Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kelzsoca #28493 üzenetére
Véleményem szerint nem az a fő kérdés hogy hova tetesd a klímát,
hanem hogy milyent vegyél.
Hidd el, hogy hosszú távon kevesen tudják tolerálni a hangját,
még quiet módban is.
Ha fűteni is akarsz vele, akkor annak 24 órában kell mennie.
Én a 4-essel megjelölt hellyel szemben levő falra raknám.
Hasonló az elrendezés nálam is, csak nagyobbak a helyiségek.
Simán befűti a mögötte lévő fürdőszobát is 20-21 fokra.
5,3 kW-os klíma fűt kb 50 m2-t. ( nappali, fürdőszoba, másik nappali, és folyosó )
2,5 kW-os pedig 16 m2. ( hálószoba )
A hálószobai az egy szinte hangtalan 2,5 kW Daikin Perfera.
Kb 1 hetet üzemelő Gree U-crown klímát cseréltem le Daikinra a hangja miatt. -
kelzsoca
félisten
válasz
LanyUs #28497 üzenetére
Kis különálló ház, az egyik szomszéd a család, a másik szomszéd csak egy telek, de azt megvettem, így a szomszédokkal nem lesz probléma.
Én is 4-es körül gondolkoznék, bár a falon azért nem szívesen látnám a csatornát, a többi lehetőségnél mehetne szendvicsben is a beltéri-kültéri.
Egyébként én is a Comforával szemezek: Daikin FTXP35L / RXP35L (korábban még Perfera volt képben, de jelentősen megdrágultak)(#28494) Chaser
Köszi, az ágy körül a hangok miatt nem tennéd?
-
LanyUs
senior tag
válasz
Chaser #28496 üzenetére
A terv alapján társasház és ha egy érzékenyebb szomszédja van, aki esetleg mégis hallana valamit fűtés üzemben, akkor tudja halkítani a kültérit. Nekem is van a Fujitsu 14LMCA-n. Dübörög, mint a veszett, de ha bekapcsolom, akkor szépen visszahalkítja. Igaz a befújt 55-60 fokos levegő helyett "csak" 45-tel dolgozik tovább, tehát a teljesítményből is visszavesz. A hivatalos leírás így hangzik:
"Alacsony kültéri-zajszintű üzemmód
Ezzel az üzemmóddal csökkenthető a kültéri egység zajszintje a külső ventilátor és a kompresszor maximális fordulatszámának csökkentésével. Az Alacsony kültéri-zajszintű üzemmód hűtés, fűtés és automatikus üzemmódban használható. (A ventilátor és a párátlanító üzemmódokkal nem használható együtt.). Amennyiben a külső ventilátor és a kompresszor fordulatszáma normál üzemmódban is elegendően alacsony, akkor az alacsony kültéri-zajszintű üzemmód bekapcsolása nem csökkenti tovább a fordulatszámot."
Régebben írták itt, hogy szinte mindegyiken van, de ez nem igaz. Pl. a Daikin esetében is a most megrendelt FTXPL/RXPL típuson láttam elsőnek a prospektusban és ez már 300K-s kategória ( a Sensirában RXF még nincs ). Természetesen alapesetben nincs is rá szükség, de az ördög sosem alszik... főleg a hangok
-
LanyUs
senior tag
válasz
kelzsoca #28493 üzenetére
1,2: a fotelben és a kanapén közvetlen huzat hatás. Számomra kibírhatatlan.
3: sajnos a függőleges lamella állítás korlátozott
4: mindig az ellenkező irányba tereled, mint ahol vagy + csorgó hideg a konyhába + tudod fűteni a fürdőt ha szükséges3 és 4 között? Hátha közvetlenül ki lehet vezetni a falon és akkor nem kell bent nézegetni a vezető sínt, de ha nem zavar az a pár méter, akkor maradhat a 4
Kültéri low noise gomb nem hátrány!!! Csak az esetleges problémák elkerülése végett a szomszédokkal.
-
kelzsoca
félisten
Üdv Urak!
Ti hová tennétek a klímát? a képen megjelöltem pár helyet ahová mehetne.
A cél a három helység hűtése/fűtése lenne, a konyha, és a szoba között nyitott átjáró van, a szoba és a fürdő között is nyitott, de üveg tolóajtóval zárható a helység (napközben, éjjel nyitva van)Köszönöm a válaszokat.
-
törölt tag
válasz
netpok2 #28486 üzenetére
Ez nagyon érdekes, mert mint írtad csak klímával fűtesz. ( akárcsak Én )
Ködös, párás, esős időben a levegő relatív páratartalma közelíti,
és el is érheti a 100%-ot.
Olyankor elég egy leheletnyit hűteni is a levegőn, már csapódik is ki a pára.
December közepe óta volt pár ilyen nap szinte az egész országban.
Nem mértem, de nálam ennyi idő alatt simán összejött 20-30 liter víz.
Lehet hogy alá is becsültem a mennyiséget.
Pedig olyan klímám van, ami nem hűti rommá a környezetét. -
netpok2
csendes tag
válasz
Reaper04 #28488 üzenetére
Ha csak elölről nézed meg akkor hogy nem érhet-e valami a ventilátorhoz, ha a burkolatot is leveszed akkor azt is hogy nem érnek-e a csövek egymáshoz/a házhoz, nem esett-e ki közülük távtartó. Még kattogás közben megnézheted hogy abbahagyja-e ha valahol megnyomod a házat/adsz neki egy finom ütést.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
asha07lcc #28483 üzenetére
Szia!
Nejem hallgatta ma egész délelőtt a jelenséget. Hol volt ilyen hangja, hol nem.
Most felnyomtam 30-ra, ment fél órát. Hát melegebbet fújt mint eddig... de többet vártam tőle.Pont kattogott, amikor feltekertem. A hang abbamaradt. Lejjebb raktam, nemrég szép lassan elkezdte megint.
VISZONT!
Nem a beltéri kattog hanem a kültéri! Eddig sem a beltéri volt. Csak vékony a lépcsőház fala (12cm) és ennyire áthallatszik rajta
Kint megnéztem, tényleg az. A belsejéből jön a hang. De hogy honnan
Szerválok egy hosszabb létrát és megszakértem.Jó tanács? Mit nézzek meg belül?
Köszi,
Dave -
Chaser
legenda
-
netpok2
csendes tag
válasz
Chaser #28485 üzenetére
Hmm hiba volt a mátrixban
A 11-ben. Nekem vödör van alatta (utcafronton van és a járdára csöpögtetni tróger dolog), azt mondták windyék, hogy a csatornába ne kössem, mert el tud dugulni szép lassan a nem fűtött függőleges szakaszon (plusz a kültéri alja lejjebb van mint az ablak ami felett át kéne vinni). Nem tudom, hogy mennyire befolyásolja de az erkély sarkában van oldalról is fal van mellette (lehet segít hogy esőtől védett).
December közepén látott utoljára vizet a vödör.
-
Chaser
legenda
válasz
netpok2 #28484 üzenetére
Melyik keruletben? ( :
En 9, azt nem latom mennyi viz jon, de mivel nem tokeletesen zart a kis csak a kulteri aljaban es szivargott a viz igy biztos volt, elotte meg rlsszabb volt, volt h par nap alatt 10l-es vodor megtelt
Honnan tudod h nem volt viz, csak ugy ki van vezetve szabadon? Nalam csatornaba van kotve
Anno mikor telepitettek, meg nem kotottem be, csak alaraktam egy 10l-es vodrot, masnap a vodor mellett is volt 5 liter viz legalabb ( : akkor dolgoznia kellett teljesen, mar nagyon at volt hulve a lakas, nalam is csak az a futes, es 2017 december vegen jott -
asha07lcc
tag
-
Chaser
legenda
válasz
netpok2 #28481 üzenetére
ezzel tisztában vagyok, 160w-os egyébként, a kültéri tálcájában van kb a 2/3-a, többi pedig a kondenzvíz elvezető csőben, én csak azt vettem észre itt sokan mondják milyen sűrűn olvaszt a klímájuk, az enyémet meg elvétve kapom el olvasztás közben, ebből gondoltam lehet köze vana fűtőszálhoz - persze lehet h csak egy tényleg nagyonfaca' klímát fogtam ki -
szerk:
Reaper04
én hívnék egy szervizest -
netpok2
csendes tag
válasz
Chaser #28478 üzenetére
A fűtőszál a hőcserélő alatt illetve után van, illetve az ~1000 m³/h légáram mellet nem sok szerepet tud játszani a jegesedés ellen a maga 80-200 wattos teljesítményével. A feladata, hogy a leolvasztás közben keletkező víz ne tudjon egyből belefagyni a készülékbe, mert ha a hőcserélő egy része már jégben áll akoor nem optimális az üzemelés, ha pedig eléri a ventilátort, akkor az drága (jó esetben csak lapát csere, de szétverheti a csapágyazást is, akkor komplett venti csere).
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Picit OFF a kérdés, de máshol nem találtam rá választ sajnaVan egy TOSOT inverteres split klímánk a nappaliban.
(3,2/3,4KW, hűtés: A++, fűtés: A+, SEER 6,1, SCOP 4,0 )
Elsősorban fűtés rásegítésre használjuk. Pár napja tapasztaljuk, hogy üzem közben ritmusosan kattog a beltéri egysége. Ha a ventilátor sebességét feljebb, vagy lejjebb állítom, akkor sem változik az üteme a kattogásnak.
A kattogás van, hogy magától abba marad: A kültéri egység hangosabb lesz, először mély hangot hallunk kintről, mintha felgyorsulna kicsit?, aztán szépen lassan elhalkul és vele együtt a beltéri egység kattogása is megszűnik.Rendszeresen van takarítva, nem poros. A kültéri egység a pince lépcsőházában van, zárt de jól szellőző térben, 10 fok alá nem megy télen sem a hőmérséklet.
Szerintetek mitől lehet ez a hangja?
Köszönöm előre is!
Dave -
Chaser
legenda
válasz
#46233856 #28477 üzenetére
népi megfigyelést végeztünk itt, és arra jutottunk, amit előbb mondtam
de az is kiderült valakinél nagyon gyakran olvaszt a klíma, valakinél nem
nálam pl van egy fűtőszál ami -3-4 foknál bekapcsol, lehet ez is közrejátszik abban, h fagyban nagyon keveset olvaszt le, mindenesetre én elvétve találkoztam leolvasztással
ha minden igaz ftx35 kmv1 van nekem, talán pont ez -
törölt tag
válasz
Chaser #28448 üzenetére
Nem feltétlen.
A klíma agyában futó program vezérli.
Pld.
Daikin FTXB50C.
A kültéri egység a beszívott levegőt kb 1,5-2 fokkal hűti le, cserébe elég nagy a levegő térfogatárama.
Ha +2 és 0 fok között van a kinti hőfok, akkor már jegesedhet, és ezt észre is veszi és leolvaszt.
Viszont ha kint mínusz van, akkor minden 50. percben bekapcsolja a leolvasztást, akár lejegesedett,
akár nem. Ha a kinti levegő harmatpontja -10 fok, akkor addig nem is fog jegesedni, mégis olvaszt.Daikin FTXM25M
Szintén 1,5-2 fokot hűt a kinti levegőn.
Rendelkezik intelligens leolvasztással, addig amíg nem jegesedik, nem kapcsol leolvasztásra.
Nálam az elmúlt 1-2 hétben a - (4-5) fokokban sem olvasztott le, kivéve mikor párásabb volt a levegő.
De akkor is csak 1-3 alkalommal éjszakánként.Samsung New Boracay.
A kinti levegő hőmérsékletét 5-7 fokkal hűti, cserébe elég a kevesebb levegő térfogatáram.
Ködösebb időkben már be kell kapcsolnia a leolvasztást akár +4 foknál is.A levegő relatív páratartalma persze nagyban befolyásolja, hogy mikor fog jegesedni a kültéri.
-
WaterWave
veterán
egyelőre a gree comfort x-el meg vagyok elégedve, aztán hogy mit hoz a jövő azt nem tudom...
-
Chaser
legenda
Melyik daikin appot erdemes hasznalni? Playen tobbet latok, daikin online controllert mar telepitettem valamikor
-
-
WaterWave
veterán
Nem tudom, ha majd csörög és csattog a gari időn belül, akkor fogom és kijönnek kicserélik, utána meg majd eldöntöm mi legyen...
Daikin a legjobb kétségtelen, vagy az egyik legjobb, de 28o ezerért még egy kijelző sincs rajta...
Aki gondolja vegye meg azt, én is megtehettem volna, de amit ez tud, azzal a tudással egy daikin minimum 35o-4oo ezer.
Ennyiért egy gree is lehuti nekem a lakást ha este hazaérek... Ennyi -
Chaser
legenda
válasz
WaterWave #28458 üzenetére
" mivel egy drágább daikin még mindig butább, mint egy okosabb Gree."
ezt jól megaszontad'
anno gondolkodtam greeben, ilyesmi volt, épp csak kávét nem főz..papíron
szerencsére yt-n voltak róla tesztek, a valóság:
hülye hangja van, ami halk, de hülye és zavaró
wifi van, van is amikor működik ( : - ritkán -ha a tied nem csak papíron okés akkor még az is lehet h jó vétel volt
szerk:
tényleg, holnap kipróbálom végre a daikin wifit, ha már szóba jött
van valami spéci dolog amit tudni kell? a modulon nyomogatom amit kell, telefonon meg az appal összeházasodnak ha jól sejtemszerk2:
LanyUs
erre csak egy reakcióm van:
húb+ :d -
WaterWave
veterán
Én most szereltettem Gree Comfort X klímát...
Kettőt vásároltam két szobára, abszolút nem bántam meg... Gree termékek között azért nem egy belépő szint, plazma szuro, wifi, 2o-22 dB zaj, ami kb annyit jelent, hogy nincs hangja, konkrétan csak kávét nem főz...
Vehettem volna Daikint is, de én azt mondom, hogy azt otthoni felhasználásban sose fogod kihasználni, mivel egy drágább daikin még mindig butább, mint egy okosabb Gree.
5 év garanciával hátradőlhetek, az nem kevés.. -
-
LanyUs
senior tag
válasz
feco70 #28429 üzenetére
A Daikin Ftxf-em sajnos gyárilag kompresszorhibás ( 1,5 hónapos, de kezdetek óta zörög ). Részletesebben nem fogom megtudni a hiba okát. Gondolkodtam a dolgon és biztosra mentem. Nem kértem a teljes kültéri cserét és a különbözet ráfizetést választottam egy Daikin FTXP35L/RXP35L-re. Féltem, hogy ismét kifogok egy bajos Sensirát. Amilyen mázlim van, Velem történne meg. Korrekt volt a Daikin cég is. Teljes mértékben segítőkészek voltak. Bízom benne az összes kapható márkánál és telepítőnél így működik ez a gyakorlatban. A telepítő azt mondta, hogy Neki az a lényeg, hogy legyek elégedett.
-
dobolan
senior tag
válasz
elfelejtette #28450 üzenetére
Köszi. Belteri mennyire hangos automata venti uzemmodban? Mondjuk ejszakai kornyezetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest