- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZnVjaw0K
tag
válasz
Core2duo6600 #23848 üzenetére
A lelki békéd szempontjából fontos, hogy ne kapcsolgasson?
Csak mert az enyém esetén elképzelésem nincs hogy kapcsolgat-e vagy sem, de nem is érdekel. Nem veszek észre belőle semmit. Rotty melegben kicsit jobban megy a venti, ha hűvösebb van akkor kevésbé. Ennyi látszik belőle. (25J3) -
Core2duo6600
veterán
Van olyan Daikin modell, amelyik vissza tud szabályozni 0,5-0,6 Kw környékére a 2,5 KW os-ok között
És nem az Ururu-sarara mert az egy másik kategória árban, mint ahol gondolkodom.
Nem szeretném ha éjszaka kapcsolgatna mint egy on/off -os, vagy akár nappal felhős időben. -
dadito
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget:kb.3 hónapja lett nálam felszerelve egy 2.6-os Gree inverteres klíma.
Eddig jól működött fűtésben,hűtésben,viszont most hogy melegebb lett az idő azt vettem észre hogy lefagy fehérre a nyomóoldali szelep a kültérin és ezzel együtt gyengén hűt a beltéri. A beltéri és a kültéri között 1,2 m csövezés van,mi lehet a gond?Rövid a csőhossz ,emiatt túl sok a gáz?
Köszönöm! -
törölt tag
Köszönöm mindenkinek
szóval jön majd 1 szaki, aki mondd valamit....
és marad a reménykedés: nem 5-6 fok különbség lesz az egyes helyiségek hőmérséklete között...
-
ZnVjaw0K
tag
válasz
#73959936 #23827 üzenetére
Ez a vita lejátszódott már más szereplőkkel.
Az első két kérdésedre a helyszíni szemle után a szakinál itt senki nem fog tudni jobb választ adni.
Hogy a hideg mennyire vándorol egyik szobából a másikba, az megint csak erősen függ a konkrét környezettől.
Itt erősebb a "minden szobába külön klímát" lobbi, a helyiségenként tizedfokra beállított környezet vágya által hajtva. Ha nem gond, hogy akár 5-6 fok különbség is lehet a nagyobb helyiségek között, akkor hajrá, csak ne felejtsd el megosztani a tapasztalatokat! Max rásegítesz ventilátorral. Aztán még az is lehet, hogy csak 1-2 fok különbség lesz. Akkor nyertél. -
DeFranco
nagyúr
válasz
#73959936 #23841 üzenetére
persze, valamennyire fog keveredni. a mérték a kérdéses, meg úgy tapasztalom hogy ahhoz rendesen fenntartott hűtés kell. idén még nem fogtuk be a klímát komolyabban, este megy pár órát, nappal nincs rá szükség éjszaka meg nem járatjuk így sok vizet nem zavar a többi helyiségben.
tavaly viszont amikor ment sokat folyamatosan akkor érezhető volt a szomszédos helyiségekben is.
én laikusként úgy gondolom, hogy nem a klímában kell bízni hogy "áthűt", hanem egyszerűen a helyiségben lehűtött légtömeg nem fog megállni a küszöbön, hanem a közlekedéssel meg a fizikai törvények hatására keveredik a szomszédos helyiségek levegőjével. valamennyire. hogy mennyire, az viszont bizonytalan.
-
válasz
Core2duo6600 #23836 üzenetére
A 3,5-es 650, az 5kW-os 850k.
-
F-ECT$
titán
válasz
alec.cs #23834 üzenetére
Két idézet a fórumról:
A kb egy idős Sinclair és Daikin klímáim közül a Daikin lopakodó a Sincliarhez képest, mert bár a Sinclair ezerféle extrát tud, csak épp a hangjában nem ér a nyomába se. Így éjjel nem megy.
Illetve:
Nem lehet összehasonlítani a Sinclair gépet a Daikinnal, ugyanis a Daikinnak az Eurovent által hivatalosan ellenőrzött adatai állnak szemben a Sinclair (Gree) gyártó által ellenőrizetlenül megadott adataival. A papír mindent elbír, egyszerűen ráírják, hogy A++, és senki nem ellenőrzi. Komolyan ez alapján akar bárki is vásárolni? Az általad megadott Sinclair márkanevű klímaberendezés egy Gree által kb 7-8 éve gyártott modell, valamikor 2008-ban még Sanyo néven is forgalomban volt. Ennek már semmi köze az eredeti Simclair klímagyártóhoz, ugyanúgy, mint a Frigidair, a York, az Orion, stb, már csak nevek, melyek alatt noname kínai terméket veszel esetleges háttérrel,
-
törölt tag
válasz
F-ECT$ #23831 üzenetére
Az nem baj, mert a 16m2-es helyiségen jó pár háztartási gép üzemel, hűtő fagyasztó tűzhely stb....gondolom rásegítés nélkül is csökkenteni lehet majd a 20m2-es szobákban is a hőmérsékletet. (ha előbbi helyiség javára
minusz két,három fok eltérés lesz, az sem baj....bár nem biztos: a 7m2-es helyiség hűtése sem lesz egyszerű, mert ott van a legmelegebb, hisz a napocska arról éri a házat...(észak-déli fekvésű)(#23833) pjen
nem veszek külön külön, nem éri meg...a cél az volna, hogy a két 20-as szobában is csökkenjen a hőmérséklet pár fokot, és a klimából érkező légáramlat pontosan a szobákban legyen alig érezhető...
-
Daikin Risorát (Stylish) még nem szereltetett senki?
Ránéztem az árára, kisebb sokk... bár sejtettem, hogy nem 300k lesz.
-
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Egy 2 szobás panellakás 4-ik emeletére szeretnék klímát. A két szobában (kb. 35m2) nyáron 26-29 fok van, s azt szeretném hűteni.
Erre a feladatra egy Sinclair ASH-12BIV 3,5kW klímát javasoltak.
Mi a véleményetek erről a klímáról?
-
törölt tag
Klíma ügy...
Légyszi, aki ért hozzá - tanácsot szeretnék.
Adott a rajz szerinti lakóház. Az egyes szám a fali klíma kültéri részét, a kettes a belső részét ábrázolja. Az összes nyílászáró műanyag, a ház építési anyaga zömmel 60-as vályog. Az "A" betűkkel jelzett helyen nyitott ajtók vannak állandóan 95x210-es méretben. A 20 m2-es helyiségek szobák...
Elegendő lenne-e vagy jó lenne 1 ilyen klíma hűtésre ?
Valamint: a klíma külső részének magassága 60 cm. Ha pont ennyi van kinn (vagyis 70 cm szabad, mert alatta ablak van) akkor is feltehető ?nem veszek helyiségenként 1-1 db-ot az tuti, max, ha így megoldható és van is értelme illetve azt gondolom/tervezem, hogy h. 30 fok feletti kinti hőmérséklet esetén menni fog folyamatosan...
vélemény ? tanács
de csak hozzáértőtől...
-
Zeki
nagyúr
válasz
DeFranco #23821 üzenetére
Windyt idézem az indexről:
windy12 (X) 2018.03.06
Nálunk ebből áll a karbantartásKarbantartás főbb mozzanatai:
Beltéri egység:
Szűrők portalanítása, folyóvizes tisztítása
Hőcserélő, ventillátor, forró gőzzel történő tisztítása, fertőtlenítése
Aktív, baktérium, gomba és penészölő vegyszerrel történő kezelés
kondenzvíz-elvezetés ellenőrzése
elektromos kötések ellenőrzése
Üzemi működés ellenőrzése
Kültéri egység:Hőcserélő portalanítása, tisztítása
Elektromos kötések, mechanikus tartóelemek ellenőrzése
Üzemi működés ellenőrzése
Kalorikus kötések ellenőrzése, szükség esetén gáznyomás ellenőrzéseIgény esetén, előre történő megbeszélés alapján a beltéri egységek ÓZONNAL történő teljes fertőtlenítése.
Nálunk kb. ennyit takar a karbantartás. Ha a beltéri egység belseje nagyon el van penészedve, koszolódva, akkor teljes szétszerelést javalsunk, ami már nem alapáras. Ugyanez a helyzet a kültéri egység esetében is, van olyan, hogy egy gép annyira el van koszolódva, hogy helyszínen nem megoldható a tisztítása, ekkor le kell szerelni, és a műhelyünkben tisztára varázsolni.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #23473 üzenetére
Sziasztok!
Nos WIFI is megérkezett a Midea klímámhoz mai nappal egy kis utánajárással mert ugye újra telefonáltam mert 1 hét alatt sem ért ide érdekes ez tegnap volt ma már hozta is a futár
Beraktam volt egy kis szarakodás vele ötödjére sikerült a WIFI-re ráállnia pedig mindent ugyanúgy csináltam jelszó is jó volt nem tudom mi volt.... , de végül is fél óra alatt sikerült belőni
Az viszont tök jó /lehet más modellnél is így van nem ismerem/, hogy minden ami kell ahhoz QR kód a csomagoláson a magyar leíráshoz és apphoz külön kód szóval ez így egyszerűsítette a történetet és a beállítást és bármikor elérhető így
Kipróbálva WIFI szépen működik minden funkció.
Klíma is jó azóta is ma megjárattam kint Itt Pesten 33 fok volt bent (26-27 Fok) hol ECO-val hol nem ... mivel nagy a légtér sztem. jó és néma a bel és kültéri is szinte
Ahogy bekapcsoltam 28,5 fok volt bent fél óra múlva már 26,5 és nem csumán ment majd meglátjuk.
Na egyenlőre ennyi tapasztalat a Webklímáról meg a Midea klímáról, ha lesz valami úgyis jövök
-
DeFranco
nagyúr
valaki kompetens le tudná írni nekem, hogy hogy néz ki egy éves karbantartás, tisztítás, mi van benne mi nincs, mit csinálnak mit nem, stb.
-
Bacusuz
őstag
hány db számít egy beltérinél csendesnek?
-
ZnVjaw0K
tag
válasz
ZnVjaw0K #23787 üzenetére
Újrainicializáltam az appot és megjelent a klíma. Megfelelően ki tudta olvasni az állapotát és látszólag irányítani is tudta, csak a valóságban nem történt semmi. Ha nem vagyok otthon és nem látom, hogy nem változik semmi, akkor azt hiszem, hogy vette az adást, minden rendben. Egyedül a kikapcsolás működött out of home módban. Az out of home módban szokásos kb 10 másodperc után rendesen kikapcsolta. A többi dologgal (üzemmódváltás, venti sebesség állítás) hiába vártam percekig, semmi nem történik. A klímát kihúztam a konnektorból, kis idő után újra bedugtam, azóta jó.
Remélem nem válik szokásává. Elég kellemetlen lenne, mert viszonylag nehezen hozzáférhető helyen van bedugva, és pont azért vettem wifiset, hogy rokonoktól hazainduláskor be tudjam kapcsolni, hogy mire hazaérek jó idő legyen. Egész hétvégére nem hagynám bekapcsolva ha üres a lakás. Lekopogom ilyen még nem volt, ez az első eset.szerk:
(#23813) jim bcs:
Anyámnál bevált a féktisztítós megoldás:
23185
Ott a klíma levehető műanyag burkolatát tartották alá a folyás ellen. Az pont megfelelő méretű edény.
Ajánlani nem merném laikusként, mert nem tudom mennyire szakszerű a módszer és hogy okozhat-e kárt. Talán a hozzáértők írnak róla véleményt. -
Core2duo6600
veterán
válasz
jim bcs #23813 üzenetére
Így igaz, nem volt, miután a legutolsó alkalommal összevesztem a klímásokkal, mivel csak fújkáltak,
semmi komoly pucolás,mint addig egyszer sem, és már akkor sem volt tiszta teljesen a mokuskerék.
Valamint kifogyott az anyag a flakonból és nem voltak hajlandóak kimenni a kocsiba egy másikért.
Valamint a kültériből kifújni, kiszedni a pöhéket mondván azt nem kell.
Ezzel elbuktam a 10 éves Gold garit, de nem érdekelt, mert nagyon felbosszantottak.
Ha mind a 10 évig megy az évi 2 karbantartás, akkor 2 szer fizettem volna ki az árát, 100 000 körül volt annó ez a klíma.Ami az érdekesség, hogy azóta romlott rengeteget az állapota, mióta egy másodpercet nem használtam fűtésre, mert megszületett az unokaöcsém, és erősebbre volt kapcsolva a fűtés, ill. az átmeneti időben is ment.
Tehát a klíma ált vagy min. 8 hónapot immár vagy 4-5, éve és évről évre egyre koszosabb volt,
a hőhullámot eltekintve nem volt használva, mert hangos és zavar éjszaka 26 dB amúgy.Koszosabb volt a következő szezon elején, mint volt előző év őszén, nem értem, a szűrők tiszták voltak mindig.
Minden alkalommal kiszárítom ventivel 1 órán át ha kikapcsolom. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #23812 üzenetére
"mokuskerék az nálam is retkes, tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehet kiszedni ?"
Nem volt rendszeresen karbantartva. Szét kell hozzá szedni az egész beltérit darabokra, szép meló lesz.B. verzió:
Csak a burkolatot szeded le, alá raksz egy nagy edényt és forró gőzzel átmosod a mókuskereket alaposan, máshogy már nem fog lejönni. -
Core2duo6600
veterán
válasz
jim bcs #23811 üzenetére
Vagy maga a mokuskerék, ill. maga a hőcserélő.
Én leküldtem rajta vagy 20 liter vizet, valamit segített, de mokuskerék az nálam is retkes, tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehet kiszedni ?Dakin FTY25, 13 éves a beltéri, erre nem költök már, mert cserélni akarom, csak hát, elaludtam ebből a szempontból.
A beltéri retkességét leszámítva hibátlanul műkődik.
És hát most lehetetlenség hogy Windyék cseréljék mostanábanIll, még kitaláljuk, hogy hova kell még egy vagy 2 gép.
-
Core2duo6600
veterán
No, megtaláltam
Nem pont ez a te modelled de annak az 5 Kw os társa :
Maga a könyv innen szedhető le : [link]Ezek a pdf állományok keresése nem erőssége a Daikin oldalálanak.
Lehet más típus alatt van, vagy csak a nagyokhoz adnak ki ilyen részletest.Ezt a pdf ből vágtam ki :
Ebből egyértelműen kiderül, hogy 3 méter a minimum táv.
Ha jól emlékszem erről Windy is írt korábban. -
M0RGI
őstag
válasz
Core2duo6600 #23805 üzenetére
Másik garnitúra elemmel működik.
Nem is próbáltam először, mert kimértem az elemeket és jók voltak (aztán lehet a multiméteren állítottam el valamit).
Nagyon szépen köszönöm!!! -
Core2duo6600
veterán
Próbáld ki egy másik garnitúra elemmel ill. szedd ki az elemeket belőle majd várj vagy 20 percet és vissza.
Valamint fordítsd a telod kamerája felé, és fényképező üzemmódban látnod kell, hogy ad - e jelet a táv.
Ha ég rajta minden, akkor az nyilván nem normális jelenség.Amúgy az áldalad leírt jelenség pont a gyenge emelre utal, hisz amikor jelet akart küldeni a gombra, akkor eltünt minden.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Ma teljesen magától a távirányító valami jelet adott a légkondinak, az pittyent egyet.
Megnézve a távirányítót, azon minden lehetséges lcd karakter megjelent, folyamatosan ott van, néha villog egyet. A távirányítón a bekapcsoló gombot megnyomva minden karakter eltűnik, majd megint villog.
Elemek jók, klíma manuálisan, gombbal működik.Bexart a távirányítóm, vagy mi lehet a kehe? Alig volt használva még.
Köszönöm!
-
tibibi
őstag
A Garancia folyamatosságához mikor kell karbantartani a klímát? Tavaly márciusba lett szerelve ha azóta se volt akkor lehet belőle probléma ? Én még várok hátha ideérnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest