- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieven
aktív tag
válasz
BenHans #54390 üzenetére
De igen Phanteks mindjárt
így is nagy a mostani hűtőm méretileg már bár azért nem hűt rosszul a jelenlegi FX 6100-n
@BenHans: köszi a gyors utánajárást
Rendben akkor szerintem tőlük meg is rendelem a cuccost meg veszek mellé 2 másik ventillátort amit feljebb írt bombibmw
Hűtő: Alap órajelen
Tuninggal
-
MrFelf
csendes tag
Ez: [link] szerintetek milyen lenne?Elbírna egy 4,2 ghz intel corei7 4770k-t?
-
MrFelf
csendes tag
Sziasztok! Én is egy proci hűtő után keresek: Corsair 200R Házba, Kingston HyperX PnP memóriák mellé egy Core i7-4770k-át kellene kiszolgálnia: Szeretném felhúzni 4,5 ghz, ha lehet ne, de már a 4ghz-val is meglennék elégedve.
Tudtok valamien jó hűtőt?
Lehetőleg kompaktot. Max ár 15 ezer forint+ 2-3eÜdv
MrFelf
-
Casanova*
veterán
erről a Noctua NH-U12P SE2 hűtőről mi a véleményetek? ez frankón befér a mATX házba és nem lóg bele a vga-ba.
-
salieven
aktív tag
válasz
bombibmw #54382 üzenetére
Ohh igen erre rájöttem már én is mert közbe lemértem a házban lévő helyet és a memóriák miatt nem férne bele.
Akkor marad a H80i.
Amúgy jelenleg egy Cooler Master Hyper 412 SLIM-m van és ezt fogom cserélni vízhűtőre.
Amúgy meg nem is baj mert így a gépház tetejébe tudok még rakni ventiket és vigyék kifele a levegőt (legalábbis az egyik a másik meg fújhatja befele)
Amúgy ez a merlin hardver amit linkeltetek mennyire megbízható oldal? Mert hirtelen csak ott találni H80i-t se ipon-ba se ATX-be nem találtam?! -
bombibmw
veterán
válasz
BenHans #54384 üzenetére
Nem a hosszal van gond,hanem a vastagsággal.
Ha belülre kerül a radi,csak kívülre tud ventit felfogatni hozzá.
Ha a venti kerül belülre,a radi kerül ki a házból és az is csak úgy,ha kivág a házból.
Egy 120-as radis megoldás hátra,azt csókolom,de ennyi pénzért már egy Phanteks inkább és az kenterbe veri a kis kompaktot.(#54385) and1ao:
Nagyon nem foglalkoztam a H80i-vel.
Viszont kicsit vastagabb a radija,mint a H100i-nek és csak pár fokkal hűt "rosszabbul".
Egyébként ua.,csak a radi más kicsit. -
and1ao
őstag
válasz
eventus #54383 üzenetére
Mindig mondjuk hogy ott a hátlapi merevítés azért van, láttam meghajlott lapot gyári intel hűtő alatt is
.
A ram meg csak annak para aki veszi 8cm magas dominator platinumot, mert világít a borda teteje,Bombi.: Az a H80i olyan jól sikerült vagy mi a szösz? valami infót csepegtess már róla kicsit bunyugó vérembe-
-
BenHans
addikt
válasz
salieven #54381 üzenetére
Utánanéztem, a házad tetejébe 2db 120mm-es venti fér, de ezt jobb ha lemérnéd pontosan hogy mennyi ott a hely mivel nem csak a venti keretnek kell elférnie hanem a radiátor keretének is. Összesen kb 27-30 centinek kell lennie azon a részen ahol a ventihelyek vannak, hogy fel tudd fogatni... szoval mérd le, és nézd meg pontosan hogy hova tudod felfogatni.
A kicsik meg igazából majdnem teljesen ugyanaz az összes, Corsair de h80i, h90, Thermaltake 2.0pro-3.0pro, NZXT kraken x40
Nagyokat feljebb írtam, ha valamelyik mégis befér, és ventit is írtam amire nyugodt szívvel cserélhetsz...
and1ao:A lényeget mindketten leírtuk, say no to compact water and buy a phanteks...
-
eventus
veterán
Kompakt vizhutok inkabb a 'nem szeretnek egy kilos vasat az alaplapomra' egeny kielegitesere jo. Reszemrol is igy van, nem akartam teletomni a hazamat, terhelni a lapot. Radi megy a tetejere, kis cpu fej (plane vilagit) elegans.
Tesztek mindig masok, epp ki minek akar kedvezni. Fugg a haztol, pasztatol, ventitol is. En elegedett vagyok vele. Ja es persze a ram para, hogy elfernek-e egymas mellett a leghutovel.
-
bombibmw
veterán
válasz
salieven #54360 üzenetére
Szia!
A H100i biztos,hogy nem fér el felül.
A H80i jó lehet,nem sokkal marad el a H100i-től,viszont a ventiket azonnal cserélni kell,ha kényes Vagy a hangra.
Nálam leszabályozva mentek,de 1000 fölött már zavaróak voltak és volt valami furcsa kerregő hangjuk.
Szóval H80i mehet,de csak hátra.(#54364) Potzee : Köszi a "bizalmat".
-
salieven
aktív tag
válasz
BenHans #54380 üzenetére
Azt kéne kiderítenem valami tesztből vagy akármiből hogy beleférne e mondjuk egy duplaradis vízhűtő a házba. Csak nem találtam semmi olyat ahol vízhűtő lenne benne. Mert ha befér akkor jobb lenne esetleg egy olyan. Ezért ha nem gond kérnélek hogy abból ajánlj valami jót mert én igazából csak a Corsair H100/100i-t tudom
-
BenHans
addikt
válasz
salieven #54379 üzenetére
[Ennek] mint látod csak az egyik oldalán van venti. [link] Ez utóbbinál van két venti, azaz a radi mindkét oldalán 1-1, mivel kicsi maga a radiátor.
Ha igazán jó ventire szeretnéd cserélni a gyáriakat, akkor [link] Ezt a bitfenixet hasonlítsd össze a többivel, de vigyázz, mert nem mindegy hogy a légszállítás CFM-be, vagy m3/h-ban van megadva. Itt egy jó írás hogy hogy tudod átváltani. [link]
-
salieven
aktív tag
válasz
BenHans #54368 üzenetére
Max keret nincs, igazából a kikötés csak annyi, hogy kompakt legyen. Nem szeretnék én magam építgetni itthon.
Adok 2 képet, hogy mire is gondoltam igazából, hogy nem biztos, hogy elférne.
Na erre gondoltam hogy talán a dupla radi nem férne el. Mert ugye annak nem úgy lenne értelme hogy a radi mindkét felén lennének ventik? És ha már itt tartunk, milyen ventillátorokat ajánlotok rá? Én néztem az Arctic Cooling F12es ventiket hogy azok halkak viszonylag nagy légszállítással. -
Casanova*
veterán
Scythe Mugen 4 vagy ashura? és miért az?
-
and1ao
őstag
válasz
BenHans #54376 üzenetére
Rossz volt az összehasonlításod tetszik érteni a csúcs lég K2-nél kezdődik, és Phanteks a vége, ami mint kedves Bombi forumtársunk nemrég mutatta be hogy, egy H100i-re 3 fokot vert, valószínű a csúcs lég lásd Phanteks és a H110 van azonos hőfokon ami meg 280-as radi.
A simpla radi valahol a középkategóra felső részét érheti, de szvsz azt sem Scythe Asura nagy macho, Valahova egy Brocken és egy HR-02 között van a simpla radi
De lehet teljesen elbeszltünk egymás mellett vagy csak nem értettük meg egymást -
BenHans
addikt
válasz
and1ao #54371 üzenetére
Ezért írtam hogy "ezzel nem nagyon fogsz jobb hőfokokat elérni mint egy csúcs léggel".
Legjobb esetben is egál, viszont ha ránéz az árukra, háááát én tuti nem vennék ilyeneket.Ha mindenképp kompakt akkor corsair h110 vagy thermaltake 3.0 Extreme vagy valamelyik swiftech, de leginkáb a kraken x60 viszont egyik sem éri meg azt a plusz pénzt amit még rá kel költeni egy Phanteks ellenében, ami a maga 27 ezres árával és hiába a plusz 2-5 fok, sokkal jobban megéri. Arról nem is beszélve hogy a zaj miatti venticsere mennyit dob hozzá... (bitfenix spectre pro esetében 1db kb 4,5k és akkor x2)
Vagy csináljon vizet, vagy építsen gázos rendszert(légkondiba bevonva külön szálon pl), ha a Phantekstől 5-20 fokkal jobbat akar, meg kupaktalanítson.
-
Casanova*
veterán
az újabb Alpenföhn Brocken 2. hűtőről mi a véleményetek? jobb,mint a macho 120?
-
BenHans
addikt
válasz
salieven #54360 üzenetére
Mennyi a max kereted?
megjegyzés: az NZXT-t ne felejtsük mán ki, ha itt tartunk!
Írtad hogy "egy pici radis hűtő maradjon", na ezzel nem nagon fogsz jobb hőfokokat elérni mint egy csúcs léggel....
A másik hogy nem igazán értem hogy a memprofil miatt miért ne férne el a nagy radimegnéztem a házat ott van a hely a tetején a nagy radinak, ott fúj ki, ezt írd le pontosabban hogy miért nem férne be.
De ha kicsi radi akkor: [link] & [link] & [link] & [link] hát ezek vannak a Corsair-en kívül...
-
-
HRC95
tag
955 ös phenomra szeretnék venni másik hűtőt ami halk és forgatható(ha az nem befolyásol semmit, hogy merről szív és hova fúj akkor mind1 milyen) mert a gyári az valami borzasztó. A keret olyan 10k környéke
A ház egy sharkoon vaya value. -
Hysterycs
tag
Sziasztok!
Milyen CPU hűtőket ajánlanátok a következő kritériumokkal?
1. Max magasság 150mm
2. Árban 10 ezer ft alattKöszönöm!
-
salieven
aktív tag
válasz
Potzee #54359 üzenetére
Sziasztok.
Vízhűtőt szeretnék vásárolni és ezért is jöttem ide tanácsért. A procim egy FX8320 (3.5 alap órajellel) minimum cél lenne a 4GHz és azon felül a 4.5GHz lenne az ami miatt tényleg kéne a komolyabb hűtés. Első körben egy Corsair H80i-t néztem ki mivel mindenhol a Corsair vízhűtőit láttam eddig. Láttam viszont hogy van a Thermaltakenak, Cooler Masternek és az Antec-nek is.
Gépházam egy Thermalkate Commander MS-I. Ebbe kéne beleférni egy vízhűtőnek ami a memóriaprofilok miatt szerintem nem lehet duplaradiátoros vagy csak egy oldalon lesznek rajta a ventik.
Ebben szeretnék segítséget kérni hogy a legjobb és legnagyobb hatásfokú hűtőt vehessem. Terv lenne hogy tényleg a H80i féle egy pici radis hűtő maradjon.
-
theo11
csendes tag
Sziasztok!
Egy hűtőt keresek a i7 4770 procimhoz. A gyárival 80fokra felmelegszik, ez nem nagyon tetszik és még meleg sincs a szobában. CORSAIR Vengeance ramjaim vannak CMZ8GX3M2A1600C9. A keret olyan 10k körül, de ha van drágábban jelentősen jobb akkor egy +3-4k még belefér.
Köszi szépen.
-
Potzee
addikt
válasz
CsIrKeRaToR #54353 üzenetére
Ha a tápban ill. a VGA kártyán forognak ventilátorok, akkor nincs értelme a passzív CPU hűtésnek!
-
bombibmw
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #54353 üzenetére
Passzívan semmi nem fogja elvinni a procidat.
Ha mégis megpróbálkoznál vele,akkor vegyél Macho-t és ha nem jó passzívan,ráteheted a ventit.
Vagy vegyél HR-22-t,az lehet már elbírná és arra is tehetsz egy kis fordulatú,halk ventit,ami átfújja. -
bombibmw
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #54351 üzenetére
Szívesen
Milyen másra gondolsz?
Múltkor már kibeszéltük a dolgot. -
bombadil
tag
Hi,
Egy AMD FX-8320-as procit szeretnék használni ~4,5 GHz-en egy Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 lapban ami egy Cooler Master HAF 912 Plus házban lenne.
Milyen procihűtővel tudnám ezt elérni? A keret 18, vagy max 20 ezer lenne a hűtőre. Nézegettem kompakt vízhűtést is, de úgy láttam ennyi pénzért inkább egy minőségibb léghűtést kapok, ami lehet halkabb is.
Előre is köszönöm -
CsIrKeRaToR
tag
Egy Prolimatech Megahelms vagy egy Termalright Venomus X a jobb választás? Később lesz rajta venti!
-
Martok1985
csendes tag
Szevasztok.
Van egy fx 6300 as om egy sharkoon vaya házban. Milyen hűtőt ajánlanátok hozzá? Nem tervezem túlzottan húzni 4 ghz max. 6-7 ezernél nem tervezek többet rá költeni minél olcsóbb annál jobb.
Bár nem ennek a topicnak a témája de akarok venni két 12 es ventit a házhoz, hogy jobb legyen a hűtés, meg köszönném, ha ehhez is ajánlanátok valamit. -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Ismerős megkér ,hogy építsek neki egy gépet:
Intel Core i5-4670K 3.4GHz
ASRock Z87 Extreme4 ATX
CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT LP Blue (CML8GX3M2A1600C9B)Egy Corsair 300R háza kellene beletenni és rs vízhűtést szeretne.
30-35k-ig , amiket néztem az a h100i vagy h110. Annyit találtam hogy a h100 belemegy itt és itt.
Érdeklődék,hogy ebbe a konfigba beszerelhető lenne, ha igen melyiket érdemes venni?
Illetve ha nem akkor egyéb alternatíva?
Előre is köszi. -
fefer
csendes tag
ASUS P5GD1, Pentium4, 3 GHz gépen a gyári hűtőt Freezer 13-ra cseréltem. A Bios beállításokkal (Control mode=PWM; Fan Ratio=60%) nem tudom 1800 RPM alá vinni a fordulatot. Speedfan nem ismeri az alaplapomat. Milyen megoldást javasoltok?
-
bombibmw
veterán
Ne már Srácok!
Nem gondoltam volna,hogy komolyan veszitek,amit írtam.
Azért nem vagyok hü..e,hogy lecseréljek egy csúcshűtőt egy tök alap három hőcsöves régiségre(egyébként szerettem régen).
A Phanteks marad és nem lesz más.
Egyébként ez a hobbim(drága hobbi),nem vagyok szakértő abszolút.
Szeretem ezeket a bordákat,nem úgy,mint Győzike a sajátjait. -
Maotun
őstag
válasz
prof.hardver #54329 üzenetére
Hol találtál 70 fokos phanteks-et terhelve
nekem fx 9590-et hűt de fél óra prime 95 melett is max 58-60c pedig ez egy kazán
nem proci.
-
prof.hardver
csendes tag
üdv mindenkinek
kis segitséget kérnék a következőkhöz:fx-8120 és fx-8320-as procikhoz ki milyen procihütőt ajánl a gyári helyet.
mind a két proci haf x házban szolgál majd.
kinéztem a cooler master v8 gts hütőjét tetszet isde bogarászva a neten rábukantam egy oldalra ahol pár procihütőt veséztek ki ahol ez is szerepelt és a phanteks ph-tc14pe hütő is.
a poén az volthogy terhelve a phanteks hütője 70 fokos volt míg a v8 gts 81 fokos.
szóval olyan hütő kellene amelyik csendes,halk és bírja szuflával a hűtést,természetesen a súlya sem egy birkózóé.
köszönet a segítségért és a tanácsokért -
bombibmw
veterán
Nemsokára megy a Phanteks az apróra és jön egy TX3.
Leszeretném tesztelni,mit tud. -
bombibmw
veterán
Hát ez jó volt.
Köszi Urak,jót röhögtem ezeken a sorokon.
Sajnos(szinte) biztos,hogy nem lesz HR-22 és a Phanteks sokáig maradni fog.
A finom kis célzások közepette sajnálattal kell közölnöm,hogy megtaláltam,amit kerestem. -
Apollo_21
addikt
válasz
anytime #54317 üzenetére
Jövő héten aprón a Panki is nyugi
Ha nem kerülne egy szinte egy alaplapba a 22 akkor már itt lenne..dehát a pénz nagyúr...Panki is csak a méregdrága árazás miatt nemjött hazaSokba fájnak már ezek..lélektani határ nálam a 20volt..beleis került a Genesis
Aztán meguntam mert fölösleges volt. De várom a tesztet a 22-ről, hátha vki bevállalja
-
anytime
őstag
válasz
bombibmw #54308 üzenetére
Anytime kolléga is a TR-ba szerelmes. -
, igy igaz, de megvarom, amig leteszteled a HR22-t
, ugysem birod ki, hogy ki ne probald
Ami a tesztet illeti. Grat, orulok, hogy hozta a remelt eredmenyt es nem utolsosorban koszonjuk!
Tenyleg, nincs kedved letesztelni a 22-est?
-
gera021
aktív tag
sziasztok,
vettem cm seidon 240m hutot, neztem a leirasban a bekotest de nekem nem tiszta, kapunk hozza gyarilag atalakitot a ket ventihez, az eddig oke h radugom a ventikre es a cpu fan-ra radugom, es utana ami kijon 4pin a hutobol azt hova dugom? nem ertem... -
Maotun
őstag
Valaki vehetne egy [ilyet is]
én majdnem ezt vettem a Phanteks helyett. De utba lett volna a memóriának de kiváncsi lennék rá ha valakinek van ilyen coolere -
RPka91
tag
Sziasztok!
Mennyivel hűt jobban egy Phenom x4-hez adott hűtő, mint egy sima x2-es?
-
bombibmw
veterán
Na szóval,megcsináltam a "tesztet".
Az eredmény az,amit titkon vártam és reméltem.
H100i 4,2GHz-en,21,7 fokos szobában,Turbo ventiprofillal,alatta ugyanez 4,5GHz-en.
És a Phanteks ugyanilyen körülmények között,szintén 21,7 fokos szobában 4,2-n és 21,8 fokos szobában 4,5-ön.
Ebből látszik,hogy a Phanteks egy igazi tuning cooler.
Magasabb órajelen jön ki igazán a tudása.
Tette mindezt úgy,hogy a tesztek közben hangját sem hallottam,a H100i-nél meg majd megsüketültem.
Összességében elégedett vagyok vele nagyon és nem bántam meg a vételt,még ha kissé borsos is az ára.
Az pedig,hogy le lehet vinni a fordulatot könnyedén,nagyon üdvözítő és a brutális kinézettel,nagyon minőségi anyaghasználat is párosul.
Ennyi voltam.(#54301) anytime: Nagyon köszi Any
(#54300) Maotun:
Nem szoktam elkenni a pasztát.
Teszek a sarkokba,meg a közepére egy kicsit,aztán a többit elvégzi a cooler.
Egyébként nagyon szépen elteríti a hűtő a gittet és nem tűnt egyáltalán nehezen kenhetőnek. -
Fancy-boy
addikt
Nézegettem az ajánlott xigmatek gaia és loki hűtőket, ugye már csak a második szériát árulják.
Viszont az létezik, hogy csak egyetlen boltban kaphatóak?
Itt: [link]Nem tudom mennyire megbízható ez az üzlet, de érdekes, hogy máshol nem igen vannak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Gear S3 - második kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!