Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Időközben tovább folytattam a böngészést, és a következő kérdés merült fel bennem: DP Review Image Comaprison alkalmazása mennyire megbízható forrás?
Itt vetettem össze a következő gépeket: Olympus E-PL5, Sony NEX-5T, Fujifilm X-M1, Samsung NX300
Még annyi a listához, hogy NX300 kitben kb. egy áron van az E-PL5 dupla kittel, NEX-5R és Fuji kitben pedig jó ha használtan található ebben az árkategóriában.Az oldalon látható tesztkép alapján pedig - nem szakavatott szemmel - a következő sorrendeket állítottam fel.
ISO3200, RAW (az X-M1 kivételével szerintem hangyányiak a különbségek):
1. X-M1
2. NEX-5T
3. E-PL5
4. NX300ISO6400 RAW (különbségek szintén az előzőek szerint):
1. X-M1
2. NEX-5T
3. NX300
4. E-PL5JPEG motor:
1. X-M1 (toronymagasan)
2. E-PL5 (bár kicsit eltolja a színeket)
3. NEX-5T
4. NX300 (nagyon gyenge)Ugye mint többször leírtam, D5000 most a jelenlegi gép, és mivel sokszor használom ISO1600-on, jelenleg csak RAW-ban lövök, hogy valamilyen szinten utólag javítható legyen a kép. Per pillanat van olyan album, ami fél éve vár arra, hogy Lightroom-mal rendbe tegyem a képeket...
Ennek fényében, és a fentiek alapján azt látom, hogy a Fuji jelentős előnyétől eltekintve egyben van a mezőny, az E-PL5 sincs kimondottan lemaradva a MFT méret ellenére. Ha azt is nézem, hogy JPEG-ben mit dob ki a gép, akkor részemről az X-M1 és az E-PL5 a legelfogadhatóbb.
Mint itt többen írtátok, a legjobb obipark az Olympushoz van, de nem az a fajta leszek, aki 3-4 db objektívvel fog szaladgálni. Samsung használt piacon nem igen van, de nem is a legdrágábbak a további egységek. Ilyen szempontból szerintem a Sony és a Fuji a leghúzósabb, utóbbi kimondottan.Cáfoljatok meg, ha valamivel fentebb nagyon mellényúltam, de jelenleg ott tartok, hogy tényleg kézbe kell venni mindet, mert igazán egyikkel sem fogok mellényúlni, még az NX300-zal sem (korábban nem gondoltam volna, hogy a Samsung bekerül a kalapba, az extrái pedig kifejezetten hasznosnak tűnnek). Ha a legtutibbat akarom, akkor X-A1 vagy X-M1 alap objektívvel, viszont ahhoz később már lencsét biztos nem veszek (egyszerűen ennyit nem szánok rá). Ez pedig már az én igényeimtől függ, hogy megelégszem vele, vagy sem, de első sorban nem az objektív cserélhetősége miatt keresgéltem korábban a DSLR kategóriában sem, hanem szimplán a képminőség miatt. E-PL5-höz adott dupla kit pl. biztosan kielégíti minden távlati igényem.
Elnézést a hosszú hozzászólásért, és a terjedelmes hangos gondolkodásért, de szívesen venném a fenti listákkal kapcsolatban a további véleményeteket, hogy legalább tudjam mennyire szorul még kalibrálásra a szemem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest