Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
plus44
veterán
Sziasztok!
A meglévő fanless Nuc gépem helyett szeretnék egy hasonlóan kicsi, halk (amennyire lehet), esztétikus server gépet. A lényeg, hogy 2db 3,5 hdd férjen bele, innentől a lényeg, hogy minél apróbb legyen! Nem nagyon ismerem a piacot, de tippre olyan 40-50e-ért talán már lehet kapni. Ötletek esetleg?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
pingu22
tag
Sziasztok. Van egy Lian Li LANCOOL II Mesh RGB gépházam, gyárilag nem jár hozzá Type C kábel, csak a helye van meg. Ez a kábel jó lehet hozzá, vagy honnan tudnék hozzá szerezni?
-
Balazs06
újonc
Sziasztok, remélem jó témába jöttem. Ezzel a házzal szemezek már pár napja, esetleg itthon lehet valahol kapni?
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Nem tudom tudna e valaki segíteni nekem ebben a topikban. Van egy NZXT H200i számítógép házam, amibe valamilyen oknál fogva nem világít a gyári led szalag. A vezérlő látszólag látja, hiszen az NZXT CAM szoftver zölden jelzi hogy "Ready", viszont bármit állítok a szoftverben, nem csinál semmit a led szalag. Multiméterrel kimértem és megkapja az 5 voltot, meg valami 3 volt körüli feszt is kap, szóval nem az áram ellátással van a gond.
Szerintetek létezik hogy kiégett a led szalagon az egyik led dióda? Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy hol tudnék bele vásárolni ilyen gyári led szalagot? Mert úgy látom ebben a házban ilyen műanyag tokba van integrálva a led szalag és nem lehet szétszedni. Használtan vettem a házat, de az eladónak sincs fogalma róla, hogy mi lehet a baj. Ugye gyárilag ez a kis led + ventilátor vezérlő kütyü ami a házban van, USB 2.0-ról működik, de nekem az alaplapomon csak USB 3.0 van így arra kötöttem rá. Mondjuk ez szerintem önmagában nem okozhat problémát hiszen az is 5 voltról megy mint az USB 2.0
Maga a CAM szoftver amúgy a ventilátort szépen vezérli, tehát még az sem lehet hogy a vezérlő kütyü lenne szar a házban.[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
veterán
-
pruzsi
őstag
Üdv. Nos a mai napon átköltözött a gep NzXt h440 ből
lian li lancool ii mesh be eredmény +1 fok és kicsit hangosabb . Szerelhetosege viszont páratlan. Most gondolkozok mi legyen vele ..
-
Showhai
tag
Sziasztok!
Egy LC Power Gaming 801B Sera_X vásárlásán töröm a fejem. Barátomnak lesz, az igények a kinézet, a jó anyaghasználat, minél több RGB-s venti , persze a jó szellőzés.
A PC konfig: ASUS STRIX B250G Gaming, i7 6700, CM TX3i hűtővel. Max egy rx 580-at fogad majd a későbbiekben (vagy ilyen fogyasztással valami). Jelenleg egy ROG STRIX GTX 1050 GPUval rendelkezik a gép. 4x4 GB Kingston Fury Black Ram, Zalman ZM500-TX 500W táp.Igazából az említett házról semmit nem találtam a neten, ezért kérdezem hogy milyen tapasztalatokat tudnátok mondani esetleg?
~9 Kg, 6 db 12 cm-es venti, RGB vezérlés előlapi gombon/távkapccsal/szoftverrel. Edzett üveg. Ez jól hangzik ~28KHUF-ért?
Tudom hogy overkill, nem számít
Köszönöm előre is a véleményeket, hozzászólásokat!Duoble Chekc Everytihng
-
tvamos
nagyúr
válasz tvamos #76785 üzenetére
Megvasaroltam a lentebb emlitetett, hasznalt Fractal Design Define Mini C hazikot.
Azt szeretnem kerdezni a tapasztaltaktol, hogy a benne levo mesh filtert nyugottan mosogathatom vizzel? Van hozza valami ajanlott tisztitoszer? Mosogatoszer?
A hangcsillapito textileket csak kiporszivoztam, az ugy jonak tunik. Vagy azt is lehet valami mososzerrel tisztitani? (Csak, hogy jo illatu legyen... nem budos most sem. Legalabbis en nem erzem. Csak ugy kerdezem.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
válasz Showhai #76807 üzenetére
Juj, ez inkább sütő mint ház . Minden oldala le van fedve üveggel . 0,2cm rés van hagyva a ventiknek elöl /fent ( [link] / ,ami semmire se elég.
Ennyiért én inkább ezeket venném ,ha már RGB :
[VT4V EVO TG ARGB] - [YT teszt]
[VT2 EVO TG ARGB]
[DEEPCOOL MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F]
[BITFENIX Nova Mesh SE TG 4 ARGB]
[DEEPCOOL CL500 4F ARGB] +3db porszűtő az első ventikre.
[TD500 MESH]
[ Eclipse P400A digital ] -
Showhai
tag
válasz abridabri #76809 üzenetére
[DEEPCOOL MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F]
Ezt választottuk, köszönjük szépen a tanácsot!
Sütőt nem kértünk volnaDuoble Chekc Everytihng
-
drdoom
csendes tag
Üdv!
Ezek közül melyik a legjobb választás? Mindegyikbe belefér a jelenlegi konfigom és bővítésre is megfelel késöbbre. Csendesség a lényeg, kb 5-6 venti lenne bennük arctic 120&140 azért ne főjenek meg benne a cuccok.feltüntett árak az eredeti áruk nem pedig a mostani hiánycikk áruk
Fractal Design Define R6 37k
Fractal Design Define R5 30k
Thermaltake Suppressor F31 Tempered 22k
be quiet! Silent Base 601 35k
be quiet! Pure Base 500DX 30k
Corsair Carbide Series 100R Silent Edition 18k
Phanteks Eclipse P600S 35k -
johnsy24
csendes tag
Sziasztok
Micro-ATX ház keresésében kérnék segítséget.
Ami fontos:
- Férjen le benne egy 320mm hosszú VGA
- A ház mérete ne legyen hosszabb(mélyebb) 430mm-nél és ne legyen magasabb 460mm-nél
- ATX típusú tápegység férjen el benne
- Átlátszó oldallap nem szükséges, de nem is kizáró ok
- A "cube" típusú ház nem passzol a gépnek szánt helyre
- Inkább legyen halk, mint jól szellőző
- 5,25-ős bővítőhely nem lenne kihasználva, csak ssd megy beleA keret max. 30e Ft.
Előre is köszönöm a segítséget
It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it
-
Deer76
aktív tag
Ezt a ház is tetszik ebben a színben, mennyire ajánljátok? Továbbra is Zalman Z3 helyett. Nem tudom a ventilátorok milyen minőségűek, de át tudok szerelni pár bequiet! Pure Wings-et.
[link]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
pruzsi
őstag
Halihó, van 4 ház holtversenyben egymással segítenének pro kontra ki melyik miért venne ?
Szokásos paramétereket ne vegyük figyelembe minden befér. Anyag / csendesseg / szellőzés a fő szempont.Fractal Design Define R6
Phanteks Eclipse P600S
Fractal Desing Meshify S2
Lancool-215 -
MaddeNNNN
őstag
válasz pruzsi #76817 üzenetére
Az, hogy kinek mi a csendes teljesen szubjektív. Lehet, amire te azt mondod neked már hangos és azt mondom még alig hallom.
Anyaghasználatban egyikkel sem foghatsz mellé.Ahol viszont komoly eltérések vannak az a szellőzés. A Define R6 zárt előlappal rendelkezik ami jócskán lekorlátozza a beszívott levegő mennyiségét. A P600S-nél tudod variálni a zárt és a nyitott előlapot.
Itt kanyarodhatunk vissza a csendességre, ha van egy jól szellőző, nyitott házad ott alacsonyabb sebességen működő ventilátorok is képekes kellő mennyiségű levegőt áttolni, míg egy zártabb házban ugyan ahhoz a levegő mennyiséghez sokkal nagyobb fordulaton és ez által jóval hangosabban működő ventilátorok kellenek.Fractal Meshify S2 helyett esetleg ajánlanám az újabb Meshify 2-t.
Nekem a kistestvére van és nagyon szeretem. Könnyen szerelhető, kiváló légáramlás. Előtte volt egy Phanteks P400-am is, azzal sem volt gondom csak kinőttem. Lian Li-ről nem tudok nyilatkozni, de az is ajánlott ház szokott lenni.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok,
Házat keresek. Az aláírásomban lévő confighoz. Jelen pillanatban a lényeg az lenne, hogy minél kisebb legyen, mert asztalon lenne és a hely kicsi. Le szeretném váltani az 1000 éves chieftec 10+ kg-s házam. Valami normálisra persze. Ha jól emlékszem a lapom micro atx. Esetleg van ötletetek? pénzben kb 25 ig mennék, de nem baj, ha olcsóbb, sőt.
Köszi a segítségeket!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
7 évvel ezelőtt vettem Zalman Z9 U3 házat, mivel gépcsere lesz, azt másnak adom (belsejével együtt). Nem követtem a technikai és a lehetőségek fejlődését...
Olyan házat keresek, aminek jó a szellőzhetősége és kb 6-8 db 3,5" belső merevlemezt tud fogadni, hosszú videókártya beleférjen (a fenti házba belefért). Keret 20-25ezer Ft. Táp nem szükséges, az külön lesz.
Előre is köszönöm!
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
pruzsi
őstag
válasz MaddeNNNN #76818 üzenetére
Akkor az R6-ot ki is zárom.
Használt illetve bemutató darabokat néztek itt az aprón újra nincs keret így a meshify 2 amit írtál kiesik.
Phanteks Eclipse P600S ezt venném ha az eladó elérhető lenne.....
de gondolkoznom kell ha az mégse lesz elérhetőFractal Desing Meshify S2 (hardverapró)
Lancool-215 (hardverapró) nincs opció 3hdd elhelyzéséreEclipse P400A (Új bolti) nincs opció 3hdd elhelyzésére
PURE BASE 500DX (Új bolti) nincs opció 3hdd elhelyzésére[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Be quiet! Silent Base 600 - bővíthető-e saját HDD keretével (külön rendelhető)? (ahogy néztem a honlapján, a felsoroltak közül nem volt benne a Silent Base 600)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
törölt tag
Sziasztok
Házakkal kapcsolatos kérdésem lenne, de nem konkrét vásárlási tanácsot szeretnék kapni, hanem inkább tippeket, ötleteket az elhelyezést illetően.kicsi OFF a körülményekről:
Jelenleg egy ősrégi HAF-X-em van, ami túllépte a 10. életévét (szerintem bőven) és a szokásos módon, a saját kerekein a földön áll, közben meg non-stop szedi a port.
Az új ház viszont midtower méretű lenne, mivel a mostaniból kiesik az optikai egység, a dual dines venti szabályzó, és vinyó sem lesz benne többé.A gépem konkrétan minőségi alkatrészekből áll, az RGB tehát default, noha nem kötelező. Mivel nem nappaliban van, hanem külön erre a célra kialakított játékszobában, ezért szeretném a következő körben megmutatni ezt a gépet, és erre hajlandó vagyok költeni.
Röviden, legyen szép, világítson, ha kell bármilyen szinösszetételben, azaz RGB házak előnyeben, de ez ne menjen a praktikum rovására.Ez azonban még nyitott kérdés, mivel először azt szeretném eldönteni, hogy hová is helyezzem el pontosan a gépet.
Gondolkodtam falra szerelésen, vagy valami polcon az asztal mellett, de minden, amit ezzel kapcsolatban találtam, bazárinak, gagyinak tűnik.
Az íróasztalomon, vagy gaming deskemen nincs erre a célra kialakított rekesz, bár lehet, később ezt is cserélem.
Földön nem hagynám, mert egyrészt nem látható, másrészt kerülném, hogy ez is gyűjtse a port.Ti mit gondoltok erről? Ha nem akarjátok eldugni, elrejteni a gépet, Ti hová tennétek, hogy a lényeg látható legyen? Nem egy kiállítási darabról beszélünk, de jó pár alkatrészem RGB-s, úgy mint deszka, ramok, VGA, meg a perifériák közül is a billzet, egér, füles.
Fehér házban gondolkodom, ehhez lenne fehér táp, fehér ramok, és valami halvány, kékeszöld derengés szerintem jól mutatna.De a kérdés továbbra is az, hogy hová tegyem? Fali konzol is megfelelne, ha ennek amúgy nincsenek további hátrányai, amikre esetleg nem gondoltam ....
Köszi az ötleteket, ha esetleg jönnek ....
-
MaddeNNNN
őstag
-
törölt tag
válasz abridabri #76824 üzenetére
Hát, ez relatív. Elférne ott is éppen, de ebben nem vagyok biztos, hogy oda szeretném. Most eléggé a jobb oldala felé helyezkedem, mert balról kislámpa, router, meg elosztó van. Egy szintes az asztalom, nincsenek riserek. De ez is benne van a pakliban, hogy oda teszem, viszont az sok helyet elfoglalna, elvenne a hasznos méretből.
140x80 az asztalom mérete. Az egyik kiszemeltem ház tekintetében pedig a Corsair 680X, ami elég széles, lévén dual chamberes.
Viszont gondolkozom azon is, hogy nem a szokványos módon tenném az asztalra, tehát a rövidebb éllel párhuzamosan, hanem 90 fokkal elforgatva, a hátsó fal elé, a hosszanti oldallal párhuzamosan ....szerk:
Ja és lesz még egy monitorom, azaz két monitor lesz. Viszont ez esetben leszedném a talpakról, és karokra helyezném .... Úgy ánblokk próbálok kialakítani egy összképet, és arra gondoltam, biztos lesz egy csomó jó ötletetek erre vonatkozóan.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
válasz MaddeNNNN #76825 üzenetére
Igen 25-35k max de inkább minél kvesebbet, lancool II mesh járt nálam a héten egy gond volt vele a másik oldal is üveg amit tükröződött és zavart gondolkoztam rajta hogy rakok rá egy öntapadós autós vinyl fóliát de nem akartam gányolni amúgy sem vagyok jó a vágás illesztés témában.
Kis előzmény : [link]
vált: Arctic Liquid Freezer II 240 és van 3 Arctic P14 PWM
gamernexus tesztek alapján próbálok ávlogatni illetve az itteni apró kínálatából és az arukergetőn, külföldi rendelés is szóba jöhet.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz #48613632 #76826 üzenetére
Nekem nagyon tetszenek ezek az oldalasan elhelyezett setupok. Sajna nekem is "csak" 160x80-as asztalom van és nem férne el a gép rajta. Viszont én úgy oldottam meg, hogy az asztal mellé vettem egy ikeás szép fehér kis asztalkát (kb 45x55-ös) ami direkt a gépnek van, így tudtam "meghosszabbítani" az asztalomat. Ráadásul ennek a géptartó asztalkának polca is van így arra kerülhetett a router közvetlen a gép alá, legalább az sem a földön van.
Meg is találtam: LUNNARP
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Yodamest #76828 üzenetére
Pedig a Te asztalod még nagyobb is picivel. Sajna a szoba mérete is kicsi, így nagyobb asztal sem igazán játszik. Az egész szoba hossza mindössze 250, de az ajtó is onnan nyílik, ami levesz még majdnem 80 centit, tehát nagyjából meg is érkeztünk.
A gép mellé jobbra, ahol jelenleg a towerem áll még tudnék egy 20-30cm-es polcot, vagy kisasztalt betenni, de azért látni is szeretném a gépet. Te a tiédet látod az ülőpozíciódból?
Én jelenleg csak a tetejét, aminek így sok értelme nincs. Ha meg felemelem az asztal magasságába, akkor meg alá mit teszek? Valahogy nem áll össze ez így nekem ...A képeden látható konfig nagyon bejövős. RGB, de szolidan, esztétikusan .... valami hasonlóra vevő lennék én is ...
szerk:
Látom, a kisasztalt. Nem rossz, mint elképzelés, de mást kellene, mert ez nem menne a jelenlegi asztalhoz.
Mondjuk az sem biztos, hogy megmarad, mert nem túl esztétikus ez sem.
Csináltam egy fotót, de rökönyödjetek meg, még csak most költöztem be, és szeretném szépítgetni, csinosítgatni, de nagyon az elején vagyok.Előtte lomos volt, szóval festés is ráférne, de majd tavasszal, vagy nyáron.
[ Szerkesztve ]
-
Stukker1987
senior tag
Csak info: A CM SL600m felső ventihelyère nem megy be a Noctua NF-A20 csak ha nèmi műanyagot kiflexelünk a top panelből
[ Szerkesztve ]
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
veterán
válasz Stukker1987 #76830 üzenetére
-
törölt tag
Hű, ez elég frankó. Nézegettem ezt a házikót is, ez is dual chamberes, így nem látszik a táp. Lian Li, de mondjuk látszik a cimke is, nem volt kunszt felismerni.
Látom, Nálad is külön kis asztalkán kapott helyet. Jó lenne nekem is ez a megoldás, de nekem akkor gyártatnom kellene egy kis kiegészítő polcot, vagy az egész asztalt lecserélni, hogy ugyanabban a stílusban legyen.Nincs amúgy ilyesmire külön topik? Nem akarom szétoffolni ezt, de jó lenne még közösen ötletelgetni.
-
addikt
Sziasztok!
Anno vettem egy Coler Master HAF 932 házat.
Mostanában akartam HDD-t cserélni benne, de szomorúan vettem észre, hogy a rezgéscsillapító gyűrűk a műanyag tartókban szétmállottak.
Tudnátok segíteni, hogy hol tudok ilyet beszerezni, vagy ha nem lehet, akkor hogyan oldanátok meg a helyemben a problémát
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Maelephant
aktív tag
válasz pruzsi #76821 üzenetére
Az R6-nak nyitható ajtó van az elején, és ha jól emlékszem, a nyitás iránya megfordítható vagy le is szerelhető, továbbá - még a ventik előtt - van egy kb. 2 cm-es "kopoltyú", oldalsó légbeömlő végig az elülső keret függőleges oldalain. Ugyanígy a tetőlemezt cserélheted teljes/kopoltyú változatra, nem-szivacs, keretes, porszűrő is van benne.
Van itthon Meshify 2 is, az is jó, de ugye ott a halkítás kevésbé opció (semennyire sem az). -
törölt tag
Na lehet, hogy én is inkább a Lian Li mellett teszem le a voksom. Megtaláltam korábban is, de valahogyan ez a középső méret elkerülte a figyelmem, ami Neked is van. A nagy Dynamic XL az túl nagy nekem, nem is beszélve az áráról. A kicsi meg pont jó lenne, de zavaró kissé, hogy ATX szabvány tápegységet nem lehet beleszerelni.
Aztán csak nem hagyott nyugodni, mert a Te képeden az nem tűnt akkorának, mint amekkorát a tech specben megadtak a nagyhoz.
Kellett neki két nap, mire rájöttem, hogy van egy közbelső méret, ami azért kerülte el a figyelmem, mert az áruház, ahol néztem, nem árusította, csak a minit, meg az XL-t.Ez így árban is, és méretben is megfelelne, Amazonon is lehet kapni, szóval ünnepek alatt még kicsit rágódok rajta, aztán jövő év első napján valamikor rendelek egyet. Így akkor nem kell bővítenem az asztalt, hanem csak simán felteszem. Majdnemcsak centire pont elfér az egérpadom felett, szóval ha kicsit balra húzódok, még jó is lesz.
Ha van esetleg valami észrevételed, tanácsod, egyéb információd, annak örülnék. Ráér az ünnepek után is, nem sürgős.
Versenyben van még az NZXT h510 Elite, de picit nagy, meg ahogyan néztem pár tesztet, az alaplemez kicsit vékonyabb anyagból van a kelleténél.
A Corsairról azt hiszem végleg letettem.Köszönöm a segítséget, Neked is és a többieknek is, valamint ezúton kívánnék kellemes ünnepeket minden kedves olvtársnak.
-
RoryBreaker
aktív tag
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. CoolerMaster H500M be milyen 200mm es fant lehet még beletenni a gyárin kivül? A gyári az kicsit vacak és rendetlenkedik, hibernálás után ha bekapcsolom nem pörög fel 10-9 szer és ilyenek. Most jelenleg 3db 140mm es Alpenföhn van benne de ezt át akarnám rakni a tetejére.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan oldalt,ahol lehet szűrni,hogy mekkora aio fér bele? Egyesével kicsit sokáig tart
Egyébként olyan házat keresek,amelyikbe felülre 360 vagy 420mm befér,de max 50e Ft-ig
Amit eddig találtam phanteks P500a TG, Lian li o11 dynamic evo -
-
törölt tag
-
BogyóBP
addikt
válasz #48613632 #76849 üzenetére
Annak az NZXT háznak amúgy sem valami nagy szám a hűtése de nem is léghűtásre van szerintem tervezve. Egy jobb féle AIO vagy egy épített víz remek oda.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest