Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz Bazsee71 #28430 üzenetére
Használtan jó cuccokat is kapsz ennyiért:
A6000 kit (ennek ráadásul a videója is kitűnő) - ezek túlnyomó többsége még garis is (ha csak 1 év garit számolunk – nem tudom, a Sony hogy garizza a cuccait. Ha 2 év, akkor mindegyik garis)
X-E1 Fuji (SZVSZ jobb vétel egy használt X-E1 az EVF és a kitobi miatt, mint egy új X-M1 vagy X-A1)
vagy, ha nem anyira fontos a low-light performance (amiben a Fujik ill. az A6000 verhetetlen), akkor szinte bármelyik m43 gép.Mindegyik pontos (hisz mind CDAF vagy on-szenzor PDAF, így szóba se jöhet alignment-hiba), de az AF gyorsaságban nagyon nagyok a difik: a Fujik lassúak, a Sony a leggyorsabb, az m43-ban változó (tíusfüggő).
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Bazsee71 #28430 üzenetére
Olympus E-PL5 dupla kit 109eFt (-15% klubtagságival, azaz 93,5eFt)
A Nikonos ISO3200-on nem tud vállalható képet?
Ha az ócska (használtan 50eFt-os) Sony a3000 ISO3200-on ilyen képet produkál (ez a nyers jpg ami kiesett a gépből), akkor a tiednek is illene. Szerintem csak ezért ne cseréld le. A méret viszont olyan ok, ami miatt sokan váltanak. -
asdf_
veterán
válasz Bazsee71 #28434 üzenetére
rendkívül jó áron van ez az Olympus, hol a buktató?
Kicsit hulyen elhelyezett gombok, a gombokhoz tul kozeli (es 16:9-es a 3:2 helyett) kijelzo (erre szoktuk mondani, hogy tessek elmenni, kezbefogni), valamint a szinhelyesseghez sincs tul sok koze a rajta levo oled kijelzonek (szoval a jpg only modban szemre allitunk WB-t a kijelzon az felejtos, es mielott megkerdezi valaki, ki csinal ilyet: en, akinel a raw es a lustasag kozul a lustasag gyozott (jo, komolytalanabb gepen, es csak magamnak semmiextra kepeknel)).
-
Vyndree
őstag
válasz Bazsee71 #28434 üzenetére
Nem tudom az EVF mennyire szükséges, ha el tudsz tőle tekinteni akkor sokkal olcsóbban megúszod. A milcnek az előnye a mérete, ha kerül bele evf és azt akarod hogy jól fogható, támasztható legyen, akkor dslr mérető lesz. Ezért van az, hogy a milcek többségében nincs.
Sony NEX sorozatot használtan jó áron be lehet szerezni, de volt már Sony a5100 100 körül. Ha már akció, akkor újonnan ki lehet fogni Samsung NX3000 + 16-50 OIS kitet 77990-ért, NX300-at kitben 89-ért, vagy a múltkor olvastam Nikon 1 J1 25000Ft 2év garival, ez már valóban elfér a kistáskában.Amennyiben ragaszkodsz az evf-hez, akkor Panasonic G6, Sony a6000,Oly E-M5 ami hirtelen eszembe jut.
Azért soroltam fel ennyit, hogy legyen miből csemegézni, úgyse most akasz gépet venni.
Esetleg Sony ilce3000k ami újonnan 80, használtan 50-től szokott lenni. Erről már sokat volt itt szó, a kijelző felbontás miatt sokan elvetik. Fogd meg, vedd a kezedbe és nézz bele. Képe nagyjáből NEX3 és 5 környékén van, evf van benne (pff), viszont jó a szenzora, BIONZ képfeldolgozás, a zajszűrése ugyanaz mint az SLT-A99 tükörreflexes csúcsmodellben használt. Összegezve a kijelzője már 10 éve is gyengének volt mondható, de a képei kiválók és ha eladod a mostani géped, akkor a feléből meg tudnád venni lehet még garisan.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bazsee71 #28443 üzenetére
Talán azért, mert a nikonon élőképen b*romi lassú az af, meg irritáló folyton a tükröt felcsapdosni.
qpakcovboy: a 20-as a rendszer talán leglassabb obija . Amúgy a tapasztalatokkal sztem minden e-pl5 tulaj nyugodtan átjöhetne a micro four thirds topikba
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #28446 üzenetére
Most nézegetem a kínálatot, és lehet a méret oltárán beáldozom a keresőt. Szokni kell az biztos, viszont rendkívül kompakt a gép, szinte bármikor nálam lehet. Még egy dologgal tudom megideologizálni: nyáron nem izzadom össze azzal, hogy az arcomhoz emelem. Az biztos, hogy majd elindulok és kézbe veszek pár típust, de addig is...
Ezek fényében mit ajánlanátok?
- Oly E-PL5-ről volt szó, nem tűnik az igazinak.
- Fuji X-M1-et néztem, nagyon tetszik, ISO6400-on is vállalható zaj. Annyit olvastam róla, hogy a tárcsa, és maga a gép kezelése nem az igazi. Szettben viszont 135-ért kapható 2 év garival.
- Samsungot nem igazán tartom fotós márkának, és rossz szerviz tapasztalatom is van velük, kerülném.
- Sony A5100-at néztem még, ez már kicsit drágább, így csak használtan jöhet szóba, viszont túlságosan új ahhoz, hogy komoly kínálat legyen belőle.
- A szempontjaim alapján Sonyval egy kategóriába tenném a Panasonic GM1-et is.[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Bazsee71 #28452 üzenetére
Próbáld ki valahol a Fujit, ha bejön a felépítése, a kezelhetősége és a sebessége akkor nem nagyon nyúlhatsz vele mellé, (álló) képminőségben a Fujit nehéz überelni a kategórián belül. Ha a kitobin kívül más natív üveget is szeretnél használni, akkor nézd a Fuji árszínvonala belefér-e a keretedbe, a minőségen nem nagyon kell aggódni, mindegyik üveg nagyon jó.
Ha a fozózás mellett videóznál is, akkor inkább a Sony vagy a Panasonic ajánlott, a Fuji videója csapnivaló ezekhez képest.
Lehet lemaradtam valamiről, mi a baj az E-PL5-tel?
(Nem akarom védeni a Samsungot, de pont annyira fotós márka mint a Sony vagy a Panasonic. Mindhárom egy elektronikai mamutkonszern (a Pansonic a Matsushita egyik brandje) amik történetesen - kvázi melléküzemágban - foglalkoznak fotós cuccok gyártásával is)[ Szerkesztve ]
-
pandur99
aktív tag
válasz Bazsee71 #28454 üzenetére
Én Nikonról (D80) váltottam Fujira (X-M1 majd X-E1), és arról Olyra (E-PL5), és nem érzem gyenge fényben rosszabbnak az PL-5-öt, 6400-ig ez is vállalható. De ha sokszor akarsz gyenge fénynél fotózni, akkor kell egy fényerős obi, ami a Fujinál horror ár, ezért is váltottam le. Persze ha van pénzed, akkor rajta, nem nyúlsz mellé a Fujival sem.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
sideburns
aktív tag
válasz Bazsee71 #28456 üzenetére
"E-PL5-höz legyen pozitívum is: rendkívül kedvező ár."
Mivel a gyártó legalsó kategóriájának 2012-es kifutó modellje.
Egyébként is a Panasonic hifi-torony márka, a Sony kazettás magnó, az Olympus mikroszkóp, a Samsung hűtőgép, a Canon fénymásoló. Marad a Nikon és a Fujifilm. -
Tin_Shield
őstag
válasz Bazsee71 #28454 üzenetére
Értem. Az E-PL5 valóban nem nyújtana érdemi előrelépést a D5000-hez képest, a zaj kb. hasonló.
A bépített vaku vaku kontra felnyíló szerintem gyak. tökmindegy, normális vakuzásra egyik sem alkalmas, ha vakuzni kell többet ér a vakusaru és egy jól működő vakurendszer.
Színhelyesség probléma nekem új, még sosem hallottam panaszt erre, de minden LCD állítható.
Azért van még előnye az Olynak a duplakiten és az áron kívül, pl fém ház (a Fuji és a Sony is műanyag), a viszonylag gyors AF (nincs olyan jó mint a Sony de jobb mint a Fuji)
De a Fuji lesz a te géped ha a fogás és egyéb próbákon átmegy.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bazsee71 #28462 üzenetére
Méretben pont a fixek kisebbek általában, mondjuk van már pici palacsinta kitobi is a legtöbb milc-re. Igazad van a zoomok előnyével kapcsolatban, viszont az egész csak nézőpont kérdése, az én szemem pl. mindíg rááll egy adott gyútávra, abban a látószögben "látok" mindent és a zoom csak összezavar
vscotina: +1
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
konyi79
addikt
válasz Bazsee71 #28473 üzenetére
NEX-ből az első 14Mp-es, amit kihagynék, a 16-20-24 lényegében mindegyik szenzor nagyon jó. Először obik között nézz szét, találsz-e kedvedre valót. 35 fix van, jó is, használtan nem sokat láttam még. 18-105-öt nem tudod NEX-nél kiváltani, a 1670 marha drága és elég megosztó.
Bár az is tudatosuljon benned, használt DSLR árból nehéz lesz előrelépni MILC-ben. Drágábbak, kiváltképp az obik. -
Gravity1234
tag
Ha nem vagyok indiszkret, miert kell az ISO 6400? Ugyan csak lelkes amatornek tartom magam, ertelemszeruen van hova fejlodnom, de meg nem voltam olyan helyen, vagy helyzetben ahol az ISO-t 800 fole kellett volna tennem.
Amugy en abszolut ajanlom az en osszeallitasom, OMD - EM5 + 12-40, F2,8 Pro lencse, kivalo kepeket lovok vele. En amikor vettem (a vazat) kozel 2 es fel eve, szamomra egyertelmuen az volt a fontos hogy kicsi legyen es ne kellejen kulon hatitaskat cipelnem magammal ugyanakkor minosegben se kelljen szegyenkezni. Nagyon sokat utaztam vele mind a kit obijaval, mind pedig az ujabb 12-40 Pro-val, meg egy Sirui R-1204-es alvannyal. Mindent annak erdekeben neztem ki hogy konnyu, jo minosegu legyen utazasokhoz, kirandulasokhoz es varosi turakhoz, valamint legyen idojaras allo.
A gep + obi + szurok, plusz aksi + tisztitofelszereles + vaku kenyelmesen elfer egy Think Tank Digital Holster 10-esben, az allvany meg tokban a hatamon, vagy vallamon, vagy a hatitatyoban igy gyakorlatilag egyetlen normal meretu oldaltaskaval megvagyok.
A minoseg teren pedig nem szeretnek vitat inditani itt a forumon, de szerintem zsenialis, de ami a legfontosabb en 110%-ban elegedett vagyok, es most tervezem megvenni hozza a Pro szeria uj obijat a 40-150 F2,8 Pro-t. Ezzel a kettovel gyakorlatilag lefedtem mindent amire nekem szuksegem van klaszis minosegben.Ha pedig valasztani szeretnel, szerintem a legjobb obi parkja az Oly-nak van. A Prime-ok teren boseges a valasztek, Zoomban is, es most mar a Pro szerival fenyeros zoomban is.
Azzal viszont egyetertek hogy arban igen nehez lesz valtanod ugy ahogy te szeretned. A MILC-ek alapbol is dragabbak (joparan mar itt ennel a kerdesnel elkezdenek vitatkozni, hogy miert, stb, bar az irasomban felsoroltak szerintem pontosan fedik hogy miert ) tehat nem tudom menni fog e.
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
sideburns
aktív tag
"elkezdtem a BSI szenzoros gépek között nézelődni. Amiket eddig találtam a kigondolt (max 130k egy kitre) árkategóriában, az a Fuji X-M1, Sony A5100 és a régebbi Sony NEX-ek."
Ezek nem BSI (back-side illumination) szenzoros gépek. Az első BSI APS-C gép a Samsung NX1.
18-105-ös zoomot sem fogsz találni a MILCek között, pláne a megadott árkategóriában. Szerintem módosíts az elvárásokon. -
Gravity1234
tag
válasz Bazsee71 #28478 üzenetére
Vilagos, ertem.
1) fenyeros obi segit, zoomosban persze combos az ara, lasd az enyim.
2) allithato feju vaku, es felfele a plafonra villantasz, nem elore, es nem a targyra, szep kepet ad es kozeleben sincs a telibe vakus csunya fotoknak.Mindenesetre, szerintem -es foleg ezzel a helyzettel epp amit irtal- nemhogy MILC-ben, de barmelyik DSLR-ben sem fogsz ebben a arban jot talalni, mert ide combos lencsek kellenek.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
sideburns
aktív tag
Ezek a fotózás technikai korlátai. (Lásd még a fotózás első számú alaptörvényét: a fényképezéshez fény kell.)
Ha lenne ilyen gép, amit te körülírtál, én is megvenném.
Illetve a Panasonic LX100 elég közel jár hozzá, de azért még nem az igazi. Meglehetősen kicsi, meglehetősen nagy szenzor (azért az ISO 3200 kemény dió), fényerős zoomobjektív, nem olcsó, de olcsóbb, mint egy fényerős zoom objektív MILCre. -
jjeahh
nagyúr
Baráti összejövetekekre biztos kell a zoom? Főleg ha beltérről van szó... Én teljes fesztiválokat is végigfotózok egy szál fix-el gond nélkül, és az azért nagyobb "összejövetel" picit. Egy széleslátó fényerős fix sztem tökéletes lehet erre a célra, minden másra zoomolgatni meg ott a kitobi. Ha mindenképpen sötét zoommal vaku nélkül akarsz éjszaka mozgó témára lőni, akkor szvsz gyűjtögess még, és sony a7s-ig meg se állj
-
konyi79
addikt
válasz Bazsee71 #28493 üzenetére
Szóval míg megküzdenek rajta mit is akarsz, nézz szét a Fuji X-A1 körül, Sony NEX 5N/5T/5R/6 körül.
Ha kevés neked jel/zajban ami tud a D5000, bármilyen jó az oly zajkezelése, jpeg motorja, nem biztos jól éreznéd vele magad. Keress bármi 2012-től gyártott 16Mp-es APS-C szenzoros gépet, az összesben sony szenzor van, nagyon jók magas iso-n. A fuji meg jpeg-ben is nagyon jó. -
konyi79
addikt
-
Tin_Shield
őstag
válasz Bazsee71 #28517 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs értelme a tesztábrás összehasonlításnak, de csak ennyiből nehéz megmondani milyen lesz az ég kékje, növényzet zöldje, a bőrszín visszadása stb.
De egyébként a következtetéssel* és a sorrenddel tulajdonképpen egyetértek, ahogy azzal is, hogy nem tudsz rossz gépet venni.
* az Olympushoz annyit tennék hozzá - ezt ismerem -, hogy a meleg színek irányába az eltolódás menüből kikapcsolható. Van aki szereti, én spec. nem, alapból kikapcsolom. -
Lassú Víz
addikt
Ha belefér a keretedbe, nézd meg az Olympus E-M10-est is. Újabb, több szolgáltatás, kereső. Képminőségben kb. ott lesz mint a PL5-ös, de számomra (és gondolom DSLR után neked is) az EVF fontos. Az utólag rárakható keresőket szerintem célszerű elfelejteni. Volt már olyanom, nagyon nehezen tudtam vele együtt élni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
silmatauki
őstag
"Ha a legtutibbat akarom, akkor X-A1 vagy X-M1 alap objektívvel, viszont ahhoz később már lencsét biztos nem veszek (egyszerűen ennyit nem szánok rá). "
Valóban, ha nem akasz plusz obikat venni, akkor a Fuji rendszer legnagyobb hátránya (a natív obik ára) nem okoz gondot. (Persze itt is lehet venni Samyang manuál cuccokat. Én pl. egy 85/1.4-et fogok venni, valszeg Nikon bajonettel adapterezve, hogy más vázaimra (pl. egy esetleges jövőbeli NX500-ra, urambocsá NX1-re) is rámenjen.)
-
asdf_
veterán
válasz Bazsee71 #28773 üzenetére
Ez nem igy van. Te megrendelsz valamit. Aztan egy automata visszakuld egy emailt, hogy fogadtak a rendelest (de ennyit csinaltak vele, semmi tobbet, tehat csak nyugtaztak, hogy megerkezett). Ekkor meg mindig mondhatjak azt, hogy bocs, megse (pl. irrealis elarazasnal egy 500 ft-os TV eseten) Ezutan ha egy elo ember elfogadja es visszaigazolja a megrendelest, es kuldi errol az emailt, benne, hogy hova, meg mennyi zsetont kuldjel/hol veheted at a zseton lecsengetese mellett, no akkor jott letre a szerzodes, es akkor lehet verni a tamtamot, hogy marpedig te kerned az arut, melyre szerzodtetek. Alternativ verzio, mivel maga az, hogy egy webshopon eladasra kinaljak a termeket, jogilag reklamnak minosul (funfact: ezert nem lehet(ne) pl. magyar webes szexshop a neten, mert szexualis segedeszkozt tilos reklamozni --> mivel a webshop reklam, webshop sem lehet, legalabbis regen igy volt, azota mar lehet, hogy valtozott), lehet menni a GVH-hoz, mint illetekeshez panaszra, hogy itt az akcio es a megrendelesed visszaigazolasa ellenere nincs termek, de mivel nagy reklamkampany nem volt emoge az akcio moge kanyaritva, igy a fogyasztok szeles koret nem erintette a dolog, es igen gyanusan egy ejnyebejnyen kivul nem kapnanak semmit. De szerintem turelem, tornaterem, a Samu eleg nagy ceg ahhoz, hogy ha tenylegesen visszaigazoltak a rendelest, akkor elobb-utobb mindenki megkapja majd, maximum varni kell ra egy adagot (aki meg elbenazta naluk, azt meg valoszinu nem dicserik meg).
-
laxus
csendes tag
válasz Bazsee71 #28775 üzenetére
Nekem a webshopba belogolva a vasárlasaim menu alatt sztornózott állapotba került a megrendelésem. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt monta, hogy szerdán kiszállítják...Megjegyezném, hogy az ügyfélszolgálatos finoman sem állt a helyzet magaslatán, csak dadogott összevissza és abban sem vagyok biztos, hogy konkrétan az én megrendelésemnek utána nézett. 99% hogy ebből már semmi nem lesz, de akkor széppen lejáratják magukat.
-
MrChris
nagyúr
válasz Bazsee71 #28773 üzenetére
Kifizetted/átutaltad? Ha nem akkor miért is kéne helyettesítő terméket ajánlani? Még az is lehet persze, hogy jogod van de kétleném hogy azzal jól járnál. 100-ért választhatsz mást a webshopban nem valami kecsegtető. Talán egy kicsit túl van lihegve, nem volt egy nagyon meghirdetett kampány.
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #28783 üzenetére
Fejlemények:
felhívtak, hogy minden rendelésnek eleget fognak tenni, de most szedik össze a vidéki üzletekből a termékeket, ezért egy kis türelmet kérnek, 1-2 hét lesz mire mindent ki tudnak szállítani. Megkérdezték, hogy így is kérem-e a terméket, természetesen igent mondtam. -
MrChris
nagyúr
válasz Bazsee71 #28815 üzenetére
Hogyan méred össze?
Még aszem kb bő egy hétig mehet ez a hirdetés aztán lejár a 14 nap és vissza 'kell' vinni a cuccokat.Szerintem az EM10 egyik kitobija (14-42II)jobb, meg a váz jpg képe is messze jobb, de a megdolgozott raw-ban is. Meg dizájn, kivitelben is. Meg még ott van az Oly javára a nagyon jó szenzorstab. Zajban már kérdés számomra a különbség, bár egetverőre nem számítanék. Videóban meg nem nehéz az em10-nél jobbat produkálni
-
Vyndree
őstag
válasz Bazsee71 #28818 üzenetére
Nem a vásárlástól való elállásra gondolt? A vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállhat, viszont ezt a jogot attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
Lehet arra gondolt, hogy miért itt hirdeti mikor vissza is viheti a boltba, ugyanúgy visszakapja a pénzét.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Bazsee71 #28818 üzenetére
Arra akkor kiváncsi vagyok, meg elfogult Ha nem létszükséglet a videó akkor gondolkodás nélkül az Olyra csapnék le.
Vyndree: jaja, a netes vásárlástól való elállási türelmi idő alatt lehet kockázat nélkül árulni. 100% a befektetett tőkebiztonság. Bátrabbak ilyen akció esetén már a rendelés után elkezdhetik hirdetni az még plusz pár nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- DIGI kábel TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- 3D nyomtatás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest