Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz Lassú Víz #16222 üzenetére
Igen, ez félreérthető....bár mifelénk így mondjuk.
Természetesen "hülyeséget kérdezek" akart lenni.schawo: köszönöm a választ! Ha felmerül még valami, akkor a másik topikban érdeklődöm
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
k1csi
senior tag
válasz Lassú Víz #16465 üzenetére
Az ötlet jó (bár nem tudom a gyakorlatban mennyire használható) viszont elvileg nem lehet teljes (a nagylátó TS-nél).
A TS obik jóval nagyobb képkört rajzolnak mint a szenzor. A gyutáv ugye mindenféle shift nélkül igaz, viszont ha a shiftet is bevesszük hatalmas látószög jön ki. A nagyobb képkör egy FF obit adaptálva mFT-vel is adott lesz. Viszont a látószög nem lesz nagyobb shift-el mint a FF-en shift nélkül (a felbontás viszont jóval jobb lesz...).Freddy76
Ez a popszakma márcsak ilyen...sir_mook
Ide nem fotósok, hanem föképp hobbi fotósok járnak kérdezni. Többünknek van DSLR is. Személy szerint akkor viszem a tükröst, ha tényleg kell (és nem azért mert nincs elég jó obim hozzá). A legtöbbször mFT van nálam.Persze, egy 400-as telével is lehet UWA hatást elérni, csak kell belőle 50 fotót készíteni.
Nyugodtan kezd el kiforgatni amit írtam, max. kiszálok ebből a vsz. egyébként is eléggé értelmetlen beszélgetésből.
Van mFT időjárásálló váz (nem nagyon hat meg), van makró obi (több is), lehet közgyűrűzni, adapterezni előtétlencsézni stb (nem hat meg).
A DSLR tényleg olcsóbb. Lehet a gyártása is olcsóbb egyenlőre a nagyobb szériaszámok miatt, bár ki tudja ez meddig lesz igaz.
Viszont pl. egyre több mFT vázban olyan szenzorstabi van ami jobb mint a tükrösök obi stabija (legalábbis a számomra legfontosabb gyutávokon), ha egyáltalán van az obiban stabi.
De mindegy, mindenki azt vesz amit akar. Nekem mindkét rendszer párhuzamosan van egyszerre már egy jó ideje. Elsősorban a csúcs mFT vázak árazása zavaró, nem amit nyújtanak. Az a legtöbb hobbi fotósnak több mint elég.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #16582 üzenetére
+1...én d5100-al is így vagyok, viszont az most bestbuy állítólag. Mondjuk nekem a d7100 alatt egyik nikonnak sem tetszik a fogása, kidolgozása, kezelhetősége...de mindenkinek más a keze, ízlése...milc fronton pana g3 best buy sztem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nesa
veterán
válasz Lassú Víz #17020 üzenetére
#17018) negyedes
En nemtudom de nekem a D90 mellet van egy E-pl1 is, az teny hogy a D90 en egyszerubb alitgatni a PL rekeszt de ezenkivul mast ritkan turkaszok, minden bevan ugy alitva ahogy akarom, persze ha olyan fotozas van a D90-et fogom egyeb csaladi fotoknal meg amelyik kozelebb van, a penrol csak a kereso hianyzik nagyon, de nemvaloszinu hogy venni fogok ra inkabb majd ha eljon az ido egy EM5.
A belepo DSLR vazaknal is mindenert a menut kell turni.[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz Lassú Víz #17020 üzenetére
Vagyni meg megfizetni mas dolog.
Belepo dslrbol felenk csak a D3100-as van az en penztarcamhoz merve. A milcbol pedig az Olympus E-PL3 es Sony A3000 mindketto kit. Meg amit talaltam az Samsung NX 10 es Olympus E-PL2/
Kb ez a 3 maradt csak.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
jjeahh
nagyúr
-
k1csi
senior tag
válasz Lassú Víz #17333 üzenetére
Amelyik szenzort tisztít. De nem éreztem hátrányát
Nem csoda, hogy nem érezted hátrányát (legalábbis Canon esetében), mert amikor az expó gombot félig lenyomod leáll a szenzortisztítás.
Pl. 550D kézikönyv 27. oldal.
Szóval butaságokat nem kellene írni.
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
válasz Lassú Víz #17730 üzenetére
Az e-pl1-el isvoltam kint 3-4 óràra -17-18 fokban. Lőttem is pàr képet. Az álvàny olyan hideg volt, még kesztyűvel is vàltott kézzel kellett cipelnem! Persze a víz, és főképp az ütésàllósàg jól tud jönni túràzàsnàl.. Szerintem a nikon ezzel a vàzzal nagyot alkotott!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #17778 üzenetére
én megemlíteném az oly-k brutál anyag-építési minőségét is, ugyanis nálam pl. ez nagyon fontos szempont, és az olykon kívül az absz felső kategória alatt szinte az összes gépnél hiányolom...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Lassú Víz #17869 üzenetére
De! Már egybefolynak a szavak az ujjaim alatt. Szóval a mélységélesség legyen szűk, a rekesz meg tág.
(#17870) xXxian: Van fénymérés velük is, bár elképzelhető, hogy csak manuális méréssel fog működni. Az én Pentax-M 50mm f/1.7 objektívemmel is úgy kellett anno fény mérni az ősöreg K200D vázon, hogy a zöld gomb beugrasztotta a rekeszt arra az értékre ami az objektíven volt beállítva, így lett pontos a mérés.
[ Szerkesztve ]
-
-
tisvol
aktív tag
válasz Lassú Víz #17968 üzenetére
A Tesco-ban vásároltam kártyaolvasót. A pénztárnál derült ki, hogy nem annyiba kerül, mint amennyi ki volt írva, hanem pár ezressel drágább. Odahívattak valami kis/nagy főnököt, megnéztük a feltüntetett árat, és az enyém lett azon az olcsóbb áron. Nem is kekeckedtek egy percig se, de a rossz árcímke velünk együtt távozott a polctól
Üdv:T.
-
k1csi
senior tag
válasz Lassú Víz #18128 üzenetére
Persze, hogy jobb kép esik ki a pro vázból, mert a használója tudatosan használja (a kevésbé butított kezelhetőség is persze előny a használhatóságban), jobb obikkal, szükség szerint vakuval vagy álvánnnyal stb és nem mellékesen rendesen utómunkázva (pro ritkábban használja a vázból kieső JPG-t).
Viszont pl. szenzort, JPG motort stb. nem szoktak butítani.
-
xXxian
senior tag
válasz Lassú Víz #18207 üzenetére
Úgy értettem felvehetnék a kapcsolatot a ML csapattal; talán ebből mindenki (Canon-ML-Userek) profitálhatna.
Vagy lehetne egy saját, Canon firm update tanulva abból (lsd, ML), mi mindent ki lehet hozni a hardverből.
Persze, a hardver szabta kereteken belül (melegedés)
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
-
d4d
tag
válasz Lassú Víz #18438 üzenetére
Nekem a MILC is jó lenne, első és legfontosabb, hogy képminőségben jelentős javulást érjek el. Itt a DSLR-nél legalább nagyjából képben vagyok hogy mit kellene venni, legalábbis nagyon le van szűkítve a kör, de MILC-ek között nem nézelődtem.. ott mit érdemes ilyen árban? Előnye hátránya a DSLR-hez képest? azt leszámítva, hogy kisebbek.
-
grigo
őstag
válasz Lassú Víz #18923 üzenetére
Amúgy komolyan tetszenek ezek a gépek. De amikor próbálgattam őket akkor valami iszonyatosan kicsik voltak a kezemben. Annyira, hogy használhatatlannak éreztem és esetlennek. De nagyon vont a praktikumuk és a különlegességük. Arra gondoltam szülőknek jó lenne egy. Néha napján a kezembe kerülne legalább az is
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #19205 üzenetére
ízlés, igény kérdése..60d-vel manuálokat is használok, keresőben azok használhatatlanok, a 60d ovf-je kisebb mint egy mai evf, ráadásul nagyon zavar, hogy nem azt látom amilyen a végső kép lesz, és sosem tudom megszokni, hogy nem látom a teljes képet, csak annak a kilencvenvalahány százalékát..evf-et miért ne szeretném, ha ugyanaz vagy jobb mint a kijelző, csak erős fényben is látható? persze ovf-et is meg tudnám szokni, ha akkorák lennének a maiak is, mint a régi filmes vázakban lévők, mf segéddel
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #19207 üzenetére
valamit lehet, hogy elnéztem, mindjárt visszaolvasok, de ha evf-es kompakt felől jön az nem ugyanaz mint a mai evf-ek, itthon nekem is van valami fuji bridge-m, valami botrányos a keresője...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Lassú Víz #19267 üzenetére
"Háát... Képzeld el, hogy elégedett vagy egy ES20-assal és lényegében azt akarod lepótolni, de nem baj ha kicsit jobb. Erre valaki azt mondja neked, hogy cipelj egy D90-est."
Ne is haragudj, de:
- Sehol nem kötötte ki a gép tömegére és méretére vonatkozó igényeit.
- Jó fókuszt akar sötétben is. MILC kiesik. Kompakt kiesik. Bár jó kérdés, hogy mit ért jó AF alatt.
- Annyit írt, hogy hat számjegyű összeget már nem költene rá. Konkrétum nem volt, én mondtam neki valamit ami még 100k alatt megvehető.
De 20k pénzből nem vehető semmi csak szervdonornak való roncs. Aki DSLR felé orientálta a kompaktos topikban, annak üzenem, hogy marhaságokkal ne vezessük meg a kérdezőket.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Lassú Víz #19272 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy az 5D Mark II AF rendszere hírhedten gyengére sikerült. Főleg a rossz fényviszonyok és a követő AF az aminél képes kétségbe esni, amit nem várnál egy ilyen DSLR-től. De mivel főleg haladó amatőrök meg műtermi/fashion/glamour/portré fotósok és (na meg videósok) kedvelt gépe, ezért különösebben nagy botrányt nem csináltak belőle. Csendben elfogadta mindenki, hogy ez nem egy sportfotós gép.
De van itt nálunk bent egy sor Nikon (D90, D7000, D800E) meg egy Olympus OM-D E-M5. Utóbbi is gyors tud lenni, de kevés fény mellett már macerásabb, mint a felsorolt DSLR-ek bármelyike. De ugye a kevés fényt is nehéz definiálni. Mi számít kevésnek? Ahol már nem tudsz kézből kitartva bemozdulásmentes fotót készíteni? Ahol csak egy gyertya fénye világít? Vagy csak a szürkület a Hortobágy pusztaságában? Nehéz ezt is definiálni, mindenkinek mást jelent.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Lassú Víz #19371 üzenetére
Bringázáshoz kell egy másodgép. Kicsi legyen, olcsón a használt piacról. Ha buksz és eltöröd, akkor ne fájjon annyira. Én tükrössel a hátamon biztosan nem kerékpároznék, már csak a tömege miatt sem. Inkább ivóvízből és müzliből viszek többet, mintsem cipekedjek egy nagy felszereléssel.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #19435 üzenetére
ja, ez is gond, de az is zavar, hogy full kijelzőn belenagyít, így nem látom a képkivágást, a kompót stb, tehát fókuszálok, belenagyítok, korrigálok, kilépek a nagyított képből, komponálok, lövök...persze ha nem mozdult el időközben az alany... akkor ismét belenagyítok, korrigálok...és így tovább. szal ez nekem nagyon frusztáló na de mindegy maradok annyiban, hogy peakinget kipróbálom ha lehetőségem lesz, de valszeg pana g5 kell nekem vagy g3, csak nem jöttem még rá arra, hogy a kép közepén kisablakos belanagyítós ficsőrrel 100%-osan belenagyít-e a képbe a cucc mint magic lantern magic zoom-ja pl., mert ott baromi jól használható sztem ez a feature
szerk: na ez alapján valszeg nem, csak 4x-esen, bármit is jelentsen ez...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #19439 üzenetére
"a belenagyítás területét oda teszed ahová az élességet állítod"
ez taccskijelző nélkül még lassabban megy, mint a ki-be lépkedésMC Pite: "expó félig le, és visszaugrik rendes nézetre"
jó lenne ha így lenne az én vázamon is, rengeteg f*sza mf segéd feature van, de az e-p1 egyiket sem tudja az osztott mód is szuper lehet, de az csak fuji t1-en elérhető, nem?[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Lassú Víz #19644 üzenetére
Jó stabil kezem is van, ez tény...
De alap esetben 1/250-ed záridőn tényleg hanyagra tehetem a stabit... leteszteltem...
nem mintha el enné előlem a csokit mikor be van kapcsolva... emiatt letojom... csak állványon nyomom ki, hogy ne kóricáljon el random a kép.||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
félisten
válasz Lassú Víz #19800 üzenetére
Csak KIT lencséim vannak.
Mi a különbség obi szempontjából az E-M1 és a többi között?
(#19801) jjeahh: kössz!
A videózást annyira veszem komolyan, hogy pl. rendszeresen megyek repülős bemutatókra, és általában fel is veszem őket.
A jelenlegi Pana kiskompaktommal egész tűrhetően lehet követni a vadászgépeket az égen, csak a zoom lassúsága és a fókuszálás hibái és szintén lassúsága okoz gondot. Ja, és még a szélzaj is gázos.
Más típusú felvételeknél - pl. otthoni, vagy buli videóknál a kevés fénynél tapsztalható lassú és hibázó fókusz a problémás.Ha ezek a problémák megszűnnek, az már nekem elég. Nem akarok belenyúlni a beállításokba, mert a fenti események alatt az ember nem ér rá erre sajnos.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Filmvilág
- Autós topik