Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz Lacielvtárs #46492 üzenetére
Egy nanoxia ds5 biztosan szuper lenne neked, csak Magyarországon nehéz beszerezni.
-
Burt1793
veterán
válasz Lacielvtárs #46495 üzenetére
Nekem és pár fórumtársnak Fractal Design Define R4-ünk van. Hasonló ház, de elvileg a hűtése rosszabb (sőt elvileg nem is kicsit), mint a nanoxiáé. Én most watch dogs-oztam a profilomban látható konfiggal, mindent ultrára rakva, 100%-os vga usage-val és 70 fok féle nem ment ez az amúgy meleget is kedvelő asus 280x. Tehát annyira nem vészes és ez magyar üzletekben is kapható, nem macerás annyira, ha valami gond lenne a szállítást követően. (Volt aki 3-4szer visszaküldte a nanoxiáját, mert hibásan szállították le neki (tehát hónapokig nem volt háza).
SK biztos tud még jó házakat mondani, bár a hangszigetelt és jól hűtő házak listája (amikbe radiátor is rakható) nem túl bő.A lényeg, hogy nekem bejött az R4 és másoknak is, szóval szerintem ez is ajánlható.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Lacielvtárs #46495 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, hogy gyári kiszerelésben (2db venti) nem tartozik a jól hűtő házak sorába az R4, de ezenkívül minden más opciódnak megfelel.
Elkél hozzá egy komolyabb procihűtő és még pluszba 1-2 14cm-es venti, és akkor egy teljesen korrektül hűtött (de még csendes) házat kapsz, bár az igaz hogy még így sem tartozik a top -ba hűtés tekintetében.
Viszont beszerezhető, és olcsóbb is mint a nanoxia.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46500 üzenetére
Esetleg a BitFenix Ghost?
BitFenix Ghost review
Nekem bevált, hangszigetelt ház és a gyári szélkavarói is halkak. Nálam is SWiF2-k vannak pluszban. Egy 1201 hátul és egy 120P a CPU hűtőn. Már vannak vagy 4 évesek és még mindig halkan teszik a dolgukat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46505 üzenetére
és esetleg a hdd keretek mennyire "rezgéscsillapítósak"?
szerk: most látom mennyi és hol kapható
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46506 üzenetére
A linkelt tesztekben láthatod hogy szilikongyűrűs csillapítása van a kereteknek.
A felső fiókban meg két szivacsszerű csík van ragasztva. Nekem egy WD Red van benne nem igazán hallom (bár ez a Red-nek is köszönhető).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Lacielvtárs #46508 üzenetére
Van még esetleg a Corsair 330 szériából is hangszigetelt példány 330R néven.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46510 üzenetére
Személy szerint inkább vennék egy komolyabb léghűtést. A 30K-s keretből meg akármelyiket megveszed.
Az Alpenföhn K2 -től a be quiet! Dark Rock Pro 3 -mon át a Noctua NH-D15 -ig .....
Milyen CPU hűtőt vegyek?
Egyáltalán milyen vas lesz?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Burt1793
veterán
válasz Lacielvtárs #46510 üzenetére
Én csak a legerősebb proci+vga-k (min 2. ) kombóra raknék vízhűtést. Nekem egy i7-esem és egy asus 280x-es vga-m van, ezekre soha nem raknék. Sokkal olcsóbban kijössz léghűtéssel (ha még nincs meg a vízhűtés) és alapjában véve csendesebb is. Ha nem vagy nagy gémer, aki erős cpu-val, vgakkal nyomatja napi 10 órákat, akkor szerintem felesleges a vízhűtés (persze csak ha még nincs meg az eszköz). Egy ashura (12-13 ezer forintos cpu léghűtő) simán elbánik az i7 2600k-mal 4-4,5 ghz-en még ebben a szigetelt gyengébben hűtő házban is. Ennél nem nagyon kell több, ha meg igen, akkor új cpu és nagyobb borda rá...
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46519 üzenetére
AMD FX-8150-et FX-8350-re? Ha már fejlesztesz akkor már miért nem I5?
És a "vizes cucc" máris feleslegessé válik .....Bazinga!
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #46519 üzenetére
Mihez kell 32 Gb Ram?
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46522 üzenetére
Maradjunk a 10%-nál. AMD FX-8150 vs FX-8350
És attól hogy nem I7, attól még az I5 mára jobb CPU mint az FX-ek!
Egy I5-4590 egy jobb lappal és máris fejeltebb géped lehet.
Nem egy fotós ismerősöm használ I5-ös vasat ... ráadásul még 3.generációs szorzózárasok, gyári hűtővel.
"de nekem még nem okoztak csalódást" Csalódást a csajok szoktak okozni! De hát ha neked egy több éves cucc kell, felesleges tízezreket a hűtésre költve .....(#46528) Lacielvtars
Az Intel most dobta piacra a I5-4590-et, és alájuk jöttek az új 9-es szériás lapok (míg a kinézett több mint két éves).
Pl. az Asus H97-PRO hogy márkánál maradjak. M.2 foglalat és SATA Express porttal, .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46551 üzenetére
Úgy látom neked lejött hogy nem téríteni akarok!
" és kizárt hogy vegyek FM1-2 APU-t" Soha ne mond hogy soha!
Mi lesz ha az AM3+ -t végleg elfelejti az AMD? Köztudott hogy jelenleg az APU-kat fejlesztik, nem is kis sikerrel, most már ugye FM2+ foglalat mellett. Bár érdekes hogy nem igazán lepték el a piacot annak ellenére hogy már egy éve kint vannak az alájuk való deszkák.
Melyik ház a végén?(#46552) ShellKretor
Szerintem ezt Burt1793 sem gondolta komolyan. Ott a utána ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Burt1793
veterán
válasz Lacielvtárs #46555 üzenetére
Mindkettő jónak tűnik.
Csak nekem van ma bajom a firefoxszal? Akad lefele görgetésnél az egész és 100%-ra megy fel a vga usage.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46577 üzenetére
Ahogy a képeket elnézem világítani biztos világít!
Hát igen a gyári ventik minősége általában hagy kívánnivalót maga után.
Számomra az egyik meglepetés a Ghost-tól, hogy a gyári szélkavarói nagyon is megfelelőek. Szinte hangtalanok teljes fordulaton is, pedig felülre tettem őket (az egyik a HDD-k előtt volt)! Mindez úgy írom hogy két fajta SWiF2-m is van.
"és igen, CPU vonalon nagyon úgy néz ki hogy döntettem " Már bánon hogy egyáltalán felhoztam ... Nem szeretem a szájtépést![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46586 üzenetére
A SWiF2-k mellett jónak látod a Arctic F12 Pro-t?
Szerintem a közelében sincs, persze drágább is. Volt mindkettő, vagyis már csak a SWiF2-k vannak.
De még a házamhoz járó BitFenix Spectre-k is jobbak.Bazinga!
-
RVR400
veterán
válasz Lacielvtárs #46606 üzenetére
Én most így állok. Kb péntek délután óta megy a gép.
A 3. burkolatról fogalmam sincs melyik ventit mérheti el (talán a TY-140 lehet), a Hitachi winyó meg egy 2.5"-os, ami külső házban van a gép tetejére téve.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #46605 üzenetére
Nem az ajánlás miatt írtam. Csak meglepődtem hogy a SWiF2-nél jobbnak találod, és az új házadba is F12 Pro-t tennél.
(#46594) proci985
Amikor vettem a két SWiF2-t akkor elég jó vételnek számítottak (szerintem még most is így 4év után ).
De biztos vannak nála jobb, olcsóbb, drágább szélkavarók. A közeljövőben én is tervezek újítani. A BitFenix Spectre-n felbuzdulva a BitFenix Spectre Pro PWM-et néztem ki.(#46617) Lacielvtars
Én is csak néztem .... Nálam a maghők mindig magasabbak a kupakhőtől.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #47027 üzenetére
Tudod nekem az van, írtam róla .... Nem bántam meg hogy ezt választottam, jó kis kuckó.
De írj Sareth-nek egy privátot, neki is Ghost-ja van biztos szívesen megírja a véleményét róla.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #47033 üzenetére
Még a másik topic-ban említettem meg ahonnan ide irányítottalak.
Nem félsz hogy fel fog szállni az a ház?
Hát mivel felülre is ventit teszel a hangszigetelése nem fog annyi érni, hiszen a rács az nem hangszigetelt.
De IDLE nálam teljesen csendben van, még működő ventilátorokkal is. Ha meg engedem a lapnak hogy lekapcsolja őket ha elég alacsony a rendszer hőfoka, akkor meg még inkább.
Szerintem az elejébe és a hátuljába teljesen elegendő a két gyárilag szerelt ventilátor!
Elég lesz felülre vásárolnod (halkan megjegyzem én BitFenix ventit vennék felülre is).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #47037 üzenetére
Nem is azt mondtam hogy hangos a ház. De egy szénné húzott géppel a gyomrában, úgy hogy a tetejére is a rácsot pattintod nem lesz csendben terhelve. Bár sajnos a pluszban mellékelt zárt tető belső oldalára, érdekes módon már nem került a hangszigetelő anyagból.
(#47036) zsolthee
Még a múltkori "Mondjuk nem a leghalkabb darab az biztos." kijelentésemre?
Nekem nincs vele bajom, de a Ghost-hoz kapott BitFenix Spectre ventikhez képest hangosak.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lacielvtárs #47040 üzenetére
Biztos írtam már, de nálam a két 12cm-es BitFenix Spectre felülre van téve és max. fordulaton sem hallani őket. Hamarabb fogod a tápot vagy a VGA-t meghallani. Tuning nélkül meg akár passzívan is elviszi a CPU-d egy komolyabb hűtő, szóval nem fog annyira pörögni a bordán a ventilátor.
Bár ha külön a felső helyekre vásárolnék több mint valószínű én is 140-eseket vennék.
A 3pines BitFenix Spectre 140mm-esben 3K alatt megkapod. Még a PRO változatot is 4K környékén. A 4pin-es változatok is alig drágábbak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
h1mpi
félisten
-
vick33
tag
válasz Lacielvtárs #47552 üzenetére
Jaja én is azt nézegettem:-) Akkor nem mókázok a 8cm-es ventikkel
-
vick33
tag
válasz Lacielvtárs #47554 üzenetére
Van pár kérdésem:-) A BiFenix Ghostnál a front panel jacknél van-e jack detection, milyen minőségű maga az ajzat? Valamint zajos-e. A mostani gagyi codegenen el kellett kaparni rétegeket a front panel PCB-n mert össze voltak földelve az USB-k a jack-el és cicergett mint a fene:-) Hány fokos benne a gpud terhelés alatt? Az előlap milyen minőségű? Műanyag vagy esetleg fém? Miért ezt választottam mondjuk a Zalman Z11 vagy a Fractal Design Core 3000 helyett?
[ Szerkesztve ]
-
vick33
tag
válasz Lacielvtárs #47556 üzenetére
Köszönöm
-
Burt1793
veterán
válasz Lacielvtárs #47560 üzenetére
A sapphire-t pont nem ismerem, szóval nem akarlak félrevezetni. Kérdezz rá a topikjában. Nem ez a legajánlottabb. nekem asus-om van, ez se ajánlott, bár nincs vele semmi bajom. Ennek nincs nagyon vram hűtése, de mivel jól szellőzik a ház, nincs gond vele. Akkor van igazán gond, ha valami noname házba, szellőzés nélkül bekerül. Én a 40 fokos kánikulában Watch dogs-oztam vele ultrán, folyamatos 100%-os terheléssel és nem artifact-olt egyszer sem. Beállt 60 fokra a kártya, pedig ez OC (TOP) verzió. A topik tele van azzal, hogy melyik az ajánlott vétel, de igazából kb mind jó. Van pl egy update-elt msi is, elvileg az elég jó lett. Illetve van pár kolléga, aki házilag olyan hűtést rakott a kártyára (lég), hogy lassan hidegebb lesz, mint a szoba, szintén Fractal R4-ben.
-
DonThomasino
veterán
válasz Lacielvtárs #47772 üzenetére
Ha ssd ről megy a rendszer akkor hogy világít HDD led?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #48183 üzenetére
Értem, akkor egy N300-al jobban járnánk? Vga mellett el lehetne még hozni, nem?
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #48185 üzenetére
Igen erre a megoldásra gondoltam én is. De ebben az esetben az N500 is játszhat akkor? Mert szerintem csak jóval drágább tápnak lenne elegendő hosszúságú a kábele, hogy az elvezetőn keresztül érjen oda...
-
zoltan6
őstag
válasz Lacielvtárs #48189 üzenetére
igen tapasztaltam,ráadásul vidéki számtech.boltba azt sem tudták miről beszélek,úgy kellett nekem is rendelnem.drágább volt a kiszállítás még pick-pack pontra is mint maga a termék.
van itt 8 pólusú is -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #48259 üzenetére
A topik egy részének véleménye szerint hűtésben nem a legjobbak, a belső elrendezésük miatt.
Ezt én nem tudom megcáfolni, de azért ventiket lehet tenni beléjük, és az én céljaimnak megfelelnek.
Minőségre valóban komolyak, rengeteg az ötletes megoldás és a kiegészítő.
(#48258) ozsvar
Sajnos az árába kicsit a divat is belejátszik, 25 alatt nem kapsz kicsi Bitfenix házat...Ahogy nézem, az én Colossus mATX-em továbbra is alig pár helyen kapható itthon.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Lacielvtárs #48280 üzenetére
Sziasztok!
A kérdés jogos, ám teljes mértékben 1etértek Lacielvtars kolléga megjegyzésével A több HDD elsősorban történelmi okokból maradt a gépben és ha már van, akkor nem szeretém kidobni. Másrészt én ilyen "gyűjtögetős" vagyok, a munkám végett is szeretem, ha nem kell azért bármit is letörölnöm, hogy egy virtuális gépet elindíthassak
Sajna egyelőre még nem sikerült előrébb jutnom a döntéssel:
- a Shinobi-ban nincs gumis HDD bay
- a NEXUS Prominent R már nem kapható, a Prominent 5 nagyon nem tetszik
- esetleg a Corsair Carbide 500R-as ház hűtésével kapcsolatban van tapasztalata valakinek?Előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
slick-adam
aktív tag
válasz Lacielvtárs #48280 üzenetére
a jelenlegi multimedia korszakban mar streameljük a zenet es videokat. avagy MEGVESSZUK lemezen, ahogyan azt illik.
ellenben ha rengeteg digitalisan vasarolt jatekot birtoklunk, azoknak kellhet a hely, ha nem akarunk allandoan toltogetni.
tehat otthoni hasznalatra sztem se kell 3-4 HDD.parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
tag
válasz Lacielvtárs #48285 üzenetére
Persze azt elismerem biztos lehetne a számukat csökkenteni, ezen még nem agyaltam. De gondoltam többet érnek ilyen módon használva, mintha a szekrényben porosodik Eladni sem hinném, hogy nagyon megérné, egy WD 320 már nem nagyon kell senkinek. DVD-m sem nagyon van, mindenem HDD-ken tárolom.
Esetemben nem erről van szó, úgy vélem a mai világban nem feltétlenül játékra és filmekre van szükség tárterületre, elég ha csak néhány dolgot említünk:
- szerver és hálózati virtualizációs technológiák (VMware ESXi, MS HyperV, GNS3, QEMU, etc...)
- OS multiboot
- képek
- videoszerkesztés
- RAID
- biztonsági másolatokÜdvözlettel: Bélabácsi
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz Lacielvtárs #48320 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ezt nézegette most:
Cooler Master Elite Knight 350 (midi torony, ATX, táp nélkül, fekete)
Vélemény? -
sesomaru1989
aktív tag
válasz Lacielvtárs #48322 üzenetére
Biztatónak hangzik, elsősorban amitől tartok az kábelek elhelyezése.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz Lacielvtárs #48324 üzenetére
Nem is rossz. Még a lehet hogy egy ilyen mellett döntök
Köszi a segítséget. -
turorudi
aktív tag
válasz Lacielvtárs #48489 üzenetére
Abból kiindulva, hogy nálam a főkonfig Fractal R4-ben van és van benne 4 db vinyó, az a tapasztalatom, hogy a vinyó-melegedés nem elsődleges. Van benne 2 és 3 terrás 5400 és 7200 fordulatos is. Ezek előtt van egy 12-es gyári, illetve van az ugyanekkora hátsó venti, a processzort pedig passzívan hűti egy nagy borda, tehát más nem biztosít légmozgást; ez a kettő is csak 7V-on pörög. Ez egy elég zárt ház, a legnagyobb melegben mégsem ment 37-38 fok fölé egyik HDD sem.
A kisebb gépet, amihez a házat keresem, egy minimál T-s Celeron hajtja 35W max. TDP-vel és csak NAS-nak használom. Ha a jelenlegi házban minden ventit leállítok (ide értve a proci picike zalman hűtőjét is), még így sem melegszik túl egy alkatrész sem, a 4db HDD egyike sem megy 40 fok fölé. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #48493 üzenetére
Nyilván a méret és az elrendezés miatt kompromisszumot kell kötni szellőzés tekintetében.
-
turorudi
aktív tag
válasz Lacielvtárs #48493 üzenetére
Köszi! Melyik Bitfenix-szel van tapasztalatod?
-
Habugi
addikt
válasz Lacielvtárs #48499 üzenetére
Pofás kuckó!
Knight Rider feeling, minden fekete. Az a procihűtő borda meg egyenesen mellbevágó, basszus akkora mint a táp..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Potzee
addikt
válasz Lacielvtárs #48579 üzenetére
Olcsón, jól, és gyorsan dolgozunk!
...de ebből a három kritériumból egyszerre csak kettő választható!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Kristof9094
senior tag
válasz Lacielvtárs #48582 üzenetére
Sanszos, hogy nem titániumból van, de 5,5k-ért mit szeretnél?
Egyébként sokkal rosszabb anyagból nem lehet mint egy Core 1000.... Még most is kiráz a hideg, ha visszaemlékezem rá....
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #48653 üzenetére
Te mennyé' tuningolni, senki nem kíváncsi a véleményedre.
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #48667 üzenetére
"az oldal ventiknek én még soha nem vettem hasznát"
+1
én több háznál is végeztem méréseket, az oldal ventik nem sok vizet zavarnak
[ Szerkesztve ]
-
Stukker1987
senior tag
válasz Lacielvtárs #48653 üzenetére
Tudnál akkor nekem válaszolni,hogy a Ghost elejébe elfér-e 2db 14-es thermalright venti is vagy csak a 12-es darabok?!
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ingatlanos topic!
- NASCAR
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest