU beltéri egységet
- 1db Midea Mission II MB-12N8D6-I-WIFI beltéri egységet
- 1db Midea Mission II MB-18N8D0-I-WIFI beltéri egységetA leírás alapján a 9+9+9+12+18 kombináció játszik a kültéri egységnél (az MDV-k 2,6kW-osak, tehát 9-esnek felelnek meg) és a víz/gáz csatlakozó méretek is stimmelnek.
A kérdéseim:
- kell még valamire odafigyelni ami esetleg kizárhatja a különböző márkák/típusok kombinációját?
- a Midea beltéri egységek gyárilag tudják a WiFi-t, vagy kell hozzájuk a Midea SK102 USB-s kiegészítő?
- a 18-as beltéri helyett nem lehet valahogy 24-est (MB-24N8D0-I-WIFI) rákötni (9+9+9+12+24)?
- a 12-es és a 18-as beltéri együtt képes lesz lehűteni egy 4,5m belmagasságú, 46nm alapterületű, galériázott nappali/étkezőt?Köszönöm előre a konstruktív válaszokat!
Üdv:
Rhino666 -
Morris
veterán
Hali!
Tudtok nekem olyan klímát ajánlani aminek a beltérije 71cm széles maximum?
Találtam egy Midea MSMABU-12HRDN1 Blanc-et ami 71,5cm. Ez még éppen éppen elférne. Jó ez, vagy van más?
-
hitchins
őstag
En nem akarlak semmire ra vagy lebeszelni mert en nem ertek hozza de 220-260 korul valoban talalni mar japant is.Ha mindenki azt ajanlja valami oka lehet.
En a whirlpooltol indultam ami beszerelessel 180 lett volna. (3,5-os) Nezegettem sok markat de wpoolnal eggyel megbizhatobbnak tartott kinai markak araban mart talaltam japant is igy inkabb az lett. Oszinten en kicsit meg is lepodtem hogy miert ilyen dragak a kinaiak.
Nekem egyebkent a samsung is szimpi volt de arrol is lebeszeltek mindenhol.Ezzel egyutt en azt mondom ha Te megbizol benne es az igenyeidnek megfelel vedd meg barmelyiket.
-
flymi
addikt
válasz
feco70 #30158 üzenetére
Ezzel nagggyon sokat segítettél, köszönöm. Más?
Haggyukmárezt, olvastam az összefoglalót és az előző két oldalt és tudom, hogy a kedves ajánlók 99%-ának a japánon kívül az összes szar. Nem mondtam, hogy ennyiért venném. A szerelő szerzi be és állítja üzembe (gondolom van kedvezménye vagy nem tudom). Lomo Plusz-ra 220-at mondott szereléssel, mindennel együtt. Gondolom egy Amber akkor +40k és ennyi, munkadíjon nem változtat semmit.
-
flymi
addikt
Gyors vázolnám a helyzetet:
Kis alapterületű szobába kell klíma, mert a tetőtérben van és nyáron rohadtul meleg van. Most egy, aztán a szomszéd (ugyanilyen kicsi) szobába jövőre még egy klíma kerülne beszerelésre.
Gree-ről eddig sok jót hallottam/olvastam de kollégáknak és ismerősöknek mégis inkább (az olcsóbb) Midea és RCool van beszerelve és eddig csak pozitívat mondtak ezekről a készülékekről is.
Szerelő is utóbbit ajánlja (Rcool Prime II R 9), de én mégis inkább a Gree felé hajlok. Comfort X vagy Amber, ezek azért mégsem a fapad Lomo széria.
Ha lehet hinni a gyári adatoknak a Gree azért halkabb és talán nem csak fagypont fölött lehet vele kiegészítő fűtésként üzemeltetni.
Egyik tényező, hogy max 90cm lehet a beltéri egység, de gondolom a legtöbb 80 centi körül van, nem mindenhol látok ilyen jellegű adatokat.Szerintetek melyik legyen?
A napokban kell választ adjak és jól jönne egy kis segítség.
Előre is kösz a tippeket! -
cxm
csendes tag
Sziasztok!
Mi véleményetek a Fisher professional klímáról?
Szenponaklima cégről?
Elég jó áron van náluk ez a gép vagy keressek mást mondjukolar,Gree ,HD..
Mit ajánlotok ha ez felejtős?
Köszönöm! -
LanyUs
senior tag
válasz
tibibi #30152 üzenetére
Tavaly én sem tudtam róla. Idén szóltak, hogy van ilyen lehetőség. Szerintem a telepítőnek mindenképpen regisztráltnak kell lennie a Daikin partnerek között. Érdekes, mert ha van ilyen lehetőség, akkor marketingezném, mert bl meccsek alatt folyamatosan csak a fisher, gree és cascade reklámmal találkozom
-
Chaser
legenda
válasz
tibibi #30152 üzenetére
Ez engem is erdekel - marmint az 5 ev daikin gar -, de nem tiszta h kifejezetten daikin szerviz kell hozza, v eleg a telepito cege is
Igy meg egy fokkal jobb ar/ertekben, mondjuk erdekes h sok mindent talaltam daikinrol, de ezzel meg nem talalkoztam, hetfon felhivom oket - ha lehet -
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest