Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz tranceplanet #53651 üzenetére
+1 a varázslóra
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Egy fekvő módban használható mATX házat + tápot keresek potenciálisan egy ASRock Q1900M számára.
A ház egy szűk polcba lesz (lenne) fekvő állapotban beszorítva tehát elöl-hátul vagy oldalt keresztbe (fekvő állapotban) kell a szellőzésnek biztosítva lennie és a ház fekve low-profile legyen. A jövőbeli gép helyét jelenleg egy HP DC7100 foglalja el, sajnos a házat és tápot nem tudom újrahasznosítani.
A házba még potenciálisan kerülne egy low-profile videokártya és egy (vagy két) 3.5"-os merevlemez.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
BJuditka
újonc
Sziasztok!
Hutes szempontjabol desktop haz es midi haz kozott mennyi a kulonbseg?
-
crazylover
csendes tag
Sziasztok!
Nos nemrég én is kérdéseket tettem fel, hogy milyen házat is vegyek!
Most immár, szeretnék én is tanácsot adni, saját tapasztalat útján.
Meg persze megosztanék egy fotót arról, hogy milyen jó is az új "kuckóm"Nos "Stihitron" fórumtársnak hála igen jutányos áron jutottam hozzá eme gyöngyszemhez.
NZXT H440 és ezzel egy régi álom teljesült!!!
Szóval a, milyen házat vegyek kérdésre, az én válaszom/tanácsom: Ha anyagilag feléred és tetszik a minimal design, akkor NZXT H440-et.Tapasztalat: - minőségi jól kidolgozott
- könnyű szerelhetőség(nagy wiring space)
- gyári halk,minőségi ventik
- jó szellőzés+jó hangszigetelés(ami ugye nem mindig megy egyben)
- apró okos újítások/megoldásokÓriási hála, a Fórumnak,tanácsoknak,ShellKretor tesztjeinek és Stihitron-nak!!!!
Köszi.
-
crazylover
csendes tag
válasz crazylover #53657 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
gratulálok, csinatos, kellemes jelenség
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok.
Kinéztem a BitFenix Neos házat (12eFt). Szülőnek lenne, semmi komoly cucc a belsejében.
Ebben az árban van jobb, vagy akár valami olcsóbb is aminek nem csúf az előlapja- ebédlőben lenne elhelyezve. A kezelőszervek és az usb portok a tetején legyenek, ez a második legfontosabb szempont.
?[ Szerkesztve ]
Baggio
-
snecy20
nagyúr
Egész jó ötletet adtál...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
BJuditka
újonc
válasz BomiBoogie #53656 üzenetére
mATX midi re gondoltam szerintem az lesz a valasztas. Kis beleposzintu gep lesz alaplapot nem tudom E7500 proci 2 vagy 4 giga ram egy gt720 videokartya. Neha ki lesz teve hosszabb ideju jatekoknak is.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz crazylover #53658 üzenetére
Optikai meghajtónak van hely az NZXT-ben? Elfelejtettem kérdezni...
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Sage83
aktív tag
válasz crazylover #53658 üzenetére
Hali!
Grat az új házhoz!! Ott van nagyon....
Nehogy én is átköltözek egy fekete- pirosba!! -
hyperst
tag
Irigykedem
440et szeretem volna piros/fekete de elkapták elölem de kárpotolt egy NZXT 530.
Ha lesz lehetöség akkor jön majd a H440 hamarosan..
/pill ilyen a piroska[ Szerkesztve ]
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
féldekás
senior tag
Nanoxia Deep Silence 2 vagy 4, mert a 3 annak nem jó a hűtése.
-
crazylover
csendes tag
válasz Lacielvtárs #53659 üzenetére
Lacielvtárs: Köszi a dicséretet, van benne munkám.
snecy 20: Szívesen az ihletet, amúgy nincs benne ODD hely, de őszintén, használnád a windows telepítésen kívűl másra??
Én nem, ha meg mégis akkor ház oldala le, kábel bedug aztán ennyi.Sage 83: köszi, amúgy nem tudom most mid van, de tuti feldobná a napod egy ilyen, pláne a fekete-piros!
Az is állat királyul néz ki.hyperst: Nagyon állat a mostani,piros kuckód is, de igazad van a 440-es mégis olyan mint egy "egyszarvú"
olyan különlegesnek érzed magad ha van egy neked!!Amúgy, nekem még a csillagok állása is segített, ugyanis épp megválltam a Giga GTX 660-tól,hogy veszek valami még izmosabbat(azért nem látni GPU-t a fényképen) és mire a kezembe került a pénz, rátaláltam erre a gyöngyszemre így beinvesztáltam a gpu árát ebbe.
Úgy hogy most 1-2 hónapig nem játszom míg beszerzek vmit!
Amúgy éjjel nappal az aprón kell lógni,hogy megkapj egy ilyet,mert egy fehéret az orrom elől vittek el, a Razer verziót meg olyan drágán adta vki,hogy mire rászántam volna magam, azt is elvitték.
De ugye "türelem rózsát terem" -
snecy20
nagyúr
válasz crazylover #53670 üzenetére
Használnám persze, nem játékok miatt , hanem eredeti zene CD-k miatt.
Így viszont akkor felejtős sajna a dolog, pedig nagyon kívánatos ház, de helyette Zalman Z11 Neo lesz.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
hyperst
tag
A 440 formavilága tetszik.. De véleményem szerint az 530 szellözése jobb. De mindenkép megy uj "gazdához" ha meglesz a 440..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hyperst #53672 üzenetére
Itt a 440 annyit tud mint a Define R5 max speed-en:
http://www.bit-tech.net/hardware/2015/02/23/nzxt-h440-special-edition-review/3
Az nem túl jó.Itt az 530 annyit tud mint a Define R4:
http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2014/05/05/nzxt-phantom-530-review/3
Az sem egy hűtőszekrény. -
törölt tag
válasz Blaise #53647 üzenetére
A Silent Base 800-at teszteltem. Kitűnő ház, az R5 helyett inkább azt venném, mert az R5 szellőzésben az R4 alatt van.
A CORSAIR házakban általában szegényes a porszűrés és annak mennyisége, darabszáma.
A Define XL pedig már lassan egy 5 éves konstrukció, persze ez önmagában nem mindig hátrány, de
a hűtése is gyenge, a Corsair 600T alatt van:
http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2010/11/19/fractal-design-define-xl-review/3 -
atee
őstag
Gratulálok a házhoz! Èn is boldog tulaja vagyok egy fehèrnek.
Perszer a hűtèse messze nem top kategòria így extrèm tuningra nem ajánlott.
Viszont megfőni se fog benne semmi.
Izlès dolga persze de nálam külalakra most a 440,nèl szebb nincs!D-day 2002-01-04 01:54
-
hyperst
tag
válasz #98593280 #53673 üzenetére
Nem egy hütöszekrény de elötte egy zalman z3 plusz volt. Ahhoz képest az. Ahogy atee irta, formailag ott van nagyon. Ami nekem spec jobban tetszik az 530ban az az hogy ház tetején minden akadály nélkül távozik a radirol a levegö. És az hogy előző házhoz képest a vga 8°/10°-kal kevesebb. A tesztek csak támpontokat adnak h milyen is lehet az adott termék, sok mindentöl függ az eredmény. Lég v viz hütés, venti szám, elhelyezés a házon belül stb..
-
Sage83
aktív tag
Köszi!
Most egy Corsair carbide 300r házam van!!
De bitang jól nézne ki a z97x killer lapom a fekete-piros nzxt-be!!
-
HevonenKulli
tag
Üdv!
Néhány napja nézegetem a gépházakat, megúntam az Thermaltake Commander MS-I em.
Micro atx laphoz, 6850 vidikarival (24cm gyári adat)
Elsődleges szempont olyan pici legyen amennyire csak lehet, csak beleférjen a cucc, ár olyan 30k-ig max.
Ilyen silverstone sg09 szerűségre gondoltam, de olvastam pár negatív kritikát, elbizonytalanodtam, és drágább is picivel mint a keret.
Szivesen meghallgatok bármi útmutatást. -
XenHai
senior tag
A Nanoxia Deep Silence 2 be mekkor táp fér el egy 140 venti mellet?
-
Melorin
addikt
Sziasztok! Szeretném megosztani a tapasztalatomat a Zalman Z9 Plus házzal kapcsolatban.
Mivel tegnap megérkezett az új tápegységem, nekiláttam az új házba beköltözni.
Az első kérdőjel akkor jött elő, amikor megláttam, hogy a tápegység ugyan gumikon ül, de a 4db csavarnál ugyanúgy fém a fémmel érintkezik. Nem szeretem az ilyen félmegoldásokat. Így a rezgéseket ugyanúgy át bírja adni a táp a háznak.
A következő probléma a kábelmenedzsmentnél jött elő, mégpedig azért, mert alig van! A végén a ház oldallapját kézzel-lábbal kellett nyomnom, hogy rámenjen.
A másik meglepetés akkor ért, amikor a plexis/rácsos oldallapot tettem volna fel, ugyanis nem bírtam felrakni, mert a rászerelt ventilátor nekinyomódott a tápnak!!?? Ez mi? Szerelhettem le a ventit…Amikor végül sikerült összeszerelni mindent rajta, bekapcsoltam és lőn: zaj. Morajlik benne valami és berezonál. A párezer forintos előző házam nem rezonált! Ha rátámaszkodok a ház tetejére, nagyjából megszűnik a zúgás, de azért a ventillátorok hangját még így is hallani, pedig amikor még csak félig volt összerakva a gép, és kipróbáltam a ház ventillátorait, nagyon halk volt mind. De most összeszerelés után…
A másik furcsaság az, hogy alapkiszerelésben 4 ventillátort adnak hozzá, de a ventillátorvezérlőre csak 2db ventillátort csatlakoztathatok. A többivel mit csináljak, dugjam a seggembe?
Aztán hogy ne legyen ennyi elég: az SSD-nek van egy hely az alaplapi tálca hátoldalán. Van 4 fülecske amik pont az SSD furataihoz esnek. Ezek közé kell bepattintani az SSD-t majd pedig az ezekben lévő furatokba kell a mellékelt csavarokat becsavarni. Csak az a baj, hogy ez kivitelezhetetlen, mert a csavar feje túl széles, a ház fülecskéje pedig túl rövid, így a csavar fejét elnyomja oldalra az alaplapi tálca, és nem bírom becsavarni a csavart a helyére…
Hát, gratulálok ZALMAN, ezt jól elcseszted! Soha többet nem veszek vagy ajánlok senkinek Zalmant. Már nagyon bánom, hogy nem tettem hozzá még valamennyit és vettem volna valami komolyabb házat.
Csak az a baj, hogy most ezzel a házzal együtt kell egy lakásban lennem még egy jó darabig, hacsak nem tudom eladni valami pancsernak. -
törölt tag
válasz Melorin #53681 üzenetére
" tápegység ugyan gumikon ül, de a 4db csavarnál ugyanúgy fém a fémmel érintkezik"
A 4 csavarnál gumis felület az általában 25-35 ezres házakban található, azokban sem mindegyikben.
"A következő probléma a kábelmenedzsmentnél jött elő, mégpedig azért, mert alig van"
2 cm benne a wiring space, tehát miről van szó?
A Kúlermaszter Elite 350-ben van 0 mm kb, vagy esetleg 3, na az kevés."A másik meglepetés akkor ért, amikor a plexis/rácsos oldallapot tettem volna fel, ugyanis nem bírtam felrakni, mert a rászerelt ventilátor nekinyomódott a tápnak!!?"
Egyrészt fel lehet szerelni máshova is azt a ventit az oldallapra, másrészt az oldallapi ventik általában nem sok mindent hűtenek, inkább díszek.
"alapkiszerelésben 4 ventillátort adnak hozzá, de a ventillátorvezérlőre csak 2db ventillátort csatlakoztathatok. A többivel mit csináljak, dugjam a seggembe"
Vásárolhatsz hozzá pár 100Ft-os ventilátor elosztót, vagy molex-re is rákötheted őket, ha jól emlékszem.
" Ezek közé kell bepattintani az SSD-t majd pedig az ezekben lévő furatokba kell a mellékelt csavarokat becsavarni. Csak az a baj, hogy ez kivitelezhetetlen"
A Z9-et nem az SSD fénykorában kezdték el gyártani. Vásárolhatsz SSD tálcát 500 Ft-ért, vagy kétoldalas ragasztóval akárhova elhelyezheted.
Összefoglalom: véleményed tele van alaptalan, igazi okok nélküli user hibákkal.
Továbbá: természetesen lehet vásárolni 25 és 35 eFt-ért is házat, de a ZALMAN Z9 nem annyi, hanem 15 és már több mint 4 éve gyártják:http://www.silentpcreview.com/zalman-z9plus
-
törölt tag
Nehogy azt hidd, nekem a Corsair 300R-emmel is akadnak problémáim, pedig az már "valamennyivel" többe kerül. Amíg elől 2, hátul 1 ventilátor üzemel, addig egész halk (a táp alóli gumibak hiánya ellenére, bár a tápban már rég nem az eredeti ventilátor van, hanem egy be quiet shadow wings), de amint alkalmazom a felső 2-t is (pontosan ugyanazon típus, mint az előlre tett +1, mivel ott gyárilag 1 van csak), porszívó. Oldalra helyezve ventilátorokat szintén ez a tapasztalat.
Az előlap levételekor pedig (amit 1-2 havonta érdemes megejteni egy porosabb lakásban) szinte elkerülhetetlen, hogy simán menjen a dolog, a dvd-író a bepöccintett helyéről kiakad, az előlap hozza magával.
Ettől függetlenül tetszik a ház, de nyilvánvaló, hogy ez is lehetne jobb.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz #98593280 #53682 üzenetére
Alaptalan? [moderálva] Egy ház becsületét úgy próbálod védeni, hogy barkácsolásra, gányolásra buzdítasz amikor egy vadiúj házról beszélünk. Kétoldalú ragasztó...
Egy 4 ventis ház beépített vezérlővel, ami csak 2 ventihez jó, hát...
Hogy csak 1 példát hozzak fel A Zalman meggondolatlanságára.És a zúgás, rezonálás morajlás vajon honnan jöhet, és miért összeszerelés után?
[ Módosította: Qru ]
-
törölt tag
válasz Melorin #53684 üzenetére
Nem gondolom, hogy a gányolás tárgykörébe tartozna egy sima egyszerű 2 oldalas ragasztó használata.
Garancia vesztéssel ez nem jár.Másodsorban SSD tálcát is javasoltam, én általában azt szoktam.
A ZALMAN Z9-et azért védem, mert az szerintem egy kiváló ház 15eFt-ért.
Hibái persze vannak annak is, de ebben az árban nem sok ellenfele van.
Szóval szerintem amiket írtál, azok nagy része alaptalan, user error vagy egyedi eset. -
Milo629
aktív tag
Igaz nekem Z9 U3 van, de akkor leírom én is a tapasztalatokat. Sharkoon VG4-V házról váltottam, ennél például probléma volt a szűk kábelmenedzsment és egy vékonyított (vagy inkább lapított), moduláris kábeles táp került bele, egy Thermaltake Smart SE 630W SPS-630M, ez viszont kicsit hosszabb, ezért a Zalmanba nem fért be mögé a 14cm-es venti, így visszakerült a gépembe az FSP Hyper 600 aminek "vastag", harisnyázottak a kábelei, viszont a Zalmanban gyönyörűen elfértek, a hátlapot sem kellett nyomni, gond nélkül felment rá. Ha már a tápnál tartok akkor említetted, hogy "a tápegység ugyan gumikon ül, de a 4db csavarnál ugyanúgy fém a fémmel érintkezik.", ez nekem is eszembe jutott és hihetetlen 3 perc alatt kidobta a google, hogy létezik erre is megoldás, észbontó 1250 forintért, nem tudom, hogy nélküle mennyire lenne észrevehető a rezgés (már ha van egyáltalán), nekem együtt jött a házzal. Azon kívül, hogy a hosszabb táp belelóg egy kicsit az alsó ventibe egyetlen egy problémám volt a szerelésnél, az pedig a tetejével, a túloldali pöckök közel vannak a fenti lemezhez így kézzel nehéz kipattintani őket, de miután az innensőket kipattintottam és kicsit megemeltem utána azokat is könnyebben ki lehetett pattintani, lehet ezt "így kell".
A gyári ventiket lecseréltem, nem azért mert hangosak voltak (azóta is mennek egy másik gépben), hanem mert nem szeretem a karácsonyfadísz LED-eseket. Előre és alulra került egy-egy 14cm-es, ezeket kötöttem a szabályzóra, hátra egy 12cm-es, ez ment a CPU_FAN2-re, így maradt a lapon két 3pin-es és egy 4pin-es felesleges csatlakozó, szval. ez nézőpont kérdése, Te úgy látod, hogy nem tudsz többet kötni a szabályzóra, nálam meg úgy néz ki, hogy nem maradt mit kötni az alaplapra.
A Z9 Plus oldalán lejjebb görgetve ott figyel a "3IN1 Adapter Tray is provided for installing FDD / 3.5" HDD / 2.5" HDD/SSD.", aminek segítségével az 5,25-ös helyekre lehet beszerelni az SSD-t, nálam is így van megoldva, nem akartam magamat szopatni azzal, hogy nem szellőző helyre rakom és még a kábelmenedzsment rovására is megy (ezt lehet, hogy nem vetted észre, vagy több SSD-d is van, nem tudom).
Procihűtőnek egy Be Quiet! Pure Rock van, nem a legböszmébb, de nem is kis darab, ez is gond nélkül elfér. Videókártya kapott külön ventiprofilt, előző házban, hogy ne legyen hangja, 46%-ra lett lekorlátozva a fordulatszám, így maradt ~80°C furmark alatt, a mostani házban ilyen fordulaton ~70°C (gondolom az alsó venti ami pont rá fújja a hideg levegőt nagyban közrejátszik).
HDD-k felfogatásának megoldása valami zseniális, ilyen egyszerű és nagyszerű módszert még nem láttam, ha valamit ki kéne emelni, ez mindenképp megérdemelné.
Végül a tetején lévő kis "tálka", bár ez nem nagy cucc, de mondjuk egy rövid kábeles külső HHD, vagy akármi mást van hova tenni és nem fog a gép oldalán lógni, nem kell félni hogy véletlenül leesik, szerintem ez is egész használható, továbbá az is szimpatikus volt, hogy adtak mellé még kábelkötegelőt is és CPU kábel hosszabbítót is, ezek sem hatalmas de roppant figyelmes dolgok. -
morfondőr
őstag
Üdv mindenkinek!
Gépet építenék a közeljövőben és kinéztem egy házat: Sharkoon QB One.
Ez nagyjából megfelel az igényeimnek, viszont egy dolog van, ami aggaszt: a táp elhelyezkedése.
A ház belül ugyanaz, mint a Shark Zone C10 és az érdekelne, hogy akinek a fenti típusokból van valamelyik, az hogyan oldotta meg a képen szereplő problémát? Az nem derül ki, hogy mekkora a táp, de ha 140 mm hosszút választok, akkor az vajon el fog férni?
A válaszokat előre is köszönöm!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
ult1mate
tag
válasz Milo629 #53687 üzenetére
Köszi a részletes leírást én is pont ezt a házat néztem ki ami neked is van csak az előző hozzászóló kicsit elvette a kedvemet tőle. Viszont te visszaadtad
Kérdés:
Ez a PSU rögzítő gumibak nincs kinn a Zalman oldalán, hogy járna hozzá és te mégis kaptál gyárilag?Esetleg aki tud hasonló árkategóriában lévő házat szívesen meghallgatom, ki mit ajánl.
[ Szerkesztve ]
-
-
Milo629
aktív tag
válasz ult1mate #53692 üzenetére
együtt jött =/= járt hozzá
Azért írtam, hogy nem tudom milyen lenne nélküle mert egyszerre rendeltem, egyszerre hozták ki, már azzal együtt raktam össze a házat, bocs ha félreérthető volt.
Közben eszembe jutott még egy pro/kontra, bár ez sem óriási hiba, hogy a hátsó PCI takarók nem csavarosak, hanem tördelhetőek, ezt ha jól emlékszek ShellKretor is írta a tesztben, de adnak hozzá 2 csavarozható PCI takaró lemezt, ami a honlapon lévő képpel ellentétben nem tömör, hanem perforált, a plusz pedig, hogy hála az alaplaptálcán lévő kivágásnak, egy nagyobb cpu hűtőt is simán be tudtam szerelni hátsó merevítéssel úgy, hogy már bent volt a lap és nem éreztem azt, hogy "hú most ki kell vennem a lapot mert nem férek oda ehhez és ehhez".
-
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest