Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
-
-
-
titán
100-ig? Egy 50ezeres gép? Bármelyik? Komolyan?
Ez egy hangyap..s (1/2,3") szenzoros vaksötét (f/6,3) gigazoom (1000mm) eszetlen felbontással (16Mpx). Van benne EVF, de minek (200k alpixel: 300x225), van hátsó kijelzője, de minek (460k alpixel: 480x320), RAW nyema, a stabi elektronikus, a súlya rettenetes (670g + 4db NiMeH akku).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
csmat
senior tag
Nem tudom azért van e leakciózva mert szar vagy normálisan tényleg 100 lenne? most akkor megéri vagy sem? (ma van utoljára akcióban ez a fuji)
Mi az ami 100 ig szóbajönne? kopaktoknál szeretnék kicsit komolyabbat (tudom, hogy egy profi kompakt biztos szebb képet csinál mint pl ez)
Nagyobb zoomos komakt és bári más tipp is jöhet (MilC, bridge stb..) -
Lassú Víz
addikt
Nem, mert gyenge lesz a végeredmény. Bármiből ebben a kategóriában.
Igen, mert nem akarsz majd újabb objektíveket, azok alá nagyobb tudású vázat venni és megmarad a pénzed. Fel tudod mérni, hogy milyen gyújtótávolságokat használsz legtöbbször és később nem veszel majd egy fix 600-as telét évi egy képért, hanem inkább Máté Bencétől egy
kurvanagyon jó képet.Nagyobb pixel felület (szenzor) = nagyobb dinamikatartalék, kisebb zaj, magasabb ISO tűrés, kisebb mélységélesség.
Egy objektívet egy gyújtótávolságra lehet tökéletesen optimalizálni főleg nyitott rekesznél, utána a 3-4x zoom-ok jönnek és minden más csak utána. Hogy a méret és a gyártási költség se szálljon el minél nagyobb zoom annál sötétebb is. Végtelen mélységélesség, gyengébb (telénél már esetenként normál) fényviszonyok esetén emelni kell az ISO-t a berázás elkerülése érdekében, zajosodnak a képek.Neked kell eldönteni, hogy hol húzod meg a határt az igényeid, képességeid és a rászánt anyagi erőforrás figyelembe vételével. 100-ért bármelyik belépő kit (ha van annyiért) alig fog többet adni mint egy fényerős objektívvel szerelt csúcskompakt. Vehetsz rá jó objektívet másik 100-ért vagy 300-ért, és akkor már alázni fogja a kompaktot. Ez egy költséges hobbi.
Személy szerint 100-ért nem vennék semmit, hanem gyűjtenék hozzá 150, 200-ig és ott már lesz választásod is, nem csak a piacon megtalálható két legvisszafogottabb tudású gép közül. És nem a megapixel meg a zoom átfogás a fő szempont, hanem az objektívek rajzolata, ára, fényereje, utána a vázban található szenzor képessége, és végül de nem utolsó sorban az egész fogása, használati kényelme.[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
Nem tudok neked segíteni. Számomra ilyen igények mellé a minimum az Olympus E-PL5 dupla kit vagy objektív csere nélkül az E-PL5 + 14-150, Panasonic G6 + 14-140 II, és társaik. Ezek az összeállítások viszont nem férnek bele a keretedbe. Kisebb méretben esetleg az Olympus Stylus 1, de az sem olcsóbb.
-
daniduke
tag
Ennyiért lehet milcet is megfontolnék, sokkal jobban esik az áruk mint általában a dslreknek. Én pont ezért használok milcet, mert ebben az "ultralow budget" kategóriában újabb, jobb gépet kapok. Persze ha mindenképp tükrös kell akkor nem szóltam.
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
andris1602
aktív tag
Szia
Ami Pentax téren összejöhet ennyiből: K10D, K20D, esetleg K200D vagy Kx. Ezeket állapottól függően 40-60között adják. (Az első három időjárásálló, az utsó a legfiatalabb konstrukció, de kicsit "belépőbb".) 18-55 használtan 12-15körül, ha kell tele is, 55-200as 20 körül fut, vagy manuál obikból kijön minden a feléböl.
Ha nem kell 2 tárcsa és a vízállóság, én a Kx-re szavazok. Egyébként általános obinak a 16-45 is remek, de a 45 körüli árával lehet, hogy nem fér bele a keretbe.
Minden jót
-
Gravity1234
tag
Szia!
Nekem picit "bizonytalan" vagy "csapongo" az irasod...
Az elejen azt irod, hogy a konnyen szallithatosag miatt MILC-en gondolkozol, de hasznalt DSLR is szoba johet.
Azert met hasznalt lesz egy DSLR attol meg nem lesz MILC meretu vagy eppen jobban szallithato.ISO allitas MILC-en, OMD EM5-on, kiteheto magara a kepernyore es siman egy gombnyomassal allithato, barmikor, meg a menube sem kell belepni.
JPG-ben ugyancsak a legjobb az Oly, gyonyoru.Szerintem a legelso mondatod dontsd el, hogy szamit e a meret es valoban a hordozhatosag es akkor kb meg is van a valaszod.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Vergilia
tag
60-80-ből nem fog kijönni az E-M10, csak a váz kerül újonnan 170 ezerbe. Öreg DSLR vázzal (Canon 500d alatt) ne kínlódj. 65-70 körül kapni már d5100-at amire veszel 18-105 obit ez 100 körül megáll 1-2 évesen. Esetleg igyanez d3200-zal, ezeken még garancia is van, bár a belépő háromezrest sokan nem ajánlják, viszont relative kicsi. A 80 alatti kategóriában Sony A200 18-55 + 70-300 két gyári obival kijöhet, ez a tipus szenzor stabis.
-
pandur99
aktív tag
Annak ellenére, hogy elsőre nem tetszett, ajánlanám mégis az Oly E-PL5-öst. Ha boltban fogdostad, akkor biztosan nem volt rajta a külön markolatrész, ami egy nagyságrenddel jobbá teszi. 25 körül kapni hozzá kitobjektívet, nem motorosat. A jpg-je NB1-es. Ki lehet hozni a rászánt összegből. Úgy írom ezt, hogy nekem is van. Az E-M10 még nagyon új, nagyon drága. A DSLR meg böhöm hozzá képest. Úgy írom ezt, hogy Nikont cseréltem milcre.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
Lassú Víz
addikt
"Igaz az hogy a DSLR-eknél könnyebb az egyes funkciókat előhívni, mint a milceknél? (nem kell annyira a menüben kolbászolni, pl az iso állításához?)"
Nem. Mindkettőben van fapados, kényelmetlen használattal, és pro kategóriás sok testreszabható gombbal.
-
jjeahh
nagyúr
Keresős használt milc-ek olcsón:
- Panasonic g1, g2: régi 12mp szenzor, iso800-ig érdemes elmenni vele, nagyon max iso1600-ig, g1 asszem nem tudott videót.
- Panasonic g3, g5: jobb szenzor szintén kihajtható kijelző, ezek már egész okos kis gépek. A panákról annyit tudni kell, hogy eléggé raw only gépek, utómunka nélkül a színek, bőrtónusok gyengusok.
- Fuji x-e1: szuper színek, egyik legjobb aps-c szenzor, lassú af, kiváló minőségű de drága obipark, nincs kihajtható tapikijelző, videó gyenge.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
silmatauki
őstag
"És a Fuji x-m1? bár ebben nincs kereső, vagy akkor már egy pl5 jobban megérné?"
Attól függ,
- mennyiért veszed (ha 140 körül vagy afelett, akkor inkább vegyél 100-ért egy X-A1-et, ha még van)
- akarsz-e később plusz natív obikat venni a 50-230 ill. a 27mm kivételével (mindegyik másik piszok drága; még a 35mm elfogadható áru használtan)én a helyedben inkább várnék egy kicsit, mert valszeg az X-E2 ára zuhanni fog, és az rendesen hazavág mindent.
-
pandur99
aktív tag
Én Fuji X-E1-ről váltottam Oly E-M5-re, és megmondom őszintén, nálam az Oly a nyerő. Lehet, hogy csak szubjektív, de jobban használható az evf (igaz, szemüveges vagyok), gyorsabbnak találom az AF-et, a kipottyanó jpg (nem rawozok) kb. pariban van, de az Olyé kissé szebb számomra. A fogása is jobb, az objektívek kisebb pénzért megvehetők. Persze biztosan van sok ellenérv is, és a magam szempontjait soroltam.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
silmatauki
őstag
"Egy tesztben azt olvastam hogy az x-e2 nem sokkal tud többet mint az x-e1."
A Fujiban az is jó, hogy az X-E1, amiért bagóért hozzájutsz használtan, ugyanazt (sőt, high ISO JPEG-ben soxor jobb!) képminőséget produkálja, mint bármelyik másik, sokkal drágább Fuji. Szal ha nem gond a lassúság, a Wi-Fi hiánya, az 1-2 kivételtől eltekintve méregdrága natív obipark stb., viszont kell az extra jó képminőség, akkor nagyon jó választás.
Az Olyhoz viszonyítva hatalmas előnye a RAW-ok kőkemény húzhatósága. A Fuji X-threadbe szoktam posztolgatni a pano képeimet; azokon soxor igen durván fel szoktam húzni az árnyékokat (mert az expozíció konstans kell legyen minden egyes panó-eredetinél). Az ilyet nagyon bírja a Fuji – majdnem FF szintű az egész. Persze ha nem kell ilyen extrém húzhatóság, akkor a többiek által javasolt Oly M-sorozat gépei sokkal jobb ár/érték-arányúak lehetnek.
"Miért gondolod hogy zuhanni fog? és miért?"
Az X-T10 miatt,
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
Valszeg a nyártól (július+), miután az X-T10 valóban kijön, és a kutya nem akar majd 200-ért X-E2-t venni.
Amúgy én is szemezek most egy X-T10-zel, mint elsőgép, hogy ne kelljen mindig obikat cserélgetni (+ legyen egy elektronikus záras vázam); 200k-ért (body only) bár elfogadható. X-T10-en a 27mm-esem, X-E1-emen az 50-230, és két kamerával megyek mindenhova. Ez a kombináció aztán lefed mindent
-
Lassú Víz
addikt
Mélységélesség. Lehet, de nem minden objektívvel. Sok összetevős dolog az érzékelő méretétől kezdve a tárgytávolságig. Próbálj meg úgy tekinteni a háttérre, mint ami segít elhelyezni a témát, és tekintsd a kompozíció részének. Jobbak lesznek a képeid, mint ha valami f/hűdevilágos objektívvel egy barnás masszává mosod.
Ez a kép is m4/3, igaz nem kitobjektív:
Szerk: bacca meg a PH a tömörítését. Szerintem eredetinek se volt nagy a maga 533 k-jával, nem kellett volna belőle 116-ot csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Szerintem a kitben adott objektívvel és lehet szépen hátteret mosni, csak a beállítások kérdése.
Azt javaslom kezdj el szakirodalmat olvasni, vannak nagyon jó irományok kezdőknek. Ahogy látom még nagyon sok a kérdőjel, ahhoz legalábbis túl sok, hogy le tedd a voksod egy rendszer mellett. Pár órát elég rászánni, és képbe kerülsz az alapokkal.
A DOF szimulátorral addig is tudsz játszani, kiválasztod a fényképezőgép típusát (automatikusan beállítja a szenzorméretet), a gyújtótávolságot, a rekeszértéket és a tárgytávolságot, így látni fogod melyik az amelyik már megfelel neked.
-
Gravity1234
tag
Szia!
Nekem EM-5 van es az elejen a kit obival (ami nem fenyeros) is lehetett szepen jatszani, es most a 12-40 Pro val is ami meg zsenialis 2,8-as fenyero a teljes tartomanyban.
Ha pedig a 45 vagy a 75-os prime-ot veszed hozza, mindketto fix 1.8-as fenyeros, es rajzolatban, minosegben best buy, plusz az Oly 2x-es crop szenzora is rasegit generikusan a melysegelesseg jatekra.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Lassú Víz
addikt
Az egy 50-200 f2.8-3.5 -ös objektív 200 (ekv. 400) mm-es állásában készült kép, f3.5 rekesszel. Hirtelen sötétedő 12-50-es kit objektívvel totál esélytelen olyat csinálni.
A minden körülmények között elérhető háttérmosáshoz nagy szenzor és fényerős objektív kell. Azok viszont külön-külön is nagyok, nehezek, drágák. Hát még együtt. Viszont ha van miből, vegyél egy 6D-t meg valami alapzoom-ot, 85 f1.2-t és élvezd az m4/3 rendszerben elérhetetlen (f0.6-os objektív nincs hozzá) háttérmosást. Filmes korszakban se mondta senki, hogy nagy a 24x36 mm .
Csakhogy biztosabb légy a dolgodban , itt egy videó a háttérmosás nélküli világról. Annak is van bája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest