Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
Lehet maradok, ezért írtam Fujitsu, vagy Mitsubishi, vagy más japán. Sajnos az ár korlátozott. 200ezer Ft, ez is a teteje. Jó Fujitsu, ami fűtésre volna 300 fölött van. Van Mitsubishiben 270ezerért, 10 havi, kamatmentes hitelre (mondjuk a 70ezer), egészen jó SCOP, fűtésre tervezett, ugyanez FUJITSU-ban majd egy százassal drágábban. Szóval ezért időben kezdek érdeklődni, hogy 3 hónap múlva olyan legyen, ami jó is lesz.
-
pjen
félisten
válasz
baloghgabor #12447 üzenetére
Ha bevált mért nem maradsz a fujitsunál,jók azok.
-
baloghgabor
aktív tag
Üdv! Két fűtési szezonban jól teljesített a Fujitsu klímám a kisszobában. Most keresnék a nagyobbik szobába is, főként fűtésre klímát. kb. 20m2, vastag vályogfal, 2 nagyobb ablak (kb. 4m2), részben szigetelt. Japán érdekelne, Fujitsu, Mitsubishi. Kb. 200ezer Ft lesz rá + a szerelés díja. Véleményeket előre is köszönöm!
-
Bozso68
őstag
Az X-FAN funkció gyakorlatilag annyi, mintha kikapcsolás előtt pár percre ventillátor módban meneszteném?
-
petroczi
csendes tag
Sziasztok!
Vidéki nyaralóba a nappaliba kellene egy 3.5 kw klíma, csak hűtésre.
A MIDEA Blanc MSMABU-12HRDN1-QRDOGW és a Galanz Arcus AUS-12H53R150P között vacillálok.
Az Arcus picit olcsóbb, elvileg modernebb 3D DC inverteres, és több szolgáltatása van, viszont kicsit zajosabbnak tűnik a gyártók által megadott adatok alapján, de fene tudja ezek mennyire megbízható adatok.
A Galanz-ról nem látok nagyon tapasztalati infót a neten. Merjem, ne merjem, vagy jobban járok a midea-val, esetleg valami mással ebben az árkategóriában?
Köszi!
Attila
-
Bozso68
őstag
válasz
Apollo17hu #12439 üzenetére
Valahol érthető, hogy nem nézik jó szemmel, ha egy tízemeletes panelházból mindenfelé csöpög kontrollálatlanul a kondenzvíz. Legyen az saját tulajdonú lakás, vagy akár bérlemény.
Lehet, hogy erre van valamilyen társasházi jogszabály, szerintem jogosan. -
313313
addikt
válasz
Apollo17hu #12439 üzenetére
Saját lakás, vagy szociális bérlakás esetleg egyéb?
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Bozso68 #12430 üzenetére
Bozso68: Igazad van, a jobb oldali szoba klímája mehetne a konyha felőli falra. Eddig abban gondolkodtam, hogy a kültéri egységek a szobák külső falán lesznek, ezért ragadtam le egy korábbi verziónál.
McAdam6: Ahogy azt írták, minden ablak az utcafrontra néz, és máshol nincs ablak.
nandow: Nem tudom, milyen alapon jelenthet fel, de június végén ezt ragasztotta ki a liftre.
-
pjen
félisten
-
nandow
aktív tag
válasz
Apollo17hu #12428 üzenetére
Milyen alapon jelentene fel a közös képviselő?
-
McAdam6
aktív tag
válasz
Nem jelölted az ablakok helyét, de én a szobák rövidebb falára tenném a beltériket.
-
laszlo168
senior tag
válasz
Drága a dual klima.
-
Bozso68
őstag
válasz
A mosogató lefolyójába szerintem pult alatt becsatlakoztatható. Nekem pl a pult alatti minibojlernél így van megoldva. A két vízelvezetést egy T-csatlakozóval összehozni, és a pult alá valahogy levezetni. A dualon én is nyűglődtem sokáig, de két szomszédos szobába egy-egy mono lett végül.
Mod: ha nem vezetnéd el a jobb oldali szoba beltérijét a túlsó falra, hanem egyből a másikra szimmetrikusan, akkor sok csövezést megspórolnál, lejtést is kell belevinni azon a több méteres szakaszon a kondenzvíznek. Valamilyen kényszerítő körülmény miatt tervezted a túloldalra rakni?
laszlo168: ez még nem is annyira drága, csak Whirlpool
.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Az úgy megoldható.
A dual klíma többnyire drágább mintha két külön split klímát veszel. -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Már régóta tervezem klíma beszerelését a lakásomba, de a közös képviselő miatt eddig csak halogattam.
Kétszobás (~50 nm) 8. emeleti panellakásról lakásról van szó.Az a problémám, hogy a kondenzvizet nem vezethetem ki a lakásból, mert a közös képviselő feljelent. (Permetté porlasztás, falon folyatás stb. nem játszik.) Viszont azt sem szeretném, ha a szobákban vödörben kellene gyűjtenem a folyadékot. Arra gondoltam, hogy a két szoba közötti konyhában még megtűrném a gyűjtést. Valahogy így:
Kékkel a beltéri, pirossal a kültéri egységeket, naranccsal pedig a csöveket jelöltem. Ez megvalósítható így? Nem lenne esetleg olcsóbb, ha a 2 beltéri egység 1 kültéri egységre kapcsolódna? A konyhai vödrös vízgyűjtést ki lehetne váltani a konyhai vízvezetékre történő rácsatlakozással? Ehhez mennyire kellene megbontani a konyhát, és mennyi többletköltséggel járna?
-
laszlo168
senior tag
válasz
xxxjjjkkk #12425 üzenetére
Ez igy igaz, redőny nagyon sokat fog, pl ma reggelre 21,5 c-volt a házban, pedig már napok óta nem ment a klima
Igaz ha be kapcsolom, akkor az egész házban hamar "zima" lesz mert 5 kw-os a klima, és ez nem foglalkozik a fizikával, mindenhol érezteti a hatását az egész házban. -
Zeki
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk #12423 üzenetére
A külső árnyékolás valóban fontos, mondjuk redőny.
A ventilátor akkor jó ha magadra fújod, amúgy kavarja a port. A párásítás viszont nagyon odab@sz, mert azzal mindent elrontasz.
Nálunk is nagy melegben van sötétítés az éppen napos oldalon, de ezek klíma nélkül szart sem érnek. Ugyanúgy izzasztó a meleg, és ha még párásítanál is, akkor sokkal jobban izzadnál.
Nekünk ezért kellett 2 klíma is. -
xxxjjjkkk
senior tag
Szerintem annyira sokat nem.
A redőny légkondi mellett is le van engedve nálam.
Ventillátor mozgatja a levegőt a nagy melegben a másik szobába.
Az erkély meg bambuszrolózva van, mert a nap felmelegíti a betont(panel) és éjfélig nem lehetne ablakot nyitni. Feltéve ha addig lehűl a levegő.Sok házba elég ez, nem kell klíma.
-
Zeki
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Bozso68 #12420 üzenetére
Az alacsonyabb ár mögött általában gyengébb minőség rejtőzik. Az Osaka mint japán város, ismerős, de mint klímaberendezés, nincs az ajánlottak között. Az adatlapon szereplő zajszint (hangnyomás) értékek elkeserítőek, olyat ingyen sem szeretnék hallgatni. A műszaki tartalmat a gyártó által közölt számokból lehetetlen megítélni, semmi nem kötelezi őket arra, hogy valóságot írjanak.
(#12418) Quqesz
Egyrészt bármit ráfesthetsz, rajzolhatsz, másrészt kiesik a látószögből, csak akkor látom, ha direkt ránézek. -
Bozso68
őstag
Köszi a linkeket.
Az általam vett klímák a nagyobb teljesítmény ellenére árban mindkettőnél alacsonyabbak. Tudom, nem az a legfontosabb szempont, de a műszaki tartalom itt sem rossz. Hangra nem tapasztalok különbséget a hálószoba Gree Comfort Plus-ához képest.
Az általad linkelt nagyon halk konstrukció és a 7-es SEER láttán persze, hogy csorog a nyálam, a design viszont másodlagos szempont. -
-
Morris
veterán
válasz
Théodore #12413 üzenetére
A nem nagyon használtuk azt jelenti, hogy párszor bekapcsoltátok aztán ki?
Kikapcsolás előtt érdemes feljebb vinni a hőfokot, hogy ne hűtsön. Ezzel kiszárítod a hőcserélőt és nem telepedik meg benne a gomba.
Vedd le a tetejét és fújj klíma fertőtlenítő sprayt a hőcserélőre. És járasd maxon 10-15percig szellőztetés mellett. -
Théodore
csendes újonc
Sziasztok!
Pár hete telepített, új klímát az elmúlt napokban nem nagyon használtuk, és most sima ventilátor módban enyhe poshadt szagot áraszt. Ez mitől van? Mit lehet most, így utólag tenni? Káros az egészségre?
-
Bozso68
őstag
válasz
Sungoo #12410 üzenetére
Néha rájuk férne
.Viccet félretéve már bőven kamaszok.
Egyébként 14m2-es tetőtéri szobák. Valahol találtam egy kalkulátort szobafekvés, fogyasztók, ablakméret, belmagasság, mittudomén miket kérdezett, emlékeim szerint 2,4kW-ost javasolt mindegyikbe. Ha nagyobb, nem baj.
Sajnos régimódi, légrés, szellőzés nélküli palatetős a ház, nem a legjobb szigeteléssel. Meg hát nem kell állandóan menni a hűtésnek.Az adatlap szerint a 2,5-ösben Gree kompresszor, a 3,5-ösben Dalkin van, emiatt is döntöttem a nagyobb mellett. A távirányító a Gree-nk távirányítójával totál kompatibilis.
De az eredeti hozzászólásom inkább az Osaka klíma ténye miatt íródott. Hűteni, kiegészítő fűteni is fog szükség esetén.
-
BBéci
legenda
Ma itt járt Windy csapata, a kondenzvíz folyást elhárították. "Ha már homár, legyen kövér" alapon, tisztítást is kértem és a végén meglepődtem, csak azért kértek pénzt, a fal kivésése és a cső cseréje garanciában ment. Pedig jó régen, 2004-2005-ben csövezte és telepítette Windy saját kezűleg.
Le a kalappal!
Sajnos a kivésett falrészt nem tömték, gipszelték be, mert nem készültek fel ilyesmire, szerelő és karbantartó brigád volt, nem telepítő. Sebaj, valahogy megoldom. -
Zeki
nagyúr
válasz
ledger #12405 üzenetére
Erről azt olvastam, hogy az lesz vele a baj, hogy ha kint 35-40 fok van (egy teraszon ahova besüt a nap lehet több is), akkor ő azt szívja be, és próbálja lehűteni ki tudja hány fokra, amit befúj. És ugye a sok befújástól túlnyomás lesz bent, és mégnehezebben fog befújni.
De ki kell próbálni. -
pjen
félisten
Üdv Urak.Az előbb beszélgettem egy ezer éve klímázó csapattal.Szóba került a fázis helyes csatlakoztatás.A mester szerint az inverteres klímák hőskorában egyes gyártók egyes készülékei bizonytalanul kommunikáltak a beltéri és a kültéri között,de típuson belül sem volt mind ilyen.Szerinte a maiaknál nincs ilyen megkötés.(az enyémnél biztos nincs).
-
Bozso68
őstag
Én is pöszén néztem először, de belegondoltam, legalább az emeleti előtérbe is jut a hidegből.
2,5-est akartam, de ár érték arányban ez nem rossz. Drágábban kaptam volna beragadt készletről Gree sima Comfortot 2,5-ösben. Ez tudásban jobb, meg a kompresszor sokat nyomott a latba. -
ledger
tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata ezzel a mobilklímával?
Új generációs Fisher FPR sorozatú mobilklíma -
feco19
csendes tag
Szeretném kérni a segítségeteket 68m2-es szigetelt tégla társasházat ,Hő szigetelt ablakokkal, lehet-e télen Inverteres klímával Fűteni, H tarifával, milyen automata kell hozzá. kb a villany költég ár? Köszi a segítséget--
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest